Φίλε christos έχω την εντύπωση ότι γενικότερα ταιριάζουν οι φιλοσοφίες μας όσον αφορά πώς περιμένουμε τον ΠΑΣ της νέας περιόδου, αλλά θα διαφωνήσω σε αρκετές από τις περιπτώσεις παικτών που ανέφερες:
- Στην άμυνα, ο Μελίσσης είναι κατ'ανάγκην δεξί μπακ, δεν έχει πολλά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας παίκτης για να παίζει εκεί, είναι κυρίως στόπερ. Από την άλλη, ο Σιόντης αν και ξεκίνησε ως στόπερ, έχει καθιερωθεί τελευταία ως δεξί μπακ, λόγω της μπάλας που ξέρει, ενίοτε έχει παίξει και ως αμυντικός χαφ.
- Ο Ζαραδούκας όσες φορές ξεκίνησε ως αριστερό μπακ φέτος στον ΠΑΣ, υστέρησε φανερά. Αντίθετα, βοήθησε αρκετά ως αμυντικό χαφ, δίπλα στον Ντε Βινσέντι κυρίως.
- Στο κέντρο, οι δυο του Παναιτωλικού (Ρότσα-Θεοδωρίδης) είναι καταστροφικές επιλογές. Ο μεν πρώτος ήρθε στην Ελλάδα ως δεξί μπακ πέρυσι, στον δεύτερο γύρο δοκιμάστηκε στα χαφ και εκεί έπαιξε και φέτος. Επιρρεπής στις κάρτες, χειρότερος από τον Γεωργιάδη που είχαμε, σε αυτό τον τομέα! Ο Θεοδωρίδης είναι παλιάς κοπής δεκάρι και δεν μπορεί, αν υποθέσουμε ότι κρατάμε Άγγελο και την φιλοσοφία του, να βοηθήσει στον τρόπο παιχνιδιού. Αν τον μαρκάρεις αποτελεσματικά, η ομάδα του είναι νεκρή στο γήπεδο.
- Ο Πρίττας θα μου άρεσε να ερχόταν παλαιότερα, πλέον δεν τον θεωρώ κάτι εντυπωσιακό. Το ιδανικότερο θα ήταν να γύριζε με διαφορετικά μυαλά ο Κεϊτά και να δούλευε στην ταχυδύναμη.
- Στα φτερά της επίθεσης οφείλεις να ρίξεις το περισσότερο χρήμα. Αν τυχόν φύγει ο Μπεσέρα (που αυτό πιστεύω προσωπικά), θέλεις σίγουρα δυο πρωτοκλασσάτους, με τον Γεωργίου να έχει ρόλο μπαλαντέρ, καθώς είναι ικανός να παίξει και στις δυο μεριές. Αντί για Ζαϊρί, θα προτιμούσα να βρίσκαμε φθηνούς Βαλκάνιους, η περίπτωση του Μάνεφσκι (γιου του πρώην παίκτη μας), 26 ετών, είναι ιδανική και συμφέρουσα. Αγωνίζεται στη Ραμποτνίτσκι Σκοπίων. Από ελλαδικό χώρο, θα κοιτούσα και πάλι στη Β Εθνική, για "λαυράκια". Από τη Σούπερ Λιγκ, λύση αποτελεί ο Μπρίτο και όχι ο Σοϊλέδης, κατά τη γνώμη μου.
- Στην κορυφή της επίθεσης θα ήθελα τον Πετρόπουλο. Ικανός σκόρερ, αν παίξει σε ομάδα που θα τον εμπιστευτεί έχει άνετα 10 γκολ. Ο Φιλομένο και ο Λεάλ καλοί, αλλά μεγάλοι και δεν ξέρω αν θα έχουν όρεξη να προσφέρουν. Επιπλέον, είναι στη λίστα και άλλων ομάδων και αυτό είναι κακό για εμάς, γιατί η τιμή τους θα ανέβει.
ΥΓ: Αντί να χαρούμε την παραμονή, που για πολλούς εδώ μέσα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία, έχουμε ήδη ετοιμάσει τον ΠΑΣ 2012-2013. Κάτι μου λέει ότι θα δούμε πολλές ανακατατάξεις στο πρωτάθλημα, σε ομάδες αλλά και πρόσωπα.