Αποστολέας Θέμα: Πρωτάθλημα 2011-12  (Αναγνώστηκε 83370 φορές)

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #275 στις: Τρι 27 Σεπ 2011 10:39 »
sday.gr
Παράθεση
Κρίσιμη εβδομάδα για τη Σούπερ Λίγκα

Η διοργανώτρια αρχή προτίθεται την Παρασκευή να πραγματοποιήσει Δ.Σ., προκειμένου να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

 Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στη Λίγκα θέλουν στο Δ.Σ. να παρθεί μία απόφαση που θα βάλει πολυ σύντομα τις δύο νέες ομάδες σε πρόγραμμα αγώνων. Ποιες θα είναι αυτές, όμως, κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά. Λεβαδειακός και Δράμα πανηγυρίζουν από χθες, μια και πήραν τα πιστοποιητικά και θεωρούν δεδομένη τη συμμετοχή τους στη πρώτη τη τάξει κατηγορία. Αισιοδοξία, όμως, υπάρχει και σε Λάρισα, Σέρρες. Στα «στρατόπεδα» των δύο ομάδων επικρατεί κλίμα... πρώτης κατηγορίας. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι ο τρόπος να παίξουν στη Σούπερ Λίγκα είναι απλός. Να πει η Λίγκα αυτό που είπε και στην υπόθεση Ηρακλής - Αστέρας. Οτι οι ομάδες που υποβιβάζονται για μη αγωνιστικούς λόγους αντικαθίστανται από ομάδες της κατηγορίας. Σε μία τέτοια περίπτωση «βυσσινί» και «λιοντάρια» παίρνουν τη θέση του Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλα, κάτι το οποίο, όμως, θα πρέπει να επικυρωθεί και από την ΕΠΟ. Σενάριο που φαντάζει μεν δύσκολο, δεν είναι όμως και απίθανο στο σημείο που έχει φτάσει η κατάσταση.
 
Σήμερα το Διαιτητικό
 
Σήμερα στις 14:00 θα εκδικαστεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο η προσφυγή της Λάρισας και του Πανσερραϊκού. Οι δύο ομάδες ζητούν να ανατραπεί η απόφαση της Εφέσεων για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, σύμφωνα με την οποία οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με -10 και -8 αντιστοίχως και να ισχύσει η πρωτόδικη απόφαση (υποβιβασμός) της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας. Πάντως, το γεγονός ότι η Εφέσεων έκρινε αναρμόδιο το Διαιτητικό στην υπόθεση του Ηρακλή δημιουργεί δεδικασμένο το οποίο δεν γίνεται να ξεπεραστεί. Ακόμα, ωστόσο, όμως και το Διαιτητικό, το οποίο όπως έντονα λέγεται και κανείς δεν το διαψεύδει, μπορεί να ακυρώσει την απόφαση της Εφέσεων και να επιβάλει εκείνο την ποινή σε Βόλο και Καβάλα και να τους υποβιβάσει, Λάρισα και Σέρρες πάλι δεν έχουν ελπίδες. Γιατί το συγκεκριμένο δικαστήριο στην υπόθεση του Ηρακλή ανέφερε στο σκεπτικό της απόφασης, πως ομάδα που υποβιβάζεται για οποιοδήποτε λόγο δεν έχει δικαίωμα προαγωγής ή και παραμονής στην κατηγορία για την περίοδο που υποβιβάστηκε βαθμολογικά.
 
• Στις 20 Οκτωβρίου ορίστηκε να εκδικαστεί από το Διοικητικό Εφετείο η νέα αίτηση αναστολής και ακύρωσης που κατέθεσε η Καβάλα κατά της απόφασης της ΕΕΑ.
• Αύριο εκδικάζεται στην Εφέσεων η προσφυγή που κατέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου κατά της Σούπερ Λίγκας.
• Σήμερα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία που θα εκδικαστούν από τις αρμόδιες πειθαρχικές επιτροπές οι πρόσφατες πειθαρχικές διώξεις που ασκήθηκαν από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Πιο πιθανή ημερομηνία είναι η προσεχής Πέμπτη (29/9).
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 27 Σεπ 2011 10:46 από PAS-o-media »
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #276 στις: Τρι 27 Σεπ 2011 11:14 »
Η κατάρα της γριάς…

27/09/2011, 09:42

Ήταν σωστό να καταλήξει ο Ηρακλής στο περιφερειακό πρωτάθλημα; Για μένα, ναι, ήταν σωστό. Ήταν σωστό για τέσσερις λόγους: διότι πλαστογράφησε κρατικό έγγραφο για να κάνει μεταγραφές, διότι αναμφίβολα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να αδειοδοτηθεί από την ΕΠΟ ώστε να παίξει στη Σούπερ Λίγκα, διότι προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια και διότι δεν κατέθεσε καν φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ωστόσο, για να έχει την κατάληξη που είχε τελικά αυτή η ιστορία, μεσολάβησαν πολλά που δεν μπορούμε να τα προσπεράσουμε έτσι απλά… Οι παραπάνω λόγοι είναι καλοί λόγοι, αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν δικαιούται να μιλάει γι’ αυτούς…

Του Άρη Ασβεστά

Δεν έχει νόημα να αναζητήσουμε υπεύθυνους. Κάποιοι θα πουν ο Μυτιληναίος, ο Σπανουδάκης, ο Ρέμος, ο Τάκης, ο Γωγάκος και ο Παντελή. Κάποιοι άλλοι θα πουν ο Πιλάβιος, ο Κουρίδης και ο Μποροβήλος. Πραγματικά, δεν έχει νόημα. Προτιμώ να μιλήσουμε με γεγονότα.

Ο Ηρακλής ήταν η μοναδική ομάδα της Σούπερ Λίγκας που δεν αδειοδοτήθηκε από την ΕΠΟ. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ορθώς δεν αδειοδοτήθηκε καθώς δεν πληρούσε τα κριτήρια. Μπορεί, όμως, κάποιος να ισχυριστεί με βεβαιότητα ότι ήταν ο μοναδικός; Πιστεύει κανείς ότι δεν υπήρχαν άλλες ομάδες στη Σούπερ Λίγκα που είχαν ελλείψεις; Πιστεύει κανείς ότι αν στον Ηρακλή δεν ήταν τότε ο Τάκης, αλλά κάποιος άλλος, παλιός και έμπειρος παράγοντας, με «πλάτες» και ισχυρούς φίλους, δεν θα έπαιρνε την άδεια;

Και κάτι ακόμα: με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, η σύνθεση της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης κρίθηκε παράνομη. Ανεξάρτητα από το αν δικαίως ο Ηρακλής δεν αδειοδοτήθηκε, ο φάκελος του έπρεπε να επανεξεταστεί. Και ο δικός του, αλλά στην πραγματικότητα και όλων των ομάδων! Αυτό δεν έγινε ποτέ…

Ο Ηρακλής υποβιβάστηκε στη συνέχεια και για δεύτερο λόγο: ο πρόεδρος του, «πιάστηκε» (και στη συνέχεια ομολόγησε) να έχει προσκομίσει πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα για να κάνει μεταγραφές τον περασμένο Γενάρη. Αμφιβάλει κανείς ότι ο υποβιβασμός για πλαστογραφία είναι μια δικαιότατη ποινή; Ουδείς! Κανονικά πρέπει να σε εξαφανίσουν από τον χάρτη αν έχεις υποπέσει σε τέτοιο αδίκημα.

Έλα όμως, που ο κανονισμός που το ίδιο το ποδόσφαιρο έφτιαξε για να «χαϊδεύει» τους παραβάτες, ΔΕΝ προβλέπει υποβιβασμό! Η ποινή για πλαστογραφία είναι πρόστιμο, σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ! Για να υποβιβαστεί ο Ηρακλής, χρειάστηκε να γίνει καταγγελία για βαριάς μορφής δυσφήμηση του αθλήματος (που προβλέπει υποβιβασμό) από τον Αστέρα Τρίπολης. Στην απόφαση που εξεδόθη, τα δικαιοδοτικά όργανα της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ έκριναν πως όχι μόνο πρέπει να υποβιβαστεί ο Ηρακλής, αλλά με ένα «ακροβατικό» άνευ προηγουμένου, «δανείστηκαν» μια άλλη, άσχετη διάταξη του κανονισμού, τοποθέτησαν τον Ηρακλή στην τελευταία θέση και κράτησαν στην κατηγορία τον Αστέρα.

Να δεχτούμε ότι με τις μεταγραφές που πραγματοποίησε παρανόμως ο Ηρακλής τον περασμένο Γενάρη, ανταγωνίστηκε αθέμιτα τις υπόλοιπες ομάδες και άρα πρέπει να ωφεληθεί μία από αυτές, δηλαδή ο πρώτος επιλαχών που ήταν ο Αστέρας. Σύμφωνοι, πολύ σωστό! Αλλά… πού στο καλό αναφέρεται αυτό στους κανονισμούς; Και στο κάτω-κάτω, με ποια νομική λογική υποβιβάζονται ομάδες για μια πλαστογραφία που έκαναν κάποιοι παράγοντες και την ίδια στιγμή απλώς αφαιρούνται βαθμοί από άλλες ομάδες, στις οποίες οι παράγοντες καταδικάστηκαν για το μεγαλύτερο όλων των αδικημάτων στον αθλητισμό: το στήσιμο αγώνων! Δεν υπάρχει καμία λογική. Ίσως μόνο αυτή που αναφέραμε παραπάνω: ποιος είσαι και ποιοι είναι οι «φίλοι» σου…

Βέβαια για την ιστορία των πλαστογραφιών υποβιβάστηκαν πολλές ομάδες, όχι μόνο ο «γηραιός». Αλλά και πάλι, όχι όλες…

Έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αδράνειας, διότι αρχικά ο Ερασιτέχνης Ηρακλής ήθελε –άκουσον άκουσον- να παραδώσει την ομάδα στον Ψωμιάδη που διώκεται ποινικά για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων και στη συνέχεια διότι ήταν να αναλάβει τη διοίκηση της ΠΑΕ ο Παντελή, ο «γηραιός» είπε να ακολουθήσει τον δρόμο που ακολούθησε προηγουμένως ο ΟΦΗ και είχε δικαιωθεί πανηγυρικά: την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.

