Η αλήθεια είναι ότι το βαριέμαι το θέμα. Μια τελευταία …
Το «Κράτα τον Άγγελο» το έχουν αντιληφθεί και άτομα με εμβρυακή ηλικία και οι πεθαμένοι.
Μόλις ήρθε μας έβγαλε έναν ωραίο «επικήδειο» εικονικό … για να συνειδητοποιήσουμε το μη αναστρέψιμο του προανΑγγελθέτος θανάτου μας. Πράγματι επικρατούσε τέτοια κατάσταση που μόνο η Παναγία θα μπορούσε να σώσει τα πράματα, αν έβαζε το χέρι της πάνω από τα «κεφάλια» μας.
Η επίκληση αυτή, δεν ήταν θρησκόληπτη επίκληση βοήθειας κάποιου ψυχαναγκασμένου, αλλά το απόλυτο παράδειγμα της τραγικής εικόνας που εμφάνιζε η Ομάδα και κατά συνέπεια η ΠΑΕ ως υπεύθυνη και πιθανόν αμοιβαία.
Βέβαια, άρχισε η ανεκδοτολογία και ο τριαροπατσιαρισμός, η σλογκανία, οι παπαδολογία και η παπαγαλία … ο Αναστασιάδης ο έτσι, ο αλλιώς … που ήταν 7 χρόνια στον καναπέ κ.ά, τερπνά μετά των ωφελίμων … προσβάλει και προβάλλει.
Η γνωστή γιαννιώτικη θεωρεία του «μεζέ». Αυτό, για το φινάλε … κρατείστε το.
Το «μεζεκλίκι» που το έχουμε ως πρόχειρο και μοναδικό επιχείρημα εξυπνάδας …
Αλλά, ο Άγγελος κοίταξε τη δουλειά του και τη μπέσα του, ούτε παλαίμαχος του ΠΑΣ να ήταν! ... έκανε σπίτι του τα αποδυτήρια στο ΠΕΑΕΚΙ, σαν να δούλευε στο χωράφι του από χάραμα σε σούρουπο … για τα οικονομικά το ξέκοψε από αρχή.
Και είπε …
Όσοι είναι για μπάλα από εδώ … όσοι είναι για τουρισμό από εκεί … και όσοι δεν έχουν δουλειά εδώ μέσα, να μη τους ξαναδώ στα πόδια μου … γιατί όντως βλέπει αφ’ υψηλού και εποπτεύει ως ιέραξ.
Ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους.
Άλλαξε τις κλειδαριές στα αποδυτήρια.
Και κάλεσε αναφορά Λόχου … και ο κ. Χριστοβασίλης ηρέμησε.
Και μετά, έδωσε και μια συνέντευξούλα … κήρυγμα το είπαν κάποιοι … ενώ άλλοι έμειναν κάγκελο, ακόμα.
Τα είπε χύμα και τσουβαλάτα … να μη αραδιάζω τώρα τα γνωστά λογάκια που μας άφησαν παγωτά και προς ΠΑΣα κατεύθυνση αγγελάτα και τσαμπουκάτα.
«Κοιτάξτε να τα βρείτε … εγώ αύριο μπορεί …άνθρωποι είμαστε» βαριά κουβέντα ... «Κοιτάξτε να τα βρείτε» για τα Γιάννινα που, ήταν πρώτα στα άρματα στα γρόσια και στα γράμματα ! … έπρεπε να βαγήρει ο μισός «ποδοσφαιρικός» κόσμος προς άγνωστη κατέυθυνση.
Μας κράτησε όμως … άπλωσε το χέρι του (φτερούγες) και η συζήτηση ξεκίνησε ...
Σήμερα και εκ των πραγμάτων αν ο κ. Αναστασιάδης … είναι η αδιαμφισβήτητη απόδειξη της ανάκαμψης, της σωτηρία και σε 1 βαθμό της σταθεροποίησης του ΠΑΣ, τότε δεν μπορεί παρά είναι και μια ισχυρή ένδειξη της προοπτικής του ΠΑΣ και με τον ίδιο συντελεστή στον παρονομαστή του, τον κ. Αναστασιάδη.
Για να συνεννοούμαστε … ο τύπος όχι μόνο έσωσε την ομάδα, όχι από τον υποβιβασμό αλλά από την κατάρρευση, ενώ παράλληλα αναμόρφωσε/μεταρρύθμισε το διοικητικό μηχανισμό και μετέστρεψε αρκετό κόσμο σε ΠΑΣ.
