Αποστολέας Θέμα: FIFPro: Μην πηγαίνετε στην Ελλάδα γιατί κινδυνεύετε να μείνετε απλήρωτοι!  (Αναγνώστηκε 1337 φορές)

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.613
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
soccerplus.gr



Ημερομηνία: 21 Αυγούστου, 2013 19:00

Ακόμα ένα "χαστούκι" ήρθε να αναδείξει το εργασιακό καθεστώς σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, με τον διεθνή οργανισμό FIFPro που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε παγκόσμιο επίπεδο.

H FIFPro συμβουλεύει όλους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να είναι πολύ επιφυλακτικοί προτού υπογράψουν συμβόλαιο με νέο σύλλογο.  Η FIFPro δίνει αρνητική εισήγηση στους παίκτες  που επιθυμούν να υπογράψουν με συλλόγους στην Κύπρο, της Ελλάδα ή την Τουρκία, ειδικά σε εκείνους που δεν αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίωση που υπάρχει στο επίσημη ιστοσελίδα της παγκόσμιας ένωσης των ποδοσφαιριστών η κατάσταση περιγράφεται ως εξής: «τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που οι σύλλογοι ξεκινούν την αναζήτηση νέου αίμματος και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές αναζητούν αλλαγή συλλόγων. Οι σύλλογοι κάνουν το πιθανότερο δυνατό ώστε να κερδίσουν τους παίκτες, προσφέροντάς τους υπέρογκους μισθούς, ένα σπίτι πολυτελείας, φιλόδοξα σχέδια, μπόνους για την υπογραφή συμβολαίου, μπόνους ή ποσοστό από το κέρδος σε μελλοντική μεταγραφή.

Δυστυχώς, η FIFPro ανακάλυψε πως πολλοί σύλλογοι δεν κρατούν τις υποσχέσεις τους.

Γενικά, μετά από λίγους μήνες, ο σύλλογος καταλήγει να ξεμένει από οικονομικούς πόρους, έτσι ο παίκτης χρειάζεται να περιμένει μήνες να πληρωθεί τους μισθούς του. Πολύ συχνά δεν πληρώνεται ποτέ. Κάποιοι παίκτες εξαναγκάζονται να εκδιωχθούν από τα σπίτια τους επειδή ο σύλλογος δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει το ενοίκιο και τα μπόνους δεν αναφέρονται ξανά.

Ενας παίκτης που τα έχει χάσει όλα μένει χωρίς άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει μακροχρόνιες νομικές διαδικασίες μέσω της προσφυγής στο όργανο Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών (FIA DRC), προκειμένου να πάρουν εκείνα που δικαιούνται:  Τον μισθό του. Μερικές φορές αυτό είναι αδύνατο να γίνει επειδή εν τω μεταξύ ο σύλλογος έχει κυρήξει πτώχευση».

Στη συνέχεια η FIFPro συμβουλεύει τους ποδοσφαιριστές ότι προτού υπογράψουν ένα συμβόλαιο, θα πρέπει να βρουν πληροφορίες από τα εθνικά σωματεία ποδοσφαιριστών σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο και τη χώρα.

H FIFPro κυρίως επιθυμεί να προειδοποιήσει παίκτες και σωματεία σχετικά με την κακή συμπεριφορά συλλόγων στρην Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία.

Η Κύπρος εδώ και χρόνια διατηρεί την πρώτη θέση, με ευρεία διαφορά, σύμφωνα με τον αριθμό προσφυγών στο FIFA DRC, ενώ Ελλάδα και Τουρκία είναι πολύ κοντά μεταξύ τους στη δεύτερη θέση. Στις τρεις αυτές χώρες, ο αριθμός των προσφυγών αυξάνεται κάθε χρόνο.

Οι μοναδικές εξαιρέσεις αφορούν τους συλλόγους εκείνους που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: Αυτοί οι σύλλογοι αποδέχονται το σύστημα αδειοδότησης της UEFA, το οποίο μειώνει τους κινδύνους.

Η FIFPro έμαθε πως η FIFA πρόσφατα προέκτεινε τα νομικά τμήματα, ελπίζοντας πως με αυτό τον τρόποθα μπορεί να επιλύει ταχύτερα πολλές προσφυγές. H FIFPro είναι ευχαριστημένη που η FIFA δείχνει διατεθημένη να αφιερώσει περισσότερες πηγές για την επίλυση τέτοιων θεμάτων.

