Αποστολέας Θέμα: Πάτρα: Έβαλαν το… cd να ψάλλει το «ω γλυκύ μου έαρ»!  (Αναγνώστηκε 1629 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Πάτρα: Έβαλαν το… cd να ψάλλει το «ω γλυκύ μου έαρ»!

Αρκετές είναι οι καταγγελίες πιστών από την ενορία της Κοίμησης της Θεοτόκου στην περιοχή της Οβρυάς Πατρών οι οποίοι αναφέρουν πως αυτό που έγινε στην εκκλησία φέτος το Πάσχα, πρώτη φορά το αντιμετώπιζαν…Όπως καταγγέλλουν την Μεγάλη Παρασκευή κατά την ακολουθία του Επιταφίου εντός του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως, τόσο ο δεξιός όσο και ο αριστερός ψάλτης δεν… άνοιξαν ούτε μία φορά στο στόμα τους προκειμένου να ψάλλουν τους ύμνους της συγκεκριμένης ημέρας.

Αντιθέτως χειρίζονταν την… κονσόλα του ήχου από την οποία και ακούγονταν μαγνητοφωνημένοι οι ύμνοι σε cd-player από κάποια ηχογράφηση που είχε γίνει είτε παλαιότερα σε αυτό τον Ιερό Ναό είτε σε κάποιον άλλο…

Το «τραγελαφικό» που καταγγέλλεται ακόμα είναι πως στη διάρκεια της ψαλμωδίας, ακουγόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ο τίτλος του ψαλμού, όπως γίνεται στις ραδιοφωνικές παραγωγές και σταθμούς, όπου στη διάρκεια του τραγουδιού αναγγέλλεται και ο τίτλος του τραγουδιού που ακούς…

Τώρα αν αυτό έγινε και τις υπόλοιπες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, δεν το γνωρίζουμε. Το ζήτημα είναι αν είναι ενήμερος για το περιστατικό ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και αν επιτρέπει να γίνει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που υπάρχουν ψάλτες και βρίσκονταν στη θέση τους…

απο patrastimes.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος TarifaPAS

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Απ: Πάτρα: Έβαλαν το… cd να ψάλλει το «ω γλυκύ μου έαρ»!
« Απάντηση #1 στις: Κυρ 29 Απρ 2012 15:07 »
Γιατί τα ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΑΜΟΓΙΑ τι κάνουν οχι μόνο ΜΕΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ αλλά  365  Παρασκευές το χρόνο

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δευ 30 Απρ 2012 12:02 »
Γιατί τα ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΑΜΟΓΙΑ τι κάνουν οχι μόνο ΜΕΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ αλλά  365  Παρασκευές το χρόνο

Για αυτο σ'παω ισενα λεβεντημ γιατι με καταλαβαινς!!! ;) ;)

Υ.Γ. Φανταζεστε να μπερδευε ο ψαλτης τα CD και να επαιζε κανενα "Στην καρδια μου βαζω αμπαρες....", χαμος θα γινοταν, τα λουλουδια απο τον επιταφιο ετοιμα τα ειχανε, πιστα του "ROMEO" θα το κανανε!!

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Παρ 06 Απρ 2018 20:28 »
Το έχουν κρατημένο το CD για σήμερα ή θα το παίξουν από το youtube;