Αποστολέας Θέμα: Οικονομικά ΠΑΣ Γιάννινα  (Αναγνώστηκε 47775 φορές)

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
Απ: Οικονομικά ΠΑΣ Γιάννινα
« Απάντηση #25 στις: Δευ 18 Μάρ 2013 13:32 »
Το πιάσαταν το υποννοούμενο, α;

Όχι, μπααααα ... το ότι διαβάζουν PAS.GR, Ναι! ... και δοθείσης, να πω στον φίλο που με είπε (...) ... ενώ, είπε ... βάζει (έβαζε θέλω να πιστεύω) «προτεραιότητα στο “χτίσιμο” της ομάδας και βλέπουμε για “υποδομές” και για “αδειοδοτήσεις”, το καλοκαίρι»… θέλω να πιστεύω  ότι έπαψε να είναι 1ς τρόπος να «αδειάσει» κανείς τον Χριστοβασίλη ... στην ώρα του.
Όμως, το αφήνω στην άκρη αυτό το δαιμονικό και πάω στον ΑΓΙΑΞ.

Δήλωσαν παρόντες στο ραντεβού του ΑΓΙΑΞ, με την ιστορία!

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου (απών λόγω ακαδημαϊκών υποχρεώσεων)
O περιφεριάρχης κ. Καχριμάνης και πρ. μέλος του Δ.Σ.. της ΠΑΕ ΠΑΣ
O δήμαρχος κ. Φίλιος, εκπρόσωπος της Τ.Α.
O πρ. δήμαρχος, κ. Γκόντας, εκπρόσωπος της Τ.Α. και πρ. μέλος του Δ.Σ.. της ΠΑΕ ΠΑΣ
O αντιδήμαρχος κ. Μπέγκας
O κ. Χήτος, εκπρόσωπος των επιχειρηματιών της πόλης και πρ. μέλος του Δ.Σ.. της ΠΑΕ ΠΑΣ
O κ. Τσουκανέλης, εκπρόσωπος των επιχειρηματιών της πόλης
O κ. Γιώργος Γιαννάκης, εκπρόσωπος των επιχειρηματιών της πόλης
O κ. Σουκοβέλος, πρόεδρος της εφορίας σταδίου και πρ. μέλος του Δ.Σ.. της ΠΑΕ ΠΑΣ
O κ. Θεμελής 
O κ. Φαρμάκης
O πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ κ. Μάντζιος,
O πρόεδρος του ερασιτέχνη κ. Τσάγκας
O κ. Παπαγεωργίου, υπεύθυνος των υποδομών της ΠΑΕ ΠΑΣ
O κ. Χριστοβασίλης
Ο κ. Χριστόπουλος
Και άλλοι κ.κ., ... είναι πολοί και δυνατοί και μπορούν.

Δηλαδή, όλοι αυτοί που βροντοφώναξαν με την πρέπουσα αγάπη και τον έμμετρο ενθουσιασμό … «ΠΑΣ ΖΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ!!!»

Είχε πει 1ς προ μηνού …
Παράθεση
Ο ΑΓΙΑΞ με 3ς σερί νίκες από  σήμερα οδεύει να ξεπεράσει τον εαυτό του, δηλαδή εκείνον της 10ετίας του ’70.

Παράθεση
Η τοπική πολιτική ηγεσία έχει τον πρώτο λόγο και ο κ. Χριστοβασίλης το μερίδιο του.
Τέρμα οι πλάκες με το "ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ"

Υ.Γ.: Πάντος, δεν περιμέναμε την έκβαση του ματς ΠΑΣ – ΑΡΗΣ για κρεμάσουμε το χάρτη της Ευρώπης στο «Διεθνές» … αν είναι για τον ΑΓΙΑΞ, το χέρι να μπει βαθιά στην τσέπη των Ιωαννίνων και γιατί όχι της Ηπείρου ... των επιχειριματιών που αναπτύσσονται ... "Περιφερειακά" ... και να  %-| μετά εντελώς ΟΛΟΙ με και για την ΑμΟ.

Υ.Γ.2: Εί τις εις μόνην έφθασε την ενδεκάτην, μη φοβηθή την βραδύτητα˙ φιλότιμος γάρ ων ο Δεσπότης, δέχεται τον έσχατον καθάπερ και τον πρώτον ...  :mono:
« Τελευταία τροποποίηση: Δευ 18 Μάρ 2013 13:36 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Πεμ 21 Μάρ 2013 11:25 »
Παράθεση
...Η Direction Business Reports συνέλεξε και επεξεργάστηκε τους ισολογισμούς των ΠΑΕ που συμμετείχαν  στο πρωτάθλημα της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 και είχαν δημοσιεύσει ισολογισμό για την οικονομική χρήση 2011/2012 (01/07/2011 έως 30/06/2012) και τους σύγκρινε με το αντίστοιχο διάστημα του 2010/2011. Συνοπτικά προκύπτουν τα παρακάτω:
...
Στην 11η θέση η ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ΠΑΕ με έσοδα 3,02 εκατ. ευρώ για το 2011/2012 και ζημίες προ φόρων 1,69 εκατ. ευρώ. Η ΠΑΕ είχε συσσωρευμένες ζημίες 3,88 εκατ. ευρώ, μετοχικό κεφάλαιο 3,23 εκατ. ευρώ, αρνητικό σύνολο ιδίων κεφαλαίων -653 χιλ. ευρώ και σύνολο υποχρεώσεων 6,9 εκατ. ευρώ.... onsports.gr
http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/299088-Ereyna-Ta-oikonomika-apotelesmata-twn-PAE

Για να δούμε τι θα δούμε-βρούμε στο σαφάρι της απωλεσθείσας αδειοδότησης κ της απάντησης στο επίμονο-επίπονο ερώτημα:
"Θα πάρει αδειοδότηση ο ΠΑΣ την επόμενη χρονιά 2013-14?"

Oι ζημιές των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας για τη σεζόν 2011-12
Στην 11η θέση η ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ΠΑΕ

Έσοδα:  3,02 εκατ. ευρώ
Ζημίες προ φόρων: 1,69 εκατ. ευρώ
Συσσωρευμένες ζημίες:  3,88 εκατ. ευρώ
Αρνητικό σύνολο ιδίων κεφαλαίων:  -653 χιλ. ευρώ
Σύνολο υποχρεώσεων: 6,9 εκατ. ευρώ
Μετοχικό κεφάλαιο: 3,23 εκατ. ευρώ

Τα «Ίδια  Κεφάλαια» ενός μεγαλομετόχου θα πρέπει να ξεπερνούν κατά ποσοστό (?) το ήμισυ του κεφάλαιου των "συμμέτοχων" (Μ.Κ.).
Νομίζω, π.χ.,  … αν το Μ.Κ., είναι 3,2 εκ. ε.,  τα Ι.Κ., θα πρέπει να είναι 1,8 εκ.ε.,

Ο αριθμός  που περιγράφει την κατάσταση των Ι.Δ., απεικονίζει και το αποτέλεσμα μιας ορθής χρήσης του Μ.Κ., δηλ., ο δείκτης της που λέει ότι, η επιχείρηση "τάδε" αξιοποιεί αποτελεσματικά τα κεφάλαιά της εντός της επιχείρησης και μόνο για την επιχείρηση … και τα  Πρ.Φ., αφορά στη βιωσιμότητά της και στην οικονομική της πρόοδο και σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα νούμερα.

Συζητώντας με 1 οικονομολόγο ...

Παράθεση
Στην Αθήνα ο υπεύθυνος αδειοδοτήσεων της UEFA
Ημερομηνία: 20/03/2013 - 15:20
« Τελευταία τροποποίηση: Πεμ 21 Μάρ 2013 11:38 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος PAS Giannis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Πεμ 21 Μάρ 2013 15:47 »
Σε απλά Ελληνικά??? :-?
"Είναι θυρεός φέρον εντός αυτού όψιν αρχαίου Ηπειρωτικού νομίσματος και συμβόλου ενώσεως και αλληλεγγύης των απανταχού Ηπειρωτών, με απεικόνισιν του ταύρου και τας λέξεις "ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ". Επικεφαλής της απεικονίσεως είναι η φράσις "ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ" περιβάλλεται δε το σύνολον υπό φύλλων Ηπειρωτικής δρυός"

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

• Hero Member
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Πεμ 21 Μάρ 2013 22:53 »
Σε απλά ελληνικά, για παε μιλώντας, πλην πούστη που τα 'χει σιαγμένα με τη μπάζα απ' το τσου λου κάθε χρόνο, οι υπόλοιποι την έχουμε γαμήσει.
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος PAS Giannis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Παρ 22 Μάρ 2013 11:25 »
κατάλαβα.... :(

αλλά σιγά μην φοβηθώ!!!!

:pas: είσαι, έχεις μάθει και στα σκατά!

και με τα λίγα δείχνεις το δρόμο!!

:mono: :mono: ρεεεεεεεεεεεε....
"Είναι θυρεός φέρον εντός αυτού όψιν αρχαίου Ηπειρωτικού νομίσματος και συμβόλου ενώσεως και αλληλεγγύης των απανταχού Ηπειρωτών, με απεικόνισιν του ταύρου και τας λέξεις "ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ". Επικεφαλής της απεικονίσεως είναι η φράσις "ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ" περιβάλλεται δε το σύνολον υπό φύλλων Ηπειρωτικής δρυός"

Αποσυνδεδεμένος THRAKI Fans

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Σαβ 23 Μάρ 2013 22:57 »
Ξέρει κανείς αν ο ΠΑΣ και ο βάζελος έχουν πρόβλημα αδειοδότησης με τα εως τώρα δεδομένα;

:mono:

Αποσυνδεδεμένος proedrara

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Κυρ 24 Μάρ 2013 16:20 »
περυσι η παε δε πειρε αδειοδοτηση για καποιους λογους (λεφτα) δε βλεπω να εχει αλλαξει κατι φετος ωστε να τη παρει... ισα ισα οτι αλλαξε, αλλαξε προς το χειροτερο, οπαπ και νοβα εχουνε μειωσει τα λεφτα...

