Αποστολέας Θέμα: Βουλευτικές εκλογές 17ης Ιουνίου 2012  (Αναγνώστηκε 49087 φορές)

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
Απ: Βουλευτικές εκλογές 17ης Ιουνίου 2012
« Απάντηση #100 στις: Κυρ 10 Ιούν 2012 18:15 »
Kαλά εισαι σοβαρός?Αυτό το βάζεις για να με εξοργίσεις η να με πικάρεις :P :P :P?

Σοβαρός ... πως με κόβεις? %-|

Και τα 2. 8)
Το 1ο  για τεστ  αντοχής, το 2ο ανοχής. :P
Ωστόσο είναι είδηση, όπως θα λέγαμε «Ντεμόλ τέλος» … ::)

Παλικάρι μου, δεν έχω τίποτα μαζί σου και  με κανέναν απολύτως  πάνω στον πλανήτη μας, ούτε με την κατάσταση (πολιτική - χρηματοοικονομική κρίση), την περίμενα με μαθηματική ακρίβεια ... την είδα να έρχεται 2 10ετίες πριν.
Πολιτικά  ανένταχτος  και  η ψήφος μου θετική, σύμφωνη  με το παρόν και με το επιθυμητό εκείνων  των πολλών ανθρώπων  που πιθανόν να καταφέρουν  να διασφαλίσουν επαρκώς  τη βιοσιμότητά μας και να  εγγυηθούν  το μέλλον των παιδιών μας. 

Και όπως είχες  πει προ ημερών …
Παράθεση
Δεν τρέχει τίποτα,  κουβέντα κάνουμε και ούτε κρατάμε κακίες σε κανέναν , ο καθένας πιστεύει ότι θέλει και ως εκεί. Άλλωστε η διαφορετικότητα της άποψης είναι κάτι το σημαντικό και το Α και το Ω της δημοκρατίας.

Έπειτα συγκρίνω  τα όσα ετεροβαρή και  διάφορα  λέμε κατά καιρούς, αισθητοποιώντας το βάρος τους  και  τις γεύσεις που αφήνουν κάθε φορά ... π.χ.   
Παράθεση
Πραγματικά ρε φίλε είναι ένα από τα καλύτερα post του φόρουμ! Πόσες αναμνήσεις μας ξύπνησες.... πραγματικά συγχαρητήρια για το κείμενο σου. Εμένα με πώρωσες , Τέλος, το πήρα απόφαση θα έρθω Πατρίδα  να δω το ματς αυτήν την Κυριακή.
Παράθεση
Έλα ρε παιδια , αυτά που γράφει ο πρωταθλητής και ο γαύρος και η π΄ρασινη λέτε και εσείς εδώ μέσα?Είναι δυνατόν ο ΚΩΤΣΙΟΣ να άφησε το γκόλ να μπει?Μια στιγμή αδράνειας ήταν σε ένα κατά τα άλλα πολύ καλό του 90 λεπτό και γενικά σεζόν του.
Παράθεση
Αύριο έρχομαι Γιάννενα για το παιχνίδι ελπίζω να με λυπηθεί ο θεος και ναμην πάνε τζαμπα τα έξοδα και να δώ επιτέλους μια νίκη της ομάδας.
Παράθεση
Πώς λέγονται αυτά που βρίσκονται μπροστά από τα βάτα;   ΠΡΟΒΑΤΑ
Αυτά όλα … λένε και συμφωνούσα πάντα με κλικ … τα υπόλοιπα δε με αφορούν.

Μόνο  στα θέματα ιστορίας  πήρα το λόγο … το να λες  μια  ιστορία δε σημαίνει ότι λες την ιστορία … πόσο μάλλον όταν η ίδια στέκεται απέναντι με το βιβλίο.
Τέλος πάντων … το θέμα είναι ότι η ιστορία δεν μπορεί να αντιδράσει.

Η κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα μας  απαιτεί   μυαλωμένη τόλμη (επιστημομική) και παντελονάτους  πολιτικούς που στις τσέπες θα έχουν μυαλό  (όχι φράγκα και νυχοκόπτες) … και τα μυαλά  τα κανονικά  είναι φτιαγμένα από κοινωνικές αξίες  κοινά  αποδεκτές …  οπότε ας αποφασίσει ο κόσμος με το μυαλό του και με την τσέπη του … για το μέλλον των παιδιών μας, δηλαδή.

Μόμο ΠΑΣ φιλάρα και μυαλό στις τσέπες.

Τι γνώμη έχεις  για τον κ. Χριστόπουλο?

Υ.Γ1  ..ειλικρινά σε ποία χώρα θα θέλατε ή πιστεύετε ότι είναι χώρα δικαίου?Σε πιό κράτος πιστεύατε ότι θα ήταν ιδανικό να ζούμε και να τους μοίασουμε και εμείς σαν χώρα?Θα ήθελα την απάντηση και με όσους έχω στο παρελθόν σφόδρα συγκρουστεί.[/b][/b]

Δε μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα, γιατί δε συγκρουστήκαμε σφόρδα, όπως και με κανέναν και δεν επιθυμώ να το κάνω από 1 φίλαθλο fotum.

Υ.Γ.: HarMPas, ωραίο το video αποκαλυπτικό και αντιπροσωπευτικό των ημερών του πολιτικού διαλόγου που διεξάγεται στην πατρίδα.
 :P
« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 10 Ιούν 2012 18:27 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος pagouras83

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://4.bp.blogspot.com/-1XCSOdv_LKg/UcNVHujz3sI/AAAAAAAAe-s/etdLVi6cSfk/s1600/pistepseto.net.gif
« Απάντηση #101 στις: Κυρ 10 Ιούν 2012 19:20 »

Μόνο  στα θέματα ιστορίας  πήρα το λόγο … το να λες  μια  ιστορία δε σημαίνει ότι λες την ιστορία … πόσο μάλλον όταν η ίδια στέκεται απέναντι με το βιβλίο.
Τέλος πάντων … το θέμα είναι ότι η ιστορία δεν μπορεί να αντιδράσει.

Μόμο ΠΑΣ φιλάρα και μυαλό στις τσέπες.

Τι γνώμη έχεις  για τον κ. Χριστόπουλο?

:P

Να θυμάσαι κάτι.την ιστορία δυστυχώς πάντα την γράφουν οι νικητές..για αυτό πάντα θα είναι διαστρευλωμένη.

Η συμπαθεια μου προς το προφιλ σου θα είναι παντοτινή..θαυμαζω τον χαρισματικό σου λόγο και ειλικρινα δεν τρέχει τίποτα ως προς το πρόσωπο σου.Απεναντίας ...
Εμένα μου την βιδώνουν οι ακραίοι..είτε δεξιοί ,είτε αριστεροι και για αυτο γράφω ακραία..ο φασισμός πάει και προς αριστερά..Τα άκρα δεν είναι καλά..
Εγω δεν πιστεύω στο Τσεκούρι και φωτιά στον κάθε αλλοδαπό...αλλα όχι ρε παιδία και μπάτε σκύλοι αλέστε!Και τα δύο αυτά απέχουν πολύ από το λογικό που είναι ...ας έρθουν με μέτρο..να καταγραφουν και όμορφα και ωραία!Όχι τώρα που πλάκωσαν 3 εκατομύρρια κσι δεν έχουμε τι να τους κανουμε!Έλεος μια χώρα 10 εκατομυρίων είμαστε!Εδω δεν έχουμε να ταίσουμε τους εαυτούς μας!Αυτο λέω !Ποίο το νόημα να έρχονται ορδες..να μην υπάρχουν δουλείες και στεγαση..να μην υπάρχει οργάνωση ,ούτε κρατός και να αλωνίζουν!Σε καμια χώρα δεν γίνονται αυτά ρε παιδία και στο φινάλε το τεράστιο  μεταναστευτικό πρόβλημα  της Αφρικης και της Ασιας μπορει η ψαροκωσταινα να το λύσει??Μπορει το μεγαλύτερο προβλημα του σημερινού κόσμου να λυθει απο τον Τσιπρα και τους Έλληνες πολιτικούς?
Ειλικρινα αν είχατε ένα περίπτερο θα εμπιστευόσασταν τον ΤΣΙΠΡΑ, τον ΒΕΝΙΖΕΛΟ,ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ,την ΠΑΠΑΡΗΓΑ ακόμη και τον ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ να τον διαχειριζόταν?

Όσον αφορά το ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ, δεν τον ξέρω, περισυ ήταν υπηρεσιακός προπονητης..δεν μπορω να τον κρίνω από δυο ματς..Το σίγουρο είναι ότι με την αφραγκια που υπάρχει θέλουμε  καλα ,τίμια παιδία και προπαντός φθηνούς!Πιστεύω ότι τα έχει αυτά.Πάντος δυσκολα τα πράγματα , ο Χ.Β δεν έχει φράγκο και αν έχει δεν θα βάλει τίποτα..άλλα με την σημερινή κατάσταση μπορείς να τον κατηγορήσεις???
« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 10 Ιούν 2012 19:34 από pagouras83 »
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - pagouras83

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

• Hero Member
  • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Κυρ 10 Ιούν 2012 19:33 »
Παράθεση
Χρυσή Αυγή : σύλληψη υποψήφιου βουλευτή και στελεχών στη Βέροια
http://www.onair24.gr/news/category/1/content/54860

(...)
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βέροιας.

onair24.gr

Kαλά εισαι σοβαρός?Αυτό το βάζεις για να με εξοργίσεις η να με πικάρεις :P :P :P?Έχεις την εντύπωση ότι συμφωνώ με την βια?Φυσικά και επικροτώ την συλληψη τους και φυσικά να τιμωρηθούν!!
Εμένα η άποψη μου είναι ξεκάθαρη...Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ!Όποιος τον παραβιάζει θα πρέπει να τιμωρείτε είτε είναι Αριστερός ,είτε Δεξιος , είτε Ελληνας είτε Αλλοδαπός.
Αυτό που όμως με εκνευρίζει πως την βία της αριστεράς την επικροτείτε που θα έπρεπε να την αποδοκιμάζετε...που δεν βλέπετε οτι π.χ οι αλλοδαποί είναι πολύ περισσότεροι από ότι αυτή η χώρα μπορεί να αντέξει...
Υ.Γ 1 Συγχαρητήρια στους mod για την στάση τους , που αφήνουν το θέμα να εξεληχθεί δίνοντας μας την ευκαιρία να αποκαλύψουμε όλοι μας το τι πιστεύουμε και να ξεγυμνωθούμε ,δείχνοντας σε όλους της λάθος αντιλήψεις μας.

