Αποστολέας Θέμα: Καλό ταξίδι Βαγγέλη  (Αναγνώστηκε 6624 φορές)

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

• Hero Member
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
Καλό ταξίδι Βαγγέλη
« στις: Τρι 12 Νοέ 2013 19:40 »
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ σε έκτακτη συνεδρίασή του, μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΕΚΚΟΥ

ομόφωνα αποφάσισε:

1.    Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία
2.    Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του εκλιπόντος
3.    Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Του ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Καλό ταξίδι Βαγγέλη
« Απάντηση #1 στις: Τρι 12 Νοέ 2013 19:52 »
Παράθεση
Η γιαννιώτικη δημοσιογραφία πενθεί καθώς από σήμερα Τρίτη (12/11) το απόγευμα είναι πολύ πιο φτωχή. Ο Πατριάρχης της γιαννιώτικης δημοσιογραφίας δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας.

Ο επί 4 δεκαετίες και πλέον ρεπόρτερ του ΠΑΣ Γιάννινα της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος» Βαγγέλης Λέκκος «έφυγε» από τη ζωή χάνοντας τη μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Βαγγέλης Λέκκος ένας πραγματικός μαχητής της δημιογραφίας, ασυμβίβαστος όλα αυτά τα χρόνια, συνήθιζε να μην χάνει τις μάχες... που έδινε καθημερινά στον στίβο της ζωής. Ωστόσο στην πιο αδυσώπητη «μάχη» που έδωσε με την συγκεκριμένη αρρώστια βγήκε χαμένος, όπως χάνουν καθημερινά την ζωή τους χιλιάδες συνάνθρωποι μας.

Ο Βαγγέλης Λέκκος πάλευε παληκαρίσια από πέρυσι με τον καρκίνο για να τον νικήσει, έδινε καθημερινά μεγάλο αγώνα για να βγει νικητής, ωστόσο στο τέλος ο Πατριάρχης κατέληξε βυθίζοντας στο πένθος όλους μας όσους τον γνωρίζαμε.

Άνθρωπος που ποτέ στην ζωή δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του, αιχμηρός στην γραφή του αλλά πάνω από όλα δίκαιος. Όλοι μας διδαχτήκαμε κάτι από αυτόν. Ειδικά  δε οι παλαιότεροι έμαθαν πάρα πολλά πράγματα, αφού αποτελούσε το Α και το Ω στα θέματα και τεκταινόμενα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Εκτός του «Πρωινού Λόγου» υπήρξε επί σειρά ετών αθλητικός συντάκτης στα «Πρωινά Νέα» και ανταποκριτής σε εφημερίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπως «τα Νέα», «Έθνος», «Ελεύθερος Τύπος» «Φίλαθλος» «Σπορ του Βορρά», «Μετρόπολις», και άλλων πολιτικών και αθλητικών εφημερίδων.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει αύριο στις 16:00 στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου Κοπάνων στο Πέραμα. Η συντακτική ομάδα του PASsports.gr εύχεται τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλό ταξίδι «Πατριάρχη». Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Θανάσης Μυριούνης, Βασίλης Μπίτας, Χρήστος Λεμονιάς, Χρήστος Καλύβας, Νίκος Σκούμπος

Καλο ταξιδι σε εναν ανθρωπο που συνδεσε το ονομα του με τον ΠΑΣ.
Συλλυπητηρια στην οικογενεια του.

Αποσυνδεδεμένος Achilleas

• S.A.
  • Administrator
  • Hero Member
  • ΟΧΛΟΣ
    • Προφίλ
    • ΠΑΣ
« Απάντηση #2 στις: Τρι 12 Νοέ 2013 20:02 »
Δε λέγεται επάρατη νόσος ρε παιδιά. Καρκίνος λέγεται και θερίζει! Κι αν δε μπορούμε να τον πούμε ακόμη με το όνομά του, πώς θα μπορέσουμε να τον αντιμετωπίσουμε;

Καλό κουράγιο στους δικούς του.
Καλό ταξίδι κυρ Βαγγέλη! Από τους πλέον δίκαιους και σωστούς Δημοσιογράφους της πόλης.
Κρίμα. Πιο φτωχοί...
Πρόεδρε είσαι μικρός!

Αποσυνδεδεμένος MUF

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Τρι 12 Νοέ 2013 20:51 »
Βαγγέλη σε ευχάριστο για όλα. Μεγάλη τιμή για μένα που σε γνώριζα. Καλο ταξίδι να έχεις,ήσουνα μεγάλος αντροπος. Συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Muf

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

• Global Moderator
  • Hero Member
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Τρι 12 Νοέ 2013 23:30 »
Καλό ταξίδι! Συλλυπητήρια στην οικογένεια του!
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος kastrinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Τρι 12 Νοέ 2013 23:35 »
συλλυπητηρια, σοβαρος, χωρις σκοπιμοτητες, ατοφιος στη γραφη του

Αποσυνδεδεμένος Mikkael_Sin

• Hero Member
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ;
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Τρι 12 Νοέ 2013 23:46 »
Είχε συνδέσει τ' όνομά του με τις Μεγάλες και τις... λιγότερο μεγάλες στιγμές του ΠΑΣ. 

