Αποστολέας Θέμα: Ο συνδικαλισμός εν Ελλάδι  (Αναγνώστηκε 3921 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Ο συνδικαλισμός εν Ελλάδι
« στις: Παρ 28 Σεπ 2012 20:41 »
Συνδικαλιστης γινεσαι για να εκπροσωπεις με τον καλυτερο δυνατο τροπο τα συμφεροντα και τα δικαιωματα μιας ομαδας, μιας συντεχνιας απενατι σε οσους επειχηρησουν να τα βλαψουν, δεν γινεσαι για να εισαι κοντα στα κεντρα εξουσιας, δεν γινεσαι για να βρισκεσαι κοντα στα κεντρα επιρροης και στα κεντρα ληψης των αποφασεων. Επισης δεν γινεσαι για να "κουκουλωνεις", οταν ειναι το κομμα σου στην εξουσια και να "γαβγιζεις" (γιατι περι αυτου προκειται) οταν εισαι αντιπολιτευση, ουτε για να παιρνεις ......700 ευρω συνδικαλιστικη συνταξη. Τελος δεν γινεσαι για να καταφερνεις να μην πηγαινεις ποτε στην δουλεια σου, παρα το οτι πληρωνεσαι και να "αραζεις" στην συνδικαλιστικη σου καρεκλα. 

Ενα απο τα καρκινωματα του ελληνικου κρατους, απο την δεκαετια του ΄80 και μετα ειναι και ο συνδικαλισμος.

Πρωτα απο ολα, σε ολες τις χωρες δεν υπαρχει συνδικαλισμος με την αυστηρη κομματικη εννοια που υπαρχει στην Ελλαδα. Δηλαδη ο καθε ανθρωπος εχει το δικαιωμα να συνδιακαλιζεται και να υπερασπιζεται τα εργασιακα του δικαιωματα, αλλα οχι κατω απο μια κομματικη - παραταξιακη ομπρελα. Παρα το οτι μπορει να εχει καποια κομματικη - πολιτικη προτιμηση.

Στην Ελλαδα συμβαινει κατι πρωτοφανες, εχουμε παραταξεις - οργανα ελεγχου των κομματων (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΠΑΜΕ...ΔΑΠ, ΠΑΣΠ. ΠΚΣ, ΕΑΑΚ, ΦΟΣ...) και συνδικαλιστες - κομματοσκυλα, "φυτεμενους" και πειθηνια οργανα των κομματων που ανηκουν. Εξυπηρετουν τα συμφεροντα της παραταξης και του κομματος που ανηκουν, με ανταλαγμα μια "λαμπρη" πολιτικη καριερα. Και ετσι βλεπουμε πρωην συνδικαλιστες να γινονται πολιτευτες, βουλευτες ως και υπουργοι....

Αποτελεσμα, ολων αυτων ειναι να "καπελωνουν" τα αιτηματα των εργαζομενων και με εναν πολυ εντεχνο τροπο να τους "φιμωνουν"....

Ολο αυτο το καλοστημενο και καλοκουρδισμενο συστημα ειναι δημιουργημα του Ανδρεα Παπανδρεου, με την βοηθεια και την συνεισφορα και οσων ακολουθησαν και το διογκωσαν.

Υ.Γ. Δεν ειμαι κατα του συνδικαλισμου γενικα, αλλα του συνδικαλισμου εν Ελλαδι.
« Τελευταία τροποποίηση: Παρ 28 Σεπ 2012 20:46 από ΛΑΜΙΑ FANS »
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος Αντώνς

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Ο συνδικαλισμός εν Ελλάδι
« Απάντηση #2 στις: Σαβ 29 Σεπ 2012 21:34 »
«Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.
Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου..»

Αφιερωμένο και καληνύχτα..
Se ci coglie la crudele morte, dura vendetta verrà dal partigian..

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σαβ 29 Σεπ 2012 22:57 »
«Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.
Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου..»

Αφιερωμένο και καληνύχτα..

Συμφωνω απολυτα με αυτο θελεις να πεις, αλλα τι;

Υ.Γ. Δεν ειμαι κατα του συνδικαλισμου γενικα, αλλα του συνδικαλισμου εν Ελλαδι.

Αν διαβασες το κειμενο μου προσεκτικα, επισημαινω οτι δεν ειμαι κατα του συνδικαλισμου, ειμαι κατα του κομματικοποιημενου συνδικαλισμου οπως εχει αναπτυχθει στην Ελλαδα και του συνδικαλισμου με ατομικο συμφερον.