Εδώ η ΕΠΟ εφήρμοσε το καταστατικό της στο ακέραιο: υποβίβασε τον Ηρακλή για αυτή του την ενέργεια στη Γ’ Εθνική. Μπράβο στην ποδοσφαιρική μας ομοσπονδία! Τι καλά που θα ήταν να έπραττε κατά τον ίδιο τρόπο και στην περίπτωση του ΟΦΗ! Διότι οι Κρητικοί, όχι απλά προσέφυγαν ανενόχλητοι στα πολιτικά δικαστήρια, αλλά η ΕΠΟ αντί να τους επιβάλει κυρώσεις, επί ένα περίπου μήνα έψαχνε να βρει τη λύση! Ανέστειλε τη λειτουργία της, έφερε τη ΦΙΦΑ, έφερε την ΟΥΕΦΑ, πήγε στον Μπιτσαξή. Και τελικά βρέθηκε η λύση μέσω του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Το σύστημα αδειοδότησης της Β’ Εθνικής καταργήθηκε πλήρως και φτάσαμε στο σημείο να αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα μία (και μόνο μία) ομάδα χωρίς να έχει εξασφαλίσει άδεια!

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο ΟΦΗ όχι απλά επέμεινε στην προσφυγή του μέχρι τέλους, αλλά ακόμα και όταν δικαιώθηκε από το Διαιτητικό, δεν την απέσυρε, με τον φόβο μήπως τον κοροϊδέψουν στην ΕΠΑΕ και δεν τον βάλουν να παίξει στα πλέι οφ! Κάπου εκεί ξύπνησε και η ΕΠΟ και είπε «έλεος, μας έχετε κατά-ξεφτιλίσει», πίεσε και οι Κρητικοί αποσύρθηκαν.

Ο Ηρακλής, με το που προσέφυγε… αντίο ζωή! Με συνοπτικές διαδικασίες η απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΕΠΟ, με συνοπτικές διαδικασίες η επικύρωση από το Δ.Σ. Ο «γηραιός» έπρεπε να αποσύρει την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια, αλλά… τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Τα έπαιξε όλα για όλα και έχασε. Και επανερχόμαστε στο προηγούμενο ερώτημα: Αν στον Ηρακλή υπήρχε παράγοντας με ισχυρούς φίλους και «πλάτες», θα απειλούνταν με υποβιβασμό; Απαντήστε μόνοι σας…

Με όλα όσα προηγήθηκαν, το τελευταίο πράγμα που σκέφτονταν στον «γηραιό», ήταν να εξοφλήσουν χρέη και να βρουν εγγυητικές επιστολές. Έτσι πήγαν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού χωρίς φάκελο. Ο υποβιβασμός στο περιφερειακό πρωτάθλημα ήταν η φυσική συνέπεια. Ουσιαστικά έπεσαν μόνοι τους…

Ο Ηρακλής κατέληξε στη Δ’ Εθνική για τους τέσσερις προαναφερόμενους λόγους. Έτσι έπρεπε να γίνει, αλλά να γίνει σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο με ισονομία, καθαρές σχέσεις, σεβασμό και ίση αντιμετώπιση προς όλες τις ομάδες και κανονισμούς σοβαρούς που τηρούνται στο ακέραιο για όλους. Όμως, όπως επιβεβαιώνουν πανηγυρικά και οι συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ, στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετράει το «ποιος είσαι» και «ποιοι είναι οι φίλοι σου». Και εν προκειμένω, σε αυτές τις συνομιλίες φαίνεται πως τον Ηρακλή δεν τον υπολόγιζε κανείς…


Κάποιοι παράγοντες έρχονται τώρα και λένε ότι αν ο Ηρακλής «καθόταν στα αυγά του» και δεχόταν τον υποβιβασμό λόγω πλαστογραφίας και μη αδειοδότησης, θα έπαιζε ένα χρόνο στη Β’ Εθνική και θα επανερχόταν άμεσα. Ίσως και να είναι έτσι. Στον «γηραιό», πάντως, επέλεξαν… «Σούπερ Λίγκα ή θάνατος»! Και ήρθε ο θάνατος…

Βέβαια, ο Ηρακλής είναι Ηρακλής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε λίγα χρόνια πάλι στην μεγάλη κατηγορία θα παίζει διότι εκεί ανήκει. Όσοι, όμως, τον αδίκησαν σε αυτή την ιστορία που γράφτηκε φέτος, καλό θα ήταν να θυμούνται το πανό που ανήρτησαν οι οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο και της Μάιντζ (για τους φίλους τους, Ηρακλειδείς), όπου γίνεται λόγος για την περίφημη «κατάρα της γριάς»…

sport-fm.gr
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #277 στις: Τρι 27 Σεπ 2011 12:36 »
soccerplus.gr
Παράθεση
Αναβολή θα ζητήσουν Λάρισα και Πανσερραϊκός

Στις 14:00 είναι προγραμματισμένη συζητηθεί στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο η προσφυγή της Λάρισας και του Πανσερραϊκου κατά της απόφασης της επιτροπής εφέσεων της ομοσπονδίας που τιμώρησε τον Ολυμπιακό Β. και την Καβάλα με αφαίρεση βαθμών και όχι με υποβιβασμό όπως προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας για τα παραπτώματα της δωροδοκίας και του στοιχήματος.

Λάρισα και Πανσερραϊκός θα ζητήσουν αναβολή περιμένοντας να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις Λεβαδειακού και Δόξα Δράμας στην ποδοσφαιρική δικαιοσύνη που αφορούν την εμπλοκή τους στην υπόθεση των στημένων αγώνων για την οποία τους έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα θα επανακαθορίσουν την στάση τους. Υπενθυμίζεται ότι Λάρισα και Πανσερραϊκός από την μία και Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας απο την άλλη διεκδικούν να πάρουν τις θέσεις Ολυμπιακού Β. και Καβάλας.
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος dreven

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.727
  • TENK TEG! TENK TEG UTI DET!! TENK!!!
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #278 στις: Τρι 27 Σεπ 2011 13:14 »
Η αποφαση της πειθαρχικης της σουπεριγκας για Καβαλα-Βολο ηταν υποβιβασμος. Στην εφεση επεσε αυτη και εγινε -8 και -10. Μια αποφαση που αλλοι ειπαν πως εχει σκοπιμοτητα διευκοληνσης των Μπεου-Μπιγκ Μακ και δεν στηριζεται σε κανενα κανονισμο, μεχρι και αποφαση τραβεστι την ειπαν, και οσοι την θεωρησαν σωστη, ειπαν οτι ας μη στηριζεται πουθενα, δεν εξοντωνει τις ομαδες και προσπαθει να φερει μια λογικη διαχειρηση στην ολη υποθεση με τα στημενα που ειναι πολλα και εμπλεκονται σχεδον ολοι.
Τωρα κι επειδη ακολουθουν πολλες ομαδες με παρομοια της Καβαλας-Βολου κατηγορητηρια, ολα αυτα που εγιναν με τις αποφασεις, ποια ηταν η σωστη και ποιος εχει αρμοδιοτητα τελικα, η εφεσεων ή το διαιτητικο, εχουν σημασια για το τι θα γινει για οσες ομαδες καταδικαστουν τωρα και οσες περιμενουν να παρουν τη θεση τους. Γα να δουμε τι θα βγαλουν τα ...μαγειρια.

Υ.Γ: Αν υπηρχε και μια επιλογη συμφωνω Χ 100, θα την χρησιμοποιουσα για το αρθρο Ασβεστα.
50 χρόνια ΠΑΣ - 50 μύρια ΑΜΠης

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #279 στις: Τρι 27 Σεπ 2011 16:36 »
gazzetta.gr
Παράθεση
Βόμβα στη Σούπερ Λίγκα, καθώς όπως αποκαλύπτει το gazzetta.gr, με επιστολή της UEFΑ στην ΕΠΟ διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση αποβολής ομάδων, τη θέση τους παίρνουν σύλλογοι που ήταν στην κατηγορία, άρα μένουν Λάρισα και Πανσερραϊκός!

Αυτή η εξέλιξη δικαιώνει τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό που υποβιβάστηκαν από τη Σούπερ Λίγκα, αλλά από την πρώτη στιγμή υποστήριζαν ότι αυτό πρέπει να συμβεί.

Η πληροφόρηση ήρθε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, όταν ο διευθυντής του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ Γιώργος Δημητρίου έστειλε επιστολή στην αντίστοιχη υπηρεσία της UEFΑ με το συγκεκριμένο ερώτημα και ο επικεφαλής της, Aντρέα Τραβέρσο, άναψε το πράσινο φως για ΑΕΛ και Πανσερραϊκό απαντώντας ότι εάν αποβληθούν ομάδες, τη θέση τους θα πάρουν ομάδες που ήταν στην κατηγορία!

Όπως αναφέρει το έγγραφο, «εάν κάποια ομάδα δεν πάρει άδεια συμμετοχής, τότε παραμένουν οι ομάδες που ήταν πέρσι στην κατηγορία!». Αυτό το έγγραφο θα χρησιμοποιήσει και η ΑΕΛ κατά την υπεράσπισή της στην εκδίκαση της υπόθεσης στις 3 Οκτωβρίου στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όπου θα ζητήσει την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα, με το αιτιολογικό ότι Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα αποβλήθηκαν από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο επειδή δεν πήραν άδεια συμμετοχής από την ΕΕΑ!
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #280 στις: Τρι 27 Σεπ 2011 21:05 »
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Εγγραφο που καίει Δημητρίου και Ε.Π.Ο
Παράθεση
Είναι ένα ακόμη ανατριχιαστικό έγγραφο που έρχεται να προστεθεί στα όσα έχουν γίνει εδώ και μήνες. Είναι ένα ακόμη έγγραφο που δείχνει υπόγειες διαδρομές. Είναι ένα ακόμη έγγραφο που δείχνει ότι ο Ηρακλής πήγε μόνος του εναντίον ενός όλων. Τριγύρω του, ένα σύστημα που δεν ενίσχυσε ποτέ το κοινό περί δικαίου αίσθημα ενώ όλοι φώναζαν για ισονομία.