Καλό ταξίδι κι ελαφρύ το χώμα...
"I'VE CROSSED AN OCEAN OF WINE TO FIND YOU..."
     - Απέραντος ο θάνατος δίχως μήνες κι αιώνες -
             Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Αποσυνδεδεμένος astralon

• Hero Member
  • Plavo srce
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Τετ 13 Νοέ 2013 00:46 »
-Κουράγιο στην οικογένειά του
πάντα να τον θυμούνται...

-Εμείς απο την μεριά μας
θα τον θυμόμαστε
κάθε φορά που θα ανατρέχουμε στα αρχεία μας -σε αυτά που μας άφησε-
και θα βλέπουμε γραμμένο το όνομά του...

-Μεγάλη η προσφορά του στην τοπική αθλητική δημοσιογραφία
και στον ΠΑΣ...

-Ο Θεός να τον αναπαύσει...

KE EN EUROPA KIERO VERTE KE ASI VOLVERME LOKO'

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

• Hero Member
  • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Τετ 13 Νοέ 2013 00:52 »
Είχε συνδέσει τ' όνομά του με τις Μεγάλες και τις... λιγότερο μεγάλες στιγμές του ΠΑΣ. 

Καλό ταξίδι κι ελαφρύ το χώμα...

Aκριβως..........

Συλλυπητηρια και στους οικειους του!!

Δυστυχως αρχιζει και μεγαλωνει η παρειτσα των Πασολεδων στους ουρανους
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Τετ 13 Νοέ 2013 01:03 »
συλλυπητήρια και κουράγιο στους δικούς του

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Τετ 13 Νοέ 2013 09:04 »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος chilly

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Τετ 13 Νοέ 2013 09:27 »
Mπροστά του κάτι τσιράκια δημοσιογράφοι-υπάλληλοι της ΠΑΕ φαίνονταν νάνοι. Μια ζωή απέναντι από την εκάστοτε διοίκηση, που όμως όταν έβλεπε καλές προθέσεις δεν δίσταζε να τις εκθειάζει. Μόνο και μόνο που σχεδόν όλες οι διοικήσεις τον κράζαν δείχνει το πόσο καλός ήταν στην δουλειά του. Δεν θα μιλήσω για τις προφορικές επιθέσεις από γνωστούς οπαδούς.
Ο ΠΑΣ (που αγαπήσαμε) είναι από χτες πιο φτωχός, γιατί πάντα η λογική και σωστή πένα του έκανε καλό στην ομάδα. Δυστυχώς όμως δεν  βλέπω μια διάδοχη κατάσταση. Καλό ταξίδι κύριε Λέκκο.
φορεβερ

Αποσυνδεδεμένος PAS-o-media

• Hero Member
    • Προφίλ
    • Φίλαθλοι ΠΑΣ
« Απάντηση #12 στις: Τετ 13 Νοέ 2013 10:13 »
Παράθεση
Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο  του αθλητικογράφου Βαγγέλη Λέκκου και τα θερμά της συλλυπητήριά στους οικείους του.

Παράθεση
Η Διοικούσα Επιτροπή Τμήματος Μπάσκετ του ΑΓΣΙ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για το θάνατο του Γιαννιώτη αθλητικογράφου Βαγγέλη Λέκκου.

Στα 40 και πλέον χρόνια της δημοσιογραφικής του πορείας ο Βαγγέλης Λέκκος δίδαξε με το ήθος και τη συμπεριφορά του και στάθηκε, όσο λίγοι, αρωγός στον αθλητισμό της Ηπείρου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Θα λείψει σε όλους μας
Ο PAS-o-media είναι κοινόχρηστος λογαριασμός που χρησιμοποιείται από διάφορα μέλη του forum. Σκοπός του είναι η δημοσίευση ειδήσεων του pas.gr και η αναδημοσίευση/μεταφορά / δημοσιοποίηση κειμένων που αφορούν τον ΠΑΣ, ή ενδιαφέρουν τους φίλους του από διάφορα Μ.Μ.Ε.

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Κυρ 15 Δεκ 2013 20:19 »
Παράθεση
40 ημέρες χωρίς τον Βαγγέλη Λέκκο

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Κοπάνων το 40νθήμερο μνημόσυνο του αξέχαστου Πατριάρχη της γιαννιώτικης δημοσιογραφίας Βαγγέλη Λέκκου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών.

