Αποστολέας Θέμα: Πρωτάθλημα 2011-12  (Αναγνώστηκε 83395 φορές)

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #200 στις: Δευ 05 Σεπ 2011 17:47 »
ael1964.gr

Ανακοίνωση

Ο ρόλος του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, ως τριτοβάθμιο όργανο απονομής αθλητικής δικαιοσύνης, είναι αναγνωρισμένος. Η ΕΠΟ διά της νομικής υπηρεσίας της, έχει ήδη προβεί σε αυτήν την αναγνώριση. Στις 11 Ιουλίου 2011, με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ομάδα της Football League εξασφάλισε το δικαίωμα να συμμετάσχει στα πλέι οφ ανόδου στη Super League, την οποία τελικά κατέκτησε.
 
Με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, επίσης, υποβιβάστηκαν τελεσίδικα κάποιες ΠΑΕ της Football League, ενώ κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τριών μηνών, το συγκεκριμένο όργανο έχει λάβει δεκάδες τελεσίδικες αποφάσεις που αφορούν σε διαφορές ποδοσφαιριστών ή προπονητών με ΠΑΕ.
 
Από ποια (χρονική) στιγμή και μετά σταματά η αρμοδιότητα του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου; Με ποια κριτήρια είναι «αρμόδιο» ή «αναρμόδιο»; Για απαντήσεις, φυσικά, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας παραπέμψει στο σκεπτικό της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, διότι την τελευταία φορά που η συγκεκριμένη επιτροπή κλήθηκε να δημοσιοποιήσει σκεπτικό, χρειάστηκε να περάσουν δύο εβδομάδες!
 
Υ.Γ.: Η παραμονή της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης στη Super League, της ΠΑΕ Καλλιθέα στη Football League αλλά και ο οριστικός υποβιβασμός της ΠΑΕ Ηλιούπολης στη Football League 2, δημιουργoύν δεδικασμένα και νομολογίες που πλέον δεσμεύουν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Ειδικά στην περίπτωση της ΠΑΕ Ηλιούπολης που δικάστηκε σύμφωνα με τα άρθρα 21Α και 21Β περί δωροδοκίας και στοιχηματισμού. Τιμωρήθηκε με υποβιβασμό, από την ίδια τριμελή επιτροπή (Θέμελης, Βλάσσης, Ανδριανόπουλος) που πριν 25 ημέρες εκδίκασε πανομοιότυπη υπόθεση και εξέδωσε την περιβόητη «ερμαφρόδιτη» απόφαση. Αλλο ένα μυστήριο, που η ΕΠΟ μπορεί πολύ εύκολα να διελευκάνει...
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #201 στις: Δευ 05 Σεπ 2011 18:15 »
bluearena.gr
Παράθεση
Η συνέντευξη τύπου του Ανδρέα Παντελή

"Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Είμαστε μάρτυρες ακόμη μίας σκανδαλώδους απόφασης από την ΕΠΟ. Ένα όργανο που έχει προκαλέσει την κατακραυγή του κόσμου,των ομάδων και της Κυβέρνησης. Έχουν αμφισβητηθεί οι αποφάσεις πάρα πολλέ φορές. Γνωμοδοτεί και αποφασίζει κατα το δοκούν. Είχαμε πει που οδηγούνται τα πράγματα. Είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας. Άλλοι πολιτικοί έλεγαν ότι θα πάνε καλά τα πράγματα, άλλοι έλεγαν ότι δεν μπορούν να πάρουν μια απόφαση έκτρωμα. Όμως, οι πληροφορίες ήταν διαφορετικές. ήταν μία απόφαση κόλαφος. που προσδιορίζει την κατάσταση του ποδοσφαίρου. Ξεκινώντας από τον τελευταίο υπάλληλο της ΕΠΟ μέχρι τον πρόεδρο της ΕΠΟ οι πάντες εξυπητερούν τα συμφέροντα άλλων. Είναι μία απόφαση που ισοδυναμεί με πραξικόπημα δικαστικό. Δεν μπορεί ο Ηρακλής την ημέρα που δικάζεται να εμφανίζεται ο κ. Φάκος και να προδικάζει την απόφαση τουΕφετείου. Η Δουλειά του δεν ήταν που θα πάει ο Ηρακλής. Η δουλειά του ήταν να καλέσει όσους ήταν μπλεγμένοι στα στημένα. Ποιος αποφασίζει ακόμα δεν ξέρουμε. Είναι πασιφανές ότι ήταν το εύκολο θύμα. Είχε παραμείνει ακυβέρνητος. 

Δεν μπορεί να μην λαμβάνονται υπόψην όλες οι τελευταίες αποφάσεις. και με τρεις γραμμές να μας λέει ότι δεν είναι αναρμόδιο. Τον Ηρακλή δε θα τον ελέγξει κανένας. Δεν έχει την ανάγκη κανενώς. Κανείς δε θέλει να τον υποστηρίξει. Έχει το δίκιο με το μέρος του και θα το διεκδικήσει. Ο Πιλάβιος αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ικανός. Θα μπορούσε να κάνει πολλές ενέργειες. Νομίζω πως δε θα τα καταφέρει γιατί δνε έχει τις ικανότητες και το λέω με λύπη μου αυτό το πράγμα.

Δεν πρέοκειται να κάνει πίσω ο Ηρακλής. Τα Πολιτικά Δικαστήρια δε θα δεχτούν πίεση. Ούτε καμία απειλή δε θα μας κάνει να πάμε πίσω. Θέλω να σταθώ σε μία δήλωση του κ. Σφυρή, ο οποίος με νομικές τοποθετήσεις εξηγεί γιατί είναι αρμόδιο. Η Απόφαση του Εφετείου είναι ραμμένη στα μέτρα του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Ηρακλής θα τραβήξει την υπόθεση αρκετά μακριά. Είναι θέμα των νομικών πως ακριβώς θα κινηθούμε. Εμείς έχουμε φέρει παίκτες και φτιάχνουμε ομάδα. Θα κάνουμε όλες τις κινήσεις για να αναβληθεί η αγωνιστική.

Υπήρχαν ομάδες που έπρεπε να σωθούν πάση θυσία. Έπρεπε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση εδώ και δύο μήνες τουλάχιστον. Όλες οι ομάδες ήταν αναγκαίο να κριθούν με έντιμα κριτήρια. Άπαντες οι πολιτικοί έχουν ενημερωθεί για το δίκαιο του Ηρακλή. Έπρεπε να εξασφαλίσουν μία δίκαιη δικαστική διαμάχη. Είναι υποχρέωση των πολιτικών να παρέμβουν για το καλό του ποδοσφαίρου.

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχουμε απόφαση. Αυτοί είπαν πως απλά δε θα την δικάσει την υπόθεση και ότι απλά παραμένει η απόφαση. Αυτού του είδους η απόφαση ευννοεί συγκεκριμένη ομάδα πάλι.

Εχουμε ακούσει πολλά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν απέχει πολύ από το μπουρδέλο.

Ηρθα εδώ και βρήκα μια κατάσταση για να δικαιωθούμε δικαστικά. Ο κόσμος και η ΠΑΕ κάνει τη δουλειά του. Θα ανακοιωνθούν κάποιες αντιδράσεις πολύ σύντομα. Οι πολιτικοί της πόλης θα μπορούσαν να μας προστατέψουν.

Εχουμε τηλεφωνήσει σε όλους τους πολιτικούς. Με μία απόφαση που πάρθηκε από ανθρώπους που δεν φοβούνται κανέναν.

Υπήρχε επικοινωνία με τον Ρέμο.

Οι νομικοί αυτή τη στιγμή πρτοσπαθούν να ετοιμάσουν τη δικογραφία για τα Πολιτικά Δικαστήρια.

Αυθημερόν δικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα. Για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα ώστε η ομάδα να πάρει μέρος στη Σούπερ Λίγκα.

Είναι καθαρά θέμα της Δευτεροβάθμιας πότε θα προλάβει να είναι έτοιμος.

Χθες σήμερα και αύριο ήρθαν και έρχονται παίκτες. Εμείς θέλουμε να κάνουμε σύνολο για την πρώτη κατηγορία. Μιλάμε με παίκτες για να κάνουμε ιδιωτικό συμφωνητικό.

Οι νομικοί επεξεργάζονται τις μηνύσεις που θα γίνουν σε πρόσωπα. Ο Ηρακλής θα κινηθεί νομικά ενάντια σε όσους θέλησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Ηρακλή.

Παράθεση
Ανακοίνωση κάλεσμα για τη μεγάλη συγκέντρωση του Σαββάτου, εξέδωσαν τα μέλη του "APACHE CLUB".

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ;

Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ;

Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ,

ΞΥΠΝΗΣΕ!

ΑΛΛΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΕ ΜΙΣΟΣ,

ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΓΑΛΟΥΧΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ, Ε.Π.Ο., SUPERLEAGUE,

Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ..

ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ..

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ..

ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ..

ΓΙΑΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ...

ΧΡΩΣΤΑΜΕ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ

ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΑΘΑΝ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ..

Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΑΝΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΛΜΑΝ,

ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΚΑΡΕΚΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ,

ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ..

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ,

ΑΥΠΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΩΝ..

ΧΡΩΣΤΑΜΕ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ Μ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ,

ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..

ΚΑΝΑΤΕ ΛΑΘΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ

ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ..

ΓΙΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ.



ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1908

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2011.

ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΛΑ.

ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΞΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ..

 

103 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

 

ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

 

ΚΑΤΣΑΝΕΙΟ 10/9 18:00

 

Μετά τιμής,

Α.Π.Α.Τ.Σ.Η. CLUB

Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος pantser

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 520
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #202 στις: Δευ 05 Σεπ 2011 18:36 »
Και ξαφνικα καταλαβαν οι γριες οτι δεν υπαρχει κρατος,νομοι,κανονισμοι κτλ..
Ξαφνικα πηραν ειδηση οτι γυρω γυρω κυκλοφορουν παραγκες και λαμογια!
 
Παράθεση
Υπήρχαν ομάδες που έπρεπε να σωθούν πάση θυσία.