Η συγκεκριμένη ιστορία αυτού του εγγράφου είναι κάπου στα μέσα του Μάρτη. Ο Γιώργος Δημητρίου, ο γνωστός Γιώργος Δημητρίου, ο υπεύθυνος δηλαδή του τμήματος αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. στέλνει ερώτηση στην ΟΥΕΦΑ (πιο συγκεκριμένα στον Αντρέα Τραβέρσο, που είναι από τα στελέχη του τμήματος αδειοδότησης της ΟΥΕΦΑ) και θέλει διευκρινίσεις για το τι θα γίνει σε περίπτωση που μια ομάδα δεν εξασφαλίσει άδεια και υποβιβαστεί στην επόμενη κατηγορία. Ο Δημητρίου ζητά διευκρινίσεις, βοήθεια για το θα γίνει, αν δηλαδή παραμείνει στη θέση της ομάδας που δεν έχει αδειοδότηση, ομάδα από τη Σούπερ Λίγκα που υποβιβάστηκε αγωνιστικά ή αν τη θέση της θα πάρει ομάδα από τη Football League.

Σε κάποιο σημείο αυτού του εγγράφου που έχει σταλεί από τον Δημητρίου στον Τραβέρσο στις 10 Μαρτίου 2011 (Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ), ο Γιώργος Δημητρίου γράφει το εξής καταπληκτικό στον Τραβέρσο. "Σύμφωνα με τον κανονισμό μας αν το αίτημα μιας ομάδας για αδειοδότηση απορριφθεί, υποβιβάζεται. Και από τη στιγμή που σύμφωνα με τους κανονισμούς υποβιβάζονται για αγωνιστικούς λόγους και οι ομάδες που θα πάρουν τις τρεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, τότε μπορεί να έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια άσχημη κατάσταση έχοντας σχεδόν τις μισές (σ.σ: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ομάδες της Σούπερ Λίγκα υποβιβασμένες".

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ από τον Δημητρίου που μετά από όσα έγιναν τις επόμενες μέρες με τις αδειοδοτήσεις, γίνεται και ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ. Ο άνθρωπος που γνώριζε πολύ καλά το περιεχόμενο των φακέλων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ αναφέρει σε επιστολή στις 10 Μαρτίου, κι ενώ η καταληκτική ημερομηνία για να συμπληρώσουν οι ομάδες τους φακέλους τους ήταν στο τέλος Μαρτίου (ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ) ότι υπάρχει περίπτωση να υποβιβαστούν οι μισές ομάδες της κατηγορίας. Το τι έγινε στη συνέχεια το γνωρίζουμε όλοι. Η ΜΟΝΗ ΟΜΑΔΑ που υποβιβάστηκε από τη Σούπερ Λίγκα ήταν ο Ηρακλής. Ολες οι άλλες, οι μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκα, κατά τον Δημητρίου, πήραν το χαρτί της αδειοδότησης. Με μαγικό στην... ταχύτητα τρόπο. Οι ενδοιασμοί και οι προβληματισμοί του Δημητρίου λύθηκαν και εξαφανίστηκαν. Μέσα σε 20 μέρες -μέχρι τα τέλη Μαρτίου, από τις 10 εκείνου του μήνα- οι ομάδες έτρεξαν και κάλυψαν ΟΛΕΣ τις... υποχρεώσεις τους.

Κι επειδή καμιά φορά είναι απλά μαθηματικά. Η Σούπερ Λίγκα είχε 16 ομάδες. Στα μέσα Μαρτίου λοιπόν, ο Δημητρίου λέει ότι οχτώ ομάδες μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα υποβιβασμού. ΟΛΟΙ γνωρίζουν τι έχει γίνει στη συνέχεια. ΟΛΟΙ γνωρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι ο Δημητρίου είχε πει για την επιτροπή με τον Σμαϊλη ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το να συμμετέχει, όταν όμως αργότερα το Διαιτητικό Δικαστήριο έβγαλε άκυρη τη σύνθεση εκείνης της επιτροπής (για λογαριασμό του ΟΦΗ), ο Δημητρίου δεν είπε τίποτα. Τότε, όλοι ήξεραν ότι υπάρχουν πολλές ομάδες με πρόβλημα στην αδειοδότηση. Ακόμη και τώρα κανείς δεν έχει πειστεί για τους φακέλους που πεισματικά δεν άνοιγαν και για τα κενά και τις ελλείψεις που είχαν ΠΟΛΛΕΣ ομάδες. Τι έχετε να πείτε τώρα κυρία Αράπογλου, προέδρε εκείνης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και λοιποί, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, παριστάμενοι τότε βουλευτές; Τότε που υποδεχτήκατε τον Πιλάβιο και τον Κουρίδη στη Βουλή; 

Το έγγραφο είναι ανατριχιαστικό. Και για ακόμη δύο λόγους που έχουν να κάνουν με την ημερομηνία (ο ένας) και με μια άλλη λεπτομέρεια, ο άλλος. Πάμε στο πρώτο: Η ημερομηνία που ρώτησε αυτά τα πράγματα ο Δημητρίου στον Τραβέρσο είναι στις 10 Μαρτίου. Η απάντηση που του έρχεται από την ΟΥΕΦΑ είναι στις 15 Μαρτίου, πέντε μέρες μετά. Στην απάντηση εκείνη αναφέρεται, συμβουλευτικά από την ΟΥΕΦΑ, ότι η αδειοδότηση πρέπει να είναι το πρώτο κριτήριο για τον υποβιβασμό και έπεται ο αγωνιστικός υποβιβασμός. Ουσιαστικά δηλαδή η ΟΥΕΦΑ λέει ότι το προβάδισμα το έχουν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα και όχι της Football League. Και αυτό το πράγμα ο Δημητρίου (και φανταζόμαστε και η Ε.Π.Ο.) το είχε στην κατοχή του και το γνώριζε από τις 15 Μαρτίου!!!! Και άφηνε τόσο καιρό τον κόσμο και τις ομάδες να αναρωτιούνται τι θα ισχύσει. Ενα ακόμη χαρτί που εμφανίζεται (χρονικά...) επιλεκτικά. Ενα χαρτί που αποκαλύπτεται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Είναι ανατριχιαστικό.

Το δεύτερο (η λεπτομέρεια στην οποία κάναμε αναφορά) είναι το εξής: Αυτό το χαρτί, αυτή η αλληλογραφία είναι αυτό που παρουσίασε (Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου) ο Πηλαδάκης (πήρε αναβολή από το Διαιτητικό) για να ενισχύσει το αίτημα της Λάρισας (και κατ' επέκταση και του Πανσερραϊκού) για να μείνουν στις θέσεις των ομάδων "Α" και "Β" στη Σούπερ Λίγκα. Αν παρατηρήσει κάποιος στο πάνω μέρος του χαρτιού θα δει ότι υπάρχει ένα νούμερο fax που είναι το νούμερο του παραλήπτη. Κι αυτό το νούμερο είναι το νούμερο fax της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964. Της ΠΑΕ της Λάρισας δηλαδή. Δίπλα, δεν φαίνεται από πιο fax έφυγε αυτό το χαρτί. Υπάρχει κενό. Ποιος το έστειλε; Ποιος έστειλε αυτό το χαρτί που αφορά αλληλογραφία του προηγούμενου Μάρτη και εμφανίστηκε τώρα;   

Είναι ένα ακόμη έγγραφο που προκαλεί τον κάθε έναν. Είναι ένα ακόμη έγγραφο που δείχνει το τι γίνεται και το τι συμβαίνει στον χώρο. Ντροπή...

Υπάρχει και κάτι ακόμη. Οπως είναι γνωστό, Λάρισα και Πανσερραϊκός έχουν προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο εναντίον μιας απόφασης που πήρε η Επιτροπή Εφέσεων. Κάνουν δηλαδή κάτι που είχε κάνει και ο Ηρακλής μέχρι που πάρθηκε η... απόφαση ότι το Διαιτητικό είναι αναρμόδιο. Αρκετοί είναι αυτοί που περιμένουν τι θα κάνει η Ε.Π.Ο. σε αυτή την περίπτωση. Μήπως αυτό το χαρτί είναι η... απάντηση; Μήπως δηλαδή πάλι η Ε.Π.Ο., όπως το έκανε και στην περίπτωση του ΟΦΗ κρυφτεί πίσω από την ΟΥΕΦΑ; Στην περίπτωση του ΟΦΗ ήταν πάλι η Ε.Π.Ο. που με την ΟΥΕΦΑ (τότε με τον Ινφαντίνο...) είχε αποφανθεί ότι (επειδή το είπε η ΟΥΕΦΑ) τα κριτήρια αδειοδότησης για τις ομάδες από τη Football League δεν είναι ίδια. Κι έτσι, ο ΟΦΗ που δεν είχε πάρει άδεια, απέκτησε πλεονέκτημα.

Πολιτικοί, βουλετές, εισαγγελείς, η συγκεκριμένη ιστορία είναι ΚΑΙ ΑΥΤΗ στη διάθεσή σας.
bluearena.gr
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #281 στις: Τρι 27 Σεπ 2011 23:27 »
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011  11:11 μ.μ

10 λόγοι να βλέπεις και φέτος Superleague

Ευχή και κατάρα σου δίνουμε να παρακολουθήσεις και φέτος με την ίδια θέρμη το πρωτάθλημα της Superleague. Κι έχουμε και 10 λόγους για να σε πείσουμε.   

