Η Ημερομηνία γράφει ''8 Απριλίου 2013'' και το ρολόι ''10:00 μ.μ.''
Λίγη ώρα έχει περάσει από έναν ακόμα ποδοσφαιρικό αγώνα της Super League.Αυτόν μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και τις ΑΕΚ στο Στάδιο Ζωσιμάδες των Ιωαννίνων.
Έναν ακόμα;
ΟΧΙ!
Ο αγώνας που είδαμε,άλλοι εντός γηπέδου και άλλοι εκτός,δεν ήταν ακόμα ένας αγώνας.Ήταν το πιο ηχηρό χαστούκι του ΠΑΣ στα 47 χρόνια ζωής του.Πιο ηχηρό και από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού το 2007 από το Κύπελλο Ελλάδος.Με τη νίκη αυτή επί της ΑΕΚ ο ΠΑΣ βρίσκεται κατά 90% στα πλέι-οφ και κατά συνέπεια σε Ευρωπαική Διοργάνωση για πρώτη φορά στη ζωή του.Όμως δεν είναι μόνο αυτό που με κάνει να γράψω αυτό εδώ το κείμενο.
Είναι πολλά τα οποία έχει ζήσει ο λαός αυτής της ομάδας που τον κάνει στο σφύριγμα της λήξης να βάζει τα κλάματα σαν μικρό παιδί.Άλλοι απλά μένανε ακίνητοι δίχως να μπορούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που ζούνε.Και αυτά τα γράφω εγώ που ήμουν εκτός γηπέδου αλλά είμαι 100% σίγουρος για τα πρόσωπα τον αδερφών μου.
Ο Πασολές έχει μαζέψει πολλά μέσα του,χρόνια τώρα...κυρίως πίκρες...
Υποβιβασμοί
Αδικίες
Μπαράζ
Λάσπη
Ήττες
Προδοσίες
Στημένους Διαιτητές
Άχρηστες Διοικήσεις
Πουλημένους παίχτες
Στημένα μάτς
Σβησμένους προβολείς
Γ Εθνική
Επεισοδια
Νόμοι που εφαρμόζονταν μόνο σε εμάς
και άλλα πολλά που αν κάτσω και τα γράψω αναλυτικά θα χρειαστώ μέρες...
Το χαστούκι λοιπόν το δέχτηκε το Ελληνικό Κατεστημένο στην καλύτερή του υπόσταση...
Η ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα χωρίς αδειοδότηση,παίζει με το 90% των παιχτών κάτω των 24,παίζει με παίχτες άπειρους,με έναν νέο προπονητή που μέχρι τώρα προπονούσε μόνο τους ''μικρούς''στις ομάδες που ήτανε,με μια διοίκηση που μόνο εμπιστοσύνη δε σου εμπνέει,που τα οικονομικά της ομάδας είναι αμφίβολα,που ο όγκος του λαού της της έχει γυρίσει την πλάτη,που παίζει σε ένα άθλιο αγωνιστικό χώρο,που το προπονητικό της κέντρο είναι χειρότερο του γηπέδου της,που που που που...χίλιαδυο που...
Κι όμως φέτος είναι που αυτός ο ΠΑΣ είναι 5ος δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος αφήνοντας πίσω του ομάδες όπως ο Παναθηναικός,η ΑΕΚ,ο Αρης,ο Πανιώνιος,η Ξάνθη,ο ΟΦΗ...ομάδες που παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα.Η φετινή πορεία του ΠΑΣ είναι χαστούκι στο ΠΟΚ-ΠΟΘ για τα τόσα χρόνια αλητείας και στησίματος που παίζανε στην πλάτη μας. Πολύ ΑΕΚτζίδες και όχι μόνο νευρίασαν όταν εν χορώ το γήπεδο τους φώναζε εκεί-εκεί στη Β Εθνική...Αλήθεια πως σας φάνηκε...φανταστείτε το να το ακούτε σχεδόν κάθε χρόνο από πλήθος ομάδων,ακόμα και ομάδων αντικειμενικά μικρότερων του ΠΑΣ...κι όμως να μην μπορείς να αντιδράσεις μιας και είτε η διοίκησή σου σε έφτασε σε αυτό το χάλι,είτε τα δοσμένα μάτς,είτε κάποιοι πληρωμένοι από τον αντίπαλο παίχτες σου.Πολλές φορές η ΑΕΚ,η Ξάνθη έχουν δώσει μάτς σε ομάδες που διεκδικούσαν μαζί με τον ΠΑΣ την παραμονή τους στην Α Εθνική...κάπου εκεί λοιπόν χάσατε τον σεβασμό μας...Το εκεί-εκεί λοιπόν βγήκε πιο αυθόρμητα από οποιοδήποτε άλλο σύνθημα που ακούστηκε...Βγήκε από μέσα μας,από τους πόνους,τις πίκρες και τις στεναχώριες που έχουμε ζήσει δίπλα σε αυτή την ομάδα...Κι όμως είμαστε εδώ ακόμα...Πιστοί ακόλουθοι σε μια ομάδα που δεν έχει ούτε έναν τίτλο,ούτε μια συμμετοχή σε έναν τελικό.Σήμερα δεν έχασε η ΑΕΚ,ούτε στη Ν.Σμύρνη έχασε ο Πανιώνιος,ούτε στο Βικελίδης ο Αρης...ο ΠΑΣ νίκησε!! Έστω και μια φορά φανείτε παντελονάτοι και παραδεχτείτε την αλήθεια. Από παντού άκουγες...το ματς με τον Αρη θα το δώσουν,το ίδιο και με την ΑΕΚ....Που είστε τώρα να σας δώ...Έχετε τα πελέ που λένε και στην πόλη μου να βγείτε και να πείτε ότι το βουλώσατε;Σίγουρα όχι...μα βγαίνετε και λέτε...δε θα έχετε άδεια,δε θα έχετε γήπεδο,ήμασταν σε κακή χρονιά και δε ξέρω γω τι άλλες δικαιολογίες...για αυτό λοιπόν κανείς σας,ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ,δεν είστε διαφορετικοί.Ολυμπιακός,Παναθηναικός,ΑΕΚ,ΠΑΟΚ,Αρης...τα ίδια σκατά,η ίδια σαπίλα...απλά κάποιος περισσότερο και κάποιος λιγότερο...και αυτός που είναι λιγότερο αν είχε την παραπάνω δύναμη θα γινόταν ο χειρότερος.
Για αυτό και εμείς γουστάρουμε.Γουστάρουμε να είμαστε το κακό σπυρί στον κώλο σας(που λένε)που κάθε χρόνο κοιτάτε πώς να μας τελειώσετε και εμείς εκεί όρθιοι με χίλιεςδυό πληγές μπροστά σας. ΑΛΛΑ ΟΡΘΙΟΙ!
Ακόμα και αν η ομάδα δε καταφέρει(οικονομικά)να βγεί Ευρώπη,έχει δώσει σε όλους σας το πιο ηχηρό χαστούκι!
Γιατί αν δεν είσαι Πασολές δε θα καταλάβεις ποτέ αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες...δε θα καταλάβεις ποτέ πως είναι να έχεις την αξιοπρέπεια πιο πάνω από οποιαδήποτε επιτυχία!
28η Αγ. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΕΚ 2-0