Για φετος εννοουν οι δηλωσεις αυτες; ή και για την προπερσινη σεζον;Μιλανε και οι γριες που καθε χρονο εστειναν ματσακια με την Ξανθη για να σωθουν!!Μιλανε οι γριες που καθε χρονο οι βουλευτες και οι δημάρχοι βαζαν το χερακι τους για να σωθουν!!
Να πατε τωρα ολες οι γριες στη ΔΕΘ και χαιρετισματα στο Γιωργακη!!!
ΠΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ

Αποσυνδεδεμένος mike71

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.943
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #203 στις: Δευ 05 Σεπ 2011 19:25 »
Εμεις ειμαστε τα πρωτα θυματα τετοιων καταστασεων,οι πρωτοι που κλαψαμε με μαυρο δακρυ κ πολλοι τοτε σφυριζαν αδιαφορα ή προσπαθουσαν να βολευτουν σε καποιο αμπαρι του σαπιοκαραβου του ελληνικου ποδοσφαιρου αδιαφορωντας για τη βρωμια κ την αδικια.
Τωρα που ολα αυτα ηρθαν κ στο σπιτι τους τωρα κλαινε κ οδυρονται κ βεβαια πολλοι ανακαλυψαν τωρα την αμερικη .
Εμενα το μονο που με χαλαει ειναι οτι επωφελειται η βρωμοομαδα της τριπολης κ βεβαια κατα τη γνωμη μου οσο  να ναι πιο φτωχη ειναι η σουπερλιγκ διχως τον ηρακλη κ κοσμο του,εστω κ αν καπου κ αυτοι πληρωνουν για τα λαθη τους.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #204 στις: Δευ 05 Σεπ 2011 23:45 »
gazzetta.gr
Παράθεση
Ετοιμάζει μηνύσεις η ΕΠΟ!

Μέσω κύκλων της η ΕΠΟ τόνισε πως θα έχει από εδώ και πέρα θα αντιμετωπίζει πολύ σκληρά όσους χρησιμοποιούν σκληρές εκφράσεις και ύβρεις εναντίον της και πως σε τέτοιες περιπτώσεις θα προχωρά άμεσα σε μηνύσεις. Παράλληλα σχετικά με το θέμα του Ηρακλή υπενθυμίστηκε πως όποια ομάδα προσφεύγει στα πολιτικά δικαστήρια, θα κινδυνεύει άμεσα με την ποινή του υποβιβασμού.

Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά από ανθρώπους της ΕΠΟ «μετά και από τις νέες αήθεις επιθέσεις, μέσω βαρύτατων ύβρεων, απαράδεκτων και ανυπόστατων χαρακτηρισμών, εναντίον, των διοικούντων την Ομοσπονδία, των εργαζόμενων σε αυτή, αλλά και των μελών των Δικαιοδοτικών της Οργάνων κάθε βαθμίδας, η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ επεξεργάζεται τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν μέσω της νομικής οδού, με την υποβολή μηνύσεων και αγωγών, εις βάρος όσων έχουν επιλέξει τον ολισθηρό δρόμο της δημαγωγίας και της λασπολογίας».

Συμπλήρωναν δε πως «από εδώ και πέρα ο δρόμος της δικαιοσύνης θα είναι αυτός με τον οποίο θα απαντά η ΕΠΟ». Με άλλα λόγια η ελληνική Ομοσπονδία σκληραίνει για τα καλά την στάση της...

Εκτός αυτού αναφορικά με την περίπτωση του Ηρακλή διευκρινίστηκε πως η θέση της ΕΠΟ δεν αλλάζει για όποια ομάδα ψάχνει την δικαίωσή της μέσω πολιτικών δικαστηρίων. «Όσοι σύλλογοι προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια κινδυνεύουν με την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία απ' αυτή που προβλέπεται να συμμετάσχουν», υπογραμμίστηκε σχετικά από την ελληνική Ομοσπονδία.
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος dk

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.978
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #205 στις: Τρι 06 Σεπ 2011 00:55 »
Παράθεση
Ετοιμάζει μηνύσεις η ΕΠΟ!

 διευκρινίστηκε πως η θέση της ΕΠΟ δεν αλλάζει για όποια ομάδα ψάχνει την δικαίωσή της μέσω πολιτικών δικαστηρίων. «Όσοι σύλλογοι προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια κινδυνεύουν με την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία απ' αυτή που προβλέπεται να συμμετάσχουν», υπογραμμίστηκε σχετικά από την ελληνική Ομοσπονδία.
:joker: :pashat: %-|

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #206 στις: Τρι 06 Σεπ 2011 01:23 »
e-volos.gr
Παράθεση
"Λευκή" απεργία οι αθλητικοί δικαστές

Tρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011, 01:05

*** ΕΧΟΥΝ περάσει δέκα ημέρες από την λήξη της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος * ΟΜΩΣ, από την Πειθαρχική της Σούπερ Λίγκας ακόμη δεν έχουν εκδοθεί κλήσεις σε απολογία για καμία ομάδα – αν και η αγωνιστική αυτή ήταν αρκετά «βεβαρημένη», όσον αφορά «επεισοδιακές συμπεριφορές»

*** Η ΕΞΗΓΗΣΗ είναι πολύ απλή και αφορά το νέο Ποινολόγιο, δηλαδή τις ποινές πού αναφέρονται στον νέο Πειθαρχικό Κώδικα πού αποφάσισε η ΕΠΟ * ΟΙ ΠΑΕ θεωρούν ότι οι ποινές πού προβλέπονται είναι ΑΔΙΚΑ και ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΑ βαριές, σε βαθμό πού να μην είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν

*** ΕΝ αναμονή λοιπόν εξελίξεων, κάνουν το προφανές : * ΔΕΝ καλούν καμία ΠΑΕ και κανένα παράγοντα σε απολογία, για να μην αναγκαστούν να επιβάλουν τις συγκεκριμένες ποινές * ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ δηλαδή πρόκειται για ένα είδος «λευκής απεργίας» των ΠΑΕ, σαν αντίδραση στις νέες ποινές πού έχει επιβάλλει στην ΕΠΟ ο Υπουργός κ. Γερουλάνος για να δείξει ότι «κάτι κάνει με τη βία».

*** ΕΝΑ πρόχειρο παράδειγμα: * ΕΙΝΑΙ πολύ εύκολο να επιβάλεις στον ΟΦΗ πρόστιμο 150. 000 ευρώ, λόγω αυτών πού έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα * ΓΙΑ τον ΟΦΗ όμως δεν είναι απλά δύσκολο, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πληρώσει ένα τέτοιο πρόστιμο * ΚΑΤΙ πού θα έπρεπε να έχουν συνυπολογίσει αυτοί πού εμπνεύσθηκαν και επέβαλαν τον νέο αυστηροποιημένο Πειθαρχικό κώδικα, δηλαδή οι υπέρμαχοι της δήθεν εξυγίανσης, Γερουλάνος και σία

*** ΟΙ πληροφορίες μας λένε ότι η σκληρή αυτή στάση της Σούπερ Λίγκας ( είναι εμφανές ότι οι Πειθαρχικές ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες από την διοίκηση της διοργανώτριας ) θα συνεχιστεί μέχρι να γίνει η συνάντηση πού επιδιώκεται ( ακόμα όμως δεν υπάρχει καμία πληροφορία περί αυτής ) με τον υφυπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο, τον γγΑ κ. Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Πιλάβιο, του οποίου η απουσία προκαλεί την αναβολή

*** ΕΙΝΑΙ χαρακτηριστικό, ότι ο κ. Πιλάβιος, αν και γνωρίζει πολύ καλά το επείγον της λήψης αποφάσεων, προτιμά να απουσιάζει με διάφορα προσχήματα, εκ των οποίων βέβαια οι αγώνες της εθνικής ομάδας είναι τα πιο πειστικά * ΠΑΝΤΩΣ, ενώ το Σάββατο το βράδυ ήρθε στην Αθήνα από το Ισραήλ, την Κυριακή ξανάφυγε για τη Λετονία και δεν αναμένεται πριν από την Τετάρτη, οπότε και θα δρομολογηθεί, προφανώς, η πορεία των εξελίξεων ***

Συντάκτης: Μανώλης Γαβαθιώτης

πηγή: Parapolitika.gr

Παράθεση
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: "Ο πιο επικίνδυνος χούλιγκαν είναι το ίδιο το κράτος"

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2011, 20:50

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, για την δολοφονία του 20χρονου στην Κρήτη

Με αφορμή το δυσάρεστο γεγονός της δολοφονίας ενός 20χρονου στην Κρήτη μετά από συμπλοκή φιλάθλων, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια,  στην οικογένεια του 20χρονου νέου.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, θρηνούν ένα παλικάρι μετά από «ραντεβού θανάτου», αυτοαποκαλούμενων «φιλάθλων». Ο άδικος χαμός του νέου αυτού συμπολίτη μας, δείχνει ξεκάθαρα πλέον πως, ο αθλητισμός στη χώρα μας είναι νεκρός.

Δολοφονημένος από την εμπορευματοποίηση και την αδυναμία του Κράτους, που εδώ και τρείς δεκαετίες τιτιβίζει και υπόσχεται πάταξη της βίας στον αθλητισμό.

Ενός κράτους, που αντί να επενδύει στους κοινωνικούς πυλώνες, του υγιούς αθλητισμού και της παιδείας, ενισχύει όλους όσοι επενδύουν στο κέρδος, στην κοινωνική ανέλιξη και στην πολιτική εξουσία.

Μήπως εν τέλει, ο πιο επικίνδυνος χούλιγκαν είναι το ίδιο το Κράτος;».
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος lemorsero

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.433
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #207 στις: Τρι 06 Σεπ 2011 14:28 »
Ο Ηραλής είναι μια ομάδα με συνεχόμενες 52 χρονιές στην επίσημη Α εθνική, με ένα διάλειμμα το 80-81 που έπαιξε Β γιατί τιμωρήθηκε στα χαρτιά για δωροδοκεία. Ήταν ο μόνος που πήρε χ το 75-76 στην απόλυτη έδρα (!), πήρε κύπελλο το 76 τσακίζοντας τον πανίσχυρο τοτε οσφπ, βγήκε άλλες 2-3 φορές φιναλίστ κυπέλλου, βγήκε κάποιες φορές 2-3ος στο πρωτάθημα, βγήκε ευρώπη καμια 10αριά φορές, είχε σημείο αναφορας το μεγάλο Βάσια προσφέροντας θέαμα σε όλη την Ελλάδα. Έχει ένα στάνταρ κοινό περίπου 4000, ενώ είναι εν δυνάμει ικανός να μαζέψει 15000 κόσμο.

