Eίπαμε τα φιλικά είναι για τους προπονητές. Εμείς από Σάββατο στα ...επίσημα πλέον.
Αλλά αν είναι να κάνουμε -έστω και για λίγο τους προπονητές- να πω κι εγώ την άποψή μου.
Πιστεύω ότι η 11άδα του 1ου μέρους θα είναι αυτή που θα ξεκινήσει το Σάββατο. Και εξηγώ:
-Για τέρμα. Καλός κακός ο Φεγκρούς αυτόν έχουμε με αυτόν θα πορευτούμε. Ο Ταμπάσης έχει το πρόβλημα με τη γνάθο, δεν ξέρω αν μπορεί ο κόουτς να τον εμπιστευθεί για 1ο από τώρα.
-Άμυνα: Τη διάταξη του Α μέρους βλέπω να ξεκινάει. Πήγε στο Β να βάλει Ντάσιο δεξιά, Πάντο αριστερά και Τζημόπουλο Μιχαήλ κεντρικούς, αλλά (δυστχώς) ο Ντάσιος δεν τραβάει. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, ο αρχηγός δεν είναι για την ώρα για βασικός. Αν θυμάστε και πέρυσι ο Άγγελος στα χαφ κοίταγε να τον βολέψει, Συν ότι αν παίξει ο Ντάσιος, στα αριστερά ο Πάντος δεν το χει. Με τον Κολοβέτσιο είναι ένα ρίσκο, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι έτσι θα ξεκινήσει. Για Κοροβέση αριστερά, από όσο ξέρω μάλλον για χαφ, κάτι σαν αντι-Τζάνη, τον προορίζει παρά για καθαρόαιμο αριστερό μπακ.
-Χαφ: Εδώ σηκώνει πολύ κουβέντα. Βλέποντας το αρχικό σχήμα με Λίλα, Πάτσα και Βίλα πίσω από το φορ (Γιάκος) όλοι λέγαμε πως θα πάει η μπάλα μπροστά, μιας και δεν υπήρχε ο παίκτης (ΝτεΒισέντι;;;;
που θα μπορούσε "να κάνει παιχνιδι". Εκείνο που είδα εγώ (και σ' αυτό το φιλικό) είναι ότι με αυτό το κέντρο κλέβαμε πολύ τη μπάλα, είχαμε ένα πολύ καλό πρέσινγκ κι έτσι δημιουργήθηκαν οι όποιες φάσεις μας. ΔΥΣΤΥΧΩΣ με την είσοδο του Αργεντίνου και του Κεϊτά στο Β, αλλά και του Ίλιτς (θεωρητικά καλύτερου του Γιάκου για φορ) δεν είδα την βελτίωση που περίμενα. Ελικρινά στο Α μου άρεσε πιο πολύ επιθετικά η ομάδα. Τώρα αν βάλει τον Ντεβισέντι αντί ενός εκ των Λίλα ή Πάτσα δεν ξέρω, ούτε είμαι σίγουρος (από όσα είδα) ότι η ομάδα θα ρολάρει καλύτερα. Κι εντάξει με Πλατανιά εντός ενδεχομένως να ρισκάρει με 6αρι τον Αργεντίνο (όπως έγινε σε μερικά ματς με Άγγελο πέρυσι), αλλά με ΠΑΟ και ιδίως με γαύρο αυτό το αποκλείω. Πολλές φορές πράγματα που μας φαίνονται σωστά θεωρητικά στο μυαλό μας, δεν βγαίνουν στην πράξη. Και πέρυσι ναι μεν έπαιζε 6αρι ο ΝτεΒισέντι, αλλά υπήρχαν πιο μπροστά ο Μπεσέρα και ο Κυργιάκος ενίοτε που κάνανε παιχνίδι. Επίσης κάποια στιγμή στα χαφ θα δικεδικήσει και ο Τσουκαλάς θέση βασικού.
-Επίθεση: Ο Γεωργίου δείχνει αναντικατάστατος. Πιθανώς και ο Τζάνης από αριστερά, εκτός αν ο Κοροβέσης του φάει τη θέση. Στην κορυφή όλοι θεωρούμε ότι θα είναι ο Ίλιτς. Ίσως να ξεκινά με Γιάκο, ή Βίλα και μόλις ο Σέρβος δέσει περσσότερο με την ομάδα να είναι βασικός.
Γενικά από ότι έχω δει μέχρι τώρα και σε σχέση με όσα βλέπω και διαβάζω για τις άλλες ομάδες, είμαι αισιόδοξος. Κορμός έμπειρων παιχτών υπάρχει και μάλιστα περισσότερος από άλλες ομάδες. Κάποιοι καινούργιοι (Ίλιτς, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Νικλητσιώτης) έδειξαν καλά στοιχεία και υπολογίζονται για βασικοί. Ντάσιος (θα συνέλθει πιστεύω) και Κεϊτά (θα ωριμάσει;;;; θα λογικευτεί;;;
έχουν θέση σε 11άδα.
Άρα καλά είμαστε. Θα μπορούσαμε να ήμαστε και καλύτερα αναμφίβολα. Θα μπορούσαμε να ήμαστε και πολύ χειρότερα (αν δεν είχαμε τόσα συμβόλαιο παλιών σε ισχύ)!! Ρίξτε μια ματιά στις συνθέσεις άλλων ομάδων και θα καταλάβετε τη διαφορά!!!