Παράθεση

Tους παπουδες μου,σου,μας,σας δεν του σκοτωνε ο Σταλιν, ουτε ο Τσαουσεκου, ο Χιτλερ τους σκοτωνε!

Τα βασανιστηρια και οι δολοφονιες (67-74), γινοταν υπο την  ηγεσια του Παπαδοπουλου, Πατακου, Ιωαννιδη και οχι του Τιτο και του Καστρο (στα πιο συγχρονα...)....

Ατυχές το παράδειγμα.Εμένα συγκεκριμένα τους δύτο παππούδες μου (που γλύτωσαν από τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ)τους σκότωσε ο ΕΛ.ΑΣ στον εμφύλιο και πίο πρίν τα 3 αδέρφια τους σκοτώθηκαν στον πόλεμο με τους Γερμανούς και μάλιστα στο στενό πριν τον ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ στην φιλιππιάδα που στήσαν ενέδρα στους Γερμανούς.
Τα βασανιστήρια ξεκίνησαν από την κυβέρνηση ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και από την εφαρμογή του σχεδίου μάρσαλ.Οι περισσότερες γίναν μετά τον εμφύλιο και φυσικά είναι καταδικαστέες, άσχετα που κατα την διάρκει του εμφυλίου οι Κομμουνιστες ήθελα την δημιουργία κομμουνιστικης μακεδονίας και ένωση με ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ,αυτά αν και τα ξέρετε δεν θα τα δεχτήτε και δεν θα επιμείνω...

Υ.Γ1 Μια ερώτηση,αυτοί που αποδοκιμάζουν την κατάσταση στην χώρα μας..ειλικρινά σε ποία χώρα θα θέλατε ή πιστεύετε ότι είναι χώρα δικαίου?Σε πιό κράτος πιστεύατε ότι θα ήταν ιδανικό να ζούμε και να τους μοίασουμε και εμείς σαν χώρα?Θα ήθελα την απάντηση και με όσους έχω στο παρελθόν σφόδρα συγκρουστεί.

Aπο που κ ως που ατυχες.........

Και οι δικοι παππουδες πολεμησαν τους Γερμανους το 40' ,αλλα με την μονη τεραστια διαφορα οτι και στην κατοχη πολεμησαν τους Γερμανους και  τα ταγματα ασφαλειας τους Ελληναρες βρε που λεγαμε ........Κ που σαι απο τους ρουφιανους χιτες ξερεις μωρε αυτοι με τις κουκουλες , 3 αδερφες του παππου τα κρεμασαν κ οχι Γερμανοι αλλα ομοιδεατες σου...

Γιατι οταν ο Γλεζος αγορακι μου κατεβαζε την σημαια με την σβαστιγκα,καποιοι αλλοι Ελληναρες σου ριχνανε κρεμαλες σε συμπολιτες μας....Αρα μην μας μιλας για πατριωτισμο και ανθελληνισμο
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://4.bp.blogspot.com/-1XCSOdv_LKg/UcNVHujz3sI/AAAAAAAAe-s/etdLVi6cSfk/s1600/pistepseto.net.gif
« Απάντηση #103 στις: Κυρ 10 Ιούν 2012 19:52 »

Και οι δικοι παππουδες πολεμησαν τους Γερμανους το 40' ,αλλα με την μονη τεραστια διαφορα οτι και στην κατοχη πολεμησαν τους Γερμανους και  τα ταγματα ασφαλειας τους Ελληναρες βρε που λεγαμε ........Κ που σαι απο τους ρουφιανους χιτες ξερεις μωρε αυτοι με τις κουκουλες , 3 αδερφες του παππου τα κρεμασαν κ οχι Γερμανοι αλλα ομοιδεατες σου...

Γιατι οταν ο Γλεζος αγορακι μου κατεβαζε την σημαια με την σβαστιγκα,καποιοι αλλοι Ελληναρες σου ριχνανε κρεμαλες σε συμπολιτες μας....Αρα μην μας μιλας για πατριωτισμο και ανθελληνισμο

Ασε μας τώρα έδω πάμε με τον NEW PAS να αλλάξουμε επίπεδο στο θέμα και εσυ μας πας 500 χρόνια πίσω που λέει και η εκφραστης σου η ΔΟΥΡΟΥ!
Αστον και τον ΓΛΕΖΟ, δεν ήταν υποψηφιος με τοΠΑΣΟΚ το 80 αυτός?Ο ΣΑΝΤΑΣ που χάθηκε?.όταν πηγαινε στην Αλβανία και φώναζε ζήτω ο ΧΟΤΖΑΣ(που δεν άφησε βορειοηπειρώτη )ήταν καλος ο ΓΛΕΖΟΣ?
Και γιατί θεοποιείς τον ΓΛΕΖΟ και δεν θεοποιείς τον συγχωρεμενό τον ΠΑΠΠΟΥΣ σου και εγώ τον δικό μου?Δεν κατάλαβα?
Και εσυ ρε ayto 1966 έχεις την εντύπωση ότι καμαρώνω αυτούς τους δοσίλογους των Γερμανών?Η έχεις την εντύπωση ότι ήταν μονο δεξιοί αυτοί που καρφώναν?Δεν ήταν αριστεροι(πιστεύω τότε δεν υπηρχαν άλλοι αριστεροι παρά μονο κομμουνιιστες)?Στο φινάλε ο ΜΕΤΑΞΑΣ που είπε το όχι ήταν δικτάτορας..και όταν είπε το όχι το επίσημο ΚΚΕ έλεγε ότι ο πόλεμος του ήταν επεκτατικός και  δεν πολέμησαν λόγω της συμφωνίας της μαμάς ΡΩΣΙΑΣ με την ΓΕΡΜΑΝΙΑ(Σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ), μετά συμμετείχαν, δεν το αρνούμε.Έτσι δεν είναι?
Δεν τελειώνει ποτέ ένα να σου πώ , δέκα θα μου πείς και το ανάποδο!Αλλά δεν μπορουμε να δαιμονοποιούμε την δεξιά και να αγιοποιούμε την αριστερα όλοι καναν τα ίδια εγκληματα και λάθη με την εντύπωση μου ότι οι αριστεροι λίγοπαραπάνω λόγω εξάρτησης από την μόσχα!Ακόμη και τον εμφύλιο ο πράκτορας της ΡΩΣΙΑΣ ζαχαρωφ τον ξεκίνησε!
Υ.Γ Ατάκα από μεγάλο κομμουνιστη(δεν θυμάμαι το όνομα του) που είχε έρθει στην μακεδονία πριν 30 χρόνια και τον συνοδεύε παππους τώρα  γειτονάς μου στα χωριά της Καστορίας σε περιοδεία του!
-Τον λέει ο δικός μου πως πάνε θα πανε τα πράγματα με την δεξια?
-Απάντηση Δεν μας φταεί ο καπιταλισμός παιδί μου..μια χαρά περνάμε και με αυτόν...η κλεψια μας φταέι παιδί μου τον απαντά ο Κομουνιστ και τεζα ο δικός μου.
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - pagouras83

Αποσυνδεδεμένος RASTA

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Κυρ 10 Ιούν 2012 20:34 »
pagouras83,άκου να μαθαίνεις ιστορία(διατηρώντας μια μικρή επιφύλαξη για το αν τη ξέρεις ή όχι)....Το 5ο συνέδριο του ΚΚΕ (Μάρτης 1934) τονίζει τον κίνδυνο του Πολέμου ....Η 6η ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ (Σεπτέμβρης 1935)καθορίζει ότι "το Κόμμα διακυρύττει ότι μπροστά στον άμεσο κίνδυνο φασιστικής Ιταλικής επιδρομής ,είτε άλλης μεγαλοιμπεριαλιστικής (λ.χ.της Χιτλερικής Γερμανίας),....θέτει σαν υπέρτατο καθήκον του την υπεράσπιση της εθνικής ελευθερίας...." Στο 6ο συνέδριο (Δεκέμβρης 1935) τονίζει ξανά ότι "πάνω στη βάση της πάλης για την ειρήνη κ την υπεράσπιση της χώρας από κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση κ κατάχτηση ,πρωτοστατεί στην πραγματοποίηση του ενιαίου αντιπολεμικού μετώπου με όλα τα κόμματα κ οργανώσεις που δέχονται τη βάση της πάλης αυτής".....Στο ίδιο συνέδριο διακηρύττει άλλη μια φορά την Ελληνικότητα της Ελληνικής Μακεδονίας -Θράκης,τονίζει ότι είναι Ελληνική η εθνολογική σύνθεση στο Ελληνικό κομμάτι της περιοχής.....
Βλέπεις ότι πολύ πριν την επίθεση των Ιταλών Φασιστών στην Ελλάδα ,το ΚΚΕ,είχε συγκεκριμένες θέσεις,που δεν είχαν να κάνουν σε τίποτα με το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπετρομπ....ένα σύμφωνο (για να μη μου ζαλίζεις καλοκαιριάτικα το κεφάλι),που επέτρεψε στην ΕΣΣΔ του Στάλιν,σε φάση άμυνας μετά τη Γερμανική επίθεση ,να παράγει το 2πλάσιο πολεμικό υλικό απ ότι όλη η Ενωμένη Ευρώπη υπό Γερμανική κατοχή,με τα γνωστά αποτελέσματα ,την είσοδο των Σοβιετικών στρατευμάτων ένα πρωί στο Βερολίνο ,την αυτοκτονία του Χίτλερ κ του συναφιού του,κ τα ψυχολογικά προβλήματα του Κασιδιάρη 70 σχεδόν χρόνια μετά..... :)
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Κυρ 10 Ιούν 2012 20:38 »
Παράθεση
Τους γνωρίζουμε πολύ καλά:

Είναι το «ελληνικό» κόμμα που ίδρυσε ένας αλλοεθνής, αλλόφυλος και αλλόθρησκος (ο Εβραίος Αβραάμ Μπεναρόγια).

Ήταν, από την πρώτη ημέρα της ιδρύσεως του κόμματός τους έως την αυτοδιάλυση της ΕΣΣΔ, παράρτημα ξένης δυνάμεως, άρα ξενοκίνητοι και ξενόδουλοι.