Ο οφη είναι μια ομάδα με 33 συνεχόμενες παρουσίες στην Α από το 76, πήρε κύπελλο το 87 (μια βδομάδα μετά την κατάκτηση του ευρωμπάσκετ), βγήκε 2 φορές 2ος στο πρωτάθλημα, αλλη μια φορά φιναλίστ κυπέλλου, έπαιξε 4-5 χρονιές ουέφα, είχε όμως σημείο αναφορας το τσατσιλίκι του στον παο για καμιά 15ετία. Έχει ένα στάνταρ κοινό περίπου 3000, ενώ είναι εν δυνάμει ικανός να μαζέψει 10-12000 κόσμο.

Για τις παραπάνω συγκρίσεις ο ηρακλής είναι ψηλοτερα στη συνείδηση του έλληνα φιλάθλου. Συγκεκριμένα συναγωνίζεται ατύπως για την θέση με τον πανιώνιο (που έχει επίσης πολλές δεκαετίες στην Α, 2 κύπελλα, φιναλίστ, ευρώπες κλπ) και με τη λάρισα (παρόλο που έχει λιγότερα από τα μισά χρόνια  του ηρα στην Α εθνική, έχει πρωτάθλημα).
Ενώ ο οφη είναι κάπου στη 10η θέση της άτυπης κατάταξης στη συνείδηση των φιλάθλων, συναγωνιζόμενος στην 9η ίσως τη δόξα δράμας (καμια 30αριά χρόνια στην Α επίσης και 3 τελικούς), αλλά σίγουρα κάτω από ηρα, νιωνιο, αελ.

Είναι μεγαλύτερο μέγεθος ο ηρα από τον οφη όπως και να το κάνουμε. Παρόλα αυτά έγινε το χατιρι του "10ου" οφη και όχι του "6ου" ηρα στο θέμα της προσφυγής στα πολιτικα δικαστήρια!
Τσάτσος - ξετσάτσος τα κατάφερε και ξεφτύλισε ένα ολόκληρο σύστημα κι παίζει στο πρωτάθλημα του 2011-12. Και το πέτυχε αυτό με αγώνα, αντίδραση, κλάψα, απειλές λόγω της απίστευτης συσπείρωσης που επέδειξε σαν σωματείο από το Γενάρη και μετά..


Όλη τη συσπείρωση την οφείλει αποκλειστικά και μόνο στον ΠΑΣ Γιάννινα και εμάς που αναστήσαμε ακόμα ένα κλινικα νεκρό σωματείο! Πριν τις 10-1-2010 ο οφη δε μάζευε πάνω από 2000 κόσμο, χρωστούσε σε όλο τον κοσμο, ηταν 15 βαθμούς πίσω στη βαθμολογία, χωρίς να παίζει μπάλα κλπ. Πέρσι εσφάχθη στα μπαράζ με τις Σέρρες και κανείς δεν είπε κουβέντα. Ολοταχώς για Δ εθνική πήγαινε, μέχρι που οι φιλεύσπλαχνοι ηπειρώτες ευεργέτες είπανε να κάνουν ακόμα μια αγαθοεργία στη λεβεντογέννα Κρήτη!
Με ρεσιτάλ κόμπλεξ κατωτερότητας, με γενίκευση της κόντρας με όλη την κρήτη, με άνανδρα εξωγηπεδικά σκηνικά, με επεισόδια στο 1-0 του πρώτου γύρου (δε μας άρεγε κεκλεισμένων, θέλαμαν χουλγκανιλίκια), με κόντρες για το ποιός θα γράψει τη μεγαλύτερη "εξυπνάδα" στο ίντερνετ ακόμα και όταν δεν υπήρχε κανένας λόγος, με κόντρες για το ποιός είναι περισσότερο αντι-όφη, με με με, ε δεν ήθελαν και πολλά οι "γραφικοί" κρητικοί να το πάρουν τοπικιστικά, θίχτηκε ο εγωισμός τους και είπαν να ξαναγίνουν οφη με σημαία την κλάψα του μαχλά...           

ΥΓ1. Καλά το έγραφε ένα παλιό πανό των Ταύρων "Εμείς και ο Χριστός ανασταίνουμε νεκρούς", το θυμάστε?

ΥΓ2. Όσο για το "αυτοδιοικητο του ελληνικού ποδοσφαίρου" (με τις ... χειρόγραφες φορολογικές ενημεροτητες όπως στα 70's!), τι να πεις, είναι για γέλια από μόνος του ο τίτλος. Και δεν έχω καταλάβει ακόμα τι σημαίνει "απαγορεύεται να προσφύγεις στα πολιτικά δικαστήρια". Γιατι απαγορεύεται? Μηπως επειδή θα δικαιωθείς 100%? Μήπως επειδή τα "αθλητικά" δικαστήρια είναι αναξιοκρατικά και τιμωρούν πάντα το μικρό και σφυρίζουν αδιάφορα στον μεγάλο? Μήπως επειδή όποιος προσφύγει θα ξεφτιλίσει το σύστημα?

ΥΓ3. Α ρε Μέρκελ, κάνε μας καλά....

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #208 στις: Τρι 06 Σεπ 2011 21:47 »
Παράθεση
06/09/11    20:32        Επιμέλεια: Δημήτρης Βλάχος

Αύριο (7/9) το πρωί η προσφυγή στα Πολιτικά Δικαστήρια!         

"Ραντεβού στις 8 το πρωί, στο Πολιτικό Εφετείο". Αυτή θα μπορούσε να ήταν η απάντηση της ΠΑΕ Ηρακλής στις απειλές της ΕΠΟ περί υποβιβασμού στην κατώτερη κατηγορία.

Η ΠΑΕ Ηρακλής καταθέτει το πρωί ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της συμμετοχής του Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα και πιθανή αποδοχή τους από το Δικαστήριο, ισοδυναμεί με το πρώτο βήμα προς την δικαίωση. Η απόφαση των Δικαστηρίων βγαίνει άμεσα, πιθανότατα εντός της ημέρας. 

Οι απειλές της ΕΠΟ περί υποβιβασμού δεν συγκινούν κανένα στη Μίκρα. Έχοντας πάρει και την λαϊκή εντολή (τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του γκάλοπ της BlueArena δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης για την επιθυμία του κόσμου), η διοίκηση της ΠΑΕ είναι αποφασισμένη να τραβήξει την υπόθεση μέχρι τέλους.

Προφανώς στο Γουδί δεν έχουν αντιληφθεί ότι από όλη αυτή την ιστορία, ο Ηρακλής δεν έχει να χάσει το παραμικρό. Μόνο κέρδη μπορούν να προκύψουν. Κάτι που σημαίνει ότι ούτε η απειλή υποβιβασμού, ούτε οτιδήποτε άλλο εμφανιστεί στην πορεία, είναι ικανό να σταματήσει τους κυανόλευκους.

Σε αντίθεση με την ΕΠΟ και τους ανευθυνο-υπεύθυνους που την διοικούν, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν πολλά. Πάρα πολλά. Από τη στιγμή που τα ποδοσφαιρικά δικαιοδοτικά όργανα αποφάσισαν να μην σεβαστούν τους Νόμους και τους Κανονισμούς, η ποινική δικαιοσύνη έχει τον λόγο.
bluearena.gr
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #209 στις: Τετ 07 Σεπ 2011 20:24 »
PILAVIOS

Παράθεση
Μη χαλάσει το image του προέδρου…         

07/09/11    20:09        Επιμέλεια: Χάρης Λάμπρου

Οσες αθηναϊκές ιστοσελίδες ανάρτησαν το βίντεο, όπου οι ρεπόρτερ του Ηρακλή περίμεναν υπομονετικά τον Σοφοκλή Πιλάβιο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», δίχως να δώσει ούτε μία απάντηση, δέχτηκαν τα παράπονα των ιθυνόντων της ελληνικής ομοσπονδίας.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί δημοσιογράφοι δέχτηκαν τηλεφωνήματα μέσα από την ΕΠΟ και οι άνθρωποί της ζήτησαν να υποβαθμίσουν το θέμα, προκειμένου να μη χαλάσει το προφίλ του προέδρου…

Η ΕΠΟ ίσως θα ήταν προτιμότερο να ασχοληθεί με την εικόνα του ποδοσφαίρου που έχει ξεπεράσει τον πάτο και καλύτερα να αφήσει τα βιντεάκια να αποδεικνύουν ότι ούτε ο Πιλάβιος δεν ξέρει γιατί κρίθηκε αναρμόδιο το Διαιτητικό Δικαστήριο.
bluearena.gr
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #210 στις: Πεμ 08 Σεπ 2011 13:41 »
sentragoal.gr
Παράθεση
Νέο μπάχαλο με Βόλο, Καβάλα!

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Η πολύκροτη υπόθεση που θα εκδικαζόταν σήμερα στο Διοικητικό Εφετείο κι αφορούσε στην αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης της ΕΕΑ με την οποία δεν χορηγήθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής σε Βόλο και Καβάλα, αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας!

Πρακτικά, η υπόθεση μπήκε στο... ψυγείο, καθώς ζήτησε αναβολή η πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου, λόγω ασθενείας του νομικού της εκπροσώπου και με τη σειρά της ζήτησε και η Καβάλα.

Η έδρα λοιπόν, έδωσε αναβολή στην υπόθεση μέχρι νεωτέρας και μέχρι να επανεξεταστούν οι φάκελοι των ομάδων από την ΕΕΑ!!! Αυτό το σενάριο είναι καινουργιο, καθώς δεν είχε βγει επίσημα...

Όπως και να `χει το θέμα, είναι πολύ πιθανό να εξεταστεί την προσεχή Τρίτη στην συνεδρίαση της επιτροπής. Οπότε περιμένουμε αύριο από την επιτροπή να κατατεθεί η ανάκληση προσωρινής διαταγής.