Ενός ανθρώπου που σφράγισε μια διαδρομή άνω των 40 ετών στους αθλητικούς στίβους και την αθλητική δημοσιογραφία που έφυγε από κοντά μας αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στον τομέα της ενημέρωσης αλλά και απαρηγόρητους τους δικούς του ανθρώπους και τους πολλούς φίλους του. Ο Βαγγέλης Λέκκος μπορεί να πήρε εκατοντάδες συνεντεύξεις από πρόσωπα του αθλητισμού, αλλά ο ίδιος έδωσε ελάχιστες. Από ταπεινοφροσύνη, συνήθως απέφευγε να μιλά για τα δικά του παρά  μόνο να αναδεικνύει τις επιτυχίες των άλλων. Όμως τη μεγάλη συνέντευξη για τη διαδρομή του στους στίβους του αθλητισμού ως αθλητής του ΑΓΣΙ αλλά και στην αθλητική δημοσιογραφία, την έδωσε στον Βαγγέλη Γυφτόπουλο. Ήταν Νοέμβριος του 2006 και η συνέντευξη δόθηκε για ένα αθλητικό περιοδικό, το sport giannina που εξέδιδε η εφημερίδα «ΣΟΥΤ».

Σαν ένα είδος μνημοσύνου για τον Πατριάρχη μας θα παραθέσουμε αποσπάσματα από τη συνέντευξη αυτή για να θυμηθούμε κάποιες άγνωστες πτυχές από τον αξέχαστο φίλο και συνάδελφο που πραγματικά μας λείπει.

Τι είχε πει το 2006 ο αείμνηστος Βαγγέλης Λέκκος στον Βαγγέλη Γυφτόπουλο.

-Βαγγέλη πως ξεκίνησες την δημοσιογραφία;

-«Εντελώς τυχαία. Στα τέλη της δεκαετίας του εξήντα, ήμουν αθλητής στο άλμα εις ύψος στον ΑΓΣΙ και μετά από μια ημερίδα που έγινε στο εθνικό στάδιο, μου ανέθεσαν να πάω τα αποτελέσματα των αγώνων στις τοπικές εφημερίδες. Τότε στα γραφεία του «Πρωϊνού Λόγου» που πήγα τα αποτελέσματα γνωρίστηκα με τον διευθυντή της εφημερίδας Γιάννη Ζώη που μου έκανε την πρόταση να γράφω αθλητικά. Έτσι ξεκίνησα αρχικά να γράφω αγώνες στίβου και στην συνέχεια πέρασα στο ποδόσφαιρο. Εκείνη την εποχή δεν έγραφαν πολλά αθλητικά στις πολιτικές εφημερίδες, εκτός από μια προσπάθεια που είχε γίνει από τον «Ηπειρωτικό Αγώνα» που ήταν πρωτοπόρος με τους Κράβαρη και Κακαϊδή. Για να πω την αλήθεια εμείς είχαμε την δημοσιογραφία τότε για να μπαίνουμε στο γήπεδο και δεν πήγαινε ο νους μας για επαγγελματική ενασχόληση. Ήταν και δύσκολα τα χρόνια για τις εφημερίδες και δεν υπήρχαν οικονομικές δυνατότητες, ενώ εμείς είχαμε ικανότητες για να γίνουμε καλοί δημοσιογράφοι».

-Θυμάσαι τα πρώτα ρεπορτάζ;

-«Ήταν για τον ΠΑΣ Γιάννινα που μετά την έλευση των παικτών από την Αργεντινή εκτινάχτηκε ψηλά. Μετά από κάποια χρόνια άρχισα να κάνω και αποστολές στα εκτός έδρας παιχνίδια και έχω την αίσθηση ότι είμαι ο πιο πολυταξιδεμένος δημοσιογράφος της επαρχίας. Πήγα σε όλα τα γήπεδα. Να φανταστείς ότι με ήξεραν οι πορτιέρηδες και δεν μου ζητούσαν ταυτότητα. Θυμάμαι στο παλιό στάδιο Καραϊσκάκη στον πύργο που ήταν τα δημοσιογραφικά θεωρεία, ο φύλακας με το που με έβλεπε, έδινε αμέσως τα κλειδιά για το 601 καμαράκι. Δεν υπάρχει Έλληνας αθλητικός συντάκτης της παλιάς γενιάς που δεν με ξέρει ή δεν έχω συνεργαστεί μαζί του, γιατί έχω κάνει και ανταποκριτής σε πάρα πολλές εφημερίδες. Στα Γιάννινα σε κάποιο χρονικό διάστημα έγραφα συγχρόνως σε τρεις εφημερίδες, στη μία με υπογραφή και στις άλλες δύο με ψευδώνυμο».

