Αποστολέας Θέμα: Οικονομικά ΠΑΣ Γιάννινα  (Αναγνώστηκε 47776 φορές)

Αποσυνδεδεμένος pasgiannina1967

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Οικονομικά ΠΑΣ Γιάννινα
« Απάντηση #50 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 19:11 »
Στις 100 δόσεις τι περιλαμβάνεται;Για τι ποσό μιλάμε;Τι μπορεί να βρούμε μπροστά μας;

Το τι μπορούμε να βρούμε μπροστά μας (δυστυχώς πολλά) το περιγράφει με απολυτη σαφήνεια το παραπάνω κείμενο.

Όσο για το τι έχει συμπεριληφθεί στις εκατό δόσεις ακριβώς δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε (τουλάχιστον όχι από τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις). Γίνεται μια απόπειρα από τον ελεγκτή να το προσδιορίσει (διάβασε το παραπάνω κείμενο το τμήμα χωρίς bold) αλλά και πάλι έχει τις αμφιβολίες του για το εμφανιζόμενο ποσό.

Αποσυνδεδεμένος davelis

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 19:29 »
Παιδια, η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα δυστυχώς ειναι πεθαμένη.
Θεωρείστε ολες τις εταιρείες νεκρές και τέρμα.
Όσο ειναι πρόεδρος ο ήπιος εχει καλώς.
Αν αποφασίσει να φύγει να ειστε σίγουροι οτι θα πάμε Γ εθνική.
Εκτος αν ερθει Ρωσο - Κινέζος επενδυτης. :P

Για την ωρα πληρωνει δόσεις, (60 χηνες τον μήνα)  εχει αδεια, πληρωνει παικτες και μαζευεται. Και μαζευει.
Για την ωρα ειμαστε ευτυχισμένοι. (εγω δηλαδη)
Οταν ερθει η αναπτυξη βλέπουμε...

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Τρι 11 Ιούλ 2017 19:39 »
Με 60 χήνες επί 100 τότε 6000000 εκ ευρώ.Λογικά 100 δόσεις θα έκανε.
Μπορεί να σκάσουν και άλλα μπιλετάκια μελλοντικά.

Συνδεδεμένος Mpakoulieros

• Hero Member
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
« Απάντηση #53 στις: Τετ 12 Ιούλ 2017 12:51 »
Θα ήθελα να ρωτήσω τον pasgiannina1967 τα εξής:

1. Πως κρίνει τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της ομάδας, αυτή που φαίνεται από τους ισολογισμούς αλλά και αυτή που φαίνεται προς τα έξω, άδεια, μη προσφυγές κτλ.

2. Η πρακτική αυτή του ΧΒ με τη συνδεδεμένη εταιρία είναι κάτι που συνηθίζεται και γίνεται και από άλλους προέδρους ΠΑΕ;

3. Η ΠΑΕ Π.Α.Σ. Γιάννινα είναι στην ουσία, από αυτά τα ολίγα που εννόησα, χρεοκοπημένη εταιρία;

4. Ποια είναι η οικονομική κατάσταση των άλλων ΠΑΕ, πχ. του Ατρόμητου ή του Πλατανιά, σε σχέση με τη δική μας. Η σύγκριση έχει σημασία.

5. Τι πρέπει να γίνει ώστε η εταιρία να γίνει οικονομικά βιώσιμη; Εννοώ αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο μέσα σε αυτές τις συνθήκες.
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Τετ 12 Ιούλ 2017 13:43 »
Θα ήθελα να ρωτήσω τον pasgiannina1967 τα εξής:

1. Πως κρίνει τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της ομάδας, αυτή που φαίνεται από τους ισολογισμούς αλλά και αυτή που φαίνεται προς τα έξω, άδεια, μη προσφυγές κτλ.

2. Η πρακτική αυτή του ΧΒ με τη συνδεδεμένη εταιρία είναι κάτι που συνηθίζεται και γίνεται και από άλλους προέδρους ΠΑΕ;

3. Η ΠΑΕ Π.Α.Σ. Γιάννινα είναι στην ουσία, από αυτά τα ολίγα που εννόησα, χρεοκοπημένη εταιρία;

4. Ποια είναι η οικονομική κατάσταση των άλλων ΠΑΕ, πχ. του Ατρόμητου ή του Πλατανιά, σε σχέση με τη δική μας. Η σύγκριση έχει σημασία.