Πρακτικά αυτό για το πρωτάθλημα σημαίνει ότι κι αυτή την αγωνιστική και ίσως την επόμενη είναι δύσκολο να συμπληρωθούν οι ομάδες της κατηγορίας και το πρωτάθλημα συνεχίζει να στερείται αξιοπιστίας...
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #211 στις: Πεμ 08 Σεπ 2011 15:06 »
Παράθεση
08.09.2011 - 14:51
 
"Ροπαλιά" στον Αστέρα;

Η ΠΑΕ Ηρακλής κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης αίτηση ασφαλιστικών μέτρων θέλοντας να μπλοκάρει τη συμμετοχή του Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα.
 
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να γίνει γνωστή μέσα στις επόμενες ώρες ή το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί.
sportdog.gr

Παράθεση
"Καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα"         

08/09/11    14:02      

Ο Ανδρέας Παντελή, μίλησε στο Δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και επιβεβαίωσε το γεγονός ό,τι σήμερα (08/09) ο Ηρακλής κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στα πολιτικά δικαστήρια. Ενώ, παράλληλα, επεσήμανε πως δεν τον φοβίζουν οι απειλές της ΕΠΟ περί υποβιβασμού της ομάδας στην Football League 2.

Αρχικά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, τόνισε: «Σήμερα καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα. Είμαι μια σειρά από διάφορα νομικά σημεία τα οποία έχουν καταθέσει οι νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας. Κύριος στόχος είναι να μην πάρει την θέση μας στην Σούπερλίγκα, ο Αστέρας Τρίπολης».

Επίσης, είπε: «Αντιλαμβάνεστε όλοι ότι έχουν γίνει τόσα πολλά το τελευταίο εικοσαήμερο και η Πολιτεία θα έπρεπε να προστατεύσει τουλάχιστον την αθλητική δικαιοσύνη».

Για την επιστολή στον πρωθυπουργό, είπε: «Αποφασίσαμε να κάνουμε την επιστολή και να παραθέσουμε όλο το ιστορικό της προσπάθειας εξόντωσης του Ηρακλή. Οι αποφάσεις της ΕΠΟ, φάσκουν και αντιφάσκουν. Ολες οι αποφάσεις που έχουν παρθεί είναι για να τιμωρηθεί ο Ηρακλής».

 Για τις απειλές της ΕΠΟ, σχολίασε: «Αν θεωρούν, ό,τι με τον υποβιβασμό του Ηρακλή, στην Football League 2, θα εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο, ας το κάνουν και αυτό ας μας ξαναυποβιβάσουν».

Είπε, ακόμα... «Ενας άνθρωπος δεν μπορεί να καταστρέψει την ιστορία μιας ομάδας. Δεν γίνεται μια ασφαλιστική ενημερότητα, 20.000 ευρώ να καταστρέψει την ιστορία ενός συλλόγου. Η Τρίπολη είναι η ομάδα που ακούστηκε από τις πρώτες ομάδες στα στημένα παιχνίδια και έχει περάσει τόσος καιρός και ακόμα δεν τους έχει καλέσεις κανείς να απολογηθούν», κατέληξε.
bluearena.gr
« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 08 Σεπ 2011 15:13 από PAS-o-media »
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #212 στις: Πεμ 08 Σεπ 2011 17:25 »
bluearena.gr
Παράθεση
Νέα πρόκληση από τον Πιλάβιο και την... παρέα του         

08/09/11    17:06        Επιμέλεια: BLUEARENA

Ο επικοινωνιακός πόλεμος εναντίον του Ηρακλή συνεχίζεται. Εδώ και λίγα λεπτα η ΕΠΟ... μοιράζει την είδηση ότι θα υποβιβαστεί ο Ηρακλής στην Δ' εθνική, λόγω της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της ιστοσελίδας "gazzetta.gr"

"Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ, που συνεδρίασε σήμερα (08/09), αποφάσισε τον υποβιβασμό του Ηρακλή στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, μετά την προσφυγή του Γηραιού στα πολιτικά Δικαστήρια!

Η ΕΠΟ φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να τηρήσει την απόφασή της για υποβιβασμό οποιασδήποτε προσφεύγει κατά της Ομοσπονδίας στα πολιτικά Δικαστήρια! Ο Ηρακλής έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της Σούπερ Λιγκ, που είναι η πρώτη ένωση της ΕΠΟ και κατά συνέπεια στράφηκε κατά της Ομοσπονδίας.

Έτσι, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ συνεδρίασε σήμερα (08/09) και πήρε την απόφαση να υποβιβάσει τον Ηρακλή στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Το μόνο που απομένει για το τυπικό της υπόθεσης είναι να φτάσει στα χέρια της Επιτροπής το σχετικό δικόγραφο, ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται και η ανακοίνωση!

Να τονίσουμε ότι στην περίπτωση του ΟΦΗ πριν από λίγες εβδομάδες δεν συνέβη το ίδιο, ενώ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα δεν αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, καθώς έχουν προσφύγει στα πολιτικά Δικαστήρια εναντίον της ΕΕΑ και όχι της Σούπερ Λιγκ ή της ΕΠΟ".

Προφανώς στην ΕΠΟ δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο Ηρακλής δεν πρόκειται να κάνει πίσω ότι και αν συμβεί. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να πωρώσουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο.

bolds PAS-o-media
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #213 στις: Πεμ 08 Σεπ 2011 19:41 »
Μαλάτος: «Επίδειξη δύναμης από ΕΠΟ»
Παράθεση
Ο καθηγητής αθλητικού δικαίου, μίλησε στον «NovaΣπορ FM 94,6» και μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια είναι το τελευταίο καταφύγιο για όλες τις ομάδες.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Από την αρχή που προέκυψε το θέμα του Ηρακλή είχα πει ότι μέσα στην ομοσπονδία υπάρχουν διάφορες διεργασίες. Αν μια ομάδα έχει στοχοποιηθεί -όπως πιστεύω ότι γίνεται στην περίπτωση του Ηρακλή- για να γίνει μια επίδειξη δύναμης και όχι εφαρμογής του δικαίου, τότε αυτή η ομάδα δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από τα δικαιοδοτικά όργανα της ομοσπονδίας. Οπότε μόνη λύση της είναι να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια.

Ο νόμος απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια για καθαρά αγωνιστικές διαφορές. Εδώ δεν συμβαίνει αυτό, έχουμε να κάνουμε και με διοικητικά θέματα. Η ΕΠΟ, όμως, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τον κανονισμό, λέει ότι απαγορεύεται και απειλεί με υποβιβασμούς.

Υπενθυμίζω ότι στην τελευταία απόπειρα της ομοσπονδίας να περάσει στο καταστατικό σχετική διάταξη, απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο. Οπότε, το μόνο όπλο που έχει στα χέρια της η ΕΠΟ είναι ο «μπαμπούλας» της ΦΙΦΑ, αυτό είναι η μόνιμη επωδός τους. Αυτό θα σταματήσει, όμως, αν υπάρξει μια απόφαση δικαστηρίου που θα την αναγκάζει να συμμορφωθεί με τους νόμους του κράτους.

Αν, τώρα, ούτε η FIFA και η UEFA δεν θέλουν να εφαρμοστούν οι νόμοι του κράτους, τότε οι ίδιοι θα πρέπει να προτείνουμε από μόνοι μας να μείνουμε έξω. Δεν γίνεται η ΕΠΟ να ερμηνεύει όπως θέλει το αυτοδιοίκητό της. Το ελληνικό δικαστήριο θα εφαρμόσει το νόμο και αυτός λέει ότι δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κανένα να προσφύγει στα δικαστήρια.

Μετά τα ασφαλιστικά μέτρα Βόλου και Καβάλας, με τα οποία έχει απαγορευτεί η αντικατάστασή τους (και είναι απόφαση πολιτικού δικαστηρίου αυτή), αν δεν τη σεβαστεί η ΕΠΟ, μετά θα έχει την ευθύνη για τη μη εφαρμογή δικαστικής απόφασης. Δεν νομίζω ότι θα τολμήσει να το κάνει κάποιος αυτό.

Ο Ηρακλής έχει σαφώς παρανομήσει. Αυτό είναι αλήθεια. Το θέμα, όμως, είναι ότι κάποιος που παρανομεί, πρέπει να τιμωρείται με συγκεκριμένες διατάξεις. Εδώ δεν εφαρμόστηκαν αυτές, αλλά τιμωρείται μια ομάδα για λόγους επίδειξης δύναμης.

Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Είναι 5-6 ομάδες που εμπλέκονται. Όποια ομάδα δικαιώνεται, θα θίγεται μια άλλη και θα το τραβάει μέχρι τέλους.

Κατά τη γνώμη μου, καλά έκανε ο Ηρακλής και προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, δεν είχε άλλη επιλογή. Έκανε κάτι θαρραλέο. Λέει «ας με ρίξουν, ας με σβήσουν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, εγώ θα διεκδικήσω το δίκιο μου.

Ο κόσμος του Ηρακλή έχει καταλάβει τι συμβαίνει και υποστηρίζει αυτή τη σκέψη. Ή θα πρέπει ο καθένας να κοιτάει την ομάδα του ή όλοι το ποδόσφαιρο. Είναι μια καλή συγκυρία αυτή για να κοιτάξουν όλοι το ποδόσφαιρο και να αλλάξουν κάποια πράγματα».
onsports.gr
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #214 στις: Πεμ 08 Σεπ 2011 20:11 »
bluearena.gr
Παράθεση
Η απειλή της ΕΠΟ πήρε πλέον επίσημη μορφή         

08/09/11    19:32      

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ "ανέβηκε" η ακόλουθη ανακοίνωση από την εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ, με την οποία η Ομοσπονδία απειλεί τον Ηρακλή με υποβιβασμό αν δεν αποσύρει μέχρι αύριο (9/9) στις 11π.μ. την προσφυγή από τα πολιτικά δικαστήρια. Η προσφυγή όμως ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ. 

"Συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 8/9/2011, δια περιφοράς λόγω του κατεπείγοντος του υπό εξέταση θέματος, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (άρθρο 32, παρ. 2 του Καταστατικού Ε.Π.Ο.), με θέμα ημερήσιας διάταξης:

«Ενώπιον του Εφετείου Αθηνών 1. Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Π.Α.Ε. Ηρακλής κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας όπως εκπροσωπείται νόμιμα για την ακύρωση α) της υπ΄ αριθ. 182/2011 Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. και β) της υπ΄ αριθ. Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. και 2.Αγωγή της Π.Α.Ε. Ηρακλής κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την ακύρωση α) της υπ΄αριθ. 182/2011 Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Ε.Π.Ο. και β) της υπ΄αριθ. 133/2011 Διαιτητικής Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Ε.Π.Ο.».
Ομόφωνα αποφάσισε να επιβάλλει στην ΠΑΕ Ηρακλής την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012.

