Ψύχραιμα και χωρίς κορώνες , η άποψή μου συνολικά για τις αδειοδοτήσεις ,σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε (?)έως τώρα .
Κατ ' αρχήν πρόκειται για μια ξεκάθαρη αποτυχία της Διοίκησης να μαζέψει τα της ομάδας σε βαθμό που να μπορεί να αδειοδοτηθεί , αδιαφορώντας ακόμη και για τους ιδαίτερα και ενδεχομένως επιλεκτικά ''σχολαστικούς'' , όπως ο Δημητρίου και ο κάθε Δημητρίου . Τρία χρόνια (!!!)είναι πάρα πολλά κύριε Χριστοβασίλη ...
Όσο για τις ομάδες που τα ''κατάφεραν'' ? Σκανδαλώδης και με πολιτικό/ψηφοθηρικό ίσως υπόβαθρο δείχνει η απόφαση για τον ΠΑΟ , την ομάδα με τις περισσότερες μάλλον βεβαιωμένες ( τεράστιες) οφειλές ,τουλάχιστον προς πρώην υπαλλήλους/ποδοσφαιριστές .Για το εάν καταφερει να πείσει και την UEFA ( θα χρειαστεί ? ) ότι πιθανό έσοδο αποτελεί και ο ...διαφημιστικός χρόνος του ΣΚΑΙ όπως είπαν πέρυσι, δεν είμαι καθόλου σίγουρος .
Θα έλεγα ακριβώς το ίδιο και για τον ΠΑΟΚ , απλά εδώ ίσως έπαιξε ρόλο ( όχι πρωτεύοντα φυσικά αλλά ως επίφαση ) η συνέπεια Σαββίδη στις συνεχής και τεράστιες αυξήσεις του Μ.Κ . , όπως πχ η τελευταία των 15 εκ. Ο Δώνης εξοφλήθηκε άμεσα μετά την απόφαση του δικαστηρίου οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα .
Λεβαδειακός ( respect ) και Πανθρακικός αποτελούν αίνιγμα , για την Ξάνθη , Ατρόμητο και Τρίπολη αναμενόμενο , ενώ η Καλλονή θα έπαιρνε άδεια ακόμη και εάν ο φάκελλός της είχε ... παιδικές ζωγραφιές και λίστες αγορών για το super Market .Fair enough κατά την γνώμη μου , για μια ομάδα που λόγω ολιγωρίας των πάντων έπαιξε 34 ματς εκτός έδρας , έκανε τα διπλάσια έξοδα μετακινήσεων και διαμονής , και οι ποδοσφαιριστές της δεν είχαν καν ...μόνιμη κατοικία !
Τι σημαίνει η ( έως τώρα ) ΜΗ αδειοδότηση για εμάς ? Δύσκολη η απάντηση αν και φαινομενικά εύκολη .
1.Σίγουρα μεγαλύτερο ξενέρωμα του κόσμου που οδηγεί σε περαιτέρω απαξίωση και αδιαφορία , με πολυεπίπεδες συνέπειες .Ωστόσο ο κόσμος του ΠΑΣ αδίκησε ο ίδιος τον εαυτό του και μείωσε μόνος του την όποια δύναμή του και πιθανότητα να τον λαμβάνουν υπ'όψιν τους οι διοικούντες ,με την άνευ προηγουμένου αδιαφορία/αποχή/απαξίωση στην περσινή μεγαλύτερη αγωνιστική πορεία της ομάδας μας από καταβολής της .
2. Ενδεχόμενο ξενέρωμα και ενίσχυση άσχημης νοοτροπίας των ποδοσφαιριστών . Κακώς φυσικά , διότι η δουλειά τους ( εφ όσον πληρώνονται ) είναι να αποδίδουν τα μέγιστα κάθε Κυριακή , αδιαφορώντας για το τι παίζεται στις αίθουσες των επιτροπών . Ανθρώπινο βέβαια ... Λύνεται όμως με την πρόσληψη ενός ικανού Προπονητή που θα τους καθοδηγήσει , θα τους βελτιώσει ατομικά , θα τους δώσει κίνητρο , όραμα , και θα τους εμπνεύσει .Και οπωσδήποτε θα κινητοποιήσει ΚΑΙ τον κόσμο που απέχει .
3. Άσχημη 'εξωθεν εικόνα για τα οικονομικά της ΠΑΕ , ενδεχομένως αποτρεπτική για όποιον υποψήφιο αγοραστή , που όμως έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει , τουλάχιστον εξ'όσων γνωρίζω εγώ εκ του μακρόθεν .
4. Απώλεια του 20% των τηλεοπτικών , τεράστιο πλήγμα για μια ΠΑΕ σας εμάς .Και αυτό ίσως είναι για εμένα το πιο σημαντικό , ΝΑΙ , ακόμη και από το 1. ! Ο μη -αδειοδοτημένος ΟΦΗ είναι η απάντηση ...
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ μιλώντας , η Ομάδα δεν χρειάζεται πάνω από τρεις παίκτες ''πρώτης διαλογής'' Έναν κεντρικό αμυντικό , ένα κεντρικό χαφ και έναν επιθετικό . Και χωρίς αδειοδότηση μπορεί να τους πάρει ο ΧΒ , ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ , χωρίς καμία άλλη δικαιολογία . Και με αυτούς τους τρεις μόνο και ένα ικανό προπονητή ( είπαμε όμως , πρώτης διαλογής ) η ομάδα θα τερματίσει μέσα στην 8άδα . Οι άλλες ομάδες θα έχουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από εμάς , με τους δανεικούς , τα συμβόλαια που λήγουν κλπ .
Αυτά ...
Πάντως θα περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον το σκεπτικό της απόφασης , αν και ΔΕΝ πιστεύω τα περί μήκους του γηπέδου και λοιπές ανοησίες (?)