-Ποιοί άλλοι ήταν αθλητικοί συντάκτες εκείνη την εποχή στα Γιάννινα;

-«Ήταν ο Κώστας Κράβαρης με τον Νίκο Κακαϊδή και μετά άρχισε και ο Γιώργος Κυρούσης. Υπήρχε και ο Φίλιος που ήταν υπάλληλος του ΟΤΕ. Δεν μπορούσες να ζήσεις τότε από την αθλητική δημοσιογραφία και είχαμε όλοι τις δουλειές μας. Επαγγελματίας ήταν μόνο ο Κυρούσης. Τότε ήταν δύσκολα χρόνια και οι αθλητική δημοσιογραφία ήταν του κλότσου και του μπάτσου».

-Από τις δεκάδες αποστολές, υπάρχουν κάποια γεγονότα που σου έχουν μείνει πιο βαθιά χαραγμένα στη μνήμη ή σου προκάλεσαν κάποιο ιδιαίτερο συναίσθημα;

-«Απ’ όλα αυτά τι να πρωτοθυμηθώ; Δεν θα ξεχάσω τους αγώνες μπαράζ του ΠΑΣ Γιάννινα και ειδικά αυτόν με τον Πανιώνιο στη Λάρισα. Φάγαμε μεγάλη ταλαιπωρία και στο τέλος φύγαμε ηττημένοι και με την αίσθηση ότι κάποιοι μας πρόδωσαν. Εγώ έγραψα στα «Πρωϊνά Νέα» ένα οκτάστηλο με τίτλο «Ποιοι τα πήραν στη Λάρισα», ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρτική εξέταση, με κάλεσαν στην ασφάλεια, είπα κάποια πράγματα και υπέδειξα κάποια άτομα που θα μπορούσαν να τους διευκολύνουν στην έρευνά τους. Δυστυχώς όλοι αυτοί όταν εκλήθησαν στην ασφάλεια είπαν ότι δεν ξέρουν, δεν γνωρίζουν και χάθηκε μια ευκαιρία από τότε να ριχτεί φως σ’ αυτή την ιστορία. Δεν μπορώ να ξεχάσω το μπαράζ με τον ΟΦΗ στη Ρόδο, όπου κινδύνεψε η σωματική μας ακεραιότητα και κάποια στιγμή φοβηθήκαμε ότι δεν θα γυρίσουμε πίσω ζωντανοί. Η αστυνομία ήταν ανύπαρκτη και κανένας δεν ξέρει τι θα γίνονταν και αν θα γυρνούσαμε στα Γιάννινα σε περίπτωση που κέρδιζε ο ΠΑΣ».

-Πως ήταν τότε η συνεργασία σας με τον ΠΑΣ:

-«Ήμασταν λίγοι αθλητικοί συντάκτες, συνεννοούμασταν μεταξύ τους και βγάζαμε προς τα έξω αυτά που έπρεπε για να μη κάνουμε ζημιά στην ομάδα, δίχως όμως να αποκρύπτουμε την αλήθεια».

-Δημοσιογράφοι της δικής σου γενιάς είναι σήμερα διευθυντές εφημερίδων. Εσύ παραμένεις πιστός στο ρεπορτάζ. Τι είναι αυτό που σε μαγνητίζει ιδιαίτερα;

-«Η δημοσιογραφία είναι μεγάλος έρωτας. Αν κάνεις κάτι που σε αρέσει δεν σε κουράζει. Ατέλειωτα χιλιόμετρα έχω κάνει σε αποστολές. Αν μάζευα τα χιλιόμετρα που έχω κάνει για τον ΠΑΣ, δεν ξέρω και εγώ πόσες φορές θα έκανα τον γύρο του κόσμου. Ξεχωριστά τα έξοδα που έκανα, γιατί από την εφημερίδα δεν έχω πάρει ποτέ τίποτα. Αν μάζευα τα χρήματα που ξόδεψα για τα εκτός έδρας παιχνίδια του ΠΑΣ θα αγόραζα δύο διαμερίσματα. Κι όταν δεν είχα δικό μου αυτοκίνητο ναύλωνα ταξί. Κι όλα αυτά για ένα ψώνιο. Για να πουν ότι πήγε ο Λέκκος εκεί και αυτά που γράφει τα είδε ο ίδιος».

-Εκτός από τα έξοδα υπάρχει και ο κίνδυνος όταν κάνεις τόσα ταξίδια.

