Fon ... για να το συμμαζεύουμε σιγά-σιγά.
Αυτό που ακούγεται ιδιαίτερα από την τρικομματική τούτη, την προηγούμενη και γενικότερα από όσους κυβέρνησαν την Ελλάδα είναι η λέξη Λύση.
"'Εχετε να προτείνετε κάποια λύση;;; "
το γνωστό ερώτημα σε διαλόγους πολιτικών, και προερχόμενο από Πασοκο-νουδου-δημαρο-λάος.
Θεωρώ ότι αυτό που ζούμε, το μνημόνιο, το κουμάντο εδώ από ΕΕ-Αμερικάνους, και το μόνιμο ξεζούμισμα από βιομήχανους,εφοπλιστές,τραπεζίτες δεν είναι λύση. Αυτα τα νέα-παλιά-καινούρια-συνεχούμενα μέτρα ΔΕΝ είναι λύση.
Οδηγούν στην καταστροφή: Επαιτεία,μαράζωμα,καταστροφή του περιβάλλοντος και για πολλούς: θάνατος σαν τα σκυλιά είτε επειδή δεν θα μπορούν να πάνε στα νοσοκομεία, είτε από ασιτία, είτε από αλλους μη φυσιολογικούς λόγους.
Αυτό που ζούμε , η φτώχεια, η μιζέρια, η πτώση του βιοτικού επιπέδου μας
(και αναφέρομαι στην τεράστια πλειοψηφία των ανθρώπων και όχι αυτών δεν ξέρουν που τα έχουν, και προφανώς δεν τους αφορά καθόλου η κουβέντα μας )
οδηγεί και παραπέρα στον εκφασισμό-φασιστικοποίηση της καθημερινής μας ζωής και της πολιτικής.
Και επιπλεόν...ο κίνδυνος για εμπόλεμη σύρραξη σε Αιγαίο,Μ.Ανατολή με βάση όσα γίνονται δεν είναι απίθανος, απεναντίας έχει αυξηθεί.
Οταν λοιπόν μπαίνει το ζήτημα της λύσης ... εγώ τοποθετούμαι με βάση το πως βλέπω τα πράγματα γύρω μου, στην ίδια μου τη ζωή και όχι μόνο με βάση το ατομικό μου κέρδος όπως ένας καπιταλιστής.
Ετσι λοιπόν λύση είναι να υπάρχουν δεσμοί φιλίας μεταξύ των λαών ώστε πόλεμοι που γίνονται από τις μεγάλες δυνάμεις, τους λεγόμενους ιμπεριαλιστές , να μην μπορούν να γίνουν. Να μην αφήνονται περιθώρια να μακελεύονται λαοί για το συμφέρον των ιμπεριαλιστών.
Λύση είναι να κατανοήσουν οι εργαζόμενοι σε μιά χώρα ότι αυτοί παράγουν τον πλούτο, και τον οποίο με πολιτικές αποφάσεις οι καπιταλιστές τον κλέβουν. Λέφτα υπάρχουν υπήρχαν και θα υπάρχουν. Μόνο που τα έχουν οι λίγοι, και τα οποία τα πάραξαν οι πολλοί.Λύση για τον κόσμο της δουλειάς είναι να καταλάβει πως έχει κοινά προβλήματα με το διπλανό του, και πως αυτοί είναι οι παργωγοί του πλούτου, που μόνο ένα μικρό κομμάτι γυρνάει σε αυτούς.
Νάτα τα λεφτά...στις τραπεζες τα έχουν , στην Ελβετία ή στα νησιά Κεύμαν. Τι σημαίνει ότι αυτά δεν τα λέμε;;;
Τι σημαίνει ξέχασέτα αυτά;;; Τι σημαίνει πάντα έτσι γίνεται;;;
Την δική τους κρίση την φορτώνουνε σε μένα, με χιλιοδένουν με χιλιαδυό δάνεια....και χρωστάω μιά ζωή μου λένε, και γώ και τα παιδια μου στους δανειστές και στην τρόικα. Δίκιο προφανώς δεν έχουν και όλοι το ξέρουμε. Τους συσχετισμούς έχουν και τα κάνουν.
