....
ο τυπάς έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία κι είναι σχεδόν βέβαιο ότι του χρόνου θα είναι και καλύτερος κι η ομάδα θα μπορεί να στηριχθεί απ' την αρχή της χρονιάς στις πλάτες του
όσο για την ταχύτητα, μου φαίνεται ότι περισσότερο του λείπει η εκρηκτικότητα, το δυνατό πρώτο βήμα
πιθανώς να ευθύνεται η σειρά αγώνων στο καπάκι από Αργεντινή σε Ελλάδα ή να πρέπει να "στεγνώσει" κάπως
Ένα δυνατό σημείο του Μπεσέρα είναι το κοντρόλ και το άψογο κατέβασμα της μπάλας. Αυτό βολεύει πολύ μια ομάδα που παλεύει για παραμονή που στα μισά ματς θέλει να δίνει χώρο κ να βγαίνει στην κόντρα. Ο Μπεσέρα παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα ταχύς κ εκρηκτικός κερδίζει μέτρα και χρόνο από τον αμυντικό στο κατέβασμά του στις μακρινές μπαλιές.
Η αλήθεια είναι οτι στα μισά ματς ήταν τελείως ανύπαρκτος, ίσως διαλέγει παιχνίδια, ίσως κρυβοταν και λίγο, έμοιαζε να είναι λίγο αδερφούλα και ν μην βάζει τα πόδια του στη φωτιά. Ισως να μην είχε προσαρμοστεί. Τώρα τελευταία έχει βαλθεί να μας ξεσηκώνει συνεχώς και δείχνει και ηγετικά στοιχεία.
Φοβερή τεχνική. Φοβερό στυλ. Ευθυτενής όταν τρέχει, το κορμί του είναι αλφαδιά και η χαίτη του ανεμίζει όπως κάθε αργεντίνου που σέβεται τον Μπουρουσάγα, τον Βαλντάνο, τον Μπράουν και τους άλλους αργεντίνους χαιτέους των 80's. Όταν πασάρει-σουτάρει-σηκώνεται για κεφαλιά το κορμί του γέρνει συμμετρικά όπως τα κλαδιά απ τα πλατάνια στο παραλίμνιο όταν φυσσάει.
Σε ένα πρωτάθλημα που πονέσαν τα μάτια μας, ο Μπεσέρα είναι μια όαση. Έχει σουτ, πάσα, κεφαλιά, κοντρολ. Όλα τα βασικά του ποδοσφαίρου τα κατέχει πολύ καλά.
Να σας πω την αμαρτία μου, μου μοιάζει να έχει κάποια στοιχεία από άλλους μεγάλους αργεντίνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Το σήκωμα του κεφαλιού και το μοίρασμα παιχνιδιού θυμίζει αυτό του Μπορέλι, το στοπάρισμα με το στήθος και ο πλήρης έλεγχος της μπάλας θυμίζει Μπελούτσι, οι υδραυλικές κινήσεις και το ξαφνικό σουτ θυμίζουν Σκόκο, το επιτόπιο άλμα και η εύστοχη κεφαλιά θυμίζουν τον Καμπς (επίσης μέσος αλλά σπουδαίος κεφαλοσφαιριστής). Ολοκληρωμένος παίκτης.
Κάτι μου λέει οτι το ματς στην Τούμπα είναι κομμένο κ ραμμένο στα μέτρα του. Σε ρόλο Μπελά το 2001 θα βγαίνει στην κόντρα και θα κόβει τη μπάλα σε κάποιον επερχόμενο "Κορμαρή του 2012".
ΥΓ.
Κράτα τον! Φέρε και για τέρμα τον Μουσλέρα να έχουν ομοιοκαταληξία!