Τα 'χουμε πει και θα τα ξαναπούμε. Η Μπαρτσελόνα δεν βλέπεται, αν κάτσεις να δεις Manchester City θα παρακαλάς τον Αλλάχ να είναι φερέγγυος ο πρίγκιπας που λέγεται ότι ζαχαρώνει τον Παναθηναϊκό και αν το γυρίσεις στην Bundesliga νιώθεις ότι παίζουν χόκεϊ με τα σκορ που έρχονται εκεί.

Η λύση είναι μία και φέτος για σένα. Superleague και ξερό ψωμί.

Έλα, παραδέξου ότι δεν σε χαλάει και τόσο πολύ. Τα γουστάρεις τα καπνογόνα στο κόρνερ, σου 'χουν λείψει τα ξυλίκια στις εξέδρες, δεν νιώθεις ότι παίχτηκε μπάλα αν δεν αρχίσουν να πέφτουν μπάλες μέσα στο γήπεδο στο 89'.

Αφού είμαστε μαζόχες σαν λαός. Όσο μας χαλάει αυτό που βλέπουμε, τόσο περισσότερο μας πορώνει. Εδώ κοτζάμ σκάνδαλο αποκαλύφθηκε με τα Στημένα και κανείς δεν πτοήθηκε. Όλοι προσευχόντουσαν μην είναι μπλεγμένη η δική τους ομάδα και βρεθούν στην Δ' Εθνική.

Το MEN 24 θα βλέπει και φέτος Superleague και μάλιστα φανατικά. Και σου δίνει 10 λόγους για να βλέπεις κι εσύ.

Γιατί όλο και κάπου θα γίνει το γήπεδο ροντέο

Μην ανησυχείς, όλα θα γίνουν. Είναι απλά θέμα χρόνου να ανάψει κάπου μια φυτιλιά και να γίνει το γήπεδο ρίνγκ. Όχι, δεν προωθούμε τη βία στα γήπεδα. Ίσα ίσα που την καταδικάζουμε. Αλλά το να λες ότι φέτος δεν θα πέσει σπασμένη καρέκλα σε γήπεδο είναι σαν να ποντάρεις ότι ο Ολυμπιακός θα σηκώσει το Champions League.

Για να μαντεύεις ποιά είναι τα νέα στημένα

Μπορείς μάλιστα να τα σημειώνεις σε ένα τετράδιο ή ακόμα να τα γράφεις δημόσια στο Twitter για να συγκρίνεις μετά με τους φίλους σου ποιός έπεσε μέσα σε περισσότερους αγώνες. Γιατί δεν μπορεί. Τα στημένα ήταν η αγαπημένη μας ασχολία φέτος τον Ιούνιο. Δεν νομίζω να μας στερήσει φέτος η ΕΥΠ τέτοια απόλαυση. Το χρειάζεται ο κόσμος το σκάνδαλο για να ψυχαγωγείται.

Γιατί καμιά φορά μπαίνουν και ωραία γκολ

Έτσι, είναι κάτι αναλαμπές που σκάνε σαν πυροτεχνήματα και σε κάνουν να χαμογελάς για λίγο πριν ξαναπέσεις στη μιζέρια. Ξέρεις, τότε που ξυπνάς την άλλη μέρα το πρωί και πριν πας σχολείο κοτσάρεις τη φανέλα της ομάδας σου πάνω από το φούτερ. Να σημειωθεί ότι αυτό το έκανες κάποτε μόνο στις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές. Κάποτε.

Για την αποθέωση του Καραγκούνη στα κόρνερ 

Και γενικά γιατί αυτή η περσόνα είναι (και θα είναι) ακόμα στα ελληνικά γήπεδα. Τις φάτσες των οπαδών του Παναθηναϊκού μόνο να έβλεπες όταν συνειδητοποίησαν ότι και φέτος πρέπει να στηρίζονται στον Καραγκούνη στα δύσκολα. Ούτε μελλοθάνατοι πριν την ηλεκτρική καρέκλα. Ο Καραγκούνης όμως αξίζει τα φώτα γιατί έχει κάτι πιο cult και από ταινία του Στάθη Ψάλτη. Ειδικά όταν παίρνει βιαστικά την μπάλα και τρέχει προς το κόρνερ για να γνωρίσει (έλεος) την αποθέωση της εξέδρας.

Για να καταλαβαίνεις τι φτιάχνει το Κουρκούτι την άλλη μέρα 

Δεν θα το πιάνεις το αστείο και θα χαζογελάς για να μην φανείς ότι δεν ξέρεις. Ούτε θα ξέρεις ποιός είναι ο Τσάκας για να τσεκάρεις το status του στο Facebook, ούτε θα γνωρίζεις ποιός είναι ο Γιώργης της Αραβίας.

Μάταια έχουν προσπαθήσει γενιές και γενιές παραγόντων και προπονητών να νουθετήσουν τον Ουρουγουανό ποδοσφιαριστή. Αφού δεν γουστάρει καν το παλικάρι να κάτσει ήρεμο, τι το ζορίζετε; Εκεί στην Ουρουγουάη βγαίνουν λίγο ευέξαπτοι οι ποδοσφαιριστές ούτως ή άλλως οπότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι όποιος τολμήσει και φέτος να τα βάλει μαζί του θα βρεθεί φοβισμένος στα αποδυτήρια.

Για να γελάς όπως ο Μπακαγιόκο 

Είναι που είναι για γέλια η φάση, έρχεται και το απίστευτο νευρικό γέλιο του Μπακαγιόκο και σε στέλνει να κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια. Άξιος συνεχιστής του Πατρίκ Ογκουνσότο στα βίντεο που σκορπάνε γέλιο στο φίλαθλο κοινό.

Για να αράζεις με τους κολλητούς σου

Γιατί η ατάκα στην γκόμενά σου “Μωρό μου θα κάτσω να δω το ντέρμπι του Manchester” θα απαντηθεί με παντόφλα στο χέρι και δεν θα έχει και άδικο. Η μοναδική δικαιολογία για να βρεθείς με τους κολλητούς σου και να δείτε μπάλα είναι να παίζει η ομάδα σου. Κι επειδή αυτό δεν θα γίνεται και πολύ συχνά λογικά μεσοβδόμαδα και για Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, sorry αλλά το μόνο που σου μένει είναι η Superleague.

Γιατί είσαι οπαδός και όχι φίλαθλος 

Και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο πορώνεσαι με την ομάδα σου και δεν σε νοιάζει αν δεν παίζει μπάλα. Δεν σε νοιάζει αν κερδίζει με τη βοήθεια της διαιτησίας. Δεν σου καίγεται καρφί αν το ταμπλό γράφει 1-0 με στραβοκλωτσιά του αντίπαλου αμυντικού. Ίσα ίσα που γουστάρεις το τσούκου τσούκου μπολ και το αποθεώνεις. Γιατί για σένα (όπως και για κάποιον μεγαλοπαράγοντα) σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα σου και κανένας άλλος

starata.net

Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #282 στις: Τετ 28 Σεπ 2011 15:20 »
Παράταση μεταγραφών μέχρι τις 14/10
Παράθεση
Παράταση μεταγραφών μέχρι 14/10 έδωσε η ΕΠΟ για τους επαγγελματίες παίκτες των ομάδων που έπεσαν στην Δ΄ Εθνική οι οποίοι μένουν αυτοδίκαια ελεύθεροι.
 
Επίσης, δικαίωμα μεταγραφής έχουν οι ομάδες που θα προβιβαστούν στην Σούπερ Λίγκα ή στην Football League για να συμπληρώσουν τις κενές θέσεις.

Οι εν λόγω ομάδες μπορούν να πάρουν παίκτη είτε ελεύθερο είτε με μεταγραφή από ελληνική ομάδα, κάτι που βέβαια δεν ισχύει για όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Ελλάδας που μπορούν να εντάξουν στο δυναμικό μόνο τους ελεύθερους παίκτες από τις ομάδες που έπεσαν στην Δ' Εθνική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011, δια περιφοράς, λόγω του κατεπείγοντος των υπό εξέταση θεμάτων, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

«Ρυθμίσεις για τις ομάδες που υποβιβάστηκαν ή προβιβάστηκαν για διάφορους λόγους και τους ποδοσφαιριστές τους»

Τα μέλη της ΕΓ/ΕΠΟ αποδέχθηκαν τις εισηγήσεις του προέδρου ΔΣ/ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου και αποφάσισαν (πρακτικό Ν. 31) ομόφωνα:

Α-Επαγγελματικές Ομάδες που υποβιβάστηκαν για διάφορους λόγους σε ερασιτεχνική κατηγορία:

Α.1-Για τις ομάδες αυτές δίδεται προθεσμία έως τις 10/10/2011 να δηλώσουν συμμετοχή στη Δ΄ Εθνική Κατηγορία. Επίσης, δίδεται προθεσμία έως τις 14/10/2011 να αποκτήσουν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, ελεύθερους ή με μετεγγραφή, που δεν έχουν αγωνιστεί στην εφετινή περίοδο.

Α.2-Για τους ποδοσφαιριστές των ομάδων αυτών: Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών (Παράρτημα Α) και ειδικώς το άρθρο 18 παρ. 1 «Τα συμβόλαια των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που ανήκουν σε ΠΑΕ που υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία λύνονται αυτοδίκαια και οι ποδοσφαιριστές καθίστανται ελεύθεροι, μόλις επικυρωθεί ο βαθμολογικός πίνακας του πρωταθλήματος. Η αυτοδίκαια λύση των συμβολαίων δεν αναιρεί τυχόν υπάρχουσες αξιώσεις των ποδοσφαιριστών». Σε συνέχεια και σύμφωνα με το άρθρο 18, παρ. 2 «Οι ερασιτέχνες εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές των ΠΑΕ που υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία μεταφέρονται και αποτελούν μέρος της δύναμης του ερασιτεχνικού σωματείου» Με βάση τον κανονισμό λοιπόν:
Α.2.1-Στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των ως άνω ομάδων δίδεται προθεσμία έως τις 14 Οκτωβρίου 2011 για να εγγραφούν σε επαγγελματική ή ερασιτεχνική ομάδα.
Α.2.2-Οι ερασιτέχνες εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές των ως άνω ομάδων θα ακολουθήσουν όσα προβλέπει ο Κανονισμός.

