Αποστολέας Θέμα: ΙΔΕΕΣ ,ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για ΤΑΞΙΔΙΑ  (Αναγνώστηκε 4050 φορές)

Αποσυνδεδεμένος pagouras83

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://4.bp.blogspot.com/-1XCSOdv_LKg/UcNVHujz3sI/AAAAAAAAe-s/etdLVi6cSfk/s1600/pistepseto.net.gif
Επειδή με αφορμή την ομάδα δεν το βλέπω να πηγαίνουμε ποτέ κανα ταξίδι στο εξωτερικό ανοίγω αυτό το θέμα για ταξίδια που κάνατε η έχετε σκοπο να κάνετε και τις εντυπώσεις σας από αυτά.
Επειδή τα τελευταία χρόνια είχα δύσκολα οικονομικά και εδώ και κάνα χρόνο ξεμπλόκαρα , είπα να αρχίσω τα ταξιδάκια. Γενικά είναι ωραία φάση γιατί ξεφεύγεις από την ρουτίνα και το αγχός για την  καθημερινότητα και βλέπεις μια άλλη νοοτροπία(μιλάμε για ταξίδια εξωτερικού)
Πέρυσι έκανα δύο ταξιδάκια στο εξωτερικό και πέρασα καταπληκτικά.
Το πρώτο που πήγα ατομικά(χωρίς οργανωμένο γκρούπ)ήταν στην ΑΥΣΤΡΙΑ και συγκεκριμένα στην  στην ΒΙΕΝΝΗ.
Ήταν καταπληκτική, καθαρή , πανέμορφη γενικά όλη η πόλη μοιάζει με μουσείο. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Έχει αρκετά αξιοθέατα και φανταστικά ανάκτορα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι παντού υπήρχαν αρχαία ελληνικά αγάλματα. Χαρακτηριστικά μπροστά από την βουλή τους δεσπόζει ένα τεράστιο άγαλμα της θεάς Αθηνάς, το οποίο είναι ψηλότερο από την βουλή. Ενώ καθώς ανεβαίνεις για να μπεις στην βουλή έχουν παντού προτομές αρχαίων Ελλήνων(Σωκράτη-Ηρόδοτου κ.τ.λ).
Ο κόσμος ήταν πολύ ευγενικός ,ήσυχος και γενικά φαινόταν άκακος, μέσα στην πόλη(έχει πλυθησμο νομίζω κοντά στο 1 εκατομμύριο) δεν άκουγες ούτε ένα κορνάρισμα, ούτε μία φωνή, απόλυτη ησυχία και παράλληλα ένιωθες ασφάλεια. Στους τοίχους δεν υπήρχε όχι σπρέι αλλά  ούτε πατημασιά.Όλοι σεβόντουσαν τους νόμους. Τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας(άλλωστε και εγω δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς αφού κυριολεκτικά υπήρχαν παντού κάμερες)
Το φαγητό τους περιελάμβανε  κυριώς αλλάντικα και κρεατικά. Φοβερά σνίτσελ. Ενώ είχαν καταπληκτικες σούπες!Τα πάντα ήταν πιο φτηνα από την Ελλάδα, από Σούπερ μάρκετ, μέχρι εστιατόρια, μόνο το ψωμί και το νερο ήταν πιο ακριβά από εδώ.
Γενικά θαύμασα την ποιότητα ζωής τους.
Υ.Γ Από γυναίκες, χέσε μέσα, γκουστερίτσες οι περισσότερες!
Υ.Γ1 Οποιός θέλει ας μας πει τις δικές του εμπειρίες, να ταξιδέψουμε έστω νοητά!
Υ.Γ 2 Έχει πάει κάποιος ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ?Αν ναι ας γράψει κάτι γιατί το σκέφτομαι με την παρέα μου να πάμε και δεν ξέρουμε αν αξίζει.
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - pagouras83

Αποσυνδεδεμένος mfbrinkmann

• Hero Member
  • ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
    • Προφίλ
Απ: ΙΔΕΕΣ ,ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για ΤΑΞΙΔΙΑ
« Απάντηση #1 στις: Τρι 23 Φεβ 2010 15:49 »
...
Υ.Γ 2 Έχει πάει κάποιος ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ?Αν ναι ας γράψει κάτι γιατί το σκέφτομαι με την παρέα μου να πάμε και δεν ξέρουμε αν αξίζει.

