Τώρα θα μου πείτε οτι υπάρχουν και τα πλέι οφ και μετά πρέπει να γίνει απολογισμός, αλλά πρώτον θα ξεχάσω αυτά που θέλω να γράψω μέχρι τότε και δεύτερον για μένα τελείωσε η σεζόν. Πρέπει να κατεβάσει την Κ17 στα πλέι οφ για να ξεκουραστούν οι παίκτες και να βγούμε οπωσδήποτε 5οι έτσι ώστε να παίξουμε περισσότερα ματς στο ουεφα μέχρι τον τελικό στις 24 Μαίου 2014 στο ΝταΛούζ της Λισσαβόνας.
- Ολοκληρώθηκε λοιπόν η τελευταία αγωνιστική με όλη τη φίλαθλη Ελλάδα να είναι στραμμένη στο Περιστέρι για να δει τελικά αν θα συνέβαινε κάτι που θεωρούνταν απίστευτο εδώ και δεκαετίες. Τελικά ο Ατρόμητος σκόραρε στο 93’ δίνοντας τη χαριστική βολή. Έτσι ο ΠΑΣ δεν έκανε ρεκόρ ιστορίας στην 4η θεση, κάτι που περίμενε με αγωνία να δει όλη η φίλαθλη Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.
- Όπως και πέρσι που χάσαμε την 7η θέση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, έτσι και φέτος χάσαμε την 4η. Όσο για το τι έγινε τις τελευταίες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα δε χρειάζεται περισσότερη ανάλυση. Είναι τόσο διασκεδαστική η superleague που μπροστά της ακόμα και ο Θανάσης Βέγγος φαίνεται καταθλιπτικός.
- Βγήκαμε 5οι για τρίτη φορά στην ιστορία μας. Και τώρα θα αρχίσουν οι ευχάριστοι πονοκέφαλοι για το ποιά είναι η κορυφαία σεζόν με συγκρίσεις και τέτοια. Από τη μια είναι τα πρωταθλήματα του 76 και του 78 όπου όλες οι ομάδες (ποκ ποθ κλπ) έχουν ομαδάρες και παικταράδες. Από την άλλη είναι το 2013 όπου ναι μεν οι ομάδες είναι για τα σκυλιά, αλλά και μεις δεν πήραμε αδειοδότηση, ούτε μεταγραφές και θα παίξουμε(?) κι Ευρώπη.
Διαλέχτε και πάρτε. Εγώ Πάντως επιμένω για 79-80. Παρόλο που βγήκαμε 6οι, ήταν το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών με 7 διαφορετικές ομάδες να βρίσκονται στην πρώτη θέση σε διάφορες στιγμές.
-
Ημίθεοι όλοι οι παίχτες. Γίγαντες γιγάντων! Πολύ δύσκολο να διαλέξεις mvp. Απλά να ξανατονίσω ότι η ομάδα δε σχεδιάστηκε για την πέμπτη θέση, απλά της βγήκε στην πορεία. Τα πρώτα 4 ματς με Βίλα στην 11άδα δε δουλεύει καλά η επιθετική γραμμή. Μετά μπαίνει από το πουθενά ο Κοροβέσης που τελικά προκύπτει να είναι βαρόμετρο της ομάδας. Όταν είναι ανεβασμένος και σκοράρει πετάει η ομάδα με τετράδα φωτιά μπροστά. Στα ματς που είναι ντεφορμέ ο Κοροβέσης φαίνεται χάλια ο ΠΑΣ με τις γραμμές στα 30 μέτρα.
Στις αρχές Αυγούστου οι 100-150 καμένοι που βλέπαμε τα φιλικά στο πανηπειρωτικό με τις Κασσιόπες, ακόμα και τα εσωτερικά διπλά μας έκαναν εντύπωση 2 παίχτες. Ο Κοροβέσης και ο Ευγενικού. Ο πρώτος αναδείχτηκε φέτος. Του χρόνου ετοιμαστείτε για άλλη μια μεγάλη αποκάλυψη, τον Ευγενικού.
- Σύμφωνα με πληροφορίες διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό ανθρώπινης φύσης στο Χριστόπουλο.