Β-Επαγγελματικές Ομάδες που προβιβάζονται σε Α΄ και Β΄ Εθνική Κατηγορία:

Β.1-Ομάδες που προβιβάζονται σε ανώτερη κατηγορία, για τη συμπλήρωση θέσεων στην Α΄ και Β΄ Εθνική Κατηγορία, έχουν δικαίωμα να αποκτούν ποδοσφαιριστές ελεύθερους ή με μετεγγραφή, Έλληνες αλλά και κοινοτικούς και αλλοδαπούς, των οποίων το Διεθνές Πιστοποιητικό Μετεγγραφής (ΔΠΜ) βρίσκεται ήδη στην ΕΠΟ".

soccerplus.gr


Το σκεπτικό αποκαλύπτει ξεκάθαρη νίκη της "συμμαχίας της διαπλοκής"
Παράθεση
Μία προσεκτική μελέτη του σκεπτικού της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου για το θέμα των ασφαλιστικών μέτρων, που αιτήθηκε η ΠΑΕ Ηρακλής, αποκαλύπτει κάτι πολύ σημαντικό.

Αποκαλύπτει την περιφανή νίκη, τη συντριπτική επιτυχία της «συμμαχίας της διαπλοκής», που ως ένα σώμα αντιτάχθηκε στο δίκαιο του Ηρακλή σε όλες τις δικαστικές αίθουσες. Ο λόγος για τη συμμαχία του σάπιου και διαπλεκόμενου κατεστημένου, που συνιστούν η ΕΠΟ, η Super League και – ο εκλεκτός τους – Αστέρας Τρίπολης.

Εξηγούμαστε: Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει, μεν, ότι η Τακτική Δικαιοσύνη είναι αναρμόδια για διαιτησία σε τέτοιου είδους αθλητικές διαφορές, ωστόσο, στηρίζει αυτήν την άποψη, όχι στο «θεμελιωμένο αυτοδιοίκητο» της ΕΠΟ και των Αθλητικών Δικαιοδοτικών Οργάνων, αλλά – προσέξτε – στον ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ…

Τουτέστιν, ο Δικαστής, δεν μπαίνει καν στην ουσία της υπόθεσης, δεν ασχολείται καν με το αν πρέπει να επιβάλει ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος της συμμετοχής του Αστέρα Τρίπολης στη Super League, διότι, η μαζική συμπαρουσία των φορέων του αθλήματος στο πλευρό των Τριπολιτσιωτών, τον έπεισε ότι «κινδυνεύει» να λάβει απόφαση, που θα ανατρέψει την ευρυθμία του πρωταθλήματος!!! Μάλιστα, το γεγονός ότι το δικαστήριο εμφανίζεται, μέσω του σκεπτικού του φοβικό ως προς τη λήψη απόφασης, καταδεικνύει (εμμέσως πλην σαφώς) το προς ποια κατεύθυνση έκλιναν τα δεδομένα, που είχε να διαχειριστεί και αυτή ήταν – ξεκάθαρα – η κατεύθυνση του Ηρακλή!!!

Με απλά λόγια, αν η κρίση του Δικαστηρίου πρέσβευε ότι το δίκαιο ήταν με την πλευρά της Τρίπολης, δεν θα στήριζε το σκεπτικό του στην – νομικώς αθεμελίωτη – «αναρμοδιότητά» του, αλλά σε αυτήν καθ’ αυτήν απόφαση της δικαίωσης του Αστέρα με τη μη λήψη ασφαλιστικών μέτρων. Αντιθέτως, επειδή όλα συνηγορούσαν υπέρ της λήψης ασφαλιστικών μέτρων, νίκησε η «φοβία» της αποδιοργάνωσης της Super League, την οποία με κάθε επισημότητα και πίεση πέρασαν στο Εφετείο οι εκπρόσωποι των αρμοδίων αρχών, προστατεύοντας την ομάδα του Μποροβήλου…

Ξεκάθαρη, λοιπόν, νίκη της διαπλοκής, με τη συνεπικουρία ενός Δικαστηρίου, που προτίμησε να παραστήσει τον Πόντιο Πιλάτο, προκειμένου να ισχύσει το «ούτε γάτα, ούτε ζημιά», αγνοώντας το Έβερεστ της αδικίας, που όρθωνε με αυτή τη συλλογιστική του…
bluearena.gr
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #283 στις: Παρ 30 Σεπ 2011 23:44 »
contra.gr
Παράθεση
Ο υποβιβασμός του Αστέρα Τρίπολης -εφόσον τελεσιδικήσει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ- προκαλεί όπως είναι φυσικό ανακατατάξεις στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αντικατάστασή του στη Super League, με δεδομένο μάλιστα ότι οι Αρκάδες έχουν αγωνιστεί και στις 4 πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης.

Αν από το ακριβές σκεπτικό της απόφασης, το οποίο πιθανότατα θα δοθεί στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, δεν προκύπτει σαφώς τι μέλλει γενέσθαι στα πρωταθλήματα με αφορμή την τιμωρία του Αστέρα, η διοργανώτρια αρχή θα κληθεί να εξετάσει δυο σενάρια σχετικά με την τύχη των Αρκάδων και την πορεία του πρωταθλήματος της πρώτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.

Το ένα προβλέπει τη συμμετοχή του Αστέρα στο νέο πρωτάθλημα της Football League, η κλήρωσή του οποίου έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, με παράλληλη ακύρωση των αποτελεσμάτων που έχει φέρει η ομάδα της Τρίπολης στις 4 πρώτες αγωνιστικές της Super League (δυο ήττες από Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα και δυο ισοπαλίες με Κέρκυρα και Ατρόμητο), αφού δεν είναι δυνατόν μια ομάδα να συμμετάσχει σε δυο διαφορετικά πρωταθλήματα την ίδια σεζόν. Εξυπακούεται ότι σε αυτή την περίπτωση ο Αστέρας θα αντικατασταθεί από ομάδα που θα προέρχεται είτε από την παρακάτω κατηγορία (τρίτη ομάδα της Football League πέραν των Λεβαδειακού και Δόξας που ήδη διεκδικούν άνοδο) είτε από το δίδυμο ΑΕΛ-Πανσερραϊκού, των οποίων η υπόθεση παραμονής εκκρεμεί στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ (εκδικάζεται οριστικά την ερχόμενη Τρίτη). Η αντικαταστάτρια ομάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους με τους οποίους αναμετρήθηκαν οι Αρκάδες στις 4 πρώτες αγωνιστικές.

Το άλλο σενάριο, το οποίο φαίνεται... χρηστικότερο, είναι να αποβληθεί ο Αστέρας από το τρέχον πρωτάθλημα της Super League, με διατήρηση των αποτελεσμάτων που ήδη έχει φέρει και απώλεια στα χαρτιά όλων των επόμενων αγώνων του στην τρέχουσα διοργάνωση. Με βάση αυτό το σενάριο οι Αρκάδες θα επανέλθουν σε αγωνιστική δραστηριότητα την περίοδο 2012-13 στην Football League.

Σε κάθε περίπτωση η Super League θα κληθεί να λύσει το γρίφο, με δεδομένη φυσικά και την τελική ετυμηγορία της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ όπου θα προσφύγει ο Αστέρας Τρίπολης. Μια πρώτη συζήτηση πάντως για το τι μέλλει γενέσθαι στα πρωταθλήματα αναμένεται να υπάρξει στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ της λίγκας, την ερχόμενη Τρίτη. Σύμμαχος της διοργανώτριας, ώστε να επεξεργαστεί την τελική επιλογή της, είναι ο χρόνος, αφού βάσει προγράμματος ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει αγώνες το αμέσως προσεχές διάστημα.
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #284 στις: Σαβ 01 Οκτ 2011 00:44 »
Παράθεση
Είναι αφιερωμένη σε εσάς...         

30/09/11    23:14        Επιμέλεια: BLUEARENA

Η απόφαση για τον Αστέρα Τρίπολης και τον υποβιβασμό του είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους της Ε.Π.Ο.

Σε αυτούς που πήγαιναν στα δικαστήρια και με τα όσα κατέθεταν ήταν εναντίον του Ηρακλή και ουσιαστικά υπέρ του Αστέρα.

Είναι αφιερωμένη στον εκπρόσωπο της Ε.Π.Ο. που δεχόταν να του δίνουν συμβουλές οι δικηγόροι του Αστέρα Τρίπολης. Είναι αφιερωμένη σε νομικούς εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκα και σε εκπροσώπους γενικώς που πήγαιναν στα δικαστήρια και έλεγαν ότι θα... γίνει άνω-κάτω το Πρωτάθλημα αν τα πολιτικά δικαστήρια ψηφίσουν υπέρ του αιτήματος του Ηρακλή για ασφαλιστικά μέτρα και "παγώσουν" τα παιχνίδια του Αστέρα.

Είναι αφιερωμένη στον Κουρίδη και στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα που μέσα σε μια μέρα αποφάσισε να ακυρώσει τα δελτία (και με... δόλο) και να βάλει τον Ηρακλή στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, απόφαση που κρατούσε τον Αστέρα Τρίπολης στην κατηγορία.

Αλήθεια, γιατί τώρα ο Αστέρας δεν πάει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και από εκεί στη Football League αλλά πάει κατευθείαν στην επόμενη κατηγορία;

Είναι αφιερωμένη στον Πιλάβιο που απαίτησε (και πέτυχε...) στις 29 Ιουνίου να σταματήσει η δημοσιοποίηση των διαλόγων. Από τότε πέρασαν τρεις μήνες και ξαφνικά, να κι άλλα κατηγορητήρια, αυτή τη φορά όμως με συγκεκριμένο περιεχόμενο. Ναι, αλλά πέρασαν τρεις μήνες.

