Αποστολέας Θέμα: Liverpool F.C.  (Αναγνώστηκε 38867 φορές)

Αποσυνδεδεμένος apnea73

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.605
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #200 στις: Τετ 12 Δεκ 2018 12:08 »
Τι πρέσινγκ ήταν αυτό το χθεσινο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
....

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #201 στις: Τετ 12 Δεκ 2018 23:07 »
Ο Μάικ Κέρνει είναι οπαδός της Λίβερπουλ από μικρό παιδί. Επειδή όμως έχει μερική τύφλωση, τα περισσότερα γκολ τα 'βλέπει' μέσα από τις περιγραφές του ξαδέρφου του. Εχθές μετά το γκολ του Σαλάχ η κάμερα τους έπιασε σε μια τέτοια στιγμή.
βίντεο
El Sombrero

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #202 στις: Σαβ 15 Δεκ 2018 23:12 »


Είναι επίσημο βίντεο της ίδιας της ομάδας.Καταρχάς βλέπεις πως μια κερκίδα και μια έδρα μπορεί να γίνει καυτή.Ειδικά όταν ακούς από όλους το you will never walk alone και βλέπεις πανιά,σημαίες,κασκόλ.Τόσο απλό,τόσο μαγικό,τόσο όμορφο.
Επίσης πως γίνονται τα ποδοσφαιρικά βιντεάκια.Πρωταγωνιστές είναι οι παίχτες,ο κόσμος της ομάδας και φυσικά το ίδιο το παιχνίδι.

Άντε και στα δικά μας κάποτε.Ειδικά στον ΠΑΣ αλλά και γενικότερα σαν ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΣΟΛΕΣ

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.095
  • Η αρχή του τέλους ... ή ... το τέλος της αρχής;
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #203 στις: Κυρ 16 Δεκ 2018 00:17 »
Στο Λίβερπουλ μόνο ΕΒΕΡΤΟΝ!

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #204 στις: Κυρ 16 Δεκ 2018 12:45 »
Παράθεση


Πίτερ Μπίρντσλι: o αδικημένος του Όλντ Τράφορντ που έγινε ήρωας στο Άνφιλντ

Στις 6 Οκτωβρίου του 1982 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ρον Άτκινσον στο τιμόνι, υποδέχονταν την Μπόρνμουθ, που έπαιζε τότε στην Γ’ κατηγορία της Αγγλίας, μπροστά σε περίπου 23 χιλιάδες θεατές, στο Όλντ Τράφορντ, για τον Β’ γύρο του Λιγκ Καπ. Η διαφορά των δύο ομάδων, όπως είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό, ήταν χαώδης και κάπως έτσι οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν επικρατήσει σχετικά εύκολα, με 2-0, χάρις στο τέρμα του επιθετικού Φρανκ Στάπλτον και ένα αυτογκόλ του Χάρι Ρέντκναπ, σε μία απ’ τις τελευταίες του εμφανίσεις, ως ποδοσφαιριστής, για τα «κεράσια». Για την Γιουνάιτεντ εκείνη την μέρα, και δίπλα στον Στάπλτον, είχε αγωνιστεί ένας νεαρός Άγγλος επιθετικός που είχε αποκτηθεί ένα μήνα νωρίτερα από τους Βανκούβερ Γουάιτκαπς έναντι του ποσού των 300.000 λιρών. Το όνομά του Πίτερ Μπίρντσλι κι αυτή ήταν η μία και μοναδική του συμμετοχή για την Γιουνάιτεντ. Μάλιστα ήταν τόσο μέτριος σε εκείνο το παιχνίδι που ο κόουτς Άτκινσον δεν δίστασε να τον κάνει αλλαγή νωρίς στο β΄ημίχρονο, δίνοντας την θέση του στον Νόρμαν Γουάιτσαϊντ. Ο νεαρός δεν κέρδισε ποτέ την εμπιστοσύνη του προπονητή του και μοιραία, τον Μάιο του ’83, επέστρεψε και πάλι στο Βανκούβερ για να ξαναβρεί και πάλι τον πραγματικό ποδοσφαιρικό εαυτό του. Ο Πίτερ Μπίρντσλι άλλωστε ήταν ένα μεγάλο, και σπάνιο, ταλέντο για το Αγγλικό ποδόσφαιρο της εποχής.



Ο παραπάνω πρόλογος δεν θα είχε κανένα νόημα, αν ο Μπίρντσλι δεν είχε υπογράψει το 1987 στην Λίβερπουλ, σε μια περίοδο που οι «κόκκινοι» ήταν το αφεντικό στο Νησί αλλά δεν μπορούσαν να αγωνιστούν στην Ευρώπη λόγω της τιμωρίας για τα γεγονότα του Χέιζελ. Η μεταγραφή αυτή φυσικά και αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε πως οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί και για τις δύο ομάδες είναι μόνο έξι, με την περίπτωση όμως του Μπίρντσλι να είναι μοναδική -και σχεδόν άγνωστη- για την μεγαλύτερη μερίδα του ποδοσφαιρικού κοινού που δεν ασχολείται φανατικά με τους Άγγλους και το δικό τους πρωτάθλημα. Κάτι που φαντάζει λογικό, μιας και ο παίκτης έχει συνδεθεί με την Λίβερπουλ, την Νιούκαστλ, αλλά και με την αιώνια αντίπαλο των «κόκκινων» την Έβερτον. Οι φανατικοί οπαδοί της Γιουνάιτεντ δεν θα θέλουν να θυμούνται καν αυτό το πέρασμα, μιας και ούτε πρόσφερε κάτι στην ομάδα τους, ασχέτως της μεγάλης του κλάσης, αλλά τους χάρισε και μπόλικο πόνο, όταν ο Μπίρντσλι φόρεσε το περίφημο liverbird στο στήθος, κατακτώντας τίτλους και γνωρίζοντας την αποθέωση απ’ το κοινό του Άνφιλντ.

