Να πω κι εγώ κάποιες σκέψεις, πιο ήρεμος σήμερα, γιατί χτες με πείραξε πολύ αυτή η ήττα και ήμουν σε σύγχυση πολλές ώρες μετά το ματς. Ας αρχίσω με ατομική κριτική παικτών:
-Φεγκρούς: Στο 1ο γκολ η μπάλα πάει εκεί που δεν είναι εύκολο για κανέναν τέρμα να την πιάσει. Σίγουρα πήρε θέση πολύ κοντά στο δοκάρι και αυτό έκανε σχεδόν αδύνατη την απόκρουση. Στο 2ο η μπάλα αν θυμάμαι καλά περνάει κάτω από τα πόδια του. Βασική αρχή στο τέρμα ποτέ τα πόδια ανοιχτά. Θα μου πείτε ούτε τετ-α-τετ ήταν να τα έχει κλειστά και καραμπόλα έγινε στον Πάντο, αλλιώς θα πήγαινε πολύ άουτ το σουτ!!! Δεν μπορώ να πω ότι έπνιξε γκολ, αλλά ένα από τα δύο ίσως το βγαζε. Τον καλό τέρμα τον θες, όχι μόνο να μη σε κρεμάει, αλλά να σώζει και κανένα δύσκολο. Αλλιώς κι ο Ταμπάσης να έπαιζε τι θα άλλαζε!!!
-Πάντος: Από τις χειρότερες εμφανίσεις του. Ο Πόυ περνούσε εύκολα. Δεν ρίχνω ευθύνη για το γκολ, αλλά μιλώ για συνολική εικόνα. Εδώ φαίνεται και η διαφορά S.L με Β'. Πέρυσι ο Τάσος ήταν μια ταχύτητα μπροστά από όλους παρά τα 35 του. Φέτος έχει ζόρια με τους γρήγορους αντιπάλους.
-Βάντερσον: Ποτέ δεν ήταν πολύ καλός αμυντικός (όπως όλοι οι Βραζιλιάνοι). Ισχύουν τα ίδια με Πάντο. Άλλο η Β', άλλο η Α΄ Ο Βλαχοδήμος έκανε πάρτυ στο ένας με ένα.
-Μπουζίντ: Για την αξία του περιμένουμε περισσότερα. Λάθη, εκνευρισμός με αποκορύφωμα το πούλημα της μπάλας έξω από την περιοχή μας στη φάση πριν το 2ο γκολ.
-Κώτσιος: Ο κορυφαίος για μένα. Κυρίως για το πάθος του. Μπάλα μεγάλη δεν ξέρει (το ξέρουμε αυτό), αλλά έτρεξε και πάλαιψε. Μακάρι να τον είχαν μιμηθεί και οι άλλοι, κι αυτοί που το κατέχουν κι αυτοί που δεν το κατέχουν το τόπι. Αν γινόταν αυτό θα βλέπαμε διαφορετικό ΠΑΣ.
-Λίλα: Έπαιξε στη θέση του (;;;;;
, αλλά δεν ικανοποίησε. Δυστυχώς από τα χαφ στα εντός δεν θέλουμε μόνο να κόβουν.
-Τζημόπουλος: Τα ίδια με Λίλα. Να βγαζε και καμιά κάθετη όπως στα πρώτα ματς.
-ΝτεΒισέντι: Για την εμφάνισή του άκουσα τις πιο αντικρουόμενες απόψεις. Για μένα είχε καλές και κακές στιγμές. Δυστυχώς δεν είναι ακόμα (λόγω ηλικίας) ή και λόγω κλάσης ο παίκτης που θα πάρει την ομάδα επάνω του και θα κάνει παιγνίδι. Τεχνιτάκος μεν, αργός και στη σκέψη και σε πολλές ενέργειες δε. Και στο σύγχρονο football η ταχύτητα είναι Νο1.
-Μπεσέρα: Κατώτερος από τις προσδοκίες μου. Περίμενα μια ενέργεια στο ένας με ένα, μια μπούκα, αλλά τίποτε. Κρίμα.... Ο Πόυ και ο Βλαχοδήμος από την Ξάνθη κάνανε αρκετές τέτοιες, ο δικός μας καμιά.
-Ζαϊρί: Ελαφρά βελτίωση. Ξέρει καντάρια μπάλα, αλλά θέλει ταχύτητα και πιο πολύ με τη μία τη μπάλα.
-Μπάκα: Πάλαιψε, είχε το δοκάρι, αλλά είναι απελπιστικά μόνος. Είναι παίκτης ψυχολογίας και δεν μου άρεσε η δήλωση του, ότι αφού χάσαμε 1-2 ευκαιρίες δεν θα βάζαμε γκολ ποτέ. Και 30 να χάσεις πιέζεις να κάνεις γκολ στη 31η. Δεν δέχεσαι μοιρολατρικά την ήττα!!
