Αποστολέας Θέμα: Η Αθηνά, τα όνειρα και… ο ΠΑΣ!  (Αναγνώστηκε 1244 φορές)

Αποσυνδεδεμένος jimakos

• Hero Member
  • Ορφέας Αιγάλεω-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1972
    • Προφίλ
Η Αθηνά, τα όνειρα και… ο ΠΑΣ!
« στις: Σαβ 30 Νοέ 2013 14:30 »
http://www.gazzetta.gr/stili/media-cafe/article/564645/i-athina-ta-oneira-kai-o-pas

Παράθεση
Η Αθηνά Γεωργοπούλου στο Gazzetta.gr!
Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος Αθηνά Γεωργοπούλου μίλησε στο gazzetta.gr και τον Νίκο Μποζιονέλο για τη δημοσιογραφία στην επαρχία, τα Ιωάννινα, την πορεία της και φυσικά τον… ΠΑΣ!

Το μυστικό δεν είναι να κάνεις στη ζωή ό,τι αγαπάς. Αλλά να αγαπάς ό,τι κάνεις, είχε γράψει ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και η Αθηνά Γεωργοπούλου αγαπά τη δημοσιογραφία. Η πανέμορφη Γιαννιώτισσα με τα ξανθά μαλλιά, τη γλυκιά φωνή και την ατελείωτη όρεξη για δουλειά έχει αστέρι που αρχίζει να λάμπει στην επαρχία και, ποτέ δεν ξέρεις, ίσως μια μέρα αποχωρήσει από τα Ιωάννινα με προορισμό την Αθήνα ή τη συμπρωτεύουσα. Οντως; Απαντά στο gazzetta.gr!

Δυναμική, άλλωστε από μικρή ηλικία ξεκίνησε να εργάζεται προκειμένου να ανεξαρτητοποιηθεί, σπούδασε δημοσιογραφία και, μεταξύ άλλων, τους τελευταίους μήνες παρουσιάζει κάθε Σάββατο στις 21:30 την εκπομπή «Παρέα με την Αθηνά» στο ITV.

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα, μεγάλωσε στην Κέρκυρα και αργότερα επέστρεψε ομορφότερη πόλη της Ηπείρου, σπούδασε Υποστήριξη Συστημάτων Εφαρμογών και Δικτύων Υπολογιστών και, αργότερα, μπήκε σε σχολή. Παράλληλα εργάζεται στο ραδιοφωνικό σταθμό Sky Radio 99.2 όπου δουλεύει εκεί μέχρι σήμερα ως Υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Δημοσίων σχέσεων ενώ συνεργάζεται στέλνοντας θέματα από τα Ιωάννινα για το δελτίο ειδήσεων του Star και για το layout.gr. Από τα τοπικά περιοδικά δεν λείπουν συνεντεύξεις τις με διάσημα πρόσωπα. Αυτή την περίοδο προετοιμάζεται και για τη ραδιοφωνική της εκπομπή οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να την ακούμε και στα ερτζιανά.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη δημοσιογραφία;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν παιδικό όνειρο... Προέκυψε γύρω στα 23 μου όταν αποφάσισα να παρακολουθήσω μαθήματα σε μια σχολή Δημοσιογραφίας. Δεν ήταν εύκολο, είχα πολλές υποχρεώσεις... Δούλευα και παράλληλα σπούδαζα. Αλλά μέσα μου το ήθελα πολύ... Θυσίασα πολλές ώρες και μέρες για να τα καταφέρω. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της σχολής σκέφτηκα πως καλό θα ήταν να κάνω και κάτι παραπάνω. Έτσι συνέχισα να παρακολουθώ μαθήματα στη σχολή του Σταμάτη Μαλέλη, στο Star Channel».

