Αποστολέας Θέμα: Σφήκα και άλλα  (Αναγνώστηκε 97235 φορές)

Αποσυνδεδεμένος lemorsero

• Hero Member
    • Προφίλ
Σφήκα και άλλα
« στις: Παρ 05 Μάρ 2010 11:21 »
Σόρι, αλλά θα παρέμβω λόγω συγκινησιακής φόρτισης...
ΣΦΗΚΑ!
Αν εννοούμε το ίδιο, μιλάμε για το απόλυτο μπαρ. Με διαφορά το καλύτερο & πιο ζεστό μαγαζί στα γιάννενα ever!
Λειτουργούσε τα παλιά τα χρόνια στην τώρα οδό Κωλλέτη. Πολύ μπροστά μπαρ για την εποχή του, αλλά και για κάθε επαρχιακή πόλη, στο οποίο συχνάζαν κυρίως φοιτηταί. Ένα άτυχο γεγονός όμως στιγμάτισε το μαγαζί αυτό τρομάζοντας την τότε γιαννιώτικη κοινωνία . (Ας μην το αναφέρω τώρα μαζί με τις καλές αναμνήσεις). Θυμάμαι ακόμα τις μανάδες μας να μας μαλώνουν για να μην περνάμε ούτε από την οδό αυτή!

Αν περάσεις ακόμα και σήμερα από αυτό το στενάκι κάτω από το δημαρχείο, μπορείς να διακρίνεις από το ανοιχτό παράθυρο, το εκπληκτικό μπαρ (από ξύλο καρυδιάς-φθαρμένο πλέον). Αυτό είναι από την μετέπειτα εποχή που ξαναάνοιξε και λειτουργούσε με το όνομα "FUZZ" (κάπου το 1994-95 αν θυμάμαι καλά).

Όσο για το όνομα που αναφέρεις, δεν τον θυμάμαι (σαν όνομα - φατσικά ίσως). Από χθες όμως πραγματικά σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ γιατί κάπου την έχω ξανακούσει αυτή την ιστορία. Κάτι σαν dejavu έπαθα διαβάζοντας το υ.γ. σου.

Υ.Γ. Σόρι για το πολύ μπλα μπλα, αλλά με συγκίνησες παλιόπαιδο

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
Απ: Σφήκα και άλλα
« Απάντηση #1 στις: Παρ 05 Μάρ 2010 12:01 »
υ.γ.
Πολλά φεγγάρια είχε κάνει στα Γιάννενα. Υπήρξαν και επεισόδια στο πανεπιστήμιο, όπου πουλούσε κασέτες.
Η σφήκα δικιά του ιδέα ήταν, αλλά έπεσε πολύ δουλειά, απ' την παλιοπαρέα, φοιτηταριό κυρίως, για να στηθεί.
Μετά τη σφήκα, αναχώρησε για λευκάδες, όπου προσπάθησε να στήσει κοινόβιο σ' ένα κτήμα που αγόρασε εκεί. Ενθουσιασμός στην αρχή, δεν προχώρησε όμως.
Chief, λόγω ύψους (μάλλον από τον Ινδιάνο της "Φωλιάς του Κούκου").
Το χειρότερο μ' αυτόν τον απαράδεκτο τύπο, ήταν η λυκοσκυλίνα του η Λούπα, π δεν καθότανε με τπτ, αν και τάθελε, σε άντρακλα λυκόσκυλο, που προσπαθούσε επί 12 ώρες σε εσωτερική αυλή παλιου γιαννιώτικου σπιτιού, μέχρι που τ' αφεντικά, είδαν κι απόειδαν και αποχώρησαν για το μπαρίδιο.
Μετά τον Chief, τη σφήκα ανέλαβε η πωστηνλέν η χημικού, τς οποίας ο άντρας, έχει (είχε) εστιατόριο στην παραλία.

lemo> ποιό άτυχο γεγονός λες;

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Παρ 05 Μάρ 2010 13:54 »
Το ατυχές περιστατικό ακόμα κ σήμερα δεν το έχω διασταυρώσει.
Πρόκειται για το θάνατο νέου από υπερβολική δόση στην περιοχή εκείνη. άλλοι λένε πως έγινε μέσα στο μαγαζί, άλλοι απ' όξω, άλλοι κάνουν λόγο για την ευρύτερη περιοχή, άλλοι για θαμώνα του μπαρ και τέτοια.
τα συντηρητικά γιάννενα του τότε στιγμάτισαν το ίδιο το μπαρ. Οι κακές γλώσσες της νυχτερινής ζωής λένε πως το κτίριο είναι στοιχειωμένο από αυτό το περιστατικό και γιαυτό δεν μπορεί να ορθοποδίσει...
Δεν ξέρω αν όλα αυτά ήταν τριάρια και απλά μας "προγγίξανε" για να μην πατάμε στη σφήκα. Καιρός όμως να το μάθω!!
 (μιας και έχεις τρομερή μνήμη κ γω μάλλον ήμουν λίγο μικρότερος)

Μέχρι τότε, πάω για επιτόπου αυτοψία στο fuzz-σφήκα! 

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

• Hero Member
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Παρ 05 Μάρ 2010 18:09 »
Παράθεση
λειτουργούσε με το όνομα "FUZZ" (κάπου το 1994-95 αν θυμάμαι καλά).

Καλά θυμάσαι! Λειτουργούσε και το 1996-97 ως το Καλοκαίρι. Τότε πρέπει να έκλεισε για πάντα.

