Αποστολέας Θέμα: Μάθημα ζωής από τον Άλεξ Ζανάρντι!  (Αναγνώστηκε 1857 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Μάθημα ζωής από τον Άλεξ Ζανάρντι!
« στις: Τρι 11 Σεπ 2012 11:53 »
ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞ ΖΑΝΑΡΝΤΙ!

Ο πρώην πιλότος της F1 κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2012.

Η ιστορία του 45χρονου Άλεξ Ζανάρντι είναι συγκλονιστική. Πρόκειται για έναν Ιταλό οδηγό αγώνων που μεταξύ άλλων έτρεξε με τα χρώματα των Williams, Lotus, Jordan στη F1 και έχασε τα πόδια του σ’ ένα φρικτό ατύχημα το 2001 στο Lausitzring με Champ Car.

O Ιταλός με τη μεγάλη ψυχή δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να αγωνίζεται στο WTCC με τη BMW όπου σημείωσε και τέσσερις νίκες.

Τα τελευταία χρόνια τρέχει σε αγώνες με τροχήλατα χειροκίνητα οχήματα και χτες κέρδισε στο Μπραντς Χατς το χρυσό μετάλλιο σ’ αυτό το αγώνισμα στους Παραολυμπιακούς αγώνες.

Μιλώντας σχετικά ο Ζανάρντι τόνισε: «Πριν 21 χρόνια εκκινούσα από την pole στο Μπραντς Χατς αλλά τερμάτισε 2ος. Επίσης είχα τερματίσει και 3ος σ’ αυτή την πίστα αλλά δεν είχα ανέβει στο μεσαίο σκαλί του βάθρου. Τα κατάφερα σήμερα»>

Ο Ζανάρντι έχει στεφθεί 2 φορές πρωταθλητής CART τη διετία 1997-1998.

απο apospasma. gr
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 11 Σεπ 2012 12:07 από ΛΑΜΙΑ FANS »
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Μάθημα ζωής από τον Άλεξ Ζανάρντι!
« Απάντηση #1 στις: Σαβ 28 Φεβ 2015 14:32 »
Παράθεση
Άλεξ Ζαναρντι: Ironman χωρίς πόδια!

Καμιά φορά η δύναμη της θέλησης υπερνικάει όλα τα εμπόδια. Κάτι τέτοιο ισχύει και για τον Ιταλό, Άλεξ Ζανάρντι που κατάφερε να τερματίσει στο πιο επίπονο σπορ του κόσμου, το λεγόμενο "Ironman", χωρίς να έχει καν τα πόδια του!

Μια από τις συγκλονιστικότερες ιστορίες του αθλητισμού κατάφερε να γράψει ο Ιταλός, πρώτη οδηγός της Formula 1, Άλεξ Ζανάρντι, ο οποίος είναι ανάπηρος εδώ και 13 χρόνια, αλλά κατάφερε να τερματίσει στο πιο επίπονο σπορ του κόσμου, το λεγόμενο "Ironman"!

Έχασε τα πόδια του το 2001 σε μια σύγκρουση σε αγώνα καρτ, αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Η δύναμη της θέλησης του μπορούσε να νικήσει οποιοδήποτε εμπόδιο του παρουσιαζόταν. Το 2012 συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου στον αγώνα ταχύτητας με χειρήλατο "ποδήλατο", παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο. Ενώ, φέτος έχει συμβόλαιο με την BMW στο πρωτάθλημα "Blancpain GT Sprint Series"! Επόμενος στόχος που έβαλε ήταν να πάρει μέρος στο δυσκολότερο άθλημα του κόσμου και τα κατάφερε.

Στις 11 Οκτωβρίου 2011 συμμετείχε στη διοργάνωση της Χαβάης, τη γνωστή ως Κόνα για τον τίτλο του IronMan. Το αγώνισμα αυτό θεωρείται ως το πιο επίπονο στον κόσμο και πολύ λίγοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να το ολοκληρώσουν, μιας και χρειάζονται πάρα πολλές ώρες προπόνησης, τόσο σωματικής, όσο και ψυχικής.