Το τέλος της σεζόν ’86-’87 θα βρει την Λίβερπουλ 2η, και καταϊδρωμένη, στο -9 από την πρωταθλήτρια Έβερτον κι ο Κένι Νταλγκλίς γνώριζε πως η ομάδα του χρειαζόταν αλλαγές και φρέσκα πρόσωπα για να μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Φέρνει στο Άνφιλντ τον Τζον Μπαρνς απ’ την Γουότφορντ, τους Τζον Όλντριτζ και Ρέι Χότον απ’ την Όξφορντ, και θα δώσει μεγάλη μάχη για να φέρει και τον διεθνή Πίτερ Μπίρντσλι, που είχε ήδη τέσσερις επιτυχημένες σεζόν με την φανέλα της Νιούκαστλ. «Μάχη», γιατί ο νέος προπονητής της Γιουνάιτεντ, ο Άλεξ Φέργκιουσον, ήθελε και αυτός σαν τρελός τον παίκτη στο Όλντ Τράφορντ. Ο Μπίρντσλι υπέγραψε τελικά στην Λίβερπουλ με το ποσό-ρεκόρ (για την εποχή) των 1,9 εκατομμυρίων λιρών λόγω και των καλών σχέσεων που είχε ο Νταλγκλίς με τον προπονητή της Νιούκαστλ, Γουίλι ΜακΦούλ. Ο ΜακΦούλ μάλιστα είχε απορρίψει πρόταση 2 εκατομμυρίων της Γιουνάιτεντ και είχε πει στον Φέργκιουσον πως δεν θα του έδινε τον παίκτη ούτε με 3, πουλώντας τον στην Λίβερπουλ τρεις βδομάδες αργότερα και γεμίζοντας οργή τον Σκοτσέζο προπονητή της Γιουνάιτεντ. Για την ιστορία, και όπως γράφει ο ίδιος ο Φέργκιουσον στο βιβλίο του «6 Years at United», την ίδια περίοδο δεν μπόρεσε να πάρει ούτε τον σπουδαίο αμυντικό, Γκλεν Χισέν, από την Γκέτεμποργκ, βλέποντάς τον να καταλήγει στη Φιορεντίνα και στη συνέχεια -που αλλού- στη Λίβερπουλ. Κάπως έτσι -και με την επιστροφή του Ίαν Ρας ένα χρόνο αργότερα- η Λίβερπουλ έφτιαξε την κατά πολλούς κορυφαία επιθετική γραμμή της ιστορίας της.



H επόμενη σεζόν έφερε τους «κόκκινους» και πάλι στην κορυφή με πανέμορφο ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Νταλγκλίς, αν και είχε πλέον μια δυνατή Γιουνάιτεντ να την κοντράρει, κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφήνοντας την ομάδα του Φέργκιουσον 9 βαθμούς πίσω της, με τα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων να έχουν λήξει όμως ισόπαλα. Στο παιχνίδι του α’ γύρου μάλιστα, στο Ολντ Τράφορντ, ο Μπίρντσλι είδε τον παίκτη που του είχε στερήσει την θέση του βασικού επιθετικού, όταν ήταν παίκτης της Γιουνάιτεντ, τον Νόρμαν Γουάιτσαϊντ, να σκοράρει για το τελικό 1-1. Στο παιχνίδι του β’ γύρου μπορεί να άνοιξε το σκορ μπροστά στο κοινό του Άνφιλντ, για το πρώτο του τέρμα σε ένα τόσο σπουδαίο ντέρμπι, και την Λίβερπουλ να φτάνει το σκορ στο 3-1, αλλά η ομάδα του Σερ Άλεξ χάρις σε δύο γκολ των Ρόμπσον και Στράχαν κατάφερε να μην ηττηθεί, για ακόμα μία φορά, από την καλύτερη Λίβερπουλ και να μείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου, χωρίς βέβαια να υπήρχαν πολλές -σοβαρές- πιθανότητες για να το καταφέρει. Ο Μπίρντσλι, ο Μπαρνς και ο Όλντριτζ (που είχε βγει πρώτος σκόρερ εκείνη την σεζόν) είχαν φέρει και πάλι την απαραίτητη φρεσκάδα, που έλειπε απ’ την ομάδα την προηγούμενη σεζόν, και το χαμόγελο στο κοινό του Άνφιλντ. Ένα κοινό που είχε βρει στα πρόσωπα των τριών αυτών παικτών τους νέους του ήρωες.

To χαμένο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν από την Άρσεναλ (το ’89), κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική, και η έλευση παικτών όπως ο Ρόνι (Ρόκετ) Ρόζεναλ και ο Ντέιβ Σπίντι (που έπαιζαν πάνω-κάτω στην ίδια θέση) έστειλαν τον Μπίρντσλι αργά -αλλά με μαθηματική ακρίβεια- στον πάγκο. Πανηγύρισε βέβαια ακόμα μια κατάκτηση πρωταθλήματος με την Λίβερπουλ, αυτή του 1990 στο τελευταίο πρωτάθλημα της ομάδας, και κράτησε την καλύτερή του παράσταση μπροστά στο κοινό του Άνφιλντ, για την τελευταία του σεζόν (’90-’91) με αντίπαλο την ομάδα που οι φίλοι των «κόκκινων» λατρεύουν να μισούν και ο ίδιος δεν είχε πάρει ποτέ την ευκαιρία του σε αυτή, κάτι που είχε πληγώσει αρκετά την υστεροφημία του, σε μια περίοδο που πίστευε πως θα ήταν βασικός για την ομάδα του Άτκισον. Για την ακρίβεια: βασικός για οποιαδήποτε ομάδα στην Αγγλία.



Ήταν 16 Σεπτεμβρίου του 1990 όταν η Λίβερπουλ υποδέχτηκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Μπίρντσλι να παίρνει θέση βασικού δίπλα στον σπουδαίο Ίαν Ρας. Η Γιουνάιτεντ, αν και είχε μπει καλύτερα στην αναμέτρηση, δεν μπόρεσε να σκοράρει κάποιο τέρμα και μετά το πρώτο δεκάλεπτο έγινε έρμαιο στις ορέξεις των παικτών της Λίβερπουλ που άρχισαν να μαγεύουν πάνω στο χορτάρι. Ο Μπίρντσλι άνοιξε το σκορ με προβολή στο 11′ και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι στο 30′ με ωραίο πλασέ στην κίνηση. Η κεφαλιά του Μπαρνς, που έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της Γιουνάιτεντ, στο 44′ έγραψε το 3-0, με τους παίκτες του Φέργκιουσον να αποχωρούν τρομαγμένοι για τα αποδυτήρια. Το τελικό 4-0 έγινε στο 81′, και πάλι απ’ το μαγικό δεξί πόδι του Μπίρντσλι που με υπέροχη λόμπα, κρέμασε τον δύσμοιρο Λες Σέλι και υπέγραψε τον θρίαμβρο των «κόκκινων». Το τέλος της αναμέτρησης είχε βρει την Λίβερπουλ στην 1η θέση, με την Γιουνάιτεντ να πέφτει στην 6η. Δυστυχώς για τους «κόκκινους» η Άρσεναλ ήταν πραγματικά ανίκητη εκείνη τη σεζόν και κέρδισε δίκαια το πρωτάθλημα αφήνοντας την Λίβερπουλ στην 2η θέση. Για να δούμε και πάλι χατ-τρικ από παίκτη της Λίβερπουλ σε παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπρεπε να περάσουν ακριβώς 21 χρόνια μέχρι να το κάνει ο Ντιρκ Κούιτ τον Μάρτιο του 2011. Και στα δυο χατ-τρικ προπονητής για τους «κόκκινους» ήταν ο Κένι Νταλγκλίς.