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σαβ 06 Οκτ 2012 22:35 »
Παράθεση
Το 99% των «αγανακτισμένων» που θα γεμίσουν τους δρόμους την Τρίτη 9/10/2012 για να υποδεχθούν την Μέρκελ….
ΚΑΙ θα «βαπτιστούν» από τα ΜΜΕ «λαός με δίκαια αιτήματα»…
ΚΑΙ θα συνοδευτούν από «ψευτοεπαναστάτες» και «χουλιγκάνους» συμπεριλαμβάνονται στις πιο κάτω Λίστες….

ΛΙΣΤΕΣ εκατοντάδων επίορκων συνδικαλιστικών παραγόντων
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων καταθετών του εξωτερικού
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων φοροφυγάδων
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων φοροκλεπτών
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων άφαντων συνταξιούχων
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων μαϊμού τυφλών και αναπήρων
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων καταπατητών & ιδιοκτητών αυθαιρέτων
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων απόρων βιομηχάνων, βιοτεχνών κι εμπόρων
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων απόρων ιατρών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων κ.ά.
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων δανειοληπτών που τό παιξαν νεόπλουτοι
ΛΙΣΤΕΣ χιλιάδων βολεμένων χωρίς αντικείμενο εργασίας
ΛΙΣΤΕΣ εκατοντάδων επίορκων κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων όλων των βαθμίδων εξουσίας (νομοθετικής, εκτελεστικής, αυτοδιοικητικής, διοικητικής, δικαστικής κλπ κλπ)

Όλοι αυτοί λήστεψαν και ληστεύουν όλους όσους είμαστε σήμερα άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, μικρομεσαίοι …………. και όλους όσους προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατηθούμε όρθιοι … χωρίς να γκρεμίζουμε και να καίμε …
Εμείς δεν θα είμαστε μαζί τους….

Αποσυνδεδεμένος pasajax

• Global Moderator
  • Sr. Member
  • Αξιοπρέπεια ρεε
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Τρι 09 Οκτ 2012 00:51 »
2 ερωτήματά
1) Λαμία για περιέγραψε με ποιόν συνδικαλισμό είσαι;
2) Giwrgi η παράθεση που δίνεις από που είναι;

Αν κάποιος έχει δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα, ως υπάλληλος έχει γνώση τι σημαίνει σωματείο, συλλογική σύμβαση.
Αν γενικά θεωρείται ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει απεργία χωρίς να έχει επιπτώσεις ή να πηγαίνει σε συλλαλητήρια ή σε συνελεύσεις του σωματείου του χωρίς προβλήματα από τον εργοδότη του, τότε κάνει λάθος γιατί ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει.  Άρα δεν επιτρέπεται από τον εργοδότη ο οποιοσδήποτε να είναι συνδικαλιστής.

Και για να μην μπερδευόμαστε ή μην προσπαθούμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Όταν λέμε συνδικαλιστής εννοούμε τον εργαζόμενο που είναι μέλος συνδικάτου.
Έχει δικαίωμα να είναι κάποιος συνδικαλιστής.  Οι εργοδότες δεν το θέλουν αυτό, και οι υπάλληλοι αυτών τα μμε, καθώς και τα κόμματα που κυβέρνησαν και η ακροδεξιά είναι έναντια στο δικαίωμα κάποιου να είναι συνδικαλιστής.

Για τους μεγοσυνδικαλιστες και ξεπουλημενους του Πασοκ και της νδ που πότε δεν ήταν με τους εργαζόμενους αλλά με τους εργοδότες,  αν καποιος θεωρεί τον ευατό του θιγόμενο,  ας πάει και να τους ζητήσει το λόγο. Αλλά το να χρησιμοποιεί αυτό για να χτυπάει την έννοια συνδικαλισμός,  ας ξέρει ότι ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος. Εξάλλου πρετεντέρίδες,καθημερινές και σκάι την κάνουν αυτή τη δουλειά χρόνια τώρα.

Εξάλλου επειδή ουδείς βλαξ, μην ξεχνάμε το εξής :
Σε κάθε πλατεία, πέρισυ  που έβγαινε κόσμος να διαμαρτυρηθεί,αυτοί  που λέγανε έξω οι συνδικαλιστές,  έξω τα κόμματα, ήταν αυτοί που ήθελαν,  πονηρά (τρομάρα τους) ύπουλα να υπάρχει το δικό τους κόμμα. Το πάνω μέρος της πλατείας συντάγματος δυστυχώς το κατάφερε αυτό, και να 3 νέα κόμματα πήραν τα ψηφάλακια τους. Αυτοί λέγανε έξω τα κόμματα. Εννοούσαν έξω τα αλλά κόμματα και ολως τυχαίως της αριστεράς ( εκτός αν είδε κάνεις κανα πασοκο ή νδ κομματικό στέλεχος  ).