-«Πολλοί κίνδυνοι. Θα σου πω και μια ιστορία που έγινε στην Κόρινθο. Ήταν η χρονιά που δεν βγήκαμε στην Α’ Εθνική με τους παίκτες από την Αργεντινή. Υπήρχε κάκιστη διαιτησία και θυμάμαι προπονητής στην Κόρινθο ήταν ο Δερμάτης. Κάποια στιγμή απ’ αυτά που γίνονταν στον αγωνιστικό χώρο, θόλωσα και μπήκα μέσα. Δεν ήξερα γιατί μπήκα μέσα. Πήγα προς το μέρος του επόπτη και άκουσα να λένε απάνω του. Άρχισαν να με κυνηγούν οι παίκτες της Κορίνθου αλλά και οι αστυνομικοί. Κατά καλή μου τύχη πήγα πίσω από την εστία της Κορίνθου, όπου ήταν οι Γιαννιώτες φίλαθλοι. Επειδή ήμουν αθλητής στο ύψος πήρα φόρα για να πηδήξω τα κάγκελα και να πάω στην εξέδρα. Πιάστηκαν τα ρούχα μου και ήμουν σε μια θέση που με τράβαγαν οι αστυνομικοί προς τον αγωνιστικό χώρο και ο κόσμος προς την εξέδρα. Τελικά ξέφυγα και πέρασε αυτή η δοκιμασία».

-Με λίγα λόγια η πορεία σου έχει ταυτιστεί κατά κανόνα με την πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα.

-«Ήμουν μικρό παιδί όταν έγινε η συνέλευση στο Άλσος για την συγχώνευση. Θυμάμαι και τους παίκτες που έπαιζαν στον Ατρόμητο, στον Αβέρωφ, τον Ολυμπιακό. Για την συγχώνευση υπήρχαν αντιδράσεις, αφού τη μια χρονιά δεν ήθελε ο Αβέρωφ, την άλλη δεν ήθελε ο Ατρόμητος και μάλιστα είχαν ριχτεί και προκηρύξεις. Υπερίσχυσε τελικά η λογική και έγινε ο ΠΑΣ Γιάννινα».

-Πρέπει να θεωρείς τυχερό τον εαυτό σου που έζησες δημοσιογραφικά τις μεγάλες εποχές του ΠΑΣ. Έτσι δεν είναι;

-«Έτσι είναι. Οι μεγάλες εποχές άρχισαν από την έλευση των παικτών από την Αργεντινή και μετά. Από τον χειμώνα του 1971 και μετά άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των μεγάλων επιτυχιών και η ομάδα άρχισε να αποκτά μεγάλη οντότητα. Είναι κρίμα που εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε η τηλεόραση για να βιντεοσκοπηθούν τα μεγάλα παιχνίδια του ΠΑΣ Γιάννινα. Υπήρξε τότε ένας μεγάλος ξεσηκωμός των Ηπειρωτών λες και τότε ελευθερώθηκαν από τη σκλαβιά. Όπου κι αν έπαιζε ο ΠΑΣ υπήρχε πανηπειρωτική σύναξη. Θυμάμαι στη Νεμέα που είναι μια κωμόπολη στην Κορινθία, από την παρουσία των φιλάθλων του ΠΑΣ δεν είχε μείνει τίποτα στα ράφια των καταστημάτων. Ούτε αναψυκτικό για να βρέξουμε τα χείλη μας δεν βρήκαμε. Όλα είχαν τελειώσει από τους Γιαννιώτες. Τότε είχε γίνει και το ρεκόρ εισιτηρίων στο εθνικό στάδιο σε ένα παιχνίδι με την Αναγέννηση Άρτας».

Η συγγραφή ενός βιβλίου

-Δεν έχεις μπει στον πειρασμό να γράψεις ένα βιβλίο για την ιστορία του ΠΑΣ;

-«Θα γίνει και το βιβλίο. Κάποια στιγμή θα σταματήσω το ρεπορτάζ και θα με διαδεχτεί ο γιος μου ο Άρης. Τότε θα ασχοληθώ επισταμένως με την συγγραφή ενός βιβλίου. Κανένας στα Γιάννινα δεν έχει το δικό μου αρχείο, είτε με φωτογραφίες, είτε με αποκόμματα εφημερίδων. Σ’ αυτά τα πράγματα έχω ξοδέψει μια ολόκληρη περιουσία και συνεχίζω να ξοδεύω».

-Αν γύριζε ο χρόνος πίσω θα ξαναέκανες αυτές τις θυσίες για το ρεπορτάζ;

-«Θα το έκανα, γιατί ήταν κάτι που μου άρεζε. Η τελευταία ηρωική έξοδος ήταν στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Δεν είχα σκοπό να πάω αλλά όλο το βράδυ μου έτρωγε το σαράκι. Έτσι σηκώθηκα χαράματα και πήγα στην Κομοτηνή, είδα το παιχνίδι και γύρισα το βράδυ. Έκανα σε μια ημέρα 1200 χιλιόμετρα».