Η αλλαγή προπονητή, με τον Σούνες να παίρνει την θέση του Νταλγκλίς, οδήγησε τον Μπίρντσλι στην Έβερτον όπου και εκεί πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις δίχως όμως να κερδίσει κάποιο τίτλο. Το ’98 και μετά από μια πλούσια καριέρα ο Πίτερ Μπίρντσλι θα υπογράψει για δύο μήνες και με την Μάντσεστερ Σίτι (σε μια περίοδο που οι «πολίτες» αγωνίζονταν στην Β’ κατηγορία) και θα γράψει ένα μοναδικό ρεκόρ μιας και έγινε ο μοναδικός παίκτης που έχει αγωνιστεί σε Λίβερπουλ, Έβερτον, Γιουνάιτεντ και Σίτι, κάτι που δύσκολα θα «ισοφαρίσει» κανένας. Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Γιουνάιτεντ στο μεγάλο ντέρμπι του Άνφιλντ με τις δύο ομάδες να χρειάζονται τη νίκη. Η ομάδα του Κλοπ για να παραμείνει σε τροχιά τίτλου ως οδηγός, μόνη πρώτη, αφήνοντας πίσω της το αδιαφιλονίκητο φαβορί, την Σίτι, και η ομάδα του Μουρίνιο  για να βρεθεί ολοένα και πιο κοντά, σε μια μάχη που δείχνει χαμένη αυτή τη στιγμή -και βάσει της λογικής είναι χαμένη- την μάχη της τετράδας. Παίκτες όπως ο Μπίρντσλι, που φόρεσαν την φανέλα και των δύο ομάδων, δεν υπάρχουν πλέον και θα είναι δύσκολο να ξαναδούμε στο άμεσο μέλλον ανάλογες περιπτώσεις. Ο «Κουασιμόδος» (αυτό είναι το παρατσούκλι του), αν και έχει φορέσει τις φανέλες των Γιουνάιτεντ και Έβερτον παραμένει ένας απ΄τους πιο αγαπητούς παίκτες των φίλων της Λίβερπουλ, εξαιτίας της τεράστιας ποδοσφαιρικής του αξίας αλλά και της προσφοράς του στο κλαμπ. Για την Γιουνάιτεντ, απ’ την άλλη, θα είναι πάντα ένα απ’ τα μεγαλύτερα «What If…» της ιστορίας της μιας και κανένας δεν θα μάθει ποτέ τι θα μπορούσε να είχε καταφέρει αν είχε πάρει τις ευκαιρίες -που άξιζε- επί Άτκινσον ή αν είχε βρεθεί στα «μαγικά» χέρια του Φέργκιουσον.
SombreroGr
blog.stoiximan.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #205 στις: Πεμ 14 Φεβ 2019 20:58 »
Παράθεση
Η μέρα που τελείωσε μια από τις μεγαλύτερες ερωτικές σχέσεις του ποδοσφαίρου


Ένα απόγευμα του 1992 η Τζέσι Πέισλι και ο άντρας της Μπομπ επέστρεφαν από ένα εντός έδρας παιχνίδι της Λίβερπουλ σπίτι τους. Φτάνοντας στην κορυφή του δρόμου στον οποίο έμεναν ο Μπομπ απόρησε: «Που ακριβώς πηγαίνουμε τώρα;» H Τζέσι του απάντησε: «Μην λες χαζομάρες Μπομπ, ξέρεις ότι μένουμε εδώ πέρα». Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερε.

Λίγο καιρό μετά όλα εξηγήθηκαν. Σε ηλικία 73 χρονών ο Μπομπ διαγνώστηκε ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ. Ήταν η αρχή του τέλους της ζωής του, ήταν η αρχή του τέλους της σχέσης του με την Λίβερπουλ. Αυτά τα δυο ήταν σχεδόν ταυτόσημα. Ο Μπομπ Πέισλι ‘γνωρίστηκε’ με τη Λίβερπουλ το Μάιο του 1939 όταν και υπέγραψε συμβόλαιο μαζί της, αμέσως μετά τα παράτησε όλα για να πολεμήσει στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο – μια εξέλιξη που συναντάς σε όλες τις κλασσικές, μεγάλες ερωτικές ιστορίες -, επέστρεψε, έκανε το ντεμπούτο του το 1946, έπαιξε οχτώ χρόνια με την κόκκινη φανέλα ως δεξί μπακ, μόλις κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια έγινε φυσιοθεραπευτής της, πέρασε από τη θέση του προπονητή της ομάδας των αναπληρωματικών, έγινε βοηθός του τεράστιου Μπίλ Σάνκλι, θέση από την οποία έζησε τα χρόνια της αναγέννησης της Λίβερπουλ, και τη μέρα που ο χαρισματικός Σκοτσέζος ανακοίνωσε την πρόωρη συνταξιοδότηση του, το καλοκαίρι του 1974, ανέλαβε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο της γιγάντωσης του συλλόγου. Και το έκανε με τόση μεγάλη επιτυχία, που μέχρι και σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα θέματα συζήτησης στην Αγγλία παραμένει το αν ήταν ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας: έξι πρωταθλήματα Αγγλίας, τρία Λιγκ Καπ, ένα κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών (ο μόνος που το έχει καταφέρει ως τώρα). Κι όλα αυτά μέσα σε εννιά χρόνια, δηλαδή 2,1 τρόπαια κατά μέσο όρο κάθε χρόνο.



Αποσύρθηκε από τον πάγκο της Λίβερπουλ το 1983 έχοντας στο ενδιάμεσο απορρίψει μια δελεαστικότατη πρόταση από τη Ρεάλ Μαδρίτης – μια ακόμα εξέλιξη που συναντάς σε κάθε μεγάλη ερωτική ιστορία – αλλά μέχρι και τη μοιραία μέρα που η αρρώστια και η ηλικία άρχισαν να εμφανίζουν τα πρώτα συμπτώματα τους, βρισκόταν στο πλευρό της ομάδας με κάθε πιθανό τρόπο, είτε σαν διευθυντής, είτε σαν σύμβουλος του Κένι Νταγκλίς.

Από την πρώτη έως την τελευταία του μέρα στο Άνφιλντ τα χαρακτηριστικά του παρέμεναν τα ίδια. Προσγειωμένος, εργατικός, ήρεμος, καλοσυνάτος και έτοιμος να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί, παραβλέποντας την τεράστια φήμη που απέκτησε από ένα σημείο και μετά. «Αν το πάτωμα χρειάζεται σκούπισμα, θα πάρω μια σκούπα και θα το κάνω» ήταν μια από τις πιο συνηθισμένες φράσεις του ανθρώπου που κάποτε κουβάλησε στην πλάτη του τον τραυματισμένο Εμλιν Χιουζ για να τον βγάλει από τον αγωνιστικό χώρο, στέλνοντας αυτόματα τη συγκεκριμένη εικόνα στο πάνθεον των ποδοσφαιρικών φωτογραφιών.