Επίσης έμαθα ότι μάλλον δε θα μείνει στον ΠΑΣ επειδή έχει σοβαρές προτάσεις από το σύλλογο αρτοποιών και ιχθυοπωλών για να πολλαπλασιάζει τα ψωμιά και τα ψάρια σαν άλλος Ιησούς Χριστό(πουλο)ς.
- Το 2009-10 έβαλες τα 5α περισσότερα λεφτά στη λίγκα και βγήκες 15ος. Το 2012-13 έβαλες τα 15α περισσότερα λεφτά και βγήκες 5ος. Να ξέρεις όμως ότι ανοίγει ο καιρός, έρχονται οι ζέστες και οι κώλοι δε σφίγγουν μόνο στις παραλίες αλλά και στην ΠΑΕ.
Mvp ο Χριστοβασίλης σύμφωνα με Σαμπράκο αλλά όχι ακόμα. Αναμένεται μεγάλος πόλεμος από Αλαφούζο. Θα σφίξουν κι άλλο οι κώλοι και δυστυχώς όλα κρέμονται σε μια κλωστή και θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.
Δεν παίρνεις αδειοδότηση? Είσαι για χρυσό βατόμουρο.
Παίρνεις αδειοδότηση? Είσαι για όσκαρ, ο πολύ μεγάλος mvp της superleague αλλά και ο κορυφαίος πρόεδρος στην ιστορία του ΠΑΣ. Και όλα αυτά χωρίς να ασχοληθείς καθόλου με την ομάδα, χωρίς να κάνεις ούτε μία δήλωση όλη τη χρονιά, ούτε μια παρέμβαση, ούτε μία μεταγραφή!
Τώρα όμως ήρθε η ώρα να μιλήσουν τα περήφανα Τζουμέρκα! Πάρε λοιπόν την αδειοδότηση και γω πρώτος το καλοκαίρι στο πανηγύρι στα Άγναντα θα πετάω λεφτά στα όργανα μέχρι το πρωί.
απλά ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ!
Π Α Ρ Ε Τ Η Ν Α Δ Ε Ι Ο Δ Ο Τ Η Σ Η ! ! -
Βάση απόδοσης και κόντρα διαιτησία αξίζαμε παραπάνω βαθμούς στα ματς με:Πλατανιά μέσα που πάρκαρε πούλμαν στην εστία, δεν έκανε ούτε 1 φάση ενώ εμείς κάναμε 4-5 (+2)
Στη Βέροια είχαμε τον έλεγχο και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα χάσουμε με μια φάση (+1)
Με πανιώνιο εντός, η νίκη του ΠΑΣ ήταν μακράν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα (+3)
Όποιος λέει ότι δεν αξίζαμε έστω και πόντο στην Τρίπολη είναι άμπαλος. Θυμηθείτε μόνο 2 τετ α τετ στο 0-0. Και να μην το αξίζαμε εκεί, το αξίζαμε εδώ. Στα 2 ματς ένα Χ το αξίζαμε (+1)
Καμία σχέση με την πραγματικότητα η νίκη της αεκ στο οακα με μοναδική φάση στο Β το γκολ από στημένη φάση στο 82 (+1)
Ο παοκ έπρεπε να φάει 3 γκολ στο 20λεπτο εδώ μέσα, έβαλε γκολ με ανύπαρκτο έμεσο και έκανε άλλα 2 σουτ στα δίχτυα. Κανονικά άσο έπρεπε αλλά έστω Χ (+1)
Στον Πλατανιά εκτός είδα τη δεύτερη καλύτερη εμφάνιση του ΠΑΣ μετά το χαριλαόυ με πολλές φάσεις, τετ α τετ, ευκαιρίες σε κενό τέρμα κλπ, αλλά η Παναγιά ήθελε Χ (+2)
Αφού δεν έφαγε 4 ο βάζελος του Φάμπρι στα πρώτα 30’ εδώ μέσα δε θα ξαναφάει ποτέ (+2)
