Αποστολέας Θέμα: Πρωτάθλημα Super League 2013-14  (Αναγνώστηκε 62510 φορές)

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.793
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #200 στις: Τρι 18 Μάρ 2014 21:19 »
Παράθεση
ΝΕΑ «ΕΠΙΘΕΣΗ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ... ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Βελλής: «Χαϊδεμένο παιδί ο Ολυμπιακός»

Ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα, Σταμάτης Βελλής, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» της Θεσσαλονίκης και εξαπέλυσε νέα «βέλη» κατά του Ολυμπιακού και του προέδρου του, Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο αν και ο ΠΑΟΚ έρχεται δεύτερος. Ο πρώτος που τα είπε ήμουν εγώ μετά το ματς με τον Πανιώνιο. Μέχρι τότε δεν υπήρχε κάποια άλλη καταγγελία. Όσον αφορά αυτά που λέει ο Ολυμπιακός για το πόθεν έσχες και για την πληρωμή των φόρων είναι σωστά, αλλά υπάρχει ένα λάθος στην διατύπωση. Ο Σαββίδης θέλει να μην πληρώσει τα πρόστιμα και όχι όλους τους φόρους. Τα πρόστιμα βαραίνουν τις παλιές διοικήσεις του ΠΑΟΚ.

Ο νόμος λέει πως όλες οι υποχρεώσεις βαραίνουν και τα φυσικά πρόσωπα. Γιατί να πληρώσει τα πρόστιμα ο Σαββίδης για αυτούς; Ας πάει το κράτος να ζητήσει τα πρόστιμα από αυτούς που τα δημιούργησαν. Από την άλλη, τα χρέη Κοσκωτά και Σαλιαρέλη ο Ολυμπιακός τα πλήρωσε; Αν όχι γιατί να τα πληρώσει ο ΠΑΟΚ; Αν δεν τα πλήρωσε, τότε πώς βγαίνει και μιλάει; Αυτό είναι ειρωνεία. Όλοι αυτοί που μπήκαν στα διάφορα άρθρα τα πλήρωσαν; Δεν μπορεί να διαλέγουμε επιλεκτικά ποιος θα πληρώνει και ποιος όχι» είπε αρχικά ο Σταμάτης Βελλής.

Σχετικά με το θέμα του «πόθεν έσχες» που έθιξε ο Ολυμπιακός αναφερόμενος στον Ιβάν Σαββίδη, ο Σταμάτης Βελλής είπε: «Πρέπει να γίνει ένας πραγματικός έλεγχος σε όλους. Αυτήν την στιγμή, υπάρχουν ομάδες που παίζουν χωρίς δημοσιευμένους ισολογισμούς. Αυτά είναι απίστευτα πράγματα. Υπάρχουν ομάδες που παίζουν στο πρωτάθλημα και έχουν μετοχικό κεφάλαιο 900.000 ευρώ. Πώς καλύπτονται με αυτά τα χρήματα; Εμείς είμαστε μια ΠΑΕ τεσσάρων ετών και στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε μετοχικό κεφάλαιο 5 εκ. ευρώ. Τα άλλα πού τα βρίσκουν; Από το στοίχημα; Άλλες ομάδες έχουν στους ισολογισμούς του 2013 αρνητικά κεφάλαια. Ασχολείται με αυτά κάποιος άνθρωπος;»

Για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, είπε: «Μετά την συνέντευξη Σαρρή και την άγνοια που επέδειξε για βασικά θέματα του ποδοσφαίρου που απασχόλησαν το πανελλήνιο, κάποιος θα μπορούσε να πει πως με βάση αυτήν την συμπεριφορά δεν είναι αυτός που αποφασίζει αλλά κάποιος άλλος. Είναι κωμικοτραγικός ο τρόπος που επέδειξε αυτήν την άγνοια».

Για το αν ο Μαρινάκης είναι αυτός που ελέγχει Σαρρή και ΚΕΔ, τόνισε: «Δεν μπορώ να αποδείξω αν ο Μαρινάκης ελέγχει τον Σαρρή και την ΚΕΔ. Από αυτά που βλέπω, όμως, φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα χαϊδεμένο παιδί του συστήματος. Δεν θα δούμε ποτέ μια αποβολή ή ένα πέναλτι εις βάρος του. Προσέξτε, δεν θεωρώ ότι παίρνει το πρωτάθλημα εξαιτίας της διαιτησίας, αλλά επειδή είναι καλύτερος από τους αντιπάλους του. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη ούτε από πέναλτι ούτε από κάρτες. Είναι πολύ καλύτερος από όλους μας. Έχει όμως μια μεταχείριση αχρείαστη που δίνει σε όλους την εντύπωση ότι κάτι γίνεται».

Επίσης αναφέρθηκε στο αν μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση, λέγοντας πως «εγώ έχω ξεκαθαρίσει ότι θα φύγω από τον Απόλλωνα είτε μείνει στην κατηγορία, είτε όχι. Αυτό δεν αλλάζει. Αν έρθει ένας Μελισσανίδης ή ένας Σαββίδης για να υποκαταστήσει την εξουσία δεν κάνουμε τίποτα. Αν δεν βάλεις το ποδόσφαιρο πάνω από την ομάδα σου δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα. Πρέπει να βγει μια προσωπικότητα με ήθος και να δείξει πως αγαπάει πρώτα το ποδόσφαιρο και μετά την ομάδα του. Αυτά είναι δύσκολα πράγματα, όπως καταλαβαίνετε, και γι? αυτό δεν είμαι τόσο αισιόδοξος. Έναν τέτοιον άνθρωπο θα τον υποστήριζα μέχρι θανάτου».

Τέλος, για τις κινήσεις στον δικαστικό τομέα υπογράμμισε: «Βλέπω τρομερή διάθεση από την δικαιοσύνη να καθαρίσει τον κόπρο του αυγείου. Αυτή η υπόθεση με τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες επισύρει βαρύτατες ποινές Δεν ξέρω σε πόσο χρόνο θα γίνει, αλλά είμαι αισιόδοξος που θα δούμε σύντομα εντυπωσιακά αποτελέσματα».

από Sentragoal.gr

Παράθεση
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ SUPER LEAGUE ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ

«Ο ΠΑΟΚ δημιουργεί θολή εικόνα»

Με μακροσκελέστατη γραπτή δήλωση που αναρτήθηκε στο επίσημο σάιτ της Superleague, ο Γιάννης Μώραλης έδωσε τη δική του απάντηση στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την οποία ο «δικέφαλος» επιτέθηκε τόσο κατά της διοργανώτριας όσο και κατά του ίδιου.

Ο πρόεδρος της Superleague επισημαίνει ότι το μόνο που μπορεί να υποθέσει για την επίθεση αυτή είναι ότι «ο συνεταιρισμός χρησιμοποιείται ως πρόσχημα προκειμένου η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. να δημιουργήσει μια θολή εικόνα για άλλους λόγους που σίγουρα δεν αφορούν τον συνεταιρισμό».

Επισημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ ουδέποτε, μέσω του Ζήση Βρύζα, έχει θέσει οποιοδήποτε θέμα κακής ή ανεπαρκούς λειτουργίας του συνεταιρισμού. Τονίζει ότι ο «δικέφαλος» έχει υπερψηφίσει όλες τις αποφάσεις, με εξαίρεση το άρθρο που τελικά «πάγωσε» για τα δυσμενή σχόλια ατόμων και ΜΜΕ που σχετίζονται με τους ιδιοκτήτες των ομάδων.

Αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ ουδέποτε έχει υποβάλει προτάσεις βελτίωσης του ποδοσφαίρου, παρά μόνο για τη βελτίωση της εμπορικότητας των ομάδων και της διανομής χρημάτων της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Τέλος, αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει «διγλωσσία», υποστηρίζοντας ότι άλλα λέγονται μέσα στις συνεδριάσεις και άλλα υποστηρίζονται σε δημόσιες ανακοινώσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μώραλη:

«Προκειμένου να ενημερωθούν οι φίλαθλοι όλων των ομάδων και ιδιαίτερα εκείνων, οι οποίες σε τακτά χρονικά διαστήματα, ή ανάλογα με τις αγωνιστικές επιδόσεις τους, επιχειρούν να μετατρέψουν το συνεταιρισμό της Super League σε πεδίο αντιπαράθεσης για δικούς τους σκοπούς, θέλω να αναφέρω τα ακόλουθα:

1/ Η Super League είναι ένας εμπορικός συνεταιρισμός με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και οι όποιες περιγράφονται ρητά στο καταστατικό της.

2/ Η Super League ενισχύει με μεγάλα ποσά, προερχόμενα από την Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων και άλλες εμπορικές συμφωνίες, όλες τις Π.Α.Ε. μέλη της. Τα ποσά αυτά αποτελούν βασικό έσοδο για την λειτουργία της κάθε Π.Α.Ε. παρέχοντάς τους ταυτόχρονα ένα σημαντικό εργαλείο προκειμένου να καταρτίσουν ευκολότερα και πιο αξιόπιστα τους προϋπολογισμούς τους αλλά και ενισχύοντας παράλληλα τη δυνατότητα αδειοδότησής τους.

3/ Η Super League εκπροσωπείται στο Δ.Σ. της ΕΠΟ από τέσσερα Mέλη: Από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ ΟΦΗ, ΠΑΕ Λεβαδειακός και από τον πρόεδρο της Super League.

4/ Η Super League λαμβάνει το σύνολο των αποφάσεών της, είτε αυτές αφορούν σε συμβάσεις, συμφωνίες, προτάσεις, εισηγήσεις, είτε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, πάντα μετά από διάλογο και ψηφοφορία στα Διοικητικά της Συμβούλια και όπως είναι προφανές όλες οι ΠΑΕ συμμετέχουν σε αυτές τις διαδικασίες.

Καθώς τις τελευταίες εβδομάδες επιχειρείται από ορισμένες Π.Α.Ε., εκτός των όποιων τοποθετήσεων-διαμαρτυριών τους για διαιτητικές αποφάσεις και η εμπλοκή της Super League σε έναν πόλεμο εντυπώσεων χωρίς όμως να αναφέρεται από καμία κάτι συγκεκριμένο και με αφορμή τη χθεσινή μεταμεσονύκτια ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., στην οποία ο συνεταιρισμός χαρακτηρίζεται «καρναβάλι», θεωρώ υποχρέωση μου να αναφέρω τα εξής:

1/ Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. δια του προέδρου της κ. Βρύζα ουδέποτε, τουλάχιστον τους τελευταίους 19 μήνες, έχει θέσει οποιοδήποτε θέμα περί κακής η ανεπαρκούς λειτουργίας του συνεταιρισμού σε κάποιο τομέα των αρμοδιοτήτων του.

2/ Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. δια του προέδρου της κ. Βρύζα έχει υπερψηφίσει το σύνολο των εισηγήσεων του προεδρείου, με μοναδική εξαίρεση την προσθήκη στο καταστατικό του άρθρου 23β, για το οποίο υπενθυμίζω ότι μετά από πρόταση του προεδρείου αποφασίστηκε ομόφωνα προσωρινό «πάγωμα» προκειμένου να υπάρξει εκ νέου διάλογος.

3/ Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ουδέποτε έχει υποβάλει προτάσεις περί βελτίωσης του «προϊόντος» που λέγεται ποδόσφαιρο στον συνεταιρισμό παρά μόνο πρόταση για μια νέα μελέτη σε σχέση με την εμπορικότητα των ομάδων και κατ΄ επέκταση της διανομής των χρημάτων της Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, πρόταση η οποία, αφού εμπλουτίστηκε από προτάσεις άλλων Π.Α.Ε. έγινε ομόφωνα αποδεκτή και πλέον βρίσκεται σε στάδιο μελέτης.

4/ Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. στις προτάσεις που υπέβαλε στην Πολιτεία προ μηνός και οι οποίες έγιναν γνωστές μόνο μέσω των ΜΜΕ στη Super League, καθώς δεν τέθηκαν ποτέ υπόψη του Δ.Σ. της διοργανώτριας, αναφέρεται μόνο σε ένα σημείο στον συνεταιρισμό, στο οποίο τον καλεί να μην τροποποιεί αποφάσεις κατά την διάρκεια των Πρωταθλημάτων καθώς αυτό ενισχύει την όποια δυσπιστία υπάρχει. Παραλείπει όμως να αναφέρει ότι στις δυο αποφάσεις που λήφθηκαν μεσούσης της περιόδου τα τελευταία δυο χρόνια η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ψήφισε θετικά: Οι αποφάσεις αυτές, το Μάρτιο του 2012 όταν τροποποιήθηκαν οι ποινές των μη αδειοδοτούμενων ομάδων, ώστε αυτές να μην υποβιβάζονται και το Σεπτέμβριο του 2012, όταν αποφασίστηκε η αύξηση των ομάδων, είχαν υπερψηφιστεί και από την ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.

5/ Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. συμμετέχει στο σύνολο των επιτροπών που έχουν συσταθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο για μια σειρά θεμάτων (Νομική - Κανονιστική Επιτροπή, Επιτροπή για τη δημιουργία Β΄ ομάδων, Επιτροπή μελέτης για αλλαγές προκειμένου να βελτιωθεί η εμπορικότητα και ανταγωνιστικότητα του Πρωταθλήματος κ.λπ.).

Μετά τα παραπάνω, αδυνατώντας να κατανοήσω γιατί η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. επιτίθεται και μάλιστα με αμετροεπή και προσβλητικό τρόπο στην Super League, το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι ο συνεταιρισμός χρησιμοποιείται ως πρόσχημα προκειμένου η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. να δημιουργήσει μια θολή εικόνα για άλλους λόγους που σίγουρα δεν αφορούν τον συνεταιρισμό.