Μια μέρα σαν τη σημερινή το 1996, την «Ημέρα των ερωτευμένων» δηλαδή, μια από τις μεγαλύτερες και πιο όμορφες ερωτικές σχέσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έφτασε στο τυπικό τέλος της, με τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο τελειώνουν αυτές οι αγάπες. Ο Μπόμπ Πέισλι άφησε την τελευταία του πνοή σε ένα γηροκομείο του Μέρσισαϊντ αλλά όλοι ξέρουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις ο θάνατος δεν είναι το τέλος και ότι ο Πέισλι θα ζει μαζί με την αγαπημένη του Λίβερπουλ για πάντα.

sombrero.gr

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #206 στις: Πεμ 14 Φεβ 2019 22:32 »
Αν το χάσει κ φέτος το πρωτάθλημα,ούτε δίκαιο ούτε άδικο δε θα νάναι,με τη μπάλα που παίζουν οι "πολίτες", τότε δεν ξέρω πότε μπορεί να το ξαναπάρει...
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος apnea73

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.605
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #207 στις: Τετ 08 Μάι 2019 01:14 »
Τελικά είχε δίκιο ο Κλοπαρος...Το Καμπ νου δεν είναι ναος..
Ένας είναι ο ΝΑΟΣ και λέγεται Anfield...Εκεί γίνονται τα πάντα...
....

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #208 στις: Τετ 08 Μάι 2019 20:49 »
Αξίζει κάτι παραπάνω από σεβασμός στη Liverpool....αν κ το ομολογώ ,στον τελικό θα είμαι με τον Ajax....οι παιδικές ασθένειες σύντροφε chilly
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.246
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #209 στις: Τετ 08 Μάι 2019 21:21 »
Ειμαστε και εμεις εδω, κατσε μην εχουμε κανενα τριμπαλο σημερα απο τον κορεατη
Δυσκολο μεν αλλα
Αν δεν το παρει φετος η λιβερπουλ με οποιον και να παιξει τελικο, ποιος ξερει ποσα χρονια θα ξαναπερασουν

 :pas: :pashat: :joker:

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #210 στις: Παρ 10 Μάι 2019 10:44 »
Αξίζει κάτι παραπάνω από σεβασμός στη Liverpool....αν κ το ομολογώ ,στον τελικό θα είμαι με τον Ajax....οι παιδικές ασθένειες σύντροφε chilly
τι μαλάκια έγραψα....τον εκαψα τον ΠΑΣ του Άμστερνταμ.... >:(
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.914
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #211 στις: Κυρ 02 Ιούν 2019 14:49 »
Παράθεση
Τελικός Champions League 2019: Το όνομα της Λίβερπουλ στο τρόπαιο

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το Champions League και το όνομά της χαράσσεται στο τρόπαιο.

Για έκτη φορά στη ιστορία της η Λίβερπουλ αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι «κόκκινοι» κατέκτησαν το Champions League, καθώς επικράτησαν 2-0 της Τότεναμ στον τελικό και με το σφύριγμα της λήξης, το όνομα του συλλόγου χαράχτηκε πάνω στο βαρύτιμο τρόπαιο.

https://www.filathlos.gr/liverpool/500865-telikos-champions-league-2019-to-onoma-tis-liberpoyl-sto-tropaio
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος apnea73

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.605
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #212 στις: Κυρ 02 Ιούν 2019 15:28 »
6ο κύπελο...

YNWA..
....

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #213 στις: Κυρ 02 Ιούν 2019 15:31 »

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #215 στις: Πεμ 06 Φεβ 2020 18:07 »
Παράθεση
Την ώρα που όλοι οι παίκτες κάνουν σύντομες διακοπές, εκμεταλλευόμενοι το κενό στο πρόγραμμα της Λίβερπουλ, ο Τζέιμς Μίλνερ, σε μια προσπάθεια να εμψυχώσει τα πιτσιρίκια της U23 που προετοιμαζόταν για το ματς Κυπέλλου με τη Σριούσμπερι, πήγε και έκανε κανονικά προπόνηση μαζί τους τη Δευτέρα! Σαν να μην έφτανε αυτό, ζήτησε από τον προπονητή τους να πάει μαζί τους στο Άνφιλντ, τους μίλησε στα αποδυτήρια πριν τη σέντρα και παρακολούθησε το παιχνίδι από την κερκίδα.
El Sombrero

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #216 στις: Τετ 04 Μάρ 2020 13:27 »
Για τη Λίβερπουλ το ματς με την Ατλέτικο έγινε τελικός...
Η Λίβερπουλ θα πρέπει να διασφαλίσει πως η σεζόν θα συνεχίσει και θα κλείσει με τον ενθουσιασμό που... έχει χαθεί λίγο αυτές τις μέρες. Γιατί η αλήθεια είναι ότι κινδυνεύει να μην χαρεί όσο θα έπρεπε και θα της αρμόζει, την επιστροφή στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος 

Οι τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα ματς σε όλες τις διοργανώσεις είναι κάτι που σε αυτή τη Λίβερπουλ χρειάζεται διαχείριση. Όσο κι αν ο Κλοπ δηλώνει δεξιά κι αριστερά ότι δεν ανησυχεί, όσο κι αν άπαντες έχουν εξαφανίσει από το κεφάλι τους τα περί αήττητου σερί και όσα είναι για το «φαίνεσθαι», η ομάδα του λιμανιού έχει βρεθεί σε μια περίοδο που θέλει προσοχή...

Είναι η πρώτη φορά έπειτα από τον Ιανουάριο του 2019 που έρχονται δυο απανωτές ήττες, ενώ, είναι και η πρώτη φορά επί εποχής Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο που έρχονται απανωτά αρνητικά αποτελέσματα στα οποία μάλιστα απέτυχαν οι «κόκκινοι» τουλάχιστον να βρουν δίχτυα!

Μια χρονιά που μέχρι πρότινος φάνταζε να πορεύεται... τρένο και να εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο φτάνοντας μέχρι και τις 18 διαδοχικές νίκες, είναι αλήθεια πως αυτή τη στιγμή έχει φέρει τη Λίβερπουλ αντιμέτωπη με το σενάριο να υπάρχει αίσθηση... αποτυχίας το καλοκαίρι όταν τελειώσουν όλα. Ακόμα κι όταν θα πανηγυριστεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος για το οποίο δεν υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία, υπάρχει ενδεχομένο η αίσθηση που θα έχει μείνει στην ομάδα και τους οπαδούς να μην είναι όσο γλυκιά θα την περίμεναν.

Γι' αυτό τον λόγο τώρα έχει αποκτήσει χαρακτήρα τελικού ο ευρωπαϊκός επαναληπτικός με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Άνφιλντ» στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόκειται για κομβικό παιχνίδι για το ψυχολογικό κομμάτι και για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί η χρονιά.

