Πρώτο ματς που είδα απ' τη κερκίδα, αλλά και γενικότερα, για φέτος.
Δε ξέρω τι έχετε δει εσείς και είστε τόσο "αυστηροί"(με τη καλή έννοια), όμως εγώ κρατάω μικρό καλάθι.
Εννοείται προφανώς ότι σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα, το Χ είναι "λίγο". Όμως, πριν 2-3 βδομάδες, αν μας έλεγε κάποιος ότι στα δύο συνεχόμενα εντός με Κέρκυρα και Πανιώνιο θα έχουμε 4 βαθμούς, πιστεύω οι περισσότεροι θα ήμασταν ΟΚ.
- Αυτό που δε μου άρεσε καθόλου, είναι η άμυνά μας. Σε κάθε υποψία εκδήλωσης ευκαιρίας του Πανιωνίου σου έδιναν την εντύπωση ότι θα τα κάνουν πουτάνα. Ο Κώτσιος μου ψιλοάρεσε, αλλά εκείνος ο Μπουζίντ ήταν απελπισία. Ούτε θέσεις έπαιρνε, ούτε ήξερε πότε να βάλει πόδι ή κεφάλι, ούτε σώμα μπορούσε να βάλει στον Κούτσι. Χώρια τις πίτες. Ο Κώτσιος αν εξαιρέσεις τη μαλακία με τη κεφαλιά, που δεν τη πρόλαβε, ήταν γενικά καλός.
Δύο φορές χρειάστηκε να κόψει ο Βάντερσον, τη μία την έδωσε πάνω στο Ριέρα που έβγαινε μόνος του και την άλλη του πέρασε από δίπλα και ευτυχώς είχε παρατήσει τη φάση ο σέντερ φορ του Πανιώνιου. Επιθετικά βοήθησε αρκετά πάντως.
Ο Λίλα φαίνεται καλό εργαλείο. Αμυντικά ήταν καλός, ενώ προσπάθησε να βοηθήσει και επιθετικά.
Ο Gardener παραλίγο να μας γαμήσει στο τέλος, αλλά έβγαλε 2 καλά, που μάλλον πήγαν απάνω του.
- Το κέντρο το κράταγε ο Κεϊτά μόνος του. Όταν αμυνόμασταν ήταν "κολιτσίδα" στον Κουμορτζί, ενώ είχε στο νου του να καλύψει και τις μαλακίες του Μπουζίντ. Ο Τζημόπουλος είχε τρεξίματα και καλύψεις, αλλά όταν ήταν να πάρει πρωτοβουλίες, γύρναγε τη μπάλα πίσω.
Όσο για το γατί το Ντε Βισέντι, τι να πω. Κι είναι κρίμα, ρε γαμώτο, γιατί έχει πολύ ποιοτικά χαρακτηριστικά σαν παίχτης. Είναι κρίμα να κάνεις τρομερό πρεσάρισμα σαν σκυλί και να σουτάρεις σαν αδερφή. Άδικο για τον εαυτό σου, πρώτα απ' όλα. Καμία βελτίωση από πέρσι.
- Στα φτερά, ο Μπεσέρα μάχεται για τον τίτλο του χειρότερού μας παίχτη, με το Μπουζίντ. Δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα. Αργός, τραγικός χωρίς τη μπάλα κι όταν την έπαιρνε δεν ήξερε τι να τη κάνει. Ο Γεωργίου μου αρέσει αρκετά σαν στυλ, αλλά το τελείωμά του, φάτσα με το τέρμα, είναι ανεπίτρεπτο για παίχτη SL.
- Ε, απ' το Μπακαγιόκο ξέρω τι να περιμένω φέτος. Άμα του βγει καμιά καλή ενέργεια, μπορεί να κάνει κάνα γκολ. Ή από καμιά καλή ασσίστ. Αλλιώς περιπατητής. Το καλό που έχει είναι ότι η εμπειρία του τον βοηθά να μυρίζεται φάσεις με "ψωμί" και να είναι μέσα.
- Απ' τις αλλαγές, αδιάφοροι Μαμαντού και Τζάνης, πλην των ροζ παπουτσιών του πρώτου. Ο Ζαϊρί δίνει εντελώς την εντύπωση του ex-player. Μακάρι να διαψευστώ. Άμα είναι να συνεχίσει έτσι, όμως, ας τον στείλει κι αυτόν στην Κ-21 ο Ντεμόλ, να κάνει παρέα στο Σκούφαλη. Έτσι θα έχουμε και το πιο ακριβό ρόστερ Κ-21 στη SL.
Ντεμόλ: Πολύς λόγος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για τον κόουτς. Τα περισσότερα απ' τα επιχειρήματα των επικριτών του έχουν λογική. Όμως, η (πληρωμένη) απάντηση σε όλα, είναι πως ο Ντεμόλ είναι Προπονητής κι έχει τη φιλοσοφία του. Οι επιλογές του -σωστές ή λάθος, εκ του αποτελέσματος- έχουν μία λογική(τη δική του) και δεν είναι όπως κάτι κουφά, "προπονητών" που πέρασαν στο παρελθόν. Εγώ τον "πάω" το Ντεμόλ, με τα ελαττώματά του. Οι αριθμοί μιλάνε με τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν, άλλωστε. Δέχομαι τη φιλοσοφία του, έχοντας παράλληλα τις επιμέρους διαφωνίες.
Για παράδειγμα, σήμερα. Θεωρώ ότι έκανε 3 τεράστιες μαλακίες, που μας στέρησαν τη νίκη. 1) (και βασικότερο) Έβγαλε Κεϊτά και χάσαμε το κέντρο. 2) Δεν έβαλε Κυριάκο στον άξονα, για να βάλει το Ζαϊρί(...), με τη κινητικότητα και το πάθος του οποίου είναι πιθανό να ανοίγαμε διαδρόμους και να διασπάγαμε την άμυνα. 3) Γύρισε στο αγαπημένο του 4-2-4 στο τέλος(με την είσοδο Μαμαντού), αντί να ενισχύσει το κέντρο, με αποτέλεσμα το 4-2-2-1 του Sir Takis να δημιουργήσει αριθμητικό μειονέκτημα για μας στο κέντρο. Γι' αυτό και ο Πανιώνιος έπαιρνε εύκολα κατοχή και έβγαζε φάσεις.
Ο Πανιώνιος φαίνεται αρκετά καλή ομάδα. Με Εστογιανόφ σίγουρα αλλάζει επίπεδο. Το κεντρικό αμυντικό του δίδυμο (Τσότσαλιτς-Σιόβας) είναι σούπερ! Στα χαφ, ο Κουμορτζί είναι ικανός να σου πάρει παιχνίδια και να σου δώσει βαθμούς, όπως σήμερα. Ο Ριέρα ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Ο Sir Takis μεγάλος γραφικός, όμως έπαιξε άψογα τα ταμπούρια και τσίμπησε το βαθμό.
Πάμε στο Περιστέρι για διπλό!
Υ.Γ.1 Θεωρητικά, είχαμε την υπεροπλία. Κι όμως, ο Πανιώνιος είχε τις κλασσικότερες ευκαιρίες για γκολ!