-Γεωργίου: Λίγα πράγματα, ίσως στο 0-2 που μπήκε ήταν αργά να αλλάξει κάτι με την νοοτροπία που έχουμε.
-Κυριάκος: Τα ίδια με Γεωργίου.
-Κουέβας: Ήταν στις φάσεις, μια κεφαλιά δύσκολη άουτ και ένα πάνω στη κίνηση που μάλλον δεν έχει την ποιότητα να το κάνει γκολ.
Η Ξάνθη όπως αναμενόταν. Γρήγορη, καλή στη κόντρα, δυστυχώς για μας δεν ασκήσαμε αφόρητη πίεση να εκμεταλλευθούμε την προβληματική άμυνά της. Καλός (και λίγο κωλόφαρδος) ο τέρμας. Είχε πιο ψυχή από μας, βγαίναν πρώτοι στη μπάλα και κέρδισαν σχεδόν όλες τις μονομαχίες ένας προς ένα.
Κάκος και βοηθοί: Καλύτεροι από ότι τους περίμενα. Από το γήπεδο κι εγώ είδα (όπως έγραψε κι ένας πιο πάνω) επιθετικό φάουλ που δεν δόθηκε στη φάση πριν γίνει το φάουλ και φάμε το 1ο γκολ.
-Κερκίδα: Φωνή στην αρχή .... νεκροταφείο μετά το 0-2. Πολύ γκρίνια και απαράδεκτες αψιμαχίες στη μεγάλη την ώρα του ματς, αλλά και μετά τη λήξη εκτός, υπό τύπου λαϊκών δικαστηρίων.
Συνέκρινα το ματς με αυτό στο Αγρίνιο. Η Ξάνθη με 0 ευκαιρίες στο 1ο γκολ με ένα στημένο. Εμείς στο Αγρίνιο 2 φάσεις 2 γκολ στο Α'. Η Ξάνθη στην 1η κόντρα στο Β' κάνει το 0-2 και αντίο ζωή. Εμείς με πάικτη παραπάνω εκεί στο Β' 2 κλασσικότατες ευκαιρίες (και ένα ακυρωθέν γκολ) και μείναμε στο 2-2. Αυτά τα ματς κάνουν τη διαφορά και διαμορφώνουν την βαθμολογία στο τέλος.
ΥΓ1. Στήριξα και στηρίζω ΝτεΜολ. Αν όμως ο ΧΒ αποφασίσει την αλλαγή του δουλειά μας σαν οπαδοί είναι να στηρίζουμε την ομάδα, όποιον προπονητή κι αν φέρει. Εδώ μέσα ας κάνουμε όση κριτική θέλουμε, στο γήπεδο μόνο στήριξη, όχι γκρίνια, όχι κακομοιριά που είπε και ο Κώτσιος.
ΥΓ2. Οι παίκτες να κοιτάνε τη δουλειά τους και να μην ασχολούνται με ... Κρανάδες και κόντρες με ερασιτέχνη κλπ. Μπορεί να έχουν καθυστερούμενα οικονομικά, αλλά ποια ομάδα δεν έχει, ή ποιος υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα πληρώνεται στην ώρα του και παίρνει όσα έπαιρνε παλιά;;; Όπως είπε ο ΧΒ, από αυτόν κανείς δεν έχασε λεφτά. (Ούτε και ο .......Λουμπούτης θα τα χάσει λέω εγώ!!!!!!!)
ΥΓ3. ΟΚ ρε μάγκες να φύγει ο ΧΒ. Κι αν βρεθεί κάποιος καλύτερος μακάρι να πάει την ομάδα πιο ψηλά. Αν δεν βρεθεί όμως ας ετοιμαστούμε για προσφυγές, για εράνους με Νικοτσόληδες, με τα μηχανάκια των BV έτοιμα για εισπράξεις, με τα "κορίτσια από τα κωλόμπαρα" να καταβάλλουν και αυτά τον οβολό τους!!! Μόνο που το 2011 δεν είναι 2004 και δεν θα μαζευτούν όχι 300.000 ευρώ, αλλά ούτε 1.000!! Και η ΕΕΑ κλπ δυνάμεις δεν αστειεύονται και η 4η Εθνική θα είναι πλέον πολύ κοντά. Κι εγώ (και κάποιοι άλλοι) εκεί θα είμαστε και τότε στη κερκίδα. Φοβάμαι όμως ότι από τους 2.200 που ήμασταν χτες στο Ζωσιμάδες, θα μείνουμε 200. Αλλά θα έχουμε αξιοπρέπεια (τρομάρα μας....) που λένε και κάποιοι εδώ μέσα!!!!