Είναι αυτοί που καταπρόδωσαν τον αγώνα του Ελληνικού Έθνους για την απελευθέρωση της Μικράς Ασίας, το 1922 και που αργότερα διακήρυτταν αδιάντροπα: «Εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία, ΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ».

Είναι αυτοί που από το 1924, κατόπιν απαιτήσεως της Γ’  Διεθνούς, απεδέχθησαν ότι η Μακεδονία μας δεν είναι Ελλάδα, κι ότι πρέπει να αυτονομηθεί.

Είναι αυτοί που όταν τα νιάτα της Ελλάδος έγραφαν το Έπος του ’40, χαρακτήριζαν τον αγώνα του Έθνους «φασιστικό και κατακτητικό» και καλούσαν τους πολεμιστάς να πετάξουν τα όπλα και να συμφιλιωθούν με τους εισβολείς.

Είναι αυτοί που τον πρώτο μήνα της κατοχής, κατόπιν απαιτήσεως της βουλγαρικής πρεσβείας, απελευθερώθησαν από τις φυλακές της Ακροναυπλιάς 25 ηγετικά στελέχη τους.

Είναι αυτοί που πήραν τα όπλα και συνέστησαν ληστοσυμμορίες «για την υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης», όταν έπαυσε να ισχύει το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ.

Είναι αυτά τα κτήνη που φόρεσαν βουλγαρικές στολές και συνεργάστηκαν με τους προαιωνίους αυτούς εχθρούς του Έθνους για τον βίαιο εκβουλγαρισμό της Μακεδονίας και της Θράκης μας.

Είναι αυτοί που στο όνομα της Εθνικής Αντιστάσεως αιματοκύλισαν και ρήμαξαν τον τόπο το 1941-49, για να μας κάνουν Αλβανία. Είναι οι δολοφόνοι του Συνταγματάρχου Ψαρρού και των ανδρών του 5/42 Συντάγματος και εκατοντάδων χιλιάδων αγνών Ελλήνων στην Πηγάδα του  Μελιγαλά, στην Στριμάγκα, στην ΟΥΛΕΝ, στο Περιστέρι, στο Κιλκίς κ.α., μέχρι και με κονσερβοκούτια.

Είναι αυτοί που με την απόφαση της 5ης Ολομελείας τους (Ιανουάριος 1949) διακήρυτταν την αποκοπή της Μακεδονίας και της Θράκης από τον εθνικό κορμό: «Δεν πρέπει να υπάρχει καμμία αμφιβολία, ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο Μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποκτήσει».

Είναι αυτοί που ανάγκασαν μέχρι και τον μετριοπαθή Γεώργιο Παπανδρέου να τους χαρακτηρίσει «κόμμα της προδοσίας και του εγκλήματος».

Είναι αυτοί που καθύβρισαν τον τιτάνιο αντιαποικιακό-εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο μας, που αποκάλυψαν στους Άγγλους αποικιοκράτες την ταυτότητα του Αρχηγού «Διγενή», μέσω του ραδιοφωνικού τους σταθμού στη Βουδαπέστη, και που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, καταδίδοντας αγνούς Έλληνες αγωνιστές.

Είναι αυτοί που και πάλι επιχείρησαν να αιματοκυλίσουν την Ελλάδα με τους «Λαμπράκηδες», μετά το 1965.

Είναι αυτοί που μετά την μεταπολίτευση συνέστησαν τρομοκρατικές συμμορίες, δολοφονώντας και τοποθετώντας βόμβες, με δεκάδες θύματα. Τελευταία θύματά τους, τρεις (συν ένα αγέννητο παιδί) που τους έκαψαν ζωντανούς μέσα στην τράπεζα Marfin.

Για να μην λέμε πολλά, με τους Εφιάλτες, τους Πηλιογούσηδες, τους δολοφόνους, βιαστές, εμπρηστές και βομβιστές, όπως κι αν είναι μεταμφιεσμένοι, δεν μπορεί να υπάρξει κανένας διάλογος. Παρά μόνο σκληρός αγώνας, μέχρι την τελική νίκη! Όλοι μαζί οι Έλληνες , για να τελειώνουμε οριστικώς και αμετακλήτως με την κόκκινη χούντα!

Γ. Δημητρακόπουλος
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Π. Φάληρο – Αθήναι

Mία άλλη εκδοχή....Μπας και την μαθεις και εσυ την ιστορία...

Παράθεση
ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ της 5ης Ολομέλειας του Κ.Κ.Ε. που συνήλθε μέσα στο Γενάρη, γίνονται γνωστές από τις 8 Φεβρουαρίου κι’ ύστερα.
Εκείνο που προκαλεί κατάπληξη, πάταγο, αγανάκτηση. Ακόμα και στον πολύπαθο κόσμο της Αριστεράς, αγανάκτηση φέρνει η παράγραφος της 5ης Ολομέλειας, για την Μακεδονία:
«Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδόνικος (σλαβομακεδόνικος) λαός τάδωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποχτήσει. Οι μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού τους. Ταυτόχρονα οι μακεδόνες κομμουνιστές πρέπει να προσέξουν τις διασπαστικές και διαλυτικές ενέργειες, που ξενοκίνητα σωβινιστικά και αντιδραστικά στοιχεία αναπτύσσουν, για να διασπάσουν την ενότητα ανάμεσα στο μακεδόνικο (Σλαβομακεδόνικο) και τον ελληνικό λαό, διάσπαση που μόνο τον κοινό τους εχθρό, τον μοναρχοφασισμό και τον αμερικανο – αγγλικό ιμπεριαλισμό, θα ωφελήσει. Παράλληλα, το Κ.Κ.Ε. πρέπει ριζικά να βγάλει απ’ τη μέση όλα τα εμπόδια, να χτυπήσει όλες τις μεγαλοελλαδίτικες σωβινιστικές εκδηλώσεις και τα έργα που προκαλούν δυσαρέσκεια και δυσφορία μέσα στο μακεδόνικο λαό και έτσι βοηθούν τους διασπαστές στην προδοτική δράση τους, ενισχύουν το έργο της αντίδρασης. Ο σλαβομακεδόνικος και ελληνικός λαός μόνον ενωμένοι μπορούν να νικήσουν. Διασπασμένοι μόνον ήττες μπορούν να πάθουν. Γι’ αυτό η ενότητα στην πάλη των δύο λαών πρέπει να φυλάγεται σαν κόρη οφθαλμού και να ενισχύεται και να δυναμώνει σταθερά και καθημερινά…

Πάρε τώρα και την επίσημη απόφαση της ολομέλεια σας το 49, να δω τι θα απαντήσεις τώρα..μην αρχίζεις περι φασισμου το βαρέθηκα....

και να και οι συνέπείες τις αποφασης σας
Παράθεση
Η απόφαση της 5ης Ολομέλειας, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε σάλο, αναταραχή, αναταράξεις, λήψη σκληρών μέτρων από την Κυβέρνηση Φιλελευθέρων – Λαϊκών υπό την προεδρία του Θ. Σοφούλη, καταδίκη του Κ.Κ.Ε. Σκλήρυνε ακόμη περισσότερο την εθνική άμυνα της Ελλάδας.
«Όσοι μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού και κομμουνιστές συνελαμβάνοντο και παρεπέμποντο στα στρατοδικεία, ετίθεντο εμπρός στο αμείλικτο ερώτημα αν αποδέχονται ή αποκηρύσσουν την απόφαση του Κ.Κ.Ε. Και αν δεν την αποδέχονταν οι κατηγορούμενοι απαλλάσσονταν κάθε κατηγορίας, και αν την αποδέχονταν στήνονταν στο εκτελεστικό απόσπασμα για εθνική προδοσία. Έτσι, αυτή η απόφαση της 5ης Ολομέλειας, όχι μόνο ακρωτηρίαζε την Ελλάδα αλλά και το ίδιο το Κ.Κ.Ε. Η τότε κομμουνιστική ηγεσία υπό τον ανεγκέφαλο και ανεκδιήγητο Νίκο Ζαχαριάδη λειτουργούσε σαν δίκοπο μαχαίρι στα σωθικά του Έθνους: μαχαίρωσε όμως και χιλιάδες στελέχη και οπαδούς του Κ.Κ.Ε.».
Να γιατί πολυ φυλακίστηκαν τότε....

« Τελευταία τροποποίηση: Δευ 18 Ιούν 2012 12:28 από ΛΟΚΟ »

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Κυρ 10 Ιούν 2012 22:38 »
Ασε μας τώρα έδω πάμε με τον NEW PAS να αλλάξουμε επίπεδο ...

pagouras83 ... το πήρες για πάσα, αλλά ήταν σέντρα μύτο  ... οκ? ::)

Το επίπεδό μου σου το περίγραψα αδρομερώς προηγούμενα (ευχαριστώ για τις διαπιστώσεις - παροδοχές σου) και οι απόψεις - θέσεις μου γενικά είναι διάχυτες και σεντονάτες μέσα σε αυτό το ανεκτικό forum και σε διάφορα topic ... άλλωστε έχω λιδορηθεί  για   Χαίρω Member … άλλωστε έχω λιδορηθεί  για φάση  Ηero Member …

Αν μου επιτρέπεις  μερικά σχόλια στα κείμενά σου …  ένας  ηθικός    κώδικας …  και μια αρχή αναφοράς, θεωρούνται αυτονόητα στο δημιουργικό διάλογο  …  ωστόσο χειρίζεσαι άψογα (πιθανόν ασυνείδητα)  την πλάνη των πολλαπλών  και  εννοιολογικά διαφοροποιημένων ερωτημάτων για προκαταβολικές απαντήσεις  σε συνδυασμό με την  ασπόνδυλη   θεματική του διαφορικού λόγου  στα  στενά και  δυσδιάκριτα  όρια  των επιτηδευμένα αβάσιμων  επιχειρημάτων  ως  διαλεκτικά  δάνεια   μιας  αμφίδρομης σχέσης και  αλληλεπίδρασης  μεταξύ  ασύμβατων  και ασυμβίβαστων επιπέδων  με αναντίστοιχο  και  ανυποστήρικτο τον επικοινωνιακό  στόχο   που επιδιώκει   είτε  άμεσα είτε  έμμεσα  τη  θεμελίωση  πλαισίων παραδοχής ιδεών  με αποτέλεσμα να  εκκρεμούν   εκ παραδρομής ή σκοπιμότητας  οι  αποδεικτικές  εκείνες  διαδικασίες που θεωρούνται επινοήσεις  στο διάλογο ωστόσο όμως   χρησιμοποιούνται συνήθως   προκειμένου    μια οποιαδήποτε  πρόταση να καταφέρει να γίνει  αποδεκτή είτε ως  αξίωμα άμεσης πειθούς είτε ως αποφθεγματική ρήση περιορισμένης  μεν  αναποτελεσματικής δε ισχύος προκειμένου να πείσει  επαρκώς  και να κατοχυρώσει   ισχυρά  τα όσα συμπεράσματα προκύψουν   ανεξάρτητα αν αυτά είναι προιόντα  ερωτημάτων  που τέθηκαν  με τη διαλεκτική    πλάνη των πολλαπλών  και  εννοιολογικά διαφοροποιημένων ερωτημάτων ή  με την απλή μαιευτική  που θα σήμαινε ότι  η οποιαδήποτε μορφή και  το  είδος  του επιχειρήματος δεν είναι απλά ένα προϊόν  μέσης συλλογιστικής αλλά  μια έμμεση  ρητορική  ανάκρουση  ενός  φαύλου κύκλου προθέσεων που έχουν ως  επακόλουθο  αποτέλεσμα  τη διαφοροποίηση του  αρχικού επιχειρήματος    μέσο των  ίδιων   συνεπειών και εκ του ιδίου αποτελέσματος  που αποδεικνύει  αξιωματικά  ότι αλλαγή η  επιπέδου  προυποθέτει προηγούμενο επίπεδο αναφοράς  ταύτιση εκ του συστάδην με υψηλό τον κίνδυνο υψομετρικής  ασυμβατότητας καθώς νομοτελειακά  αυτό που προβάλουμε προς τα έξω  είναι   αντανάκλαση αυτού που έχουμε μέσα μας.

Καλώς – κακώς αυτή είναι η γνώμη μου για το πόσο διαφορετικά αντιλαμβανόμαστε και  φιλτράρουμε τα γεγονότα  ο καθένας μας και δεν υπόχρεος ασπασμού των ιδεών μου, εκτός αν αλλάξεις επίπεδο, που δε νομίζω να θέλεις να ξεβολευτειά για έτσι για  πλάκα.

Όμως  η ατάκα ... τώρα έδω πάμε με τον NEW PAS να αλλάξουμε επίπεδο ...  δε προκύπτει από τα λόγια μου και  θεωρώ την ερμηνεία τους, αν όχι κακόβουλη τουλάχιστον αφελή σκέψη και ακούσια ως προβοκάτσια (πολύ αστυνόμο Μπέκα έχει μέσα) ... όσο για την  αλλαγή επιπέδου και όπως την προσεγγίζεις διαλεκτικά, παραπέμπει σε παρασκευαστήριο αλλαντικών με πρώτη ύλη επί 2 μήνες εκτός ψυγείου από σήμερα.

Φίλε μου προσωπικά έτσι ερμηνεύω και θεωρώ τα πράματα  και εμ-μένω από επιλογή και θέση  (ποδοσφαιρική και πολιτική αν το θες) εδώ στο υπάρχον  (σταθερό) επίπεδο των 10δων αξιόλογων και καλοπροαίρετων συζητητών,  καθώς  διακρίνω  και υψηλό επίπεδο και ουσιαστικό νόημα.

Για κ. Χριστόπουλο έγραψα αρκετά,  αν πρόλαβες να διαβάσεις.

Δεν την πέφτεις σε κανένα καθαρά πολιτικό forum, οι περισσότεροι που γνωρίζω εδώ στο fotum αυτό κάνουμε, εκεί κυκλοφοράει ο πολύς ο κόσμος και η επιρροή είναι σβέλτη και στα γρήγορα.
« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 10 Ιούν 2012 23:17 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Δευ 11 Ιούν 2012 01:41 »
Ειλικρινά δεν ξαναγράφω (θα προσπαθήσω,μάλλον)τίποτα πολιτικό, γιατί
α)Δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση τους admin,
β)Σας έχω πετάξει τόσα στα μούτρα ,ακόμη και μια υστατη προσπάθεια να πείτε μια χώρα που θα μπορούσατε να ζήσετε,,που τελος πάντον θα θέλατε να μοιάσει η Ελλαδίτσα μετα τους αγώνες σας και δεν έχετε ούτε την γνώμη ,ούτε το θράσσος για να μην πω τίποτα άλλο..γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει καθως μια τέτοια χώρα θα ήταν μπουρδελο(και ζητώ συγνωμη από τα μπουρδελα,γιατί αυτα έχουν και σειρά)
γ)Όταν σας λέω ότι δεν έχω πρόβλημα με ένα λογικό αριθμό αλλοδαπών αλλα'με τα μυρια που μαζέψαν εδω οι προδοτες πολιτικοί δεν το καταλαβαίνετε και το παίζετε ανοιχτομυαλοι.
δ)Δεν παραδεχτήκατε ούτε μια φορά ,έστω και ένα περιστατικό βίας της αριστερας, εδω κανετε σας να μην υπήρξαν  αποφάσεις και επίσημες ανακοινώσεις των κομμάτων σας(βλέπε ΚΚΕ 49),
ε)Μας βγάλατε όλους και μόνο δεξιούς πρόδοτες των Γερμανών,εναντιθεση με τους εθνοπατέρες αριστερους
ζ)Την αριστερη την βια με καταθέσεις υπερ της 17 νοέμβρη δεν μετρανε, οι τρομοκρατικες οργανωσεις δεν καταδικάζονται, το αμέτρητο ξυλο στα πανεπιστημια, τους κουκουλοφορους δεν τους βλέπετε αλλα το χαστούκια του ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ τα χαρακτηρίζετε εγκληματική ενεργεια....
ε)Έχετε τρομοκρατήσει όλους όσους διαφωνούν μαζί σας για αυτο και τα λοιπά παιδια δεν συμμετέχουν στην συζήτηση, για να μην τα έχετε στην μπούκα και τα χαρακτηρίζετε φασίστες,Για άλλη μια φορα η τρομοκρατια και η δημοκρατια της αριστερας σε όλο της το μεγαλείο.
Θεωρώ ότι είστε τουλαχιστον απαράδεκτοι,δεν έχετε το παραμικρό αίσθημα διακαιοσύνης μέσα σας,άλλωστε στις δεκάδες τάπες που σας έριξα κοιταγατε να πείτε για τα ορθογραφικα μου λάθη, δυστηχώς δεν είμαι τόσο μορφωμένος όσο εσείς...
Την απάντηση θα την δώσει ο κυρίαρχος λαός και τότε να σεβαστείτε και τις λοιπές απόψεις που θα προκυψουν

Υ.Γ Καλή επιτυχία σον ΣΥΡΙΖΑ και στον κυριο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ και λοιπό πρώην ΠΑΣΟΚ που θα φέρει την νεα αλλαγή....
Υ.Γ1 ΔΕν ψηφησα Χ.Α στις [ροηγούμενες αλλά τωρα μετα από αυτόν τον πολεμο που δεχετε απο τα έντιμα μας κανάλια  καναλια του ΜΠΟΜΠΟΛΑ ,τον ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ,τον ΑΛΑΦΟΥΖΟ,ΔΕΛΑΤΟΛΑ , συγκροτημα ΛΑΜΠΡΑΚΗ είμαι βέβαιος ότι είναι πολύ ποιο καθαρή από τα λοιπα κόμματα, θα το ρίξω με τα δυο χέρια,Άλλώστε το δεντρο που καρποφωρεί πετροβολούν.
Υ.Γ2 Ο ΧΡΙΣΤΟΣ (συγνώμη που σας προκαλώ επικαλουμενος τον ΧΡΙΣΤΟ)να είναι μαζί μας γιατί θα έρθουν πολύ δυσκολες στιγμες για την πατρίδα μας...η οικονομια είναι διαλυμενη όποιος και να βγει..η Έλλαδα έχει πεθανει όχι οικονομικα αλλα και ηθικα.Τα νεα μέτρα εχουν ψηφιστει από τον ΜΑΡΤΙΟ, λεφτα δεν υπάρχουν ούτε για φάρμακα.Αν βγει ο ΣΑΜΑΡΑΣ, θα καεί η ΕΛΛΑΔΑ από τους αναρχο άπλυτους ,ενω αν βγει ο ΤΣΙΠΡΑΣ θα γλυτώσουμε το κάψιμο αλλά το οικονομικο πρόβλημα θα οδηγησει στην αναπόφεκτη κοινωνικη έκρηξη.Και να θυμάστε πολύ καλα ότι όταν στο άμμεσο μέλλον πεθανει ο ΕΡΤΟΓΑΝ φοβάμαι ότι ο πόλεμος θα είναι κοντα και αναπόφεκτος.
Το μόνο που ελπίζω είναι να έχουμε κοινωνική και εθνική συνοχη..
Υ.Γ3 ΛΟΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ!Βλέπετε μόλις οι δημοκράτες και επαναστάτες βλέπουν κάτι που δεν τους αρέσει επικαλούνται mod, να σβηστουν θέματα και posts και προβένουν σε χαρακτηρισμους τύπου κατσαπλια, φασίστα κ.τ.λ!Η δημοκρατια σε όλο της το μεγαλείο.

Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα,  την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία
ΛΟΓΙΑ ΣΟΦΑ!

