O random φίλαθλος του ΠΑΣ με οικονομικούς περιορισμούς που μπορεί να δει 3-5 αγώνες τη χρονιά, δε θα προτιμήσει να έρθει γήπεδο για να δει πέρα από την ομάδα του το Ζησόπουλο και το Γελαδάρη, αλλά το Σισέ, το Λέτο, το Βιερίνια και το Μιραλάς. Να τον ξυρίσουμε δηλαδή για αυτή του την επιλογή; Να διώξουμε ακόμα περισσότερο κόσμο από το γήπεδο στα πλαίσια της κονόμας και του ΠΑΣομετρισμού;
α. πιστεύω καταλαβαίνεις ότι δε διαφωνώ μαζί σου και ότι είναι σε άλλη βάση αυτό που γράφω.
β. ο ράντομ κάτοχος διαρκείας, που δεν πήγε διακοπές π.χ., πως και πότε θα επιβραβευθεί για την γκαβωμάρα του?
γ. καταλαβαίνω ότι αυτός που θα επιλέξει με κριτήριο το ποδόσφαιρο που θα δεί από τον αντίπαλο είναι φίλαθλος του ποδοσφαίρου, αλλά δεν τον νοιάζει καθόλου για τον ΠΑΣ. Προσωπικά, πάω αγωνιώντας στο γήπεδο στα ματς με λειβαδια, εργοτέλη, δράμα, κέρκυρα, πανιώνιο, ατρόμητο.
δ. προφανώς και οι τιμές που έγραψα είναι υπερβολικές κι εξωπραγματικές αλλά εκτός από τις κατηγορίες που έγραψα (και μάλιστα για τη δεύτερη θεωρώντας πολύ αυστηρά κριτήρια) δε με νοιάζει πόσο θα πληρώσουν ή αν θα είναι γεμάτο το γήπεδο σ' αυτά τα ματς. το γήπεδο το ήθελα γεμάτο με ατρόμητο, δράμα, λειβαδιά, που με δεκάρικο δεν ήταν.
Να διώξουμε ακόμα περισσότερο κόσμο από το γήπεδο στα πλαίσια της κονόμας και του ΠΑΣομετρισμού;
Δυστυχώς, φαίνεται ότι δεν είναι αυτή η σημαντικότερη αιτία απομάκρυνσης του κόσμου. Δυστυχώς, γιατί αυτό βελτιώνεται "εύκολα" . Ο κόσμος ή έχει πραγματικά ισχυρό κριτήριο τελικά (και περιμένει υποδομές, σχεδιασμό, όραμα, Όγιος κλπ.) ή απλά γίναμε τηλεορασάκηδες και οπαδοί της χαράς. Δυστυχώς τείνω στο δεύτερο. Μεγάλη κουβέντα, όμως.
Και για να μην παρεξηγηθεί η συμπεριφορά μου, γενικότερα, θέλω
φτηνό εισιτήριο (κάτω από 10€ το φθηνότερο, αλλά δε με νοιάζει πόσο θα 'χει στη μεγάλη, ας έχει και 40€)
και εξίσου πάρα πολύ φθηνά διαρκείας και γήπεδο ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ.Απλά, γι αυτούς που θέλουν να έρχονται γήπεδο κάθε όποτε παίζουμε με το τοπ-5 εμπορικών ομάδων, δεν με νοιάζει καθόλου πόσο θα πληρώσουν. Ειλικρινά.
ΕΝΤΙΤ: Αν τιμολογούσα εγώ, θα ενημέρωνα τον κόσμο μου από την αρχή της χρονιάς για τις τιμές και θα έβαζα π.χ. 7,5€ στους 10 αγώνες (ελάχιστο) και 15€ στους 5 αγώνες (με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗ, ΓΑΥΡΟ και ΒΑΖΕΛΑ). Να ξέρει ο άλλος ότι με τα ίδια χρήματα μπορεί να δει 10 αγώνες ή πέντε. Γενικά πιστεύω στην απαρέγκλιτη τιμολόγηση για κάθε ματς ξεχωριστά και για τα διαρκείας πριν την έναρξη της σεζόν. Έτσι γίνονται τα πράγματα αν θες να 'σαι δίκαιος και τίμιος.
Είναι γεγονός πάντως ότι το τίμιο, τη στιγμή που το συζητάμε είναι να συνεχίσει με γενική είσοδο 10€, κι ας "αδικούνται" οι κάτοχοι διαρκείας.