Η προσπάθειά του και με αυτούς τους λίγους, έχει καταγραφεί ως υπέρβαση στα όρια ενός έπους για την 45χρονη ιστορία του ΠΑΣ και ιδιαίτερα αυτή της τελευταίας πολυτάραχης και αμφιλεγόμενης 10ετίας.
Είναι γνωστά … ανακάτεψε το ρόστερ «ανορθόδοξα» για τα κλασικά ποδοσφαιρικά δεδομένα οδηγώντας στη μάχη της παραμονής μια πτοημένη ομάδα κατακτώντας έτσι την 8η θέση, κλείνοντας τα αυτιά και μάτια απέναντι στον κάθε εκφραστή της ασανσερολογίας και της γατομουρμούρας.
ΑΠΛΟΚΟ!
Μαζί ανακάτεψε «ορθόδοξα» όλη την ποδοσφαιρική κοινωνία των Ιωαννίνων και την έθεσε απέναντι των ευθυνών της μόλις που πάτησε το πόδι του στα Γιάννινα, υποδεικνύοντας τη συνταγή της συνεργασίας και του να σου αξίζει να έχεις ομάδα.
ΑΠΛΟΚΟ!
Μη κάνουμε λοιπόν πως δεν καταλαβαίνουμε … αν θα μείνει ή αν θα φύγει.
Ξέρουμε …
Ο «Άγγελος» δεν είπε ούτε υπονόησε αν θα φύγει ή αν θα κάνει και από τη στιγμή που δήλωσε ότι θα καθίσει σε 1 τραπέζι με κάποιους άλλους.
Μη κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε … τα είπε όλα και τα απαρίθμησε.
Πάντος, θα πρέπει να ξέρουμε ότι, δεν περιμένουμε τίποτα από τον «Άγγελο» … ο «Άγγελος» περιμένει … είναι «στο περίμενε».
Εμείς περιμένουμε να γίνει Ομάδα και όπως έχουμε ξαναπεί … όταν «διώχνεις» τον καλό, φέρνεις τον καλύτερο.
Ευχαρίστησε τους παίκτες του ο Αναστασιάδης και σε αυτούς απέδωσε το θαύμα, ούτε στην Παναγία, ούτε στον Εαυτό του … στους Παίκτες του.
«Θα συζητήσω με τον πρόεδρο και θα αποφασίσω για το μέλλον μου. Πρέπει να μπουν πολλά πράγματα στο τραπέζι και τις απαντήσεις θα τις πάρετε σίγουρα».
Και σε αυτό το τραπέζι μιλάει η μάνα που κάνει μπάγκα ... όταν όμως λέει «Ενωθείτε ... βρείτε τα» πέρα από το ότι καταθέτει σεβασμό και συμπάθεια στον τόπο μας και στον κόσμο μας ... ουσιαστικά καλεί και κάποιους άλλους να βάλουν πλάτη στον ΠΑΣ δίπλα στον κ. Χριστοβασίλη και στο μερίδιο που αναλογεί στον καθένα κάποιο άλλο δηλ. από Περιφερειάρχη μέχρι Ερασιτέχνη.
Τα είπε … τους όρους του:
1. «Όσοι γνωρίζουν από ποδόσφαιρο ξέρουν πόσο δύσκολο ήταν το έργο»
2. « … αλλά δυστυχώς δεν έχουμε γήπεδο και κακές καιρικές συνθήκες»
3. «Ελπίζω να σταματήσει η χαζομάρα που υπήρχε με τις εντάσεις στις δύο ομάδες γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ και είναι να το χαίρεσαι και όχι να το καταστρέφεις»
4. «Εγώ έμαθα στη ζωή μου να κάνω πρωταθλητισμό από παιδί»
5. «Πρώτη φορά στην καριέρα μου, μου χρειάστηκε να πείσω τα αποδυτήρια»
Και ... «Όταν τελειώνεις καλά έχεις πολλά να πεις αλλά έχεις και πολλά να προβληματιστείς»
Ο κ. Αναστασιάδης θέλει να μείνει, ωστόσο όμως και ανεξάρτητα από αυτό, δε πρέπει να προσφέρουμε στην ομάδα μας αυτά που έχει ανάγκη για να λέγεται «αγαπημένη μας ομάδα?»
Όπως καταλάβαμε, εδώ και 5 μήνες, ο «Άγγελος» έγινε η ψυχή της ομάδας.
Προσωπικά, ώρες - ώρες νομίζω πως δεν ήταν παρά μόνο 1 όνειρο.
Το κακό έιναι πως ήταν αλήθεια.