Είναι αφιερωμένη σε όσους θεωρούν ότι... αυτή η απόφαση τρεις μήνες μετά ενισχύει το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Μην θεωρείτε κάτι τέτοιο διότι ποιος θα απαντήσει στην ερώτηση αν αυτά τα κατηγορητήρια εις βάρος του Αστέρα ήρθαν τώρα στην κατοχή σας;

Είναι αφιερωμένη σε όσους άρχισαν το Πρωτάθλημα άρχισε με "Α" και "Β" ομάδες και με βαρύ κατηγορητήριο για τον Αστέρα.

Η απόφαση αυτή είναι αφιερωμένη στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκα που δεχόταν μέχρι πρότινος να σφυρίζει αδιάφορα και να διατηρεί τον Μποροβήλο στο σχήμα του και να βγαίνει και φωτογραφίες μαζί του.

Η απόφαση αυτή είναι αφιερωμένη στην Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. που έκρινε αναρμόδιο το Διαιτητικό Δικαστήριο (μετά την υπέρ του Ηρακλή απόφαση που πήρε) αντί να καθίσει κάτω και να σκεφτεί και να ασχοληθεί με την ουσία της υπόθεσης.

Η απόφαση αυτή είναι αφιερωμένη στον Μαρινάκη που ήθελε να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα και στον διάδοχό του, Παπουτσάκη που δεν έκανε τίποτε για να το σταματήσει.

Αφιερωμένη. Ναι...
bluearena.gr
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #285 στις: Σαβ 01 Οκτ 2011 13:13 »
με τους βαθμπυς που πηραμε απο τριπολι τι γινετε ?##$% ?

Νομίζω ότι, η κενή θέση  που προκύπτει με τον υποβιβασμό της Τρίπολης δε θα καλυφθεί με ορισμό και η ομάδα που θα καταλάβει τη θέση της θεωρητικά (Α,Β,Γ,Δ,Ε) ασφαλώς  και  δε θα καρπωθεί ή χρεωθεί  αναλόγως τη βαθμολογία της Τρίπολης, θα παίξει κανονικά από την αρχή τα παιχνίδια της με όλες.

Που σημαίνει ότι είμαστε 1 αγώνα μείον και μοιραία 3 βαθμούς και όσοι έπαιξαν με  την Τρίπολη.

Κάποια καλή Τετάρτη, θα καλύψουμε τη χασούρα.

* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #286 στις: Σαβ 01 Οκτ 2011 13:19 »
sentragoal.gr
Παράθεση
[...]
Πριν στεγνώσει το µελάνι στην απόφαση, προέκυψε διαφωνία ανάµεσα στη Super League και την ΕΠΟ για το αν ο Αστέρας µπορεί να αντικατασταθεί στη µεγάλη κατηγορία, εφόσον η συγκεκριµένη απόφαση δεν αλλάξει.
Υποβιβασμός και σύγχυση

Κύκλοι της διοργανώτριας υποστήριζαν ότι από τη στιγµή που έχει αρχίσει το πρωτάθληµα, ο Αστέρας δεν µπορεί να αντικατασταθεί και η κατηγορία θα συνεχιστεί οριστικά µε λιγότερες από 16 οµάδες, στηριζόµενοι στο άρθρο 21, παράγραφος 6 του ΚΑΠ που αναφέρει:

«Σε περίπτωση που αποκλεισθεί µία οµάδα από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήµατος στο οποίο συµµετέχει, παραµένουν ισχυρά τα αποτελέσµατα που σηµειώθηκαν στους αγώνες που έδωσε µέχρι να αποκλειστεί, οι δε υπόλοιποι αγώνες της µέχρι τη λήξη του πρωταθλήµατος κατακυρώνονται υπέρ των αντιπάλων τους µε τέρµατα 3-0». Στην ΕΠΟ πάντως έλεγαν ότι µπορεί να αντικατασταθεί και, αν τελικά γίνει αυτό, τα παιχνίδια που έδωσε ο Αστέρας θα πρέπει να ακυρωθούν.

Αν είναι ορθή η άποψη των ανθρώπων της οµοσπονδίας, τότε η σύγχυση που επικρατεί µε τους αντικαταστάτες του Ολυµπιακού βόλου και της Καβάλας θα έχει και… συνέχεια. Εκτός από τον Λεβαδειακό, τη Δόξα Δράµας, τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό, υποψήφιος για συµµετοχή στη µεγάλη κατηγορία θα είναι και ο Διαγόρας που κατέλαβε την 4η θέση στα πλέι οφ της Football League, ο οποίος επίσης είναι κατηγορούµενος για τα «στηµένα» παιχνίδια και κινδυνεύει και αυτός µε υποβιβασµό!
[...]
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #287 στις: Σαβ 01 Οκτ 2011 13:45 »
Αληθινές ιστορίες ή πατσιάρια???

Πήραν βαθμούς από Αστέρα Τρίπολης στον α΄ γύρο και ως είθισται θα έπαιζαν και στο β΄ γύρο:

3 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
3 Παναιτωλικός
1 Ατρόμητος
1 Κέρκυρα

1. Υποβιβασμός Τρίπολης - 13 Ομάδες:

Αν το πρωτάθλημα  συνεχίζει (και ως εκεί που πάει) με 13 ομάδες, για τις παραπάνω ομάδες  δεν προκύπτει β΄ γύρος  με Τρίπολη και «κανονικά» τα παιχνίδια του α΄ γύρου  θα πρέπει να θεωρηθούν  ως μη γενόμενα … διαφορετικά η διατήρηση των  βαθμών είναι των 2 μέτρων 2 σταθμών, τουτέστιν, έχουμε βαθμολογικό πλεονέκτημα για εκείνες που έπαιξαν με Τρίπολη και μειονέκτημα για εκείνες που ήταν να παίξουν με Τρίπολη στον α΄ γύρο και δε θα παίξουν, εφ'  όσον ατύχησαν  :P ή βρουν κάτι άλλο να κάνουν για κάλυξη της διαφοράς.

2. Κλήρωση – Έναρξη  Πρωταθλήματος  με 12 + 2 Ομάδες:

Με την έναρξη του πρωταθλήματος, όλες  οι Επώνυμες ομάδες  (11) και (1) η Τρίπολη, είχαν κληρωθεί να παίξουν κανονικά με Ομάδες Α  + Β (2),  που σημαίνει ότι, στον α΄ γύρο δε θα παίξουν  με Τρίπολη (Τρίπολη – Α, Β, Επώνυμες ομάδες)  και ο β΄ γύρος  δε παίζει για καμία από αυτές … και ποιες θα είναι οι Α+Β που ισχύει το ίδιο  και γι αυτές … όταν ...

3. Ανερχόμενη  Ομάδα  - 13 + 1  Ομάδες:

Αν το πρωτάθλημα  συνεχίζει (και ως εκεί που πάει) και καλυφθεί το κενό της Τρίπολης  με μια Ανερχόμενη 1, τότε αυτή η 14η ομάδα που θα καλύψει τη θέση της Τρίπολης,  θα έχει (0) μηδέν βαθμούς και θα διαγωνιστεί με όλες τις ομάδες κανονικά … εκτός  τις (4) ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, Παναιτωλικό, Ατρόμητο, Κέρκυρα, που θα έχουν το βαθμολογικό αβάντζο  της Τρίπολης??? … ή θα ξεκινήσει  από την 6η αγωνιστική και βαθμολογικά ως σερί ηττημένη (θεωρητικά -15) και με εξασφαλισμένο τον υποβιβασμό της??? 

4. Ανερχόμενη 1 ... - 15???

Και γιατί η Ανερχόμενη 1 ομάδα (στους 14ρις)  να μειονεκτεί βαθμολογικά  έναντι  εκείνων (4) που διατηρούν βαθμούς από την Τρίπολη, που αυτοί οι (4) θα παίξουν β΄ γύρο με την Ανερχόμενη 1  (με +3 ή +1 ή -3 ???)   … ή θα παίξουν και α΄ γύρο μαζί της (3 αγώνες  για κάθε μια?) … όπως κανονικά θα παίξουν με την Ανερχόμενη 1 όλες όσες δεν πρόλαβαν να παίξουν  με Τρίπολη στον α΄... ή θα ανακατέψουμε την τράπουλα της κληρωτίδας του Αυγούστου με κόψιμο καρωτίαδας Μαΐου???

5. Ποντάκια τρία … να τη φας και να ναι κρύα.

Η Πόπη και Φόφη, πότε θα παίξουν με Α, Β, και με Ανερχόμενη??? … αν υποθέσουμε ότι, προκύψει δε προκύψει  Ανερχόμενη Ομάδα ή Ομάδα Α,Β, τότε και εφ’  όσον οι 4ρις δε θα έχουν β΄ γύρο … πιστεύετε ότι η Πόπη και η Φόφη και τα άλλα κορίτσια του Πεωταθλήματος, θα ανεχθούν να μειονεκτούν βαθμολογικά, έναντι των 4άρων … ή θα τους αφαιρέσουν τους Τρι…πολικούς  βαθμούς  κατά την 29η προς 30η αγωνιστική  και κατά περίπτωση ???

6. Βοήθεια!

Μπερδεμένα πράματα, τα  μπέρδεψα  και εγώ, αλλά όπως και να έχει το θέμα  και  με όσες – όποιες ομάδες τρέξει το πρωτάθλημα, η διατήρηση των Τρι…πολικών βαθμών  από τους 4ρις είναι sine qua non.

ΥΓ: Να υπενθυμίσω ότι, με 13 Ομάδες διεξήχθη το 13ο Μουντιαλίτο Ζαγορίου 2011, που το κάλυψε επιτυχώς ο Ανταποκριτής «ΒΑΓΓΈΛΗΣ» και η Z sports.