Λύση είναι να μην υιοθετούμε κουβέντες του πρωθυπουργού, του Πάγκαλου,του Πρετεντέρη,του Μπόμπολα,του Παπδήμου,του Λάτση ότι και εσείς φταίτε. 'Η τους αναγνωρίζεις ως δημιουργούς αυτής της κατάστασης ή νομίζεις ότι εσύ και ένας από τους παραπάνω είστε συνυπαίτιοι.Και σύμφωνα εδώ και πολλά χρόνια με τα ΜΜΕ... εσύ ορίζεις τι θα γίνει. Μόνο που μιά φορά ακούγεται η εκφρασή
"οι δυνατοί, οι μεγάλοι..." και αντιλαμβάνεται κάποιος ότι μάλλον η δική του ψήφος είναι 1 και ενός εφοπλιστά 1 (μάλλον δεν ψηφίζει κάν...γιατί λείπει σε Χαβάη κλπ) αλλά πάλι ο εφοπλιστής είναι δυνατός και όχι ο ιδίος.
Επίσης καμιά άλλη φόρα ακούγεται το : "Εμείς φταίμε για όλα".
Αυτά τα 2 είναι διφορούμενα.
Για αρχαία Ελλάδα και σε σχέση με το τώρα...
έχουν περάσει 2500 χρόνια + και ούτε δούλους θέλουμε να έχουμε, ούτε δημοκρατία των λίγων θέλουμε και φυσικά για να υπάρχει πολιτισμός χρειάζονται οι κατάλληλες προυποθεσεις: να μην πεινάς, να έχεις κάπου να κοιμηθείς, να δουλευεις ώς άνθρωπος και όχι σαν σκλάβος, να έχεις τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους για να είσαι ικανός να δημιουργήσεις πολιτισμό και άλλα. Και προφανώς ούτε μικρά -ούτε μεγαλύτερα τα παιδιά να πηγαίνουν στο στρατό, και φυσικά τα καχεκτικά ή αναπηρα παιδιά δεν μπορούμε να τα πετάμε στο γκρεμό, επειδή πρέπει να είμαστε ετοιμοπόλεμοι.
Οσο για τις υποχρεώσεις που σου επιβάλλει το συγκεκριμένο αστικό κράτος. Είναι οι εξής:
Φοροι,χαράτσια,εφορία,φπα σε προιόντα, ο άνεργός χωρίς επίδομα (άρα χωρίς φαί,στέγη,φάρμακο,νερό,ρουχα), αυξήσεις σε προιόντα, ιδιωτικοποιήσεις που θα αυξήσουν το κόστος στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Σιγά-σιγά υποχρέωση σου θα είναι να μην διαμαρτύρεσαι γιατι θα είναι παράνομο και θα φυλακίζεσαι.
Υποχρέωση μου είναι αν θέλω να ζώ, να ζώ βλέπωντας αυτό το θέατρο παραλόγου που υπάρχει καθημερινά στις ειδήσεις , στις εφημερίδες και στα μμε... και να το αποδέχομαι χωρίς να βγάζω κιχ.
Υποχρέωση μου είναι να κοιτάζω το συμφέρον μου, και να μην παρεμβαίνω όταν βλέπω ότι πειράζουν τον γείτονα, αυτόν που κάθεται στο αστικό ή το λεωφορείο δίπλα μου, στο μετρό ή Ησαπ.
Οπότε φον θα διαφωνήσω μαζί σου στο σκεπτικό σου 'ότι ο απλός κόσμος καταστρέφει τη δημόσια περιουσία.Οτι κλέβουμε το κράτος. ¨Οτι ζητάμε βόλεψη.
Απειρες περιπτώσεις συμπλοκής βάζελων -γαυρων. Σπασίματα κλπ. Τη στενοχώρια και το αγχος των πολιτικών, των μμε και του κηφηναριού δεν το βλέπω.
Αν έχει απεργία...ή συλλαλητήριο...τότε ζημιώνεται η κίνηση στην αγορά. Αυτό δεν είναι υποκρισία. Ειναι το νταβατζιλίκι του δυνατού. Το άσπρο μαύρο(λέει) θα πώ και στην καραπουτσακλάρα μου.
Κλέβουμε το κράτος;;;; Δέν έχω καμιά σχεση με τη λίστα Λαγκάρντ,με το χρηματιστίριο,με το Βατοπέδι, τη Ζίμενσ,το ξεπούλημα των λιμανιών,του νερού,της δεή του οτέ, τις υπερτιμολογήσεις των τιμολογίων, και πολλών άλλων.
Εχω σχέση με τον κατώτατο μισθό των 584 ευρώ μεικτά τώρα και 530 σε λίγους μήνες και υπάρχει μέλλον.Εχω σχέση με το 1,30 το πετρέλαιο θέρμανσης και και 1,68 τη βενζίνη. Με το 5ευρω του χατζηκώστα και της δουρούτης, με τα κατοστάρικα που δίνεις για εξετάσεις όταν δεν έχεις τα κατάλληλα ένσημα για να εχεις βιβλιάριο
(και για να έχεις ένσημα πρέπει να έχεις δουλειά).