Εκπληκτική είσοδος για μαγαζί, εσωτερικός χώρος με μπαλκόνια, εξαιρετική διακόσμηση και μουσική για γούστα. Δυστυχώς, 1-2 παρέες πηγαίναμε τότε και απορούσαμε που δεν είχε κόσμο. Το αποδίδαμε στο γεγονός οτι ήταν κέντρο-απόκεντρο (για όσους δε γνωρίζουν, στο δρόμο κάτω απ' το δημαρχείο).

Μιλάμε φυσικά για μια περίοδο που το "μαντζάτο" μεσουρανούσε στα Γιάννενα.

Fuzz, μαντζάτο και παλιά Ίριδα ήταν τα πιο καλοστημένα μαγαζιά (μιλάω για μπαρ κι όχι φαγάδικα ή καφέ) που έχω δεί στα Γιάννενα (σύμφωνα με το δικό μου γούστο). 
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Παρ 05 Μάρ 2010 19:08 »
Ξανά-μανά σόρι από τους αρνητές στράτευσης που το συμπαθές θέμα τους το κάναμε «μηχανή του χρόνου», αλλά η συζήτηση για το θέμα σφήκα με οδήγησε σε βόλτα από αυτή τη γειτονιά σήμερα το μεσημεράκι. Μάλιστα δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς βρισκόταν μια διμοιρία ΜΑΤ (μπλιαξ %-| %-|)
 (για να δείτε πόσο πολύ φοβούνται τις βόλτες του lemorsero 8)).

Χαζεύοντας την οδό Κωλλέτη από το δημαρχείο, αναρωτιέσαι ποιος κιαρατάς τοποθέτησε τις πιο αντιπαθητικές υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών (ξανά μπλιαξ  %-| %-|) στο πανέμορφο αυτό δρομάκι. Η ομορφιά της οδού αυτής οφείλεται στα εκπληκτικά διατηρητέα κτίρια της. Ένα από αυτά είναι και αυτό που στέγαζε τη σφήκα. Κατά σύμπτωση αυτές τις ώρες που μνημονεύουμε το μαγαζί αυτό, έχουν κλείσει το πεζοδρόμιο με απαγορευτικά έξω από αυτό το κτίριο! Μάλλον πέφτουν κομμάτια από το φθαρμένο μπαλκόνι, εκτός και αν… πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες πολύ σύντομα..(λέτε να έχουμε καμιά έκπληξη?).
Η ανεπίχριστη (πλέον) όψη αργολιθοδομής του κτιρίου έχει κάτι από το παρελθόν και χαζεύοντας το κτίριο οι αναμνήσεις ξαναζωντανεύουν!
Είμαι απ’ αυτούς - μάλλον και συ mikkael sin- που κάτι τέτοια κτίρια με καυλώνουν! Θα έπρεπε να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα για αναστήλωση και επισκευή όψεων. Ήδη το διπλανό από τη σφήκα κτίριο έχει αναπλαστεί – επισκευαστεί πριν από 3-4 χρόνια και έχει μετατραπεί σε παραδοσιακό κατάλυμα. Οι πραγματικοί γνώστες της πέτρας όμως, λένε ότι αυτό το κτίριο παρεκκλίνει λίγο από τα παλιά γιαννιώτικα και «αλβανίζει». Αυτό προέκυψε εξαιτίας των υπερβολικών λευκών τσιμέντων που χρησιμοποιήθηκαν στα αρμολόγια, λόγω της καταγωγής των μαστόρων. Κακίες… 

Fuzz, μαντζάτο και παλιά Ίριδα ήταν τα πιο καλοστημένα μαγαζιά (μιλάω για μπαρ κι όχι φαγάδικα ή καφέ) που έχω δεί στα Γιάννενα (σύμφωνα με το δικό μου γούστο). 

Συμφωνώ απόλυτα!! η παλιά ίριδα ήταν συγκλονιστικό μαγαζί (με πολύ πασολέδικο στοιχείο μάλιστα) σε επίσης εκπληκτικό κτίριο.
Το ματζάτο όντως μεσουρανούσε. Είχε αλλοιωθεί όμως λίγο γιατί πήγαινε όλος ο κόσμος. Στην ιστορία έχουν μείνει τα τρομερά πάρτι μέχρι το πρωί των 90's στο ματζάτο κάθε πρωτοχρονιά & απόκριες. 

• Hero Member
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Παρ 05 Μάρ 2010 20:02 »
Το τόπικ θα μεταφερθεί αλλού!!! Το σκίσαμε το θέμα (σχωρνάτε μας). "Τα παλιά Γιάννενα και άλλες ιστορίες"  ::)

Παράθεση
Θα έπρεπε να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα για αναστήλωση και επισκευή όψεων.
Συμφωνώ απόλυτα! Μόνο που δεν υπάρχει σάλιο... Η αρχαιολογική υπηρεσία ξέρει να παρεμβαίνει και να απαγορεύει ουσιαστικά (και ορθώς τις περισσότερες φορές) στους ιδιοκτήτες τις διάφορες παρεμβάσεις, αλλά δε "σπάει" φράγκο και δε γίνεται δουλειά. Το ίδιο συμβαίνει και στα ορεινά χωριά - παραδοσιακούς οικισμούς της Ηπείρου. 

Παράθεση
Ήδη το διπλανό από τη σφήκα κτίριο έχει αναπλαστεί – επισκευαστεί πριν από 3-4 χρόνια και έχει μετατραπεί σε παραδοσιακό κατάλυμα.

Το Καλοκαίρι του 2006 ήταν σε λειτουργία, χωρίς να ξέρω πότε ακριβώς ξεκίνησε. Ήταν πάντως καινούριο και διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση.