Φίλε μου αξίζει και πολύ μάλιστα  :)
Οργάνωση σαν την Αυστρία, αλλά πιό χαβαλεδιάρηδες και φιλικοί, όλοι μιλάνε Αγγλικά/Γερμανικά και έτοιμοι να σε βοηθήσουν.
Η πόλη όμορφη, με τα κανάλια της, (να πάς οπωσδήποτε βόλτα με τα βαρκάκια), φτηνή και μπόλικη μπύρα, καλό φαγητό και πλήθος ...μουσείων, από τα σοβαρά, μέχρι και τα πονηρά, (sex museum) και τα ...βιτσιόζικα, (torture museum ή κάπως έτσι, έχω πολλά χρόνια που πήγα).
Μπουρδeλότσαρκα?  Χαλαρά, Red Light District με τις κοπέλες στις βιτρίνες (η Νο.2 περιοχή της Ευρώπης στον συγκεκριμένο ...τομέα  ;) )
Τέλος, τα ...coffee shop δεν είναι καφετέριες με την δική μας έννοια του όρου... έχουν και μια ...μυρωδιά Ελλάδας, (πχ Ζωνιανά  ;) )
Προτείνεται ανεπηφύλακτα... 8)
Της Πίνδου το μεγαλείο - του Πύρρου η αθάνατη γή...

ΜΚΚΕΓ ΣΛΚ

Αποσυνδεδεμένος pagouras83

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://4.bp.blogspot.com/-1XCSOdv_LKg/UcNVHujz3sI/AAAAAAAAe-s/etdLVi6cSfk/s1600/pistepseto.net.gif
« Απάντηση #2 στις: Τρι 23 Φεβ 2010 15:54 »
Μην μου λές τέτοια γιατί θα έρθει και η γυναίκα μου μαζί!Δεν είναι απαραίτητο να πας με γκρουο?Γιατι εμείς σκεφτόμαστε να πάμε ατομικά?Απο καιρό τι λέει?Τέλη Μαρτιου λέμε να πάμε!Με όλα αυτα που μου λες με βλέπω να γυρνάω πίσω ΜΠΟΜΠ ΜΑΡΛΕΙ! %-|
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία - pagouras83

• Hero Member
  • ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Τρι 23 Φεβ 2010 16:11 »
Μην μου λές τέτοια γιατί θα έρθει και η γυναίκα μου μαζί!Δεν είναι απαραίτητο να πας με γκρουο?Γιατι εμείς σκεφτόμαστε να πάμε ατομικά?Απο καιρό τι λέει?Τέλη Μαρτιου λέμε να πάμε!Με όλα αυτα που μου λες με βλέπω να γυρνάω πίσω ΜΠΟΜΠ ΜΑΡΛΕΙ! %-|

Τεντώθηκα λέμε  :pashat: :pashat: :pashat:
Εγώ πήγα ατομικά, ψάξτην για charter από Κέρκυρα  ;)
Καιρός ανάλογα, εγώ πήγα Οκτώβριο και είχε πουλόκρυο, υγρασία κλπ, μην ξεχνάμε πως οι τζέδες είναι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας...
Αλλά, όλα είναι κοντά, η χώρα είναι περίπου σε μέγεθος με την Πελοπόννησο, με αυτοκίνητο πάς παντού, Ουτρέχτη, με ωραίο γήπεδο  8), Χάγη κλπ
Στο μεγάλο λιμάνι του Rotterdam δεν πήγα...
Επίσης, στο Άμστερνταμ υπάρχει και το μουσείο της ζυθοποιήας Amstel και Heineken.  :joker:

ΜΚΚΕΓ ΣΛΚ

Αποσυνδεδεμένος el_antifasist

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Τρι 23 Φεβ 2010 16:22 »
βασικα brinkman δεν ξερω ποτε πηγες τελευταια φορα αμστερνταμ αλλα επειδη φετος (2009)πηγα 2 μπορω να πω οτι  ετσι ειναι οπως τα λες ειναι πολυ ωραια πολη αλλα πολυ ακριβη , επειδη τη δευτερη φορα που πηγα , πηγα  με το αμαξι και περασα και απο αλλες ευρωπαικες πολεις (σαλτζμπουργκ , μοναχο, πραγα , βερολινο) μπορω να σου πω οτι ηταν η πιο ακριβη με μεγαλη διαφορα απο φαγητο ,χενοδοχεια , ποτα,  ακομα και τα κοφεε σοπ ειναι σχετικα ακριβα εγω θα σου προτεινα να πας αλλα οχι δεκμεβριο που πηγα εγω και δεν ειδα ποτε ηλιο πηγενε ανοιξη νομιζω ειναι η πιο ωραια εποχη

αμα πας σιγουρα να πας στο σπιτι του ρεμπραντ θα το βρεις αν ρωτησεις

και αφου πας στο σπιτι του ρεμπραντ εκει πιο δυπλα ειναι ενα μαγαζακι που φτιαχνει μονο σουπες αν εισαι λατρης οπως εγω αλλα απο ολο το κοσμο και εχει τραπεζακια στισ βαζει σε χαρτινο ποτιρι και τισ τρως αλλα ειναι καταπληκτικο εκει βλεπεις μονο ολανδους και τελευτεα φορα εφαγα μια απο ιρλανδια καταπληκτικη , ειναι αρκετα φτηνο 5 ε η σουπα μαζει με ψωμι δικο τους , πηγενε αξιζει

σιγουρα να πας στο μουσειο του van goh

μετα τα υπολοιπα ειναι δικη σου επιλογη αν θα  πας ,δηλαδη το σπιτι της αννα φρανκ ειναι ακριβο και δε λει πολλα , ο βοτανικος κηπος εμενα μου φανηκε απιστευτος θεωρειτε απο τους πιο πληρεις της ευρωπης (αλλα ειμαι βοτανολογος :P),στο αβαειο της χανικεν δν πηγα εχω παει σε αυτο της γκινεσ στην ιρλανδια και πιστευω εχω κλεισει απο αβαεια ( :P :P) αλλα καλα λογια λενε , στο νεμο δεν πηγα γιατι μου φανηκε για μικρα παιδακια και μαλλον ετσι ειναι .

κατα τα αλλα το αμστερδαμ περπατιετε ανετα γιρισετο μονος σου αν πας και ανακαλυψετο

πσ αν θες να πας σε κοφε σοπ να προτιμισεις αυτα που ειναι εκτος κεντρου γιατι ειναι πιο φθηνα

πσ 2 το εχεις δεν το εχεις αν εχει καλο καιρο παρε ενα ποδηλατο πρεπει να γαμει εγω δυο φορες χειμωνα πηγα και εβρεχε συνεχεια και μου εχει μεινειε που δεν πηρα ενα ποδηλατο...

πσ 3 μη ξεχασω να πας οπωσδηποτε με λεοφορειο απο αμστερδαμ να δεις τα χωρια marchen , volendam ,edam γνωστο απο το τυρι απιστευτα ψαροχωρια σε αποσταση στο 30 ωρο αλλα με λεοφορια καθε μιση ωρα

πσ 4 αν πας ανοιξει να πας να δεις τα παρκα τους πολυ καλα

πρωην pasta_italiana
PAS ANTINAZI FANS URBINO
    "TORRI INCAZZATI"

Αποσυνδεδεμένος mh_per_

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Τρι 23 Φεβ 2010 16:24 »
Παράθεση
Ουτρέχτη, με ωραίο γήπεδο

Ενω του Αμστερνταμ το γηπεδο δε βλεπεται......τα μαυρα του τα χαλια εχει!  :P

Παράθεση
Μπουρδeλότσαρκα?  Χαλαρά, Red Light District με τις κοπέλες στις βιτρίνες

Μετα απορουμε που μας λενε οι γυναικες γουρουνια..... ::)
When the going gets tough, the tough get going