Ποια εκπομπή σου θεωρείς ότι ήταν η καλύτερη ως τώρα;

«Δύσκολη ερώτηση... Δεν μπορώ να διαλέξω. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι κάθε εκπομπή γίνεται με πολλή αγάπη. Σκοπός μου είναι να προσφέρω στους τηλεθεατές λίγες στιγμές ψυχαγωγίας (όταν έχω κάποιον γνωστό καλλιτέχνη στην παρέα μου) ή λύσεις σε θέματα που τους απασχολούν (για παράδειγμα τα ναρκωτικά, ο μητρικός θηλασμός). Μου δίνει απίστευτη χαρά όταν βλέπω ανταπόκριση και ακούω θετικά σχόλια».

Και η χειρότερη εκπομπή;

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει... Απλά κάποιοι άνθρωποι μου βγάζουν πολύ θετικά συναισθήματα και κάποιοι άλλοι λιγότερο. Και αυτό δυστυχώς φαίνεται στο πρόσωπό μου. Αν δεν νιώσω καλά με τον συνεντευξιαζόμενο δεν μπορώ να το κρύψω».

Υπάρχουν θέματα που θα ήθελες να προβάλεις και δεν το έχεις καταφέρει ακόμη;

«Ναι βέβαια υπάρχουν, αλλά θα γίνουν μέχρι το τέλος της σεζόν πολλά και ωραία θέματα με ιδιαίτερη βαρύτητα σε κοινωνικά ζητήματα».

Ποιον δημοσιογράφο θαυμάζεις ή εκτιμάς;

«Είναι πολλές και πολλοί... Από την ενημέρωση, η Μαρία Χούκλη, η Έλλη Στάη, ο Νίκος Χατζηνικολάου. Από την ψυχαγωγία, η Ελένη Μενεγάκη, η Ναταλία Γερμανού, η Κατερίνα Καραβάτου, η Χριστίνα Λαμπίρη, η Τατιάνα Στεφανίδου. Και άλλοι πολλοί, νομίζω ότι όσοι βρίσκονται στα ΜΜΕ δεν είναι τυχαία εκεί».

Τι δυσκολίες έχει μια νεαρή δημοσιογράφος στην επαρχία;

«Αρκετές δυσκολίες, όπως και σε κάθε επάγγελμα. Για παράδειγμα στην επαρχία δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε μαζί μας σκηνοθέτη, αρχισυντάκτη, δημοσιογραφική ομάδα κτλ. Τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Οι ρόλοι μας είναι πολλοί...».

Αν δημιουργούσες έναν δικό σου κανάλι στην επαρχία, τι θα το έκανε να ξεχωρίζει;

«Θα προσπαθούσα να μην προκαλώ μελαγχολία και άγχος στους τηλεθεατές. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως είναι τα πράγματα στη χώρα μας... Δεν είναι ανάγκη να προκαλούμε πανικό και τρόμο. Ναι στην ενημέρωση, όχι στην υπερβολή και στην παραπληροφόρηση».

Είναι θέμα χρόνου να κατευθυνθείς προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για να κάνεις ένα ακόμη βήμα στην καριέρα σου;

«Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να φύγω από τα Ιωάννινα. Είναι η πόλη μου και την αγαπώ γιατί είναι ανθρώπινη. Η Αθήνα μπορεί να σου προσφέρει πολλά περισσότερα πράγματα σε όλους τους τομείς, αλλά με προβληματίζουν οι ρυθμοί ζωής στην πρωτεύουσα. Πραγματικά δεν μπορώ να απαντήσω ούτε θετικά, ούτε και αρνητικά γιατί δεν έχω κάτι δεδομένο».

Θα μου έκανε εντύπωση να μην υποστηρίζεις… ΠΑΣ Γιάννινα.

«Λοιπόν πολύ καλά υποθέτεις... Υποστηρίζω τον Άγιαξ της Ηπείρου, τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όταν ήμουν μικρή υποστήριζα μόνο τον Παναθηναϊκό, όπως και ο μπαμπάς μου, μεγαλώνοντας αποφάσισα να είμαι μόνο ΠΑΣ Γιάννινα και Εθνική Ελλάδος».