Παράθεση
Οι πραγματικοί γνώστες της πέτρας όμως, λένε ότι αυτό το κτίριο παρεκκλίνει λίγο από τα παλιά γιαννιώτικα και «αλβανίζει». Αυτό προέκυψε εξαιτίας των υπερβολικών λευκών τσιμέντων που χρησιμοποιήθηκαν στα αρμολόγια, λόγω της καταγωγής των μαστόρων. Κακίες…

Καμία κακία! Δεν είναι έτσι; δε νομίζω να το είπε και κανένας από κακό. Η τεχνοτροπία των μαστόρων εκεί ήταν διαφορετική απ' ότι των ντόπιων. Μια μικρή εμπειρία να έχεις, καταλαβαίνεις ποια Σχολή εκπροσωπεί αυτός που έχει κατασκευάσει το έργο (σπίτι, πλατεία, στέγη, φράχτης κ.λπ.)  :)

Σε ότι αφορά τα μαγαζιά, χαμός είχε γίνει στο "κλείσιμο" της Ίριδας, με ωραία πάρτυ και χαβαλέ, ενώ όταν έκλεισε το Μαντζάτο το Μάη του '98 είχε γίνει πορεία διαμαρτυρίας  :P

Τα πάρτυ ήταν πράγματι αξέχαστα ενώ ανάβαμε και φωτιά στην αυλή την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Νομίζω πως μέχρι τα late 80's ήταν πιο "σκοτεινό" μαγαζί (δεν το πρόλαβα κιόλας) ενώ μετά την ανακαίνιση κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '90, έβρισκες κάθε καρυδιάς καρύδι μέσα. Από μαθητές που πηγαινοέρχονταν στα φροντιστήρια, κουλτουριάρηδες φοιτητές και ξέμπαρκους φαντάρους.

Νομίζω πως το "φαινόμενο" του Μαντζάτου σε μια όχι και τόσο μικρή πόλη (δε μιλάμε για μια καφετέρια στην Άρτα ή την Τρίπολη) είναι μοναδικό στο Πανελλήνιο.

Υ.Γ. Έχω καιρό να περάσω από εκεί μπροστά αλλά πάντα θυμάμαι να γίνεται κι από κάτι στο Fuzz (πρώην Σφήκα  :) ) οπότε ας μην τρέφουμε ελπίδες. Μακάρι πάντως...

Υ.Γ.1 Ετοιμάσου για "γύρες" lemorsero, έχουν πολλές μαγικές "γωνιές" τα Γιάννενα που αξίζει να τσεκάρουμε  ;)   

Αποσυνδεδεμένος Tifozo

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σαβ 06 Μάρ 2010 21:47 »
 Παιδιά ας μην συγκρίνουμε το Μαντζατο, την Τάιγκα και την παλιά Ίριδα με το FUZZ και τη Σφήκα. Είπαμε καλό το FUZZ αλλά όχι και να γίνει μύθος στην πόλη όπως έγινε η προαναφερθείσα τριάδα.

(επίσης και το 98 για όποιον το θυμάται είχε καλό όνομα)

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Κυρ 07 Μάρ 2010 13:14 »
mikkael sin όπως βλέπεις ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ!!
Στο δικό μας πλέον γήπεδο. Καλώςτονα και το φίλο tifozo.

Σε αυτό το ποστ ας μνημονεύσομε παλιά μαγαζιά της πόλης μας όλων των προτιμήσεων (μπαρ, καφέ, ντίσκο, εστιατόριο, ταβέρνες, σκυλάδικα κλπ...).
Καλό θα είναι να μην αναφερόμαστε σε όσα λειτουργούν ακόμα λόγω διαφήμισης.

Φίλε tifozo πολύ καλά τα λες για παλιά ίριδα, τάιγκα, ματζάτο και 98! Η Σφήκα όμως είναι κ αυτή μύθος για τα γιάννενα (το fuzz όχι).

Ακόμα 2 μαγαζιά που μου έρχονται στο μυαλό είναι:

1. το Φόξι στα early 90's. Μαζί με την παλιά ίριδα είχε πολύ πασολέδικο και μαλλιαρό στοιχείο. Εκεί άλλωστε δημιουργήθηκαν παρέες και σ.φ. της ομάδας. Λειτουργεί πλέον με άλλο όνομα, άλους θαμώνες, ψιλοίδια μουσική

2. το θρυλικό ΝΤΕΝΟΥΑΡ!!! Πραγματικός μύθος για την πόλη μας. Έγινε ακόμα και έκφραση ζοχάδας. Μιλάμε για ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΓΑΖΙ (σε μέγεθος και αξία). Αλήθεια τι απέγινε αυτός ο χώρος? έχω κάτι χρόνια να περάσω..

Αποσυνδεδεμένος mastak

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δευ 08 Μάρ 2010 01:30 »
Μέσα 80 ...

1. Travellers στη Γ. Σακκά ... δεν έμπαινες μέσα με μαλλί κοντότερο από 25εκ ...
2. Brazil ... στη Κουντουριώτου ... τι να πω ρωτηστε καναν άλλο να σας πει :-)

:pashat:

Υ.Γ. Και τα χανούμια να μαθαίνουν μπάνιο στη λιμν ;-)

Αποσυνδεδεμένος giorgos-pagouras

• Jr. Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δευ 08 Μάρ 2010 19:47 »
Υπάρχει φωτογραφικό αρχείο από αυτά τα ιστορικά στέκια;
Για να μαθαίνουμε και μεις που δεν καταφέραμε να τα ζήσουμε άμεσα.