Στην ίδια ως άνω ΠΑΕ δίδεται χρονικό περιθώριο έως την Παρασκευή 9/9/2011 και ώρα 11:00, να παραιτηθεί επισήμως της προσφυγής της στα πολιτικά δικαστήρια και να ενημερώσει για τούτο εγγράφως την ΕΠΟ.

Σε διαφορετική περίπτωση, μετά την παρέλευση του ως άνω χρονικού ορίου, ισχύει απολύτως η ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία για την περίοδο 2011-2012".


Παράθεση
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ         

08/09/11    19:45      

Στις 19:24, αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ η απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας περί υποβιβασμού του Ηρακλή.

Σε κάποιο σημείο αναφέρεται ότι... "Ομόφωνα αποφάσισε να επιβάλλει στην ΠΑΕ Ηρακλής την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012".

Στις 19:43, 19 λεπτά αργότερα, ο συνεργάτης της BlueArena, Χάρης Λάμπρου, επικοινώνησε για δεύτερη φορά σήμερα με τον Χρήστο Σάββα. Ένα από τα επτά μέλη της εκτελεστικής γραμματείας.

Ξέρετε τι μας απάντησε; "Εμένα δεν με κάλεσε κανείς στο τηλέφωνό μου. Πώς λοιπόν υπάρχει ομόφωνη απόφαση;".

Τι άλλο θα δούμε σε αυτό το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο...
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #215 στις: Πεμ 08 Σεπ 2011 20:58 »
sport-fm.gr
Παράθεση
Το… κλισέ τελεσίγραφο της ΕΠΟ!

Τελεσίγραφο (απ’ αυτό που «έπιασε» με Λάρισα και Πανσερραϊκό, αλλά όχι και με τον ΟΦΗ) έστειλε στον Ηρακλή η ΕΠΟ!

Η Ομοσπονδία καλεί τον «Γηραιό» να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει και απειλεί πως -αν δεν το κάνει μέχρι το πρωί της Παρασκευής- θα τον υποβιβάσει στη Football League 2!

Με την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια την Πέμπτη (και τα ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να αναβληθεί το παιχνίδι του Αστέρα με την Κέρκυρα), ο Ηρακλής βγήκε οριστικά «στα χαρακώματα» με την ΕΠΟ (και το αυτοδιοίκητο της).

Η τελευταία, λοιπόν, απέστειλε το ίδιο τελεσίγραφο («αποσύρεστε ή υποβιβάζεστε στην αμέσως επόμενη κατηγορία») που αποδείχθηκε αρκετό στο παρελθόν για να μην έχουν αποτέλεσμα ανάλογες προσφυγές Λάρισας και Πανσερραϊκού -αλλά όχι και του ΟΦΗ.

Καλώντας τον Ηρακλή ν’ αποσύρει την προσφυγή του (την ίδια μέρα που αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει) η ομοσπονδία χρησιμοποιεί το πιο βασικό της «όπλο» στη διαμάχη με τον «Γηραιό».

Κάτι που δεν είναι καθόλου βέβαιο, ωστόσο, ότι θα σταματήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης -που εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει επιπλέον σε αγωγές και μηνύσεις… κατά παντός υπευθύνου για τον υποβιβασμό της (από τον Σοφοκλή Πιλάβιο μέχρι μέλη των δικαιοδοτικών οργάνων της ομοσπονδίας).

onsports.gr
Παράθεση
ΠΑΕ Ηρακλής: «Δρόμος χωρίς επιστροφή»

Θέση πήραν οι «κυανόλευκοι» έπειτα από την ανακοίνωση της ΕΠΟ μέσω της οποίας δίνεται διορία μέχρι την Παρασκευή (09/09) για απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων

Φυσικά, ο «γηραιός» δεν κάνει πίσω, κάτι που ανέφερε στην ανακοίνωσή του:

«Η ΕΠΟ, σε συνέχεια των άστοχων και πανελληνίως λοιδορούμενων αποφάσεών της εις βάρος του ΗΡΑΚΛΗ, υπέπεσε σε νέο ατόπημα, ανακοινώνοντας τη γνωστή ‘απόφαση νέου υποβιβασμού’, αμέσως μετά την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων από πλευράς της ΠΑΕ, προκαλώντας το φίλαθλο αίσθημα με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο.

Καταπατώντας κάθε αίσθημα δικαίου, ακυρώνοντας απόφαση Ανώτατου Δικαιοδοτικού Οργάνου της ίδιας της Ομοσπονδίας τους και, προ παντός, μη υπολογίζοντας την ίδια την Πολιτεία και τους Φορείς της, οι άνθρωποι, που κινούν τα νήματα στην ΕΠΟ, συνεχίζουν στον δρόμο, που τους επιτάσσει το προσχεδιασμένο έργο τους.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ αναζητά το δίκαιο, που είναι με το μέρος του, δίκαιο, που βρήκε μέσα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΠΟ, το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο, απόφαση, η οποία, όμως, ακυρώθηκε από τις ‘επιτροπές’ της Ομοσπονδίας, πραξικοπηματικά.

Απευθυνθήκαμε επισήμως και εγγράφως στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ, ζητώντας να προσδιορίσει την ιεραρχία των Δικαιοδοτικών Οργάνων της, όμως αντί απάντησης εισπράξαμε τη σημερινή απειλητική απόφαση, καταδεικνύοντας την μνημειώδη εμπάθεια, με την οποία αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα την ομάδα μας.

Ο δρόμος, που ακολουθούμε είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Ο αγώνας για την δικαίωση αποτελεί ευθύνη όλων μας έναντι των 103 ετών ιστορίας του Συλλόγου μας. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιασμούς και απειλές, απεμπολώντας τα δικαιώματά μας. Η ιστορικότερη ομάδα της Ελλάδας, την οποία με μανία προσπαθούν να εξαφανίσουν οι ‘ειδήμονες’ του ποδοσφαίρου, θα συνεχίσει το δίκαιο αγώνα της, πρωτοστατώντας στην οριστική εξυγίανση του ποδοσφαίρου».
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #216 στις: Πεμ 08 Σεπ 2011 21:16 »
Παράθεση
Ποιος θα παίξει στη Σούπερ Λίγκα τελικά; Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα; Ο Λεβαδειακός και η Δράμα; Ή μήπως η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός; Εχουμε και λέμε:

1) Η Λάρισα κι ο Πανσερραϊκός έχουν ελάχιστες πιθανότητες. Από τη στιγμή που στην περίπτωση του Ηρακλή η Εφέσεων έκρινε ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο είναι αναρμόδιο να εξετάσει τις αποφάσεις της, οι δύο ομάδες, που έχουν προσφύγει στο συγκεκριμένο δικαστήριο, δύσκολα έχουν τύχη.

2) Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα άλλαξαν διοικήσεις κι ελπίζουν οι φάκελοί τους να επανεξεταστούν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Χθες το μέλος της Επιτροπής κ. Παναγιώτης Περάκης εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου στον ΝovaΣΠΟΡ FM 94,6 ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, η επιτροπή δεν μπορεί να ξαναδεχτεί φακέλους. Ο Περάκης βέβαια είναι μόνο ένας από τα 15 μέλη –μπορεί οι άλλοι να έχουν αντίθετη γνώμη, όμως για την ώρα αυτό δεν προκύπτει. Προφανώς για να έχουν τύχη ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα πρέπει να υπάρξουν πολιτικές πιέσεις: δεν τις βλέπω. Επίσης, αν η ταφόπλακα της προσπάθειάς τους αποδειχτεί η έναρξη του πρωταθλήματος, κάπου εδώ καταρρέει και το επιχείρημα που διακινούσαν οι διοικήσεις του ΠΑΟ και της ΑΕΚ, ότι τάχα μου η Λίγκα ήθελε να αρχίσει το πρωτάθλημα για να εξυπηρετήσει τους δύο που δεν πήραν φάκελο.

3) Ο Λεβαδειακός και η Δράμα ως έχοντες συμφέρον θα έπρεπε να κινηθούν νομικά εναντίον της προσωρινής διαταγής του Διοικητικού Εφετείου που δεν επιτρέπει στην ΕΕΑ να εξετάσει τους φακέλους τους. Αν, όμως, πάνε στα πολιτικά δικαστήρια Σάμιος και Κομπότης θα χουν πρόβλημα με την ΕΠΟ! Μια λύση θα ήταν να πάρουν πιστοποιητικό ως ομάδες της Football League και να τις στείλει στη Σούπερ Λίγκα η Football League με απόφασή της –αλλά σε αυτή την περίπτωση, χωρίς την κάλυψη της ΕΠΟ, οι δύο Λίγκες κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενες!     

4) Ολοένα και περισσότερο ακούω ότι πάμε για πρωτάθλημα 14 ομάδων...
http://www.sday.gr/Articles/Antonis-Karpetopoulos/Η-αναγκαια-πωληση-του-Ριερα.aspx


Παράθεση
Το... τρελοκομείο συνεχίζεται!

Από εκεί και πέρα, όμως, η ενέργεια του Ηρακλή να προχωρήσει σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για να μπλοκάρει τη συμμετοχή του Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα της Superleague και να ζητήσει προσωρινή διαταγή μη διεξαγωγής του κυριακάτικου παιχνιδιού των Αρκάδων στην Κέρκυρα, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τον... τραγέλαφο που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε πρώτη φάση, λοιπόν, ενεργοποιήθηκε η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ και ο Ηρακλής υποβιβάστηκε στην αμέσως επόμενη κατηγορία, δηλαδή στη Football League 2.

Οι νομικοί της ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης, πάντως, υποστηρίζουν ότι σε καμία ομάδα δεν μπορεί να υποβληθεί η ποινή του υποβιβασμού, χωρίς προηγουμένως να έχει κληθεί σε απολογία, πλην όμως οι αντίστοιχοι νομικοί της ΕΠΟ αντιτείνουν ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αναγράφεται στο καταστατικό της Ομοσπονδίας, οπότε δεν γεννάται θέμα απολογίας.