Τελευταίο... η χούντα απαγόρευσε κόμματα,  σωματεία κλπ. Οι δημοκράτες που είναι με την ελεύθερη αγορά,  με το δντ, την τρόικα, το συμαζεμα του κράτους (μιλάνε οι κρατικοδιαιτες μεγαλοεπιχειρησεις που έχουν πάρει επιδοτήσεις, και κυρίως οι υπάλληλοί τους πολιτικοί νδ,πασοκ, και λοιποί αστοί) θα απαγορεύσουν τον συνδικαλιστή;

Το πρωί , εκτός ότι σε κάποια σημεία απαγορεύονται οι συναθροίσεις(!!!!) όσοι δεν έχουν πρόβλημα με την Αγκελα,  να πάρουν τηλέφωνο τον πρόεδρο του σεβ,του εβεα,την συγκυβερνηση, τους ηγέτες της οικονομίας Μανο,ανδριανόπουλο,τζημερο και να πάνε σε ένα φτωχικό καφενε στην Εκάλη, να οργανώσουν τα σχέδια τους για το πως θα βοηθήσουν τον λαουτζικο.
Εμείς ο λοιποί που μια ζωή είμασταν λαμογια και τα έχουμε κονομησει θα παμε στο συλλαλητήριο.

Μην σκύβεις το κεφάλι...

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Τρι 09 Οκτ 2012 17:58 »
Pasajax, θεωρω απαραιτητο να υπαρχει συνδικαλισμος και να διεκδικει τα αιτηματα των εργαζομενων.

Δεν θεωρω ομως απαραιτητο να υπαρχουν κομματικα οργανα που να ελεγχονται και να επικοινωνουν με τον ενα ή με τον αλλο τροπο με τον κομματικο τους φορεα.

Θεωρω απαραδεκτο να υπαρχουν συνδικαλιστες - κομματοσκυλα που χρησιμοποιουν την θεση του για προσωπικο οφελος και εις βαρος των υπολοιπων εργαζομενων.

Με δυο λογια, αν χρειαστω αυριο ως εργαζομενος την στηριξη και την βοηθεια του συνδικατου, απαιτω να τον εχω διπλα μου, απεναντι στον εργοδοτη ανεξαρτητως ποιος ειναι στην εξουσια και ανεξαρτητως προσωπικου κοστους.

Αποσυνδεδεμένος pasajax

• Global Moderator
  • Sr. Member
  • Αξιοπρέπεια ρεε
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Τρι 09 Οκτ 2012 18:21 »
Λαμία φίλε μου, κάποιες κουβέντες έχουμε πει και κατ'ιδίαν και ξέρεις τις απόψεις μου γενικά.
Είπες ότι με τον συνδικαλισμό όπως είναι στην Ελλάδα δεν συμφωνείς. Φέρε μου ένα παράδειγμα με ποιον συνδικαλισμό π.χ άλλης χώρας συμφωνείς, ώστε να καταλάβω καλύτερα.

Αυτό που θέλω να προσέξεις είναι το εξής: Με αφορμή τους ξεπουλημενους εργατοπατερες( τους οποίους το ίδιο το σύστημα, αυτοί που κυβερνανε τώρα δημιούργησαν ) θέλουν να ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ με τις εργατικές κατακτήσεις, το δικαίωμα να συνδικαλιζεσθαι και ότι έχει να κάνει με αγώνες.

Βέβαια η πείνα, η ανεργία και η φτώχεια μαζί με το θυμικό του λαού δεν μπορεί να βάλει τον κόσμο μέσα.
Οι θιασώτες της Ε.Ε στην Ελλάδα σε μικρό βαθμό λένε ευθέως στον κόσμο ότι: Θα πείνασετε, θα δουλεύετε όσες ώρες θέλει ο εργοδότης, δεν έχετε την προστασία από το νόμο.

Επειδή ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να βρεθεί ενάντια στους εργοδότες, το σωματείο, το συνδικάτο τους ενοποιεί και τους κάνει δυνατούς, αυτό δεν το θέλουν οι κυβερνήσεις,  οι τροικες και οι εργοδότες.

Να δεχτώ τις παρατηρήσεις από τους εργαζόμενους για το ταδε πρόβλημα, για τις ξεχωριστές πορείες κλπ. Αλλά να κάνουν παρατηρήσεις οι εργοδότες και όλα τα όργανά τους, δεν γίνεται.

Δεν είμαστε από την ίδια μεριά βιομήχανοι,εφοπλιστές,τραπεζίτες και εργαζόμενοι.