Όμως, ταυτόχρονα, η FIFPro είναι επιφυλακτική για τις απαιτήσεις της απόφασης: Εναν τεράστιο αριθμό από άλυτες υποθέσεις προσφυγών απαιτούν την εμπλοκή νέων δικηγόρων.

Ο αριθμός των υποθέσεων που χειρίζεται το FIFA DRC είναι μόνο ένα μικρό μέρος των πραγματικών προβλημάτων. Το FIFA DRC χειρίζεται μόνο αντιδικίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να προσφύγουν στη FIFA και οι εναλλακτικές επιλογές τους είναι πολύ περιορισμένες σε διεθνή επίπεδο.

Από την άλλη, πολλά προβλήματα λύνονται από την παρέμβαση, για παράδειγμα, των εθνικών σωματείων ποδοσφαιριστών.

Μην πηγαίνετε σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία

Το WCS, η ολλανδική ένωση των παικτών με συμβόλαιο, έχει συμβουλεύσει τους ποδοσφαιριστές να μην πηγαίνουν στην Κύπρο, την Ελλάδα ή την Τουρκία. «Μην το κάνετε!» ήταν η προειδοποίηση του διευθυντή, Λούις Εβεραρντ, στους παίκτες. Κατά την άποψη του, τουλάχιστον το 50% των ποδοσφαιριστών από την Ολλανδία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε αυτές τις χώρες με τη μη πληρωμή των μισθών τους.

Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.800
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
ΚΑΝΕΝΑΣ επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, δεν έχασε χρήματα ΠΟΤΕ!!!
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος New

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 13.652
  • 0
    • Προφίλ
Παράθεση
"Γιατί δώσαμε οδηγία να προσέχουν την Ελλάδα"
http://www.sport24.gr/football/Kosmos/giati_dwsame_odhgia_na_prosexoyn_thn_ellada.2380617.html?service=print

(...)
Ο Λουίς Έφεραρντ παραδέχεται πως το πρόβλημα είναι πολύπλοκο εξ ου και η πρόθεση της FIFA να δώσει συγκεκριμένες λύσεις στο πρόβλημα μετά από πιέσεις της FIFPro.

Μάλιστα σε χώρες όπως η Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο υπογράφονται τα συμβόλαιο προτείνοντας διαφορετική φόρμουλα.

"Η Eπιτροπή Επίλυσης Διαφορών της  FIFA (DRC) χειρίζεται περίπου 200 προτάσεις ετησίως. Αλλά νομίζω ότι υπάρχουν σίγουρα αρκετές εκατοντάδες αιτήσεις στα γραφεία της FIFA για διακανονισμό.

Η Eπιτροπή Επίλυσης Διαφορών έχει βελτιωθεί, αλλά, δυστυχώς, οι σύλλογοι παρουσιάζονται όλο και πιο 'δημιουργικοί' και 'μελετημένοι'.

Ωστόσο, η FIFA έχει υποσχεθεί να διορίσει περισσότερους δικηγόρους. Προσπαθούν να συστήσουν το μίνιμουμ απαιτήσεων και τυποποιημένα συμβόλαια στις χώρες αυτές (Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία).

Τι θα συμβεί όμως εάν δεν ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις; Επί τη ευκαιρία: η κυπριακή λίγκα ζήτησε από την FIFA ακόμη και να της να επιτρέψει να πληρώσει σε 24 δόσεις.

Μπορείτε να το διαβάσετε στην ιστοσελίδα της FIFPro.
Παράθεση
Η ΚΟΠ προσπάθησε να πείσει τη FIFA ότι οι πρόσφατα απροσδόκητες και απρόβλεπτες εξελίξεις στην οικονομία της Κύπρου - δηλαδή τις εγγυήσεις που αφορούν σε καταθέσεις στις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας και των αυστηρών περιορισμών στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές - έχουν οδηγήσει τα κυπριακά σωματεία σε αυτές τις δυσμενείς συνέπειες και προς το παρόν είναι σχεδόν ανίκανοι να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τις αποφάσεις της FIFA DRC.