Υπάρχει, βέβαια, και το αίτημα του Ηρακλή για έκδοση προσωρινής διαταγής μη διεξαγωγής του παιχνιδιού του Αστέρα Τρίπολης στην Κέρκυρα, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί την Παρασκευή.

Και εδώ είναι που αρχίζουν τα... ευτράπελα, επιτείνοντας το «μπάχαλο» που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε περίπτωση, δηλαδή, που ο «Γηραιός» πάρει την προσωρινή διαταγή, η αναμέτρηση της Κέρκυρας δεν μπορεί να γίνει, έστω και αν οι Θεσσαλονικείς έχουν υποβιβαστεί στη Football League 2.

Η λογική, άλλωστε, λέει ότι κάτι ανάλογο θα πρέπει να ισχύει και έως ότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία αφορούν στο «μπλοκάρισμα» της συμμετοχής του Αστέρα στο πρωτάθλημα της Superleague.

Και, φυσικά, το ερώτημα που προκύπτει έχει να κάνει με το αν η Ομοσπονδία εφαρμόσει την προσωρινή διαταγή των πολιτικών δικαστηρίων και αναβάλει το παιχνίδι της Κέρκυρας ή, επικαλούμενη το αυτοδιοίκητο, θα προχωρήσει κανονικά στη διεξαγωγή του, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα.

Ωστόσο, η Superleague είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε αναβολή του κυριακάτικου παιχνιδιού, σε περίπτωση που ο Ηρακλής επιμείνει στην έκδοση προσωρινής διαταγής και καταφέρει να την κερδίσει στο εφετείο.

Νομικά, δηλαδή, η μη εφαρμογή δικαστικής απόφασης είναι αυτόφωρο αδίκημα και, μάλιστα, διαρκές, κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος άμεσης σύλληψης των εκπροσώπων της διοργανώτριας που θα βρίσκονται την Κυριακή στο γήπεδο της Κέρκυρας.

Και εδώ, όμως, υπάρχει ο αντίλογος από την πλευρά της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία η Superleague δεν εμπλέκεται σε κανένα σημείο της προσφυγής του Ηρακλή, άρα δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο επιβολής κυρώσεων.
http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10527&subid=2&pubid=128774594
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #217 στις: Παρ 09 Σεπ 2011 13:58 »
Στα όρια του παραλόγου!!!
Παράθεση
Νέο μπάχαλο απειλεί άμεσα το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, αφού το μεσημέρι της Παρασκεύης (γύρω στις 3μ.μ) αναμένεται η απόφαση για την προσωρινή διαταγή που ζήτησε η ΠΑΕ Ηρακλής από το Πολιτικό Εφετείο Αθηνών, για τη μη διεξαγωγή του αγώνα Αστέρα Τρίπολης – Κέρκυρας!

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΕΠΟ επιμένει στην απόφασή της για περαιτέρω υποβιβασμό του «Γηραιού», εφόσον δεν αποσύρθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα, ενώ από τη Σούπερ Λίγκα έγινε γνωστό πως ακόμη κι αν δικαιωθεί ο Ηρακλής, οι ομάδες που θα έχουν ήδη αγωνιστεί κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης θα υποχρεωθούν να αντιμετωπίσουν και την ομάδα της Θεσσαλονίκης!!!

Αυτό σημαίνει, με πολύ απλά λόγια, πως αν ο Ηρακλής παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα, εις βάρος του Αστέρα, οι ομάδες που ίσως έχουν κερδίσει βαθμούς απέναντι στην ομάδα της Τρίπολης θα πρέπει να τους διεκδικήσουν και πάλι!!!

Στο Πολιτικό Εφετείο εκπροσωπήθηκαν –εξκτός της ΠΑΕ Ηρακλής- η ΕΠΟ (μέσω του δικηγορικού γραφείου του Αλέξανδρου Λυκουρέζου), η Σούπερ Λίγκα και ο Αστέρας Τρίπολης.

Η ΕΠΟ υποστήριξε πως ο Ηρακλής δεν έχει δικαίωμα να προσφύγει κατά της Επιτροπής Εφέσεων, διότι είναι πειθαρχικό όργανο, ενώ ακόμη κι αν δικαιωθεί δεν έχει πάρει άδεια για συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα (κάτι που δεν εμπόδισε τον ΟΦΗ τελικά να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα!!!).

Η Σούπερ Λίγκα τόνισε ότι κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα το πρωτάθλημα, ενώ δια του νομικού της εκπροσώπου εξήγησε πως θα υπάρξει πρόβλημα και με το τηλεοπτικό συμβόλαιο, ωστόσο διευκρίνισε πως από τη διοργανώτρια αρχή θα γίνει σεβαστή η όποια απόφαση από το Πολιτικό Εφετείο.

Σε λίγη ώρα, λοιπόν, θα γίνει γνωστή η απόφαση για την προσωρινή διαταγή που ζήτησε ο Ηρακλής για τη μη τέλεση του αγώνα Αστέρα – Κέρκυρας, ενώ τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται στις 20 Σεπτεμβρίου!
sentragoal.gr


Παράθεση
Η Σούπερ Λίγκα υποστήριξε ότι θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση προκύψει, ωστόσο υπογράμμισε ότι κινδυνεύει να τιναχθεί το πρωτάθλημα στον αέρα γιατί υπάρχουν και οι ρήτρες της NOVA, που πρέπει να τηρηθούν.

Παράλληλα, πρότεινε και το... παράλογο να συνεχίσει να δίνει κανονικά τους αγώνες του ο Αστέρας Τρίπολης, ωστόσο αν ο Ηρακλής δικαιωθεί στην κύρια εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 20 Σεπτεμβρίου, τότε οι Θεσσαλονικείς να δώσουν κι εκείνοι τους αγώνες του Αστέρα, δηλαδή οι ομάδες που θα έχουν ήδη παίξει κόντρα στους Αρκάδες να αγωνιστούν εν συνεχεία και κόντρα στον Ηρακλή!
http://www.soccerplus.gr/article/ores-agonias-gia-ton-irakli
« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 09 Σεπ 2011 14:07 από PAS-o-media »
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος dreven

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.727
  • TENK TEG! TENK TEG UTI DET!! TENK!!!
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #218 στις: Παρ 09 Σεπ 2011 14:58 »
Για μας δουλευει η σουπερπιπα ρε.
3μερο ποδοσφαιρικης πανδαισιας θελει ναχουμε στο Ζωσιμαδες 18-20 Σεπτεμβρη.
18 να παιξουμε με Τριπολη μεσα
19 παιζουμε που παιζουμε με τ ...Καλλονη τ Λουτσιανου παλι μεσα κι
20 να παιξουμε και με κανα δικαιωμενο Ηρακλη ξανα μανα μεσα.
Κι ετσι, να χορτασουμε και μπαλλα, να γιομισει κι η τζιεπη τ 28 παρα.
Για μας δουλευει.
Ασε που ετσι θα τρεξουν κι οι χορηγοι με τς διαφημιζομενοι τωρα για τα 3ημερα φεστιβαλικα.
Μονο να γινει κι απε μετα, τ δλεια μας εμεις μετα.
Αντισκηνο στον ωμο, κονσερβες, μπυρονια, κατσαρολικα και κατασκηνωση ζ κερκιδα να μη χασουμε και τ θεση ρααααααα

     

ΚΟΥΡΑΣΗ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΗ
50 χρόνια ΠΑΣ - 50 μύρια ΑΜΠης

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #219 στις: Παρ 09 Σεπ 2011 15:44 »
bluearena.gr
Παράθεση
Απορρίφθηκε η αίτηση - Στις 20/9 η εκδίκαση         

09/09/11    14:42        

Η αίτηση προσωρινής διαταγής για το μπλοκάρισμα της συμμετοχής του Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα, απορρίφθηκε από το Πολιτικό Εφετείο.

Η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων θα εκδικαστεί στις 20 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία της ΠΑΕ Ηρακλής, σημαντική ρόλο στην απόρριψη της αίτησης, έπαιξε η δέσμευση της Σούπερ Λίγκας ότι αν ο Ηρακλής κερδίσει την υπόθεση στις 20/9, τότε θα ακυρωθούν οι αγώνες του Αστέρα Τρίπολης (!). Κάτι που φαντάζει παράλογο, αλλά η λογική στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει χαθεί προ πολλού.

Την ίδια στιγμή, η ΕΠΟ διαδίδει ότι στο επόμενο δ.σ. θα επικυρωθεί η απόφαση υποβιβασμού του Ηρακλή.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι μετά και από αυτή την εξέλιξη, η παρουσία στο αυριανό συλλαλητήριο είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Παράθεση
Κανονικά στη σέντρα θα βρεθούν την Κυριακή οι Αστέρας Τρίπολης και Κέρκυρα. 
http://www.sport-fm.gr/article/499857
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #220 στις: Παρ 09 Σεπ 2011 18:01 »
bluearena.gr
Παράθεση
"Δεν χάνει τίποτα από την συμμετοχή του Αστέρα"         

09/09/11    17:07      

Ο διδάκτωρ αθλητικού δικαίου, Ανδρέας Μαλάτος, μίλησε σήμερα (09/09) στο «Αθλητικό Μετρόπολις» και για ακόμα μία φορά επανέλαβε ό,τι ο Ηρακλής με βάση την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, είναι στην Σούπερλίγκα. Επίσης, υποστήριξε, πως από την στιγμή που η υπόθεση για τα ασφαλιστιά μέτρα, θα εξεταστεί στις 20 του μηνός, ο Ηρακλής νομικά δεν χάνει τίποτα απολύτως, από την συμμετοχή του Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθημα.

Αρχικά τόνισε: «Ο Ηρακλής καλά έκανε και δεν απέσυρε την προσφυγή του από τα πολιτικά δικαστήρια. Δεν έχει άλλη λύση και πρέπει να επιμείνει, στην προσφυγή του αυτή. Επίσης, ο Ηρακλής, θα μπορεί να προσβάλλει στα πολιτικά δικαστήρια και όποια απόφαση πάρει κατά του η ΕΠΟ, σαν παράνομη. Παράλληλα, μπορει να καταλογισει και αστικές ευθύνες στα άτομα που αποτελούν την Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ».