5. Τι πρέπει να γίνει ώστε η εταιρία να γίνει οικονομικά βιώσιμη; Εννοώ αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο μέσα σε αυτές τις συνθήκες.

Επιγραμματικά :

1) Η οικονομική κατάσταση της ομάδας σήμερα δείχνει οριακά ελεγχόμενη. Ωστόσο κάποια οικονομικά μεγέθη ( ίδια κεφάλαια, σύνολο υποχρεώσεων, συσσωρευμένες ζημιές) είναι ανησυχητικά και δημιουργούν μια εύθραυστη ισορροπία που στον πρώτο κραδασμό θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα. (π.χ. μόλις τώρα διαβάζω ότι η NOVA ζήτησε από την SL να σπάσουν το συμβόλαιο. Αυτό είναι τεράστιο ζήτημα). Για την έξω εικόνα, βλέπω ότι βλέπετε. Μια σχετική ηρεμία που δεν ξέρω αν είναι επιφανειακή ή όχι.

2) Δεν γνωρίζω αν αυτή η πρακτική ακολουθείται και από άλλους προέδρους. Είναι όμως μια καλή πρακτική η οποία ακολουθείται σίγουρα όταν κάποιος με νομότυπο τρόπο θέλει να σηκώσει χρήματα από την εταιρεία. Πολύ δε περισσότερο όταν μετά 4 χρόνια από την δημιουργία της δεν έχει καμία δραστηριότητα αυτή η εταιρεία.Τι αντιλαμβάνεται απο αυτό ένας τρίτος ???

3) Δεν είναι μια χρεοκοπημένη εταιρεία. Βαδίζει όμως σε έναν δρόμο που οδηγεί εκεί. Ας αναρωτηθεί κάποιος το εξής απλό σενάριο. Αύριο το πρωί ο κ. Χριστοβασίλης για τους δικούς του λόγους αποσύρεται από την ομάδα και την παραδίδει δωρεάν στον επόμενο. Ποιος νομίζεται θα θέλει να την αναλάβει με 3.500.000 € συσσωρευμένες ζημιές, με 8.500.000 € υποχρεώσεις και με 0 € περιουσιακά στοιχεία (πλην των ποδοσφαιριστών της) ???

4) Δεν γνωρίζω την οικονομική κατάσταση των άλλων ομάδων. Ούτε και έχει σημασία αυτό για το πως πρέπει να είναι η δική μας ομάδα.

5) Αυτό είναι μεγάλη συζήτηση. Σίγουρα δεν αναλύεται εδώ. Απαιτείται πλάνο, προγραμματισμός, στόχοι και επενδύσεις. Κι όλα αυτά σε απόλυτη επαγγελματική βάση. (αγορά διαρκείας και συμμετοχή σε κλήρωση για μια φανέλα είναι απλά τραγικό. Είναι ερασιτεχνισμός χειρίστου είδους που κάνει ανυπολόγιστη ζημιά στην εικόνα της εταιρείας).

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Τετ 12 Ιούλ 2017 14:03 »
4) Δεν γνωρίζω την οικονομική κατάσταση των άλλων ομάδων. Ούτε και έχει σημασία αυτό για το πως πρέπει να είναι η δική μας ομάδα.

Εδώ θα διαφωνήσουμε. Αν πας σε ένα γάμο, που φοράνε όλοι μαγιό, με κουστούμι τότε κάτι δεν κατάλαβες σωστά.

Το ποιοι είμαστε έχει να κάνει και σε ποιο περιβάλλον είμαστε αλλά και σε ποιο περιβάλλον βρίσκονται αυτοί που μας βλέπουν. Π.χ. μας βλέπει ένας λογιστής αγγλικής ΠΑΕ ή ο λογιστής του Πλατανιά; Έχει σημασία όλο αυτό πως να το κάνουμε;

Αν οι ρυθμιστικές αρχές της Ελλάδας (λέω εγώ τώρα) θεωρούν ότι ο ΧΒ και ο κάθε πρόεδρος, σωστά και νομότυπα λογιστικά πράττει, τότε τι άλλο μπορεί να γίνει.

Τέλος πάντων σε ρώτησα για τις άλλες ομάδες γιατί μόνο στη σύγκριση θα είχε τη μέγιστη αξία η ανάλυσή σου.

Όχι ότι τώρα δεν έχει. Απλά θέλω να έχω εικόνα του ευρύτερου περιβάλλοντος.

Πάντως η τεκμηριωμένη ανάλυσή σου, θα πρέπει να αποτελέσει έναυσμα προβληματισμού για όσους επευφημούν το ΧΒ, υπενθυμίζοντας μόνο τα επιτεύγματά του.

Για αυτό το λόγο είμαι σκεπτικιστής απέναντί του.
« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 12 Ιούλ 2017 14:07 από Mpakoulieros »

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Τετ 12 Ιούλ 2017 14:05 »
Παράθεση
Εδώ θα διαφωνήσουμε. Αν πας σε ένα γάμο, που φοράνε όλοι μαγιό, με κουστούμι τότε κάτι δεν κατάλαβες σωστά.     
Τί λέει ο στόμας σου μεσημεριάτικα...  :P

Αποσυνδεδεμένος BILLY_STAM

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Τετ 12 Ιούλ 2017 14:15 »
Η σημερινή απόφαση της NOVA να διακόψει τη σύμβαση με την Super League τινάζει τα οικονομικά του ΠΑΣ και των μικρών ομάδων!! Η COSMOTE δήλωσε πως δεν ενδιαφέρεται για το πρωτάθλημα, ενώ άλλα κανάλια ενδιαφέρονται μόνο για ματς του ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ ΑΕΚ και γι αυτούς κάποια μεμονωμένα και όχι για όλα. Για τις άλλες ομάδες κανένα κανάλι δεν  έδειξε ενδιαφέρον, Οπότε με 800 διαρκείας και 1.700 εισιτήρια Μ.Ο μην περιμένουμε τίποτε από την ομάδα. Είναι θέμα χρόνου να χάσει και την ρύθμιση των 100 δόσεων.

ΥΓ. Να υπενθυμίσω την προ ημερών προσφυγή του Φυντανίδη στον Ατρόμητο και την "διαβεβαίωση" του Σπανού ότι θα πληρωθεί μόλις πάρει τα λεφτά από τη NOVA (του αγίου π.....ου ανήμερα δηλαδή)!!!

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Τετ 12 Ιούλ 2017 14:27 »

Το ποιοι είμαστε έχει να κάνει και σε ποιο περιβάλλον είμαστε αλλά και σε ποιο περιβάλλον βρίσκονται αυτοί που μας βλέπουν. Π.χ. μας βλέπει ένας λογιστής αγγλικής ΠΑΕ ή ο λογιστής του Πλατανιά; Έχει σημασία όλο αυτό πως να το κάνουμε;

Αν οι ρυθμιστικές αρχές της Ελλάδας (λέω εγώ τώρα) θεωρούν ότι ο ΧΒ και ο κάθε πρόεδρος, σωστά και νομότυπα λογιστικά πράττει, τότε τι άλλο μπορεί να γίνει.

Τέλος πάντων σε ρώτησα για τις άλλες ομάδες γιατί μόνο στη σύγκριση θα είχε τη μέγιστη αξία η ανάλυσή σου.

Όχι ότι τώρα δεν έχει. Απλά θέλω να έχω εικόνα του ευρύτερου περιβάλλοντος.

Πάντως η τεκμηριωμένη ανάλυσή σου, θα πρέπει να αποτελέσει έναυσμα προβληματισμού για όσους επευφημούν το ΧΒ, υπενθυμίζοντας μόνο τα επιτεύγματά του.

Για αυτό το λόγο είμαι σκεπτικιστής απέναντί του.

Εγώ θέλω να κάνω πάντα το καλύτερο για την εταιρεία μου άσχετα σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ανταγωνιστές. Δεν συμβιβάζομαι απλά με το να βρίσκομαι στο ίδιο με αυτούς επίπεδο. Η λογική : "ε μωρέ και οι άλλες στο ίδιο καζάνι βράζουν λίγο πολύ" δεν με αντιπροσωπεύει. Η συνεχής πρόοδος, με δεδομένες τις συνθήκες, θα πρέπει να είναι γνώμονας για την κατάκτηση του μέλλοντος. Τρανό παράδειγμα ότι στις παρούσες συνθήκες,  υπάρχουν εταιρείες που απλά φυτοζωούν και ταυτόχρονα κάποιες άλλες διαπρέπουν.