Αρα λοιπόν δεν κλέβω ( εγώ και όλοι οι άλλοι) κανένα κράτος. Αυτό μου στερεί και το μέλλον μου και την ίδια μου τη ζωή.
Βόλεψη λές παρακάτω. Αυτοί που βολεύτηκαν τοοοοοόσα χρόνια βασικα, είναι αυτοί που εξασφάλιζαν τις ψήφους, που εξασφάλιζαν ότι δεν θα υπάρξει καν διαμαρτυρία για τα όσα γίνονται. Αυτοί λοιπόν βολέυτηκαν μιά χαρά για χάρην των αφεντικών τους που έκαναν την ψήφο νόμο, την ψήφο αστυνομική παρέμβαση, την ψήφο δελτίο των ειδ'ήσεων, την ψήφο ως ατομική λύση αλλά όχι διαπαντώς.
Και αν τα βάλουμε όλα κάτω έχουμε και λέμε. Κάποιοι βολευτηκαν(π.χ στο δημόσιο;). Κάποιοι κλέβουν το κράτος(π.χ ελέυθεροι επαγγελματίες), κάποιοι καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία (προφανώς ο βολέμένος και ο κλέφτης δεν είναι μαλάκας να τα κάνει αυτά θα τα κάνουν οι άλλοι) ποιοι ; Εργάτες,εργαζόμενοι,νέοι,αγροτοκτηνοτρόφοι και άνεργοι μένουν.
Ολοι οι παραπάνω έιναί όλος ο λαός. Ποιός μας κατηγορεί λοιπον;;; Αφού η κάθε μία κατηγορία κάνει μια πουστιά...ποιος μας κατηγορεί;;; Ποιός είναι ο σωστός;;; Ποιόν κλέψαμε,καταστρέψαμε,ξεβολέψαμε;;;
Οι κηφήνες;;;;Οι ξένοι σωτήρες;;; Μάλλον εκεί καταλήγει η λογική.
Για να κλείνω σιγα σιγά.
Για να πετύχουν το στόχο τους, το ξεζούμισμα του λαού και μιά ζωή χωρίς δικαιώματα, μιά χαρά τους βολέυει να τσακώνονται οι εργαζόμενοι μεταξύ τους, και οι διάφορες κοινωνικές ομάδες.
Μιά χαρα τους βολέυει να βλέπουμε το κακό στο πρόσωπου του μετανάστη, του ομοφυλόφυλου,του ναρκομανή,του άστεγου, μιάς άλλης φυλής ή χρώματος ή θρησκείας.
Μιά χαρά τους βολευει να μιλάμε για εχθρούς λαούς και εσωτερικούς εχθρούς.
Μιά χαρα τους βολεύει να λέμε το μπόμπολα και εμένα συνέλληνες.
Μιά χαρά τους βολεύει να δεχόμαστε τη βία που υπάρχει και τους πολέμους που γίνονται.
Η λύση για την ελντοράντο στη χαλκιδική ή τους επίδοξους επιχειρηματίες εδώ είναι αυτό που συμβαίνει.Οι επενδύσεις τους, η παραχώρηση εκτάσεων, τα χαμηλά μεροκάματα με όρισμένου χρόνου συμβάσεις, το κέρδος τους
Αυτό είναι η δική τους λύση.
Τωρα αν το αποτέλεσμα είναι βαριά μέταλλα στο νερό και το υπέδαφος που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό
ή αν είναι καταστροφή του περιβάλλοντος εκεί ή
αν είναι περισσότερη ανεργία εξαιτίας του σταματήματος άλλων δραστηριοτών προφανώς δεν τους νοιάζει και ισχυρίζονται ότι ΔΕΝ είναι λύση αυτό.
Ξαναεπειμένω
ότι λύση για το λαό, τους εργαζόμενους,τους νέους είναι ΤΩΡΑ
ο αγώνας για να σταματήσει αυτή η επίθεση.
Απο καλύτερες θέσεις όταν επιτευχθει αυτός ο στόχος....συζητάμε και παραπέρα.
Ο πρωτος ενικός είναι γιατι εκφράζω την αποψή μου και απευθύνομαι σε σένα fon σαν να κάναμε τετ α τετ κουβεντα.Μην παρεξηγηθω δλδ δεν υπάρχει ίχνος έντασης στα λεγόμενα μου.
Και φυσικά να ακούσω και τη δική σου λύση ή λύσεις ευχαρίστως.