Είπε, ακόμα: «Ο Ηρακλής, θα πρέπει να τραβήξει όλη αυτή την υπόθεση μέχρι το τέλος, να κηνυγήσει την υπόθεση με κάθε κόστος, ακόμα και να μην αγωνιστεί σε καμία κατηγορία. Να φτάσει το θέμα ακόμα και στην ΦΙΦΑ».

Για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, τόνισε: «Θεωρώ λογική την απόφαση του Εφετείου. Ηταν μια φυσιολογική εξέλιξη, από την στιγμή που η Σούπερλίγκα, δέχτηκε πως σε περίπτωση που ο Ηρακλής δικαιωθεί στην κύρια εκδίκαση της υπόθεσης, να πάρει την θέση της Τρίπολης στο πρωτάθλημα. Ο Ηρακλής, νομικά δεν χάνει κάτι από την συμμετοχή του Αστέρα, στο πρωτάθλημα. Δεν τον βλάπτει αυτό, αφού η υπόθεση δεν έχει τελεσεδικήσει.

Κλείνοντας, σχολίασε και τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια: «Το θέμα για το αν το Διαιτητικό Δικαστήριο έχει αρμοδιότητα, δεν θα το κρίνω ούτε εγώ ούτε ο κ. Κούγιας. Αυτό το έκρινε το ίδιο το Διαιτητικό, με την απόφαση που πήρε το ίδιο το δικαστήριο. Για την ΕΠΟ, ακόμα και αν η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ήταν λαναθασμένη, δεσμεύεται να την σεβαστεί, από την στιγμή που βάση καταστατικού, αναγνωρίζει το Διαιτητικό, ως ανώτατο όργανο της. Ετσι, λοιπόν ξαναλέω πως βάση αυτής της απόφασης, ο Ηρακλής είναι στην Σούπερλίγκα».
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #221 στις: Παρ 09 Σεπ 2011 19:54 »
dikisports.blogspot.com
Παράθεση
Το θέλει Άρειο Πάγο

Νέα προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια ετοιμάζει ο Ηρακλής.

Θα καταθέσει τη Δευτέρα νέα στοιχεία, επιχειρώντας να αναγκάσει την ΕΠΟ να πάρει θέση στο θέμα των αρμοδιοτήτων του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

sportdog.gr
Παράθεση
"Δεν καταθέτουμε τα όπλα. Ψηλά τα κεφάλια!"

Ο Ανδρέας Παντελή, μίλησε στο «Libero fm 107,4» και ζήτησε από τον κόσμο του Ηρακλή να σηκώσει ψηλά το κεφάλι και να δώσει βροντερό παρών στο αυριανό (10/09) συλλαλητήριο (στις 18.00 στο Κατσάνειο).

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, αρχικά είπε: «Στις 20 του μήνα θα εκδικαστεί η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων. Η εξέταση της υπόθεσης, δεν νομίζω να μπορεί να γίνει πιο γρήγορα από τις 20 του μηνός. Αυτό που θέλω να πω είναι πως τα πολιτικά δικαστήρια δεν έχουν σχέση με αυτά της ΕΠΟ. Τα πολιτικά δικαστήρια κινούνται βάσει των άρθρων του Συντάγματος και όχι του ΚΑΠ. Αυτό που εμείς θα πρέπει να αποδείξουμε και να αποδεχτεί το Δικαστήριο είναι πως το Διαιτητικό Δικαστήριο είναι το ανώτατο».

Σε ερώτηση για το αν καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, είπε: «Περιμένουμε να έχουμε καλό αποτέλεσμα στα πολιτικά δικαστήρια και μετά τις υπόλοιπες κινήσεις αφήστε τις σε εμένα. Υπόσχομαι πως θα κηνυγήσω όλους όσους έκαναν αυτά τα βρόμικα παιχνίδια στη πλάτη του Ηρακλή. Ο Ηρακλής θα γίνει ο πρωτοπόρος της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Κλείνοντας, ζήτησε από τον κόσμο του Ηρακλή: «Δεν καταθέτουμε τα όπλα. Ψηλά τα κεφάλια. Δεν θέλω μιζέρια ούτε κλάματα, δεν κάναμε κάτι για να κλαίμε. Εμείς έχουμε μια ιστορία 103 χρόνων και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. Αυτό να σκέφτομαστε όλοι. Βάσει της ιστορίας μας θα πρέπει όλοι μαζί να οργανωθούμε και να κινηθούμε. Θα πάμε, στην ΟΥΕΦΑ, στη ΦΙΦΑ, όπου χρειαστεί. Θα κάνουμε τα πάντα. Περιμένω τον κόσμο του Ηρακλή να είναι στο αυριανό (10/09) συλλαλητήριο. Εγώ θα είμαι εκεί, παρών στην πρώτη γραμμή», κατεληξε.

Πηγή: bluearena.gr

Παράθεση
Τα κάνανε... μπάχαλο και τώρα δεν το αντέχουν!

Οι υπεύθυνοι της Σούπερ Λιγκ έχουν... ξεπεράσει τον εαυτό τους! Ο νομικός εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής Γιάννης Οικονομάκης ανέφερε πως τα πράγματα έχουν τελματώσει και τόνισε πως η Λίγκα δεν αντέχει αυτό το... κουτσουρεμένο πρωτάθλημα!

«Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που δεν μπορούμε να ελέγξουμε», τόνισε ο κ. Οικονομάκης μιλώντας στον Novasportfm 94.6.

Αναφορικά με την υπόθεση του Ηρακλή και το τι θα κάνει η Σούπερ Λίγκα σε περίπτωση που ο «γηραιός» δικαιωθεί, είπε: «Αν ο Ηρακλής πάρει άδεια από την ΕΕΑ, λάβει άδεια από την επιτροπή αδειοδότησης και υπάρξει απόφαση που υποχρεώνει τη Σούπερ Λίγκα, τότε θα παίξει κανονικά στο πρωτάθλημα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι, δεν αντιδικεί η Σούπερ Λίγκα με τον Ηρακλή… ούτε παίρνει θέση στην αντιδικία του με τον Αστέρα Τρίπολης».

Στη συνέχεια, τόνισε: «Η Σούπερ Λίγκα δεν αντέχει αυτό το… κουτσουρεμένο πρωτάθλημα και δεν μπορεί να αποδεχθεί περαιτέρω κουτσούρεμα. Οφείλουμε να προστατέψουμε ως θέαμα και ως προϊόν το ποδόσφαιρό μας. Δεν αντέχεται αυτό το πράγμα. Πρωτάθλημα με πέντε ή έξι αγώνες κάθε αγωνιστική! Και άλλωστε, πρέπει να σεβαστούμε και τη NOVA, με την οποία έχουμε συνάψει συμφωνία».

Για το… νομικό μπάχαλο και γιατί αυτό είναι τόσο περίπλοκο στο ποδόσφαιρο, δήλωσε: «Οι αρμοδιότητες είναι ασαφείς και αντιφατικοί. Ας πούμε, είναι μεγάλος γρίφος το αν το διαιτητικό δικαστήριο έχει αρμοδιότητα. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η απόφαση ενός νομικού. Εδώ που φτάσαμε, δεν πρέπει να αποδώσουμε ευθύνες. Καμιά φορά, η ζωή εξελίσσεται και είναι δύσκολο για το νομοθέτη να προβλέψει τόσο ακραίες καταστάσεις, όπως οι φετινές».

Τέλος, σημείωσε: «Όπως τονίσαμε και στην ανακοίνωσή μας, στο τελευταίο Δ.Σ., βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Εκκρεμούν οι υποθέσεις των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας, αλλά και του Ηρακλή… και εδώ και στο CAS! Πρότασή μας είναι να καλέσουμε όλους τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, να κάτσουμε όλοι μαζί και να βρούμε μία πρακτική λύση. Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν. Τα πράγματα φαίνεται πως έχουν τελματώσει. Αν βρούμε, όμως, μία λύση, πιστεύω ότι θα έχουμε αποτελέσματα…»
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #222 στις: Παρ 09 Σεπ 2011 20:40 »
sport-fm.gr
Παράθεση
«Αν δικαιωθεί ο Ηρακλής, ν’ αυξηθούν οι ομάδες»!

09/09/2011, 19:41

Την άποψη πως κακώς συνδέθηκε η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τον Ηρακλή με την τύχη του Αστέρα στη Σούπερ Λίγκα, εξέφρασε ο Γιώργος Σφυρής.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, το πρώην μέλος του Δικαστηρίου εξέφρασε την εκτίμηση πως ορθώς παίζουν στην πρώτη κατηγορία οι Αρκάδες.

Αφού έκανε λόγο, δε, για «δικονομικό πραξικόπημα» στην υπόθεση του «Γηραιού», τόνισε ότι -εφόσον δικαιωθεί και εξασφαλίσει άδεια- πρέπει ν’ αυξηθούν οι ομάδες για ν’ αγωνιστεί επίσης στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Σφυρής:

Για τους λόγους της παραίτησής του και την αρμοδιότητα του Δικαστηρίου στην υπόθεση του Ηρακλή: «Στην τρισέλιδη επιστολή παραίτησής μου εξηγούνται όλοι οι λόγοι. Θεωρώ ότι υπήρξε ένα δικονομικό πραξικόπημα, μια υπέρβαση δικαιοδοσίας από ένα κατώτερο δικαστήριο. Ήταν ένας σημαντικός λόγος. Ο δεύτερος ήταν επειδή είχα κατ’ επανάληψη ζητήσει συνάντηση με κάποιον παράγοντα της ΕΠΟ, διότι είχαμε δεχθεί κρίσεις, ύβρεις και δηλώσεις εναντίον μας (από ανθρώπους ΠΑΕ και παράγοντες) όσο ήταν σε εξέλιξη οι υποθέσεις.

Θα έπρεπε οπωσδήποτε να προστατευθεί το ανώτατο δικαστήριο. Αντίθετα, είχαμε δηλώσεις Φάκου που ενώ εκκρεμούσε η υπόθεση του Ηρακλή, έκανε εκτιμήσεις για το αν είμαστε αρμόδιοι. Αλίμονο αν μέσα από συνεντεύξεις ορίζουμε τη δικαιοδοσία δικαστηρίων.