Ναι μεν είναι θετικό που δεν υπάρχει κανένα άγχος για την έκβαση της Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο, η ευρωπαϊκή πορεία θα βοηθήσει να παραμείνουν όλοι σε εγρήγορση και στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στο πνευματικό και να μη χαθεί αυτή η «φωτιά» με την οποία θέλουν να πανηγυρίσουν οι οπαδοί τη φετινή εγχώρια επιτυχία με το πρώτο πρωτάθλημα από καταβολής Πρέμιερ...

http://www.england365.gr/article/213470/%CE%93%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%9B%CE%AF%CE%B2%CE%B5%CF%81%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%91%CF%84%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-
« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 04 Μάρ 2020 18:04 από fon7 »
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #217 στις: Παρ 13 Μάρ 2020 18:12 »
Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες ότι μπορεί η σεζόν να ακυρωθεί και κάπως έτσι σε λίγο καιρό στην Αγγλία μπορεί να έχουν περισσότερους νεκρούς από αυτοκτονίες στο Λίβερπουλ παρά από τον κορονοϊό.
El Sombrero

Αποσυνδεδεμένος pastakis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 4.908
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #218 στις: Παρ 26 Ιούν 2020 14:49 »
Σε 30 χρονια ξανα.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ



Αποσυνδεδεμένος Kun

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.164
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #219 στις: Σαβ 27 Ιούν 2020 14:08 »
Πανάξια Πρωταθλήτρια η Λίβερπουλ!

Επιτέλους έσΠΑΣε την κατάρα, θα μπορούσε να το κάνει νωρίτερα και να χε σηκώσει την κούπα ο τεράστιος Στήβεν Τζέραρντ που το άξιζε πέρα ως πέρα. Η Λίβερπουλ του Κλοπ είναι χάρμα ιδέσθαι. Πραγματικά έχουν κάνει φοβερή δουλειά, αγοράζουν παίκτες και εκμεταλλεύονται το 100% τον προσόντων τους.

Κρίμα λόγω της πανδημίας να μη μπορούν παίκτες και κόσμος να το χαρούν από κοινού στο Άνφιλντ.

"Πατρίδα σαν τον ήλιο σου, ήλιος αλλού δε λάμπει"
PAS Giannina 1966 Toros Locos
ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #220 στις: Σαβ 25 Ιούλ 2020 20:28 »

Μέτριος ή υποτιμημένος; Ο Τζόρνταν Χέντερσον και τα χρόνια του στη Λίβερπουλ

Σε όλες τις ομάδες υπάρχει ένας παίκτης εύκολος στόχος, σε όλες τις ομάδες υπάρχει ένας παίκτης φιλότιμος που έχει ταβάνι, αλλά δίνει αυτά που μπορεί. Αυτός που γίνεται το αγαπημένο θέμα όταν η ομάδα δεν πάει καλά, αλλά λίγοι ασχολούνται μαζί του όταν η ομάδα κερδίζει. Ο Τζόρνταν Χέντερσον δεν γεννήθηκε στο Λίβερπουλ, δεν ενηλικιώθηκε πηγαίνοντας στο Κοπ και φωνάζοντας υπέρ των κόκκινων. Μεγάλωσε κι έμαθε μπάλα στη βορειοανατολική Αγγλία, στο Σάντερλαντ. Έπαιξε στις μικρές ομάδες και αργότερα στην επαγγελματική, ενώ έκανε το αγροτικό του στην Κόβεντρι.

Η καριέρα του πιθανότατα θα είχε πάρει διαφορετική πορεία, αν στη Λίβερπουλ σε μια περίοδο… εσωτερικής αναζήτησης δεν αποφάσιζαν να κάνουν μια επιστροφή στο παρελθόν. Με τον κόσμο απογοητευμένο, οι φωνές για την επιστροφή του Κένι Νταλγκλίς έγιναν έντονες. Έτσι, ο Σκωτσέζος βγήκε από τη ναφθαλίνη και επέστρεψε στον πάγκο της αγαπημένης του αγγλικής ομάδας. Μεταξύ των παικτών που έφερε στη σχετική μικρή του παραμονή στη Λίβερπουλ ήταν κι ο Τζόρνταν Χέντερσον. Τον Ιούνιο του 2011 και πριν καλά καλά κλείσει τα 21 του, ο ταλαντούχος παίκτης από το Σάντερλαντ έκανε τη μεγάλη μετακόμιση στο Άνφιλντ.



«Ο Νταλγκλίς πίστεψε σε μένα, με έβαλε στην ομάδα, μου έδωσε το χρόνο και το κατάλληλο περιβάλλον να εξελιχθώ», θυμάται ο Χέντερσον. Ένιωσε όμως τη μεγάλη πίεση της φανέλας και δεν μπόρεσε αρχικά να δικαιώσει όσους τον πίστεψαν. Η κριτική που δέχτηκε από την πρώτη μόλις σεζόν του ήταν εντονότατη. Τα χρόνια πέρασαν από τότε, ο Χέντερσον δεν έγινε ποτέ σούπερ σταρ, αλλά συμπληρώνει πλέον μια 8ετία στη Λίβερπουλ και στο μπράτσο του φιγουράρει το περιβραχιόνιο. Ήταν ο καλύτερος παίκτης αυτή την 8ετία στον σύλλογο; Σίγουρα όχι. Μια απλή αναζήτηση στο Ίντερνετ θα εμφανίσει άρθρα για κάποια κακή εμφάνιση, γιατί δεν αξίζει να φορά τη φανέλα, για το ντεφορμάρισμά του και πολλά πολλά αρνητικά σχόλια. Θα εμφανίσει όμως και πολλά εξαιρετικά παιχνίδια, ειδικά την περίοδο που ήταν ένας box-to-box χαφ, πολλά αποθεωτικά κείμενα για το πόσο άδικη είναι η κριτική. Όλοι φυσικά θυμούνται το περίφημο γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ που έγινε viral και ένα από τα πιο απολαυστικά βίντεο για κάθε χαιρέκακο εχθρό της Λίβερπουλ. Αυτό που ίσως δεν θυμούνται αρκετοί είναι ότι σε εκείνο το ματς, από το κέντρο της Λίβερπουλ έλειπε ο Χέντερσον. Ο Χέντερον που πιθανότατα θα είχε δώσει μία στην μπάλα να πάει στον ουρανό της πόλης ή θα είχε κάνει μία σίγουρη πάσα λίγο πιο δίπλα.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Τζόρνταν Χέντερσον έπαιξε στο Μουντιάλ και για πολλούς ήταν εξαιρετικός. Μετά το τέλος των αγώνων ήθελε να ενταχθεί κατευθείαν στη Λίβερπουλ. «Έπρεπε να αναγκάσω τον παλαβό τον Χέντερσον να πάει διακοπές, έδωσα μάχη για να τον πιέσω» αποκάλυψε ο Γιούγκεν Κλοπ. Και είναι φυσιολογικό. Αν είσαι ένας παίκτης που δεν χαϊδεύεις την μπάλα, δεν είσαι φινετσάτος, πρέπει να το αναπληρώσεις με άλλα πράγματα. Την ψυχή, την αυτοθυσία, την εργατικότητα. Σε αυτά ο Χέντο δεν υστερεί. Κρατάει μέσα του το αγγλικό ποδόσφαιρο παλιάς κοπής. Στο πρώτο παιχνίδι με την Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ πήρε τα εύσημα από τον προπονητή του. Ήταν από τους κορυφαίους σε ένα αρκετά μέτριο παιχνίδι. Αν το παιχνίδι είχε 3-4 γκολ σίγουρα δεν θα ήταν μέσα στους καλύτερους. Είναι σε τέτοια ματς, με σκληρές μάχες στο κέντρο που παίκτες σαν αυτόν λάμπουν. Το κρύο, ο αέρας, η βροχή και τα τάκλιν του απέναντι στους Γερμανούς, το πρόβλημα της απουσίας του φαν Ντάικ. Ο Τζόρνταν έπαιξε και γι’ αυτόν κάνοντας τα περισσότερα τάκλιν από τον καθένα στον αγώνα, αλλά και περισσότερες πάσες από τον Τιάγκο Αλκάνταρα. Κάποιος θα πει «ναι μεγάλε, αλλά οι περισσότερες ήταν παράλληλες στα πέντε μέτρα» και θα έχει δίκιο πιθανότατα.