Αποσυνδεδεμένος alcoholic

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δευ 08 Μάρ 2010 20:01 »
Στην παιδική μου ηλικία είχα επισκεφθεί με πατέρα Τάιγκα και Roof Garden, ειδικά το δεύτερο τότε που είχε ένα μεγάλο μπαρ έξω μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση. Τον ρωτάω που κάθεται όταν έρχεται και μου λέει όταν έρχομαι με τη μάνα σ κάθομαι σε τραπέζι, όταν είμαστε αντροπαρέα στο μπαρ. Τάιγκα επίσης πολύ cult ο έξω χώρος με το αυτοκίνητο.

Τάιγκα στην αρχή σε μαθητικούς χορούς 8-10 και κάτι παρελάσεις πρωί, Ματζάτο στη συνέχεια, Must και Αγορά πιο μετά τους χειμώνες, 98 και Αίολος ανά τετράδες στα ταξί για να μας έρθει πιο οικονομικά τα καλοκαίρια, αφού τότε δεν οδηγούσαμε. Επίσης σχεδόν κάθε Παρασκευή είχαμε καθιερώσει τον Κύκνο τότε.

Τότε τύχαινε να έχω και πρώτο ξάδερφο DJ στην Taiga και μετά στα μαγαζιά του Κασίμη και έπαιζε και πολύ μπέχο ποτό.

Πολύ ποτό και σφηνάκια σε τιμές κόστους, αφού μας ήξεραν όλα τα μπαρμάνια, αλλά πουθενά χαλόν, γιατί οι της ηλικίας μας το παίζανε πολύ μοιραίες ή πηγαίνανε με μεγαλύτερους, οι μεγαλύτερες ούτε που να μας κοιτάξουν. Οι μόνες που ήταν εύκολες ήταν από το μέτριο και κάτω.......
« Τελευταία τροποποίηση: Δευ 08 Μάρ 2010 20:09 από alcoholic »

Αποσυνδεδεμένος yazid

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δευ 08 Μάρ 2010 20:55 »
Παράθεση
αλλά πουθενά χαλόν, γιατί οι της ηλικίας μας το παίζανε πολύ μοιραίες ή πηγαίνανε με μεγαλύτερους, οι μεγαλύτερες ούτε που να μας κοιτάξουν. Οι μόνες που ήταν εύκολες ήταν από το μέτριο και κάτω.......

Έτσι ακριβώς ήταν.Αλλά και οι από το μέτριο και κάτω είχαν πολύ μεγάλη ιδέα και το παίζανε ντίβες.
Θυμάμαι επίσης  σχολικούς  (όταν ήμασταν γυμνάσιο) χορούς σε BLACKLIGHT και ARENA.

Αποσυνδεδεμένος mfbrinkmann

• Hero Member
  • ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δευ 08 Μάρ 2010 22:41 »
...να συμπληρώσω μερικά ονοματάκια  8)
2Χ2, Medusa, Village, Cactus, Abaton, Barbarosa, το παλιό Monopolio πίσω από την αστυνομία, η pub πάνω από την Taiga, (μ'διαφεύγει το όνομα τώρα, του Κοντού ντέ!!!), στέκια για μπιλιάρδο και ποδοσφαιράκι όπως: Κούτσικος, Rolling, υπόγειο Ομόνοια κλπ
Ωραία χρόνια  8)
Της Πίνδου το μεγαλείο - του Πύρρου η αθάνατη γή...

ΜΚΚΕΓ ΣΛΚ

Αποσυνδεδεμένος tauri_7

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δευ 08 Μάρ 2010 23:24 »
To Castillo εννοεί ο απαχπαν. Θυμάται κανείς το DaDa κάπου στην Ν. Ζέρβα που έπαιζαν κάτι τυπάκια ροκιές;;; Απο μπιλιάρδα τα Rolling και το 9 στην Βλαχλείδη και απο ηλεκτρονικά φαντάζομαι οι περισσότεροι - ιδίως οι καστρινοί - θα θυμάστε τον θρυλικό "Βαγγελάρα" ή πατίνια στην αρχή της Σούτσου στον μώλο που μας έβγαζε απο την πίσω πόρτα όταν σκάγαν οι ασφαλίτες. Οι πιο παλιοί  (45-50) θα προλάβατε και το Ροντεό και το drugstore απο τις πρώτες μοντέρνες καφετέριες που ανοίξαν στα Γιάννενα. Μεγάλα γλέντια και στο ένδοξο FORUM την καλή του εποχή τη δεκαετία του 90 και οι πιο παλιοί στην ΛΕΩΦΟΡΟ και στις ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ αλλά και στα ΑΣΤΕΡΙΑ του Ιασωνίδη (σημερινό ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΛΑΣ). Τις εποχές που και τα Γιάννενα είχαν αξιόλογα μπουζούκια αλλά και λεφτά (να ΄ναι καλά τα μαρμαράδικα). Απο φαγάδικα-ταβέρνες ήταν ο Ρέκατας στο δρόμο προς Κατσικά (εκπληκτική Μπριζόλα και κοκορέτσι), ο Γιαννακόπουλος στο Κουτσελιό (υπάρχει και σήμερα), ο τύπος έκανε φοβερό κατσίκι γάστρας και ο Μπαρμπα-Θωμάς στην είσοδο της πόλης μετά τη στάση του Πολυκλαδικού. Καλά μιλάμε, τι έχω θυμηθεί σήμερα.....  Κάτσε έχω κι άλλα...
Το θυμάστε το χαμπουργκεράδικο SAKIS στην αρχή της Μ. Αγγέλου (εκεί που είναι σήμερα η VODAFONE νομίζω); Εκεί πρωτόφαγα χάμπουργκερ και χοτ ντογκ εγώ το χωριατάκι  :P :P :P