Σφαγή στο φάληρο με εκπρόθεσμο το πρώτο γκολ και 2 πέναλτι να μη δίνονται για μας. «Και πάλι θα χάναμε», μπορεί να πει κάποιος. Ναι αλλά σίγουρα δικαιούμασταν έστω και 1 πόντο στα 2 ματς με γαύρο. (+1)
Τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα τους παίξαμε, χάσαμε κλασσικές ευκαιρίες και έπρεπε να προηγηθούμε, αλλά πάντα εκεί τα τρώμε σε φάσεις που δε μυρίζει γκολ. (+1)
-
Βάση απόδοσης αξίζαμε λιγότερους βαθμούς στα ματς με:Στη Ν. Σμύρνη εσφάχθη ο Πανιώνιος. Το να φάει κόκκινη μόνο ο εντός έδρας παίκτης στο 13’ για αψιμαχία και των 2, μόνο ο γαύρος θα μπορούσε να το πάρει. (-3)
Στο Περιστέρι εκοιμήθη ο Ύψιστος. Παρόλο που δε μας έδωσε μπέναλντι μαρς, έπρεπε να χάσουμε. (-2)
Τι γκαύλα ήταν αυτή ζντγκζανθ? Δεν αξίζαμε με τίποτα τη νίκη όμως. (-2)
Στα άλλα πήραμε όσους βαθμούς δικαιούμασταν. Άρα για μένα θα έπρεπε να έχουμε 15-7=
8 βαθμούς παραπάνω.
- Η διαιτησία μας πήγε αρκετά καλά σε γενικές γραμμές. Μας έπαιξαν κόντρα και στα 8 ματς με τους 4 πρώτους, αλλά στα υπόλοιπα ήταν 50-50. Κάτι είναι κι αυτό. Πολύ το γούσταρα που μας σφάξανε στο κύπελλο και στα 2 ματς με το γαύρο ενώ παίζαμε με τα τρίτα! Μέτρησε πολύ αυτό στα μάτια μου. Όπως και το ότι
δε βάλαμε κανένα γκολ με πέναλτι σε όλο το πρωτάθλημα.
- Στην καλύτερη σεζόν των τελευταίων 30 ετών που βγήκαμε ευρώπη μας πέρασε κάποιος Πλατανιάς στα εισιτήρια. Ποιος να το πίστευε πριν μερικά χρόνια… Το χρυσό βατόμουρο λοιπόν στους γιαννιώτες φιλάθλους. Αν εξαιρέσεις τους άρρωστους οπαδούς του ΠΑΣ,
οι κάτοικοι αυτής της πόλης δεν αξίζουν με τίποτα να δουν ευρωπαϊκό ματς από κοντά. Τη μεγαλύτερη μείωση απ’ όλες τις ομάδες σε προσέλευση στην καλύτερη σεζόν των τελευταίων 30 ετών. Ε δε χρειάζεται να πεις τίποτε άλλο.
- Υπεραναλύθηκε κι αυτό το θέμα. Γενικά ακριβό το 20ευρω εισιτήριο, φθηνό το 10ευρω εισιτήριο (που δεν εξαντλούνταν όμως).
Φυσικά και δεν είναι μόνο οι 2500 ο κορμός των φιλάθλων.
Από το 1997 μέχρι το 2010 στο γήπεδο πηγαίνανε το λιγότερο 4000 κόσμος. Μετά φύγανε.
Το ότι έχουμε κρίση είναι γεγονός, αλλά έχουν και οι άλλοι φίλαθλοι όχι μόνο εμείς που πέσαμε πολύ περισσότερο απ’ όλους στην καλύτερη χρονιά μας.
Το ότι είναι μίζεροι και σπαγκοραμμένοι οι γιαννιώτες δεν αποτελεί είδηση. Αλλά σε τέτοιο σημείο που να πάνε μόλις 2500 στο ματς με τον άρη που παίζεις την Ευρώπη και απειλείται η έδρα σου δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση.