Το ποιοι είμαστε έχει να κάνει απόλυτα με εμάς και όχι με το περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε. Το περιβάλλον είναι το ίδιο και δεδομένο για όλους.
Μέσα στο ίδιο περιβάλλον επιχειρούν όλοι αλλά μόνο κάποιο ξεχωρίζουν. Θα πρέπει να διαλέξουμε πεδίο. Θέλουμε απλά να υπάρχουμε και κάποια στιγμή να σβήσουμε ή να ξεχωρίζουμε? (Εγώ προσωπικά επιθυμώ να ξεχωρίζουμε γιατί αυτό μας προσδίδει ΑΞΙΑ).
(Δεν θέλω να σχολιάσω το μαγιό στο γάμο και τον Άγγλο λογιστή ή τον λογιστή του Πλατανιά. Καταλαβαίνει κι εσύ ο ίδιος νομίζω γιατί...!!!).

Αποσυνδεδεμένος davelis

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Τετ 12 Ιούλ 2017 14:34 »
Παράθεση
Η σημερινή απόφαση της NOVA να διακόψει τη σύμβαση με την Super League τινάζει τα οικονομικά του ΠΑΣ και των μικρών ομάδων!! Η COSMOTE δήλωσε πως δεν ενδιαφέρεται για το πρωτάθλημα, ενώ άλλα κανάλια ενδιαφέρονται μόνο για ματς του ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ ΑΕΚ και γι αυτούς κάποια μεμονωμένα και όχι για όλα. Για τις άλλες ομάδες κανένα κανάλι δεν  έδειξε ενδιαφέρον, Οπότε με 800 διαρκείας και 1.700 εισιτήρια Μ.Ο μην περιμένουμε τίποτε από την ομάδα. Είναι θέμα χρόνου να χάσει και την ρύθμιση των 100 δόσεων.

ΥΓ. Να υπενθυμίσω την προ ημερών προσφυγή του Φυντανίδη στον Ατρόμητο και την "διαβεβαίωση" του Σπανού ότι θα πληρωθεί μόλις πάρει τα λεφτά από τη NOVA (του αγίου π.....ου ανήμερα δηλαδή)!!!

Να πω οτι η ΝΟΒΑ απλά πιέζει για να πάρει αυτα που θέλει.
Εκτός αν τα παράτησαν και πάνε για πτωχευση. Παίζει κι αυτό . ;)
(Κορόιδευαν τον κόσμο για την συγχώνευση με την Vodafone για δυο χρόνια, και κανένας στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς δεν ασχολήθηκε)

ΥΓ πόσοι θα μείνουν στην ΝΟΒΑ μόνο για το GOTH ή μια ταινία;΄
Εγω, αν δεν βρεθεί άκρη άμεσα διακόπτω.

Αποσυνδεδεμένος pextempalla

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Τετ 12 Ιούλ 2017 15:06 »
Έξυπνα παιδιά είστε, βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας.

Επειδή τα οικονομικά πιστεύω ότι δεν είναι επιστήμη και πως μπορούν να μαγειρευτούν όπως γουστάρει ο καθένας, είναι δύσκολο να βγάλει συμπέρασμα κάποιος που δεν έχει ασχοληθεί...ειδικά άμα συνειδητοποιήσεις ότι ούτε ακόμη και οι ορκωτοί λογιστές μπορούν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα....

Από αυτό το γεγονός όμως, αυτό καθαυτό, αλλά και από άλλα 2-3 πράγματα που διάβασα από αυτά που πόσταρε ο pasgiannina1967, όπως:
- «Συμμετοχές σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις» περιλαμβάνεται ποσό 2.950.000 ευρώ προοριζόμενο για την κάλυψη κεφαλαίου για τη σύσταση Ετερόρρυθμης εταιρίας η οποία δεν έχει συσταθεί ακόμη...
- Η Εταιρεία δεν έχει προβεί σε εκτίμηση των πρόσθετων φόρων και των προσαυξήσεων που πιθανόν να καταλογιστούν σε μελλοντικό φορολογικό έλεγχο και δεν έχει σχηματίσει σχετική πρόβλεψη για αυτή την ενδεχόμενη υποχρέωση...
- Η Εταιρεία, δεν αποδέχθηκε τον φορολογικό έλεγχο των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για τις χρήσεις που έληξαν την 30/06/2012, την 30/06/2013, την 30/06/2014, την 30/06/2015 και την 30/06/2016, όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία για την εκάστοτε περίοδο,

καθώς και από τον πίνακα που μας δείχνει ότι παρότι την εξυγίανση, το χρέος κάθε χρόνο αυξάνει.....δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος και πιστεύω ότι όταν ο Χριστοβασίλης δε θα μπορεί να τραβήξει ρευστό από την ομάδα, θα πάμε σούμπιντοι για τοπικό....