Αποσυνδεδεμένος mastak

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Τρι 09 Μάρ 2010 00:19 »
SAKIS το καλύτερο τσιζ πανελληνιώς αλλά τότεγιας δεν είχμαν γκαφρά και παραγκέλναμαν ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΚΕΤΣΑΠ ΜΟΥΤΣΑΡΔΑ (20 δρχ) και μας φαινόταν λες και τρωγάμαν τιπότα φιλέτα ... άσε πτο μσο στο χαν φάει όλα τα πεινασμένα ... όλο στο δώσε λίγο και δώσε λίγο ... :P

Γράφε ... Κυριαζής, Σωκράτης, Ντάφης και Μύθος ... ιστορικές ταβέρνες και οι τέσσερις στη περιοχή του αεροδρομίου ... τέσσερα ξαδέρφια τς είχαν, κάναν ακριβώς τα ίδια φαγητά , μπριζόλα, τηγανιτό κοτόπλο και τζατζίκι uber ... και τίπτις άλλο ... όσο προλαβαινέτε υπάρχει ακόμη ο Ντάφης (Τα παιδια του οποίου ΠΑΣΟΛΕΔΕΣ παλαιάς κοπής - όπερ ... πάνε trois για καφέ μετά τα ματς).

Για ΤΣΙΖ στα Steer's απο τους "Ela boy brothers" ... Jimmy και Gus ... ΜΟΥΝΤΙΑΛ 90 να κερδίζει η Αργεντινή την Ιρλανδία στα μπενάλτ ...

Στη πίτσα οι επιλογές ήταν μΟΝΟΝ δύο /

1.  JimJohn (Βλέπε ΤΖΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ή MILΑΝΕΖΑ για τους όχι μυημένους) -  υπάρχει ακόμη, τρως και ρευεσαι λουκάνκο για κανα δυήμερο στο νερό ... θες καμιά δεκαριά σόδες να στώσεις.
2.  Καναδός στη Ν. Ζέρβα - I am not sure he is still there::)

:pashat:
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 09 Μάρ 2010 00:29 από mastak »

• Hero Member
  • ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Τρι 09 Μάρ 2010 00:43 »
Aπόμερο καφέ με θέα την πλατεία, ΕΛΛΟΠΙΑ, Πίτσα Κεντάκυ, τώρα είναι φαστ φούντ, για μάσες στο Πηγαδάκι, κρέπα στην Αστερίξ, καμιά κασσέτα με ροκιές στο Studio club 69, ή στον Disc'Aki, ή στην στοά Ορφέα στο Video Club, αργότερα στο πρώτο Giorgio δίπλα στο Foxy...
Άλλο καφέ?  Speak Easy...
Άλλο ...early ροκάδικο?  Αρμός...
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 09 Μάρ 2010 00:46 από mfbrinkmann »

ΜΚΚΕΓ ΣΛΚ

• Hero Member
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Τρι 09 Μάρ 2010 03:12 »
Το συγκεκριμένο τοπικ είναι εκπληκτικό!

Πιστεύω πως δεν πρέπει να γίνονται απλές αναφορές σε μαγαζιά. Ανοίγουμε έναν κατάλογο και βλέπουμε τις ταμπέλες  ::) Το θέμα είναι να επεκτεινόμαστε και λίγο!

Δε χωράνε όλα σε ένα ποστ, οπότε μερικές αναφορές σ' αυτά που βλέπω και μου 'ρχονται στο μυαλό:

Από μπιλιάρδα-ηλεκτρονικά...

- Βαγγελάρας φυσικά (ή αλλιώς "πατίνια") απέναντι απ' το Κάστρο. "Πατίνια" εξ' αιτίας της πίστας που είχε για πατινάζ (με ρόδες ωρέ, τι πάγο; αυτός ήταν για τα ουίσκια μαναχά). Μέσα, ο μικρός Χρηστάκης μάθαινε κιθάρα σε μια αρχαία Σπανιόλα που σαν ξεδοντιάρα πόρνη τς είχαν απομείνει 2 χορδές. Μετέπειτα έγινε μεγάλος και τρανός με τους Δαναούς ενώ σήμερα διατηρεί κατάστημα με παραδοσιακά είδη-γλυκά, στο Νησί  :P Τεράστια μορφή ο Χρηστάκης, γιός του Βαγγελάρα.

- Ρόλλινγκ (αργκό: "Ρόλια"), στη στοά Κεντάκυ, δίπλα απ' την Τάιγκα. Καταθέσαμε πολλές δρασμές στο κύριο Λουκά αλλά... μάθαμε μπιλιάρδο. Οι μουσικές του μαγαζιού... φουλ της 80λας, προσέδιδαν μια ξεχωριστή χλιδή στο χώρο. Πολλά τραπέζια μπιλιάρδου και στο βάθος κήπος (με τραπεζάκια πινγκ πονγκ).

- Ομόνοια, η κλασσικότερη όλων, στα υπόγεια του σημερινού public τα μπιλιάρδα και στο ισόγειο τα ηλεκτρονικά. Μέγαρο "Χατζή". Εκεί πήγαιναν παιχταράδες (και στα Ρόλια επίσης). Χαζεύαμε με τις ώρες... Ίσα ίσα προλάβαμε τα τελευταία χρόνια που στην περιοχή επικρατούσε μια γενικότερη... "τρομοκρατία"!