KAI TO TELEYTAIO ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΒΙΑ ΟΡΓΙΑ...
Παράθεση
«Δεν βγήκε τώρα το φίδι του φασισμού από το αυγό του. Και δεν άρχισε τώρα να δαγκώνει. Τα θύματά του ήταν ήδη πολλά, Έλληνες και ξένοι· σπασμένα πλευρά και κεφάλια ανοιγμένα από λοστάρια, και βέβαια από το κοντάρι της ελληνικής σημαίας, η οποία ατιμάζεται κατ’ εξακολούθηση, έτσι όπως χρησιμοποιείται σαν άλλοθι της φασιστικής βαναυσότητας. Αρκετά είναι και τα μέλη της συμμορίας (όπως πια την αποκαλεί ακόμα και ο κ. Καρατζαφέρης) που είτε φιλοξενήθηκαν ήδη σε φυλακές για ποινικά αδικήματα πατριωτικού περιεχομένου είτε εκκρεμούν δίκες εις βάρος τους, για ανάλογα ανδραγαθήματα. Εις εξ αυτών, ο κ. Κασιδιάρης, εκπρόσωπος Τύπου της Χ.Α., πέταξε νερό στην κ. Δούρου, σε ζωντανή τηλεμετάδοση, κι αμέσως μετά έδειρε λεβέντικα και καραμπουζουκλίδικα την κ. Κανέλλη. Επειδή, από πάντα και για πάντα, το μοναδικό επιχείρημα του φασισμού είναι η βία, η φίμωση, ο τρόμος. Το «εγέρθητο» εν ολίγοις και το «σκασμός»…»

Μιας, λοιπόν, και μιλάμε για… θύματα της Χρυσής Αυγής, έτσι γενικώς και αορίστως, χωρίς ονόματα και άλλα στοιχεία, γιατί πολύ απλά τέτοια «θύματα» δεν υπάρχουν, ας παραθέσουμε έναν κατάλογο από πραγματικά θύματα των εγχώριων τρομοκρατικών μαρξιστικών συμμοριών, από το 1974 μέχρι σήμερα:

Συνολικά δολοφονήθηκαν 71 συνάνθρωποί μας και τραυματίστηκαν 580. Πιο συγκεκριμένα, από την «17 Νοέμβρη» δολοφονήθηκαν οι:

Μάλλιος Ε., Μπάμπαλης Π., Πέτρου Π., Σταμούλης Σωτ., Αθανασιάδης Τζώρτζης, Βελούτσος Ν., Μάτης Χ., Μομφεράτος Ν., Ρουσέτης Π., Γεωργακόπουλος Ν., Θεοφανόπουλος Γ., Δουγένης Γ., Γεωργίου Γ., Μπούρας Β., Πανταζόπουλος Γ., Τσιμπούρης Μιχ., Αγγελόπουλος Δ., Αθανασιάδης-Μποδοσάκης Αλεξ., Ανδρουλιδάκης Κ., Βερνάρδος Αν., Μπακογιάννης Παύλος, Μαράτος Μ., Βάρης Ι., Στρεγγαλινού Ολγα, Βέρα Γεωργία, Κυριακόπουλος Βασίλειος, Σεϊτανίδης Δ., Καυκάς Ι., Παπασωτηρόπουλος Γ., Αξαρλιάν Θάνος, Βρανόπουλος Μιχ., Βέλιος Απ., Περατικός Κωστής, Κωνσταντίνου Βιργινία. Και οι αλλοδαποί Γουέλς Ρ., Τσάντες Τζ., Νορντίν Γουίλ., Στιούαρτ Ρ., Τσετίν Γκ., Σιπαχιόγλου Ομέρ και Σόντερς Στίβεν. 

Επίσης, από την ίδια οργάνωση, τραυματίστηκαν ο αμερικανός λοχίας Ρόμπερτ Τσαντ, ο Παναγιώτης Ρουσέτης (οδηγός του Μομφερράτου), ο γιατρός Ζαχαρίας Καψαλάκης, ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ταρασουλέας, ο τότε βουλευτής του ΠαΣοΚ Γιώργος Πέτσος, ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο οδηγός του, ο τούρκος επιτετραμμένος Ντενίζ Μπουλούκμπακσι, ο οδηγός του, η ιδιαιτέρα του και μία διερχόμενη πολίτις, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παλαιοκρασάς και ο τότε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Παπαδημητρίου.

Από την οργάνωση «1η Μάη» τραυματίστηκε ο τότε πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Ραυτόπουλος και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Θεόδωρος Βερνάρδος. Από την «Αντικρατική Πάλη» δολοφονήθηκαν ο εισαγγελέας Γεώργιος Θεοφανόπουλος και οι συνοδοί χρηματαποστολής Γ. Πανταζόπουλος και Μ. Τσιμπούρης. 

Στην «Επαναστατική Μαχητική Αριστερά» οφείλεται ο τραυματισμός 39 επιβατών λεωφορείου από έκρηξη βόμβας (31.10.1985). Από την «Επαναστατική Αλληλεγγύη» δολοφονήθηκε ο ψυχίατρος των φυλακών Κορυδαλλού Μάριος Μαράτος (19.2.90). Από τους «Επαναστατικούς Πυρήνες» δολοφονήθηκε η υπάλληλος Ασφαλιστικής Εταιρείας Βιργινία Κωνσταντίνου, ενώ τραυματίστηκε και 30χρονος συνάδελφός της. Στον «Επαναστατικό Αγώνα» οφείλεται ο τραυματισμός τριών διερχομένων πολιτών στην πλατεία Συντάγματος (12.12.2005).

Κατάλογος δολοφονηθέντων αστυνομικών, μετά το 1981: Ο αστυφύλακας Χρήστος Μάτης, φρουρός σε υποκατάστημα της Εθνικής στα Πετράλωνα, δολοφονήθηκε από τη «17 Νοέμβρη» (24.12.1984). Οι αρχιφύλακες Βασίλειος Μπούρας και Γεώργιος Γεωργίου και ο ανθυπαστυνόμος Γεώργιος Δουγένης τραυματίστηκαν θανάσιμα σε ένοπλη συμπλοκή με μέλη της «Αντικρατικής Πάλης», όπου πρόλαβαν αμυνόμενοι να σκοτώσουν τον διάσημο «ήρωα» των τρομοκρατών Χρ. Τσουτσουβή (15.5.1985). Ο αρχιφύλακας Νικόλαος Γεωργακόπουλος τραυματίστηκε θανάσιμα σε υπηρεσιακό λεωφορείο από έκρηξη βόμβας, που πυροδότησε η «17 Νοέμβρη», (26.11.1985). Ο υπαστυνόμος β΄ Νικόλαος Τσιμπούρας δολοφονήθηκε εν υπηρεσία (2.2.91). Ο αρχιφύλακας Ιωάννης Βάρης έχασε τη ζωή του σε υπηρεσιακό λεωφορείο από αντιαρματικό βλήμα που εκτόξευσε η «17 Νοέμβρη». Ο αστυνομικός υποδιευθυντής Απόστολος Βέλλιος τραυματίστηκε θανάσιμα από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετήσει η οργάνωση «ΕΛΑ» (19.9.94). Ο αστυφύλακας Κωνσταντίνος Ζάμπαλας δολοφονήθηκε μέσα στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων (7.11.94). Ο ανθυπαστυνόμος Αναστάσιος Μηζύθρας δολοφονήθηκε από άγνωστους μασκοφόρους στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Τιφλίδα Γεωργίας. Ο Χαράλαμπος Αμανατίδης, σκοπός στην οικία του στρατιωτικού ακολούθου της βρετανικής πρεσβείας, δολοφονήθηκε από άγνωστους τρομοκράτες, με πυροβόλο όπλο. Ο αρχιφύλακας Αντώνιος-Νεκτάριος Σάββας δολοφονήθηκε στα Άνω Πατήσια, ενώ φρουρούσε οικία υπό προστασία μάρτυρος. Και την Πέμπτη 24.6.2010 δολοφονήθηκε από βόμβα στο γραφείο του ο υπασπιστής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Βασιλάκης.

Τέλος, την 05.05.2010, κάηκαν ζωντανοί από ρίψη βόμβας μολότοφ από αναρχοκομμουνιστές μέσα στην τράπεζα Μarfin, οι κάτωθι: Αγγελική Παπαθανασοπούλου (και το αγέννητο παιδί της, καθότι ήταν έγκυος), Παρασκευή Ζούλια και Επαμεινώνδας Τσάκαλης.
« Τελευταία τροποποίηση: Δευ 11 Ιούν 2012 01:52 από pagouras83 »

Αποσυνδεδεμένος davelis

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Δευ 11 Ιούν 2012 10:17 »
του Σωτήρη Γκορίτσα από το protagon

Μια «Αριστερή» ή μια «Δεξιά» Ελλάδα ίσως να ήταν μια κάποια λύση για το  ανατολιτικοδυτικό υβρίδιο που προέκυψε από την σύγκρουση των συμμοριών μετά το 1821 και ονομάστηκε «Ελληνικό κράτος». Θα έλυνε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο  τον γόρδιο αυτόν δεσμό που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά το μέσο για πλιάτσικο «της δικής μας» συμμορίας έναντι «της άλλης». Bρεθήκαμε μέσα σε μία νύχτα στον καπιταλισμό υπερπηδώντας την όποια συγκρότηση εθνικής αστικής τάξης και τον Διαφωτισμό. Δεν μας έγινε ποτέ συνείδηση ότι η μοναδική αντίσταση στο πλιάτσικο της οικονομίας μέσω της επιβολής της εκάστοτε ισχυρής συμμορίας πάνω στην αδύναμη είναι μόνον οι θεσμοί, οι νόμοι και οι κανόνες. Γι’ αυτό και όποτε κάποιος κυβερνήτης προσπάθησε, μιμούμενος τους Ευρωπαίους, να τoυς εγκαθιδρύσει φροντίσαμε γρήγορα να τον εξολοθρεύσουμε.

Ο καλύτερος μαθητής και συνεχιστής της ληστρικής συμμορίας της Δεξιάς που εγκαινίασε το πλιάτσικο αποδεικνύεται σήμερα η Αριστερά. Το υπερηφανεύεται κιόλας μιας και επιβραβεύεται από τον λαό που έτσι είναι μαθημένος. Τον δεξιό κομματάρχη φύλαρχο διαδέχτηκε μετά την μεταπολίτευση αρχικά ο γνωστός μας «ΚΝίτης», που από τον «διαλεκτικό υλισμό» κράτησε μόνο τον «υλισμό», τον οποίο   μεταλαμπάδευσε στα παιδιά του ώστε αυτά να συνεχίζουν σήμερα την παράδοση της ανομίας -καλούμενης και «επανάστασης»- με το να συλλαμβάνουν τους εισβολείς των κρουαζιερόπλοιων, να τους εξηγούν «Πίσω ρε και out of the Greece!» και η νίκη αυτή του «λαϊκού κινήματος» να επιβραβεύεται με τον εξοβελισμό της Ελλάδας από προορισμό διακοπών των πάσης φύσεως «ιμπεριαλιστών».

