Πιστεύω ότι αυτές οι εκλογές περισσότερο θα μπερδέψουν, παρά θα ξεδιαλύνουν τα πράγματα στη χώρα. Θα κάνω
πρόβλεψη με βάση την «απρόβλεπτη» συμπεριφορά των ψηφοφόρων από το 2009 και μετά:
Συ.Ριζ.Α. 26,58%Όταν απέχεις από το μεγάλο φαγοπότι των τελευταίων 30 ετών, είσαι αμόλυντος, συμπαθής, νέος, με ξεκάθαρη θέση εναντίον των 2 χρόνων με πρωτοφανείς φόρους, αλλά και με το «βαθύ πασοκ» των συνδικαλιστών στο πλάι σου,
κερδίζεις, παρόλο που η άποψη σου αλλάζει μέρα με τη μέρα, ανάλογα με το τι θα σου βρουν λάθος τα ΜΜΕ.
Ν.Δ. 23,86%Αν και οι κωλοτούμπες επιβραβεύονται πάντα από τον «σοφό» ελληνικό λαό ιστορικά, αυτή τη φορά η νδ δεν έχει κρατήσει ούτε τα προσχήματα στις κωλοτούμπες. Αν βρει κάποιος ένα αξιόλογο στέλεχος να μου το πει. Κι αυτός ο Σαμαράς … τι παλτό είναι αυτό? Α πα πα πα… Τουλάχιστον ανεπαρκής. Τουλάχιστον σκούπρο.
Πα.Σο.Κ. 9,77%Κάπου τόσο παίρνουν τα κόμματα που είναι εναντία στο δικομματισμό! Μου φαίνεται άκυρο κάποιος που δεν ψήφισε πασοκ στις 6 Μαίου να ψηφίσει τώρα. Και στις επόμενες να περιμένετε λιγότερο από 4-5%.
Αν. Έλ. 7,01%Ω ναι, ο Πάυλος Χαικάλης εξηγεί με οικονομικούς όρους τη μπλόφα που μας σκαρώνουν οι ευρωπαίοι που μας ζηλεύουνε, κάτι που δεν μπορεί να αντιληφθεί ο διευθυντής της Morgan Stanley ή ο Obama. Τι άλλο θα ζήσουμε Θε μου? Θα πέσουν. όχι πάαααρα πολύ πάντως. Το θέμα είναι που θα πάνε οι ψηφοφόροι τους. Στη νδ ή στο σύριζα? Εδώ σε θέλω.
Χ.Α. 6,66%Δίνω τόσο επειδή όλες οι προφητείες κάνουν λόγο για την έλευση του εωσφόρου. Πολύ δύσκολο να προβλέψει κάποιος τι θα γίνει με δαύτους τελικά. Δε θα μου κάνει εντύπωση να μη μπουν καθόλου στη βουλή, ούτε θα πέσω από τα σύννεφα αν πάρουν διψήφιο ποσοστό ή βγουν τρίτο κόμμα.
ΚΚΕ 6,34%Οι δημοσκοπήσεις κάνουν λόγο για μεγάλη πτώση ελέω σύριζα. Νομίζω όμως τελικά ότι δε θα κάνει πολύ μεγάλο κρότο η πτώση του.
Δημ.Αρ. 4,84%Πτώση προβλέπω. Σταθερός και ψύχραιμος στις απόψεις του ο Κουβέλης, αλλά η πάλη για την πρωτιά του σύριζα διεγείρει μια μερίδα ψηφοφόρων της «πολυκατοικίας», παρόλο που λένε τα εντελώς διαφορετικά σχετικά με το μνημόνιο.
Δημ., Ξανά!/Δρ./Φ.Σ. 3,38%Νομίζω τελικά ότι θα μπουν στη βουλή. Αν και αυτά που προτείνουν είναι ιδιαίτερα «αντί-λαϊκά», αν τους ακούσεις έχουν συγκεκριμένες προτάσεις χωρίς να λογαριάζουν το «πολιτικό κόστος» κάτι που εκτιμάται από μερίδα ψηφοφόρων, έστω και μικρή. Πραγματικά όμως, είναι ο ορισμός του «μοδάτου» σύμφωνα με την ΠΑΣολέδικη προσέγγιση!
Αντ.Αρ.Συ.Α 2,12%Προβλέπω να είναι από τις εκπλήξεις των εκλογών και θα ξεπεράσει τους ανύπαρκτους πλέον οικολόγους και λάος. Η χ.α. ανέβηκε και θέλει αντίβαρο. Επίσης, επικρατεί η άποψη σε αρκετούς: «αντί να τα μισο-κάνουμε λίγο πουτάνα ψηφίζοντας σύριζα, δεν τα κάνουμε τελείως πουτάνα ρίχνοντάς το στην ανταρσύα?»
Οικ. Πράσινοι 1,68%Στο τσακ δε μπήκανε, τώρα όμως έχει πτώση λόγω Τσίπρα.
Λα.ο.ς. 1,51%Με μπινιές παλαιάς κοπής προσπαθεί ο καρατζαφέρης πλέον να κερδίσει εντυπώσεις. Λόγο συμπάθειας επειδή τον πουλήσανε οι μισοί βουλευτές του θα πάρει τόσο, αλλιώς θα έπαιρνε πολύ παρακάτω…
λοιποί/άκυρο/λευκο ... 6%ΥΓ.
Υπάρχουν 2
μεγάλες στοιχηματικές ευκαιρίες στις διάφορες σελίδες στοιχημάτων:
- Να μπουν "ακριβώς 8 κόμματα στη βουλή" δίνει 8 απόδοση! Value bet! Αν ήμουν μπουκ θα έδινα 2-2,5 απόδοση. Νομίζω ότι οι 7 που μπήκαν πολύ δύσκολα θα πάρουν κάτω από 3%. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν 2,5-3,5% στους Τζήμερο-Μάνο. 50-50 να μπουν ή όχι. Αξίζει το ρίσκο στο 8 απόδοση. Και να χάσεις, έχασες στοίχημα με 8 απόδοση.
- Η "συμμετοχή στις εκλογές under 67%" (δηλαδή αποχή over 33%) δίνει 1,85! Αν ήμουν μπουκ θα το έδινα 1,10. Στις 6 Μαίου η συμμετοχή ήταν 65%, χαμηλοτερα δηλαδή. Τώρα θα πάνε ακόμα λιγότεροι ετεροδημότες λόγω βενζίνης και άλλοι που ξεκαυλώσανε από το μαύρισμα στις 6 Μαίου δε θα πάνε καν. Κι αυτό value bet!
Παίξτε τα πριν πέσουν!