μακαρι να βγω ψευτης αλλα δυσκολο το βλεπω και φετος το θεμα αδεια...

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Hero Member
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Κυρ 24 Μάρ 2013 16:37 »
περυσι η παε δε πειρε αδειοδοτηση για καποιους λογους (λεφτα) δε βλεπω να εχει αλλαξει κατι φετος ωστε να τη παρει... ισα ισα οτι αλλαξε, αλλαξε προς το χειροτερο, οπαπ και νοβα εχουνε μειωσει τα λεφτα...

Πάντος νομίζω ότι μέρος της αμοιβής από δαύτους πάει αναγκαστικά για πληρωμή χρεών αν δεν κάνω λάθος.

Αποσυνδεδεμένος Tsimendos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 11:23 »
Επειδή μου αρέσει να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, στον ισολογισμό του 12 υπάρχει μια αύξηση 1,5 μυρίου σε μια χρονιά που δεν δικαιολογείται απο αγορές, μεταγραφές και επιπλέον έξοδα. Μπορεί να μας πει κάποιος, από που προκύπτει αυτή η αύξηση; Γιατί προστιμάκι μου μυρίζει χωρίς να ξέρω το λόγο. Και πριν και μετά οι αυξομειώσεις των φόρων φαίνονται λογικές.

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 12:11 »
Επειδή μου αρέσει να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, στον ισολογισμό του 12 υπάρχει μια αύξηση 1,5 μυρίου σε μια χρονιά που δεν δικαιολογείται απο αγορές, μεταγραφές και επιπλέον έξοδα. Μπορεί να μας πει κάποιος, από που προκύπτει αυτή η αύξηση; Γιατί προστιμάκι μου μυρίζει χωρίς να ξέρω το λόγο. Και πριν και μετά οι αυξομειώσεις των φόρων φαίνονται λογικές.
Κάτι είχε πει στη συνέντευξη πριν κανά δγυο χρόνια ο τζες:
Παράθεση
  (...)Και σαν να μην έφτανε αυτό μέσα σε έξι μήνες είχαμε 6 φορολογικούς ελέγχους, έναν για τα χρόνια που δεν ήταν στη δική μου αρμοδιότητα και χρειάστηκε να πληρώσουμε 250.000 ευρώ. Γίνεται επανέλεγχος και βγήκε πρόστιμο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.(...)

https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.sport24.gr/football/omades/PasGiannina/xristovasilhs-to-dikio-mas-stis-dikastikes-aithoyses.3445037.html&ved=0ahUKEwjSnd3c74DVAhXEPhQKHcEWCoYQFghFMAc&usg=AFQjCNGcuKiYpPzA68-OK35ioJlPvNENHA

Αλλά και πάλι, δεν ήξερε, δεν ρώταγε?
Όμως το θέμα είναι ότι πληρώνει.

Αποσυνδεδεμένος pasgiannina1967

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 12:50 »
Κάτι είχε πει στη συνέντευξη πριν κανά δγυο χρόνια ο τζες:
Παράθεση
  (...)Και σαν να μην έφτανε αυτό μέσα σε έξι μήνες είχαμε 6 φορολογικούς ελέγχους, έναν για τα χρόνια που δεν ήταν στη δική μου αρμοδιότητα και χρειάστηκε να πληρώσουμε 250.000 ευρώ. Γίνεται επανέλεγχος και βγήκε πρόστιμο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.(...)

https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.sport24.gr/football/omades/PasGiannina/xristovasilhs-to-dikio-mas-stis-dikastikes-aithoyses.3445037.html&ved=0ahUKEwjSnd3c74DVAhXEPhQKHcEWCoYQFghFMAc&usg=AFQjCNGcuKiYpPzA68-OK35ioJlPvNENHA

Αλλά και πάλι, δεν ήξερε, δεν ρώταγε?
Όμως το θέμα είναι ότι πληρώνει.

Η παραπάνω δήλωση του κ. Χριστοβασίλη είναι φανταστική και προς λαϊκή κατανάλωση ως επιδόρπιο στο συνεχώς σερβιριζόμενο σανό. Δεν προκύπτει ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑ.