Χρόνια συνοδοιπόρος αυτού του ΚΝίτη ο «ΠΑΣΟΚος» του Αντρέα, πιο πραγματιστής όμως και έχοντας διδαχτεί από «τα λάθη» της Αριστεράς βρίσκει άλλο τρόπο αγώνα. Εκλέγει χρόνια Άκηδες που του το ανταποδίδουν διορίζοντάς τον στον Δήμο, την ΕΡΤ, την ΔΕΗ κλπ. Έτσι σήμερα σαν πχ. εκπρόσωπος της ΓΕΝΟΠ μπορεί και συνεχίζει κι αυτός τον αγώνα του «λαϊκού κινήματος» σε συνέδρια στις Μπαχάμες, όλα πληρωμένα, αυξημένο εκτός έδρας και μαζί και η σύζυγος για συμπαράσταση στην «προάσπιση της μη ιδιωτικοποίησης του κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρισμού».

Ήταν θέμα χρόνου οι δυο αυτοί λαϊκοί αγωνιστές να ενωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ όπου έχουν την ευκαιρία να εκσυγχρονιστούν αφήνοντας πίσω τους τσιμινιέρες που πάγωσαν και Ζαβαρακατρανέμια και να συναντήσουν εκεί τον νέο με το σκουλαρίκι και τα μαύρα ρούχα «που δεν γουστάρει παγκοσμιοποίηση» και θα τους μάθει ολίγον από «Τρύπες» και  «Μάνου Τσάο».

Διαχρονικά προνομιακός χώρος κάθε τέτοιας πρωτοπορίας είναι το Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Εκεί χέρι χέρι με την γενιά του Πολυτεχνείου που στο μεταξύ κατάφερε κι έγινε «καθηγητής, διδάκτορας, επίκουρος, αναπληρωτής», δίνουν όλοι μαζί την μάχη. Προσθέτουν έτσι άλλη μια νίκη στο «λαϊκό κίνημα» με το να μην υπάρχει ούτε ένα Ελληνικό ΑΕΙ στα 100 καλύτερα του κόσμου που να διδάσκει την «αστική γνώση στην υπηρεσία της αγοράς και όχι του λαού».

Οι  αλλεπάλληλες αυτές νίκες του «λαϊκού  κινήματος» από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα βασίστηκαν στο σύμπλεγμα ενοχής της Δεξιάς συμμορίας για την μετεμφυλιακή συμπεριφορά της απέναντι στην Αριστερή. Και οι δυο συνεργάστηκαν  μόνο στην  ακύρωση κάθε  προσπάθειας για την θέσπιση κανόνων, θεσμών, νόμων  τύπου πχ. Γιαννίτση.

Όσο μας τα σκάγανε οι «βάρβαροι» Ευρωπαίοι εργαζόμενοι δεν είχαμε πρόβλημα. Το διασκεδάζαμε κιόλας εκλέγοντας κάθε λίγο τον βολικότερο για να συνεχίσουμε να «αγωνιζόμαστε» και να τους τα τρώμε. Την μερίδα του λέοντος έτρωγε βέβαια ο εκλεγμένος αγωνιστής, τα αποφάγια όμως που δεν ήταν αμελητέα όλοι εμείς. Το αναπόφευκτο πάχος μας εμπόδισε να δούμε στο ημερολόγιο Έσοδα 50 δις - Έξοδα 75 δις, Εισαγωγές 44 δις έναντι εξαγωγών 16 δις. Οι συνεχείς νίκες του «λαϊκού κινήματος» μας είχαν φτάσει στο να ξοδεύουμε τα λεφτά των «βαρβάρων» ανίκανοι να παράγουμε κάτι της προκοπής. Πλην βέβαια εξυπνάδας που, όπως βλέπετε και στο κείμενο, είναι πανάρχαιο δώρο του Θεού στην μικρή μας χώρα. 

Μόλις αντελήφθη την κατάσταση ο κυβερνήτης έφαγε από την στεναχώρια του στου Μπαϊρακτάρη όλη την πιατέλα με τα παϊδάκια. Μισοναρκωμένος μετά κατά την επιστροφή του σπίτι μάς χτύπησε με το 4Χ4 ενώ βγαίναμε χαρούμενοι από το διακομματικό πάρτι των κλαδικών στην παραλιακή. Εξαφανίστηκε συντετριμμένος και κρύφτηκε σπίτι με την γυναίκα και τα δίδυμα. Πανέτοιμος να μας σώσει κατέφθασε ο πράσινος Σπήντυ Γκονζάλες. Διψασμένος να προσφέρει επιτέλους και αυτός στον τόπο, μας σήκωσε από την άσφαλτο τόσο απρόσεκτα που κόντεψε να μας αφήσει στον τόπο! Μαθημένος σε σκανδιναβικές συλλογικότητες έκατσε μετά από επάνω μας στην άσφαλτο και ενώ αιμορραγούσαμε το συζητούσε με Λούκες, Παπουτσήδες, Καστανίδηδες σε ποιο νοσοκομείο να μας πάνε. Ήταν όμως δύσκολο να βρεθεί εφημερεύον. Ο παλαιός ΚΝΙτης, ο πιο σύγχρονος ΠΑΣΟΚος και η μεταμοντέρνα τους σύνθεση ο ΣΥΡΙΖΑίος – που σε παγκόσμια θεατρική πρώτη έχει και Σταλινικό αγκαλιά με Τροτσκιστή (!) – είχαν κάνει κατάληψη στα νοσοκομεία και απεργούσαν λέγοντας  «ΟΧΙ στο..» οτιδήποτε.

Ο πράσινος κυβερνήτης αναγκάστηκε να φωνάξει ξένο χειρουργό -Τρόικες, Task Force έως και κόκκινο Ντάνι- που όμως πήραν γρήγορα το μάθημα ιστορίας τους από τους καταληψίες. Τους εξηγήσαμε ότι μαθημένοι σε Αρκάδια και Ζάλογγους, εάν έστω ακουμπήσει ξένος νυστέρι θα τον τιμωρήσουμε με τον τρόπο που ξέρουμε: Θα αυτοκτονήσουμε! Όταν μείνανε ξεροί αδυνατώντας να παρακολουθήσουν την «διαλεκτική» του συλλογισμού μας, τους εξηγήσαμε λίγο καλύτερα την  παράδοσή μας. Δεν θέλουμε νόμους, κανόνες, θεσμούς, θέλουμε τα βιλαέτια μας, τον Άγιο Παντελεήμονα, τα Εξάρχεια, την Κερατέα, την Πάτρα. Διότι στα βιλαέτια η συμμορία αποφασίζει μόνη της ότι δεν χωράνε ανεμογεννήτριες, ορυχεία, ιχθυοκαλλιέργειες,  ΧΥΤΑ, αποκομιδή σκουπιδιών, τίποτα. Ίσως μόνο λίγα επιδοτούμενα οικογενειακά φωτοβολταϊκά, όχι όμως μεγάλες μονάδες που θα προσβάλλουν το περιβάλλον ή την αισθητική της Κερατέας. Ρεύμα βεβαίως θέλουμε στο σπίτι μας, αλλά να μας το φέρουν από την Πτολεμαΐδα, να αναπνέουν τα παιδιά του Πτολεμαίου την στάχτη, όχι το δικό μας. Ευρώ βεβαίως θέλουμε, όχι όμως ορυχεία που να βγάζουν χρυσό που θα πουλάμε σε Ευρώ. Δημόσιο νοσοκομείο και σχολείο το θεωρούμε αυτονόητο, αλλά όχι και να κόβουμε απόδειξη και να φορολογούμαστε. Πακιστανό κηπουρό βεβαίως, όχι όμως και κέντρο φιλοξενίας του. Εξηγήσαμε δηλαδή με δυο λόγια στον «βάρβαρο» Ευρωπαίο εργαζόμενο πως ό,τι δεν μεταφράζεται άμεσα, χειροπιαστά, σε ατομικό δικό μας υλικό πλούτο θα βρει απέναντί του το «λαϊκό κίνημα». 

Είναι άραγε νομοτέλεια η συλλογική αυτή σχιζοφρένεια στην οποία οδήγησε την κοινωνία η δράση των συμμοριών;
 Δεν είμαστε ούτε οι μόνοι ούτε οι πρώτοι που βρέθηκαν μπρος σε οικονομική διάλυση. Μια άλλη χώρα, η Δανία, βρέθηκε την δεκαετία του ΄70 με μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα, εκρηκτική ανεργία και πληθωρισμό, ελλείμματα στο ισοζύγιο, υπερβολικές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κλπ. Μέσα σε τρία όμως χρόνια όλα αυτά οι απόγονοι των Βίκινγκς και όχι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη τα είχαν αφήσει στο παρελθόν.  Το έκαναν σβήνοντας  ολοκληρωτικά όσα ήξεραν μέχρι τότε και αντικαθιστώντας τα όλα με μία και μόνη λέξη: Ανταγωνιστικότητα. Το μοναδικό κριτήριο για οποιουδήποτε μέτρο, θεσμό ή κανόνα ήταν η συμβολή του ή όχι στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους. Αυτός ήταν ο αποκλειστικός τους προβληματισμός σε όλη την χώρα.

Μόνο που ο δανέζικος ΣΥΡΙΖΑ της εποχής, παρόλο που το κεφάλι του βούιζε ακόμα από τον Μάη του ’68, συμμετείχε στην εθνική αυτή προσπάθεια, δεν είπε «ΟΧΙ σε όλα». Δεν αρνήθηκε δηλ. την κατάργηση των εμποδίων στην ανταγωνιστικότητα, την  δέχτηκε επιμένοντας οι καρποί της μελλοντικής ανάπτυξης να μοιρασθούν με δικαιοσύνη και όχι σαν λάφυρα συμμορίας. Είχε βέβαια κατανοήσει πως για να μοιράσεις οτιδήποτε πρέπει πρώτα αυτό να υπάρξει!