Έχεις άγχος;

«Νομίζω ότι στο λεξικό δίπλα από τη λέξη “άγχος” έχουν βάλει φωτογραφία μου! Ναι έχω άγχος και μάλιστα πολύ. Έχω μοιάσει στους γονείς μου που τους διακρίνει η συνέπεια και η ακρίβεια. Τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να το ελέγξω αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το αποβάλλω εντελώς. Βέβαια όταν αγχώνομαι είμαι σε εγρήγορση κάτι που δεν βρίσκω και τόσο κακό».

Η μεγαλύτερή σου αδυναμία;

«Ο γιος μου και τα γλυκά!».

Η ομορφιά σου αδιαμφισβήτητη. Σου προκάλεσε ποτέ προβλήματα στον χώρο;

«Σε ευχαριστώ πολύ. Νομίζω ότι δεν στάθηκε ποτέ εμπόδιο. Η εξωτερική εμφάνιση βοηθάει συνήθως τα πρώτα λεπτά, μετά παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο».

Πιστεύεις στον έρωτα;

«Και βέβαια. Χωρίς τον έρωτα δεν έχει νόημα η ζωή μας. Αν δεν ερωτευθείς δεν θα μπορέσεις ποτέ να δεις πόσο όμορφα είναι όλα αυτά που βρίσκονται γύρω σου. Δεν θα τραγουδήσεις ποτέ με πάθος, δεν θα χαμογελάσεις χωρίς λόγο, τα μάτια σου ποτέ δεν θα έχουν εκείνη τη λάμψη του ερωτευμένου ανθρώπου. Ο έρωτας αποτέλεσε έμπνευση για τόσα ποιήματα, τραγούδια, βιβλία και έργα. Είναι δυνατόν να μην πιστεύω;».

Η πρώτη σκέψη όταν ξυπνήσεις;

«Ανάλογα, υπάρχουν μέρες που λέω "ποιος πάει πάλι για δουλειά;" και άλλες μέρες που είμαι πολύ χαρούμενη που έχω δουλειά. Όπως και να χει λέω ευχαριστώ στο Θεό που είμαι γερή και αρχίζω να ετοιμάζομαι».

Πώς είναι η Αθηνά εκτός δουλειάς;

«Χαλαρή... Μου αρέσει να είμαι με αγαπημένα μου πρόσωπα και να περνάμε όμορφα».

Σε ποιον «χρωστάς» τα περισσότερα;

«Χρωστάω πολλά σε πολλούς. Είμαι πολύ τυχερή γιατί στη ζωή μου έχω δίπλα μου ανθρώπους που με υποστηρίζουν και με βοηθούν. Ο καθένας με το δικό του τρόπο. Η οικογένεια, οι φίλοι, οι συνάδελφοι, οι καθηγητές που είχα και κρατώ ακόμη επαφή μαζί τους, ο κ. Μαλέλης που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω πράγματα και φυσικά τα ΜΜΕ που μου έδωσαν τη δυνατότητα να κάνω αυτά που σκεφτόμουν».

Τι σου λείπει πιο πολύ;

«Ο ελεύθερος χρόνος. Να ξυπνήσω ότι ώρα θέλω το πρωί και να πάω μια βόλτα για καφέ και για ψώνια. Να κάνω πράγματα για μένα».

Τι θα ήθελες από τους φίλους σου;

«Θέλω να είναι ειλικρινείς, να με αγαπούν, να είναι πάντα κοντά μου και υπόσχομαι πως θα είμαι και εγώ δίπλα τους... Στα εύκολα και στα δύσκολα...»

Ποιο είναι το μότο σου;

«“Ακολουθήστε τα όνειρά σας...” Γιατί όταν τα όνειρά μας γίνονται πραγματικότητα τότε μόνο η ψυχή μας κάνει party...».

Κούκλα η Αθηνούλα!!!
Blue to the hair...