Αντίθετα :

Υποχρεώσεις από φόρους-τέλη με βάση τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις :

2006-2007          178.610,55
2007-2008          402.356,96 (1)
2008-2009          583.117,81 (2)
2009-2010       1.070.990,93 (3)
2010-2011          911.978,86 (4)
2011-2012       2.480.903,06
2012-2013       1.950.813,81 (5)
2013-2014       3.188.678,82 (6)
2014-2015       1.272.305.11 (7)
2015-2016       1.829.477,40

(1) Υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 260.000 € για τις οποίες δεν έχει σχηματισθεί πρόβλεψη προστίμων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής. (από το πιστοποιητικό του ορκωτού ελεγκτή)
(2) Υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 550.000 € για τις οποίες δεν έχει σχηματισθεί πρόβλεψη προστίμων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής. (από το πιστοποιητικό του ορκωτού ελεγκτή)
(3) Υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 1.050.000 € για τις οποίες δεν έχει σχηματισθεί πρόβλεψη προστίμων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής. (από το πιστοποιητικό του ορκωτού ελεγκτή)
(5) Υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 1.240.000 € για τις οποίες δεν έχει σχηματισθεί πρόβλεψη προστίμων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής. (από το πιστοποιητικό του ορκωτού ελεγκτή)
(6) Οι φορολογικές δηλώσεις της εταιρείας έχουν εξεταστεί από τις φορολογικές αρχές μέχρι την χρήση που έληξε την 30 Ιουλίου 2013. Από τον φορολογικό έλεγχο βεβαιώθηκαν φόροι -κυρίως λόγω της μη απόδοσης παρακρατούμενων φόρων που διαπιστώθηκαν από τα βιβλία της εταιρείας-ποσού 109.991 € και πρόσθετα τέλη και προσαυξήσεις ποσού 1.234.913 €.(από το πιστοποιητικό του ορκωτού ελεγκτή)
(7) Περεταίρω η εταιρεία υπήχθη σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών………ενώ από την διαγραφή των προσαυξήσεων ωφελήθηκαν τα αποτελέσματα της κλειόμενης χρήσης με  1.691.000 €. (από το πιστοποιητικό του ορκωτού ελεγκτή)

Έξυπνα παιδιά είστε, βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας.

Αποσυνδεδεμένος vourbiani

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 12:53 »
Για να τα κανουμε λιανα ρε αδερφε μιας και το κατεχεις το λογιστικο...
Με απλα λογια...
Ποσα ειναι τα χρεη της ΠΑΕ ρε αδερφε και εχει παρουσιασει καμια μειωση σε σχεση με τα προηγουμενα χρονια?
Για να δουμε ποτε θα δουμε φως στην ακρη του τουνελ των μνημονιων....

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 13:05 »
Για να τα κανουμε λιανα ρε αδερφε μιας και το κατεχεις το λογιστικο...
Με απλα λογια...
Ποσα ειναι τα χρεη της ΠΑΕ ρε αδερφε και εχει παρουσιασει καμια μειωση σε σχεση με τα προηγουμενα χρονια?
Για να δουμε ποτε θα δουμε φως στην ακρη του τουνελ των μνημονιων....

Σύνολο Υποχρεώσεων σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις:

2006-2007         2.603.749,13
2007-2008         3.614.682,20
2008-2009         2.251.227,63
2009-2010         4.517.043,94
2010-2011         4.184.700,36
2011-2012         6.788.172,87  (από εδώ αρχίζει η οικονομική εξυγίανση κατά δήλωση προέδρου)
2012-2013         8.565.486,63
2013-2014         9.535.361,59
2014-2015       10.881.204,92
2015-2016         8.750.944,99

Δεν ξέρω αν υπάρχει φως ή σκοτάδι στο τούνελ !

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 13:12 »
Ανάμεσα στο (4) και στο (5) υπάρχει η χρονιά που αναφέρομαι. Το πιστοποιητικό του ορκωτού λογιστή γράφει κάτι για την συγκεκριμένη αύξηση;

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 13:13 »
pasgiannina1967 αν θέλεις άνοιξε νήμα ΠΑΣ και εφορία και κάνε μια ανάλυση.Εδώ θα χαθούν.Να δούμε τι γίνεται.

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 13:29 »
Ανάμεσα στο (4) και στο (5) υπάρχει η χρονιά που αναφέρομαι. Το πιστοποιητικό του ορκωτού λογιστή γράφει κάτι για την συγκεκριμένη αύξηση;

(4) Υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 900.000 € για τις οποίες δεν έχει σχηματισθεί πρόβλεψη προστίμων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής. (από το πιστοποιητικό του ορκωτού ελεγκτή)