Ίσως, λοιπόν, ήρθε ο καιρός οι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων να δείξουμε πριν είναι αργά ότι κάτι κληρονόμησε και ετούτη εδώ η Βαλκανική φυλή από την σοφία των προγόνων της. Ότι καταλάβαμε δηλαδή πως κοινό όραμα δεν σημαίνει ότι θα προχωρήσουμε χωρίς διαφωνίες. Όμως καταφέρνοντας να ξεπεράσουμε την βαριά κληρονομιά των συμμοριών που μας κληροδότησαν τα 400 χρόνια Τουρκοκρατίας να αποδείξουμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τις διαφωνίες μας με εποικοδομητικό και όχι αυτοκαταστροφικό για την χώρα ρόλο. Ιδού μπροστά μας πεδίον δόξης λαμπρόν: να διαλύσουμε οριστικά τις γλυκιές συμμορίες όλου του πολιτικού μας φάσματος για να  μπορέσουμε κάποτε να υπερηφανευτούμε για κάτι που κάναμε εμείς οι ίδιοι και όχι κάποιοι ένδοξοι πρόγονοι.
*Ο Σωτήρης Γκορίτσας είναι σκηνοθέτης.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Δευ 11 Ιούν 2012 13:52 »
Τελικά το πρόβλημα μας σήμερα ξεκινά από το ότι δεν υπάρχει κράτος.Ότι είμαστε το απόλυτο μπάχαλο παντού και σε όλα.Αν υπήρχε κράτος αμφιβάλω αν συζητάγαμε τώρα για την ΧΑ.
Τώρα ο τσακωμός και η φαγωμάρα μεταξύ μας δείχνει πως είμαστε Έλληνες και κρατάμε μερικές χιλιάδες χρόνια. :P Πάντα πρέπει να βρούμε κάτι να φαγωθούμε.Στην εποχή μας είναι δεξιοί-αριστεροί.Εσύ είσαι φασίστας,όχι εσύ είσαι φασίστας.Εσύ έκανες εγκλήματα,όχι εσύ έκανες εγκλήματα.Εσύ έκανες αυτό,όχι εσύ έκανες το άλλο.Νομίζω τραγικά λάθη και εγκλήματα έχουν γίνει και γίνονται και από τις δυο πλευρές.Δεν μιλάω απαραίτητα για την Ελλάδα αλλά παγκόσμια.Απλά εδώ δεν μπορεί να είναι η εξαίρεση.
Τι κάνουμε τώρα;Κοιτάμε από τα κόμματα που υπάρχουν ποιο μπορεί να μας πάει μπροστά σαν χώρα.Ποιο μπορεί να βοηθήσει να ξεφύγουμε από αυτό που ζούμε και να πάμε σε κάτι καλύτερο.Το τι έγινε στο παρελθόν ας το αφήσουμε στην ιστορική έρευνα.Να γίνει ιστορική καταγραφή,όσο γίνεται κρατώντας ίσες αποστάσεις αν και δύσκολο, και να μάθουμε κάτι από όλα αυτά για να τα έχουμε σαν παράδειγμα αποφυγής στο μέλλον.Να μάθουμε από τα λάθη μας.Μαθαίνοντας από τα λάθη μας ίσως αλλάξουμε και εμείς σαν πολίτες.Μην ξεχνάμε ότι εμείς αποτελούμε το κράτος.
Μπορούμε να βρούμε 1000 λόγους να τσακωνόμαστε αλλά ούτε 1 να μας ενώνει...

Αποσυνδεδεμένος lemorsero

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Δευ 11 Ιούν 2012 14:15 »
Πιστεύω ότι αυτές οι εκλογές περισσότερο θα μπερδέψουν, παρά θα ξεδιαλύνουν τα πράγματα στη χώρα. Θα κάνω πρόβλεψη με βάση την «απρόβλεπτη» συμπεριφορά των ψηφοφόρων από το 2009 και μετά:

Συ.Ριζ.Α.     26,58%
Όταν απέχεις από το μεγάλο φαγοπότι των τελευταίων 30 ετών, είσαι αμόλυντος, συμπαθής, νέος, με ξεκάθαρη θέση εναντίον των 2 χρόνων με πρωτοφανείς φόρους, αλλά και με το «βαθύ πασοκ» των συνδικαλιστών στο πλάι σου, κερδίζεις, παρόλο που η άποψη σου αλλάζει μέρα με τη μέρα, ανάλογα με το τι θα σου βρουν λάθος τα ΜΜΕ.

Ν.Δ.     23,86%
Αν και οι κωλοτούμπες επιβραβεύονται πάντα από τον «σοφό» ελληνικό λαό ιστορικά, αυτή τη φορά η νδ δεν έχει κρατήσει ούτε τα προσχήματα στις κωλοτούμπες. Αν βρει κάποιος ένα αξιόλογο στέλεχος να μου το πει. Κι αυτός ο Σαμαράς … τι παλτό είναι αυτό? Α πα πα πα… Τουλάχιστον ανεπαρκής. Τουλάχιστον σκούπρο.

Πα.Σο.Κ.     9,77%
Κάπου τόσο παίρνουν τα κόμματα που είναι εναντία στο δικομματισμό! Μου φαίνεται άκυρο κάποιος που δεν ψήφισε πασοκ στις 6 Μαίου να ψηφίσει τώρα. Και στις επόμενες να περιμένετε λιγότερο από 4-5%.

Αν. Έλ.     7,01%
Ω ναι, ο Πάυλος Χαικάλης εξηγεί με οικονομικούς όρους τη μπλόφα που μας σκαρώνουν οι ευρωπαίοι που μας ζηλεύουνε, κάτι που δεν μπορεί να αντιληφθεί ο διευθυντής της Morgan Stanley ή ο Obama. Τι άλλο θα ζήσουμε Θε μου? Θα πέσουν. όχι πάαααρα πολύ πάντως. Το θέμα είναι που θα πάνε οι ψηφοφόροι τους. Στη νδ ή στο σύριζα? Εδώ σε θέλω.

Χ.Α.     6,66%
Δίνω τόσο επειδή όλες οι προφητείες κάνουν λόγο για την έλευση του εωσφόρου. Πολύ δύσκολο να προβλέψει κάποιος τι θα γίνει με δαύτους τελικά. Δε θα μου κάνει εντύπωση να μη μπουν καθόλου στη βουλή, ούτε θα πέσω από τα σύννεφα αν πάρουν διψήφιο ποσοστό ή βγουν τρίτο κόμμα.

ΚΚΕ     6,34%
Οι δημοσκοπήσεις κάνουν λόγο για μεγάλη πτώση ελέω σύριζα. Νομίζω όμως τελικά ότι δε θα κάνει πολύ μεγάλο κρότο η πτώση του.

Δημ.Αρ.     4,84%
Πτώση προβλέπω. Σταθερός και ψύχραιμος στις απόψεις του ο Κουβέλης, αλλά η πάλη για την πρωτιά του σύριζα διεγείρει μια μερίδα ψηφοφόρων της «πολυκατοικίας», παρόλο που λένε τα εντελώς διαφορετικά σχετικά με το μνημόνιο.

Δημ., Ξανά!/Δρ./Φ.Σ.     3,38%
Νομίζω τελικά ότι θα μπουν στη βουλή. Αν και αυτά που προτείνουν είναι ιδιαίτερα «αντί-λαϊκά», αν τους ακούσεις έχουν συγκεκριμένες προτάσεις χωρίς να λογαριάζουν το «πολιτικό κόστος» κάτι που εκτιμάται από μερίδα ψηφοφόρων, έστω και μικρή. Πραγματικά όμως, είναι ο ορισμός του «μοδάτου» σύμφωνα με την ΠΑΣολέδικη προσέγγιση!

Αντ.Αρ.Συ.Α     2,12%
Προβλέπω να είναι από τις εκπλήξεις των εκλογών και θα ξεπεράσει τους ανύπαρκτους πλέον οικολόγους και λάος. Η χ.α. ανέβηκε και θέλει αντίβαρο. Επίσης, επικρατεί η άποψη σε αρκετούς: «αντί να τα μισο-κάνουμε λίγο πουτάνα ψηφίζοντας σύριζα, δεν τα κάνουμε τελείως πουτάνα ρίχνοντάς το στην ανταρσύα?»

Οικ. Πράσινοι     1,68%
Στο τσακ δε μπήκανε, τώρα όμως έχει πτώση λόγω Τσίπρα.

Λα.ο.ς.     1,51%
Με μπινιές παλαιάς κοπής προσπαθεί ο καρατζαφέρης πλέον να κερδίσει εντυπώσεις. Λόγο συμπάθειας επειδή τον πουλήσανε οι μισοί βουλευτές του θα πάρει τόσο, αλλιώς θα έπαιρνε πολύ παρακάτω… 

λοιποί/άκυρο/λευκο  ...   6%

ΥΓ.

Υπάρχουν 2 μεγάλες στοιχηματικές ευκαιρίες στις διάφορες σελίδες στοιχημάτων:

- Να μπουν "ακριβώς 8 κόμματα στη βουλή" δίνει 8 απόδοση! Value bet! Αν ήμουν μπουκ θα έδινα 2-2,5 απόδοση. Νομίζω ότι οι 7 που μπήκαν πολύ δύσκολα θα πάρουν κάτω από 3%. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν 2,5-3,5% στους Τζήμερο-Μάνο. 50-50 να μπουν ή όχι. Αξίζει το ρίσκο στο 8 απόδοση. Και να χάσεις, έχασες στοίχημα με 8 απόδοση.

- Η "συμμετοχή στις εκλογές under 67%" (δηλαδή αποχή over 33%) δίνει 1,85! Αν ήμουν μπουκ θα το έδινα 1,10. Στις 6 Μαίου η συμμετοχή ήταν 65%, χαμηλοτερα δηλαδή. Τώρα θα πάνε ακόμα λιγότεροι ετεροδημότες λόγω βενζίνης και άλλοι που ξεκαυλώσανε από το μαύρισμα στις 6 Μαίου δε θα πάνε καν. Κι αυτό value bet!

Παίξτε τα πριν πέσουν!  :)
« Τελευταία τροποποίηση: Δευ 11 Ιούν 2012 14:22 από lemorsero »

Αποσυνδεδεμένος davelis

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Δευ 11 Ιούν 2012 14:21 »
Αυτο που μου αρεσε στο παραπάνω κειμενο ειναι η απολυτότητα των δεκαδικων ψηφίων ::) ::) ::)

Και φυσικά τα στοιχηματικά.
Αλλά μηπως παμε κουβά τελικά????

