Μετά τον κιθαρίστα, μετά τον αλκοολικό, πέσαμε πάνω στον καλαματιανό...
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ μου θύμισε, συμμαθητή που σε ρώταγε για την απάντηση, του την έλεγες και αυτός προλάβαινε να σηκώσει πρώτος και επιδεικτικά το χέρι για να την πει και τελικά τον έλεγε....
Όσοι βιαστήκατε να βγάλετε λάδι τον ΧΒ για μία ακόμη φορά, όσοι βγάζετε τον Χριστόπουλο αγνώμονα, φραγκοφονιά κτλ κτλ και όσοι δεν έχετε πάρει χαμπάρι ακόμη τι γίνεται, σκεφτείτε και αυτό το σενάριο:
Δουλεύεις σε μια εταιρία και παίρνεις ως πρώτο μισθό 1.000 ευρώ.
Την άλλη χρονιά, στην εταιρία έρχεται άλλος διευθυντής, δεν σε γουστάρει και είσαι για φεύγα, σε καλύπτει όμως ο πρόεδρος γιατί έχεις γυαλίσει στην μονάκριβη κόρη του και σε κάνει οδηγό της, πάλι με 1.000 ευρώ.
Ο διευθυντής εκείνος τελικά φεύγει και γίνεσαι εσύ διευθυντής με 2.000 αυτή τη φορά.
ΠΑΣ την εταιρία σβάρα, τερματίζεις τις πωλήσεις, αναδεικνύεσαι manager of the year και άλλες τέτοιες οικονομο-life style παπαριές.
Ξαφνικά σου παρουσιάζεται μια πρόταση μαμούθ από έναν παγκόσμιο κολοσσό, που θέλει να σε πάει στην αμερική, να εφαρμώσεις τα bussines plan σου με απεριόριστο budget, με ιδανικές συνθήκες εργασίας και και και...
Εσύ το σκέφτεσαι, γιατί στο μεταξύ η κόρη δεν κακή, ο πρόεδρος-πατέρας σε γουστάρει κι αυτός και του λες το και το, ήρθαν οι αμερικάνοι δίνουν πολλά, όμως αυτά για μένα δεν έχουν σημασία γιατί θέλω να ακούσω την δικιά σου πρόταση πρώτα πρόεδρε μου μιας και τα εξωτερικά τα φοβάμαι κάπως και συ τότες με πίστεψες.
Και σου λέει ο πρόεδρος 4 χιλιάρικα πασά μου δεν μπορώ να ανέβω άλλο. Λες εσύ 10 πρόεδρε ακατέβατα και θα γίνουμε και μεις κολοσσοί...Ο πρόεδρος σου λέει άντε να σε πάω στα 5 παραπάνω δε βγαίνω.. Ξαναλές εσύ 10 δικέ μου και μην ανησυχείς, αυτά που θα σου λείψουν άμα μου τα δώσεις, θα στα καλύψω διπλά και τρίδιπλα. Τίποτα ο πρό, εκεί μουλάρι, 5 και άμα θέλεις και πες μου πόσα σου δίνουνε και οι γιάνκηδες έτσι για να ξέρω...Και λες εσύ άστο ψηλέ, δεν πειράζει, θα πάω στους αμερικάνους, μαλάκας είμαι που σε παρακάλαγα να μείνω τόσο καιρό.....
Στο επόμενο δίλεπτο, ο πρό κατάλαβε τη μαλακία που είχε κάνει, χάσαμε το στέλεχος το καλό, χάσαμε τον γαμπρό και για να μην βγει κακός στα μάτια της κόρης, την πήρε τηλέφωνο περίλυπος να της πει πως είσαι γκέυ και σε έπιασε στα πράσα να πηδιέσαι με τον sales manager...Και ο μπαμπάκας της, ξέρεις ε, δεν της λέει ψέματα ποτέ και την αγαπάει πιο πολύ απ' όλους.
Και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα..
Να περάσει ο επόμενος Ράμι μου και να 'ναι σίγουρος πως στα λεφτά θα τα βρούμε.....
Σας στο ξαναλέω και κρατήστε το αν θέλετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας, γιατί στα άλλα δε μ'ακούσατε, ο Άγγελος στο πακέτο, έχει και εισφορά για την Κουμπογυρίστρα και όπως και να το κάνεις, η θεία Παρέμβαση έχει ακριβό γούστο....