Προφανως η μη ψηφος ειναι μια επιλογη, αλλωστε αυτο κανω κ εγω σε τετοια παιχνιδια. Αλλα εχει ενα μειονεκτημα: Αν συνηθως ψηφιζουν, π.χ. 60 χρηστες του φορουμ κ σε εναν αγωνα ψηφισουν 15 γιατι οι υπολοιποι δε βρηκαν κανενα διακριθεντα, η ανακυρηξη του πολυτιμοτερου παιχτη θα στηριζεται στη γνωμη μιας πολυ μικρης μεριδας χρηστων (κ κατ'επεκταση οπαδων του ΠΑΣ αν θεωρησουμε οτι ειμαστε λιγο-πολυ ενα αντιπροσωπευτικο δειγμα), χωρις να φαινεται πουθενα στις βαθμολογιες που φτιαχνουμε για τη σεζον οτι για τον Χ που νικησε τελικα ψηφισαν 5-6 ατομα σε ολο το φορουμ. Εμενα αυτο δε μου φαινεται ουτε πολυ δικαιο, ουτε πολυ αντιπροσωπευτικο.
Το να προτεινει καποιος επιλογη "ο χειροτερος του αγωνα", δεν εχει καμια σχεση Αστραλον με αυτο που λεω εγω, για τον εξης απλο λογο: Με την ιδεα αυτη θα στοχοποιουνταν συγκεκριμενα καποιος παικτης που μπορει να μην ειχε κ καλη μερα στην τελικη, ενω με τη μη ανακηρυξη πολυτιμοτερου απλα αναγνωριζεται η απουσια διακριθεντων. Δεν ειναι το ιδιο, σωστα?
Οσον αφορα το θεμα της προσπαθειας των παικτων, ειναι αραγε παντα κατι αξιο ανταμοιβης? Χθες π.χ. δεν μπορω να πω οτι ειχα παραπονα απο την προσπαθεια των παικτων, αφου ο,τι ξερει ο καθενας κ ο,τι μπορουσε μεσα σε αυτο το συστημα το εκανε. Αλλα το τελικο αποτελεσμα ηταν αθλιο, οποτε η προσπαθεια απο μονη της δε μου λεει κ πολλα.
Τελος, εννοειται οτι το "κανενας" δεν εκφραζει καμια ταση εκδικησης. Ουτε εχουμε τιποτα να χωρισουμε με τους παικτες, ουτε αμα θελαμε να εκδικηθουμε καποιον δε θα βρισκαμε αλλον τροπο. Απλα, αυτοι οι παικτες αγωνιζονται για την ομαδα μας κ οταν η αποδοση ειναι κατωτερη του επιθυμητου, μπορουμε να εκφρασουμε τη δυσαρεσκεια μας, κοσμια κ πολιτισμενα.
υ.γ. Μη χανουμε κ μια σημαντικη παραμετρο. Το να υπαρχει ψηφος "κανενας" δε σημαινει οτι θα ειναι κ η δημοφιλεστερη, ετσι?