Αναστασιάδης:«Τον Μάιο οι δηλώσεις…» Δίχως διάθεση για μεγάλα λόγια αλλά ορεξάτος για πολύ δουλειά εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου ο Άγγελος Αναστασιάδης. Προτού πάρει τον λόγο ο Έλληνας τεχνικός εκ μέρους της διοίκησης τον καλωσόρισε ο κ Σουκουβέλος ο οποίος δήλωσε:
«Συγγνώμη για το χτεσινό συμβάν. Δεν είχε καμία ευθύνη η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Δεν ήταν σωστό η παρουσίαση ενός μεγάλου προπονητή να γίνει στα σκοτάδια. Έχω την τιμή να παρουσιάσω στα ΜΜΕ και κατ΄ επέκταση στους Γιαννιώτες φιλάθλους έναν μεγάλο προπονητή , τον Άγγελο Αναστασιάδη. Είμαστε σίγουροι πως κάναμε την καλύτερη επιλογή. Έχει γράψει την δική του ιστορία στον χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με αρχές , ήθος αυστηρό αλλά και δίκαιο. Είναι σίγουρα πολλές οι ομάδες που θα τον ήθελαν στον πάγκο τους.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι με τον Άγγελο Αναστασιάδη η ομάδα όχι μόνο θα παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ αλλά θα πρωταγωνιστήσει στον δεύτερο γύρο.
Ζητάμε την συμπαράσταση του κόσμου. Κλείνοντας εύχομαι να έχει κουράγιο και δύναμη και με την βοήθεια του θεού να ξεπεράσει το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Άγγελος Αναστασιάδης ο οποίος τόνισε
«Από την μεριά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση και τον κ.Γιώργο για ότι είπε. Σίγουρα μεγάλος προπονητής είμαι αλλά σε ηλικία… (Γέλια). Σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι από εμένα. Εγώ ευχαριστώ τους ανθρώπους του ΠΑΣ που μου έδωσαν την ευκαιρία να επανέρθω στο προσκήνιο της Σούπερ Λιγκ μετά από 7 χρόνια. Αναλαμβάνω μία μεγάλη ομάδα με την δική της ιστορία. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι δουλειά. Χρειαζόμαστε πολύ δουλειά ώστε να εκπληρώσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Τότε θα είμαστε όλοι χαρούμενοι.
Ξέρετε δεν μιλάω πολύ. Από εμένα θα έχετε λίγα γιατί λίγα έχω να πω. Έχω πολλά να κάνω. Ζητάω την συμπάθεια σας. Δεν έχουμε χρόνο. Πρέπει να αφοσιωθούμε στο έργο μας και τις δηλώσεις ας τις αφήσουμε για τον Μάιο ελπίζοντας να είναι χαρούμενες.
Σας ευχαριστώ για την κατανόηση εκ των προτέρων.»
Σε ερώτηση για το ποια στοιχεία προτίθεται να δώσει στο παιχνίδι του ΠΑΣ είπε:
«Είναι νωρίς για να πω οτιδήποτε. Πρέπει πρώτα να γνωριστώ με τα παιδιά. Ακόμη δεν γνωρίζω τα μικρά τους ονόματα. Πρέπει να γίνουμε ομάδα στα αποδυτήρια. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.»
Για τις πρώτες εντυπώσεις που έχει σχηματίσει από την ομάδα τόνισε:
«Πρέπει να ευχαριστήσω τον Χριστόπουλο. Ανέλαβε την ομάδα σε μία δύσκολη περίόδο και πιστεύω έκανε ότι καλύτερο. Όλοι πρέπει να τον ευχαριστήσουμε. Πρέπει να ομολογήσω ότι η ομάδα από άποψη φυσικής κατάστασης είναι πολύ καλά. Ωστόσο πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αυτό μου δίνει χρόνο να δουλέψω κάποια άλλα πράγματα. Έχουμε πρόβλημα στους επιθετικούς. Εκτός του Μπακαγιόκο δεν έχουμε άλλον παίκτη. Υπάρχει ο Μαμαντού ωστόσο απουσίαζε.
Ποιότητα και όρεξη από τα παιδιά υπάρχει. Είναι θέμα δικό μου καθαρά να τοις βγάλω το ταλέντο στο γήπεδο. Ποτέ δεν θα φτάσεις στο τέλειο. Πάντα όμως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά στο ποδόσφαιρο.Υπάρχει εξέλιξη σε όλους τους τομείς. Αλίμονο σε αυτόν που είπε ότι γνωρίζει το ποδόσφαιρο. Όλοι ξέρουν αλλά λίγοι το γνωρίζουν.»
Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ δήλωσε
«Δεν υπάρχει ιδιαιτερότητα και για τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια. Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να πειστούν τα παιδιά ότι πάμε για να κερδίσουμε. Για μένα δεν υπάρχει κανέναν χαμένο παιχνίδι. Πάντα λέω με σκυμμένο το κεφάλι ότι δεν ήμαστε η καλύτερη ομάδα. Ας αποδείξουν οι αντίπαλοι ότι είναι καλύτεροι από εμας. Εμείς πρέπει να πάμε στο ΟΑΚΑ και κάνουμε αυτό που πρέπει. Και πιστεύω θα το κάνουμε.»
Για το αν υπήρξε κάποιο κίνητρο ώστε να πει το «Ναι» στην πρόταση του ΠΑΣ είπε:
«Το επιπλέον κίνητρο ήταν η απόσταση από την Θεσσαλονίκη. Υπήρξαν και άλλες προτάσεις. Γνωρίζεται ότι αντιμετωπίζω ένα οικογενειακό πρόβλημα με την μητέρα μου που για εμένα είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος. Ακόμη έχω ενδοιασμούς για το αν έκανα καλά αλλά πιστεύω θα τα καταφέρω. Με περισσότερο πίεση αλλά θα τα καταφέρω. Γνωρίζεται σε ότι κάνω «δίνομαι» . Πιστεύω όμως με την βοήθεια του θεού ότι όλα θα πάνε καλά.»
http://sportsioannina.gr