Πρώτα απ' όλα, να ξεκαθαρίσω ότι η νέα ομάδα του Χριστόπουλου λέγεται Τάβρια και όχι Ταβρίγια. Και εδρεύει στη Συμφερούπολη. Να 'μαστε σωστοί και ωραίοι. Εδώ κάνουμε ρεπορτάζ, μεθοδικά, υπεύθυνα και δεν βαράμε στον γάμο του Καραγκιόζη. Πάμε παρακάτω, για να σας αποκαλύψω τα πάντα γύρω από αυτή τη συγκινητική ιστορία.
Κουμανταδόρος στην Τάβρια, λοιπόν, είναι ο γνωστός μας ατζέντης Ντμίτρι Σέλουκ. Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου ο Χριστόπουλος σήκωσε το κινητό του που κουδούνισε χαρωπά και άκουσε: «Υπάρχει μια καλή προοπτική για σένα στην Ουκρανία. Θέλει να σε συναντήσει αύριο στη Βαρκελώνη ο Ντμίτρι Σέλουκ. Να κλείσω εισιτήρια;». Ο Γιάννης είπε «ναι» και την Τρίτη έφυγε σφαίρα για Βαρκελώνη.
Εκεί ο Σέλουκ τού εξήγησε και τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα. Ξεκίνησε από τα δυσάρεστα. «Ακου, δικέ μου. Η Τάβρια δεν έχει δικαίωμα μεταγραφών. Ούτε μιας. Δεν μπορεί ούτε να πάρει παίκτες κάτω των 24 ετών, όπως γινόταν στον ΠΑΣ. Ισως να ανοίξουν οι μεταγραφές από τον Δεκέμβρη και μετά. Επίσης, μας έχουν φύγει οι τρεις καλύτεροι παίκτες και δύο ακόμη που υπολογίζαμε. Μας έχει τραυματιστεί ο Μάρκο Νε, που μπορεί να μείνει εκτός για μήνες. Αν θες νέους παίκτες, θα πρέπει να πάρεις από τη δεύτερη ομάδα...».
Ο Χριστόπουλος πήρε βαθιά ανάσα και ρώτησε ποια μπορεί να είναι τα ευχάριστα. «Εγώ τους είπα στο Δ.Σ. πως με τις συνθήκες αυτές μόνο εσύ μπορείς να κάνεις δουλίτσα, αφού τα πήγες περίφημα στον ΠΑΣ. Πρέπει να το σκεφτείς σοβαρά. Το ουκρανικό πρωτάθλημα είναι το Νο 7 στην Ευρώπη. Τα χρήματα το κατατάσσουν στα 10 πιο πλούσια πρωταθλήματα του κόσμου. Δουλεύουν προπονητές όπως ο Μπλαχίν, ο Λουτσέσκου, ο Χουάντε Ράμος. Αν βάλεις την ομάδα μέσα στην πρώτη δεκάδα, τότε ανοίγεται όλη η Ουκρανία μπροστά σου. Θα κάνεις όνομα, καριέρα, λεφτά. Θα έχεις τη στήριξή μου και για αρχή, μια 200άρα χιλιάρικα για σένα και τους συνεργάτες σου», του είπε ξηγημένα ο Σέλουκ και τον έπεισε.
Sportday.gr
Αλλα ντα αλλα της Παρασκευης το γαλα