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Δευ 11 Ιούν 2012 14:28 »
Μπραβο ρε fon7 ωραιο κειμενο εγραψες, διαβαστηκαν αληθειες που ειναι μπροστα μας και δεν τις βλεπουμε.

Εγω πολυ καιρο πριν εχω γραψει εδω μεσα οτι ολες αυτες οι θεωριες (ιδεολογιες, εθνη, θρησκειες), εμπιπτουν στην ανθρωπολογικη θεωρια που λεγεται "Κοινωνικη Κατασκευη". Και εξηγουμαι: Ολα αυτα ειναι δημιουργηματα μιας ανθρωπινης κοινωνιας που εξυπηρετει καποιους σκοπους. Ποιους σκοπους; Οτι μας διχαζουν, ο Α ειναι αριστερος ο Β δεξιος, ο Α ειναι Ελληνας ο Β ειναι Τουρκος, ο Α ειναι Ορθοδοξος ο Β ειναι Μουσουλμανος, ετσι μας βαζουν να φαγωνομαστε, να τρωγομαστε και η εκαστοτε εξουσια (δεξια, αριστερη, κεντρωα κλπ) κανει την δουλεια της. Αλλου ειναι τα ουσιαστικα προβληματα του κοσμου, οχι σε αυτους τους τεχνικους διαχωρσιμους. Βεβαια για αυτες τις αποψεις εντος φορουμ στο παρελθον εχω φαει κραξιμο και πιθανον να φαω και παλι, αλλα δεν πειραζει. Η κοινωνια μας δεν ειναι ετοιμη ακομα να δεχθει νεωτερικες αποψεις. Ευελπιστουμε για το μελλον...

Θεμιτη η συζητηση για το "παρελθον" των ιδεολογιων και των παραταξεων, θεμιτο π.χ. εγω να ειμαι αντιθετος στην Χ.Α και απο την αλλη π.χ. ο pagouras 83, να ειναι επιφυλακτικος για τον Συριζα.

Το θεμα ειναι ομως οτι αυτη την στιγμη η Ελλαδα εχει πεσει απο το γκρεμο και βρισκεται σε ελευθερη πτωση και περιμενουμε εναν απο μηχανης Θεο, να μας σωσει πριν "σκασουμε" στο εδαφος. Και τοτε θα ειναι αργα, για ολους εμας. Σε αυτες τις εκλογες "Ζητειται ελπιδα", το πως, που και με ποιον τροπο θα την αναζητησει ο καθε ενας απο εμας ειναι προσωπικο του θεμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δευ 11 Ιούν 2012 15:02 από ΛΑΜΙΑ FANS »
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Δευ 11 Ιούν 2012 23:53 »
Φιλάκια από τη Γιόζεφ  Ντήτριχ  σε Αντωνάκη και Βαγγελάκη (σ.σ. η Γιόζεφ  Ντήτριχ  είναι συλλέκτης υπογραφών).

Παράθεση

Της Γερμαδίδας το κάγκελο ... στην κάλπη της 17ης Ιουνίου.
Η ύψιστη απειλή και προσβολή για 1 λαό ... η άλλη όψη της αλληλεγγύης της Ε.Ε. των λαών.

Παράθεση
Η Μέρκελ απειλεί να μας στείλει στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο
http://www.iefimerida.gr/news/53763/%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF
Η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε επίσης ότι πρέπει τα κράτη-μέλη της ΕΕ να εκχωρήσουν μέρος της κυριαρχίας τους σε ό,τι αφορά τους προϋπολογισμούς τους σε αντάλλαγμα για μέτρα υπέρ της ανάπτυξης.

Η Ισπανία την έβγαλε μπέχο και τα δικά μας τα ανεγκέφαλα, έκαναν πολιτική τους την ξεφτύλα μας και τη φτώχεια μας.

Συνεχίζουν να χαμουρεύονται και να σπέρνουν ζιζάνια ...   
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 12 Ιούν 2012 00:00 από New Pas. Pas »

Αποσυνδεδεμένος prwtevousianos1966

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Τρι 12 Ιούν 2012 00:26 »
ξέρετε κάτι? όποιος και να βγει εμείς θα είμαστε το πρώτο προτεκτοράτο της νέας τάξης.... αντί να σκεφτόμαστε όλοι για την Ελλάδα μας και για το τι πραγματικά μας συμφέρει π.χ. η δραχμή εμείς κοιτάμε το συμφέρον....new world order is coming.... έχετε σκεφτεί οτι η δραχμή θα τους τσούξει αφάνταστα? ;) 
ΠΑΣ ΘΥΜΗΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Αποσυνδεδεμένος davelis

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Πεμ 14 Ιούν 2012 18:33 »
Αν κρινω απο την σημερινά ανοδο του χρηματιστηριου με +10,5 %, αλλα και τις αποδόσεις των μπουκ (νδ 1,45 - συριζα 2,55)  εχουμε σαφεις ενδειξεις οτι οι κολοτουμπες του Αντωνάκη τελικά θα επιβραβευτουν.

Κριμα γιατι ηλπιζα σε οτι ειπε ο Ανδριανόπουλος !!!!!!
http://www.parapolitiki.com/2012/06/blog-post_7252.html

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Πεμ 14 Ιούν 2012 19:54 »
Αυτες οι εκλογες ειναι μουγκες! ;)

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Πεμ 14 Ιούν 2012 20:33 »
Αν υπάρχει Χρηματιστήριο (?), τότε,  μιλάμε για εικονική άνοδο.
Πιθανόν να υπολογίζουν τις αξίες με βάση τα χρήματα που εγκαταλείπουν τη χώρα καθημερινά, συνυπολογιζόμενου και του αρμέγματος των λαϊκών πτωμάτων.

Αποσυνδεδεμένος pas1966

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Πεμ 14 Ιούν 2012 20:55 »
τι euro και παπαριες.
παιξτε στοιχημα τις εκλογες.καπου τυχαια σε ενα στοιχηματικο σαιτ ειδα πως μπορεις να παιξεις και ποσες εδρες θα παρει καθε κομμα...χαρακτηριστικα το να παρει η νδ 130-140 δινει 130,και ο συριζα 500 ενω η αυτοδυναμια παιζει πανω απο 1000 αποδοση...αυτα ειναι :P
ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΟΝΟ ΠΑΣ

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Πεμ 14 Ιούν 2012 21:02 »
Δεν μπορεί να γίνει μια συνεννόηση στο εκλογικό σώμα να τα φάμε από τους μπουκ;;;;;; :P :P :P

Αποσυνδεδεμένος pas1966

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Πεμ 14 Ιούν 2012 21:44 »
ρε τρελε βγαινουν οι κρυφες δημοσκοπησεις και ξαφνικα ανεβαινει το ποσοστο...
αυτοι τα μαθαινουν πριν τα μαθουν τα ιδια τα ελληνικα κομματα δεν εξηγηται αλλιως..
δεν γινεται τις τελευταιας 4-5 μερες να πεφτει το ποσοστο της νδ ετσι τυχαια...περιμενω τα αποτελεσματα την κυριακη για να δω πραγματι αν ξερουν κατι ή βασισονται σε αλλα στοιχεια...
τελικα οπως και οπου να ψηφισεις καποιος θα βγει κερδισμενος και θα πανηγυριζει....απορω ο βενιζελος θα τα πονταρε στο 13-15 στο πασοκ που δινει 200?? ή στο 8-12 που δινει 5.5...... :P
ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΟΝΟ ΠΑΣ

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Πεμ 14 Ιούν 2012 21:58 »
Οποιοδηποτε αποτλεσμα διαφορετικο απο αυτο που θα βγαλει το PAS.GRRRRR, θα ειναι νοθευμενο!!! :P :P :P

Αποσυνδεδεμένος pas1966

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Πεμ 14 Ιούν 2012 22:16 »
εχω περιεργεια πως κατανεμονται οι εδρες απ την δημοσκοπηση του pas.gr.....
αυτοδυναμια και πολλες εκπληξεις :P
ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΟΝΟ ΠΑΣ

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Παρ 15 Ιούν 2012 08:53 »
Ο άνθρωπος-πολίτης-εργαζόμενος-καταναλωτής θα πρέπει να βοηθήσει στον επανασχεδιασμό της οικονομίας με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του. Τους σημερινούς πολιτικούς πρέπει να τους στείλει στο διάολο, αφού κι αυτοί το ίδιο έχουν ήδη αποφασίσει να κάνουν μ' αυτόν. Το θέμα είναι πλέον ποιος θα προλάβει να το κάνει πρώτος.

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Παρ 15 Ιούν 2012 10:27 »
Προσωπικά, ψηφίζω πατρίδα και ότι ωραίο έγινε στην πατρίδα.

Από το 1981  μέχρι το 2011 οι άξιες κυβερνήσεις των θεόπεμπτων κομμάτων που επί 30 χρόνια έφτυναν αίμα για φέρουν τη χώρα στα σημερινά υψηλά  οινωνικο/πολιτικο/οικονομικά  επίπεδα αναπτυξης, ανταγωνιστικότητας και ποιότητας ζωής και έρχεται ο Τσίπρας να τα διαλύσει.

Και όχι μόνο ...
Αυτά τα 30 χρόνια, ο πλουραλισμός και η πολυφωνία που εξασφάλισαν αυτά τα 2 κόμματα, είχε σαν αποτέλεσμα την παραχώρηση  μέρους  του  πολιτικού  τους   χωρόχρονου ώστε, να εκφραστούν  και άλλες κοινωνικές ομάδες  ως προοδευτικότεροι  πολιτικοί σχηματισμοί σήμερα στα πλαίσια της δημοκρατίας μας, που βρίσκονταν  επί χρόνια στο μεταξύ γνωστού - αγνώστου  σκοτεινό και στενάχωρο περιθώριο.

Και έρχεται ποιός? ... ο Τσίπρας να τα αγνοήσει όλα αυτά και να πετάξει 1 λαό στα τάρταρα, με δήθεν 25% και 30% και βάλε.

Τόσα χρόνια προόδου και ευδαιμονίας να πάνε στράφι για 1 καπρίτσιο της αριστεράς κ. Αδριανόπουλε.

Καταλάβατε κ. Μιχελάκη μας ή μΠΑΣ και δε γαμείτε το πρωί?

« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 15 Ιούν 2012 10:40 από New Pas. Pas »