Μου ξέφυγε στην αντιγραφή από την παραπάνω ανάλυση.
Είμαστε off topic όμως.
Έχει δίκιο ο fon7.
Ωστόσο δεν έχω καθόλου μα καθόλου χρόνο για "αναλύσεις σε βάθος". Όταν θα έχω, θα κάνουμε κάτι πάνω σε αυτό. Ως τότε απλά θα αναφέρομαι στα εξόφθαλμα και στα σημαντικά.
Δεν έχω με κανέναν αντιπαράθεση. Ούτε καν με τον κ. Χριστοβασίλη. Μακάρι να ήταν ένας πρόεδρος αντάξιος του ονόματος και της ιστορίας της ομάδος μας. Κι εγώ θα το ήθελα πολύ. Δυστυχώς είναι ένας πρόεδρος που υποθηκεύει το οικονομικό μέλλον της ομάδας.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 14:19 »
Το οικονομικό κομμάτι επηρεάζει πολλά διαφορετικά κομμάτια της ομάδας.Από τις μεταγραφές μέχρι την αδειοδότηση.Οπότε οι αναφορές γίνονται σε πολλά διαφορετικά νήματα.
Αν είναι να επεκταθούμε στα οικονομικά να γίνει εδώ.Όποτε μπορεί ο pasgiannina1967, μπορεί να μας κάνει μια ανάλυση.Φυσικά και όποιος άλλος θέλει και μπορεί.
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 11 Ιούλ 2017 14:22 από fon7 »

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 14:37 »
Μαλιστα...

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 15:28 »
pasgiannina1967,

Μπορείς να μας σπάσεις σε πενηνταράκια το σημείο του ισολογισμού που αναφέρεται σε:

"ΙΙΙ. 1) Συμμετοχή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις"

όπου για παράδειγμα στον ισολογισμό της 30.6.2013 ήταν της τάξεως των €2.950.000.00 ;

Έχει να κάνει με την ΕΕ που είχε συστήσει ο Πρόεδρος Δ.Σ. και στην οποία είχε μεταφέρει ένα σημαντικό αριθμό εκατομμυρίων ευρώ πριν λίγα χρόνια;

Επίσης, εγώ δυσκολεύομαι να διαμορφώσω ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της ΑΕ, πέρα από τα προφανή*.
Δηλαδή, εγώ βλέπω σκαμπανεβάσματα από χρονιά σε χρονιά, αλλά επειδή είναι ΠΑΕ και έχει ιδιαιτερότητες σε σχέση με άλλες ΑΕ, δεν μπορώ να διαμορφώσω άποψη ως προς τη συνολική θέση και την πορεία των οικονομικών της εταιρείας.
Εσύ;

*προφανή: έχει γίνει κάκιστη οικονομική διαχείριση, ειδικά τα πρώτα 4 χρόνια.

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

• Hero Member
  • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 15:41 »
Σαν τους ισολογισμους του Αλογοσκουφη ειναι παρομοιος...
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 17:23 »
Εγώ θα ήθελα να ξέρω ποιο είναι το ποσό που πρέπει να πληρώσει ο ΠΑΣ φέτος σε παλιά χρέη.Υπάρχουν άλλες ρυθμίσεις χρεών εκτός αυτής της εφορίας (ασφάλεια,παίχτες,ΠΑΕΚΙ κτλ).Πιστεύω υπάρχουν καθυστερήσεις σε μισθούς.Πόσο να φτάνουν αυτοί;Από το δίμηνο και πάνω μπορεί κάποιος να πάει δικαστικά.Φυσικά όλα αυτά μετράνε για την αδειοδότηση.Μισθοί δεν είναι μόνο παιχτών και προπονητών αλλά και υπαλλήλων της ΠΑΕ.

Φορολογικά έχουμε κλείσει όλες τις σεζόν στο παρελθόν;Έχουν μπει όλα αυτά στην ρύθμιση των 100 δόσεων;Αν και δεν είμαι σίγουρος,φαντάζομαι θα πήγε στις 100 δόσεις.Γιατί αλλιώς ανεβαίνει το ποσό πάρα πολύ με μικρότερες δόσεις.Τα τρέχοντα πληρώνονται ή θα τα βρούμε μπροστά μας (αν και νομίζω είναι προυπόθεση για τις 100 δόσεις αυτό);

Τι έσοδα προβλέπει η ΠΑΕ για την φετινή σεζόν.
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 11 Ιούλ 2017 17:28 από fon7 »

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 17:47 »
Αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση στον ισολογισμό είναι τα ποσοστά των εσόδων της παε. Μόνο 4% των εσόδων αντιστοιχει στα εισητήρια της περιόδου 15-16. Την προηγούμενη χρονιά ήταν στο 8%, οχι λόγω περισσοτέρων εισητηρίων αλλά με τα έσοδα από uefa μειώθηκε το ποσοστό που αναλογεί στα εισητήρια.

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 18:41 »
pasgiannina1967,

Μπορείς να μας σπάσεις σε πενηνταράκια το σημείο του ισολογισμού που αναφέρεται σε:

"ΙΙΙ. 1) Συμμετοχή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις"

όπου για παράδειγμα στον ισολογισμό της 30.6.2013 ήταν της τάξεως των €2.950.000.00 ;

Έχει να κάνει με την ΕΕ που είχε συστήσει ο Πρόεδρος Δ.Σ. και στην οποία είχε μεταφέρει ένα σημαντικό αριθμό εκατομμυρίων ευρώ πριν λίγα χρόνια;

Επίσης, εγώ δυσκολεύομαι να διαμορφώσω ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της ΑΕ, πέρα από τα προφανή*.
Δηλαδή, εγώ βλέπω σκαμπανεβάσματα από χρονιά σε χρονιά, αλλά επειδή είναι ΠΑΕ και έχει ιδιαιτερότητες σε σχέση με άλλες ΑΕ, δεν μπορώ να διαμορφώσω άποψη ως προς τη συνολική θέση και την πορεία των οικονομικών της εταιρείας.
Εσύ;

*προφανή: έχει γίνει κάκιστη οικονομική διαχείριση, ειδικά τα πρώτα 4 χρόνια.

Από την έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή 9-12-2013:

Βάση για Γνώμη με Επιφύλαξη: Από τον έλεγχο μας προέκυψαν τα εξής:1) α) Ο λογαριασμός του Ενεργητικού "Ακινητοποιήσεις υπό εκτέλεση και προκαταβολές" ποσού 831.239 ευρώ αφορά ποσά που καταβλήθηκαν στον Πρόεδρο του Δ.Σ. σε προηγούμενες χρήσεις και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 23α του Κ.Ν. 2190/1920 β) Ο λογαριασμός του Ενεργητικού «Χρεώστες διάφοροι» επίσης περιλαμβάνει ποσό € 181.856 και αφορά ποσά που καταβλήθηκαν στον Πρόεδρο του Δ.Σ., που επίσης εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 23α του Κ.Ν. 2190/1920.2) Στο κονδύλι του Ενεργητικού «Συμμετοχές σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις» περιλαμβάνεται ποσό 2.950.000 ευρώ προοριζόμενο για την κάλυψη κεφαλαίου για τη σύσταση Ετερόρρυθμης εταιρίας μέτοχος της οποίας είναι και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας με ποσοστό 5% και ως εκ τούτου εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις του άρθρου 23α του Ν 2190/1920. Κατά παρέκκλιση των λογιστικών αρχών που προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία (Κ.Ν. 2190/1920 και ΕΓΛΣ), το παραπάνω ποσό θα έπρεπε να εμφανίζεται στον κονδύλι του ισολογισμού «Λοιπές μακροπρόθεσμες απαιτήσεις». Σύμφωνα με το καταστατικό της ετερόρρυθμης εταιρίας θα πρέπει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013 να καταβληθεί όλο το ποσό του κεφαλαίου. Μέχρι την ημερομηνία του ελέγχου μας έχει καταβληθεί μόνο ο φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίου επί του αρχικού ποσού του κεφαλαίου των € 500.000. Η ετερόρυθμή αυτή εταιρία συστάθηκε μετά την ημερομηνία Ισολογισμού 30 Ιουνίου 2013.

Από την έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή 9-12-2014 :

2. Στο κονδύλι του Ενεργητικού «Συμμετοχές σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις» περιλαμβάνεται ποσό 2.950.000 ευρώ που αφορά συμμετοχή σε ετερόρρυθμη εταιρεία. Εκ του ποσού αυτού, ποσό 2.450.000 ευρώ καταβλήθηκε σε μετρητά. Μέχρι την ημερομηνία της παρούσης έκθεσης ελέγχου μας η εταιρεία αυτή δεν έχει ξεκινήσει τη δραστηριότητά της.

Από την έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή 9-12-2015 :

Από τον έλεγχο μας προέκυψαν τα εξής:
 α) Το κονδύλι του Ενεργητικού Γ.ΙΙ.7. «Ακινητοποιήσεις υπό εκτέλεση και προκαταβολές ακινητοποιήσεων» ύψους € 811 χιλ., αφορά ποσά που καταβλήθηκαν στον Πρόεδρο του Δ.Σ. σε προηγούμενες χρήσεις και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 23α του Κ.Ν. 2190/1920. β) Το κονδύλι του Ενεργητικού Δ.ΙΙ.11. «Χρεώστες διάφοροι» περιλαμβάνει ποσό € 182 χιλ. και αφορά ποσά που καταβλήθηκαν στον Πρόεδρο του Δ.Σ. σε προηγούμενες χρήσεις, που επίσης εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 23α του Κ.Ν. 2190/1920. γ) Το κονδύλι του Ενεργητικού Δ.ΙΙ.12. «Λογαριασμοί διαχειρίσεως προκαταβολών και πιστώσεων» ύψους € 715 χιλ. αφορά το υπόλοιπο του ποσού που καταβλήθηκε στον Πρόεδρο του Δ.Σ. σε προηγούμενη χρήση και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 23α του Κ.Ν. 2190/1920. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέρος του αρχικού υπολοίπου επεστράφη στη διάρκεια της κλειόμενης χρήσης.
 Στο κονδύλι του Ενεργητικού Γ.ΙΙΙ.1. «Συμμετοχές σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις» περιλαμβάνεται ποσό € 2.950 χιλ. ευρώ που αφορά συμμετοχή σε ετερόρρυθμη εταιρεία. Εκ του ποσού αυτού, ποσό € 2.450 χιλ. ευρώ καταβλήθηκε σε μετρητά στη χρήση που έληξε την 30η Ιουνίου 2013. Μέχρι την ημερομηνία της παρούσης έκθεσης ελέγχου μας η εταιρεία αυτή δεν έχει ξεκινήσει τη δραστηριότητά της και συνεπώς δεν είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε εάν συντρέχουν λόγοι απομείωσης της συμμετοχής αυτής. Για το λόγο αυτό, διατηρούμε επιφύλαξη για την ορθότητα του κονδυλίου του Ενεργητικού Γ.ΙΙΙ.1. «Συμμετοχές σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις» και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στα αποτελέσματα της κλειόμενης και των προηγούμενων χρήσεων.