Σε ό,τι αφόρα το γεγονός ότι προκαλώ «αηδία» στην Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., χωρίς άλλο αποτελεί, στο μέγεθος που έτσι αντιλαμβάνεται κανείς την ευπρέπεια και την ευγένεια ειδικά σε δημόσιες τοποθετήσεις, νέο για μένα, καθώς ουδέποτε ο πρόεδρος της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ κ. Βρύζας ή άλλο στέλεχος της Π.Α.Ε. με τα οποία βρίσκομαι σε συστηματική συνεργασία, έχουν αφήσει ποτέ την οποιαδήποτε αιχμή ή έχουν εκφράσει κάποιο παράπονο για τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου, ή την εν γένει συμπεριφορά μου. Φυσικά και δεν θα απαντήσω, αλλά ούτε θα χαρακτηρίσω οποιονδήποτε, καθώς προσωπικά δεν έχω την παραμικρή ανάγκη η ανασφάλεια για να το πράξω.

Οφείλω, άλλωστε να υπενθυμίσω, ότι με την λήξη του πρώτου έτους της θητείας μου το καλοκαίρι του 2013, έθεσα, αν και δεν όφειλα, εκ νέου την έγκριση της παραμονής μου στη θέση του πρόεδρου υπόψη του συνόλου των ΠΑΕ-Μελών της Super League στο Δ. Σ. και δεν υπήρξε η παραμικρή επιφύλαξη ή αρνητική κρίση από κανένα μέλος ούτε φυσικά και από την Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.

Επειδή όλα τα παραπάνω δεν είναι υποκειμενικά αλλά απολύτως συγκεκριμένα, αντικειμενικά και αποτελούν την ουσία και επειδή το βασικότερο για την βελτίωση της λειτουργίας του συνεταιρισμού είναι η συνέπεια των λόγων εντός και εκτός θεσμικών οργάνων, και όχι οι διαρροές και οι τοποθετήσεις για προφανείς πλέον επικοινωνιακούς λόγους, όποιοι το επιθυμούν ας προστρέξουν στα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου για να διαπιστώσουν τι λένε εκεί και τι γράφουν μετά στις ανακοινώσεις τους.

Είμαι υποχρεωμένος να θυμίσω σε όσους επιλέγουν να το ξεχνούν ότι δεν έχουν μόνο δικαιώματα στον συνεταιρισμό, έχουν και υποχρεώσεις, όπως την προστασία των οικονομικών συμφερόντων του, από τα οποία χρηματοδοτούνται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό και οι Π.Α.Ε. τους. Με το δρόμο που φαίνεται ορισμένοι να επιλέγουν, καταστρατηγώντας τους κανονισμούς που όλοι έχουμε υπογράψει και δυσφημώντας τον συνεταιρισμό με ακραίες εκφράσεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, δυστυχώς δεν πριονίζουν τη θέση μου αλλά το συνεταιρισμό και κατά συνέπεια τα δικά τους συμφέροντα αλλά και των υπολοίπων. Δεδομένου ότι δυσκολεύομαι να πιστέψω πως δεν το αντιλαμβάνονται, αν πράγματι αυτό τελικά αποσκοπούν, εναπόκειται στους φιλάθλους να το κατανοήσουν και στις υπόλοιπες Π.Α.Ε. να το επιτρέψουν.

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ τον ΠΣΑΠ για την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, καθώς δεν μάσησε τα λόγια του, σημειώνοντας απλώς ότι εάν αυτή η εξαιρετική τοποθέτηση είχε βγει πριν μια εβδομάδα, με αφορμή τα γεγονότα στον αγώνα Πλατανιάς- Άρης, ίσως να είχαν αποφευχθεί όσα συνέβησαν στον προχθεσινό αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ».

από Sentragoal.gr

Παράθεση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ

«Με αλαζονεία υποκαθιστάτε την Κυβέρνηση»

«Με αλαζονεία υποκαθιστάτε την Κυβέρνηση»

 
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Μαρινάκη - Σαββίδη, με ανακοίνωση από την πλευρά του «Δικεφάλου»...

Σ' αυτήν ο «Δικέφαλος» υποστηρίζει πως ο Ολυμπιακός με περισσή αλαζονεία υποκαθιστά την Κυβέρνηση και κάνει γνωστό πως ο Ιβάν Σαββίδης κινείται ήδη νομικά κατά των «ερυθρόλευκων» για την ανακοίνωση που εξέδωσε την Δευτέρα (17/3).

Στην ίδια ανακοίνωση, ο ΠΑΟΚ επιτίθεται εκ νέου και στον Σαρρή, για τον οποίο μάλιστα αναφέρει στο τέλος της ανακοίνωσης πως «μετατρέπεστε σε περίγελος».

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με περισσή αλαζονεία και υποκαθιστώντας κατά την προσφιλή της συνήθεια την Κυβέρνηση και τους θεσμούς, απάντησε (;;;) στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ όπως θα απαντούσε θιγμένος μαθητής δημοτικού, απευθυνόμενος στον κ. Σαββίδη, ο οποίος ήδη κινείται νομικά και αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αναφέρεται στο πρόσωπό μου κατ' αυτόν τον τρόπο».

Φυσικά δεν διαβάσαμε στην ανακοίνωση το παραμικρό για την ουσία, το παραμικρό για την ποδοσφαιρική πραγματικότητα που συντηρείται, σαν να μην υπάρχει καμία συναίσθηση της πραγματικότητας.

Ο κ. Σαρρής από την πλευρά του λέει ότι θα συνεχίσει να απευθύνεται στα θεσμικά όργανα. Προφανώς εξαίρεση στο δημιουργικό του πρόγραμμα αποτελούν οι συνεντεύξεις Τύπου και οι ανακοινώσεις για να απαντήσει μόνο στον ΠΑΟΚ.

Από τον συγκεκριμένο ζητούμε συγγνώμη που τον απασχολήσαμε από την διαφήμιση του ποδοσφαίρου μας «ειδικά στο εξωτερικό» (sic)!

Μετατρέπεστε σε περίγελο…»

από Sentragoal.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.793
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #201 στις: Σαβ 22 Μάρ 2014 12:16 »
Παράθεση
Ποινική δίωξη σε Σαρρή, Πιλάβιο και Γκαγκάτση για την κάρτα υγείας

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στους τρείς προέδρους της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, Σοφοκλή Πιλάβιο και Βασίλη Γκαγκάτση και σε άλλα 23 μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας από το 2006 έως το 2011, τα οποία συμμετείχαν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. που αφορούσαν το θέμα της κάρτας υγείας.

Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα ενώ έπρεπε να γίνουν 1,5 εκατομμύρια μετρήσεις σε ποδοσφαιριστές έγιναν μόλις 15.530 και για την περίοδο 2006-2011 η ΕΠΟ πλήρωσε 9,7 εκατομμύρια ευρώ για το σύνολο των μετρήσεων, αλλά έγιναν τελικά ελάχιστες

Η δίωξη ασκήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

από PASsports.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #202 στις: Δευ 24 Μάρ 2014 17:45 »
Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014
Πανιώνιος και Βέροια οι ομάδες που επί δύο χρόνια δεν έχουν επίσημα δημοσιευμένους ισολογισμούς...
http://tokitrino.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7151.html


Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014
Ο ΟΦΗ η τρίτη ομάδα χωρίς επίσημα δημοσιευμένο ισολογισμό μετά την περίοδο 2010/2011
http://tokitrino.blogspot.gr/2014/03/20102011.html


Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014
Υποχρεωτική η δημοσίευση των ισολογισμών των Α.Ε. στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
http://tokitrino.blogspot.gr/2014/03/blog-post_24.html
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος dreven

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.727
  • TENK TEG! TENK TEG UTI DET!! TENK!!!
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #203 στις: Δευ 24 Μάρ 2014 19:43 »
Στη Β τούτο-σούμπιτο τσάτσο νιόνιο και μπακάλη κι ας είν και φίλοι μας καλοί επί του ήρωα ποιητή και στοχαστή, Σουλιώτη Κιτσιομάη  :stop:
50 χρόνια ΠΑΣ - 50 μύρια ΑΜΠης

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #204 στις: Τετ 26 Μάρ 2014 18:31 »
Παράθεση
Δελτίο Τύπου
23.03.2014

Κύριε Σαρρή,
Η SKODA ΞΑΝΘΗ προτίθεται να βραβεύσει για την εξαιρετική κατά την άποψή της, παρουσία τους στη Superleague τους κάτωθι διαιτητές και βοηθούς και προς τούτο ζητά τη συναίνεσή σας, προκειμένου να προβεί σ’ αυτήν την εκδήλωση που θα την πραγματοποιήσει αμέσως μετά την λήξη του φετινού πρωταθλήματος.

1) Κύριον Παππά
2) Κύριον Δημητρόπουλο
3) Κύριον Κάμπαξη
4) Κύριον Ιωαννίδη
5) Κύριον Αμπάρκιολη
6) Κύριον Μάνταλο
7) Κύριον Ζαχαριάδη
8 ) Κύριον Κουτσιαύτη
9) Κύριον Γουργιώτη
10) Κύριον Ελευθερίου
skodaxanthifc.gr

Παράθεση
Δελτίο Τύπου
26.03.2014

Καλά η πρώτη,
καλά η δεύτερη,
καλά με 10 παίκτες...
Στο 49' η απόκρουση του αμυντικού με το πόδι και του άλλου αμυντικού το σταμάτημα με το χέρι, όλα καλά;...
Η συνέχεια στους δέκτες της Nova.
Μην τη χάσετε!
skodaxanthifc.gr

Παράθεση
Ανακοίνωση
από  Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ     Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Κατά αρχάς όσον αφορά την ανακοίνωση της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ, κύριε Πανόπουλε, εσείς φταίτε που παραλείψατε τον αξιότιμο «εργαλείο» κ. Σπάθα από την λίστα σας. Τον είχαμε επισημάνει από τον αγώνα μας με την Καλλονή, δεν θυμάστε; Παρακαλούμε όπως προβείτε αμέσως σε διόρθωση του πίνακα βράβευσης διαιτητών.

Δια της παρούσης, και μετά από όσα συνέβησαν στο θαυμαστό πρωτάθλημα της Superleague εφέτος, αιτούμεθα τα εξής:

Προς τους διαιτητές των αναμετρήσεων μας με ΠΑΟΚ, Πανθρακικό και Εργοτέλη: Αιτούμεθα από τουλάχιστον ένα πέναλτι υπέρ ημών ανά αγώνα, και την αποβολή τουλάχιστον ενός εκ των παικτών των αντιπάλων μας.

Προς τους αντιπάλους μας: Αιτούμεθα να εμφανιστείτε όλως αιφνιδίως πολύ κουρασμένοι και αδιάφοροι.

Τα ως άνω αιτήματα είναι αποκλειστικά και μόνο προς απόδοση ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ που άλλωστε χαρακτήρισαν το φετινό πρωτάθλημα. Δεν συμφωνείτε; Αν δεν συμφωνήσετε θα μας φέρετε στη δύσκολη θέση να αιτηθούμε την απονομή της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ από τον… Ολυμπιακό, στο τελευταίο μας παιγνίδι! (Ε αυτό δεν το περιμένατε, ομολογήστε το!)

Έτσι, για να γελάσουμε και λίγο γιατί η κατάσταση είναι πιο πολύ για γέλια παρά για κλάματα!

ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
fcapollon.gr
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #205 στις: Τετ 26 Μάρ 2014 18:38 »
Παράθεση
«Μήνυση στον Σαρρή»
Συντάκτης : Σάκης Γκίνας
Ενημερώθηκε: 26 Μαρτίου, 2014 17:28

Ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής μίλησε στον ArenaFM 89,4 και ανέλυσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης στην προσπάθεια εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αναφέρθηκε, επίσης, στους Γιώργο Σαρρή και Γιάννη Μώραλη και στις πειθαρχικές διώξεις που υφίσταται.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Σταμάτης Βελλής στον ArenaFM 89,4:

Για τις πειθαρχικές διώξεις εναντίον του: «Δυσφημώ το ποδόσφαιρο, είναι πάρα πολύ… ωραίο και… καθαρό και εμείς βγαίνουμε και το σπιλώνουμε, γι’ αυτό δεν πάει ο κόσμος στο γήπεδο, επειδή μιλάμε! Αυτή είναι η αιτιολογία των παραπομπών μου. Δικαιώνομαι απόλυτα για τις διαπιστώσεις που έκανα. Εάν προκύψει ότι οι πίνακες διαιτησίας είναι καταρτισμένοι παράνομα, αυτό θα σημαίνει ότι έγινε προσπάθεια να προωθηθούν διαιτητές που ελέγχονται. Εάν αποδειχθεί αυτό, που πιστεύω ότι θα αποδειχθεί,  ότι έκανε παρανομίες η ΕΠΟ, θα σημαίνει ότι προφανώς προωθεί τους δικούς της. Μιλούσα για ορισμένες διαιτησίες, τα γνωστά…  εργαλεία. Η Ξάνθη έβγαλε μια ανακοίνωση, όλη η Ελλάδα ξέρει αυτές τις διαιτησίες… εργαλεία».