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Τετ 12 Ιούλ 2017 15:22 »
PasGiannina1967 ξέρεις ποιο λάθος κάνεις με το τελευταίο σου ποστ;

Κατηγορούμε το Χονδρό ότι δεν κάνει τα πάντα για να ξεχωρίσει η ομάδα ή κατηγορούμε το Χοντρό τι δεν κάνει ότι πρέπει δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συνθηκών;

Η απόσταση μεταξύ των δύο είναι τεράστια. Και εγώ θέλω κάποιον που να κάνει τα πάντα, ότι και να γίνει κτλ. Άλλα αν μπούμε σε αυτή την ιδεαλιστική προσέγγιση, τότε (για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου) κάποιος θα σε ρωτούσε: Ξέρεις κανέναν τέτοιο; Ή, είχαμε στο παρελθόν κανένα τέτοιον;

Γι' αυτό σε ρώτησα για τις άλλες ΠΑΕ. Για να δω αν η σωστή και με πραγματικά στοιχεία κριτική σου, στηρίζεται στον αν γίνονται αυτά τα ελάχιστα που πρέπει ή αν γίνονται αυτά που εμείς θέλουμε.

Πιστεύω να με καταλαβαίνεις. Εξάλλου ξέρεις τις απόψεις μου για ΧΒ και το πόσο σκεπτικός είμαι.

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Τετ 12 Ιούλ 2017 17:11 »
PasGiannina1967 ξέρεις ποιο λάθος κάνεις με το τελευταίο σου ποστ;

Κατηγορούμε το Χονδρό ότι δεν κάνει τα πάντα για να ξεχωρίσει η ομάδα ή κατηγορούμε το Χοντρό τι δεν κάνει ότι πρέπει δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συνθηκών;

Η απόσταση μεταξύ των δύο είναι τεράστια. Και εγώ θέλω κάποιον που να κάνει τα πάντα, ότι και να γίνει κτλ. Άλλα αν μπούμε σε αυτή την ιδεαλιστική προσέγγιση, τότε (για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου) κάποιος θα σε ρωτούσε: Ξέρεις κανέναν τέτοιο; Ή, είχαμε στο παρελθόν κανένα τέτοιον;

Γι' αυτό σε ρώτησα για τις άλλες ΠΑΕ. Για να δω αν η σωστή και με πραγματικά στοιχεία κριτική σου, στηρίζεται στον αν γίνονται αυτά τα ελάχιστα που πρέπει ή αν γίνονται αυτά που εμείς θέλουμε.

Πιστεύω να με καταλαβαίνεις. Εξάλλου ξέρεις τις απόψεις μου για ΧΒ και το πόσο σκεπτικός είμαι.

Όχι, δεν γίνονται αυτά που πρέπει.
Γίνονται αυτά που δεν πρέπει.

Τα περισσότερα τα αναλύσαμε.
Όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει !!!
Εσένα προφανώς σε ικανοποιούν απαντήσεις του τύπου:
-ναι είναι δύσκολα αλλά και οι άλλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν, οπότε είμαστε καλά
ή
-Λαμόγια κυριαρχούν στον χώρο, ας είναι κι ο δικός μας
ή
-αυτόν έχουμε τώρα πρόεδρο, μια χαρά είναι αφού δεν εμφανίζεται κάποιος καλύτερος. Και μη λέμε και τίποτα και τον στεναχωρήσουμε!!!

Ε λοιπόν, από μένα δεν θα πάρεις ποτέ τέτοιες απαντήσεις.

Αν θεωρείς ιδεαλιστική προσέγγιση το να μην θέλω κάποιον που πίνει το αίμα της ομάδος χρονιά με την χρονιά  για να την παραδώσει σε κώμα όταν θα 'έχει χορτάσει, ναι, τότε είμαι ιδεαλιστής.