Από την έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή 9-12-2016 :

2. Στο κονδύλι του Ενεργητικού «Συμμετοχές σε θυγατρικές, συγγενείς και κοινοπραξίες» περιλαμβάνεται ποσό € 2.950.000 που αφορά συμμετοχή σε ετερόρρυθμη εταιρεία. Εκ του ποσού αυτού, ποσό € 2.450.000 καταβλήθηκε σε μετρητά στη χρήση που έληξε την 30η Ιουνίου 2013. Μέχρι την ημερομηνία της παρούσης έκθεσης ελέγχου μας η Εταιρεία αυτή δεν έχει ξεκινήσει τη δραστηριότητά της και συνεπώς δεν είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε εάν συντρέχουν λόγοι απομείωσης της συμμετοχής αυτής. Για το λόγο αυτό, διατηρούμε επιφύλαξη για την ορθότητα του κονδυλίου του Ενεργητικού «Συμμετοχές σε θυγατρικές, συγγενείς και κοινοπραξίες» και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στα αποτελέσματα της κλειόμενης και των προηγούμενων χρήσεων όπως και τα Ίδια Κεφάλαια.

Γενικά, να διαβάζεται τις εκθέσεις ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών κάτω από τους ισολογισμούς. Εκεί δίνονται αρκετά (ποιοτικά κυρίως στοιχεία) σε σχέση με την ουσία των περιεχομένων του ισολογισμού.
Κι επειδή ο ισολογισμός είναι η απεικόνιση μια δεδομένης στιγμής (οικονομική φωτογραφία αν μου επιτρέπεται ο όρος) καλό είναι επίσης να παρακολουθείτε διαχρονικά την πορεία των κονδυλίων σε κάθε πεδίο των οικονομικών καταστάσεων.

Σημειωτέον οτι ο κ. Χριστοβασίλης σε συνέντευξή του δήλωσε ευθαρσώς ότι η εταιρεία αυτή ιδρύθηκε για λογιστικούς σκοπούς (sic !!!!) κι ότι από τις επόμενες οικονομικές καταστάσεις δεν θα την ξαναβλέπαμε γιατί θα το "τακτοποιούσε".
Ωστόσο ακόμη την βλέπουμε και νομίζω οτι θα την βλέπουμε για αρκετό καιρό ακόμη.
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 11 Ιούλ 2017 18:46 από pasgiannina1967 »

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 18:52 »
Εγώ θα ήθελα να ξέρω ποιο είναι το ποσό που πρέπει να πληρώσει ο ΠΑΣ φέτος σε παλιά χρέη.Υπάρχουν άλλες ρυθμίσεις χρεών εκτός αυτής της εφορίας (ασφάλεια,παίχτες,ΠΑΕΚΙ κτλ).Πιστεύω υπάρχουν καθυστερήσεις σε μισθούς.Πόσο να φτάνουν αυτοί;Από το δίμηνο και πάνω μπορεί κάποιος να πάει δικαστικά.Φυσικά όλα αυτά μετράνε για την αδειοδότηση.Μισθοί δεν είναι μόνο παιχτών και προπονητών αλλά και υπαλλήλων της ΠΑΕ.

Φορολογικά έχουμε κλείσει όλες τις σεζόν στο παρελθόν;Έχουν μπει όλα αυτά στην ρύθμιση των 100 δόσεων;Αν και δεν είμαι σίγουρος,φαντάζομαι θα πήγε στις 100 δόσεις.Γιατί αλλιώς ανεβαίνει το ποσό πάρα πολύ με μικρότερες δόσεις.Τα τρέχοντα πληρώνονται ή θα τα βρούμε μπροστά μας (αν και νομίζω είναι προυπόθεση για τις 100 δόσεις αυτό);

Τι έσοδα προβλέπει η ΠΑΕ για την φετινή σεζόν.