Εργαζόμενοι από εδώ, οι άλλοι από εκεί. Ανοργανωτοι οι εργαζόμενοι, κερδίζουν οι από εκεί. Οργανωμένοι οι εργαζόμενοι, υπάρχει πεδίο καλυτερευσης.

Μερκελ και συγκυβερνηση δεν έιναι με το λαό και τους εργαζόμενους. Μέτρα παίρνουν εναντίον τους.
Χάρισμα τους οι εργατοπατερες που αυτοί δημιούργησαν, εγώ δεν αναφέρομαι σε αυτούς.
Μην σκύβεις το κεφάλι...

Αποσυνδεδεμένος dk

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Τετ 10 Οκτ 2012 08:18 »

Επειδή ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να βρεθεί ενάντια στους εργοδότες, το σωματείο, το συνδικάτο τους ενοποιεί και τους κάνει δυνατούς, αυτό δεν το θέλουν οι κυβερνήσεις,  οι τροικες και οι εργοδότες.

σε γενικές γραμμές συμφωνώ με pasAjax απλά θα συμπλήρωνα στο παραπάνω νομίζοντας ότι κάτι τέτοιο θέλει να διατυπώσει ο lamia αλλά δεν το έχει κάνεις σαφώς έως τώρα ότι :
Ο καλύτερος σύμμαχος στην προσπάθεια να απαξιωθεί ο ρόλος των σωματείων κλπκλπ είναι η στάση των  ίδιων των εκλεγμένων εκπροσώπων ... Εκτιμώ ότι αυτό άλλωστε εννοούσε με την έννοια συνδικαλιστής και όχι τη σωστή έννοια που κατέγραψε ο PasAjax

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δευ 15 Οκτ 2012 20:00 »
Διευκρινίζω εκ νέου ότι δεν είμαι κατά του συνδικαλισμού, όταν αυτός εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τα αιτήματα των εργαζομένων, αλλά είμαι εναντίον όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της παράταξης και του κόμματος. Και στην Ελλάδα αυτό γίνεται. Ε, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει!

Εμένα με ενδιαφέρει αυτός που θα με εκπροσωπεί ως εργαζόμενο να είναι τίμιος και άξιος να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του με τον καλύτερο τρόπο, λίγο με ενδιαφέρει τι κόμμα ψηφίζει.

Δεν καταλαβαίνω επίσης τι πάει "συνδικαλιστικό κεκτημένο" όταν ένας υπάλληλος στην ΔΕΗ πρέπει να πληρώνει μειωμένο λογαριασμό ρεύματος, όταν ένας υπάλληλος του ΟΤΕ πρέπει να πληρώνει μειωμένο λογαριασμό τηλεφώνου. Και εγώ που τους πληρώνω ολοκλήρους τι είμαι ηλίθιος ή κοροΐδο;

Όταν ένας υπάλληλος της τραπέζης του παρέχεται το δικαίωμα να βάζει και ένα του παιδί στην τράπεζα (δεν ξερώ αν ισχύει ακόμα) ακόμα και αν αυτά είναι κούτσουρο; Γιατί να μην μπει ένας άνθρωπος που αξίζει;

Δεν καταλαβαίνω τι πάει να πει "επίδομα έγκυρης προσέλευσης στην εργασία" (για όσους ισχύει) και κάποια ακόμη περίεργα επιδόματα (για όσους ισχύουν).

Δεν καταλαβαίνω τι πάει να πει "συνδικαλιστική σύνταξη"; (για όσους ισχύει)

Αυτά πρέπει να τελειώσουν μια και καλή σε αυτή τη χωρά, οποίος είναι άξιος και ικανός θα δουλέψει και θα προκόψει. Θα ανταμείβεται για τον κόπο και την εργασία του! (Εκεί πρέπει να αγωνιστεί ο συνδικαλιστής για αξιοπρεπή μισθό σύνταξη και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας!)

Αποσυνδεδεμένος Αντώνς

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δευ 15 Οκτ 2012 21:06 »
Χωρίς να έχω πολύ όρεξη και αρκετό χρόνο ας προσπαθήσω να απαντήσω σε 2-3.