Αν περιμένετε ραμπόνες και σομπρέρο είστε σε λάθος άρθρο

Ο Κλοπ τον είχε χαρακτηρίσει ως τον πιο υποτιμημένο παίκτη στην Πρέμιερ Λιγκ και είπε ότι δικαιώθηκε όταν αποφάσισε να τον μετατρέψει σε 6αρι. Ο “Χέντο” ανταποκρίθηκε σύμφωνα με τον Γερμανό άψογα. Άλλωστε σχετικά πρόσφατα κλήθηκε να παίξει μέχρι και δεξί μπακ για να καλύψει το κενό της Λίβερπουλ εκεί. Ένα παιδί για όλες τις δουλειές που ωρίμασε και σαν χαρακτήρας και έφτασε να αποτελεί σημαντικό στέλεχος στην αξιόλογη πορεία της Αγγλίας στη Ρωσία. Αλλά η πορεία γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Ο ίδιος ο κόουτς που τον χαρακτήρισε υποτιμημένο, που τον έχει υπερασπιστεί πολλές φορές δημόσια είναι κι αυτός που συχνά θα τον αφήσει εκτός 11αδας.



Η αλλαγή θέσης με τον Κλοπ τον έχει κάνει λιγότερο σημαντικό. Με την παρουσία του Φαμπίνιο, τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα. Πολλές φορές οι πολυθεσίτες καταλήγουν στο να γίνονται περισσότερο ρολίστες, να καλύπτουν κενά. Ειδικά αν δεν είναι σούπερ ταλαντούχοι, όπως σίγουρα δεν είναι ο Τζόρνταν Χέντερσον. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θα τον πτοήσει. Από μικρός έδωσε τις δικές του μάχες. Στη Σάντερλαντ παραλίγο να μην κάνει επαγγελματικό συμβόλαιο, καθώς προτιμήθηκαν αρχικά άλλοι τέσσερις πιτσιρικάδες. Έπασχε από τη νόσο Osgood-Schlatter, μία χρόνια φλεγμονή στο γόνατο που επηρεάζει νέα παιδιά και έχει μεγάλους πόνους που δεν σε αφήνουν σε ησυχία. «Ήμουν ψηλόλιγνος, όλος χέρια και πόδια. Βρισκόμουν στη Σάντερλαντ από τα 7 μου, αλλά είχα προβλήματα στα γόνατα κι οι άνθρωποι του συλλόγου δεν ήξεραν αν έπρεπε να με κρατήσουν», είπε σε συνέντευξή του στον Γκάρντιαν το 2013. Τελικά, αποφάσισαν να τον εμπιστευτούν και δικαιώθηκαν.

Ίσως όμως περισσότερο και από τα γόνατα, η μεγαλύτερη δυσκολία που είχε να αντιμετωπίσει ήταν η κριτική κόσμου και δημοσιογράφων. Το κακό ξεκίνημά του στο Άνφιλντ έφερε πολλά αρνητικά σχόλια. Ο ίδιος δεν είχε social media και πολλά δεν τα έπαιρνε χαμπάρι, αλλά οι γονείς του τα άκουγαν και τα έβλεπαν. Ο Μπρένταν Ρότζερς ήθελε τον Κλιντ Ντέμπσι κι ο Χέντερσον ήταν μέσα στα πιθανά ανταλλάγματα προς τη Φούλαμ. Αυτό τον πλήγωσε, αλλά και τον πείσμωσε. Αποφάσισε να μείνει και να παλέψει και τελικά επί Ρότζερς να κάνει μάλλον τα καλύτερα του ματς με τη Λίβερπουλ, σκοράροντας μάλιστα κι αρκετά γκολ. Ακόμα κι όταν έφτασε να παίζει με την εθνική στο Euro 2012 η κριτική δεν σταμάτησε, με τον Τζόι Μπάρτον να σχολιάζει αρνητικά “τον γιο του αστυνομικού από το Σάντερλαντ”, ενώ στο βιβλίο του ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον έγραψε ότι κοιτούσαν τον Χέντερσον για τη Γιουνάιτεντ, αλλά τελικά δεν τον πήραν γιατί δεν έτρεχε σωστά, «έτρεχε με ευθεία την πλάτη και με τα γόνατα». Ο Χέντερσον ήταν μέσα σε ένα σύνολο ποδοσφαιριστών για τους οποίους ο σύλλογος έδωσε αρκετά χρήματα, αλλά δεν προσέφεραν, όπως ο Άντι Κάρολ κι ο Στιούαρτ Ντάουνινγκ. Έτσι, τον πήρε κι αυτόν η μπάλα. Αρκετά φοβισμένος, ήταν ένα χαφ που δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα και έπαιζε περισσότερο παράλληλα.


Πηγή: This is Anfield

Η καριέρα του είναι μια συνεχής πορεία ανάμεσα σε κακά ματς, έντονη κριτική, καλά ματς, σχόλια για το πόσο αδικείται και τη συνεχή επανάληψη όλων αυτών. Αν θες να βάλεις μερικούς οπαδούς της Λίβερπουλ να συζητάνε για ώρα μπορείς απλά να τους πετάξεις το όνομα του Χέντο. Σίγουρα θα βρεθούν αντιδιαμετρικές απόψεις για τον παίκτη που έφτασε να είναι αρχηγός της Λίβερπουλ. Φέτος είναι κυρίως σε κακό φεγγάρι, με λαμπρές εξαιρέσεις παιχνίδια όπως αυτό με την Μπάγερν. Η συμβολή του επιθετικά είναι ελάχιστη. Έχει συμβάλλει σε 1 γκολ, όσα δηλαδή κι ο τερματοφύλακας, ενώ το ακόμα χειρότερο στατιστικό είναι ότι χρειάζεται 1911 λεπτά για να συμμετέχει σε ένα γκολ. Από την άλλη, όπως λένε οι θαυμαστές του, καταλαβαίνεις την αξία του όταν λείπει. Το κενό του είναι αισθητό. Το περασμένο καλοκαίρι έγινε ο πρώτος παίκτης στην Αγγλία που με αυτόν η εθνική δεν έχασε σε 30 συνεχόμενα παιχνίδια. «Δεν νομίζω ότι το θέμα είναι αν με εκτιμούν, δεν είναι αυτό το ερώτημα. Πάντα το αντιμετώπιζα στην καριέρα μου. Αν αξίζω. Νομίζω το έχω απαντήσει. Άλλωστε είναι αυτό που με σπρώχνει να ξεπεράσω τα όριά μου. Καλύτερα να αμφισβητούν εμένα, παρά τους συμπαίκτες μου. Εγώ ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω», απάντησε σε σχετικό ερώτημα σε συνέντευξη στους Times. Το ξέρει άλλωστε καλά ότι η απόσταση μεταξύ του “πού πας με Χέντερσον” και “ο αρχηγός ήταν ψυχάρα” είναι μικρή. Και μπορείς να την περάσεις εύκολα με την κατάκτηση ή την απώλεια ενός τίτλου. Μέχρι τότε θα συνεχίζει να δέχεται κριτική κι ο κόσμος θα συζητά για το αν “κάνει” για τη Λίβερπουλ.
sombrero.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #221 στις: Σαβ 14 Νοέ 2020 23:27 »