Και το θάψιμο στην ομάδα να πάει γόνα. "Στήνει τα ματς για το στοίχημα", "θα το δώσει στον άρη", "θα το δώσει στην αεκ", "δε θέλει να βγει ευρώπη", "είναι παράρτημα του μαρινάκη" κι άλλα πολλά. Είδες το παράρτημα όμως? Κανένα γκολ με πέναλτι φέτος. Ρε το παράρτημα…
- Και κάπου έχει διαφορά το
«δεν έχω λεφτά» από το
«δεν έχω λεφτά για τον ΠΑΣ» και το
«δεν έχω λεφτά για αυτόν τον ΠΑΣ».
Για μένα η πρώτη κατηγορία είναι το 20% του κόσμου, αυτοί δηλαδή που δεν έχουν να ξοδέψουν για τη διασκέδασή τους ούτε 150 ευρώ το χρόνο που κάνει το διαρκείας, ή 20 ευρώ το μήνα.
Η δεύτερη κατηγορία είναι το 60% του κόσμου που βάλανε την ομάδα στα «λοιπά έξοδα» που κόπηκαν λόγω κρίσης και η μη αδειοδότηση ήρθε να ανακουφίσει την τσέπη.
Και η τρίτη κατηγορία (20%) είναι αυτοί που έχουν αδικηθεί από τη διοίκηση και μάλλον έχουν δίκιο, αλλά κι αυτοί που νομίζουν ότι ο ΠΑΣ είναι η πιο βρώμικη ομάδα του πρωταθλήματος που δε συνάδει με την ηθική τους οπότε είναι άκυροι.
Αυτές είναι οι 3 κατηγορίες που απέχουν. Γενικά ο πολύς ο κόσμος που έφυγε, συμπεριέλαβε την ομάδα στα «λοιπά έξοδα που κόβονται λόγω κρίσης» προτιμώντας όμως να τα ξοδεύει στην καφετέρια και στη Nova!
Γιαυτό και ήρθε η ώρα να προτείνω ένα ποτ πουρί από συνθήματα που μπορείς να φωνάξεις στην καφετέρια ή στον καναπέ:
Συνθήματα για την καφετέρια:ο-οοο φέρτε τον ελληνικόοο, σερβιτόρα δε μπορώωω θα τρεεε-λαθώωω
ζε-στόοο καπουτσίνο σαντιγύυυ, γιαννενάρα μια ζωήηη απ’ τηηην τι-βίιι
...
οε οε οε, οε οε οε την κούπα θα σηκώσουμε να πιούμε τον καφέ!
...
οε οε οεεε, δε σ’ αφήνω πια μόνο φραπέεε,
σερβιτόρα γερά, φραπεδάκι ξανά, και pre-game να βάλεις μετάαα
...
Τι κι αν γνωρίζουμε χαρές μεγάλες, τι κι αν θα πάμε στο ευρωπαϊκό
Εγώ μονάχα ξέρω να γκρινιάζω, στο Ζωσιμάδες δεν πατώ
...
Συνθήματα για το σπίτι:… μα τη μεγάλη τη μαστούρα, ο ΠΑΣ ολέ ολέ, μου την αφήσαν να την πιώ, ο ΠΑΣ ολέ ολέ
τον καναπέ μου στο σαλόνι, ο ΠΑΣ ολέ ολέ, να βλέπω συνδρομητικό, ο ΠΑΣ ολέ ολέ ο ΠΑΣ ολέ ολέ ολέ ολέ
...
Ρεκόρ πολλά κι απανωτά διπλά, Άγιαξ μονάχος ακόμα μια φορά
Τους ζωσιμάδες πλέον κανείς δεν εκτιμά, στο σπίτι με φίλους και Νόβασπορτς ξανά
...
μέχρι την άκρη του χωλ μου ταξίδεψα να παραγγείλω μια πίτα παππού
στον καναπέ μου τον κώλο μου φύτεψα δεν το κουνάω ξανά το Σου-Κού
θέλω να βλέπω ριπλέι να ζαλίζομαι θέλω να δω και το γαύρο μετά,
με Καρπετόπουλο να αυνανίζομαι στους Ζωσιμάδες δεν πάω ξανά
...
θρύλος είν’ ο Μ’νάς, ο ντελιβεράς!
...
Με πήρανε μια μέρα σηκωτόοοο, με μυωπία κι αστυγματισμόοοοο