-Τον γιο σου και ταλαντούχο συνάδελφο Άρη Λέκκο τον προέτρεψες να ασχοληθεί με το αθλητικό ρεπορτάζ;

-«Εγώ τον προέτρεψα. Σαν νέος δεν αφιερώνει και τόσο πολύ χρόνο, γιατί όπως όλα τα παιδιά έχουν και άλλα ενδιαφέροντα, αλλά έχει καλή άποψη για πολλά πράγματα και το σπουδαιότερο είναι ότι έχει πολύτιμα βοηθήματα που θα του φανούν χρήσιμα σε όποια στιγμή του χρειαστούν».

Οι συμβουλές στα νέα παιδιά

-Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το αθλητικό ρεπορτάζ;

-«Να ξέρουν ότι ο χώρος αυτός απαιτεί πολλές θυσίες και ότι πρέπει να αφιερώσουν πολύ χρόνο σε βάρος της προσωπικής και κοινωνικής τους ζωής. Να έχουν μεράκι γι’ αυτό που θα κάνουν. Οι σχολές δημοσιογραφίας για μένα δεν λένε τίποτα, απλά δίνουν κάποια τεχνικά εφόδια. Πάνω στο ρεπορτάζ γίνεσαι δημοσιογράφος».

-Η συνεργασία με τον Αθηναϊκό τύπο πότε άρχισε;

-«Αν θυμάμαι καλά από το 1972 και μετά. Τότε στις δύο αθλητικές εφημερίδες, στην «Αθλητική Ηχώ» ήταν ανταποκριτής ο Κράβαρης και στο «Φως» ο Κακαϊδής. Ψάχναμε να βρούμε κάποια εφημερίδα για να μπαίνουμε με την ταυτότητα στο γήπεδο, γιατί τις ταυτότητες από τις τοπικές εφημερίδες δεν τις αναγνώριζαν. Εγώ όταν έγραφα μόνο στον «Πρωινό Λόγο» έκανα χρήση το δελτίο που είχα στον ΑΓΣΙ και περνούσα στο γήπεδο. Έτσι από ανάγκη έγινε ανταποκριτής στον «Παναθηναϊκό Κόσμο» και μετά σε μια εφημερίδα το «Ντέρμπι» Παναθηναϊκών αποχρώσεων που έβγαλε για λίγο ο Χριστόφορος Κονταξής. Στην συνέχεια άρχισαν οι συνεργασίες με τον «Φίλαθλο», με άλλες εφημερίδες και είμαι ανταποκριτής στην εφημερίδα Sportime από την ημέρα της έκδοσής της μέχρι σήμερα».

από PASsports.gr

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Κυρ 02 Νοέ 2014 14:28 »
Παράθεση
Ένας χρόνος χωρίς τον Βαγγέλη Λέκκο

Συμπληρώνεται αυτές τις μέρες ένας χρόνος από τον θάνατο του Βαγγέλη Λέκκου, του δικού μας Πατριάρχη της γιαννιώτικης δημοσιογραφίας.

Το πρωί της Κυριακής (02/11) τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων, στο Πέραμα, το ετήσιο μνημόσυνο για τον πολυαγαπημένο δημοσιογράφο και επι σειρά ετών αθλητικό συντάκτη που έφυγε παλικαρίσια καθώς πάλεψε μέχρι το τέλος με τον καρκίνο.

Η μαχιμότητα, η ευθύτητα, η αιχμηρή μα δίκαιη πένα και ο ασυμβίβαστος χαρακτήρας του παραμένουν και θα παραμείνουν διαχρονικά μηνύματα για όλες τις νέες γενιές των δημοσιογράφων της περιοχης.

Άλλωστε ο γιος του ο Άρης συνεχίζει στον δρόμο που χάραξε ο πατέρας του.

Αιωνία σου η μνήμη Βαγγέλη Λέκκο.

Αιωνία σου η μνήμη λεβέντη Ζαγορίσιε.