- Το "9", χωρίς φανέλα αλλά με τον κυρ-Γιώργο ακμαίο και το αρχαιότερο σύστημα καταγραφής και υπολογισμού χρόνου-αντιτίμου. Παίζει να ήταν χειροκίνητο (τύπου άβακα). "Αυριανιστής" ο κυρ-Γιώργος, πολλά γέλια. Το πιό σκοτεινό (από άποψη φωτισμού, μην παρεξηγηθεί το μαγαζί) μπιλιαρδάδικο.

- Borsellino (όχι στην Αγ. Βαρβάρα) στη Στοά Ορφέα στο υπόγειο (πού αλλού;) εκεί που πρέπει να έχει γυμναστήριο σήμερα. Απαράδεκτα τραπέζια και στέκες, δεν το συνηθίζαμε. Και χαμηλού επιπέδου κόσμος κατά κανόνα, απαπαπαπα...

- Dion στο τέρμα Δωδώνης, ήμουν μεγάλος όταν άνοιξε, ας μας πεί κανένας άλλος γιατί δεν το ήξερα καθόλου.

- Κούτσικος, κλασσικά ηλεκτρονικά πίσω απ' τη Νομαρχία με πολύ κόσμο που τάιζε μηχανάκια.

Παράθεση
SAKIS το καλύτερο τσιζ πανελληνιώς

Το καλύτερο σαντουιτσάδικο πανελληνίως θα συμπλήρωνα! Όλα τα σαντουιτς (burger, toast κλπ) ψημένα στην πλάκα. Υπεράψογα... Εκεί έφαγα πρώτη φορά και... ατομική πίτσα, εκείνη την ιδιαίτερη τη γαμάτη... που δε βρήκα αλλού.

Χαμός στο Canadian στη Ναπ. Ζέρβα, κυρίως με τις ατομικές που είχε στη βιτρίνα σαν μποτάκια σ' εκπτώσεις. Δυστυχώς δεν υπάρχει πια...

Παράθεση
Για ΤΣΙΖ στα Steer's απο τους "Ela boy brothers" ... Jimmy και Gus ...

Οι οποίοι παρεμπιπτόντως ήταν οι πρώτοι στα Γιάννενα που έβαλαν κέτσαπ και μουστάρδα στο πιτόγυρο, αποκτώντας έτσι φανατικούς φίλους αλλά κι εχθρούς  ::)  Άλλοι δλδ έτρωγαν φανατικά εκεί κι άλλοι δε ζύγωναν!

Παράθεση
μ'διαφεύγει το όνομα τώρα, του Κοντού ντέ!!!

Ο Κοντός ήρθε γήπεδο πριν κανα δίμηνο κι η 4άρα που άρπαξε δεν τ' διέφυγε ντιπ. Ξες πώς τη θυμάται?  :P :P Υπενθύμισε το Ταυρί, το castillo λες, που ήταν πολύ της μόδας κάτι φεγγάρια μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '90 (εκεί που βρίσκεται σήμερα η μπυραρία Τζαζ).

Παράθεση
Στην παιδική μου ηλικία είχα επισκεφθεί με πατέρα Τάιγκα και Roof Garden

Το roof garden ήταν επίσης πολύ της μοδός τότε αλλά για μεγαλύτερες ηλικίες... Κι εγώ με μεγάλους είχα πάει και πραγματικά είχα εντυπωσιαστεί, περισσότερο από καθετί άλλο στην πόλη. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί σταμάτησε να σημειώνει επιτυχία το μαγαζί... Είναι φορές που πίνουμε καφέ 2-3 άτομα μόνο κι ας έχει τέτοια απίστευτη θέα. Για βραδιές Καλοκαιριού είναι σουπερ...

Όσο για την Τάιγκα... η πιο γνωστή disco στην πόλη. Θυμάμαι τι εντύπωση μου έκανε η επιγραφή μπροστά στην Κεντάκυ με το DISCO TAIGA κι από κάτω LASER SHOW... Τότε μάλιστα (mid-80's) υπήρχε μια στήλη στο ΠΟΠΚΟΡΝ που περιείχε τις λίστες των κομματιών με τη μεγαλύτερη αποδοχή απ' τους θαμώνες διαφόρων club και ο dj της Τάιγκα ήταν μέσα στους 20-30 που έστελναν.

Πιάσατε και τα λαιβάδικα!

Παράθεση
το παλιό Monopolio πίσω από την αστυνομία

- Αυτό ήταν club βεβαίως αλλά έκανε και live! Η καλύτερη εμφάνιση απ' όσες έχω δεί για τα "Ξύλινα Σπαθιά" και η πρώτη εμφάνιση απ' τις 300 περίπου που είδα G.G. & the troublemakers (με την αυθεντική σύνθεση όμως  ::)).

- Ο Ταυρί θυμήθηκε και το Dada ψηλά στη Ναπ. Ζέρβα! Φοιτητές κοπανούσαν εκεί, το προλάβαμε στα τέλη του. Έπαιζαν οι τζέδες απ' τις "ταξιαρχίες" (είχαν και φάτσες Πανούση  :P) μς 2 κιθάρες. Απ' τις πιο γνωστές μπάντες τότε στα Γιάννενα. Εκεί είχαμε γνωρίσει και τους μοναδικούς φοιτητές με τους οποίους κάναμε μια... υποτυπώδη παρέα.

- Το club Cosmos (πρώην Κοσμοπολιταν και νυν... Prince Oliver στη Μιχ. Αγγέλου) ωραίο κλαμπάκι που φιλοξενούσε χορούς σχολείων τότε αλλά και διάφορες τοπικές μπάντες.

- Όζον bar, στα Λακκώματα, ροκάδικο που επίσης φιλοξενούσε τοπικές μπάντες.

- Βottom cafe-bar στη Γρ. Σακκά, δίπλα απ' το σημερινό τρουα (και δίπλα, από την άλλη μεριά, ο θρυλικός Μοντελισμός του Κύρου - και μέσα, επί μονίμου βάσεως, δεκάδες επίδοξοι "Γρανάζηδες"  ::)). Επίσης φιλοξενούσε τοπικές μπάντες αν και ήταν περισσότερο του καφέ και του επιτραπέζιου παιχνιδιού.

- Συνηθέστεροι χώροι για χειμερινές συναυλίες τότε, ήταν το Μαντζάτο (για μεγαλύτερα ονόματα), ο κιν/φος Πολυθέαμα (περισσότερο για φεστιβαλ με τοπικές μπάντες), το Παλλάδιο (αξέχαστα live από "Τρύπες", "Λευκή συμφωνία" αλλά και "Υπόγεια Ρεύματα"  %-| μεταγενέστερα) και φυσικά απίστευτος χώρος και για τα τοπικά συγκροτήματα, καθώς και οι καταλήψεις (δίμηνης διάρκειας συνήθως) των Σχολείων (αν και γίνονταν κατά καιρούς κάτι επεισοδιακά σε Λιθαρίτσια, Προσκόπους, Θ.Ε.Η. κ.λπ. απίθανα μέρη  :P).   

Αυτά για την ώρα και έπεται συνέχεια!

Respect στο ποστ του alcoholic. Έτσι ήταν ακριβώς  ::) (γι' αυτό και μεις τώρα τους φερόμαστε έτσι, άιιι... για να μάθουν  :P)

Περιμένω από τους γνωστούς 35+ (δεν έχει σημασία το πόσο +) του φόρουμ, να μοιραστούν μαζί μας καμιά καλή ιστορία!

Παράθεση
Μέσα 80 ...

1. Travellers στη Γ. Σακκά ... δεν έμπαινες μέσα με μαλλί κοντότερο από 25εκ ...
2. Brazil ... στη Κουντουριώτου ... τι να πω ρωτηστε καναν άλλο να σας πει :-)

Υ.Γ. Και τα χανούμια να μαθαίνουν μπάνιο στη λιμν ;-)

Έλα, πες! Εγώ νόμιζα πως η Κουντουριώτου ήταν πεθαμένη τότε! Άσε που για τα χανούμια, εγώ είχα μάθει οτι ένας έμαθε τόσο καλό μπάνιο που επιστρέφοντας στην Αθήνα χτύπησε tatoo "fuck Giannena"  :P

Πες!

Αποσυνδεδεμένος tauri_7

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Τρι 09 Μάρ 2010 09:47 »
Τεράστια μορφή ο Χρηστάκης, γιός του Βαγγελάρα.

Και η κυρά-Αντωνία η μαμά του Χρηστάκη θα συμπλήρωνα εγώ.... :P :P :P :P

- Βottom cafe-bar στη Γρ. Σακκά, δίπλα απ' το σημερινό τρουα (και δίπλα, από την άλλη μεριά, ο θρυλικός Μοντελισμός του Κύρου - και μέσα, επί μονίμου βάσεως, δεκάδες επίδοξοι "Γρανάζηδες"  ::)). Επίσης φιλοξενούσε τοπικές μπάντες αν και ήταν περισσότερο του καφέ και του επιτραπέζιου παιχνιδιού.

Μιχάλη, μήπως εννοείς το cotton club κι όχι Bottom;;; Στη γωνία Σακκά & Ζυγομμάλη.

- Συνηθέστεροι χώροι για χειμερινές συναυλίες τότε, ήταν το Μαντζάτο (για μεγαλύτερα ονόματα), ο κιν/φος Πολυθέαμα (περισσότερο για φεστιβαλ με τοπικές μπάντες), το Παλλάδιο (αξέχαστα live από "Τρύπες", "Λευκή συμφωνία" αλλά και "Υπόγεια Ρεύματα"  %-| μεταγενέστερα) και φυσικά απίστευτος χώρος και για τα τοπικά συγκροτήματα, καθώς και οι καταλήψεις (δίμηνης διάρκειας συνήθως) των Σχολείων (αν και γίνονταν κατά καιρούς κάτι επεισοδιακά σε Λιθαρίτσια, Προσκόπους, Θ.Ε.Η. κ.λπ. απίθανα μέρη  :P).   

Για το Θ.Ε.Η. που αναφέρεις στο τέλος σε ενημερώνω οτι υπάρχει συλλεκτική βιντεοκασέτα με τη συναυλία που είχαν κάνει κάτι απαράδεκτοι τύποι ονόματοι ...CASUS BELLI!!!!! Τους θυμάσαι καθόλου;;; Κάνανε πρόβες σε ένα υπόγειο στη στοά της Ν. Ζέρβα που είναι το ΑΒΑΝΤΑΖ. Ο Θωμάς στα πλήκτρα, ο έτερος Θωμάς στο μπάσο (την Ντόλυ όπως το έλεγε), ο Αλέξης στην κιθάρα, ο Άκης στα τύμπανα και στα φωνητικά .........