This Was Melwood, 1950-2020

Την τρίτη 10 Νοεμβρίου, οι πρωταθλητές Αγγλίας, αποχαιρέτησαν με πολύ συγκινητικό τρόπο το προπονητικό κέντρο. Σύσσωμη η «οικογένεια» της Liverpool, από παλαίμαχους παίκτες, προσωπικό και κάθε εμπλεκόμενο με την ομάδα, έδειξαν μια πρωτόγνωρη συγκίνηση για ένα απλό προπονητικό κέντρο. Ή μήπως δεν ήταν και τόσο απλό;
 

Τον Δεκέμβρη του 1959, ο 46χρονος Bill Shankly αναλαμβάνει την θέση προπονητή στην ομάδα της τότε δεύτερης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, Liverpool. Ήταν ο άνθρωπος που έμελλε να αλλάξει την ιστορία του συλλόγου και να συνδέσει για πάντα το όνομά του με μία ομάδα, που πια θεωρείται από τις κορυφαίες του κόσμου. Όταν λοιπόν ο Shankly επισκέφτηκε για πρώτη φορά το προπονητικό κέντρο στο Δυτικό Ντέρμπι, το οποίο η ομάδα είχε αποκτήσει λίγα χρόνια πριν, είδε ότι ήταν σε άθλια κατάσταση. Το χορτάρι στα γήπεδα είχε μεγαλώσει μάλιστα τόσο πολύ, που στην αυτοβιογραφία του, το είχε χαρακτηρίσει ως «φτωχή άγρια φύση». Σε ένα απ’ τα τρία γήπεδα μάλιστα, είχε δύο κρατήρες από βόμβες (!), με τον Σκωτσέζο τεχνικό να αναρωτιέται αν είχαν φτάσει οι Γερμανοί μέχρι εκεί κατά την διάρκεια του πολέμου.

Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Melwood πριν αγοραστεί απ’ την ομάδα, άνηκε στο τοπικό σχολείο St Francis Xavier και χρησιμοποιούνταν σαν χώρος παιχνιδιού. Ο πάτερ Melling και ο πάτερ Woodlock, που δίδασκαν εκεί, περνούσαν ώρες βοηθώντας τα νέα αγόρια να παίζουν μπάλα. Σαν φόρο τιμής λοιπόν προς τους δύο αυτούς κυρίους, η ομάδα ονόμασε τις εγκαταστάσεις χρησιμοποιώντας τις πρώτες συλλαβές απ’ τα ονόματά τους (Mel-, Wood-).



Έτσι ο Shankly, διαμόρφωσε τον χώρο, ώστε να μπορούν να προπονούνται εκεί οι παίκτες, οι οποίοι μέχρι τότε είχαν ως μοναδικό χώρο το Anfield και έτρεχαν από εκεί μέχρι το Melwood και πίσω, στα πλαίσια της εκγύμνασής τους! Το κέντρο ανακαινίστηκε με κορυφαίες, για την εποχή, προδιαγραφές. Οι παίκτες ετοιμάζονταν στο Anfield, έπαιρναν το λεωφορείο για το Melwood, έκαναν την προπόνησή τους και μετά επέστρεφαν στο γήπεδο για να κάνουν ντους και να αλλάξουν.

Στο ανακαινισμένο πλέον κέντρο, ο Shankly πρωτοσύστησε στους παίκτες τον τρόπο προπόνησης με πέντε παίκτες ανά ομάδα, που καθόρισε την φιλοσοφία: «πάσα και κίνηση, κρατήστε το απλό». Ο Σκωτσέζος τεχνικός φρόντιζε πάντα η παίκτες του, να κάνουν την σωστή προθέρμανση και αποθεραπεία ώστε να αποφεύγουν μυϊκούς τραυματισμούς. Πράγμα πολύ βασικό, όταν η Liverpool κατέκτησε το πρωτάθλημα την σεζόν 1965-66, με μόνο 14 παίκτες, δύο εκ των οποίων έπαιξαν πολύ λίγους αγώνες.



Ο «Shanks» απέδειξε τις ικανότητές του, όταν ανέλαβε μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας, η οποία πάλευε μέχρι τότε να διατηρηθεί στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα και την έκανε μια απ’ τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές δυνάμεις, όπως όλοι ξέρουμε σήμερα. Πολλοί πιστεύουν ότι ήταν απλά λόγω της ιδιοφυίας του, άλλοι πιστεύουν ότι ήταν απλά τύχη. Λίγοι ήταν αυτοί που ξέρουν ότι το μυστικό της επιτυχίας των «Κόκκινων» του Shankly, ήταν ένας συνδυασμός όλων των παραπάνω, αλλά και της προσθήκης ενός μέρους, που οι παίκτες μπορούσαν να κάνουν με ασφάλεια και σωστό προγραμματισμό, αυτό που αγαπούσαν. Όσοι πέρασαν απ’ το προπονητικό αυτό κέντρο, αναφέρονται σε αυτό ως «σπίτι» μιας και περνούσαν τον περισσότερο χρόνο τους εκεί.

Η δημιουργία των εγκαταστάσεων για την σωστή και ευχάριστη προπόνηση, ήταν το επίκεντρο στην ψυχολογική ενίσχυση που ο ίδιος ο Shankly έφερε στην ομάδα, φρεσκάροντας τον τρόπο παιχνιδιού, όχι μόνο της Liverpool, αλλά και των ομάδων που θα ακολουθούσαν τα χνάρια του στην πορεία. Προσφέροντας ένα υπερσύγχρονο «κόσμημα» στην ομάδα, διαλέγοντας τον ύμνο της με τεράστια επιτυχία και δημιουργώντας οικογενειακούς δεσμούς μεταξύ των παικτών, αλλά και του προσωπικού που εργαζόταν για τον σύλλογο, ο Σκωτσέζος άλλαξε την ιστορία του αθλήματος.



