Η επιστροφή του Μπεσέρα από τον Παόκ του εξωτερικού στα ΓιάννιναΣτις 23 Μαρτίου 2012 ο
ΧΡ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ έγραφε στη sentragoal:
«60.000 ευρώ ως αύριο για Μπεσέρα» … θα πρέπει να καταβάλει ποσό της τάξης των 60.000 ευρώ. Τα μισά θα πάνε στις στην εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Αργεντινού (κοινώς στους μάνατζερ) και τα υπόλοιπα στην πρώην ομάδα του, την Ατλέτικο Τουκουμάν … το γεγονός ότι το μέλλον του ΠΑΣ Γιάννινα εξακολουθεί να παραμένει μετέωρο, δεσμεύει κατά κάποιον τρόπο τον Γιώργο Χριστοβασίλη.
Στις 30 Μαρτίου 2012 ο
(???) έγραφε στον "super-fm.gr"
«Ο μάνατζερ του Μπεσέρα στο super-fm.gr» ... ο κ. Διανής, μας είπε: «Ο παίκτης ανήκει στον ΠΑΣ Γιάννινα και η ομάδα έχει πολύ κρίσιμα παιχνίδια τώρα. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με δημοσιεύματα για τον κάθε παίκτη και δεν είναι τακτική μου να απαντάω σε δημοσιεύματα». … «Η ομάδα θα σας ενημερώσει αν έχει κατατεθεί πρόταση ανανέωσης δεν είναι δική μου υπόθεση να πω κάτι».
… η πρόθεση του κ. Χριστοβασίλη είναι να τον κρατήσει. Για να γίνει αυτό πρέπει να πληρωθούν κάποια χρήματα στην ομάδα του στην Αργεντινή και σε γραφείο μάνατζερ, που ξεπερνούν τις 60.000 ευρώ και από εκεί και πέρα προστίθενται και οι απολαβές του Μπεσέρα, που σημαίνει ότι ο ΠΑΣ θα πρέπει να προϋπολογίσει πάνω από 200.000 ευρώ για τον παίκτη.
… πριν από το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και με καχυποψία για το πόσο έχει βάση, αφού ο Μπεσέρα έχει ανεβάσει τις μετοχές του και δύσκολα μπορεί να τον αποκτήσει άλλη ελληνική ομάδα, παρά μόνο ο ΠΑΣ που μπορεί να εκμεταλλευτεί τη θεωρητικά μικρή ρήτρα. Για οποιαδήποτε άλλη ομάδα ενδεχομένως οι απαιτήσεις θα ανέβουν.
Στις 31 Μαρτίου 2012 ο
ΧΡ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ (αναδημοσίευση από Goal News) έγραφε στο passports … (δηλ. 1 εβδομάδα μετά.)
«Όλα ανοιχτά με Μπεσέρα» … «Σε επαφή που είχε ο Γιώργος Χριστοβασίλης μαζί του, ο Αργεντινός απέφυγε να ξεκαθαρίσει τη στάση του και παρέπεμψε στο φινάλε της περιόδου.
«Θα δούμε όταν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να ξέρω ακόμα, γιατί το μέλλον της ομάδας παραμένει μετέωρο» ήταν η απάντηση που έδωσε στον πρόεδρο της ΠΑΕ για το ενδεχόμενο επέκτασης συνεργασίας των δύο πλευρών.
Βέβαια, υπάρχει στη μέση και η δέσμευση καταβολής 60.000 ευρώ από την πλευρά του Γιώργου Χριστοβασίλη, εφόσον επιθυμεί την παραμονή του Μπεσέρα. Βάσει του ιδιωτικού συμφωνητικού η προθεσμία λήγει σήμερα, αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΣ δεν προτίθεται να την ενεργοποιήσει.
«Γιατί να προπληρώσω χρήματα; Και αν η ομάδα υποβιβαστεί;» έλεγε στους συνεργάτες του.
Στις 29 Απρίλιου η
ΜΕΛΙΝΑ ΝΤΙΣΛΙΑΝ έγραφε στην contra:
«"Dead line" για Μπεσέρα» … για να παραμείνει στα Γιάννινα θα πρέπει να καταβληθεί άμεσα το ποσό των 60.000 ευρώ που υπάρχει σαν όρος στο ιδιωτικό συμφωνητικό, που υπογράφτηκε με τον μάνατζερ και την πρώην ομάδα του Αργεντίνου, την Ατλέτικο Τουκουμάν.
Ο Έλληνας εκπρόσωπος του Μπεσέρα, Παύλος Διαννής, συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες με τον Γιώργο Χριστοβασίλη, με τον τελευταίο να ζητά ένα χρονικό περιθώριο μέχρι τον Ιούνιο, προκειμένου να δώσει το απαιτούμενο ποσό και να κρατήσει τον παίκτη στα Γιάννινα.
Τόσο ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ όσο και ο Άγγελος Αναστασιάδης επιθυμούν διακαώς την παραμονή του Αργεντίνου άσσου στην ομάδα, ωστόσο οι προτάσεις που υπάρχουν από το εξωτερικό αναμένεται να δυσκολέψουν την υπόθεσή του.
Στις 16 Μαΐου 2012 («Sports Arena» του ITV) επέστρεψε (εμφανίστηκε) στα Γιάννινα ο επί δίμηνο εξαφανισμένος
Λεάντρο Ροντρίκο Μπεσέρα Τσούτσο τον οποίο μάταια έψαχναν οι δημοσιογράφοι στην πόλη … και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, προωρινά.
«Δεν μπορώ να παίζω μόνο για τη φανέλα»΄... Ο Αργεντινός άσος του ΠΑΣ αποκάλυψε ότι δεν έχει καμία δέσμευση με την προηγούμενη ομάδα του, την Ατλέτικο Τουκουμάν, ενώ χαρακτήρισε ψέματα τα σενάρια που κυκλοφορούν περί ρήτρας 60.000 ευρώ που θα πρέπει να καταβληθεί στην πρώην ομάδα του προκειμένου να μείνει ελεύθερος.
«Για τη ρήτρα των 60.000 ευρώ που πρέπει να καταβληθεί στην προηγούμενη ομάδα του, την Ατλέτικο Τουκουμάν, προκειμένου να μείνει ελεύθερος και αν αυτό αποτελεί τροχοπέδη στη συμφωνία του με τον ΠΑΣ: «Αυτό είναι ψέμα και δεν ξέρω από πού προέρχεται. Εγώ ήρθα ως ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι και δεν έχω καμία δέσμευση με την προηγούμενη ομάδα μου»
passports
Υ.Γ.: Δε μπορείς να παίζεις για τη φανέλα ... έντιμη δήλωση ... τώρα, αν σε περίπτωση που τα βρείτε με τον ΠΑΣ στο περίπου ... μετά, αν σε περίπτωση που στο πίσω μέρος του μυαλού σου κυκλοφορεί η ιδέα ότι δεν ικανοποιήθηκαν επαρκώς οι προσδοκίες σου στα οικονομικά ... τότε το θεωρώ πρόβλημα.
Υ.Γ.2: Δίκαια ο Μπεσέρα δεν μπορεί να παίζει για τη φανέλα, ωστόσο όμως αδίκως κάποιοι παίζουν με τη νοημοσύνη μας και με την «τρέλα» μας ... τα χόμπι κοστίζουν.