ΥΓ2: π.χ. Ο Ολυμπιακός με αγωνία θα περιμένει να μάθει με ποια ομάδα θα παίξει την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ ήταν να παίξει με την Τρίπολη.  8)

ΥΓ3: Η Τρίπολη, να γραφτεί στο Βιβλίο Guinness  Records ως η Ομάδα που μέσα σε 40 ημέρες κατάκτησε 3 Πρωταθλήματα.
« Τελευταία τροποποίηση: Σαβ 01 Οκτ 2011 13:50 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος sellos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.059
  • toros-tsiprofans
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #288 στις: Σαβ 01 Οκτ 2011 20:51 »
Παράθεση
Τα σενάρια υποβιβασμού του Αστέρα Τρίπολης

Του Βασίλη Ποντικού
Σενάρια… βγαλμένα από το θεάτρου του παραλόγου συμβαίνουν φέτος στη Σούπερ Λίγκα. Πραγματικά μόνο ο Μπέκετ θα μπορούσε να σκαρφιστεί μια τέτοια παράσταση σαν και αυτή, η οποία εκτυλίσσεται περίπου πέντε μήνες τώρα, και αφορά τις ομάδες που αγωνίζονται στα εγχώρία επαγγελματικά πρωταθλήματα. Μετά από την προχθεσινή απόφαση της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της Λίγκας για τον υποβιβασμό του Αστέρα Τρίπολης διαμορφώνονται άρδην τα σενάρια του πρωταθλήματος. Γεγονός είναι πως για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα πρέπει να προηγηθούν δύο κινήσεις: Α) να ανακοινωθεί το σκεπτικό της απόφασης για τον Αστέρα Τρίπολης μήπως και σε αυτό υπάρχει σχετική πρόβλεψη, Β) να αναμένουμε να τελεσιδικήσει η υπόθεση μήπως και η ποινή
εξαφανιστεί…

Το Soccer Plus σας αναλύει τι μέλει γενέσθαι με την υπόθεση των Αρκάδων.
Σενάριο 1: Η απόφαση της Εφέσεων
Η απόφαση της επιτροπής Εφέσεων είναι αυτή που μπορεί να κρίνει πάρα πολλά, καθώς έχει τη δυνατότητα να εξαφανίσει την ποινή (κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει), να μειώσει βαθμούς, αλλά και να υποβιβάσει τον Αστέρα. Για τις δύο τελευταίες περιπτώσεις υπάρχει δεδικασμένο. Για την πρώτη υπάρχει του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας μείωση βαθμών (7 έως 10) και για την δεύτερη υπάρχει το δεδικασμένο της Ηλιούπολης (υποβιβασμός). Όπως εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό η δευτεροβάθμια επιτροπή αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης.
Σενάριο2: Τα σενάρια υποβιβασμού
Σε περίπτωση που θα ισχύσει η πρωτόδικη ποινή τότε τα πράγματα έχουν δύο τροπές Α) Να παραμείνει ο Αστέρας στην κατηγορία, καθώς υπάρχει μια εκδοχή σύμφωνα με την οποία, δεν μπορεί ομάδα να αντικατασταθεί μεσούσης της σεζόν και ενώ έχει ήδη αρχίσει να αγωνίζεται. Σε αυτή την περίπτωση, ο Αστέρας απλώς θα σταματήσει να παίζει και οι αντίπαλοι του θα κερδίζουν από εδώ και στο εξής τα ματς στα «χαρτιά». Β) Η περίπτωση, η ομάδα της Αρκαδίας να υποβιβαστεί στη Football League είναι κάτι δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς στη παρούσα φάση, το πρωτάθλημα αυτό δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και αν μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, η Football League δεν έχει κάνει ακόμη πρεμιέρα, τότε δεν είναι απίθανο ο Αστέρας να παίζει εκεί.

Η Αντικατάσταση και οι παίκτες
Εφόσον, ο Αστέρας υποβιβαστεί όπως συνέβη με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα αρχίζει ακόμη μια κουβέντα για το ποιος θα τον αντικαταστήσει. Σύμφωνα με την ΕΠΟ, σε περίπτωση που τους δύο τελευταίους δικαιούται να τους αντικαταστήσει ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας, τη θέση του Αστέρα θα την πάρει ο… επόμενος, δηλαδή ο Διαγόρας. Ωστόσο αυτό το σενάριο είναι αρκετά περίεργο καθώς δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι γίνεται σε περίπτωση που οι τρεις ομάδες (Δόξα, Λεβαδειακός, Διαγόρας) καταδικαστούν για την υπόθεση των στημένων ή εάν η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός δικαιωθούν από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Παράλληλα, στην περίπτωση που ο Αστέρας υποβιβαστεί τι θα γίνει με τους παίκτες του. Θα έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν ομάδα;
soccerplus.gr

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #289 στις: Κυρ 02 Οκτ 2011 14:18 »
Αληθινές ιστορίες ή πατσιάρια???

Πήραν βαθμούς από Αστέρα Τρίπολης στον α΄ γύρο και ως είθισται θα έπαιζαν και στο β΄ γύρο:

3 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
3 Παναιτωλικός
1 Ατρόμητος
1 Κέρκυρα

1. Υποβιβασμός Τρίπολης - 13 Ομάδες:

Σχετικά με «Τα σενάρια υποβιβασμού του Αστέρα Τρίπολης» του Βασίλη Ποντικού και την εκδοχή …
Παράθεση
«δεν μπορεί ομάδα να αντικατασταθεί μεσούσης της σεζόν»
… ασφαλώς και δε μιλάμε για εκδοχή, αλλά για παραδοχή ντεφάκτο … θα είναι τραγέλαφος για τα Αθλητικά Δίκαια το να επιστρέψει μετά από 2 εβδομάδες η Τρίπολη στη S.L. με το Διαγόρα … και με το Μακ Πουρ αφανή Νυχτοπρόεδρο.

Σχετικά με τη διατήρηση της βαθμολογίας των τεσσάρων και Τρίπολη (παράθεση),  κατά πάσα πιθανότητα ισχύει η διατήρηση βαθμών (ψιλοανακοινώθηκε), ως γεγονός που υπακούει στους κανόνες του ΠΠΚ (παρελθόντος παραγκικού κανόνα), που σε αυτές τις περιπτώσεις έλεγε:
- Οι ομάδες που διαγωνίστηκαν με την υποβιβασθείσα διατηρούν τους βαθμούς που πήραν από τα τελεσθέντα.
- Ομάδες που δεν διαγωνίστηκαν με την υποβιβασθείσα παίρνουν +3 βαθμούς ως α. αγώνος.

Η Τρίπολη, θα ηττόταν εντός έδρας από τον ΠΑΣ, αλλά δε νικούσε κάποια ομάδα … ?
Άρα, οι υπόλοιπες έχουν αβάντζο και ανέξοδα +3, εφ’ όσον συνεχίσουν με 13.
« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 02 Οκτ 2011 14:28 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος papari7

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 347
  • -Και από τις μεγάλες; -Μόνο ΠΑΣ ρε φλώροι
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #290 στις: Δευ 03 Οκτ 2011 21:56 »
τωρα εχουμε 8 βαθμους.τι θα γινει με αυτους απο το ματς με τον αστερα?
"Δεν μας μέτρησες καλά κουφάλα, είδες τρία απ' τα περίεργα παιδιά μα έρχονται κι άλλα"

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #291 στις: Τετ 05 Οκτ 2011 14:45 »
Παράθεση
Τα μεγάλα ψάρια ψάχνουν τρύπια δίχτυα

Του Νίκου Ασημακόπουλου

ΑΝ προσέξατε καλά σε όλο αυτό το αλαλούμ με τους αθλητικούς δικαστές, τα ποδοσφαιρικά εφετεία, τις επιτροπές επαγγελματικού αθλητισμού και τις προσφυγές στα πολιτικά δικαστήρια, οι μόνες αποφάσεις που δεν έχουν πέσει ακόμη από κανένα «αρμόδιο όργανο» είναι εκείνες με τις οποίες αφαιρέθηκαν βαθμοί από τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα.
ΠΑΡ' ΟΤΙ, δηλαδή, και οι δύο αυτές ομάδες έπρεπε να έχουν πέσει στη Β' Εθνική επειδή βγήκαν ένοχες για τα στημένα, η απόφαση για τους -9 και τους -10, που δεν έπρεπε καν να υπάρχει αφού δεν έχουμε πουθενά κανονισμό που να μιλάει για αφαίρεση βαθμών, έμεινε ακλόνητη, προφανώς για να χρησιμοποιηθεί, αν χρειαστεί, στο μέλλον...

ΣΤΗΝ πραγματικότητα κανένας δεν θέλησε να πειράξει, ή να προσβάλει, αυτή την εντελώς παράτυπη ιστορία. Ο Βόλος και η Καβάλα έπεσαν στη Δ' (και όχι στη Β') κατηγορία, από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με το αιτιολογικό ότι ο Μπέος κι ο Ψωμιάδης που έχουν τις μετοχές τιμωρήθηκαν με ισόβια απαγόρευση ν' ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

ΟΠΩΣ καταλάβατε, εκεί ποντάρει τώρα και ο Αστέρας Τρίπολης που ψάχνει χαραμάδα για να μείνει στην Α' Εθνική έστω και με βαθμούς μείον. Τι παραπάνω έκανε (θα σου πουν) η ομάδα του Μποροβήλου και δεν θα μπορέσει να γλιτώσει με μείον κάποιους πόντους, όπως τα δημιουργήματα του Μπέου και του Ψωμιάδη...

ΚΑΙ φυσικά, ο λόγος για τον οποίο κανένας δεν «πειράζει» αποφάσεις που 100 τοις εκατό δεν κολλάνε σε οποιονδήποτε κανονισμό, αλλά αποτελούν αστεία εφεύρεση για να σωθούν πράγματα και καταστάσεις, είναι επειδή στις νέες πειθαρχικές διώξεις που ασκήθηκαν, αλλά και θα ασκηθούν μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, όσοι καταδικαστούν (και μιλάω πάντα σε δεύτερο βαθμό που είναι και ο οριστικός) δεν θα «πρέπει» να υποβιβαστούν, για να μη γίνει ακόμη πιο κουλουβάχατα το πρωτάθλημα έτσι όπως ξεκίνησε. Γιατί με μία «απλή» αφαίρεση βαθμών δεν θα χρειαστεί να ανεβοκατεβούν ομάδες στη μέση της σεζόν και θα βολευτούν όλοι: Ναι μεν σας τιμωρήσαμε, αλλά δεν σας... εκτελέσαμε κιόλας!