Η ΚΟΠ πρότεινε στη FIFA να αποκλίνει από τους κανονισμούς και από την πολιτική της σχετικά με την εκτέλεση των αποφάσεων της FIFA DRC την αποπληρωμή σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Ωστόσο από πλευράς της η FIFPro κατανοεί τη δύσκολη οικονομική θέση στην οποία περιήλθαν τα κυπριακά σωματεία, αλλά αυτό δεν οφείλονται στην οικονομική κρίση και μόνο.

Από την αρχή της δημιουργίας της FIFA DRC το 2002 και μετά, εξάγεται το συμπέρασμα το οποίο λέει ότι τα κυπριακά σωματεία δεν σέβονται τα συμβόλαια των παικτών . Είναι γεγονός ότι τα τελευταία δώδεκα χρόνια, η Κύπρος έχει ένα από τα χειρότερα ιστορικά σχετικά στη μη καταβολή μισθών . Εκατοντάδες επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουν πέσει θύματα αυτής της τακτικής.   

Η FIFPro αρνείται να αποδεχθεί αυτό το είδος της κακοδιαχείρισης των σωματείων και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποφευχθεί και να ληφθεί σοβαρά υπόψη, παρά τις προτάσεις που έγιναν από την ΚΟΠ.

Wil van Megen (νομικός σύμβουλος της FIFPro): « Μιλάμε για παίκτες, οι οποίοι δεν έχουν λάβει τους μισθούς τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, που περίμεναν για μήνες, μερικές φορές ακόμη και χρόνια ώσπου να ληφθεί μία τελική απόφαση της FIFA DRC , προκειμένου να λάβουν αυτά που δικαιούνται. Και τώρα, η ΚΟΠ  θέλει οι παίκτες της να περιμένουν ακόμα περισσότερο και με μια ρεαλιστική πιθανότητα να μην λάβουν στο τέλος τίποτα από αυτά που τους οφείλονται.

Αυτό είναι κάτι FIFPro ποτέ δεν θα εγκρίνει.

(μετάφραΖη)

Ένα αυστηρό σύστημα αδειοδότησης ενδεχομένως να αποτελέσει σανίδα σωτηρίας αναφορικά με τις παρατυπίες και την αναξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος.

"Τι θα βοηθήσει; Η πρότασή μου: Ένα πολύ αυστηρό σύστημα αδειοδότησης, όπως το γνωρίζουμε στην Ολλανδία. Με άλλα λόγια, μπάτζετ τα οποία θα καλύπτονται.

Επίσης, πρόστιμα και αφαίρεση βαθμών σε περιπτώσεις όπου υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή μισθών και συνεχιζόμενη κακή συμπεριφορά του συλλόγου με αποκορύφωμα την καταγγελία της άδειας.

Σημειωτέον, πως υπάρχουν ακόμη σύλλογοι όπου οι ποδοσφαιριστές πρέπει να πλύνουν τα ρούχα της προπόνησης ή των αγώνων στο σπίτι επειδή δεν υπάρχει νερό στην ομάδα.

Είναι γεγονός πως το οι μισές από το σύνολο των αποφάσεων της  Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών της  FIFA (DRC) ετησίως αφορούν αυτές τις τρεις χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία).

Ένα καλό συμβόλαιο αποτελεί απαραίτητη βάση. Έτσι με το κόνσεπτ που παρουσιάζεται θα πρέπει το συμβόλαιο να ελέγχεται προσεκτικά και να προσαρμοστεί σε αυτές τις καταστάσεις.

Εκκεντρικές διατάξεις πρέπει να διαγραφούν. Οι όποιες προσθήκες πρέπει να αποτελέσουν αναπόσπαστο μέρος της συμφωνίας.

Και αν είναι δυνατόν, θα πρέπει ένα σημαντικό μέρος του μισθού να καταβάλλεται εκ των προτέρων. Μακάρι με αυτό τον τρόπο να περιοριστεί η ζημιά. Πραγματικές εγγυήσεις δεν μπορούν να δοθούν".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κύπρο οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας διαθέτουν το υψηλότερο ποσοστό σε ξένους ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη καθώς φτάνει στο 74,2%, ενώ στην Τουρκία το ποσοστό αγγίζει στο 51%. Αντίθετα στην Ελλάδα κυμαίνεται στο 35%.

Όπως και να έχει, έχει ... η ΠΑΕ θα πρέπει να είνα "τζάμι" στις 31/12/2013, για τις 31/03/2014 ... ούτε λόγος.
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς