Το συγκεκριμένο τοπικ είναι εκπληκτικό!
Πιστεύω πως δεν πρέπει να γίνονται απλές αναφορές σε μαγαζιά. Ανοίγουμε έναν κατάλογο και βλέπουμε τις ταμπέλες
Το θέμα είναι να επεκτεινόμαστε και λίγο!
Δε χωράνε όλα σε ένα ποστ, οπότε μερικές αναφορές σ' αυτά που βλέπω και μου 'ρχονται στο μυαλό:
Από μπιλιάρδα-ηλεκτρονικά...
- Βαγγελάρας φυσικά (ή αλλιώς "πατίνια") απέναντι απ' το Κάστρο. "Πατίνια" εξ' αιτίας της πίστας που είχε για πατινάζ (με ρόδες ωρέ, τι πάγο; αυτός ήταν για τα ουίσκια μαναχά). Μέσα, ο μικρός Χρηστάκης μάθαινε κιθάρα σε μια αρχαία Σπανιόλα που σαν ξεδοντιάρα πόρνη τς είχαν απομείνει 2 χορδές. Μετέπειτα έγινε μεγάλος και τρανός με τους Δαναούς ενώ σήμερα διατηρεί κατάστημα με παραδοσιακά είδη-γλυκά, στο Νησί
Τεράστια μορφή ο Χρηστάκης, γιός του Βαγγελάρα.
- Ρόλλινγκ (αργκό: "Ρόλια"), στη στοά Κεντάκυ, δίπλα απ' την Τάιγκα. Καταθέσαμε πολλές δρασμές στο κύριο Λουκά αλλά... μάθαμε μπιλιάρδο. Οι μουσικές του μαγαζιού... φουλ της 80λας, προσέδιδαν μια ξεχωριστή χλιδή στο χώρο. Πολλά τραπέζια μπιλιάρδου και στο βάθος κήπος (με τραπεζάκια πινγκ πονγκ).
- Ομόνοια, η κλασσικότερη όλων, στα υπόγεια του σημερινού public τα μπιλιάρδα και στο ισόγειο τα ηλεκτρονικά. Μέγαρο "Χατζή". Εκεί πήγαιναν παιχταράδες (και στα Ρόλια επίσης). Χαζεύαμε με τις ώρες... Ίσα ίσα προλάβαμε τα τελευταία χρόνια που στην περιοχή επικρατούσε μια γενικότερη... "τρομοκρατία"!
- Το "9", χωρίς φανέλα αλλά με τον κυρ-Γιώργο ακμαίο και το αρχαιότερο σύστημα καταγραφής και υπολογισμού χρόνου-αντιτίμου. Παίζει να ήταν χειροκίνητο (τύπου άβακα). "Αυριανιστής" ο κυρ-Γιώργος, πολλά γέλια. Το πιό σκοτεινό (από άποψη φωτισμού, μην παρεξηγηθεί το μαγαζί) μπιλιαρδάδικο.
- Borsellino (όχι στην Αγ. Βαρβάρα) στη Στοά Ορφέα στο υπόγειο (πού αλλού;) εκεί που πρέπει να έχει γυμναστήριο σήμερα. Απαράδεκτα τραπέζια και στέκες, δεν το συνηθίζαμε. Και χαμηλού επιπέδου κόσμος κατά κανόνα, απαπαπαπα...
- Dion στο τέρμα Δωδώνης, ήμουν μεγάλος όταν άνοιξε, ας μας πεί κανένας άλλος γιατί δεν το ήξερα καθόλου.
- Κούτσικος, κλασσικά ηλεκτρονικά πίσω απ' τη Νομαρχία με πολύ κόσμο που τάιζε μηχανάκια.
SAKIS το καλύτερο τσιζ πανελληνιώς
Το καλύτερο σαντουιτσάδικο πανελληνίως θα συμπλήρωνα! Όλα τα σαντουιτς (burger, toast κλπ) ψημένα στην πλάκα. Υπεράψογα... Εκεί έφαγα πρώτη φορά και... ατομική πίτσα, εκείνη την ιδιαίτερη τη γαμάτη... που δε βρήκα αλλού.
Χαμός στο Canadian στη Ναπ. Ζέρβα, κυρίως με τις ατομικές που είχε στη βιτρίνα σαν μποτάκια σ' εκπτώσεις. Δυστυχώς δεν υπάρχει πια...
Για ΤΣΙΖ στα Steer's απο τους "Ela boy brothers" ... Jimmy και Gus ...
Οι οποίοι παρεμπιπτόντως ήταν οι πρώτοι στα Γιάννενα που έβαλαν κέτσαπ και μουστάρδα στο πιτόγυρο, αποκτώντας έτσι φανατικούς φίλους αλλά κι εχθρούς
Άλλοι δλδ έτρωγαν φανατικά εκεί κι άλλοι δε ζύγωναν!
μ'διαφεύγει το όνομα τώρα, του Κοντού ντέ!!!
Ο Κοντός ήρθε γήπεδο πριν κανα δίμηνο κι η 4άρα που άρπαξε δεν τ' διέφυγε ντιπ. Ξες πώς τη θυμάται?
Υπενθύμισε το Ταυρί, το castillo λες, που ήταν πολύ της μόδας κάτι φεγγάρια μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '90 (εκεί που βρίσκεται σήμερα η μπυραρία Τζαζ).
Στην παιδική μου ηλικία είχα επισκεφθεί με πατέρα Τάιγκα και Roof Garden
Το roof garden ήταν επίσης πολύ της μοδός τότε αλλά για μεγαλύτερες ηλικίες... Κι εγώ με μεγάλους είχα πάει και πραγματικά είχα εντυπωσιαστεί, περισσότερο από καθετί άλλο στην πόλη. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί σταμάτησε να σημειώνει επιτυχία το μαγαζί... Είναι φορές που πίνουμε καφέ 2-3 άτομα μόνο κι ας έχει τέτοια απίστευτη θέα. Για βραδιές Καλοκαιριού είναι σουπερ...
Όσο για την Τάιγκα... η πιο γνωστή disco στην πόλη. Θυμάμαι τι εντύπωση μου έκανε η επιγραφή μπροστά στην Κεντάκυ με το DISCO TAIGA κι από κάτω LASER SHOW... Τότε μάλιστα (mid-80's) υπήρχε μια στήλη στο ΠΟΠΚΟΡΝ που περιείχε τις λίστες των κομματιών με τη μεγαλύτερη αποδοχή απ' τους θαμώνες διαφόρων club και ο dj της Τάιγκα ήταν μέσα στους 20-30 που έστελναν.
Πιάσατε και τα λαιβάδικα!
το παλιό Monopolio πίσω από την αστυνομία
- Αυτό ήταν club βεβαίως αλλά έκανε και live! Η καλύτερη εμφάνιση απ' όσες έχω δεί για τα "Ξύλινα Σπαθιά" και η πρώτη εμφάνιση απ' τις 300 περίπου που είδα G.G. & the troublemakers (με την αυθεντική σύνθεση όμως
).
- Ο Ταυρί θυμήθηκε και το Dada ψηλά στη Ναπ. Ζέρβα! Φοιτητές κοπανούσαν εκεί, το προλάβαμε στα τέλη του. Έπαιζαν οι τζέδες απ' τις "ταξιαρχίες" (είχαν και φάτσες Πανούση
) μς 2 κιθάρες. Απ' τις πιο γνωστές μπάντες τότε στα Γιάννενα. Εκεί είχαμε γνωρίσει και τους μοναδικούς φοιτητές με τους οποίους κάναμε μια... υποτυπώδη παρέα.
- Το club Cosmos (πρώην Κοσμοπολιταν και νυν... Prince Oliver στη Μιχ. Αγγέλου) ωραίο κλαμπάκι που φιλοξενούσε χορούς σχολείων τότε αλλά και διάφορες τοπικές μπάντες.
- Όζον bar, στα Λακκώματα, ροκάδικο που επίσης φιλοξενούσε τοπικές μπάντες.
- Βottom cafe-bar στη Γρ. Σακκά, δίπλα απ' το σημερινό τρουα (και δίπλα, από την άλλη μεριά, ο θρυλικός Μοντελισμός του Κύρου - και μέσα, επί μονίμου βάσεως, δεκάδες επίδοξοι "Γρανάζηδες"
). Επίσης φιλοξενούσε τοπικές μπάντες αν και ήταν περισσότερο του καφέ και του επιτραπέζιου παιχνιδιού.
- Συνηθέστεροι χώροι για χειμερινές συναυλίες τότε, ήταν το Μαντζάτο (για μεγαλύτερα ονόματα), ο κιν/φος Πολυθέαμα (περισσότερο για φεστιβαλ με τοπικές μπάντες), το Παλλάδιο (αξέχαστα live από "Τρύπες", "Λευκή συμφωνία" αλλά και "Υπόγεια Ρεύματα"
μεταγενέστερα) και φυσικά απίστευτος χώρος και για τα τοπικά συγκροτήματα, καθώς και οι καταλήψεις (δίμηνης διάρκειας συνήθως) των Σχολείων (αν και γίνονταν κατά καιρούς κάτι επεισοδιακά σε Λιθαρίτσια, Προσκόπους, Θ.Ε.Η. κ.λπ. απίθανα μέρη
).
Αυτά για την ώρα και έπεται συνέχεια!
Respect στο ποστ του alcoholic. Έτσι ήταν ακριβώς
(γι' αυτό και μεις τώρα τους φερόμαστε έτσι, άιιι... για να μάθουν
)
Περιμένω από τους γνωστούς 35+ (δεν έχει σημασία το πόσο +) του φόρουμ, να μοιραστούν μαζί μας καμιά καλή ιστορία!
Μέσα 80 ...
1. Travellers στη Γ. Σακκά ... δεν έμπαινες μέσα με μαλλί κοντότερο από 25εκ ...
2. Brazil ... στη Κουντουριώτου ... τι να πω ρωτηστε καναν άλλο να σας πει :-)
Υ.Γ. Και τα χανούμια να μαθαίνουν μπάνιο στη λιμν ;-)
Έλα, πες! Εγώ νόμιζα πως η Κουντουριώτου ήταν πεθαμένη τότε! Άσε που για τα χανούμια, εγώ είχα μάθει οτι ένας έμαθε τόσο καλό μπάνιο που επιστρέφοντας στην Αθήνα χτύπησε tatoo "fuck Giannena"
Πες!