Μέχρι σήμερα το «You’ll Never Walk Alone», ακούγεται σε κάθε εντός έδρας αγώνα να το τραγουδάνε οι οπαδοί, ενώ συχνά βλέπουμε σκηνές απ’ τις προπονήσεις των παικτών στο Melwood και δείχνουν όλοι πρόσχαροι. Έως και το 1998, στο Melwood, στεγάζονταν και η ακαδημία της Liverpool. Τότε ήταν που μετακόμισε στο Kirkby, εκεί που σήμερα δημιουργήθηκε ένα ακόμα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο, που έρχεται ξανά για να αντικαταστήσει, σε επίπεδο πρώτης ομάδας πια, το ιστορικό «παρελθόν». 22 χρόνια μετά, η ακαδημία και σύσσωμη η οικογένεια της Liverpool θα βρίσκονται ξανά κάτω απ’ την ίδια στέγη.

Εδώ ίσως αξίζει να κάνουμε μια αναφορά και στο περίφημο «Boot Room» στο Anfield. Ακόμα μια έμπνευση του «Shanks», όπου χρησιμοποίησε το δωμάτιο που φύλαγαν οι παίκτες τα παπούτσια τους, για να δημιουργήσει μια ανεπίσημη βάση για την προπονητική ομάδα. Εκεί μέσα πρώτα ο ίδιος και στην συνέχεια οι Bob Paisley, Reuben Bennett, Tom Saunders, Joe Fagan και Ronnie Moran, κατέστρωναν τα σχέδια τους. Έπιναν το τσάι τους μετά τους αγώνες για να χαλαρώσουν και ανέλυαν τα παιχνίδια, έβλεπαν τι πήγε λάθος, τι έγινε σωστά και ετοίμαζαν την στρατηγική τους για το επόμενο ματς. Να σημειωθεί μάλιστα πως από τους προαναφερθέντες, οι μόνοι που δεν διετέλεσαν στο μέλλον προπονητές της, ήταν οι Moran και Saunders, με τον πρώτο όμως, να παραμένει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο Anfield.



Το 1993 και υπό την ηγεσία του Graeme Souness η Liverpool αποχαιρέτησε το «Boot Room» και μαζί του και ένα κομμάτι της ιστορίας της. Ο Σκωτσέζος τεχνικός είχε δηλώσει πως η κατεδάφιση του ιστορικού αυτού δωματίου έγινε γιατί υπήρχε ανάγκη για μια αίθουσα τύπου. Τον Νοέμβριο του 2020 η οικογένεια των «Κόκκινων» λέει ένα ακόμα αντίο στο δεύτερο «σπίτι» τους, το Melwood. Με συγκινητικά μηνύματα από παλαιμάχους, στελέχη της ομάδας αλλά και εν ενεργεία παίκτες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε χθες ο ύστατος χαιρετισμός των εγκαταστάσεων. Jamie Garragher, Steven Gerrard, Fernando Torres, Ian Rush, Sir Kenny Dalglish και Luis Garcia είναι μόνο κάποιοι απ’ τους πολλούς που έσπευσαν να θυμηθούν τις ένδοξες στιγμές που έζησαν εκεί μέσα!

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο Jurgen Klopp, έχει συγκριθεί με τον Shankly, για τις ριζικές αλλαγές που έκανε στην ομάδα, αλλά και για την επιστροφή της στην κορυφή της Ευρώπης και κυρίως για την κατάκτηση ενός πολυπόθητου πρωταθλήματος μετά από 30 ολόκληρα χρόνια! Πλέον ο Γερμανός γίνεται ο πρώτος προπονητής μετά τον Σκωτσέζο που οραματίζεται ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο και το υλοποιεί για χάρη της ομάδας και της καλύτερης λειτουργείας της. Οι δηλώσεις του Γερμανού για την αποχώρηση απ’ το Melwood, αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία, λέγοντας πως τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Ο ίδιος είπε ότι είναι στενάχωρο που αφήνουν το «σπίτι» τους, αλλά η αλλαγή είναι αναγκαία για την εξέλιξη της ομάδας και είναι ένα ακόμα βήμα προς την βελτιστοποίησή της.



Κατά τα λόγια του συλλόγου στο συγκινητικό βίντεο λοιπόν: This Was Melwood, 1950-2020.

Συντάκτης: Δημήτρης Γαλανόπουλος
eyap.gr


Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #222 στις: Κυρ 03 Ιαν 2021 23:02 »
Οι Gerry and the Pacemakers κυκλοφόρησαν το "You'll never walk alone" τον Οκτώβρη του 1963. Ένα μήνα μετά το τραγούδι βρισκόταν στην 1η θέση των charts. Εκείνη την εποχή πριν από τα παιχνίδια της Λίβερπουλ από τα μεγάφωνα ακουγόταν το Top-10 των charts. Οι στίχοι του "You'll never walk alone" τράβηξαν το ενδιαφέρον του Kop που αμέσως το υιοθέτησε. Ακόμα κι όταν βγήκε από το Top-10, οι οπαδοί ζητούσαν από τον DJ να το παίξει. Τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Τζέρι Μάρσντεν έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 78 χρόνων.

El Sombrero

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.316
    • Προφίλ
Απ: Liverpool F.C.
« Απάντηση #223 στις: Σαβ 02 Απρ 2022 15:12 »
«Οι ναυτικοί δεν είναι τραπεζικό υπόλοιπο: Ενωμένοι στεκόμαστε».
Η βρετανική εταιρεία ακτοπλοϊκών οχημάτων P&O Ferries απέλυσε πρόσφατα 800 άτομα.
Οι οπαδοί της Λίβερπουλ ανήρτησαν ένα πανό με το οποίο δηλώνουν την στήριξή τους.

Λίβερπουλ: Πανό στήριξης στο Kop για τους απολυμένους βρετανικής ναυτιλιακής εταιρείας


«Οι ναυτικοί δεν είναι τραπεζικό υπόλοιπο: Ενωμένοι στεκόμαστε», γράφει το πανό που φιλοξενείται στο Kop στο παιχνίδι πρωταθλήματος της Λίβερπουλ με την Γουότφορντ.
Η βρετανική εταιρεία ακτοπλοϊκών οχημάτων P&O Ferries απέλυσε πρόσφατα 800 άτομα και ανέστειλε τα δρομολόγια με άμεση ισχύ, λέγοντας ότι η επιχείρηση «δεν είναι βιώσιμη» στην τρέχουσα μορφή της. Υπήρξαν μάλιστα πολλές φήμες ότι οι εργαζόμενοι πρόκειται να αντικατασταθούν με φθηνότερο προσωπικό από πρακτορεία.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ, στο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με την Γουότφορντ ανήρτησαν ένα πανό με το οποίο δηλώνουν την στήριξή τους στο απολυμένο προσωπικό, τονίζοντας πως: «Οι ναυτικοί δεν είναι τραπεζικό υπόλοιπο: Ενωμένοι στεκόμαστε».

Δείτε το:

Banner in the Kop showing solidarity with seafarers sacked by P&O. "Seafarers are not a bank balance: United we stand."

Banner on the Kop in support of sacked P&O Ferries staff. “Seafarers are not a bank balance: United we stand”
gazzetta.gr