Εσένα προφανώς σου αρκεί κάθε χρόνο να εύχεσαι "να την βγάλουμε και φέτος".
Όταν θα έρθει ένα "φέτος" που δεν θα την βγάλουμε τελικά, τα ξανασυζητάμε.
Και πολύ φοβάμαι ότι θα τα ξανασυζητήσουμε σύντομα!!!

Αποσυνδεδεμένος Tsimendos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Τετ 12 Ιούλ 2017 17:52 »
Να ρωτήσω και κάτι άλλο που παρατήρησα από τους ορκωτούς. Υπάρχει εταιρία στον κόσμο που να προβλέπει οτι σε πιθανό έλεγχο της από την εφορία θα φάει πρόστιμα και προσαυξήσεις ωστε να τα περνάει στον ισολογισμό της. Δηλαδή λέει οτι είμαστε παράνομοι θα έρθει η εφορία και θα μας βάλει το τάδε πρόστιμο, ας το περάσουμε στον ισολογισμό, στις προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια; Αυτό θα πρέπει να είναι Ελληνικό φαινόμενο αν ισχύει. Και ο ορκωτός λογιστής τι κάνει; παίρνει το ρευστό για τον επιφανιακό έλεγχο που κάνει και γράφει τέτοιες παπάτζες; Υπάρχει κάποιος μέσος όρος που χρεώνουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ωστε να το περάσεις στον ισολογισμό ή χρεώνεις ότι θες;

Αποσυνδεδεμένος davelis

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Τετ 12 Ιούλ 2017 18:25 »
Απλα σου λεει ο ορκωτός οτι δεν ελεγθηκε για πχ πεντε χρήσεις απο την εφορία, αρα αν θες να την αγορασεις την εταιρεια, να το εχεις υπόψην σου οτι μπορει να φας προστιμο.
Αν εχεις ελεγχθει τότε μπορεις να πεις οτι εισαι καθαρός απεναντι στο κράτος.
Και να καψεις τα βιβλία σου, μεχρι τότε.
Δεν εχουν δικαιωμα να στα ξαναζητησουν.

Στον υπολοιπο κόσμο υπάρχουν ηλεκτρονικα τιμολογια, διασταυρωσεις, κλπ που ειναι πανω κατω αδυνατο να κλεψεις.
Εδω εχουμε ακομα μπαχαλισταν και χαρτισταν, για να μπορουν να ξεφευγουν οσοι πρεπει.

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Τετ 12 Ιούλ 2017 18:33 »
Να ρωτήσω και κάτι άλλο που παρατήρησα από τους ορκωτούς. Υπάρχει εταιρία στον κόσμο που να προβλέπει οτι σε πιθανό έλεγχο της από την εφορία θα φάει πρόστιμα και προσαυξήσεις ωστε να τα περνάει στον ισολογισμό της. Δηλαδή λέει οτι είμαστε παράνομοι θα έρθει η εφορία και θα μας βάλει το τάδε πρόστιμο, ας το περάσουμε στον ισολογισμό, στις προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια; Αυτό θα πρέπει να είναι Ελληνικό φαινόμενο αν ισχύει. Και ο ορκωτός λογιστής τι κάνει; παίρνει το ρευστό για τον επιφανιακό έλεγχο που κάνει και γράφει τέτοιες παπάτζες; Υπάρχει κάποιος μέσος όρος που χρεώνουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ωστε να το περάσεις στον ισολογισμό ή χρεώνεις ότι θες;

Παγκοσμίως και στην βάση μιας εκ των αρχών της λογιστικής, την "αρχή της συντηρητικότητας" διενεργούνται προβλέψεις οι οποίες είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ.

