Σάντος: Εχω πίστη ότι εμείς θα γελάσουμε
Την πίστη του στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του, εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος, ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Εθνικής με την Βοσνία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (22/3).
Η συνέντετυξη Τύπου, ξεκίνησε με την παρουσίαση των 23 παικτών που αποτελούν την αποστολή της Εθνικής για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτοί είναι οι: Καρνέζης, Σηφάκης, Λοντίγκιν, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος. Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Μανιάτης, Χολέμπας, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Κονέ, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου και Γκέκας.
Για τις επιλογές του: "Δεν είναι διαφορετικά τα κριτήρια σε σχέση με τις προηγούμενες αποστολές. Θέλαμε μια ισορροπία. Όσον αφορά τον Σπυρόπουλο, η τελευταία πληροφόρηση που είχαμε και από τον ίδιο, είναι ότι είναι τραυματίας. Κρίμα, που δεν είναι μαζί μας, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Δεν έχει και αγωνιστική συνέπεια στην ομάδα του, άρα θα ήταν ρίσκο να τον φέρουμε. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτές οι επιλογές θα φέρουν το θετικό αποτέλεσμα, με το οποίο θα μπορούμε να δουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον μας για πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ".
Για την επιλογή του Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος αγωνίζεται στην Ξάνθη: "Καρνέζης και Σηφάκης έχουν ίδιες πιθανότητες να αγωνιστούν και καλέσαμε για πρώτη φορά τον Λοντίγκιν, ο οποίος έχει αγωνιστεί και σε μικρότερες Εθνικές. Εχει συνέπεια στην ομάδα του και θα μπορούσε σιγά σιγά να μπει στην ομάδα. Θα μπορούσε στη θέση του να είναι ο Διούδης, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Εθνική ομάδα των Νέων".
Για τη μη κλήση του Κλάους Αθανασιάδη: "Υπάρχουν πολλοί παίκτες στην επίθεση και στο συγκεκριμένο παιχνίδι η εμπειρία του Γκέκα μπορεί να αποδειχθεί σημαντική, ενώ υπάρχουν και οι Σαμαράς, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδης. Δεν σημαίνει ότι δεν εμπιστευόμαστε τον Αθανασιάδη. Ισα ίσα, που τον υπολογίζουμε".
Video streaming by Ustream
Για την κλήση του Ταχτσίδη, παρότι στη Ρόμα δεν είναι βασικός: "Πράγματι ο Ταχτσίδης δεν έχει πολλές συμμετοχές τον τελευταίο καιρό, αλλά είναι αριστεροπόδαρος, κάτι που χρειάζεται η Εθνική μας".
Για την κατάσταση του Αβραάμ Παπαδόπουλου: "Δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να βγάλει 90 λεπτά, θα μιλήσουμε μαζί του. Τα πηγαίνει πολύ καλά στον Ολυμπιακό, μετά την επιστροφή του. Πιστεύω ότι είναι πολύ έμπειρος και σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Είναι ταύρος ο Αβραάμ!".
Για το παιχνίδι με την Βοσνία: "Θα πάμε όπως σε όλα τα παιχνίδι. Με ηρεμία, σοβαρότητα και συγκέντρωση. Είναι ακόμα ένα παιχνίδι. Σημαντικό μεν, αλλά δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τίποτα, επειδή είναι ένα ματς. Η φιλοσοφία μας θα είναι ίδια. Αν χρειαστεί να αλλάξουμε κάτι, θα το κάνουμε μόνο επειδή θα μας το ζητήσει το ίδιο το παιχνίδι. Πάλι τα ίδια θα πω στους ποδοσφαιριστές μου: Χρειάζεται οργάνωση στην τακτική και το πλάνο, συγκέντρωση, πάθος και εμπιστοσύνη στην ομάδα".
Για τον Μισίμοβιτς:
"Δεν ξέρω αν θα παίξει ο Μισίμοβιτς και δεν με ενδιαφέρει. Αυτό είναι πρόβλημα του άλλου προπονητή. Δεν κοιτάμε ποιος θα αγωνιστεί, αλλά το πώς θα αγωνιστεί η Βοσνία. Συνήθως παίζουν με 4-4-2 και ρόμβο στο κέντρο. Ολοι οι σχηματισμοί έχουν αυτή τη βάση. Ετσι την περιμένουμε. Αρκετά επιθετικογενή, λόγω του ότι παίζει στην έδρα της. Αλλά εμείς δεν θα προβληματιστούμε. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας".
Ερωτηθείς αν το παιχνίδι θα κριθεί στην τεχνική ή το πάθος και τη δύναμη;
"Περισσότερο οι ίδιες οι ομάδες θα κρίνουν το αποτέλεσμα, παρά κάποιοι παίκτες ξεχωριστά. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι η ομάδα που θα είναι πιο συγκεντρωμένη και θα εφαρμόσει το πλάνο της μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θα βγει κερδισμένη. Μην ξεχνάμε ότι το παιχνίδι δεν είναι σημαντικό μόνο για εμάς, αλλά και για την Βοσνία. Θέλω να πιστεύω ότι η πνευματική προετοιμασία, θα μας βοηθήσει να βγούμε νικητές εμείς. Δεν θα πρέπει να μας επηρεάσει αρνητικά η παρουσία του κόσμου και η καυτή ατμόσφαιρα".
Σε περίπτωση ήττας της Ελλάδας; "Είπαμε ότι αν υπάρξει νικητής, θα είναι πιο κοντά στην πρόκριση. Δεν είναι το μόνο σημαντικό παιχνίδι, αφού ακολουθούν άλλα 5 κρίσιμα. Ο νικητής θα είναι 3 βαθμούς μπροστά και θα έχει με το μέρος του την ισοβαθμία. Μην ξεχνάμε τις υπόλοιπες ομάδες, όπως τη Σλοβακία, η οποία θα κυνηγήσει τις πιθανότητές της. Μην ξεχνάτε ότι αν η Σλοβακία κερδίσει όλα της τα παιχνίδια, θα είναι αυτή που θα προκριθεί. Δεν είναι μόνο Βοσνία και Ελλάδα στον όμιλο".
Για το αν υπάρχει κάποιος παίκτης που θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή; "Συγκεκριμένα όχι. Προσοχή θα έχουμε σε όλους, μα πρώτα απ' όλα στις δικές μας κινήσεις. Φυσικά θα δούμε και τα ευάλωτα σημεία της Βοσνίας, για να τα εκμεταλλευτούμε. Ο,τι προσαρμογές γίνουν, θα γίνουν κατά τη διάρκεια του αγώνα, όταν και θα δούμε ποιοι αγωνίζονται".
απο Sport.gr