Η διοργάνωση της Κόνα αποτελείται από 3.8 χιλιόμετρα κολύμπι, 180 χιλιόμετρα ποδηλασία και 42 χιλιόμετρα αγώνα δρόμου. Ο Ζανάρντι χρησιμοποίησε ένα γιλέκο που κρατούσε το σώμα του στην επιφάνεια της θάλασσας για το κομμάτι της κολύμβησης, ένα χειρήλατο "ποδήλατο" για το μέρος της ποδηλασίας και το κομμάτι του τρεξίματος το έκανε με αναπηρικό καροτσάκι, τερματίζοντας σε 9 ώρες 47 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα.

"Είναι κάτι το φανταστικό και ποτέ δεν θα ξεχάσω αυτή τη μέρα για το υπόλοιπο της ζωής μου", τα πρώτα λόγια του Ζανάρντι στον τερματισμό. Μπορείτε να φανταστείτε πως ο πρώτος αγώνας τριάθλου μου ήταν στο Κόνα; Είναι σαν να λες "ωραία, μου αρέσουν τα αυτοκίνητα, θα κάνω έναν αγώνα και σκέφτομαι το Grand Prix στη Μόντσα.

Τα τελευταία 300 μέτρα άξιζαν τα πάντα. Δεν γνωρίζω αν οι υπόλοιποι είχαν την ίδια υποστήριξη από τους θεατές, αλλά όταν διέσχισα τη γραμμή του τερματισμού, να σας πω πως δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Ήταν απίστευτο. Σχεδόν έβαλα τα κλάματα. Δεν είμαι πολύ ευαίσθητος σε αυτά τα θέματα, αλλά αυτό ήταν ξεχωριστό", συμπλήρωσε ο Ιταλός.

Ο Ζανάρντι στη Formula 1 οδήγησε για τη Τζόρνταν, τη Μινάρντι και τη Λότους στο διάστημα μεταξύ 1991 και 1994, ενώ επέστρεψε το 1999 για την Γουίλιαμς χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Αντίθετα, είχε πολύ μεγαλύτερη επιτυχία στους αγώνες ΚΑΡΤ στους οποίους πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή το 1997 και το 1998.

από Contra.gr

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δευ 01 Αύγ 2016 12:55 »

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Χρυσό ο Zanardi 15 χρόνια μετά το φρικιαστικό ατύχημα
« Απάντηση #3 στις: Πεμ 15 Σεπ 2016 15:06 »
Παράθεση
Χρυσό ο Zanardi 15 χρόνια μετά το φρικιαστικό ατύχημα

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2001 η ζωή του Alex Zanardi άλλαξε για πάντα. Στην πίστα του Lausitz, στο πλαίσιο ενός αγώνα του Πρωταθλήματος Champ Car, ο Ιταλός πιλότος είχε σοβαρό ατύχημα που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή.

Με μόλις ένα λίτρο αίματος να κυκλοφορεί στο σώμα του (!), η καρδιά του σταμάτησε επτά φορές, αλλά με τη βοήθεια των γιατρών κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, χάνοντας όμως τα δύο του πόδια, τα οποία ακρωτηριάστηκαν από το γόνατο και κάτω.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

"Το αυτοκίνητο διαλύθηκε σε δύο κομμάτια, ένα μέρος δικό μου έμεινε με το αυτοκίνητο και ένα άλλο, που ήταν τα πόδια μου, είπε 'αντίο' και ακολούθησε άλλη κατεύθυνση", είχε δηλώσει το 2012 πριν τους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου.

Την Πέμπτη 14/9, λίγες ώρες πριν τη συμπλήρωση 15 χρόνων από αυτήν τη μαύρη επέτειο, ο 49χρονος Ιταλός κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη χειροκίνητη ποδηλασία, στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης δρόμου της κατηγορίας H5 (αθλητές που χρησιμοποιούν handcycles), στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Χρειάστηκε 28'36"81 για να καλύψει τα 20 χιλιόμετρα της διαδρομής, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Αυστραλό Stuart Tripp.