ΤΑ λέω αυτά, για να μπορέσουμε να εξηγήσουμε ακόμη καλύτερα και τις αποφάσεις που πρέπει να περιμένουμε από δω και πέρα, ειδικότερα μετά την τρίτη και... φαρμακερή φουρνιά των διώξεων -τέλος Νοεμβρίου, με αρχές Δεκεμβρίου αυτές... Εκεί θα βρίσκονται τα μεγάλα ψάρια της δικογραφίας. Ακούγεται, λοιπόν, απόλυτα φυσιολογικό να ψάχνουν από τώρα τα τρύπια δίχτυα, ώστε να τη γλιτώσουν με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες, για... να μη διαταραχτεί από... εξωγενείς παράγοντες η πορεία τους στο πρωτάθλημα. Λογικό για Ελλάδα από τη στιγμή που τα ματς ξεκίνησαν με χίλιες δύο εκκρεμότητες και κανένας δεν θα θελήσει να κάνει το μπάχαλο... ακόμη πιο μπάχαλο μετά τα Χριστούγεννα.
enet.gr
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος HarMPas

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.127
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #292 στις: Πεμ 06 Οκτ 2011 21:58 »
μη το γελας
ολα γεντε ως 10 τ Αηδημτριου

Α  ΕΘΝΙΚΗ--- 13
εντεκα κι
Δοξα
Ο.Φ.Η. [Κομποτιακος]
ΟΜΑΔΑ Α [Λαρσα
ΟΜΑΔΑ Β [Σερρας]
κι τεσρες γέν’ντε δεκαπεντε

ολ θα παρνε βαθμοι 3 με τσ 13 ομαδαι
ολ θα παιξνε κι θα ματαπαιξνε μ ολνους απ τζ αρχης κι απ το 0



Β  ΕΘΝΙΚΗ
Ομάδα Α' [Τριπολς]
Ομάδα Β' [Τσιατσιος]
Διαγόρας [Τύρναβος]
Παναχαϊκή [Εορδαικος ---]
κι δεκατεσρες γέν’ντε δεκοχτω

Γ ΕΘΝΙΚΗ
Διαγόρας
Παναχαϊκή

Δ  ΕΘΝΙΚΗ---
Καβαλα
Βολος

 :P :P :joker:


Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #293 στις: Δευ 10 Οκτ 2011 23:25 »
Αναβλήθηκε η αυριανή συνεδρίαση της SL για τις 16 ομάδες.
Τσάτσος, Τρίπολη σε δικαστική εκρεμότητα ... Τετάρτη 12/10.
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος lemorsero

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.433
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #294 στις: Τρι 11 Οκτ 2011 10:38 »
Σήμερα παίζει κ η εθνική και (μάλλον) εξασφαλίζει τη συμμετοχή στο euro 2012 της Πολωνίας-Ουκρανίας (καλή εκδρομή παρεπιπτόντως  ;)  ::)).

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις εγχώριες διοργανώσεις και δη με το πρωτάθλημα.

Η συμμετοχή της εθνικής στο euro σημαίνει οτι όλα πρεπει να έχουν τελειώσει το πολύ στις αρχές Μαίου. Και αφού τα πλέι-οφ δεν καταργήθηκαν, αυτό σημαίνει οτι το πρωτάθλημα πρέπει να τελειώσει το πολύ στα μέσα Απριλίου. Είναι εφικτό αυτό? Ναι, αλλά με πολύ πίεση. Υπάρχουν ήδη πολλά εξ' αναβολης. Εαν μπουν τελικά οι αμάδες Α και Β, τότε μόνο αυτές θα έχουν 6-7 εξ' αναβολής. Αυτό σημαίνει 2 μήνες εμβόλιμες αγωνιστικές, μάλλον τις Τετάρτες.

Αμ το κύπελλο που το πάτε? Θα αρχίσει ποτέ? Για βαλτε και τις συμμετοχές στην ευρώπη μέχρι το Δεκέμβριο για 3 ομάδες. Κι αν προχωρήσει κανας παοκ και παίζει ευρώπη μέχρι μάρτη?

Πότε θα γίνουν οι εμβόλιμες, το κύπελλο, οι εξ' αναβολής, οι ευρώπες, τα φιλικά της εθνικής, οι αργίες Χριστουγέννων και Πασχα και άλλες 25 αγωνιστικές πρωταθλήματος και στο τέλος τα πλέι οφ στους επόμενους ... 6,5 μήνες?

οέο?

Και όλα αυτά όταν όχι μόνο εκκρεμούν, αλλά έρχονται κ άλλες διώξεις?

Μήπως ειναι μια καλή στοιχηματική ευκαιρία ο άσσος της Γεωργίας σήμερα?  :-?


Αποσυνδεδεμένος mh_per_

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 620
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #295 στις: Τρι 11 Οκτ 2011 11:39 »
Παράθεση
Χαράς Ευαγγέλια για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος μένει στη Σούπερ Λίγκα! Όπως μετέδωσε πρώτος ο NovaΣΠΟΡ FM 94.6, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε ότι δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία για τον υποβιβασμό της ομάδας στη Football League και εξαφανίζει την πρωτόδικη ποινή, τόσο για την ΠΑΕ όσο και για τον πρόεδρο της, Γιώργο Μποροβήλο που επίσης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα. Αθώοι (για δεύτερη φορά) ο ΟΦΗ και ο Θρασύβουλος.

Δεκτή έκανε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ την έφεση του Αστέρα Τρίπολης που πρωτοδίκως είχε τιμωρηθεί με υποβιβασμό για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, ενώ ο πρόεδρος του, Γιώργος Μποροβήλος είχε τιμωρηθεί με τριετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Το δευτεροβάθμιο όργανο της ομοσπονδίας έκρινε πως τα στοιχεία (συνομιλίες Ψωμιάδη κατά κύριο λόγο) δεν επαρκούν ώστε να καταδικαστεί η ομάδα με υποβιβασμό και με απόφαση που θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας, εξαφανίζει την πρωτόδικη ποινή και κρίνει ΠΑΕ και Μποροβήλο αθώους.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε τις εφέσεις που είχε ασκήσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος κατά των πρωτόδικων αθωωτικών αποφάσεων για ΟΦΗ και Νίκο Μαχλά, καθώς και για Θρασύβουλο, Ρόδη και τους διαιτητές Δημητρόπουλο, Βερρή και Κουτσουμπού. Οι πρωτόδικες αποφάσεις διατηρήθηκαν, συνεπώς άπαντες κρίνονται αθώοι.

Οριστε λοιπον, δεν υπηρχαν ουτε  βρωμικοι Μποροβηλοι, ουτε Νυκταρηδες στον ΟΦΗ, ουτε φυσικα Βαγγεληδες στον ΠΑΣ Γιαννινα σε αυτον τον ομορφο κοσμο του Ελληνικου ποδοσφαιρου. Δικαιωση για ολους.....σωστα?

Πώς το λενε εκεινο που εκανε κ σλογκαν ο Timpanistis? Ετσι ειναι αν ετσι νομιζετε? Ε, καπως ετσι....για ολους.
When the going gets tough, the tough get going

Αποσυνδεδεμένος Proctor

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 329
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #296 στις: Τρι 11 Οκτ 2011 13:38 »
Και φυσικά, τουλάχιστον τη στιγμή που μιλάμε (γιατί πχ το απόγευμα τα πραγματα μπορεί να είναι διαφορετικά στο μπου**έλο που ζούμε ::)), ξέρουμε όλοι ποιος είναι ο 1ος στη βαθμολογία... :) :mono:

Να καταγραφεί στα πρακτικά αστραλόν και άλλων ιστορικών δυνάμεων, και...

ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ?
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ CHAMPIONS LEAGUE... :P :P :P
ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ.

Αποσυνδεδεμένος mike71

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.943
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #297 στις: Τρι 11 Οκτ 2011 18:17 »
Παράθεση
Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις εγχώριες διοργανώσεις και δη με το πρωτάθλημα.
Γιατι? δυσκολο ειναι ν αλλαξει η προκυρηξη του πρωταθληματος κατα το δοκουν κ οποτε βολευει τον καθενα?
εν μια νυκτι μπορουν να καταργηθουν κ  τα πλει οφ κ κυπελλο να γινει με μονους αγωνες νοκ αουτ μεχρι το τελος

χαλαρα στο ελλαντα ζουμε

Αποσυνδεδεμένος SAS

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 340
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #298 στις: Τρι 18 Οκτ 2011 19:28 »
με τα τελευταια νεα απο  σουπερ λιγκ  παμε για 18 ομαδες
ONLY PAS GIANNINA

«Κοιτάξτε να τα βρείτε εδώ. Να ενωθείτε, παράγοντες, γήπεδα, ερασιτέχνης, ΠΑΕ, γίνεται όλοι σας ένα και θα διεκδικεί η ομάδα ΟΥΕΦΑ σε λίγα χρόνια.»

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα 2011-12
« Απάντηση #299 στις: Τρι 18 Οκτ 2011 19:44 »
Παράθεση
Αποφάσεις Δ.Σ. της Super League 18/10/2011

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

 

Αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 21/10/2011 και ώρα 14:00

 

Στο σημερινό Δ.Σ. παρέστησαν εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΛ, Δόξα Δράμας, Λεβαδειακός και Πανσερραϊκός. Σε συνέχεια κοινού αιτήματος των εν λόγω ΠΑΕ για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 18 ομάδες, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε όπως υποβάλλει το αίτημα αυτό στην ΕΠΟ, σε συνάντηση που θα διεξαχθεί εντός των επόμενων ημερών.
superleaguegreece.net
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.