Προσωπικά μιλώντας, με όσα έχω δει τα τελευταία χρόνια της απροσμέτρητης ύφεσης, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι τα οικονομικά της ομάδας.
Και αυτό γιατί:
1. Είναι ο μόνος μαθηματικά και με πάσα βεβαιότητα δείκτης για το που θα είμαστε την επόμενη πενταετία.
2. Είναι ο μόνος δείκτης που μαθηματικά διαβεβαιώνει ότι δεν θα εξαφανιστούμε από το ποδοσφαιρικό χάρτη όπως η Γριά. Όταν η πόρτα της χρεοκοπίας χτυπάει την πόρτα σε μεγαθήρια (ΠΑΟ) έχω κάθε λόγο να αναστατώνομαι.
3. Είναι ένας ασφαλής δείκτης για να δούμε εάν την προσεχή πενταετία ή δεκαετία θα φτιάξουμε γήπεδο, πράγμα που θεωρώ πως θα μας βάλει πραγματικά, στο club των ισχυρών του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Και επειδή ως φιλελεύθερος μαρξιστής δίνω υπερβολική σημασία στις παραγωγικές σχέσεις ήτοι στο χρήμα, απαιτώ από τη διοίκηση της ΠΑΕ να με ενημερώνει ανά τακτά διαστήματα για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου.
Δεν ζητάω τις λεπτομέρειες αλλά απλά πράγματα: Πληρώνουμε τις ρυθμίσεις στην εφορία, είμαστε στην 30η δόση, χρωστάμε ακόμη τόσα, έχουμε αποπληρώσει τόσα.
Νομίζω ότι αυτό είναι το σημείο κλειδί ώστε να ξεκινήσει μια επιθετικά επικοινωνιακή πολιτική της ΠΑΕ προς τον κόσμο. Να μην νιώθει ο άλλος ότι η προσπάθειά του και τα λεφτά που δίνει είναι χωρίς αντίκρυσμα. Ο Χοντρός πρέπει να κάνει τον κόσμο μέτοχο του σχεδίου που έχει εάν υποθέσουμε ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο από μεριάς του.