Όσα παραθέτεις παραπάνω είναι οι παροχές των αφεντικών προς τους εργατοπατέρες που εξυπηρετούσαν και θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Χαρακτηριστικό πως αρκετά στελέχη της ΠΑΣΚΕ στο δεύτερο μεγαλύτερο εργατικό κέντρο, αυτό της Θεσσαλονίκης, κατεβαίνουν με το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Και αναρωτιέμαι, είναι προσχώρηση μέρους της ΠΑΣΚΕ στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αρχίζει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό; Εξάλλου ανέκαθεν ήταν μαζί με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, και υπέγραφαν μειώσεις μισθών και συλλογικές συμβάσεις. Οι ίδιοι που δεν είχαν πρόβλημα να γίνουν ανώνυμες εταιρίες ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ που χρησιμοποιείς στο παράδειγμα σου. Άρα και να δίνουν διάφορα "μπόνους" στους υπαλλήλους τους. Είναι σα να παραπονιέσαι γιατί οι εργαζόμενοι στο MALL έχουν έκπτωση 20% στα εντός του εμπορικού καταστήματα. Αλήθεια, για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για ακόμη μία φορά στο Λάτση δεν έχεις απορία;

Γι'αυτό και δημιουργούνται άλλα μέτωπα με σκοπό την ξεκάθαρη ταξική γραμμή. Με σκοπό την ανασυγκρότηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, απέναντι στην εργοδοσία και αυτούς που κρατάνε την εξουσία στα χέρια τους. Με οργάνωση στους χώρους δουλειάς, μακριά από τα κλειστά γραφεία των παραταξιακών διαβουλεύσεων με στόχο τον εγκλωβισμό των εργατών γι'ακόμα μία φορά.

Συγνώμη για το σύντομο-ανολοκλήρωτο αλλά πρέπει να φύγω.
Se ci coglie la crudele morte, dura vendetta verrà dal partigian..

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δευ 15 Οκτ 2012 23:48 »

ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ 
Κηφηναρά, λακέδες, μαιτρέσες, δοτοί, εγκάθετοι, ρουσφετολόγοι, κομματόσκυλα μας είχαν 30 χρόνια στη χλεύη και στη λάσπη της γκεμπελικής τους τακτικής και επιχειρηματολογίας.   
Επιπίνδυνα αστικά τομάρια σε μικρές εξουσίες με  θεσπισμένα προνόμια  που χρόνο με το χρόνο εξαργύρωναν την ιδιότητα του αιρετού  αντιπροσώπου και  εκποιούσαν  κάτω από τα υπουργικά τραπέζια χρόνων κεκτημένα των εργαζόμενων (ιδιωτικού – δημόσιου).
Ούτε για φτύσιμο.

Σειρά τους τώρα να απεργήσουν όλοι αυτοί με τις παρέες τους και να κάνουν φουλ πεζοδρόμιο.
 :stop:

Ναι στο συνδικαλισμό και στα αυτόνομα ψηφοδέλτια.
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Πεμ 18 Οκτ 2012 00:24 »
Φίλε heartless, σε όσα γραφείς για τους εργατοπατέρες έχεις δίκιο (επωνύμους και λιγότερο επωνύμους), αλλά επέτρεψε μου να διαφωνήσω στο ότι όλα αυτά τα δικαιώματα τα απολάμβαναν τόσα χρόνια μόνο οι εργατοπατέρες.

Για κάποιο λόγο τα απολάμβαναν όλοι οι εργαζόμενοι (εκτός ίσως από την συνδικαλιστική σύνταξη).

Δουλεύεις  στον ΟΤΕ ή στην ΔΕΗ κάποιος; Θα αμείβεται για την εργασία του και για τον κόπο του, τα υπόλοιπα "προνόμια ¨ εμένα με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν. (μονό στην Ελλάδα)

Να αγωνιστεί για αύξηση του μισθού του και της μελλοντικής σύνταξης του και εγώ μαζί του!

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Τετ 07 Νοέ 2012 14:45 »
Η μοίρα και οι μοιραίοι του συνδικαλισμού (του Γ. Καρανάσιου)

Σε προηγούµενη  αρθρογραφία, «Το µπάχαλο δεν έχει τελειωµό» ( 17/10/2012 ), τονίστηκε, ότι η κρατική εξουσία δεν προστατεύει και δεν εξυπηρετεί την κοινωνία. Το Πολίτευµα προστατεύει τους « ολίγους », το υπάρχον Σύνταγµα, έχει γίνει κουρέλι και το πολιτικό σύστημα ( πολιτικοί, κρατικός µηχανισµός, διαπλεκόμενα συμφέροντα, συντεχνίες ) είναι ένα κλειστό σύστημα εξουσίας, διεφθαρµένο, που συνεχίζει τις µονόπλευρες και βάρβαρες πολιτικές του, µε σκοπό περαιτέρω την εξαθλίωση και τη διαίρεση της κοινωνίας.

Οι τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή για µία σειρά άρθρων, έδειξαν, ότι οι κυρίαρχες συντεχνίες και οι εργολάβοι είναι οι ευνοούµενοι του πολιτικού σαπιο-συστήµατος.

