Κρατήθηκα και δεν έγραψα τίποτα έως και σήμερα, απλά για να δω μήπως και συγκινηθεί κάποιος(σ.σ. Δημοσιογράφος) και γράψει κάτι.
Μια άποψη, μια κριτική, ένα κράξιμο, βρε αδερφέ, για το ματς στη Βέροια, για το Χριστόπουλο, για το ΧΒ, για το Πατσατζόγλου, για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ!
Μάταια.
Κι αντί να πείτε και "μπράβο" που φιλοξενούνται τεκμηριωμένες και εμπεριστατωμένες απόψεις όπως του GIWRGI, του christos ή του chilly, κράζετε το pas.gr που τις "φιλοξενεί".
Δύο τινά συμβαίνουν: Ή δεν το κατέχετε το τόπι(οπότε δικαιολογείστε) ή δε λέτε να φτύσετε την εδώ και χρόνια λιωμένη καραμέλα που λέει ότι ...
"η κριτική του πληκτρολογίου και οι προπονητές της εξέδρας κάνουν κακό στην ΑΜΟ".
Όταν θα μάθετε, λοιπόν, να εστιάζετε στο ΤΙ λέει κάποιος και όχι στο ΠΟΙΟΣ, τότε ίσως μπορεί να τα καταφέρουμε να κάνουμε εποικοδομητικό διάλογο εδώ μέσα.
Ας επανέλθουμε, όμως, στο ζουμί.
Έχουμε, δυστυχώς, πέσει στη λούμπα που ήθελε να πέσουμε ο ΧΒ και οι συν αυτώ.
Ν 'αρχίσουμε να διαφωνούμε για την καταλληλότητα του Χριστόπουλου, ρίχνοντας στον προπονητή μας ευθύνες που δεν του αναλογούν.
Ο άλλος λέει γιατί δε βάζει Γιάκο, Τοπούζη. Ο άλλος έγραψε ότι ο Γιάκος είναι και νεαρός και εξελίξιμος. Και μόνο ένας βρέθηκε(pagouras83) να πει ότι τα παλληκάρια απλά δε κάνουν. Πώς να το κάνουμε τώρα; ΔΕΝ ΚΑ-ΝΟΥΝ. Όποιος τους έχει δει, ακόμα και στο δίτερμα της προπόνησης μπορεί να το βεβαιώσει.
Ο άλλος έγραψε γιατί δε βάζει το Μπαμπανιώτη μέσα. Έλα μ.... στο τόπο σου!
Άντε να φωνάζετε για Κοροβέση, Κεϊτά -άντε και Νίκλη, να το δεχτώ. Ο Κεϊτά είναι και προσωπική μου αδυναμία και μου φαίνεται αδιανόητο να μη παίζει. Αλλά, ρε παιδιά, λίγο σοβαροί να μαστε... Γιάκος και Τοπού; Τους έχετε δει, έστω σε ένα κοντρόλ;
Εγώ ξέρω ότι ...when you pay peanuts, you buy monkeys.
Γιατί ήταν κι άλλοι U24 ελεύθεροι, αλλά έπρεπε να σκάσεις κάτι παραπάνω απ' ό,τι χρειαστηκες για τον Τοπού, τον οποίο παίδευες 2 βδομάδες για να του κάνεις συμβόλαιο, καθώς απλά ήταν "το μη χείρον, βέλτιστον".
Το παιχνίδι στη Βέροια δε κρίθηκε ούτε επειδή δεν έχουμε σέντερ φορ, ούτε επειδή έπαιξε ο Villa αριστερό χαφ.
Ο βασικότερος παράγοντας ήταν ότι τα δύο μας αμυντικά χαφ, Τσουκαλάς και Πάτσα, ήταν ΕΜΕΤΙΚΟΙ. Και οι 2 έκοβαν μόνο όταν οι αντίπαλοι έχαναν το κοντρόλ, ενώ όταν ήταν να κάνουν μία πάσα στα 2 μέτρα ή να ελευθερώσουν παιχνίδι, ήταν απλά ΑΙΣΧΡΟΙ.
Κι άντε πες λάθος Χριστόπουλου που έπαιξαν αυτοί οι δύο; Πλην Κεϊτά, που για μένα είναι απαραίτητος για να κάνει λίγο παιχνίδι, τι άλλη εναλλακτική υπάρχει; Ωραία, να βάλει Ντε Βισέντι στα 6άρια. Και μπροστά του ποιος; Ο Γιάκος ή ο Τοπού; Σοβαροί να μαστε.
Κάνετε το λάθος και συγκρίνετε με Αναστασιάδη. Ο Αναστασιάδης είχε κι ένα Μπεσέρα, κι ένα Γεωργίου να βάλει κεντρικό χαφ, με καλή εναλλακτική στις πτέρυγες, ή ακόμα κι έναν Τσαμπρέλα, αν θέλετε, που προσωπικά δε μου άρεσε. Είχε και για κάνα 2 ματς Ζαραδούκα, που μας έδωσε κι ένα διπλό στη Κέρκυρα. Είχε κι ένα Φώτη Κηπουρό, που ενέπνεε μια Α σταθερότητα. Δεν το παρουσιάζω λες κι είχε το βάθος της Εθνικής Ισπανίας, αλλά κοιτάς το πάγκο του ΠΑΣ και σε πιάνει απογοήτευση. Και μη ξεχνάτε ότι παίξαμε και με Πάντο δεξί χαφ και του βγήκε. Για φανταστείτε να το χε κάνει κι ο Χριστόπουλος αυτό και να χάναμε. Τι θα του χαμε σούρει τώρα;
Για τη διαιτησία δε γουστάρω να μιλάω, αλλά, ρε πούστη, αν αυτό δεν είναι σφαγή, τότε ποιο είναι;
Το γκολ του Ίλιτς και το οφσάιντ του Villa φάνηκαν πεντακάθαρα απ' το πέταλο. Ούτε καν χρειάζεται ριπλέι. Του Τζάνη πες είναι δύσκολο να το δει, είναι οριακό, που πάλι είναι λάθος.
Κι άντε εγώ να είμαι μαλάκας και να πω ότι ήταν η κακιά η ώρα για το βοηθό και είχε λάθος θέση, κι έδωσε το Villa οφσάιντ.
Στη φάση του Ίλιτς είσαι μπροστά, ρε Δημητρόπουλε, δεν υπάρχει ανθρώπινο λάθος. Απλά δεν υπάρχει.
Σιγά μη μας γύριζε το ματς ο Καφές, αν εκεί γινόταν το 0-1.
Το Μιχαήλ Κολοβέτσιος δείχνει να βρίσκει ρυθμό, αν και οι δύο είναι επιρρεπείς στη πίτα.
Θυμηθείτε πούλημα μπάλας στην αρχή του ματς από Κολοβέτσιο, που παραλίγο να βγούμε εκτεθειμένοι.
Ας ελπίσουμε ότι θα αξιοποιηθεί τώρα ο Τζημόπουλος και στο 6, όπου έκανε καλούτσικες εμφανίσεις πέρσι. Ειδικά στην αρχή, όπου είχε βγάλει και καλές ασσίστ. Τζημό-Κεϊτά, μου φαίνεται καλό σχήμα για τη Δευτέρα...
Ο Πάντος μου είναι πολύ συμπαθής, ως φυσιογνωμία, αλλά και παικτικά. Ε, πραγματικά, στη Βέροια παίζει να ταν ένα απ' τα χειρότερά του ματς με τον ΠΑΣ. Μόνο η εμπειρία και το τάκλιν, πολλές φορές δεν είναι αρκετά.
Συμφωνώ απόλυτα με το ότι πρέπει να γυρίσει στα δεξιά, αν και επιθετικά δε θα αλλάξει κάτι.
Ο Λίλα πραγματικά ήταν ένα κακό αστείο. 2 φορές που έπρεπε να κάνει αλβανικό βιπ έξω απ' τη περιοχή κι ας πήγαινε η μπάλα στα μπαλκόνια, γύρισε τη μπάλα πίσω. Στις 2 απόπειρες που πήγε να κάνει όβερλαπ με το Γεωργίου, έτρεχε σαν κατοστάρης ντουγρού. Μηδέν αντίληψη χώρου. Και δυστυχώς η μόνη θέση που μπορεί να μην είναι κακός, είναι αυτή του δεξιού μπακ και του στόπερ. Αμ χαφ ούτε για αστείο.
Για Πάτσα - Τσουκαλά τα είπα. Απλά δείτε στη φάση του γκολ, την αντίδραση του Πάτσα, λίγο πριν το φάμε. Αφού έχει μαρκάρει με τεράστια επιτυχία τον Γεωργέα, που επελαύνει με ανάποδο πόδι(!), ως άλλος Μέσσι, από αριστερά, βάζει τα χέρια στη μέση και ξεφυσάει, σαν γκόμενα που της λες ότι δε κάνει καλή πίπα.
Τον Τσουκαλά τον πίστευα, αλλά δυστυχώς δεν....
Για το Ντε Βινσέντι τα γνωστά. Το ότι είναι γατάκι και ανύπαρκτος, ειδικά εκτός έδρας, το ξέρουμε. Το ότι επίσης είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να βγάλει μια ασσίστ, επίσης το ξέρουμε. Άμα ο παίχτης μένει αδούλευτος από μικρός, το αποτέλεσμα είναι 65 συμμετοχές/4 γκολ. Κι είναι κρίμα, γιατί έχει τρομερά τεχνικά χαρακτηριστικά.
Ρε Φώτη αγόρι μου, όπως μπαίνεις από δεξιά, όσο πιο κοντά πας στο τέρμα, τόσο πιο πολύ μικραίνεις τα μέτρα της εστίας που βλέπεις για να εκτελέσεις επιτυχώς. Είχες το χώρο και το χρόνο να κάνεις και ένα βηματάκι προς τα αριστερά αλλά και να εκτελέσεις ένα κλικ πιο πριν, έτσι ώστε να προλάβεις και την έξοδο του ΤΦ. Αλλά το τετ-α-τετ είναι θέμα ψυχολογίας. Και μάλλον δεν την έχεις/είχες.
Για τον άμπαλο τιμωρό τι να πω. Φαντάζετε να χει ψωνιστεί και να νομίζει ότι είναι τόσο απαραίτητος που τον βάλαμε μέχρι και αριστερό χαφ για να χωρέσει στην 11άδα;
Α, επίσης, δε θέλω ούτε να φανταστώ πόσο εφιαλτικό θα ήταν το τελείωμα της φάσης, εάν ο επόπτης δεν έδινε το ανύπαρκτο οφσάιντ. Ίσως και καλύτερα που το δωσε! 8)
Ο Ίλιτς έχει τις κινήσεις του φορ, αλλά δεν είναι. Απλά κάποιος πρέπει να κάνει κι αυτή τη δουλειά. Δε φταίει ο Σέρβος αν το καλοκαίρι κάποιοι αποφάσισαν ότι χρειαζόμασταν 3-4 δεξιά μπακ, παρά να πάρουμε ένα φορ περιοχής (π.χ. Τσέζαρεκ...).
Οι αλλαγές δυστυχώς ήταν πολύ κακές και δε χρειάζονται ιδιαίτερο σχολιασμό. Περίμενα καλύτερο διάβασμα παιχνιδιού από τον κόουτς κι όχι "μπαγεβιτσικό" κοουτσάρισμα.
Τίποτα δεν τελείωσε στη Βέροια. Πολλά όμως μπορεί να αρχίσουν αν ο Χριστόπουλος δει τα λάθη του και τα διορθώσει!
Ας μας δικαιώσει για την εμπιστοσύνη που του δείχνουμε, το (χλιαρό) χειροκρότημα που πήρε στη Βέροια και για το κακό που κάνουμε στην ΑΜΟ, κάνοντας του κριτική απ' το pas.gr!
3-0 Λειβαδιά και βουλώνουμε στόματα. Θα είμαστε εκεί!