"οι προβλέψεις αποτελούν την κάλυψη ζημιάς ή δαπάνης ή υποχρέωσης της κλειόμενης χρήσης ή των προηγουμένων χρήσεων, που διαφαίνονται ως πιθανές (στις περίπτωσή μας υπάρχει βεβαιότητα ως προς την επιβολή) κατά την ημέρα σύνταξης του ισολογισμού,  αλλά δεν είναι γνωστό το ακριβές μέγεθός τους ή ο χρόνος στον οποίο θα προκύψουν. Οι προβλέψεις αυτές σχηματίζονται κάθε χρόνο σε ύψος που καλύπτει τα αναγκαία όρια"

Υ.Γ. 1. Θα παρακαλούσα να κρατήσουμε ένα επίπεδο στην ανταλλαγή των απόψεων περί του θέματος "Οικονομικά ΠΑΣ Γιάννινα". Το παραπάνω post λειτουργεί έντονα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Απαντώ όμως χωρίς να απαξιώνω το περιεχόμενο και το ύφος των ερωτημάτων που θέτει, αν και η επιστράτευση της κοινής λογικής θα οδηγούσε στις αυταπόδεικτες απαντήσεις. Ας μην αμφισβητούμε τα προφανή λοιπόν. Αυτό θα είναι μια εδραία βάση εποικοδομητικού διαλόγου.
Υ.Γ. 2. Για να προλάβω τυχόν ερώτημα, γιατί δεν διενεργήθηκαν οι προβλέψεις αυτές, η απάντηση είναι απλή.
Αν εγγραφόταν ένα ποσό ΧΧΧΧΧΧ στις προβλέψεις θα είχε αρνητική επίπτωση στα αποτελέσματα της εταιρείας που με την σειρά τους θα είχαν επίπτωση στα ίδια κεφάλαια (που θα γινόταν ακόμη πιο αρνητικά απ ότι συνήθως είναι) που με τη σειρά τους ίσως θα απαιτούσε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που με τη σειρά του.....που με τη σειρά του.........και πάει λέγοντας.

O νοών νοείτω λοιπόν...!!!

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Τετ 12 Ιούλ 2017 18:38 »
Το θέμα έγινε για να μπορούμε να μάθουμε και κάτι παραπέρα.Πράγματα που δεν τα βλέπουμε γραμμένα κάθε μέρα στον τύπο.Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες γνώσεις πάνω στα οικονομικά και καλό θα ήταν να διαβάζουμε αυτούς που ξέρουν.
Όποιος θέλει ας ρωτήσει πράγματα και όποιος ξέρει ας απαντήσει και να προχωρήσει το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Τετ 12 Ιούλ 2017 20:06 »
pasgiannina1967 για καθε ερωτηση που απαντας να χρεωνεις κανα 20ρικο να κονομησεις χαχαχαχαχ
 :P :P :P

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

• Hero Member
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Σαβ 05 Αύγ 2017 15:17 »
Παράθεση
Η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών είναι το νούμερο ένα έσοδο για τη συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ της Super League και ακολουθούν εισιτήρια και χορηγία φανέλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΠΑΠ υπάρχει ενδεχόμενο να μη βρίσκεται φέτος στη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού οι συζητήσεις δεν έχουν τελεσφορήσει ακόμα. Αν συνυπολογίσουμε και τη χασούρα που ήδη υπάρχει από τα τηλεοπτικά, όπως τη δόση που δεν πληρώθηκε στα τέλη Ιουλίου από τη NOVA και τη μικρή κίνηση που παρουσιάζουν τα διαρκείας, η κατάσταση σύντομα θα γίνει ασφυκτική.

Το καλό για τον πρόεδρο είναι ότι στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο δεν ξανοίχτηκε σε μεγάλα συμβόλαια και μαζί με τα έσοδα από τη μεταγραφή Κούτρη η κατάσταση μπορεί να συνεχίσει να είναι διαχειρίσιμη.

http://super-fm.gr/22222/ston-aera-i-chorigia-tou-opap/     

Αποσυνδεδεμένος pastakis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Τρι 10 Οκτ 2017 17:53 »
Δωράκι 210.000 ευρώ της UEFA στον ΠΑΣ Γιάννινα!

Μία χρήσιμη οικονομική «ένεση» έρχεται από την UEFA στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες της Super League που δεν συμμετείχαν τη σεζόν 2016-2017 στους ομίλους του Europa League ή του Champions League.

Πρόκειται για χρήματα τα οποία προέρχονται από το πρόγραμμα solidarity της UEFA, τα οποία έχουν ως στόχο να επιχορηγήσουν τις ομάδες που δεν έχουν την τύχη να μπαίνουν στους ομίλους.

Πέρυσι είχαν βρεθεί σε ομίλους Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, έτσι, από τη Σούπερ Λίγκα δικαιούνται την επιχορήγηση των 210.000 ευρώ οι υπόλοιπες 13 από τις 16 ομάδες που έπαιζαν στη Super League.

