Μόλις τιτίβισε ο Τσάβες στο τουίτερ:
Σε
ελεύθερη μετάφραση με τα πτωχά ισπανικά που ξέρω.
Γράφω αυτές τις γραμμές για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα που ψευδώς γράφονται για το άτομό μου και τις πράξεις μου.
Αρχικά, να ξεκαθαρίσω ότι το ταξίδι μου στην Αθήνα δεν έγινε για να μιλήσω με την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ.
Είναι αλήθεια ότι έκανα διαμαρτυρία(
σ.σ. μάλλον εννοεί την προσφυγή) προς τον Πρόεδρο της ομάδας μιας και βαρέθηκα τα τόσα ψέμματα και τις υποσχέσεις που μου έδωσαν κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην ομάδα.
Επειδή διεκδίκησα αυτά που δικαιούμουν έχω κριθεί άσχημα, χωρίς να έχουν γνώση όλων των γεγονότων που συνέβησαν.
Ζητώ συγγνώμη απ' τον κόσμο του ΠΑΣ, αλλά κουράστηκα απ' τις ψεύτικες υποσχέσεις του Προέδρου και του Γεν. Αρχηγού.
Πιθανότατα πολλοί δεν θα καταλάβουν τη θέση μου, αλλά είναι δύσκολο να βρίσκομαι μακριά απ' τη χώρα μου και κυρίως την οικογένειά μου.
Έχω κάνει πολλές θυσίες ήδη μένοντας μακριά (σ.σ. εννοεί απ' την Αργεντινή).
Πλέον λαχταρώ και θέλω να αγωνιστώ στη χώρα μου.
Κριστιάν Τσάβες.
Όλα τα τουιτς μαζεμένα, αν έκανα κάποιο λάθος, να με διορθώσετε:
Escribo estas líneas para dejar muchas cosas en claro ya que se están hablando muchas mentiras sobre mis actos y mi persona !!
En primer lugar dejo claro que en ningún momento viaje a Atenas ni mucho menos eh hablado con el equipo AEK ni con PAOK.
Es verdad que realice una denuncia a mi PRESIDENTE y DIRECTOR, ya que me he cansado de tantas MENTIRAS y PROMESAS que me han dicho a lo largo de mi permanencia
Por reclamar mis derechos se me juzga de mala manera sin saber bien lo que realmente ocurrió.
Pido disculpas a la gente del PAS pero me he cansado de tantas MENTIRAS Y FALSAS PROMESAS DE NUESTRO PRESIDENTE Y DIRECTOR
Quizá muchos no entiendan mi postura, pero es muy difícil estar lejos de mi país y sobre todo de mi familia.
He hecho mucho sacrificio estando lejos y encima que no cumplan con lo que me corresponde me resulta muy triste.
Hoy anhelo y quiero volver a jugar en mi país..
Cristian chavez !!!