Είναι το 4ο συνολικά μετάλλιο του "υπερανθρώπου" από τη Bologna (ναι έχει καταφέρει μεταξύ άλλων να ολοκληρώσει και το Ironman Triathlon, το 2014), μετά τα δύο χρυσά και το ένα ασημένιο που πήρε στο Λονδίνο το 2012. Και είναι πολύ πιθανό η συλλογή του να μεγαλώσει.

Ο Ζanardi έχει στεφθεί δύο φορές Πρωταθλητής στο CART, το 1997 και το 1998, ενώ έχει περάσει και από την Formula 1 αγωνιζόμενος σε 41 GP με τις Jordan, Minardi, Lotus και Williams.

"Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ζωής μου"
"Αισθάνομαι πολύ τυχερός, πως η ζωή μου είναι ένα ατελείωτο προνόμιο. Εδώ που βρίσκεται σήμερα το Ολυμπιακό Στάδιο, σε αυτό το κομμάτι γης υπήρχε μια πίστα (σ.σ. Jacarepaguá) στην οποία πήρα την πρώτη μου pole position στο Indy Car. Για έναν ρομαντικό τύπο σαν κι εμένα αυτό είναι κάτι ιδιαίτερο. Δεν συνηθίζω να λέω ευχαριστώ στο Θεό για τέτοιου είδους πράγματα. Πιστεύω πως ο Θεός έχει πολύ πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθεί, αλλά σήμερα αυτό που συνέβη είναι ξεχωριστό. Πρέπει να υψώσω τα μάτια μου στον ουρανό και να τον ευχαριστήσω", δήλωσε ο Ιταλός που έχει αναδειχθεί οkτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην χειροκίνητη ποδηλασία.

Μιλά με ταπεινότητα προσπαθώντας να δώσει κουράγιο σε ανθρώπους που τραβούν το δικό τους Γολγοθά, περιγράφοντας όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται τις δυσκολίες που βίωσε τον πρώτο καιρό μετά το ατύχημα, έχοντας χάσει πια τα κάτω άκρα του. Το πως κατάφερε να μετατρέψει την τραγωδία σε "ευκαιρία ζωής", αποτελεί εντυπωσιακό επίτευγμα και απόδειξη πως η δύναμη που κρύβει μέσα του κάθε άνθρωπος είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ότι ο ίδιος πιστεύει.

"Παρά το ατύχημα, αυτό που συνέβη σε μένα, εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη ευκαιρία της ζωής μου. Όλα όσα κάνω σήμερα έχουν άμεση σχέση με την κατάσταση που βιώνω. Όταν βρίσκεις τον αυτό σου σε μια συγκεκριμένη κατάσταση πρέπει να καταλάβεις που ακριβώς θέλεις να πας και να συγκεντρωθείς σε αυτό που μπορείς να πετύχεις. Είτε πρόκειται για κάτι μικρό είτε για κάτι μεγάλο, βήμα-βήμα μπορείς να κάνεις πράγματα να συμβούν".

"Κάποτε με ρώτησαν αν θα επέστρεφα ποτέ σε αγωνιστικό αυτοκίνητο, αλλά το πιο σημαντικό για εμένα ήταν να μπορώ να πάω μόνος μου στην τουαλέτα και να κάνω μόνος μου την ανάγκη μου, αλλά δεν μπορούσα να το κάνω. Έπρεπε να έχω βοήθεια. Αυτή ήταν η πρώτη μου προτεραιότητα. Μέρα με τη μέρα κατάφερα να επανακτήσω τον έλεγχο και τη δύναμη. Αυτό με βοήθησε να επανακτήσω κάπως την αυτοπεποίθησή μου και να συγκεντρωθώ σε διαφορετικά πράγματα και να μαι τώρα εδώ"
.

από Gazzetta.gr

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Παρ 19 Μάι 2017 21:32 »