• Hero Member
  • ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Τρι 23 Φεβ 2010 17:50 »
Παράθεση
Ουτρέχτη, με ωραίο γήπεδο

Ενω του Αμστερνταμ το γηπεδο δε βλεπεται......τα μαυρα του τα χαλια εχει!  :P

Παράθεση
Μπουρδeλότσαρκα?  Χαλαρά, Red Light District με τις κοπέλες στις βιτρίνες

Μετα απορουμε που μας λενε οι γυναικες γουρουνια..... ::)

Δεν αμφιβάλω για το γήπεδο του Ajax, αλλά στης Ουτρέχτης, πάς στο club των οπαδών και αντί για βεράντα, βγαίνεις στην ...κερκίδα  ;)

Γουρούνια? Γιατί? Θα ήταν ευχαριστημένες εάν πηγαίναμε ...κατηχητικό για αγοράκια???  Εγώ με γυναίκα πέρασα και ήταν όλα cool  8)(βέβαια Ολλανδέζα και όχι Ελληνίδα  8))

ΜΚΚΕΓ ΣΛΚ

• Hero Member
  • ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Τρι 23 Φεβ 2010 17:53 »
el_antifasist, πήγα πολύ παλιά, η μπύρα είπα ότι είναι φθηνή, τα υπόλοιπα, τουλάχιστον τότε ήταν στα νορμάλ για την Ευρώπη επίπεδα, βέβαια έχεις πολύ πιό πρόσφατη εμπειρία, οπότε σίγουρα έχεις δίκιο για τις σημερινές τιμές  ;)

ΜΚΚΕΓ ΣΛΚ

Αποσυνδεδεμένος el_antifasist

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Τρι 23 Φεβ 2010 19:01 »
για να φανταστεις ποσο ακριβοτερο ειναι το αμστερδαμ οσα λεφτα δοσαμε για να κλεισουμε μεσω ιντερνετ για 3 μερες στο αμστερδαμ χοστελ δοσαμε την ιδια περιοδο για να κλεισουμε χοστελ σε βερολινο και πραγα 6 μερες απο 3 στη καθε  πολη .

και γενικα θελει πολυ ψαξιμο το καλο φτηνο και μη τουριστικο φαγητο .

στα αργεντινικα να φανταστεις  σ ενα απο αυτα που βρισκοντε στη δαμ σε ενα απλο οχι στο πιο γνωστο φαγαμε  τη πρωτη φορα που πηγα φετος το οκτοβριο με τη κοπελα μ 2 μπριζολες και μια τορτιγιας και σαλατα και μπυρα και πληρωσαμε 80 ευρο.....

στο κεντρο γενικα πρεπει να ψαξεις η να ξερεις για να φας κατι καλο

εκτος αμστερδαμ σε ποιο μικρες πολεις και χοριουδακια βρισκεις και καλυτερο φαι και καλυτερες τιμες

τα κοκκινα φαναρια μετα απο μια φορα που θα περασεις απο εκει ,γιατι θα περασεις απο εκει θελεις δε θελεις ειναι τελειως στο κεντρο  σκεψου δυπλα απο μια εκλησια , δεν θα σου κανει πλεον εντυπωση και θα σ βγαζει και λιγο λυπη γιατι οι περισοτερες  κοπελες  ειναι ειτε εξαρτημενες ειτε χρεωμενες και φενετε η απογνωση στα ματια τους .

παρολυτα εχουν πολυ πλακα τα σεχ σοπ , τη δευτερη φορρα με τον κολητο μ μπεικαμε καταλαθος σε ενα gay sex shop και αρχισαμε να κοιταμε τα εκθεματα και τις κασετες που ειχε και μας φενονταν καπως περιεργα μετα αφου κοιταξαμε γυρω μας ειδαμε μονο παπουδες με καπαρτινες και φατσα ανωμαλιαρα οποτε τοτε καταλαβαμε και πηραμε κατι διαφημιστικα για νατα στειλουμε σαν καρποσταλ σε φιλους και την καναμε με γοργα .. :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
πρωην pasta_italiana
PAS ANTINAZI FANS URBINO
    "TORRI INCAZZATI"