Η κοινωνία συνεχίζει να ιδιωτεύει και να παρακολουθεί την κοινωνική ισοπέδωση.

Υπάρχει το µεγάλο πρόβλημα της επιβίωσης των βασικών  αναγκών του, που πρέπει να λύσει. Και όταν τελικά, αποφασίζει να βγει ειρηνικά, να δείξει την αγανάκτησή της στους δρόµους, στις πλατείες, το πολιτικό σύστημα έχει τη λύση, ξύλο, χημικά, πλαστικές σφαίρες, Χρυσή Αυγή, τους γνωστούς αγνώστους, τους κουκουλοφόρους, κ.λ.

Το συνδικαλιστικό κίνημα ( ως συνολική εικόνα – πάντα υπάρχουν και διαφορετικές φωνές ) έχει γίνει από δεκαετίες μέρος του προβλήματος, με χαρακτηριστικά παρτι-καλισμού και κομματο-συνδικαλισμού. Το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να πετάξει από τις πολιτικές τάξεις το συνδικαλιστικό κίνημα ( οι στυμμένες λεμονόκουπες, είναι πλέον άχρηστες ), το οποίο είναι πλέον εμπόδιο στην προσπάθεια να διατηρήσει την αυτονομία του και να διασώσει το σάπιο πολιτικοοικονομικό καθεστώς της χώρας μας.

Το υπάρχον πολιτικό σύστημα, είναι όμως και η εικόνα της  κοινωνίας µας. Αυτό το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα επιθυμούμε, αυτό έχουμε. Οι πρόσφατες εκλογές το αποτύπωσαν, όταν όλοι µας γνωρίζαμε την εικόνα της χώρας µας και τις πολιτικές προοπτικές.   

Δεν υπάρχει  πιο µεγαλειώδες και ουσιαστικό  από το να ορίζεται η μοίρα
των ανθρώπων από τους ανθρώπους. « Οι άνθρωποι, ορισμένες φορές, είναι κυρίαρχοι της µοίρας τους » ( Σαίξπηρ ).

Οι µοναδικές πολιτικές δυνάµεις, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ν’ αλλάξει η µοίρα του τόπου, είναι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις µε τα εκατομμύρια µέλη τους.

Αλλά  ποιες συνδικαλιστικές οργανώσεις; Αυτές που έγιναν εφαλτήρια για  πολιτικές καριέρες;

Ποια  συνδικάτα, όταν και αυτά είναι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση με το υπάρχον πολιτικό σύστημα;

Οι  συνδικαλιστικές οργανώσεις, που  έγιναν παραρτήματα κομματικά και  οι ηγεσίες τους συνδιοίκηση με την  κρατική εξουσία και εγκατέλειψαν την κοινωνία;

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που έγιναν ρουσφετοδέκτες και ένα σώμα με το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα;

Οι  συνδικαλιστικές οργανώσεις που  δεν εμπνέουν τα μέλη τους;

Δυστυχώς, όλοι αυτοί εκλέγονται από εμάς, όπως και οι κυβερνήσεις  µας.
Υποτίθεται, ότι ο συνδικαλισμός δημιουργήθηκε, για να προστατεύονται τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά εδώ και πολλά χρόνια προστατεύει τα συμφέροντα ολίγων συνδικαλιστών, µε τρόπο, που στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι εις βάρος των άλλων πολιτών, ακόµα και των περισσότερων εργαζομένων του κάθε συνδικάτου.

Υποτίθεται, ότι οι συνδικαλιστές αντιδρούν δυναμικά και µε ποµπώδες ύφος για αδικίες συναδέλφων και ορθώς πράττουν, αλλά δεν αντιδρούν ανάλογα, σε αντίστοιχες αδικίες και εξευτελισμούς συναδέλφων, όταν δεν λαμβάνουν και το αντίστοιχο αντίτιμο.

Υποτίθεται, ότι οι συνδικαλιστές πρέπει να αντιδρούν δυναμικά και σε παράλογες απαιτήσεις ικανοποίησης συναδέλφων, όταν εμφανίζονται περιοχές µε δεκάδες και εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, που κάνουν ελάχιστες ώρες μάθημα, ή όταν υπάρχουν εικονικά διδακτικά κενά και λειτουργικές ανάγκες, σε εικονικό αριθμό μαθητών, σε αποσπάσεις πολιτικών γραφείων, αφήνοντας διδακτικά κενά, σε φωτογραφικά νομοσχέδια, που βρίσκονται οι ίδιοι στο κάδρο, σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι µε πολιτικούς, που έγιναν και συζητήθηκαν στη Βουλή, µε συμβούλια επιλογής, κ.λ. Έχουν μάθει να αντιδρούν ακόμη και σε ό,τι φαίνεται να επιδιώκει τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης.