Συνολικά στην Ελλάδα θα δοθεί το ποσό των 2.722.760 ευρώ κάτι που σημαίνει ότι σε κάθε μια αναλογούν 209.443 ευρώ.

http://super-fm.gr/24922/doraki-210-000-evro-tis-uefa-ston-pas-giannina/

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Τρι 10 Οκτ 2017 17:57 »
Μια καλη μεταγραφη για τα Χριστουγεννα δηλαδη..

:P :P :P :P

Συνδεδεμένος nakos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Τρι 10 Οκτ 2017 22:26 »
Τι 1 μεταφραφη;
Με τα φραγκα αυτα 3 Ροντριγκες και 5-6 Μπετραδες κλεινει.
Μη σου πω θα περσεπς και κανα φραγκο
 :P :P :P :P

Αποσυνδεδεμένος PAS Giannis

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Τρι 10 Οκτ 2017 22:37 »
Μην τους ακούς αυτουνούς πρόεδρα... :stop:

Κανά παντελόνι κάργκο να αγοράσεις...

Αυτά με τις πολλές τσέπες... ;) ξερς εσύ... :P :P :P

"Είναι θυρεός φέρον εντός αυτού όψιν αρχαίου Ηπειρωτικού νομίσματος και συμβόλου ενώσεως και αλληλεγγύης των απανταχού Ηπειρωτών, με απεικόνισιν του ταύρου και τας λέξεις "ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ". Επικεφαλής της απεικονίσεως είναι η φράσις "ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ" περιβάλλεται δε το σύνολον υπό φύλλων Ηπειρωτικής δρυός"

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Παρ 13 Οκτ 2017 11:57 »
Με αφορμή αυτά που γίνονται στον ΠΑΟ και τα χρέη που βγαίνουν (άλλοι μιλούν για 77 εκατομ. άλλοι για 97 και πλέον), μπορεί κάποιος να γράψει και να γράφει εδώ κάθε πρώτη του μήνα ή κάθε μήνα, ποιο είναι το χρέος του Π.Α.Σ.;

Μπορεί να κάποιος να μας ενημερώνει συνεχώς πόσα χρωστάει η ΠΑΕ, πόσα πληρώνει αν πληρώνει κανονικά τις δόσεις του διακανονισμού με την εφορία, μιλάω για τα 65.000 ευρώ το μήνα και τα λοιπά;

Αν δεν κάνω λάθος το χρέος είναι 6,5 εκατομμύρια ευρώ ή αυτό ήταν την τελευταία φορά που θυμάμαι. Έχει μειωθεί; Δεν θα έπρεπε να μειωθεί δεδομένης της συμμόρφωσης του Χοντρού με τους διακανονισμούς που ο ίδιος έκανε με το δημόσιο;

Νομίζω αυτό το θέμα δεν έχει πολυαναπτυχθεί στο φόρουμ. Απλά κάποιους διάλογους θυμάμαι για τους ισολογισμούς που κατέληγαν σε αντιπαραθέσεις για το Χοντρό.

Εδώ θα ήθελα να δω καθαρά ποσά σε μη τεχνική γλώσσα. Απλά πράγματα: Τόσο το χρέος, τόσα πληρώσαμε στις δόσεις της εφορίας, τόσα εδώ τόσα εκεί.

Παρακαλώ κύριοι αναλάβατε!

Αποσυνδεδεμένος vourbiani

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Παρ 13 Οκτ 2017 13:01 »
Εξαιρετικο αυτό που ζητάς αλλά υπάρχει πιθανότητα να μπορεί κάποιος απο έδω μέσα που δεν είναι στη διοίκηση να γνωρίζει ακριβώς τα χρέη της ομάδας?
Επίσης είναι αυτόνοητο οτι μέσω ισολογισμών μπορείς να έχεις μια εικόνα αλλά δε γίνεται να είσαι 100% σίγουρός οτι είναι η σωστή.
Και επειδή όπου ΠΑΣ σημαίνει εταιρεία, κάνεις που έχει μία εταιρεία δε δίνει ετσι εύκολα "φορά παρτίδα" τα οικονομικά της.
Εκτός αν είναι στην κατάσταση που είναι ο βάζελος (ένα βήμα πριν την καταστροφή) που ήταν απλά μονόδρομος η δημοσιοποίηση των οικονομικών.