κυρίες και κύριοι......... ο        Μikkael_Sin........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος yazid

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Τρι 09 Μάρ 2010 10:01 »
Cotton Club.Περάσαν τα χρόνια.
Εκείνα τα παλιά χρόνια (μέσα-τέλη 90's) πηγαίναμαν και ΠΥΛΗ.Για καφέ απόγευμα και για ποτό το βραδάκι.

Αποσυνδεδεμένος centervak

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Τρι 09 Μάρ 2010 10:10 »
παιδιά εγώ δε θα ξεχάσω και τα καλοκαίρια στη Προβα. Από τα καλύτερα καλοκαιρινά (κ χειμωνιατικα) μαγαζιά για μένα. Ωραίος κόσμος ωραία μουσική κ πολύ κέφι. :P :P

Συνδεδεμένος SirBak

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Τρι 09 Μάρ 2010 12:33 »
Θυμαται κανεις το Διατηρητεο?
Πηγαινες για Κυριακατικο καφεδακι με θεα τη λιμνη,και ξαφνικα,κατεβαζαν κουρτινες,κλειναν φωτα,τερμα μουσικη,τα χαλωνια πανω στα τραπεζια και απο καφε γινοταν κλαμπ μεσα στο καταμεσημερο  :P
Επισης και στο Ακταιον εζησα ωραιες στιγμες....
Και φυσικα θα συμφωνησω και με προλαλησαντες οτι το πιο ιδιαιτερο κλαμπ ολων των εποχων ηταν το παλιο Μονοπωλειο που το κατεδαφισαν.... >:(

• Hero Member
  • ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Τρι 09 Μάρ 2010 12:34 »
Cotton Club, σωστά  8)
Πιό πρίν λεγόταν Le Palmiere, κυριλέ piano bar, πιό κυριλέ από τo Vienna στην στοά Ορφέα, και πολύ πιό πρίν εκεί ήταν το Cactus ή Kaktus.
O Μοντελισμός στην Γρ. Σακκά, δίπλα στο Trois, είναι το μαγαζί που ήταν πρίν το Travellers Inn  ;)  H βιτρίνα και τα αλουμίνια είναι ακόμη από τότε  ;) ενώ μέσα, στο πάτωμα φαίνονται ακόμη οι τρύπες από τα σκομπώ...

Το Cosmopolitan πρίν γίνει κλαμπάκι, ήταν κλασσική καφετέρια.

Ψηλά τώρα, απέναντι από την Στρατολογία στο στενό, κυριλέ pub με το συντριβάνι στην μέση, ονόματι Edelweis
Κάπου εκεί ήταν και το άλλο, με την αυλή πίσω και τραπέζοκαρέκλες στύλ πανηγύρι...  έλα που δεν θυμάμαι το όνομα  :-?

Ξανά ηλεκτρονικά, ο Μaκρής στον μώλο, πρίν γίνει cafe  ;)

Kαλούτσιανη μεριά, Disco 21.

...και ένα τελευταίο για τώρα, όσοι πηγαίνανε Πολυκλαδικό, σκασιαρχείο απέναντι και καφέ στην κυρά Αγλαϊα  8)

ΜΚΚΕΓ ΣΛΚ

• Hero Member
  • ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Τρι 09 Μάρ 2010 12:36 »
Πρέπει να τα συγκεντρώσουμε αυτά όπως είπε και ο Μιχάλης...

Το Βουνό άνοιξε με: 98, Mercedes, Αίολος, After και School Bar  ;)

ΜΚΚΕΓ ΣΛΚ

• Hero Member
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Τρι 09 Μάρ 2010 15:51 »
Παράθεση
Μιχάλη, μήπως εννοείς το cotton club κι όχι Bottom;;; Στη γωνία Σακκά & Ζυγομμάλη.

To cotton club φυσικά! Χαχαχαχαχα  :P

Δεν ξέρω τι λες για τους C.B. Άκη μου αλλά ήταν γαμώ τις μπάντες... άλλο που τους έφαγαν τα κυκλώματα  ::) Επίσης, Ντόλυ ήταν το παλιό μΠΑΣο του φευγάτου. Το καινούριο το είχε βαφτίσει Ναβουχοδονόσορα...

Αυτές ήταν εποχές!

Συμπληρώνω επίσης πως live γίνονταν και στην ΠΥΛΗ (απέναντι απ' την πύλη του κάστρου) μέχρι που έκλεισε (σαφώς μεταγενέστερα απ' τα προηγούμενα).

Υ.Γ. Γράψτε καμιά λεπτομέρεια παραπάνω για τα μαγαζιά, να καταλαβαίνουμε και... να μαθαίνουμε!

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Τρι 09 Μάρ 2010 19:38 »
                                                                   ΕΡΩΤΗΣΗ

Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ. Κάπου το 1994-95 είχα πάει σε συναυλία των dirty saints σε συναυλιακό χώρο κάπου στην Κιάφα. Πως λεγόταν αυτός ο χώρος? τι απέγινε? την επόμενη μέρα ποιοί παίζανε? οι nightstalker ή οι bocomolech?

Λοιπόν mikkael sin, tayri 7,alcoholic, mastak αλλά και οι άλλοι, σε αυτό το ποστ πραγματικά ζωγραφίζετε. Γράψτε όμως και καμια λεπτομέρεια παραπάνω όπως λέει και ο mikkael sin.
Πραγματικά έχουμε πολλά κοινά βιώματα. Αναλυτικά στα επόμενα ποστ για τον καθένα ξεχωριστά.

Υ.Γ. Μάλλον θα χρειαστεί ο καθένας μας να γράψει πολλά ποστ