Για τις διαιτησίες και τον Απόλλωνα: «Ο Απόλλων έχει μια μέτρια έως κακή, αγωνιστική πορεία τελευταία και δικαίως βρίσκεται στο γκρουπ των ομάδων που απειλούνται με υποβιβασμό. Όμως, με βάση ακόμη κι αυτή την αγωνιστική του δυνατότητα, μπορεί να παραμείνει σχεδόν σίγουρα στην κατηγορία. Αρκεί να παίρνει στο γήπεδο αυτά που δικαιούται και να μην παίρνουν οι αντίπαλοι αυτά που δεν δικαιούνται. Άσε με να παλέψω μέσα στο γήπεδο γιατί πιστεύω ότι είμαι καλύτερος από τους αντιπάλους μου. Αν διαβάσετε όλα τα σάιτ και τα πιο σοβαρά, η πιο συνηθισμένη έκφραση  που χρησιμοποιούν σχολιάζοντας  τον στοιχηματισμό για τα σημερινά (26/03) παιχνίδια είναι ‘γελάει ο κόσμος, ούτε ο Ολυμπιακός να έπαιζε’»…

Για το εάν θεωρεί πως κάνει… επανάσταση: «Δεν θεωρώ ότι κάνω καμία επανάσταση. Λέω ανοιχτά αυτά που λέει όλος ο κόσμος, αλλά κανείς δεν τα λέει φόρα παρτίδα, ή ελάχιστοι τα λένε. Δεν έχω ιδιαίτερα μηνύματα συμπαράστασης από τους ομολόγους μου. Δεν ξέρω ποιοι είναι βολεμένοι, δεν ξέρω ποιοι δεν θέλουν να ταράξουν την σούπα γιατί έχουν δικές τους αμαρτίες, οι οποίες προφανώς με εκβιαστικούς τρόπους θα ξεσκεπαστούν εάν μιλήσουν. Με την οικονομική κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν  πολλές ομάδες είναι ενεχυριασμένες στην ΕΠΟ και στην Σούπερ Λιγκ».

Για τις ανακοινώσεις του ΠΑΟΚ: «Διάβασα την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ και με βρίσκει σύμφωνο σε πάρα πολλά σημεία. Το βασικό, όμως, είναι να μην φωνάζεις μόνο για την πάρτη σου, να κοιτάξεις τα στραβά του ποδοσφαίρου συνολικά, εάν δεν αλλάξει η εικόνα και δεν αποκατασταθεί η διαφάνεια και η εμπιστοσύνη δεν έχει νόημα. Ο ΠΑΟΚ δείχνει ξεκάθαραμε τον τρόπο που κινείται ότι θέλει να παίξει ρόλο στην αλλαγή της εικόνας του ποδοσφαίρου, αλλά εάν είναι να μπει ο χαλίφης στη θέση του χαλίφη δεν κάναμε τίποτα. Εάν η πρόθεση του ΠΑΟΚ είναι η καθαρότητα και η ισονομία έχει καλώς. Δεν γνωρίζω τις προθέσεις του ΠΑΟΚ, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια δύναμη για να πετύχει τη αλλαγή της εικόνας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχει κόσμο φοβερό, ηγέτη σοβαρό, μετρημένο, με οικονομική ισχύ, μια ομάδα από τις τρεις καλύτερες στην Ελλάδα. Τι του λείπει του ΠΑΟΚ; Μόνο η πρόθεση. Εάν απλώς θέλω να εκτοπίσω το κόκκινο και το κάνω μαύρο, δεν κάναμε τίποτα. Δεν είμαι υπέρ κανενός. Είναι αναφανδόν υπέρ εκείνου που θα πείσει ότι βάζει πάνω απ΄ όλα το όφελος του ποδοσφαίρου. Με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ δεν έχω κάνει συζητήσεις. Με τον κύριο Βρύζα έχουμε συναντηθεί μια-δυο φορές στην Σούπερ Λιγκ, αλλά συζητήσεις επί του θέματος που αναλύουμε δεν έχουμε κάνει με τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ, όμως, έχει την ισχύ να ηγηθεί μιας προσπάθειας ισονομίας. Αλλιώς ακούν τον ΠΑΟΚ και αλλιώς τον Απόλλωνα.

Για την ΕΠΟ και τους Γιώργο Σαρρή, Γιάννη Μώραλη: «Για τις παραπομπές λέω στην  ΠΑΕ να μου κρατάνε λογαριασμό, γιατί έχω μπερδευτεί κι εγώ! Νιώθω… ένοχος, γιατί δυσφημώ το άθλημα. Απολογούμαι υποβάλλοντας υπομνήματα στα οποία υπερασπίζομαι αυτά που είπα, δεν απολογούμαι για να μειωθεί η ποινή μου. Μου έχουν επιβληθεί αποφάσεις αρκετές χιλιάδες ευρώ ως πρόστιμο και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο. Για μένα είναι γελοιότητα να δυσφημούμε το άθλημα εμείς,  την ώρα που το ίδιο το  δ.σ. της ΕΠΟ διώκεται ήδη για κακουργηματικές πράξεις, σας διαβεβαιώνω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες διώξεις. Η δικαιοσύνη είναι η μόνη μας ελπίδα πλέον. Μέχρι το τέλος Ιουνίου που θα είμαι ιδιοκτήτης του Απόλλωνα  και παράγοντας στο ποδόσφαιρο να τους πείτε ότι αποκλείεται να με φιμώσουν. Τους αγνοώ, γιατί τους θεωρώ ενόχους. Δεν μπορεί ο ένοχος να σε εγκαλεί. Αυτά είναι αδιανόητα.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε ότι δεν ήξερε για τι ς τιμωρίες του κυρίου Μπέου και για τον υποβιβασμό  του Ολυμπιακού Βόλου. Με κατηγορεί σε μήνυση ότι ανέφερα πως είδα τον Μπέο έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ για πολλές ώρες, το οποίο δεν αρνήθηκε ο κύριος Μπέος και μετά μπαίνει στη σκέψη μου και  ερμηνεύει τις προθέσεις της δήλωσής μου. Εάν έχετε δει ποτέ μήνυση που αφορά καταγγελία γεγονότος, το  οποίο αποδέχεται και ο μηνυτής και το ενδιαφερόμενο πρόσωπο, αλλά προχωρεί ο μηνυτής  σε δήθεν συνειρμούς, στηρίζοντας εκεί την μήνυση, τότε γελάνε και οι ανακριτές.

Όταν τελειώσει η διαδικασία  αυτής της μήνυσης, θα φάει και ο κύριος Σαρρής μια μήνυση για δυσφήμιση και θα αποφασίσει η δικαιοσύνη ποιος έχει δίκιο. Ο κύριος Σαρρής θυμόταν την ποινή του κ. Μπέου για να κάνει την μήνυση. Όταν το στριμώχνουν οι δημοσιογράφοι τα ξεχνάει όλα. Η μεγαλύτερη δυσφήμιση του ποδόσφαιρου ήταν η κοινή συνέντευξη Τύπου Μώραλη, Σαρρή. Δεν γνώριζε ο κύριος Σαρρής  για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Άρης, δεν γνώριζε για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου. Πράγματα  που ξέρει και ο…  παππούς μου στον τάφο του, ο πρόεδρος τη ΕΠΟ δήλωσε ότι δεν τα γνωρίζει. Μεγαλύτερη αυτογελοιοποίηση δεν υπάρχει. Προφανώς, θα νιώθουν περήφανοι γι’  αυτή  την συνέντευξη οι άνθρωποι αυτοί, δεν νομίζω ότι καταλαβαίνουν πόσο γελοιοποιούνται, θα νομίζουν ότι τα είπαν καλά. Δεν υπάρχει πιο κάτω. Όλη η Ελλάδα γελάει. Έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, υπάρχει μια κινητικότητα,  ώστε  επιτέλους να αρχίσει να κινείται η δικαιοσύνη  προς την κατεύθυνση να ξεσκεπάσει τα πράγματα. Υπάρχουν οι πλαστές ενημερότητες που είναι απάτη κατά του δημοσίου, όταν ασκηθεί η δίωξη εκεί θα δείτε γέλια , θα δείχνει ο ένας τον άλλον, όχι εσύ τις πήρες, όχι ο άλλος την πήρε. Σύνολο 47 ενημερότητες πλαστές δεν τις πήραν χαμπάρι ; Το ‘δεν ξέρω’, ‘δεν θυμάμαι’ το έχει ξεκινήσει ο κύριος Πιλάβιος, ο οποίος μετά  βίας θυμόταν το όνομά του».

Για τον φάκελο των υπό εξέταση χειραγωγημένων αγώνων: «Θα έρθουν οι αποδείξεις ενοχής και να δω τότε αυτοί οι κύριοι που ζητούσαν αποδείξεις  τι θα λένε. Υπάρχει και το θέμα  των χειραγωγημένων αγώνων, δεν ξέρω εάν είναι, ή όχι. Η ΟΥΕΦΑ λέει ότι η εκάστοτε ομοσπονδία πρέπει να κάνει έρευνα και να επιβάλλει κυρώσεις ανεξάρτητα από το ποινικό μέρος. Εδώ τις δίνουν κατευθείαν ν στο ποινικό μέρος, ο εισαγγελέας έχει 15.000 υποθέσεις και σοβαρότερες, άρα  θα τις βάλει στον πάτο της στοίβας  και θα τις εξετάσει μετά από δυο χρόνια. Η ΕΠΟ τις δίνει κατευθείαν το ποινικό κομμάτι, γιατί; Δεν την ενδιαφέρει το θέμα;

Για την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος εναντίον του: «Μου απάντησε ο κύριος Σπανός, το δ.σ. της ΠΑΕ Ατρόμητος, οι παίκτες του Ατρόμητου,  ο Ερασιτέχνης, νομίζω ότι έβγαλαν ανακοίνωση και οι… καθαρίστριες από το Περιστέρι. Εμένα αυτό μου δείχνει αίσθημα ενοχής. Εάν  ο άλλος λέει αηδίες, τον αγνοείς και προχωράς. Προφανώς κάπου… ξεκαρφώθηκαν κι αυτοί. Αντιπαρέρχομαι τις εκφράσεις υβριστικού χαρακτήρα από τον Ατρόμητο. Από το κομμάτι, που λέει  ότι είμαι καθοδηγούμενος, βαλτός από άλλον, φαίνεται ότι άλλος την έγραψε την ανακοίνωση του Ατρόμητου, καρφώθηκαν, έπρεπε να το προσέξουν. Την ανακοίνωση του Ατρόμητου πιστεύω ότι την έγραψε αυτός που είναι στην παρέα του Ατρόμητου. Λέω, ότι κάποιος άλλος θέλει να κάνει τον συνειρμό ότι μιλάει ο Απόλλωνας εκ μέρους άλλης ομάδας. Εννοούσαν, προφανώς, ως καθοδηγητή μου τον ΠΑΟΚ, ή τον Παναθηναϊκό, που έχει αντίπαλο ο Ατρόμητος στα πλέι οφ.

Για την μάχη της σωτηρίας: «Είπα μετά το ματς με τον Πανιώνιο, ότι σε δυο συνεχόμενες αγωνιστικές, παίχτηκε ο υποβιβασμός, με τα γκολ του Πλατανιά που μέτρησαν και δεν μπήκαν , τα πέναλτι που δεν δόθηκαν στον ΠΑΣ όταν έπαιζε με την Βέροια, τέσσερα πέναλτι νομίζω ήταν, έχουμε χάσει και το μέτρημα, με την ήττα του Ατρόμητου μέσα στην Λειβαδιά, και το δικό μας πέναλτι με τον Πανιώνιο. Ο συνδυασμός αυτών των αποτελεσμάτων, όταν η παραμονή κρίνεται στον πόντο, μου έστειλε το μήνυμα. Ξέρω απ’  αυτά που είδα σε διαιτητικό επίπεδο, ότι  εμάς μας έχουν για φούντο. Πολλές συμπάθειες στους κρατούντες, άλλωστε,  δεν έχουμε.

Για το μέλλον του στο ποδόσφαιρο: «Όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση στο ποδόσφαιρο ΕΠΟ, ΚΕΔ, διαιτητές, εγώ δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ. Έχω ξοδέψει περίπου 7.000.000 ευρώ στον Απόλλωνα. Να δώσω τα χρήματα για το ποδόσφαιρο, να τα δώσω, αλλά να τα δώσω για να με κοροϊδεύουν, όχι, δεν δίνω άλλα! Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει μια πορεία, για μένα το μόνο που μένει να διευκρινίσω, είναι το εάν είναι  μια πορεία για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, ή είναι μια προσπάθεια κατάληψης της εξουσίας για να κάνει τα ίδια. Εάν αντιληφθώ στο μέλλον ότι άλλαξε το ποδόσφαιρο και τα χρήματά που βάζεις πιάνουν  τόπο, τότε μπορεί να αλλάξω άποψη, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει μέχρι τον Ιούνιο. Άρα αυτό που δήλωσα ότι θα αποχωρήσω τότε, ισχύει. Θα ήθελα να πω να συγκρίνεται τους ισολογισμούς μας με της Καλλονής και της Βέροιας. Με  μαγικά είναι στη Σούπερ Λιγκ;».

