Μου προξενεί εντύπωση ο χαμός που έχει γίνει στο φόρουμ σχετικά με την αδειοδότηση.
Το αντιπαρέρχομαι και ζητώ συγγνώμη που δεν έχω διαβάσει όλα τα ποστ.
Μια ερώτηση για το davelis έχω, γιατί μου άρεσε το παράδειγμα του Μπακαγιόκο που έγραψε:
Αν μέρος της πληρωμής προς τον παίκτη γίνεται με επιταγή, η οποία είναι ακάλυπτη και σφραγίζεται, τι ακριβώς συμβαίνει μετά με τα χρωστούμενα;
Bonus: Αν δεν είναι μόνο μία, αλλά περισσότερες οι σφραγισμένες επιταγές προς ποδοσφαιριστές, τι προβλέπει η επιτροπή αδειοδότησης επ αυτού;
Μόλις πάρω τις απαντήσεις μου, θα επανέλθω.[/color]
Φίλε Γιώργη μη σου προξενεί τίποτε εντύπωση. Αν δεν γινόταν ο χαμός δεν θα ήμασταν ΠΑΣ. Νομίζεις ότι πχ τέτοιος χαμός γίνεται στη Κέρκυρα;;
Εγώ, σε αντίθεση με σένα, τα διαβάζω όλα. Δυστυχώς, και το έγραψα και χτες, από τη στιγμή που δεν δημοσιεύεται επίσημα τίποτε σχετικά με την (μη) αδειοδότηση θα γράφονται και θα ακούμε ότι να να. "Έμαθα εκείνο, μου είπανε το άλλο κ.ο.κ". Μέχρι και για χρέη στο ΙΚΑ διάβασα παραπάνω, που ο ΧΒ τα έστειλε σε πρώην μέλος του Δ.Σ κλπ κλπ!!!!!!
Για το παράδειγμα με τον Μπάκα δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Εδώ και 2 χρόνια (λόγω μνημονίου) άλλαξε η φορολόγηση ποδοσφαιριστών, τραγουδιστών κλπ που ήταν σε ένα προνομιακό καθεστώς (20%) νομίζω, και φορολογούνται με την κλίμακα όπως όλοι οι μισθωτοί. Προφανώς ο Μπάκα με τα 300.000 συμβόλαιο πάει στον υψηλό συντελεστή 40% και φορολογείται αυτός. Να δίνει και η ΠΑΕ άλλο 45% χλωμό το κόβω και γιατί;;; Πληρώνει το συμβόλαιο να πληρώνει και φόρο;;; Και η εφορία να παίρνει 85% από τα 300.000 ευρώ του κάθε Μπακαγιόκο;;;
Πάμε τώρα στην περίπτωση των επιταγών:
Ο Χ Μπάκα έχει ετήσιο συμβόλαιο για το 2011-2012 ας πούμε 300.000. Έχει υπογράψει ότι είναι εξοφλημένος. Μια περίπτωση είναι να έχει πάρει π.χ. μέσα στη χρονιά ας πούμε 250.000 (μετρητά ή επιταγές που έχουν εξοφληθεί) και μένει υπόλοιπο 50.000 για το οποίο παίρνει επιταγή ας πούμε λήξης τον Σεπτέμβριο. Για το φάκελο θεωρείται εξοφλημένος και στα έξοδα της ΠΑΕ (που υπολογίζονται στο Businness plan και στη μελέτη βιωσιμότητας) εγγράφονται τα 50.000. Υπάρχει η περίπτωση μέσα στη χρονιά να πήρε 50.000 και μένουν άλλες 250.00 για τις οποίες πήρε επιταγές λήξης Σεπτεμβρίου, Δεκεμβρίου, Μαρτίου κ.ο.κ Και σε αυτήν την περίπτωση θεωρείται εξοφλημένος και τα 250.000 προσμετρούνται στη μελέτη βιωσιμότητας της ΠΑΕ για το 2012- 2013. Άδεια λοιπόν δίνεται και στα 2 παραπάνω σενάρια.
Έρχεται η ώρα πληρωμής των επιταγών (σε όποιο από τα παραπάνω σενάρια δεν έχει σημασία) και αυτές ( η μία από αυτές) δεν πληρώνονται. Αν δεν γίνει νέος διακανονισμός με τη συναίνεση του παίκτη σφραγίζεται η επιταγή. Από κει και πέρα υπάρχει το αστικό και το ποινικό για ακάλυπτες επιταγές, αλλά και το αθλητικό με προσφυγή του παίκτη στη ΦΙΦΑ, η οποία επιβάλλει (μέσω ΕΠΟ) σαν μέσω πίεσης ποινή αφαίρεσης βαθμών, κατάπτωση εγγυητικής ώστε ο παίκτης να πληρωθεί κλπ. Αν το θέμα δεν λήξει και η εκκρεμότητα παραμένει, εξετάζεται σαν οφειλή, στο φάκελο του χρόνου. Πιθανώς τέτοια οφειλή να υπήρχε στο φετινό φάκελο λόγω ΝτεΜολ! Πιθανώς να υπήρχαν και οφειλές παικτών, που δεν δέχτηκαν να υπογράψουν ότι εξοφλήθηκαν. Χλωμό το κόβω γιατί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα μαθευόταν, όπως και με ΝτεΜολ ή με τους παίκτες άλλων ομάδων. Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε με δικούς μας, αλλά δεν αποκλείω τίποτε. Κάποια στιγμή είχε ακουστεί για προσφυγή Τζαμπρέλα, αλλά δεν ξέρω τι απέγινε με το θέμα αυτό!!
Αυτά και sorry αν κούρασα.
ΥΓ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως στην Α' βάθμια ήμαστε ΟΚ και μετά όχι. Εδώ έχουμε να κάνουμε με οικονομικά (άρα και μαθηματικά) θέματα και όχι με φόνο, που στο κακουργιοδικείο ο κατηγορούμενος τρώει 20 χρόνια φυλακή και στο εφετείο αθωώνεται γιατί προκύπτουν νέες μαρτυρίες, άλλοθι, εξετάσεις DNA κλπ!!!