Λυπάμαι πολύ που κάνω το πρώτο μου ποστ στην -ανανεωμένη- πιο αισιόδοξη κυανόλευκη γωνιά, υπό αυτές τις συνθήκες.
Όμως, όποιος άκουσε τη χθεσινή εκπομπή του Σούπερ-ΦΜ πρέπει να έχει περιέλθει σε αρκετή περισυλλογή με τα τεκταινόμενα γύρω απ' την ομάδα.
Μέχρι στιγμής, πίστευα ότι ο ξεπεσμός της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 προκαλούνταν απ' την ίδια την ΠΑΕ 1966. Χτες, λοιπόν, βάλθηκαν όλοι να μας αποδείξουν ότι όσο επικίνδυνος είναι ο Αρτινός Κροίσσος για τον ΠΑΣ, άλλο τόσο είναι κι αυτή η παπαριά που λέγεται "Σύνδεσμοι φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα".
Πραγματικά, τέτοιος οπαδικός ξεπεσμός δε νομίζω ότι υπάρχει πουθενά. Ακόμα και στα πιο μπουρδέλα ομάδες.
Η σιχαμάρα που ένιωσα ακούγοντας διαδοχικά όλους τους εκπροσώπους των συνδέσμων να συζητάνε, όχι για το καλό της ομάδας, όπως πρέπει να κάνουν οι σύνδεσμοι, αλλά για ...το ποιος την έχει μεγαλύτερη ...την οπαδική συνείδηση κλπ κλπ.
Καταμερισμός ευθυνών από όλους. Ανάληψη ευθυνών από κανέναν. Οι Νεφελίμ φταίνε για όλα.
Οι σύνδεσμοι για όλες τις ομάδες, έχουν δημιουργηθεί για ένα σκοπό: Να υπηρετούν και να προστατεύουν τα συμφέροντα της ομάδας τους και να εξυπηρετούν-διευκολύνουν τα μέλη τους, σε θέματα σχετικά με την ομάδα.
Ε, λοιπόν, χτες ούτε ένας δε μίλησε για κάτι απ' τα παραπάνω. Παρά μόνο για θέματα, που στην τελική, δεν ενδιαφέρουν το μέσο οπαδό.
Για την ομάδα τίποτα! Τίποτα!
Πρώτα υποστηρίζουμε το σύνδεσμο και μετά την ομάδα!
Ο μέσος φίλαθλος όχι απλά έχει κουραστεί απ' αυτό, αλλά τους έχει σιχαθεί πλέον... Και σιγά σιγά θα τους ξεβράσει στο περιθώριο...Με τον τρόπο του.
Δε ξέρω πια τι άλλο να πω. Έχω αρχίσει να τα αντιμετωπίζω όλα πιο επιφανειακά, για να μη χαλάω τη διάθεσή μου για παπαριές.
Κλείνοντας, ένα παραδειγματάκι για την ασχετοσύνη μας:
Αυτός που μπήκε στο ταρτάν στο ματς με τον Άρη για να πάρει το πανό των Αριανών, μάλλον αγνοεί αν η μπάλα έχει μέσα αέρα ή σκατά. Διέκοψε το παιχνίδι την ώρα που ο Αναστό είχε βάλει τον Άρη στην περιοχή του. Είμαι κατά 95% σίγουρος ότι μέχρι το 65' θα τους είχαμε βάλει όχι 1, αλλά 2 γκολ. Αλλά είμαστε τόσο ντενεκέδες, τόσο άμπαλοι, τόσο άσχετοι και τόσο επικίνδυνοι, που αν πέσει η ομάδα, θα έχουμε βάλει κι εμείς το λιθαράκι μας...
Αυτά.
Υ.Γ.1 Αλήθεια, οι μισοί απ 'αυτούς που έκαναν παρέμβαση χτες στην εκπομπή, ξέρουν ότι σήμερα παίζουμε Κύπελλο; Ξέρουν τη μισή 11άδα; Ξέρουν πόσους βαθμούς έχουμε και ποια ματς ακολουθούν; Εντελώς ρητορική απορία.
Υ.Γ.2 Είμαι εντελώς αντίθετος με την ποδοσφαιρική φιλοσοφία και αντιμετώπιση του Αναστό για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, αλλά πλέον έχω εναποθέσει όλες μου τις ελπίδες σ' αυτόν, γιατί μόνο αυτός φαίνεται να το πιστεύει και να το θέλει πραγματικά να παραμείνουμε. Καλή επιτυχία, Νικόλα. Βαθμό-βαθμούς. Κι εγώ μόνο το νοσοκομείο ξέρω "Σωτηρία". Γάμησέ τα όλα και όλους.
Υ.Γ.3 Πάμε να διαβάσουμε, να περάσουμε κανά μάθημα, γιατί αυτοί ...τα 'χουν σιασμένα.
Υ.Γ.4 Αχιλλέα, μη τους κάνεις τη χάρη. Άλλαξε υπογραφή πλιζ και γράφτους στα παπάρια σου.
Υ.Γ.5 Μεγειά το νέο φόρουμ! Που να συμπληρωθεί και το υπόλοιπο 78%!