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Ποδοσφαιρικά είμαστε κατώτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Βέβαια είμαστε η μόνη ομάδα φέτος που πήρε πόντο στη Τούμπα Τα μόνα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον Απόλλωνα είναι ότι για μας έχει μεγαλύτερη σημασία το παιχνίδι, απ’ ότι έχει για τον ΠΑΟΚ, άρα  στο θέμα πάθους, δύναμης θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Για το ότι ο ΠΑΟΚ προέρχεται από 5 συνεχόμενα εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη,  κάνω την ευχή να μην τερματιστεί αυτό το σερί στη  Ριζούπολη.  Το ότι έχουμε πάρα πολύ καλή προϊστορία με τον ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη, συν τους πολλούς τιμωρημένους που έχει ο ΠΑΟΚ, αποτελούν για μας στοιχεία στα οποία ποντάρουμε και ελπίζουμε να αντιπαλέψουν την αγωνιστική ανωτερότητα του αντιπάλου».
arenafm.gr
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος pastakis

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 4.908
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #206 στις: Τετ 26 Μάρ 2014 19:55 »
Επειδή δεν μπορώ να παρακολουθώ συνέχεια τους σωτηρες του Ελληνικού ποδοσφαιρου(Πανόπουλο,Βελλή)γνωρίζει κανείς αν κάποιος απο αυτούς τους καθαρούς παράγοντες έχουν βγάλει καμιά ανακοίνωση η έχουν κάνει κάποιο σχόλιο για τα παιχνίδια:
Πλατανιας-ΠΑΟΚ,Εργοτέλης-ΠΑΟΚ,Βαζελος-Εργοτέλης;

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.793
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #207 στις: Παρ 28 Μάρ 2014 00:16 »
Παράθεση
Υπόμνημα Αρη εναντίον Πλατανιά και Πανιωνίου

Ο Αρης μπορεί να υποβιβάστηκε αγωνιστικά, αλλά δεν τα παρατάει και κατέθεσε υπόμνημα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατά Πανιωνίου και Πλατανιά, ζητώντας την επιβολή ποινών!

Ελπίδα στα... χαρτιά

Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ κατέθεσε υπόμνημα μέσω του Θανάση Κώνστα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ελπίζοντας ότι Πλατανιάς και Πανιώνιος θα υποβιβαστούν, επειδή δεν κατέθεσαν ισολογισμούς κι έτσι θα επιδιώξει να διεκδικήσει την παραμονή στην κατηγορία.Εφόσον αποδειχθεί στη σημερινή συνεδρίαση, ότι οι δύο ομάδες δεν τήρησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τα μέλη της Επιτροπής καλούνται να αποφανθούν αν τίθεται θέμα υποβιβασμού των δύο ομάδων και θα μεταφέρουν την εισήγησή τους στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ.

από gazzetta.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.793
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #208 στις: Παρ 28 Μάρ 2014 23:22 »
Παράθεση
ΕΕΑ: «Κανένα θέμα με Πλατανιά και Πανιώνιο»

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με ανακοίνωσή της, διέψευσε ότι τέθηκε θέμα ελέγχου των ΠΑΕ Πλατανιάς και Πανιώνιος.

Ο Άρης μπορεί να προσπάθησε να παρέμβει κατά των δύο ομάδων ζητώντας να τιμωρηθούν για μη δημοσιοποίηση ισολογισμού, όμως, η ΕΕΑ με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε πως ουδέποτε τέθηκε θέμα ελέγχου τόσο στους Χανιώτες όσο και στους Νεοσμυρνιώτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της ΕΕΑ:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού διευκρινίζει ότι, η συνεδρίασή της, 27 Μαρτίου 2014, ήταν τακτική και όχι έκτακτη και διαψεύδει ότι υπήρξε ποτέ θέμα ελέγχου στις ΠΑΕ Πλατανιάς και Πανιώνιος.

Η Επιτροπή δύναται να πραγματοποιεί διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο σε οποιαδήποτε Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. ζητώντας οποιοδήποτε έγγραφο, αλλά στα προαπαιτούμενα για το πιστοποιητικό του άρθρου 77Α που εκδίδει πριν την έναρξη του εκάστοτε πρωταθλήματος είναι ο προϋπολογισμός και όχι ο ισολογισμός».

από PASsports.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.793
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #209 στις: Σαβ 29 Μάρ 2014 10:28 »
Παράθεση
Μώραλης: «Δεν συνεχίζω τη νέα σεζόν»

Το ενδεχόμενο να μην συνεχίσει για τρίτη χρονιά στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας σκέφτεται ο Γιάννης Μώραλης.

Ο πρόεδρος της Super League, παραχώρησε συνέντευξη στο κανάλι του ΟΠΑΠ και αναφέρθηκε στα προβλήματα της Λίγκας, στις διαφωνίες που υπάρχουν στις ομάδες, ενώ τόνισε ότι μόνο με ενότητα θα αλλάξουν τα πράγματα.

Στην συνέντευξη μίλησε για αρκετά θέματα, όπως το Football About, τα σχέδια βελτίωσης, αλλά και την μείωση των ομάδων. Τέλος όπως δήλωσε μόνο η Super League μπορεί να τρέξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της Super League:

Για τα σεμινάρια Football About:

«Πρώτα θα έλεγα ότι γίνονται για να μας προσφέρουν γνώση. Γιατί στην χώρα μας νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα, αλλά δεν τα ξέρουμε όλα. Σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι που ήρθαν εδώ ξέρουν πολλά περισσότερα από εμάς και αυτό νομίζω φαίνεται από τις τοποθετήσεις, από τις ομιλίες και από τις παρουσιάσεις που κάνουν. Νομίζω ότι είναι εμφανής η διαφορά που έχουμε. Εδώ υπάρχει το πρόβλημα ό,τι και να ήθελε μια Λίγκα, για παράδειγμα η Αγγλική να έρθει στο Ελληνικό κράτος, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει με τον τρόπο που λειτουργεί στην Αγγλία.

Επί της ουσίας ο σκοπός είναι να πάρουμε πράγματα όπως έγινε και πέρυσι. Να ακούσουμε πράγματα και προσωπικά ελπίζω πως έχουμε την δυνατότητα προσαρμόζοντάς τα στα Ελληνικά δεδομένα να αποκομίσουμε κάποια οφέλη και να παρουσιάσουμε κάτι καλύτερο. Είναι πολλοί οι τομείς του συνεδρίου. Αύξηση ακαδημιών, κεντρικές στρατηγικές, οικονομική προοπτική, νέες τεχνολογίες, τηλεοπτικά, θέματα τηλεοπτικών συνεργασιών».

Για τα σχέδια βελτίωσης της Super League:

«Είδατε ότι η Ολλανδική Λίγκα έχει κάνει το δικό της κανάλι. Υπάρχουν μια σειρά θεμάτων που είναι επίκαιρα στην Ευρώπη και εμείς δυστυχώς είμαστε πιο πίσω. Βέβαια δεν έχουμε λύσει τα βασικά προβλήματα που αυτοί έχουν λύσει , όπως είναι το να μπορούμε να συζητάμε. Ακούσαμε τον Γερμανό εκπρόσωπο της Μπουντεσλίγκα να λέει ότι για ένα 24ωρο μπορεί να μισιόμαστε, αλλά την επόμενη μέρα καθόμαστε και κουβεντιάζουμε γιατί είμαστε διαφορετικά καράβια, αλλά κωπηλατούμε προς την ίδια κατεύθυνση. Αυτό λείπει από εμάς νομίζω. Το πρώτο που λείπει είναι αυτό. Πρέπει να έχουμε καλό κλίμα και να μπορούμε να ξεπερνάμε τις διαφωνίες μας και να δουλεύουμε όλοι μαζί».

Για τις χώρες που ταιριάζουν στην Ελλάδα:

«Νομίζω ότι οι χώρες που είναι πιο κοντά σε εμάς είναι οι χώρες που είναι πληθυσμιακά πιο κοντά στην Ελλάδα, όπως η Ελβετία ή λίγο πιο μακριά η Πολωνία, που έχει πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό αλλά όχι 80 εκατομμύρια που έχει η Γερμανία. Δεύτερη παράμετρος είναι τα οικονομικά μιας χώρας όπου εκεί θα έλεγα πάλι πως πρέπει να πάμε προς τον Νότο, που και αυτοί έχουν παρόμοια προβλήματα με τα δικά μας.

Δεν μπορείς να βρεις μια Λίγκα που να ταιριάζει απόλυτα στη Σούπερ Λίγκα, την Ελληνική Λίγκα γι' αυτό ήθελα περισσότερο να πάρουμε στοιχεία από τους Ελβετούς, τους Πολωνούς, τους Γερμανούς, κάποια από τους Άγγλους ενδεχομένως και να τα προσαρμόσουμε στα δικά μας στοιχεία κάτι το οποίο ακούσαμε με ενδιαφέρον είναι ο ρυθμός των ομάδων και ο αριθμός των αγώνων και μάλλον μας οδηγεί ότι σωστά αποφασίσαμε τη μείωση».

Για τη μείωση των ομάδων:

«Το έχουμε ξαναπεί ότι λανθασμένα αποφασίσαμε την αύξηση των ομάδων. Λογικά και σωστά αποφασίσαμε την μείωση σε 16 και ίσως χρειαστεί και περεταίρω μείωση. Όπως είδατε ίσως χρειαστεί να αυξηθούν οι αγώνες. Παίζουν πολύ περισσότερο ποδόσφαιρο στα ξένα κράτη από ό,τι στην Ελλάδα. Όταν ο συνεταιρισμός θα έχει την ηρεμία, πέραν από διαξιφισμούς, εντάσεις, ανακοινώσεις, θα πρέπει να κάτσουμε κάτω μια ομάδα ανθρώπων με τις ΠΑΕ και να συζητήσουμε, διότι δεν μπορούμε να επιβάλουμε ως Λίγκα στις ΠΑΕ ένα μοντέλο.

Η Λίγκα είναι για να ενώνει τα μέλη της, τα κλαμπ, τις ομάδες της και να μπορούμε να παίρνουμε κάποιες αποφάσεις. Έχουμε σκεφτεί και 14 ομάδες με τρείς γύρους. Το Πολωνικό μοντέλο έχει ενδιαφέρον που είναι 16 ομάδες, αλλά χωρίζονται σε δυο γκρουπ των 8 και δίνουν περισσότερους αγώνες. Υπάρχουν και άλλα μοντέλα που παίζει και ο πρωταθλητής στα πλέι οφ, υπάρχουν πλέι άουτ για να υπάρχει ενδιαφέρον. Το ζητούμενο στις ξένες λίγκες είναι να μην υπάρχει αδιάφορο παιχνίδι και εμείς αυτό εδώ δεν το έχουμε καταφέρει. Όμως μπορούμε να το καταφέρουμε. Για αυτό λέω ότι ίσως αυτό το συνέδριο και αυτά που ακούστηκαν να αποτελέσουν το έναυσμα ώστε να μπούμε σε έναν διάλογο πλέον για αυτά τα θέματα που για εμένα είναι πιο σημαντικά».

Για τον αν θα συνεχίσει στην προεδρεία της Super League:

«Δεν θα έλεγα ότι είναι η επιθυμία μου να συνεχίσω στην Λίγκα. Επιθυμία μου είναι κλείνοντας την σεζόν στις 30 Ιουνίου, να έχω την τύχη, την χαρά και την τιμή, όχι όλες οι ομάδες όπως πέρυσι, αλλά η πλειοψηφία των ομάδων, να είναι ικανοποιημένες από την δική μου διετή παρουσία στην Λίγκα. Αλλά αν νομίζουν οι ομάδες ότι εγώ τις εκπροσωπώ σωστά στο δημόσιο λόγο και προεδρεύω δίκαια στις συνεδριάσεις, ή ότι εν πάση περιπτώσει προσπαθώ από την πλευρά μου κάποια νέα πράγματα στην Λίγκα, αυτό είναι θετικό. Δεν είναι αυτοσκοπός το να συνεχίζει κάποιος σε μια θέση, ούτε είναι και ιδιαίτερα δελεαστική η θέση του προέδρου της Λίγκας στη χώρα μας.

Οι φίλαθλοι έχουν άλλα κριτήρια. Σου λέει ο Μώραλης είναι από τον Ολυμπιακό… Όπως ενδεχομένως θα έλεγαν όλοι οι υπόλοιποι αν ήταν ο πρόεδρος της Λίγκας στον Παναθηναϊκό για να είμαι ειλικρινής. Αυτά όμως τα ξεπερνάς στο ποδόσφαιρο. Εγώ είμαι 29 χρόνια στον χώρο και δεν δίνω πολύ σημασία σε αυτά, όμως με ενδιαφέρει η κρίση των ομάδων, γιατί αυτοί με ψήφησαν, αυτοί με επέλεξαν να είμαι πρόεδρος και αυτό με ενδιαφέρει πραγματικά. Θέλω κλείνοντας την διετία αυτή οι κρίσεις να είναι θετικές».

Για τις αντιπαραθέσεις:

«Νομίζω ότι η χώρα είναι σε ένα σημείο δύσκολο σε όλους τους τομείς και αν δεν υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία και αλληλεγγύη δεν πρόκειται να κάνουμε σε κανέναν τομέα τίποτα. Εγώ από την φύση μου είμαι αισιόδοξος και οφείλω να είμαι και λόγω της θέσης που κατέχω. Νομίζω ότι αν κάτσουν και οι 18 ιδιοκτήτες και σκεφτούν πως ήταν οι εταιρίες τους πριν από την Λίγκα και μετά την Λίγκα, είναι αυτονόητο πως πρέπει να στηρίξουν τον συνεταιρισμό και να υπάρξει μια ενότητα, ανεξάρτητα από την όποια διαφωνία θεμάτων υπαρκτών έχουμε. Μπορούμε να αντιπαρατεθούμε, να τσακωθούμε να έχουμε και διαξιφισμούς, μπορεί να υπερβάλουμε και κάπου, αλλά νομίζω ότι το αυτονόητο είναι το κοινό συμφέρον.

Εγώ δεν βλέπω κάποια άλλη λύση για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, κάποιον άλλον φορέα που να μπορεί να διοργανώσει καλύτερα το πρωτάθλημα, να αυξήσει τα έσοδά του και μια σειρά πραγμάτων όπως αυτά εδώ. Κοινωνική ευθύνη, βελτίωση γηπέδων… Δεν βλέπω άλλον φορέα στην χώρα μας που να μπορεί να το κάνει εκτός και αν άλλος έχει κάποια άλλη διαφορετική ιδέα να υποβάλει. Το θεωρώ αυτονόητο οι ιδιοκτήτες να στηρίξουν τον συνεταιρισμό. Πώς θα το κάνουνε; Τι να σας πω; Δεν είμαι μάντης. Πραγματικά με αυτά που βλέπω και εγώ πολλές φορές αμφιβάλω, αλλά πιστεύω πως όταν φτάνουμε σε ένα σημείο οριακό πολλές φορές συσπειρωνόμαστε. Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει αυτό, διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε χειρότερες εξελίξεις».

από PASsports.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #210 στις: Δευ 31 Μάρ 2014 13:31 »
tovima.gr

Στο κόκκινο μία στις τρεις ΠΑΕ
Αρκετές οι ομάδες που κινδυνεύουν με τιμωρία λόγω οικονομικών προβλημάτων
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  30/03/2014 05:45


Πανιώνιος και Παναθηναϊκός είχαν κοπεί πέρυσι, ο μεν πρώτος πρωτοβάθμια από την ΕΠΟ, ο δε δεύτερος από την UEFA και αποκλείστηκε από το Γιουρόπα Λιγκ. Οι έλεγχοι αδειοδότησης εφέτος θα είναι ακόμη πιο αυστηροί για τις ομάδες

Για τρίτη σερί σεζόν αναμένεται να παιχτεί το μεγάλο ντέρμπι της αδειοδότησης αρκετών ΠΑΕ που συμμετέχουν στη Σούπερ Λίγκα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και εφέτος υπάρχουν ομάδες με ουσιώδεις ελλείψεις στους φακέλους τους, που κινδυνεύουν με απαγορευτικό από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Πρόπερσι ήταν ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Αρης, ο Πανιώνιος, ο ΟΦΗ, ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Κέρκυρα που κόπηκαν πρωτοδίκως (δικαιώθηκε στην Επιτροπή Εφέσεων μόνο το Τριφύλλι), ενώ πέρυσι σε αυτούς τους επτά προστέθηκε και ο Πανθρακικός.

Μολονότι σε δεύτερο βαθμό δεν δικαιώθηκαν μόνο ο Αρης, ο Πανιώνιος και οι, ούτως ή άλλως, υποβιβασμένοι αγωνιστικά ΑΕΚ και Κέρκυρα, τα αποτελέσματα της εξέτασης των φακέλων των εν λόγω ΠΑΕ από τη Διεύθυνση Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ κατέδειξαν πως τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τις περισσότερες ποδοσφαιρικές ομάδες δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα και δεν αρκούν η ετήσια μετακύλιση του χρέους και το προσωρινό κουκούλωμά του, καθώς σε βάθος χρόνου οι οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν θα πρέπει να διευθετηθούν. Ως εκ τούτου απαιτούνται δραστικές λύσεις, ένα πλάνο βιωσιμότητας και, κυρίως, σημαντική εισροή κεφαλαίων για να βγει οριστικά η θηλιά από τον λαιμό των ελλειμματικών ΠΑΕ.

Η διαδικασία και τα κριτήρια αδειοδότησης της ΕΠΟ παραμένουν ίδια με πέρυσι, καθώς βασίζονται στον κανονισμό που καταρτίζεται και αποστέλλεται από την UEFA. Ωστόσο αυτό που διαφοροποιείται σημαντικά συγκριτικά με την περασμένη σεζόν είναι η χρονική περίοδος κατά την οποία θα εξεταστούν οι φάκελοι, θα εκδικαστούν οι υποθέσεις και θα τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής και της Επιτροπής Εφέσεων, εφόσον χρειαστεί. Τουτέστιν, το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά πριν από την έναρξη των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας (περί τα τέλη Απριλίου), προκειμένου να μην επαναληφθεί το περυσινό τραγελαφικό φαινόμενο του αποκλεισμού από το Γιουρόπα Λιγκ του πέμπτου στη βαθμολογία ΠΑΣ Γιάννινα και της διεξαγωγής μπαράζ μεταξύ του έκτου Παναθηναϊκού και της έβδομης Ξάνθης, που, μολονότι ανέδειξε νικητές τους Πράσινους (3-0), εν τέλει έδωσε το ευρωπαϊκό εισιτήριο στην ακριτική ομάδα έπειτα από τον επανέλεγχο που πραγματοποίησε η UEFA στους προβληματικούς φακέλους του Τριφυλλιού και των Γιαννιωτών. Εξέλιξη μάλιστα που δικαίωσε την αρνητική εισήγηση της Διεύθυνσης Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ και προσωπικά του προέδρου κ. Γιώργου Δημητρίου, αλλά και την απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου, εγείροντας παράλληλα σοβαρά ερωτήματα ως προς το σκεπτικό της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία αν και δεν επανεξετάζει επί της ουσίας τις υποθέσεις, παρά μόνο εκδικάζει αν εκδόθηκε νομότυπα η πρωτόδικη απόφαση, δικαίωσε τον ΠΑΟ και τον ΠΑΣ...

Η άλλη διαφοροποίηση αφορά τις ποινές οι οποίες θα επιβληθούν στις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ. Ηδη η Σούπερ Λίγκα, η οποία έχει επωμιστεί την αρμοδιότητα της επιβολής τους, προ μηνών προχώρησε σε ελαφρά αυστηροποίηση των περιορισμών στις μεταγραφές και στις ανανεώσεις συμβολαίων σε παίκτες άνω των 24 ετών. Επί του παρόντος όμως διστάζει να επαναφέρει την αρχική τιμωρία που προέβλεπε τον υποβιβασμό όσων ομάδων δεν θα λάβουν άδεια από την ΕΠΟ, και τούτο προφανώς διότι κινδυνεύει να χάνει κάθε χρόνο τουλάχιστον δύο ΠΑΕ. Πάντως εκφράζεται πλέον μια ισχυρή τάση εντός της Λίγκας για ξεκαθάρισμα του τοπίου και πλήρη εξυγίανση του προϊόντος με την παραμονή στην κατηγορία των οικονομικά αυτόφωτων και ανεξάρτητων ομάδων.

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα πάντως, έστω και αν δεν είναι το ίδιο εμπορική κατηγορία, αναμένεται η διαδικασία αδειοδότησης των ομάδων της Football League (Β' Εθνική), η οποία πέρυσι υπήρξε υποτυπώδης και αναγνωριστική για τις ΠΑΕ. Εφέτος όμως σφίγγουν τα λουριά, καθώς οι σύλλογοι που θα διεκδικήσουν τον προβιβασμό τους μέσω των πλέι οφ θα πρέπει να πληρούν τα ίδια αυστηρά κριτήρια με τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας. Γίνεται αντιληπτό βεβαίως πως, δεδομένων των κάκιστων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην εν λόγω κατηγορία, πολλές είναι οι ΠΑΕ που νιώθουν ανασφαλείς...

Η διαδικασία και τα 5 κριτήρια αξιολόγησης

Η αδειοδότηση είναι υποχρεωτική για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και αποτελεί μια διαδικασία που απαιτεί την άρτια και εύρυθμη λειτουργία μιας Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας σε άμεση συνάρτηση με τον οικονομικό εξορθολογισμό και τον ισοσκελισμό των εσόδων-εξόδων της, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα εντός γηπέδων. Επί της ουσίας η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ εξετάζει μια σειρά από εξωαγωνιστικές παραμέτρους προκειμένου να διαπιστώσει αν εν τέλει οι αιτούμενες ομάδες πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει το Εθνικό Εγχειρίδιο Αδειοδότησης, το οποίο έχει καταρτιστεί σύμφωνα με τις επιταγές της UEFA.

Η εισαγωγή του Συστήματος Αδειοδότησης των ΠΑΕ έγινε στην Ελλάδα τη σεζόν 2004-05, ενώ από την περίοδο 2012-13 τέθηκε σε πλήρη ισχύ με την ενσωμάτωση, πέραν των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας (Α' Εθνική), και των ομάδων της Football League (Β' Εθνική).

Βασική αποστολή του Συστήματος Αδειοδότησης είναι η εξάλειψη χρόνιων παθογενειών του ποδοσφαίρου, η οικονομική εξυγίανση των ΠΑΕ και η δημιουργία ενός υγιούς αθλητικού περιβάλλοντος για τους συλλόγους που θα συμμετέχουν είτε στα εθνικά πρωταθλήματα είτε στα Κύπελλα Ευρώπης.

Μάλιστα για να εξασφαλιστεί ότι όλες οι ομάδες ακολουθούν τα ίδια πρότυπα έχουν καταρτιστεί πέντε κατηγορίες κριτηρίων, με πολλά προαπαιτούμενα, που θα πρέπει απαραιτήτως να πληρούν οι ΠΑΕ.

1. Αθλητικά κριτήρια: Πρόγραμμα ανάπτυξης υποδομών με εγκαταστάσεις, εξειδικευμένο τεχνικό, ιατρικό και υπαλληλικό προσωπικό, οργανόγραμμα, προγράμματα εκπαίδευσης για τους Κανόνες του Παιχνιδιού και κατά του ντόπινγκ, ομάδες όλων των ηλικιών κάτω των 21 ετών, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, πολιτική για την εξάλειψη του ρατσισμού κ.ά.

2. Κριτήρια υποδομής: Γήπεδο, αθλητικές και προπονητικές εγκαταστάσεις με ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, αποδυτήρια και ιατρείο κ.ά.

3. Διοικητικά κριτήρια: Σε τεχνικό επίπεδο, προπονητής Α' ομάδας με δίπλωμα UEFA PRO, βοηθός προπονητή και επικεφαλής ανάπτυξης υποδομών με δίπλωμα UEFA. Σε διοικητικό επίπεδο, γενικός και οικονομικός διευθυντής, επαρκής γραμματειακή υποστήριξη, υπεύθυνος Τύπου, γιατρός, φυσικοθεραπευτές, υπεύθυνος και φροντιστές ασφαλείας, υπεύθυνος συνδέσμων κ.ά.

4. Νομικά κριτήρια: Υποβολή δήλωσης, αναγνώρισης, εξουσιοδότησης ή συμμόρφωσης σε μια σειρά θέματα αναφορικά με τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, αντίγραφο καταστατικού της εταιρείας, εταιρική δομή κ.ά.

5. Οικονομικά κριτήρια: Αναλυτικά στοιχεία για έσοδα-έξοδα, ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις (ισολογισμός, αποτελέσματα χρήσης, ταμειακές ροές κτλ.), μη ληξιπρόθεσμες οφειλές προς παίκτες, ομάδες, εργαζομένους, δημόσιους φορείς και λοιπούς πιστωτές, μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία κ.ά.

Επιπροσθέτως, για τις ομάδες που λαμβάνουν άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις υπάρχει η υποχρέωση της εκπλήρωσης των απαιτήσεων και του Οικονομικού Ευ Αγωνίζεσθαι (Financial Fair Play) της UEFA.
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.793
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #211 στις: Πεμ 03 Απρ 2014 17:34 »
Παράθεση
Επανέρχεται το θέμα των Β’ ομάδων

Στην αυριανή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας θα συζητηθεί η εισήγηση του Ολυμπιακού για τη δημιουργία Β’ ομάδων και το «πακέτο» από προτάσεις του Αστέρα Τρίπολης.

Αρκετά και ενδιαφέροντα είναι τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, με τις προτάσεις του Ολυμπιακού και του Αστέρα Τρίπολης να συζητούνται από τα μέλη της διοργανώτριας αρχής.

Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες είχαν προτείνει τη δημιουργία Β’ ομάδων στα πρότυπα του ισπανικού και του γερμανικού πρωταθλήματος, με «ταβάνι» τη συμμετοχή στη Football League.

Από την προηγούμενη συνεδρίαση της Λίγκας έχει συσταθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν και οι τρεις «μεγάλοι» και θα ξεκαθαρίσει η μορφή με την οποία μπορεί να… εισαχθεί το συγκεκριμένο μοντέλο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από την πλευρά τους, οι Αρκάδες έχουν κάνει μία σειρά από εισηγήσεις, με στόχο την αναβάθμιση του πρωταθλήματος. Από κει και πέρα, εκτός ατζέντας είναι σίγουρο ότι θα γίνει κουβέντα και για τις πρόσφατες ανακοινώσεις του ΠΑΟΚ, που ενέπλεκαν τόσο τη Σούπερ Λίγκα όσο και επί προσωπικού τον πρόεδρό της, Γιάννη Μώραλη.


από Sport fm.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.793
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #212 στις: Πεμ 03 Απρ 2014 23:20 »
Παράθεση
μηνύματαΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

«Μπράβοι, νονοί και εκβιαστές στο ποδόσφαιρο»

Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης-ανακριτικού και αθλητικός εισαγγελέας, Χάρης Λακαφώσης προχώρησε σε πολύ σοβαρές καταγγελίες, μιλώντας για «οργανωμένο έγκλημα στον χώρο του αθλητισμού, για χρηματισμό και δωροδοκίες, για εκβιασμούς, για καμένα μαγαζιά, για μπράβους» και πολλά άλλα, κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Διαφάνεια στον Αθλητισμό».

Στην εισήγησή του για το θέμα «Διαφθορά και οικονομικό έγκλημα στο χώρο του αθλητισμού», είπε μεταξύ άλλων: «Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών φτάνουν καθημερινά καταγγελίες. Ιδιαίτερα για τον χώρο του ποδοσφαίρου. Επαγγελματικού και ερασιτεχνικού. Στον χώρο του αθλητισμού έχουμε και οργανωμένο έγκλημα. Μάλιστα με αυξημένες τάσεις δράσης. Στις ΓΣ αθλητικών Ενώσεων επιχειρούν με αθέμιτες ενέργειες να ελέγξουν το εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Και με χρηματισμό.

Στις έρευνες - δημοσιοποιημένες και μη - παρουσιάζονται πράξεις δωροδοκιών και δωροληψιών. Για να μην μιλήσουν μάρτυρες χρησιμοποιούνται εκβιασμοί ή και δώρα. Ακόμα και κρατικοί αξιωματούχοι, για να επηρεάσουν την διαδικασία. Έχουν δοθεί εκατομμύρια ευρώ από φορείς (τους ονομάζω έτσι για να μην φωτογραφίσω) για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση. “Μαϊμού” χορηγία. Έτσι το κράτος χάνει τεράστια ποσά από φόρους».

Και πρόσθεσε: «Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Δεν θα πω περισσότερα γιατί είναι ζητήματα που αφορούν την υπηρεσία και εκεί πρέπει να λυθούν. Μπορώ να σας πω πάντως ότι ένα 24ωρο δεν μου φτάνει. Για όλα αυτά που μου αναθέτει η υπηρεσία. Στον χώρο του ποδοσφαίρου τα στόματα κρατιούνται κλειστά. Μάρτυρες εκβιάζονται, μαγαζιά καίγονται.

Δεν ξέρουμε ότι και στον χώρο του ποδοσφαίρου το οργανωμένο έγκλημα καλά κρατεί; Μπράβοι, νονοί της νύχτας; Δεν τα γνωρίζουμε αυτά; Διαιτητές που εκβιάζονται, λοιδορούνται, στοχοποιούνται. Μεγάλο μου παράπονο. Όσες φορές έχω σκεφτεί να ζητήσω βοήθεια από κάποιους που έχουν θέσεις στους μηχανισμούς διοίκησης του αθλητισμού - και ξέρω ότι ξέρουν - έχω συναντήσει άρνηση. Για τις Εισαγγελικές Αρχές δεν υπάρχει απολύτως κανένα δικονομικό κώλυμα να ελέγξουν οποιαδήποτε υπόθεση. Ο ρόλος του Εισαγγελέα δεν μπορεί να καταργηθεί από το αυτοδιοίκητο».

Ερωτηθείς τι μπορεί να γίνει, απάντησε: «Ένα από τα εργαλεία που έχουμε είναι η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών. Σε έρευνα στο σπίτι ή το γραφείο μεγαλοπαραγόντων έχει βρεθεί το βούλευμα άρσης απορρήτου. Την ίδια ή επόμενη μέρα από την έκδοση του. Διάστημα, στο οποίο μπορεί ακόμα και ο Εισαγγελέας να μην έχει λάβει γνώση για την εντολή άρσης. Αυτό γίνεται από διαρροές κρατικών υπηρεσιών - όχι από την Εισαγγελία - ή υπαλλήλους των εταιριών τηλεφωνίας. Αν δεν υπάρξει θεσμική ανασυγκρότηση, δεν πρόκειται να υπάρξει σημαντική βελτίωση. Πρέπει να δημιουργηθεί αυτοτελές τμήμα αθλητισμού στην Εισαγγελία».

από Sentragoal.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.793
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #213 στις: Πεμ 03 Απρ 2014 23:56 »
Παράθεση
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ

Τα βρήκαν μετά το... «έλα έξω χωρίς μπράβους»!

Μπορεί ο Γιάννης Μώραλης να είπε βγαίνοντας από το Δ.Σ. της Superleague ότι η σημερινή (3/4) συνεδρίαση ήταν από τις πιο ήρεμες, όμως οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές με αποκορύφωμα την λογομαχία Μαρινάκη-Κωνσταντίνου.

Επεσαν... γαλλικά από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που αργότερα ζήτησε συγγνώμη από τον Μαρινάκη για την βρισιά.

Ωστόσο, όπως βγήκε προς τα έξω από όλες τις πλευρές οι παράγοντες των ομάδων αφού... ξεσπάθωσαν συμφώνησαν ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να σταματήσουν οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις και να δουλέψουν όλοι για το καλό του ποδοσφαίρου, φέρνοντας προτάσεις.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγόρησε τον Γιάννη Αλαφούζο ότι «κάνεις πόλεμο στο ποδόσφαιρο και ρίχνεις λάσπη με τα ΜΜΕ που έχεις» για να απαντήσει ο Αλαφούζος «Κι εσύ χρησιμοποιείς τα ΜΜΕ».

Οι τόνοι ανέβηκαν κι επακολούθησε ο εξής διάλογος:

Μαρινάκης (σε Αλαφούζο): «Δεν φοράς παντελόνια»

Αλαφούζος: «Εγώ δεν φοράω παντελόνια;»

Κωνσταντίνου (σε Μαρινάκη): «Τι είναι αυτά που λες; Με ποιο δικαίωμα τα λες αυτά;»

Μαρινάκης (σε Κωνσταντίνου): «Φώναξε και σήμερα μπας και βγάλεις το μεροκάματο»

Τότε, ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού φέρεται να έβρισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Όταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού του απάντησε «τι είπες;», ο Βασίλης Κωνσταντίνου επανέλαβε τη βρισιά και είπε στον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Έλα έξω να τα πούμε. Έλα έξω αλλά χωρίς τους μπράβους!»

Το πράγμα ξέφυγε και παρενέβη ο Γιάννης Μώραλης και υπήρξε εκτόνωση. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως, είναι πως λίγο αργότερα, ο Βασίλης Κωνσταντίνου ζήτησε συγνώμη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την βρισιά που του απηύθυνε...

Αντιπαράθεση υπήρξε και μεταξύ Μαρινάκη-Βρύζα...

«Τι φωνάζετε για τη διαιτησία; Αφού δεν παίξατε μπάλα» είπε ο Μαρινάκης για να του απαντήσει ο Βρύζας: «Πώς να παίξουμε μπάλα αφού εμείς μείναμε με δέκα παίκτες ενώ έπρεπε να μείνετε κι εσείς».

Τότε ο Μαρινάκης του είπε: «Μπορεί να έπρεπε να μείνουμε κι εμείς με 10 παίκτες. Αλλά να ξέρεις, σε αυτή την περίπτωση θα τρώγατε τρία γκολ!». «Ας έδινε σωστά τις αποβολές κι ας τρώγαμε τέσσερα» είπε κλείνοντας τον διάλογο ο Βρύζας!

Στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ τα... έχωσε κι ο Μώραλης, με αφορμή τις ανακοινώσεις του «δικέφαλου». Ο Ζήσης Βρύζας του απάντησε: «Κι εσύ τι ήθελες και πήγες στη συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Σαρρή. Εσύ πρέπει να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα όλων των ΠΑΕ».

Μώραλης: «Συμφωνήσαμε να πέσουν οι τόνοι»

Ο πρόεδρος της Superleague, Γιάννης Μώραλης μίλησε μετά την ολοκλήρωση του Δ.Σ. εκπροσωπώντας τα μέλη της Ενωσης και τόνισε ότι υπήρξε σύμπνοια απ' όλους, έτσι ώστε να σταματήσει ο πόλεμος ανακοινώσεων και να συμπορευθούν όλοι για το καλό του ποδοσφαίρου.

Ο ισχυρός άνδρας της λίγκας, επεσήμανε ότι υπήρξαν αντιδράσεις μέσα στο συμβούλιο, ωστόσο, άπαντες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να γίνει... εκεχειρία και θα υπάρξει νέο Δ.Σ. στο τέλος του μήνα, με τις ΠΑΕ να καταθέτουν προτάσεις το επόμενο 10ήμερο.

Οσον αφορά στην κοινή παρουσία των Μαρινάκη, Αλαφούζου χαιρέτησε την κίνηση και είπε ότι βοηθάει να δίνουν το «παρών» στα συμβούλια οι ιδιοκτήτες των ομάδων.

Μεταξύ άλλων ο Μώραλης είπε:

«Εγινε μια σημαντική και καλή συνεδρίαση. Αναλώσαμε όλο το χρόνο στην αναβάθμιση του ποδοσφαίρου και συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στο ποδόσφαιρο, έμμεσα κι άμεσα.

Ομόφωνα κρίναμε ότι δηλώσεις που γίνονται εις βάρος μελών, ζημιώνουν τη λίγκα, το ποδόσφαιρο, τις ομάδες και όλους μας.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι χρειάζονται αλλαγές κι αφορούν άμεσα κι έμμεσα τον συνεταιρισμό. Θα καταθέσουμε σειρά θεμάτων και προς το τέλος του μήνα θα κάνουμε μια εισήγηση για να δούμε πως θα κάνουμε καλύτερο το πρωτάθλημα. Δικαίως όλος ο χρόνος ξοδεύτηκε στο πρώτο θέμα».

Οσον αφορά στον αν μπορούν οι ομάδες να τα βρουν μεταξύ τους και για τη διαιτησία: «Δεν είναι μόνο διαιτησία. Είναι σειρά θεμάτων. Πρέπει να υπάρξει μια σημαντική προϋπόθεση. Το ότι όλοι βλέπουμε ότι οι πρακτικές αυτές βλάπτουν. Να υπάρξει εκεχειρία. Να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για να δούμε αν θα συγκλίνουμε στις απόψεις αυτές».

Για το αν υπήρξαν εντάσεις: «Σίγουρα υπήρχαν διαφορετικές απόψεις, αλλά συμφωνήθηκε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές. Και όλοι συμφώνησαν να μην συνεχίσουμε με μπαράζ δηλώσεων. Ήρθαν και ιδιοκτήτες που είναι θετικό. Δυστυχώς δεν ήρθε ο Απόλλωνας. Διαφωνίες κι εντάσεις υπήρξαν, αλλά ήταν λιγότερες από άλλες φορές.

Υπάρχει κοινή ανακοίνωση των 17 ΠΑΕ. Δεν είναι σύνηθες κι αυτό είναι θετικό. Υπάρχει επιθυμία απ' όλους να συζητήσουμε. Μπορεί ωστόσο, να μην τα βρούμε. Αλλά θέλουμε το κατάλληλο κλίμα για να τα βρούμε. Άρα πρέπει να πέσουν οι τόνοι».

Για το αν έχει έρθει σε επαφή με την ΕΠΟ κι αν μίλησαν για τις αδειοδοτήσεις: «Καμία συζήτηση με την ΕΠΟ, καμία συζήτηση και για τις αδειοδοτήσεις».

Κλείνοντας είπε: «Το επόμενο 10ήμερο θα υποβληθούν προτάσεις, θα εκτιμηθούν από ειδική επιτροπή και θα τις συζητήσουμε. Ένα θέμα που συζητήθηκε είναι η διαιτησία, άλλο η αθλητική δικαιοσύνη κι άλλα».

Ξένοι αρχιδιαιτητές

Μέσα σ' όλα αυτά οι «αιώνιοι» συμφώνησαν να έρθουν δύο ξένοι αρχιδιαιτητές και να αναλάβουν την ΚΕΔ. Το πρότεινε ο Μαρινάκης κι ο Αλαφούζος είπε το «ναι». Το προχώρησε κι άλλο ο Αλαφούζος ζητώντας να έρθουν και ξένοι παρατηρητές.

Η ανακοίνωση της λίγκας

«Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League εκπροσωπήθηκε το σύνολο των ΠΑΕ-Μελών της Super League (πλην της ΠΑΕ Απόλλων).

Παρέστησαν –μεταξύ άλλων- οι κ.κ. Αλαφούζος, Βρύζας, Μαρινάκης.

Εκτιμήθηκε ομόφωνα από το σύνολο των ΠΑΕ ότι η πρακτική του τελευταίου διαστήματος με τις εκατέρωθεν δυσφημιστικές δηλώσεις εις βάρος του Πρωταθλήματος της Super League και συγκεκριμένων ΠΑΕ-Μελών της δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πλήττουν εν τέλει το οικοδόμημα ολόκληρου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ταυτόχρονα, σε συναινετικό κλίμα, υποβλήθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση συγκεκριμένων θεσμικών θεμάτων του εν γένει χώρου του ποδοσφαίρου και αποφασίστηκε να γίνει η σχετική συζήτηση εντός των επόμενων ημερών.

Παράλληλα συμφωνήθηκε και αποφασίστηκε όπως η ως άνω πρακτική των δηλώσεων παύσει άμεσα, με γνώμονα την επιτυχή έκβαση του εν λόγω εγχειρήματος».

Μέσα σ' όλα αυτά οι αιώνιοι συμφώνησαν να έρθουν 2 ξένοι αρχιδιαιτητές. Και να αναλάβουν την ΚΕΔ. Το πρότεινε ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος είπε ναι. Το προχώρησε κι άλλο ο Αλαφούζος ζητώντας να έρθουν και ξένοι παρατηρητές».

από Sentragoal.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος echo

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.003
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #214 στις: Παρ 04 Απρ 2014 12:39 »
Τελικά σ' αυτή τη μαμημένη τη χώρα μας είναι αδύνατο να συμφωνήσουμε σε κάτι. Θα πρέπει πάντα να υπάρχει κάποιος τρίτος να μας καθορίζει τα του οίκου μας. Απίστευτη ανεπάρκεια μας χαρακτηρίζει σε όλους τους χώρους και σε όλα τα επίπεδα.

Αποσυνδεδεμένος my8os

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.408
  • live long and prosper ΠΑΣ
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #215 στις: Παρ 04 Απρ 2014 12:52 »
Με λίγα λόγια, είπαν ότι θέλουν ξένους αρχιδιαιτητές αλλά μάλλον θα πάρουν αρχιδιαιτητές. :joker:

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.038
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #216 στις: Παρ 04 Απρ 2014 16:14 »
Υπάρχουν και τα φροντιστήρια...Κρίμα έφυγε και ο Σαλευρής...

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 4.158
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #217 στις: Παρ 04 Απρ 2014 22:04 »
Παράθεση
Μέσα σ' όλα αυτά οι αιώνιοι συμφώνησαν να έρθουν 2 ξένοι αρχιδιαιτητές.

Πίστευα -και πολύ πριν η "τρόικα" γίνει καθημερινότητα- οτι οι 300 πρέπει να την κοπανήσουν το συντομότερο και στη θέση τους να έρθουν καμιά 100στή Ελβετοί και Σκανδιναβοί, να βάλουν μια σειρά.

Παρόλα αυτά, ο τόπος θα κάνει τη δουλειά του. Έχω εμπιστοσύνη.


Υ.Γ. Αν πληρωθεί στην Ελλάδα, ο πρώτος που θα φοροδιαφύγει θα είναι ο Τόμσεν.
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #218 στις: Δευ 07 Απρ 2014 22:36 »
pamesports.gr
Παράθεση
Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014, 17:53
Σκέφτεται προσφυγή στο CAS η Ξάνθη

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η δυσχερής θέση στην οποία βρίσκεται η Ξάνθη, μετά την εξέλιξη των αποτελεσμάτων της τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, υποχρεώνει την ομάδα της Θράκης να επεξεργάζεται διάφορες σκέψεις προκειμένου να αποφύγει δυσάρεστα γεγονότα.

Το πρώτο αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος και έχει να κάνει με την προετοιμασία της ομάδας ενόψει του δύσκολου εντός έδρας αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Ο Νίκος Κεχαγιάς πρέπει να βρει λύσεις σε πολλά προβλήματα, καθώς υπάρχουν τιμωρίες και τραυματισμοί ποδοσφαιριστών.

Το άλλο κομμάτι αφορά το καθαρά νομικό και τα όποια όπλα μπορεί να χρησιμοποιήσει η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη για να φέρει σε δυσχερή θέση άλλες ομάδες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ξάνθη σκέφτεται την προσφυγή στο CAS, το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης σχετικά με την απόφαση της Λίγκας και την ΕΠΟ να αποδεχθούν στη διοργάνωση του πρωταθλήματος ομάδες που δεν είχαν πάρει αδειοδότηση.

Φυσικά και πρόκειται για αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τα αρμόδια όργανα και κατά συνέπεια τυγχάνουν νομικής κάλυψης.

Ωστόσο, η Ξάνθη ήταν η ομάδα που είχε μειοψηφίσει στην τελευταία απόφαση της Λίγκας, που ελήφθη στις 20 Νοεμβρίου του 2013 για την αυστηροποίηση των ποινών, θεωρώντας ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται δεκτές στο πρωτάθλημα ομάδες χωρίς άδεια.

Επειδή λοιπόν, η Ξάνθη έχει καταγεγραμμένη την αντίρρησή της για την υπόθεση των αδειοδοτήσεων, πιστεύει ότι έχει και έννομο συμφέρον να ασκήσει προσφυγή υπέρ των απόψεών της.

Το τι μπορεί να πετύχει (κυρίως σε βάρος του Πανιωνίου, γιατί έτσι κι αλλιώς ο Άρης έχει ήδη υποβιβαστεί) είναι άγνωστο.

Θα πρέπει πρώτα να κατασταλάξει στον τρόπο που θα ενεργήσει νομικά και μετά να περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσής της στο CAS.

Θυμίζω ότι η Ξάνθη αγωνίζεται 25 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, στην οποία βρέθηκε για πρώτη φορά την περίοδο 1988-89, χωρίς ποτέ να υποβιβαστεί.

Είναι απολύτως τακτοποιημένη οικονομικά, χωρίς εκκρεμότητες με το δημόσιο, το ΙΚΑ κτλ και έχει ιδιόκτητο γήπεδο.

Τέλος, ήταν η πρώτη ομάδα που απέκτησε… ονοματεπώνυμο (Skoda Ξάνθη) εφαρμόζοντας τις σύγχρονες επιταγές του μάρκετινγκ.
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος davelis

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.470
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #219 στις: Δευ 07 Απρ 2014 22:41 »
ΜΠου χαχαχαχαχα Μπου χαχαχαχαχαχα!!!!

Ετσι να πας στο CAS !!!!  Παπαρα!!!!

 :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #220 στις: Δευ 14 Απρ 2014 02:34 »
arenafm.gr

Πανόπουλος για όλα!

Συνέντευξη του ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Χρήστου Πανόπουλου μεταδόθηκε από την “Αθλητική Κυριακή” της Δημόσιας Τηλεόρασης. Η συνέντευξη δόθηκε λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Ο Χρήστος Πανόπουλος αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για την “κατάντια” της Ξάνθης, όπως λέει, ενώ επισημαίνει ότι θέλει να φύγει… χθες από το ποδόσφαιρο, πουλάει την Ξάνθη αλλά δεν θα την αφήσει μόνη της, αν πέσει κατηγορία:

“Είναι ντροπή για την Skoda Ξάνθη η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, να διεκδικήσουμε την σωτηρία της ομάδας στα μπαράζ. Για ό,τι έχει γίνει, αποκλειστικά υπεύθυνος είμαι εγώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Την ευθύνη την αναλαμβάνω πλήρως εγώ και αυτή είναι η αλήθεια. Δεν προσπαθώ να καλύψω ανθρώπους. Με τις όποιες επιλογές στην ζωή μου, που αφορούν στο ποδόσφαιρο τα τελευταία 25 χρόνια, τα όποια λάθη τα έχω κάνει εγώ”.

“Σήμερα παίζαμε με τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ένα παιχνίδι και έδωσε το 100% να πάρει αποτέλεσμα και είναι προς τιμήν του. Και διαχρονικά έχει κάνει το ίδιο. Σήμερα υπήρχαν συνθήματα που έγραψαν και είπαν άγνωστοι που μίλαγαν για παράρτημα του Ολυμπιακού και ρίξτε την Ξάνθη στη Β’ Εθνική και τέτοια. Οφείλω να πω ότι διαχρονικά η Skoda Ξάνθη δεν υπήρξε παράρτημα ούτε του Ολυμπιακού ούτε του Παναθηναϊκού, ούτε της ΑΕΚ για να μιλήσω για τις τρεις μεγάλες ομάδες, είτε αν θέλετε και του ΠΑΟΚ. Πάμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό, μας λένε ότι είμαστε παράρτημα του Παναθηναϊκού. Πάιζουμε με τον Παναθηναϊκό, μας λένε παράρτημα του Ολυμπιακού.

Ίσως έχω μετανιώσει που δεν έχω γίνει παράρτημα κάποιου. Γιατί αν ήμουν παράρτημα κάποιου, τουλάχιστον κάποιοι θα ήταν μαζί μας και κάποιοι απέναντί μας. Ενώ τώρα όλοι είναι απέναντί μας”.

Για το ότι πολλοί του χρεώνουν τις συνομιλίες στις περίφημες κασέτες: “Από εκεί μ’ έχουν βγάλει περίεργο και με είπαν περίεργο ακριβώς επειδή δεν γούσταρα και δεν έκανα τίποτα από αυτά που ήθελαν. Δεν ενέδωσα ποτέ και σε κανέναν”.

Στην συνέχεια ο ιδιοκτήτης της Skoda είπε: “Ο Κόκκαλης έχει γράψει ιστορία στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο όπως και ο Βαρδινογιάννης, έχοντας φτάσει ψηλά δυο μεγάλες ομάδες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Μπορεί να ρωτήσετε και τους νεώτερους και τον παλιότερο, από αυτούς. Συνεργάστηκα με όλους σε θέματα που αφορούν το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και την Super League και με θέσεις που τύγχανε είτε η πλευρά Κόκκαλη και Ολυμπιακού είτε η πλευρά Βαρδινογιάννη και Παναθηναϊκού, έτυχε να συμφωνούν. Η Super League άντεξε με πρόεδρο Βαρδινογιάννη, με πρόεδρο Πέτρο Κόκκαλη, λειτουργούσε καλά σε όλα τα επίπεδα. Μετά ήταν που χάλασε η μανέστρα”.

Διευκρινίζοντας αμέσως μετά, είπε: “Πολλές φορές την διαδρομή μιας ομάδας, επιχειρηματική ή κάτι άλλο, την ορίζουν τα άτομα. Μπορεί στην συνέχεια κάποια άτομα να έβλεπαν διαφορετικά τα πράγματα”.

Σε ερώτημα για την διαρροή του Παναθηναϊκού για την διαιτησία του αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής, ο κ. Πανόπουλος απάντησε:  “Δεν γνωρίζω τις φάσεις. ΟΚ, θα μπορούσε να υπάρξει όμως και μια ανακοίνωση από πλευράς Ξάνθης για να είμαστε fair ότι υπήρχε πέναλτι στον Κάλβο που δεν δόθηκε και επίσης  μια ή δύο κόκκινες κάρτες”.

Για την Ξάνθη: “Το μαγαζί που έχω κάνει δεν είναι γωνία, γιατί αν ήταν μαγαζί γωνία χθες θα υπήρχαν πολλοί αγοραστές και στην ονομαστική αξία των μετοχών. Και το λέω αυτό για μια ΠΑΕ που θεωρώ ότι παγκόσμια πρέπει να είμαστε μέσα στις πέντε ομάδες, που μπορούν οι όποιοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές, βάζοντας ορκωτούς λογιστές, να ελέγξουν τα οικονομικά της σε τέσσερις με πέντε ώρες, ούτε καν μέρες. Η ΠΑΕ δεν έχει πάρει μια δραχμή δάνειο, είναι πληρωμένα ΙΚΑ και όλα αυτά up to date…”.

Στην φυσιολογική ερώτηση γιατί τα αναφέρει αυτά και αν θέλει να πουλήσει την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, η απάντηση ήταν: “Ναι, θα ήθελα να φύγω…  χθες από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θα μιλήσω για την βρωμιά. Βλέπω αυτό που δέκα εκατομμύρια Έλληνες βλέπουνε και το κρίνω θετικά ή αρνητικά. Εγώ είμαι ένας από αυτούς που βλέπουν. Η φίλαθλη κοινή γνώμη ξέρει και κρίνει. Δεν θα επιβάλω την γνώμη μου στο αυτονόητο. Ακόμα και αν πάρω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν καλή πρόθεση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα πρέπει να κοροϊδεύουν την φίλαθλη κοινή γνώμη. Δεν θα πρέπει να μας δουλεύουν.

Ας πούμε, θα φέρουμε την φίρμα τον Κολίνα να κάνει τις επιλογές των διαιτητών ή την άλλη την πρόταση που υπήρξε, να έρθουν μόνιμα ξένοι διαιτητές να τους ορίζουν. Αυτοί οι 30-40 από τους οποίους θα έρθουν για να επιλέξουν οι ξένοι, θα είναι επιλεγμένοι από την ελληνική πολιτεία ή όχι; Οπότε; Τι σημαίνει αυτό, για τον κάθε αγνό φίλαθλο με το μέσο άι κιου;  Όποιους και να βάλει ο Κολίνα, αυτοί αν είναι να αγαπάνε τον Πανόπουλο, θα αγαπάνε τον Πανόπουλο”.

Για το μπαράζ:  “Η ομάδα έχει έναν Γολγοθά. Ξεκινάμε από το μηδέν. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε”.

Αν θα είναι στην Ξάνθη του χρόνου: “Του χρόνου θα είμαι, σε όποια κατηγορία και αν παίξει η Skoda, γιατί έχω την ηθική υποχρέωση, αν επιλέξω να φύγω, την ομάδα να την αφήσω στην Α’ Εθνική. Έχω κουραστεί. Πιθανόν να έφευγα, ακόμα και αν ήταν σούπερ… ουάου τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά θέλω να ξανατονίσω: υπεύθυνος για όλα και για αυτήν την κατάντια της ομάδας μου είμαι αποκλειστικά εγώ. Και κανένας άλλος”.
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #221 στις: Δευ 14 Απρ 2014 15:21 »
fcapollon.gr

Ανακοίνωση

Ο μέτοχος της ΠΑΕ «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ» κ. Σταμάτης Βελλής, κάτοχος του 90% των μετοχών της ΠΑΕ, έχει ανακοινώσει από τις 27 Φεβρουαρίου την απόφαση του να σταματήσει την οικονομική ενασχόληση του με την ΠΑΕ μετά το πέρας της αγωνιστικής και οικονομικής περιόδου 2013-2014, οπότε και επιθυμεί να παραχωρήσει τις μετοχές του άνευ οικονομικού ανταλλάγματος στο ιστορικό ιδρυτικό αθλητικό σωματείο «Γυμναστικός Σύλλογος Απόλλων Σμύρνης» από όπου και τις παρέλαβε το 2008, με την τήρηση όλων των απαιτούμενων εκ του νόμου προϋποθέσεων.

Ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να αποκτήσει αυτές τις μετοχές δύναται να έρθει σε επαφή με το Διοικητικό Συμβούλιο του Γυμναστικού Συλλόγου ώστε να διαπραγματευτεί την απόκτηση τους.
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.793
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #222 στις: Τρι 15 Απρ 2014 10:28 »
Πρωτάθλημα - παρωδία που ολοκληρώθηκε! Φιλικά αποτελέσματα, περίεργα σκορ και διπλά, κακές διαιτησίες, προαποφασισμένες αποφάσεις!

Το καρναβάλι έφτασε στο τέλος του. Να κάψουμε και τον βασιλιά - καρνάβαλο πρέπει κανονικά και όχι να του κάνουμε φιέστα - χέστα.

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί άδειασαν τα γήπεδα.
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #223 στις: Σαβ 19 Απρ 2014 16:39 »
Παράθεση
«Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ομερτά»
Ο Απόλλων υποβιβάστηκε. Ο Σταμάτης Βελλής, πρώην, πλέον, ιδιοκτήτης του, μιλά στην «Κ.Ε.» για όλα και ξεσπαθώνει: «Στοχοποιηθήκαμε γιατί δεν χρωστάγαμε και δεν σκύβαμε το κεφάλι σε κανέναν»

Του ΣΑΒΒΑ ΛΙΒΑΝΙΟΥ

Ο Απόλλων έδωσε τον τίμιο αγώνα του στη Σούπερ Λίγκα, αλλά χωρίς πλάτες και στηρίγματα επέστρεψε με το ίδιο ασανσέρ που ανέβηκε πέρυσι στη Β' Εθνική. Ο πρώην, πλέον, ιδιοκτήτης της «ελαφράς ταξιαρχίας» Σταμάτης Βελλής κάνει τον απολογισμό του στην «Κ.Ε.» και μιλάει για τις «ζωγραφιές»-μουντζούρες του ελληνικού πρωταθλήματος:

* Πιστεύετε ότι ο Απόλλων στοχοποιήθηκε; Κι αν ναι, από ποιον και γιατί;

- Ο Απόλλων στοχοποιήθηκε κι αυτό φάνηκε μέσα σε 2-3 αγωνιστικές, όταν υπήρξε ένας συνδυασμός «περίεργων» αποτελεσμάτων και κακών διαιτησιών. Οπως αποδείχτηκε, στο τέλος και ο μισός πόντος μετρούσε στο πρωτάθλημα. Ξαφνικά είδαμε ομάδες που ήταν νεκρές να θυμίζουν Μπαρτσελόνα και να κατακτούν εξάποντα όταν εμείς χάναμε άδικα βαθμούς. Εκεί κλείδωσε η δουλειά που λέμε... Από ποιους στοχοποιήθηκε ο Απόλλων δεν μπορώ να το πω εγώ. Προφανώς, απ' αυτούς που έχουν τη δύναμη να το κάνουν. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν οι δυνατότητες να σπρώξεις ομάδες προς τα πάνω και ομάδες προς τα κάτω. Εμάς μας έσπρωξαν προς τα κάτω. Ο λόγος; Ο Απόλλων είναι από τις λίγες ανεξάρτητες οικονομικά και επομένως και ανεξάρτητες φωνές μέσα στη Σούπερ Λίγκα. Δεν είχαμε χρέη, δεν σκύβαμε το κεφάλι και γι' αυτό δεν ήμασταν και αρεστοί.

* Αν είχατε καλή σχέση με τον Ολυμπιακό και ενδεχομένως αν στο ρόστερ σας υπήρχαν 1-2 παίκτες δανεικοί από τους πρωταθλητές, ο Απόλλων θα είχε αυξημένες πιθανότητες παραμονής;

- Πιθανόν. Ισως να μπορούσε να προστατευθεί η ομάδα. Και από την αρχή, όμως, αν παιζόταν αυτό το έργο, εγώ δεν θα το έκανα. Ελεγαν ότι ο Απόλλων είναι σύμμαχος του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός όμως προς τιμήν του μας νίκησε, ενώ έχασε από την Ξάνθη! Βέβαια, όλη η Ελλάδα είδε ότι έπαιξε για τη νίκη και στο παιχνίδι με την Ξάνθη, αλλά έχασε για διαιτητικούς λόγους. Για μένα ο Παναθηναϊκός είναι παράδειγμα. Και του λέω μπράβο και δεν έχω καμία πικρία.

* Γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να διοικείται από έναν ισχυρό παράγοντα; Κάποτε ήταν η εποχή Βαρδινογιάννη, του Μελισσανίδη, του Κόκκαλη και τώρα είναι του Μαρινάκη...

- Είναι φυσιολογικό και θεμιτό, ώς ένα σημείο, ο ισχυρός να έχει και πέντε προσβάσεις παραπάνω και να θέλει να προστατεύσει την ομάδα του. Αυτό δεν είναι κακό. Προσωπικά δεν είμαι εναντίον του Ολυμπιακού, σαν ομάδα. Είμαι όμως εναντίον του τρόπου που εξασκεί τη δύναμη, την εξουσία του. Το ζητούμενο είναι ο εκάστοτε ισχυρός του ποδοσφαίρου, είτε είναι ο Βαρδινογιάννης, είτε ο Μελισσανίδης είτε είναι ο Μαρινάκης να μην επηρεάζει το σύστημα προκειμένου να επιβάλει ποιες ομάδες θα βγουν Ευρώπη, ποιες θα ανέβουν και ποιες θα υποβιβαστούν. Αν αυτό συμβαίνει, είναι ο θάνατος του ποδοσφαίρου...

* Σας προσέγγισε κάποιος παράγοντας για να ενταχθείτε σε ένα άρμα;

- Οχι, μία επαφή είχα με τον κ. Αλαφούζο για να γνωριστούμε. Του είπα ότι θα υποστηρίξω σε όσα συμφωνώ απ' αυτά που προτείνει. Προσωπικά, δεν πιστεύω στις συμμαχίες και δεν θα έλεγα ποτέ «ναι σε όλα» απλά για να είμαι σε ένα συμπαγές άρμα.

* Ποιος κάνει το κουμάντο στη διαιτησία;

- Η διαιτησία όταν θέλει είναι 100% κατευθυνόμενη. Εβαλαν τους διαιτητές που ήθελαν ώστε να τους χειραγωγούν. Αυτό δεν αφορά όλους τους διαιτητές. Αυτοί που κάνουν τη «δουλειά» είναι μετρημένοι, τα λεγόμενα «εργαλεία», οι «κομάντος». Πέραν αυτών, όμως, υπάρχει πληθώρα ικανών διαιτητών που έχουν πάθος με τη διαιτησία και που είναι σωστοί και δίκαιοι αλλά δυστυχώς δεν αναδεικνύονται ακριβώς επειδή υπάρχουν από πάνω τους στους πίνακες τα «εργαλεία».

* Οι διαιτητές είναι για λύπηση, όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ή είναι ήρωες, όπως δήλωσε ο Τριτσώνης;

- Αν οι διαιτητές είναι για λύπηση, τότε να μην σφυρίζουν. Πρέπει να είναι άνδρες με το Α κεφαλαίο, να εμπνέουν σεβασμό μόνο και μόνο με το παράστημά τους και να μην είναι «ανθρωπάκια». Εγώ δεν πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός λέει στους διαιτητές «παίξτε έτσι» ή «δώστε ένα πέναλτι». Οι διαιτητές, όμως, φοβούνται όταν σφυρίζουν παιχνίδια του Ολυμπιακού. Φοβούνται ότι αν τους ξεφύγει κάτι ή τον δυσαρεστήσουν με τις αποφάσεις τους, τότε η καριέρα τους θα τερματιστεί άδοξα.

«Μαύρη λίστα»

* Υπάρχει ομερτά στο ποδόσφαιρο;

- Στο φουλ! Γίνονται χιλιάδες πράγματα και κανένας δεν μιλάει. Προπονητές και παίκτες ξέρουν πολλά, αλλά δεν λένε λέξη γιατί ξέρουν ότι αν μιλήσουν θα μπουν στη μαύρη λίστα και θα μείνουν άνεργοι.

* Ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι δυνατός να τα βάλει με το σύστημα;

- Ο κ. Σαββίδης είναι μία σοβαρή οντότητα και έχει πίσω του μία τεράστια ομάδα. Αν όμως επιδίωξή του είναι απλά να αντικαταστήσει τον Ολυμπιακό που είναι στην ποδοσφαιρική εξουσία για να κάνει τα ίδια απλά υπέρ του ΠΑΟΚ, τότε δεν κάνουμε τίποτα. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι πάνω από την ομάδα σου. Λέμε «όχι» στο περίφημο ρητό του Σπάθα «το Αιγάλεω και ο Ολυμπιακός να κερδάνε και οι υπόλοιποι να πάνε να γαμ...».

* Πώς σας φάνηκε η στάση του ΠΑΟΚ στο τελευταίο δ.σ. της Λίγκας;

- Με απογοήτευσε. Επιχειρηματικά, πάντως, ήταν έξυπνο αυτό που είπε ο Μαρινάκης για αποχώρηση του Ολυμπιακού από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών διακαιωμάτων. Αν δεν είσαι οικονομικά ισχυρός και ανεξάρτητος, τότε αναγκαστικά κάνεις μόκο διότι σε διαφορετική περίπτωση απλά θα πτωχεύσεις. Και η πλειονότητα των ομάδων, δυστυχώς, πρέπει να κάνει μόκο.

* Εκτιμάτε ότι θα αγριέψουν πιο πολύ τα πράγματα αν ανέβει στη Σούπερ Λίγκα η ΑΕΚ με τον Μελισσανίδη στο τιμόνι της;

- Η κόντρα Μαρινάκη-Μελισσανίδη είναι εξωποδοσφαιρκή και δεν περιορίζεται στην μπάλα. Αν αυτό το κλίμα περάσει και στο πρωτάθλημα, τότε θα γίνει χαμός.

* Κυκλοφορεί ένα μαύρο ανέκδοτο: Τα Boeing πέφτουν, όχι όμως ο Λεβαδειακός και η Βέροια.

- Δεν είναι ανέκδοτο. Είναι γεγονός. Αυτές οι ομάδες πρέπει να έχουν συμβόλαιο παραμονής στη Λίγκα ή κάτι άλλο που τις κρατάει ζωντανές. Αυτό ισχύει περισσότερο για τη Βέροια. Ο Λεβαδειακός έχει έναν πανέξυπνο ιδιοκτήτη που κάνει καλά και αθόρυβα τη δουλειά του για την ομάδα του, «πονηρά» ή μη, όπως αυτός κρίνει. Ομως άποψή μου είναι ότι οι αγώνες της Βέροιας είναι τόσο ανόθευτοι όσο και τα... απορρυπαντικά στα σουπερμάρκετ του κ. Αρβανιτίδη. Μακάρι να πέφτω έξω σε αυτή την εκτίμηση, αλλά δεν το νομίζω.

* Ο Γιώργος Σαρρής τι κάνει στην ΕΠΟ;

- Δεν τον θεωρώ ικανό να διοικήσει το ποδόσφαιρο. Αν δεν κάνεις τίποτα, δεν κάνεις και λάθος. Και ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν κάνει τίποτα....

* Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με τον Απόλλωνα που δεν είναι εμπορική ομάδα και πόσα χρήματα ξοδέψατε συνολικά;

- Ημουν οπαδός του Απόλλωνα από μικρό παιδί, πήγαινα στο γήπεδο από τις αρχές της δεκαετίας του '60. Δεν είχα στο μυαλό μου το παραγοντιλίκι, αλλά όταν η ομάδα έφτασε ένα βήμα από το τοπικό πρωτάθλημα ήρθαν στο γραφείο μου άνθρωποι της ομάδας και τελικά με έπεισαν να μπω στο χορό. Στα έξι χρόνια που ασχολήθηκα ξόδεψα περισσότερα από 7 εκατ. ευρώ, από εισοδήματα που είναι όλα δηλωμένα στη φορολογική μου δήλωση.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=426674
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.793
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Πρωτάθλημα Super League 2013-14
« Απάντηση #224 στις: Τρι 22 Απρ 2014 18:42 »
Παράθεση
Επικύρωση της βαθμολογίας

Την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επικύρωση της βαθμολογίας του φετινού πρωταθλήματος, ενώ αναμένεται να εγκριθεί και το τηλεοπτικό πρόγραμμα των φετινών πλέι - οφ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 24/4/2014 στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Θέματα εκ των εργασιών της Επιτροπής Αναβάθμισης του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ 2014–15.

2. Προτάσεις του Συνεταιρισμού προς την Ε.Π.Ο. αναφορικά με την τροποποίηση του Καταστατικού & των Κανονισμών της Ε.Π.Ο. – Ειδική συζήτηση περί του σχεδίου του νέου Καταστατικού της ΕΠΟ.

3. Κατανομή σε τακτικούς και αναπληρωματικούς των διαιτητών που έχει εκλέξει η Super League στην Α' Ε.Ε.Ο.Δ. και στο Διαιτητικό Δικαστήριο Εφέσεων της Ε.Π.Ο., σύμφωνα με το από 24/3/2014 έγγραφο αίτημα της Ε.Π.Ο.

4. Επικύρωση Βαθμολογικού Πίνακα κανονικής περιόδου Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ 2013 – 14.

5. Έγκριση Τηλεοπτικού Προγράμματος Αγώνων Play Offs Super League ΟΠΑΠ 2013 – 14.

6. Σχέσεις με Football League.

7. Έγκριση συνεργασίας με την εταιρεία "PANINI SpA".

8. Διάφορα.

από PASsports.gr
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!