Από την έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή της 9-12-2016 :

(τα bold δικά μου)

α) Η Εταιρεία στην κλειόμενη χρήση και στην προηγούμενη χρήση υπήχθη σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων φορολογικών κυρίως υποχρεώσεων (συμπεριλαμβανομένων διαφορών φορολογικού ελέγχου χρήσεων 01/07/2009 έως 30/06/2013) με βάση τις διατάξεις των Νόμων 4321/2013 και 4152/2013 με αποτέλεσμα αφενός μεν τη διαγραφή σημαντικών προσαυξήσεων φόρων και προστίμων και αφετέρου τον καταλογισμό τόκων από την υπαγωγή στις ρυθμίσεις αυτές, τους οποίους η Διοίκηση αναγνώρισε ώστε να συμφωνήσει πλήρως το υπόλοιπο των ρυθμισμένων οφειλών της με το σύνολο των μελλοντικών δόσεων οφειλών όπως προκύπτει από τα δεδομένα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Από τη λογιστικοποίηση των ανωτέρω διαφορών φορολογικού ελέγχου και την υπαγωγή της Εταιρείας στις ανωτέρω διατάξεις για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προέκυψαν στην προηγούμενη και την κλειόμενη χρήση ποσά € 2.200.753 και € 420.566 αντίστοιχα που καταχωρήθηκαν στο λογαριασμό «Προπληρωμένα έξοδα» και αφορούν τόκους και προσαυξήσεις ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Εξ αυτών ποσό € 308.436 μεταφέρθηκε στα αποτελέσματα της κλειόμενης χρήσης και το υπόλοιπο του λογαριασμού κατά την 30η Ιουνίου 2016 ανέρχεται σε € 2.312.883. Από τον έλεγχό μας δεν κατέστη δυνατόν να αποκτήσουμε εύλογη διασφάλιση αναφορικά i) με τη συμφωνία του ανωτέρω ποσού των € 2.312.883 με τους τοκοχρεωλυτικούς πίνακες εξόφλησης οφειλών που αφορούν ρυθμίσεις του Ν 4321, με αποτέλεσμα να μην είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε το ακριβές ποσό των τόκων που πρέπει να επιβαρύνουν τα αποτελέσματα της κάθε χρήσης μέχρι την πλήρη εξόφληση των οφειλών με τις οποίες σχετίζονται ii) για την κατάταξη μέρους του ανωτέρω ποσού στο κυκλοφορούν ενεργητικού της Εταιρείας καθώς οι τόκοι που έχουν αναγνωριστεί σαν προπληρωμένα έξοδα αφορούν περιόδους εκτοκισμού κυρίως πέραν των 12 μηνών ενώ το μέρος της αντίστοιχης υποχρέωσης έχει καταταχθεί στις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις. Συνεπώς, διατηρούμε επιφύλαξη για την ορθότητα του κονδυλίου του Ενεργητικού «Προπληρωμένα έξοδα», την κατάταξή του ως μέρους του κυκλοφορούν ενεργητικού της Εταιρείας και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στα αποτελέσματα της κλειόμενης και των προηγούμενων χρήσεων όπως και στα Ίδια Κεφάλαια. β) Οι φορολογικές υποχρεώσεις της Εταιρείας δεν έχουν οριστικοποιηθεί από τις φορολογικές αρχές για την περίοδο από 01/07/2009 έως 30/06/2013 (τέσσερις χρήσεις) και δεν έχουν εξεταστεί για την περίοδο 01/07/2013 έως 30/06/2016 (τρεις χρήσεις). Ως εκ τούτου τα φορολογικά αποτελέσματα των χρήσεων αυτών δεν έχουν καταστεί οριστικά. Η Εταιρεία δεν έχει προβεί σε εκτίμηση των πρόσθετων φόρων και των προσαυξήσεων που πιθανόν να καταλογιστούν σε μελλοντικό φορολογικό έλεγχο και δεν έχει σχηματίσει σχετική πρόβλεψη για αυτή την ενδεχόμενη υποχρέωση. Από τον έλεγχό μας, δεν έχουμε αποκτήσει εύλογη διασφάλιση σχετικά με την εκτίμηση του ύψους της πρόβλεψης που τυχόν απαιτείται. (Επιπλέον, δεν έχει σχηματιστεί πρόβλεψη για την κάλυψη των προστίμων που θα επιβληθούν στην Εταιρεία, επειδή δεν αποδέχθηκε τον φορολογικό έλεγχο των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για τις χρήσεις που έληξαν την 30/06/2012, την 30/06/2013, την 30/06/2014, την 30/06/2015 και την 30/06/2016, όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία για την εκάστοτε περίοδο).

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 19:01 »
Στις 100 δόσεις τι περιλαμβάνεται;Για τι ποσό μιλάμε;Τι μπορεί να βρούμε μπροστά μας;