Αν μιλάμε για ανώτατη αρχή αυτό είναι το Δ.Σ. της ΕΠΟ. Το καταστατικό της ομοσπονδίας -που είναι «βίβλος»- αναφέρει πως ανώτατη αρχή είναι το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο. Αν αυτό δεν ήταν ανώτερο της Επιτροπής Εφέσεων, για ποιο λόγο αναφέρεται στο καταστατικό ως τέτοιο; Αν το Τακτικό δεν ήταν ανώτατο, τότε η όποια λειτουργία του θα περιοριζόταν σε γνωμοδοτικό ρόλο. Εμείς είμαστε Δικαστήριο, όχι συμβουλευτικός φορέας.

Στην υπόθεση του Ηρακλή δεν τηρήθηκε η ιεραρχία των οργάνων. Κι εν πάση περιπτώσει, αν υποθέσουμε ότι δεν υπήρχε αρμοδιότητα του Τακτικού, υπάρχει άρθρο του καταστατικού που αναφέρει ότι σε περιπτώσεις ασάφειας, αποφαίνεται το Δ.Σ. Για ποιο λόγο η επιτροπή πήρε όλη την υπόθεση στις πλάτες της και δεν την πήγε στο Δ.Σ;

Εφόσον έγιναν όλα αυτά, δεν μπορούσα να μείνω. Ο τρόπος που αντιμετωπιζόμασταν και δεχόμασταν πιέσεις από παράγοντες της ΕΠΟ ωθούσε την εξέλιξη -και έφτιαχνε κλίμα- για μια συγκεκριμένη κρίση. Θεωρώ ότι ο κ. Πιλάβιος έχει αγαθές προθέσεις».

Για τη (μη) σύνδεση των υποθέσεων Ηρακλή και Αστέρα: «Συνδέθηκε το πρόβλημα του Ηρακλή μ’ εκείνο του Αστέρα. Είναι λάθος το συμπέρασμα ότι η απόφαση η δική μας για τον Ηρακλή αφορά και τον Αστέρα. Αυτή τη στιγμή ο Αστέρας παίζει στη Σούπερ Λίγκα βάσει απόφασης του Δ.Σ. της, μετά την οποία υπεγράφη η προκήρυξη του πρωταθλήματος -η οποία εν συνεχεία υπογράφηκε από την ΕΠΟ. Άρα ορθώς παίζει στη Σούπερ Λίγκα. Αν δεν υπήρχε ο συνδυασμός αυτός των υποθέσεων, κανείς δεν θα μιλούσε σήμερα για το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Για το ποια πρέπει να είναι, κατά τη γνώμη του, η εξέλιξη: «Να αγωνιστούν όσες είναι σήμερα στη Σούπερ Λίγκα -με τη συμμετοχή και του Αστέρα. Σε περίπτωση, τώρα, που δικαιωθεί ο Ηρακλής από τα αρμόδια όργανα, να συνέλθει το Δ.Σ. της ΕΠΟ και μέσω διαδικασιών αύξησης των ομάδων, να συμπεριληφθεί και ο Ηρακλής -εφόσον φυσικά περάσει πρώτα τη διαδικασία της αδειοδότησης.

Για την αρμοδιότητα του Διαιτητικού Δικαστηρίου: «Μην αξιολογείτε το Δικαστήριο μέσα από συνεντεύξεις και λεγόμενα τρίτων, αλλά βάσει των αποφάσεων που εκδίδει. Οι κανονισμοί έχουν κάποια ελλείμματα, αλλά όλα είναι γραμμένα. Όταν βγήκε η απόφαση για τον Ηρακλή, πήρε την τελευταία θέση. Η μόνη περίπτωση που αναφέρεται κάτι τέτοιο στον κανονισμό έχει να κάνει με ομάδες που δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν. Αυτό δεν υπήρχε, εφευρέθηκε. Οι νόμοι και οι ποινές που επιβάλλουν είναι ξεκάθαρες.

Θεωρώ ότι η ομοσπονδία είναι αδρανής. Αυτοδιοίκητο σημαίνει συγκοινωνούντα δοχεία. Όταν υπάρχουν αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων, αυτές πρέπει να εφαρμόζονται. Εδώ υπάρχει μια αδράνεια του προέδρου να εφαρμόσει τις αποφάσεις, μεταφέροντας έτσι το βάρος σε άλλα όργανα».


tanea.gr
Παράθεση
Αθλιότητες υποκόσμου

ΤΟΥ Ι. Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2011

Ολα αρχίζουν να δείχνουν ότι καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες να κουκουλωθεί το τεράστιο σκάνδαλο με τα στημένα του ποδοσφαίρου. Μια συμπαιγνία στην οποία (αν ολοκληρωθεί) μετέχουν κυβερνητικά στελέχη, δικαστικοί παράγοντες και ο υπόκοσμος που αποκαλείται «αυτοδιοίκητο ποδόσφαιρο».
Δεν εξηγείται διαφορετικά η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να αθωώσει (ουσιαστικά) τις εμπλεκόμενες στο σκάνδαλο ομάδες. Να υπενθυμίσω ότι τα μέλη αυτής της διαβόητης επιτροπής είναι διορισμένα από τη διοίκηση και τον πρόεδρο της ΕΠΟ.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η κάλυψη που παρείχε στη συγκεκριμένη απόφαση της συγκεκριμένης άθλιας επιτροπής ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.
Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (η οποία διορίζεται από την κυβέρνηση) αποφάσισε να επανεξετάσει τους φακέλους των εμπλεκομένων ομάδων ενώ αρχικά τις είχε στείλει στην Δ' Εθνική.
Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι η τακτική και η αθλητική Δικαιοσύνη κωλυσιεργούν απαράδεκτα στη διερεύνηση της υπόθεσης. Πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες και μετά τους δεκαπέντε πρώτους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν, ακόμη περιμένουμε να κληθούν να απολογηθούν και οι υπόλοιποι 68 - στους οποίους, παρεμπιπτόντως, αίρονται μαζικά οι απαγορεύσεις εξόδου από την χώρα...
Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι τη διοίκηση της Σούπερ Λίγκας εξακολουθούν να αποτελούν οι ίδιοι υπόδικοι, φυγόδικοι και κατάδικοι που τη συγκροτούσαν τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο.
Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε ετσιθελικά και παράνομα όχι για λόγους οικονομικούς (όπως ανακοινώθηκε και διαψεύστηκε) αλλά σε μια προσπάθεια να προδικάσουν ή να προκαταλάβουν τη δικαστική έρευνα και να ξεπλύνουν προκαταβολικά τους βρωμιάρηδες.
Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι ακόμη και σ' αυτό το κουτσουρεμένο πρωτάθλημα θα διαιτητεύσουν εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο διαιτητές τους οποίους θα επιλέγουν εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο διαιτητικοί παράγοντες.
Οτι όλα αυτά συγκροτούν μεθοδεύσεις ενός άθλιου υπόκοσμου που προσπαθεί να διατηρήσει την ασυλία και το ακαταδίωκτό του δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.
Το εντυπωσιακό είναι πως αυτόν τον υπόκοσμο φαίνεται να συγκαλύπτουν εκείνοι ακριβώς που έχουν αναλάβει να τον ελέγχουν - να υπενθυμίσω, ας πούμε, πως στη διαβόητη Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ μετέχουν και συνταξιούχοι δικαστές!
Και το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως αυτές τις μεθοδεύσεις δείχνει να τις ανέχεται η κυβέρνηση και η συντεταγμένη Πολιτεία. Μετά τις μεγαλόστομες κουβέντες και διαβεβαιώσεις πέσαμε τώρα στις υπεκφυγές και στις σιωπές.
Αγνοούν προφανώς κάτι που έλεγε ο Εντγκαρ Τζέι Χούβερ όταν ανέλαβε να ιδρύσει το FBI για να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα στις ΗΠΑ:
Οτι ο υπόκοσμος υπάρχει όσο ο κόσμος τού το επιτρέπει.
Και δεν αντιμετωπίζεται, να προσθέσω εγώ, όσο δεν βρίσκει απέναντί του έναν κόσμο αποφασισμένο να τον αντιμετωπίσει. Με κάθε τρόπο και μέσο.
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.038
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #223 στις: Παρ 09 Σεπ 2011 20:48 »
Μια μικρή λεπτομέρεια που αναφέρει σε ένα άρθρο πιο πάνω....Αν αυξηθούν οι ομάδες τι γίνεται;Κλήρωση και επανέναρξη του πρωταθλήματος μέσα Σεπτέμβρη με περισσότερες αγωνιστικές;Και ενώ θα έχουμε διακοπές για εθνικές ομάδες και μην έχουμε και τπτ εκλογές οπότε βράστα....

Αποσυνδεδεμένος dreven

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.727
  • TENK TEG! TENK TEG UTI DET!! TENK!!!
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #224 στις: Παρ 09 Σεπ 2011 21:20 »
Απο οτι βλεπω, αμα ο Πρετεντερακος δεν εχει δεσμευσεις κι υποχρεωσεις, ξερει να το διαβαζει καλα το γραμμα ε;
Αυτα που γραφει βλεπω κι εγω καιρο παντως να γινονται και για να απαντησω και στο ερωτημα του φον, ολη η μεθοδευση δειχνει ή 14 με Τριπολη ή 16 με Τριπολη, Βολο και Καβαλα και μαλιστα στα κοντα κι ας ...εφευρισκονται κι οχι βρισκονται οι τροποι πως, Ελλαδα ειμαστε οποτε ...οκ κι οποτε ουτε νεες κληρωσεις ουτε τιποτα. Αντε και το πολυ πολυ και με καμμια ...ευρυτερη συννενοηση που λεει εκει ο νομικος της λιγκας, τελικα να παρουν κανα φραγγο παραπανω απο χορηγιες κι αλλα εσοδα οσοι ...δεχτουν να αγωνιστουν φετος στην Β και παραιτηθουν απο δικαστικα, μαζι και με καμμια ...σιγουρη προαγωγη του χρονου.

Υ.Γ: Η καθαρση ολοκληρωνεται σιγα-σιγα κι απο δω και περα, οπως τα ξεραμε ολοι μας... Αυ-τααα.
50 χρόνια ΠΑΣ - 50 μύρια ΑΜΠης