Επειδή στο ποδόσφαιρο μ' αρέσει να μαι ρεαλιστής, θα πω ότι κατά την άποψή μου, οι πιθανότητες στο επερχόμενο ματς είναι 75-15-10 για 1-Χ-2, αντίστοιχα.
- To 15% στο "Χ" το δίνω λόγω του ότι στη φετινή Σούπερ Λιγκ είναι πιο εύκολο να πάρεις βαθμούς εκτός έδρας καταστρέφοντας, παρά εντός έδρας δημιουργώντας. Αν και δεν είμαστε ομάδα του ταμπουριού φέτος.
- Το 10% στο "2" το δίνω λόγω φανέλας και περιόδου "φορμαρίσματος" δικού μας.
- Από κει και πέρα, το 75% του "1" το δίνω για πολλούς και διάφορους λόγους.
Γενικά, μου αρέσει πολύ η Τρίπολη φέτος. Είναι δομημένη με τον ίδιο τρόπο απ' τον Τσιώλη, στα πρότυπα του Ολυμπιακού Βόλου. Όπως και τότε με αρκετά ποιοτικούς ξένους(Γιακούποβιτς,
Σανκαρέ,
Αλβάρεζ, Μόνχε, Ούμπιντεζ, Μαρτίν, Ακόστα), έτσι και τώρα (Φούλοπ,
Σανκαρέ, Μπαρτολίνι,
Αλβάρεζ, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Ράγιος, Περόνε).
Αν η πλειοψηφία για φέτος θεωρεί τον ΠΑΟΚ του Δώνη τη 2η ποιοτικότερη ομάδα του πρωταθλήματος, εγώ διαφωνώ.
Πιστεύω ότι είναι η Τρίπολη του Τσιώλη.
Κι αν μία ομάδα είναι ικανή να κάνει υπέρβαση φέτος, είναι αυτή.
To pressing που εφαρμόζει η μεσοεπιθετική τετράδα της Τρίπολης είναι σωστά δουλεμένο κι όχι με άσκοπα τρεξίματα, που αναγκάζει τον αντίπαλο να κάνει πάρα πολλά λαθη.
Αυτό φαίνεται κι απ' τη στατιστική στα "Κλεψίματα" της Τρίπολης και στα "Λάθη" των αντιπάλων της.
Επειδή δεν είμαι κι ιδιαίτερα φαν της στατιστικής, αν έχει χρόνο κάποιος και δε βαριέται ας ψάξει αυτές τις 2 κατηγορίες κι ας τις ανεβάσει. Θα χει ενδιαφέρον.
Επίσης, ρόλο κλειδί έχει ο Άλβαρεζ, ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί ανασταλτικά στο "6" αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.
Χωρίς υπερβολή καταπίνει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης απ' τον άξονα.
Χημεία έχει και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Σανκαρέ-Μπαρτολίνι. Πολεμιστές με σχετικά καλούτσικη τεχνική για τη σωματοδομή τους.
Έχει και αδύνατο σημείο η Τρίπολη, σαφώς. Τα πλάγια μπακ: Τσαμπούρης και Πιπίνης είναι προβληματικοί ανασταλτικά κι αν κάπου πρέπει να χτυπήσουμε, είναι εκεί. Και νομίζω ότι θα το κάνουμε!
Πολύ δυνατή σε Φυσική Κατάσταση η Τρίπολη, κυρίως χτυπάει τους αντιπάλους εκεί. Εμείς είμαστε σε αρκετά καλά επίπεδα ΦΚ και πιστεύω θα ανταπεξέλθουμε σε αυτόν τον τομέα.
Δυστυχώς όμως, υστερούμε πολύ σε ποιότητα. Μεσοεπιθετικά.
Καλή μας επιτυχία κύριε Χριστόπουλε!
Υ.Γ.1 Όλες οι κρίσεις μου είναι πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα του φετινού πρωταθλήματος κι ό,τι έχουμε δει μέχρι στιγμής.
Το διευκρινίζω για να προλάβω όλους εσάς που θα με κατηγορήσετε για "Μπαρτσελονοποίηση" ενός ακόμη αντιπάλου! 8)
Υ.Γ.2 Εγώ τι γίνεται πίσω απ' τις κουρτίνες, δεν το ξέρω. Το αφήνω σε όσους το παίζουν στα δάχτυλα...