Θανάσης Μυριούνης

PASsports.gr

από PASsports.gr

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
« Απάντηση #15 στις: Τρι 11 Νοέ 2014 19:37 »
Τότε που δεν υπήρχαν ιντερνέτια κι ακόμη πιο παλιά που δεν υπήρχαν και τηλεοράσεις (ναι ρε υπήρχαν και τέτοιες εποχές), περιμέναμε πως και πως να διαβάσουμε νέα για την ομάδα μας. Κι όσο πιο καλή η πένα, τόσο μεγαλύτερη και η αδημονία.
Και πολλές ομάδες αναδεικνυότανε (ή όχι), σε εξάρτηση του πόσο καλή ήταν αυτή η πένα.
Ο Άγιαξ ευτύχησε να έχει στην υπηρεσία του πολύ καλούς (κατα)γραφείς.
Η δόξα του οφείλεται, εν μέρει και σ' αυτούς.
Όταν το μόνο μέσο ήταν οι εφημερίδες σκέφτεστε πόσο δυσφήμιση θα ήταν για την ομαδάρα του τότε, να περιγράφουν τα κατορθώματα της, ανιστόρητοι, ανίδεοι, ανορθόγραφοι κατσιαπλάδες;
Ο Βαγγέλης Λέκκος δεν ήταν ποτέ ένας απ' αυτούς.
Έγραφε μεστά, έγραφε όμορφα, έγραφε και σκληρά όταν έπρεπε.
Χανόσουν στα κείμενά του, ζωντάνευαν οι λέξεις στο νου σου.
Πίσω από τη κάθε του λέξη όμως διάβαζες την αγάπη για τον τόπο, για τον αθλητισμό και στο προκέιμενο για την ομάδα.
Και λείπει, λείπει πολύ.
Αν και νομίζω ότι θα είναι ο επίσημος αθλητικοπραγματαγνώμων, ένα χρόνο τώρα εκεί ψηλά.

Με την αφορμή (δες προϊστορίες) αφιερωμάτων από το αρχείο του στον Πρωινό Λόγο, θυμήθηκα όταν είχα την τιμή να τον γνωρίσω...
Από δω ο Βαγγέλης Λέκκος...
Αφελώς (ίσως και από το τρακ) του δίνω το χέρι και λέω ...Ο πατέρας του Άρη έ;
Κανένα ψώνιο ίσως και να είχε παρεξηγηθεί...
Χαμογελάει και λέει ...Κοίτα να δεις, σιγά σιγά δεν είμαι ο Βαγγέλης Λέκκος, γίνομαι ο πατέρας του Άρη...
Και γέλασε (κρυφοκαμαρώνοντας και προσπαθώντας να μη το δείξει κιόλας)
Βαρειά κληρονομιά Άρη, πολύ βαρειά.
Ένας χρόνος. Αλλά είναι παρών μέσα από τις χιλιάδες των γραμμών του.

:mono: :mono: :mono:

Αποσυνδεδεμένος New

• Hero Member
  • 0
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Τρι 11 Νοέ 2014 20:50 »

Αγώνας Κατάταξης
18 Ιουνίου 2000
Γήπεδο Νέας Φιλαδέλφειας
Αιγάλεω – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1

http://www.pasgiannina.gr/img/images/322.jpg
-.     Αθηναϊκός
1.   ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ………….4
2.   Αιγάλεω……..……….........2
3.   Πανσεραϊκός.............……1

Η "άνοδος" στο βλέμμα του Βαγγέλη Λέκκου... λες και... ενοράται τα επόμενα χρόνια του ΠΑΣ...

"Verba volant... scripta manent"... για τον αείμνηστο ΒΑΓΓΕΛΗ ισχύει το 2ο... "scripta"  σταράτα, καθαρά και ξάστερα.
"Qualis pater, talis filius"... έτσι εκτιμώ για το αντάξιο, του κ. Άρη...από τούδε.

Γυφτόπουλος ΒαγγέληςΛΕΚΚΟΣ Βαγγέλης  -  Λέκκος  Άρης
18 Ιουνίου 2000 - Γήπεδο Νέας Φιλαδέλφειας
...
Ο Βαγγέλης Λέκκος στην
καρδιά μας...

Ο Βαγγέλης Λέκκος ήταν ο άνθρώπος που αποτελούσε την
ζωντανή ιστορία του Ηπειρώτικου και όχι μόνο αθλητισμού.
(...)
Το παρακάτω άρθρο δημοσιέυθηκε στο περιοδικό ΕΠΙΛΟΓΕΣ 7 χρόνια πριν, το Δεκέμβριο του 2006, στο αφιέρωμα "Οσα μου έμαθε η ζωή"
http://www.epilogesmagazines.gr/viewarticle.php?productID=3573&id=379#sthash.TYEckxax.dpuf

...

http://3.bp.blogspot.com/-jTwRtzpajx4/UoK_3YrZKSI/AAAAAAAAv6Q/L58zGT23xNg/s1600/%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%9F%CE%A3.jpg
Ο “Βαγγέλης” στο κόρνερ 

Παράθεση
Ο “Βαγγέλης” τιμάται από τον Ν.Ο.Ι.
http://3.bp.blogspot.com/-jTwRtzpajx4/UoK_3YrZKSI/AAAAAAAAv6Q/L58zGT23xNg/s1600/%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%9F%CE%A3.jpg[/url]

"O κ. Λέκκος παραλαμβάνοντας το βραβείο του εξέφρασε την εκτίμηση ότι φέτος τα Γιάννινα θα γιορτάσουν και Ολυμπιακά μετάλλια από το άθλημα της Κωπηλασίας!" ***
***26-27/07/2014... 5 χρυσά - 1 χάλκινο

Πηγή: Διαδίκτυο
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 11 Νοέ 2014 21:51 από New Pas. Pas »
* ο ΜΟ τριών δεξιών μπακ είναι 27 έτη, των τριών αριστερών μπακ(αγιόκων) 32,5 έτη και 2 κεντρικοί 20 και 24 ετών για τις “χρεώσεις” των γιόκων ... Χόρχε ο 1ος, Okan o 2oς

Αποσυνδεδεμένος ΛΟΚΟ

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Γιαννενάρα
« Απάντηση #17 στις: Κυρ 14 Φεβ 2016 11:58 »
Μια στιχομυθία από την πρώτη και τελευταία συνέντευξη τύπου του "προπονητή" κόβη, μετά από το 0-4 από τον βάζελο το 2001.

Αφιερωμένη σε μερικούς "δημοσιογράφους" και wannabe τέτοιους.
Στους τύπους που πριν από κάθε παιχνίδι με τους "μεγάλους" λειαίνουν το έδαφος για αναμενόμενες ήττες και μετά, αν όλα πάνε "καλά",  σχεδόν πανηγυρίζουν για την ορθότητα των προβλέψεων, αλλά και προσπαθώντας να πείσουν ότι χωρίς "θεϊκές" ή τουλάχιστον "υπερφυσικές" παρεμβάσεις αυτά τα παιχνίδια έτσι κι αλλιώς είναι από χέρι χαμένα.
Αυτούς που, υποτίθεται, είναι και φίλα προσκείμενοι προς την ομάδα μας τον ΠΑΣ.

Πρόσφατα κι ευκόλως προσβάσιμα τέτοια απείρου κάλλους ευφυολογήματα, πριν και μετά το παιχνίδι με τον γαύρο, για να πάρετε μια ιδέα, στο τι αναφέρομαι.

"[...]
Στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να τους παίξουμε.
Η παραμονή του ΠΑΣ στην κατηγορία, δεν εξαρτάται από τα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες, γι' αυτό πρέπει ο κόσμος να ξέρει τι ζητάει.
Πρέπει να κερδίζουμε τις ομάδες με τις οποίες έχουμε τον ίδιο στόχο
.
[...]
Μπορεί το 4-0 να είναι βαρύ σκορ, όμως οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες"

"Μήπως νομίζετε ότι είστε σε λάθος ομάδα κύριε Κόβη;"

Μην βγάζετε συμπεράσματα από τέτοια παιχνίδια"

"Μήπως νομίζετε ότι είστε στον Ακράτητο; Ο ΠΑΣ έχει μάθει πάντοτε να παλεύει όλα τα παιχνίδια."

"Μην προτρέχετε. Δεν έχουμε δυνατότητες."

Με πράσινα ο κόβης, με μπλε ο Βαγγέλης Λέκκος, που από κάποιους σημερινούς (χθεσινούς) κειμενο"γράφους" είχε κατ' επάναληψη λοιδωρηθεί.

Για την ιστορία, την επόμενη αγωνιστική, ο χωρίς δυνατότητες ΠΑΣ, η ομαδάρα που είχαμε το 00-01, κέρδισε εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ, υποχρεώνοντάς τον στην δεύτερη, μετά απ' αυτή με τον γαύρο, εντός έδρας ήττα του.

Μια φωτογραφία απο τα 70s:

Γιατί κάποιοι είναι από πάντα ΠΑΣ και όχι δήθεν.

Υ.Γ.
Βρέιτε διαφορές στα λεγόμενα κόβη, με τα όσα ξεστομίζονται από μερικούς "ΠΑΣολέδες" σε διάφορα μμε και άμα βρείτε ...γράφτε μου και γράφτε τα κι εδώ δηλαδή.
« Τελευταία τροποποίηση: Κυρ 14 Φεβ 2016 12:04 από ΛΟΚΟ »

Αποσυνδεδεμένος dreven

• Hero Member
  • TENK TEG! TENK TEG UTI DET!! TENK!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Κυρ 14 Φεβ 2016 13:44 »
Παράθεση
Βρέιτε διαφορές στα λεγόμενα κόβη, με τα όσα ξεστομίζονται από μερικούς "ΠΑΣολέδες" σε διάφορα μμε και άμα βρείτε ...γράφτε μου και γράφτε τα κι εδώ δηλαδή.
Ο Κόβης δεν είπε ποτέ πως Ατρόμητος και Τρίπολη είναι μεγαθήρια που δεν μπορούμε να τα κοιτάμε στα μάτια ούτε και να τα ανταγωνιζόμαστε    ..............
50 χρόνια ΠΑΣ - 50 μύρια ΑΜΠης