Αυτές τις ημέρες οι εκπαιδευτικοί της χώρας, παίρνοντας µία ημέρα άδεια, θα ψηφίσουν, για  να αναδείξουν τα αιρετά τους µέλη (περιφερειακά και κεντρικά ). Θα πάρουν τη μοίρα (από το « μοιράζω ») στα χέρια τους και θα τη μοιραστούν και µ’ άλλους συνανθρώπους τους, πολίτες για το καλό αυτού του τόπου.

Τα  ίδια πρόσωπα, οι ίδιες και πάλι νοοτροπίες, αντιλήψεις και τακτικές δεν αφήνουν  κανένα περιθώριο αλλαγής νοοτροπιών. Ο κοµµατο-συνδικαλισµός των προνομίων συνήθισε και θέλει συγκαλυμμένα  να ταΐζει το θηρίο, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Αγωνιστικότατες και µεγαλεπήβολες εξαγγελίες για  κλαδικούς αγώνες, καταντούν  εκφυλιστικές απεργίες της μιας ημέρας από τις συνδικαλιστικές εξουσίες, δικαιολόγησης των προνομίων και της καρέκλας.

Τις πρώτες εντυπώσεις για το τι θα επακολουθήσει, τις αντιληφθήκαμε  στην τοπική συνέλευση του Οκτωβρίου. Ανούσιες συζητήσεις, μορφές αγώνα  και ηρωικές κραυγές για τις εντυπώσεις, που δεν εμπνέουν, επιχειρήματα που περιστρέφονται σε διαδικαστικά θέματα, παράπονα προς αιρετούς για «ταλαίπωρους» συναδέλφους, που η υπηρεσία τους «αδίκησε», όταν επιδιώκουν όλοι, οι μεταθέσεις, οι διορισμοί και οι αποσπάσεις να διαρκούν πάνω από ένα χρόνο, για τους γνωστούς λόγους, κομματικά επιχειρήματα συνδικαλιστών, που μαζί με τα παραπάνω διώχνουν τους συμμετέχοντες στις συνελεύσεις. Το χειρότερο, απαξιώνουν τις συνελεύσεις οι υποκρισίες των συνδικαλιστών, αφού έκαναν, ό,τι ήταν δυνατόν, εργολαβικά, για δεκαετίες να εξευτελίσουν το θεσμό « του συνδικαλίζειν », επιστρέφουν συνδικαλιστικά µ’ άλλο προσωπείο, του «ανεξάρτητου συνδικαλιστή» και της ανεξάρτητης ετικέτας, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν και πάλι τις συγκυρίες, παραδειγματισμένοι από τους ομοίους τους πολιτικάντηδες.

Καμία λοιπόν παραίτηση  συνδικαλιστή από τα συνδικαλιστικά όργανα, για τις τεράστιες ευθύνες  της κατάντιας των συνδικαλιστικών  οργανώσεων και του συνδικαλιστικού  κινήματος.

Δεν μπορείς να παραμείνεις σ’  ένα αξίωμα, όταν κατ΄ επανάληψη προκύπτει, ότι δεν μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου. Δεν ισχύει μόνο για τους πολιτικούς, ισχύει για όσους μετέχουν στην πολιτική με την ευρύτερη έννοια.

Οι εκπαιδευτικοί αντικειμενικά, είναι οι πιο αδικημένοι συγκρινόμενοι μ’  άλλους
δηµόσιους υπαλλήλους, ίδιων προσόντων. Πέρα από τα οικονομικά ζητήματα, ο ίδιος ο κλάδος των εκπαιδευτικών δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι τώρα, για να ενισχύσει τα δίκαια αιτήματά του (την προστασία των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων), προβάλλοντας συγχρόνως ένα νέο προφίλ, που να δείχνει, όχι για το θεαθήναι, ότι κινείται προς µία κατεύθυνση βελτίωσης της καθεαυτής εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Επειδή  οι επιλογές, θα ορίσουν και τη μοίρα  µας, αυτή τη φορά ο κοινωνικός «  Αρµαγεδώνας » δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο, αν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν αποκτήσουν γνήσια και αυτόνομη συνδικαλιστική κουλτούρα και παραμείνουν συγκαλυμμένα παραρτήματα, ιδιοκτησίες κομμάτων και ιδιοκτησίες των μοιραίων επαγγελματιών συνδικαλιστών.

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

απο lamiareport.gr

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Τρι 08 Οκτ 2013 15:34 »
Παράθεση
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΣΩΤΗΡΙΑ»

Συνελήφθη συνδικαλιστής γιατί ζήτησε μίζα 50.000 ευρώ για να μην κάνει απεργία

Μίζα, ύψους 50.000 ευρώ, ζήτησε συνδικαλιστής, πρόεδρος των εργαζομένων στο «Σωτηρία» προκειμένου να σταματήσει τυχόν κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο και κατέληξε με ...χειροπέδες! Υποστήριξε ότι με τα χρήματα αυτά θα …εξασφαλίσει την συναίνεση των εργαζομένων, οι οποίοι διαφωνούσαν με την υπογραφή σύμβασης –προϋπολογισμού 4 εκατ. Ευρώ- μεταξύ Σωτηρία και Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για την διενέργεια μελετών βιοισοδυναμίας γενόσημων φαρμάκων. Με βάση τη σύμβαση θα παραχωρούνταν για 20 χρόνια ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Ιδρυμα Ερευνών.

Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, «πρόκειται για μια ιδιάζουσα περίπτωση εκβιασμού και διαφθοράς» και πρόσθεσε: «θα είμαστε αμείλικτοι σε υποθέσεις διαφθοράς».

Ο υπουργός παρουσίασε το χρονικό της υπόθεσης, ανακοινώνοντας ότι το σχετικό έργο θα γίνει και θα προχωρήσει κανονικά ενώ προανήγγειλε αναδρομικό έλεγχο των εργαζομένων. Αναφορικά με την κομματική ιδιότητα του συνδικαλιστή, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ «αλλά στην παρούσα φάση είχε διαχωρίσει την θέση του καταγγέλλοντας τα μνημόνια και είχε πάει πιο αριστερά».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, η επιχείρηση ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες όταν η διοικήτρια του Σωτηρία κ. Μαρία Καρρά ενημέρωσε τον ίδιο για την προσπάθεια του νοσοκομείου να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης, που «σκόνταφτε» στις αντιδράσεις των εργαζομένων.

Ειδικότερα, από τον περασμένο Μάρτιο οι εργαζόμενοι προκειμένου να εμποδίσουν την υπογραφή της σύμβασης προχώρησαν σε κατάληψη του γραφείου της διοικήτριας υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται «ξεπούλημα του νοσοκομείου». Ωστόσο, ο πρόεδρος του Σωματείου τις ανακοίνωσε ότι «θα μπορούσε να αποφύγει νέες φασαρίες, αν μας δώσετε χρήματα από αυτά που θα κερδίσει το νοσοκομείο».

Ο υπουργός με την σειρά του ζήτησε την βοήθεια του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια ο οποίος ανέθεσε την υπόθεση στο Τμήμα Εκβιασμών και ξεκίνησε η σχετική επιχείρηση για την σύλληψη. Χθες νωρίς το μεσημέρι κλείστηκε το ραντεβού μεταξύ της διοικήτριας και του προέδρου του Σωματείου όπου η κ. Καρρά πήγε με προσημειωμένα χρήματα και παράλληλα έγινε ηχητική και οπτική καταγραφή της συναλλαγής.

Ο πρόεδρος παρέλαβε τις 50.000, λέγοντας ότι θα τα μοιραστεί και υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία κινητοποίηση. Κατά την έξοδό του από την οικία της κ. Καρρά συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας με τα χρήματα. Σύμφωνα με τον υπουργό, η ανάκριση θα καταδείξει τους συνεργούς του, εφόσον υπάρχουν.

Για τον 45χρονο σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας, σε πρόσφατες συναντήσεις στο γραφείο της Διοίκησης του Νοσοκομείου, ο συλληφθείς ελάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και έλεγχε τα κινητά τηλέφωνα της Διευθύντριας και του Υποδιευθυντή, για να διαπιστώσει ότι δεν καταγραφόταν η συνομιλία τους. Κατά την αποχώρησή του από το σπίτι της διοικήτριας, αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών και την επικείμενη σύλληψή του επιτέθηκε στους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό.

Σε έρευνα στο σπίτι και το αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πιστόλι μάρκας WALTRO-Mod 85 τύπου compat, διαμετρήματος 9m, με γεμιστήρα,
δύο πτυσσόμενα μαχαίρια και ένα ζευγάρι χειροπέδες,
σιδερένιο πτυσσόμενο γκλοπ,
κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας BERETTA 12cal και
μαγνητόφωνο καταγραφής ήχου.

από imires;ia.gr