Αποστολέας Θέμα: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος  (Αναγνώστηκε 87795 φορές)

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.038
    • Προφίλ
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #525 στις: Τρι 03 Οκτ 2023 17:23 »
ΨΕΥΤΟΟΠΑΔΟΙ,διάττοντες αστέρες που έχετε γεμίσει δάκρυα τον τόπο από τα κλάματα σας είστε ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

Το μόνο που κάνετε είναι όταν τρώτε το σφόλι να κλαίτε και να ρουφιανεύετε!

Είστε η Μάρθα Βούρτση του οπαδισμού κότες και ρουφιάνοι Γιαννιώτες!

Γιατί δεν λέτε υποκριτές και ψεύτες ότι το αποτέλεσμα στο περιστατικό θα μπορούσε να είναι αλλιώς,αφού εσείς ήσασταν οι ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΙ;

Ήταν φυσικό αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο,ακόμα και στην εντατική,ο δικός σας,αφού όταν πας να κάνεις επίθεση πρέπει να περιμένεις την ΑΜΥΝΑ του απέναντι!

Βάλατε φυλακή τους αμυνόμενους,ακόμα και τώρα παρακαλάτε την αστυνομία να μας βάλει εμπόδια να μην υπάρχουμε στην πόλη μπας και βρείτε ...ησυχία!

Τέτοιοι ξεφτίλες είστε,αντί να παρακαλάτε να έρθουμε να ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ και να πάρετε εκδίκηση,ζητάτε από την διοίκηση σας και την αστυνομία να μην έρθουμε σε αγώνα μεταξύ μας!

Ακούστε το ΚΑΛΑ!
Εμείς τους εχθρούς μας τους θέλουμε εκτός φυλακής και όσο γίνεται πιο ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!

Όλοι εσείς παρακαλάτε για το ΑΝΤΙΘΕΤΟ!

Όταν κάνετε μαγκιές θα καταλήγετε στην εντατική και μετά θα ΚΛΑΙΤΕ!

Υ.Γ 1 ΚΟΤΕΣ χάσατε ευκαιρία να πάρετε πίσω και το κεντρικό σας!

Υ.Γ2 Επειδή εσείς είστε φλώροι και δεν τολμήσατε να δώσετε εισιτήρια,θα σας δώσουμε εμείς και ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΕΛΑΤΕ!

Gate 7 Official

Άραγε κανένας γαμοεισαγγελέας θα ασχοληθεί σε αυτό στο μπουρδέλο που ζούμε;Εκτός αν όλο το παραπάνω θεωρείται κάτι φυσιολογικό.
Καμιά προτροπή σε βία.Καμιά απειλή για ανθρώπινες ζωές.Τίποτα.



Υποκρισία άραγε;
« Τελευταία τροποποίηση: Τρι 03 Οκτ 2023 17:35 από fon7 »

Αποσυνδεδεμένος fadomas

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.076
    • Προφίλ
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #526 στις: Τρι 03 Οκτ 2023 19:18 »
Ενα περιστατικό που ακούστηκε μετά το ματς με ολυμπιακό έχει να κάνει ;

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.793
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #527 στις: Παρ 08 Δεκ 2023 00:56 »
Παράθεση
ΒΙΝΤΕΟ: Σοβαρός ο τραυματισμός του αστυνομικού στο «Μελίνα Μερκούρη», μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Σοβαρός αποδεικνύεται όπως φαίνεται ο τραυματισμός του αστυνομικού έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη»  Λίγο πριν τις 22:00, έγιναν επεισόδια έξω από το κλειστό σοβαρά επεισόδια.

Περίπου 150 οπαδοί βγήκαν από το κλειστό, όπως αναφέρουν από την αστυνομία, και έκαναν επίθεση στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρισκόντουσαν στο γήπεδο με πέτρες, καπνογόνα και διάφορα αντικείμενα. Ως αποτέλεσμα, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε όταν του καρφώθηκε στον μηρό φωτοβολίδα ευθείας βολίδας.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, με την κατάστασή του να είναι σοβαρή.

https://www.filathlos.gr/olympiakos-panathinaikos-alla-spor-bolei-eidiseografia-genikes/750652-binteo-sobaros-o-traymatismos

ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.038
    • Προφίλ
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #528 στις: Σαβ 16 Δεκ 2023 14:34 »
Παράθεση
Ο Βρούτσης για ελέγχους στα γήπεδα: «Χωρίς φιλάθλους ο αγώνας αν δεν λειτουργούν οι κάμερες»
Αξιωματικός της αστυνομίας θα ελέγχει τους αγωνιστικούς χώρους τρεις ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα, προκειμένου να διαπιστώσει αν λειτουργούν οι κάμερες.

Ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3. Αποκάλυψε το σχέδιο της κυβέρνησης για τους ελέγχους στα γήπεδα, αλλά και πότε δεν θα διεξάγεται το παιχνίδι με φιλάθλους.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι το εισιτήριο θα υπάρχει στο κινητό τηλέφωνο μέσω του οποίου θα γίνεται η ταυτοποίηση και η διασταύρωση των στοιχείων ώστε να αποκλειστεί κάθε περίπτωση μεταβίβασης του εισιτηρίου σε άλλο οπαδό .

Επιπλέον, πρόσθεσε πως αξιωματικός της αστυνομίας θα ελέγχει τους αγωνιστικούς χώρους τρεις ημέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα προκειμένου να διαπιστώσει αν λειτουργούν οι κάμερες ενώ δεύτερος έλεγχος για τις κάμερες θα γίνεται και την ημέρα του αγώνα.

Σε περίπτωση που οι κάμερες δεν λειτουργούν ο αγώνας θα γίνεται χωρίς φιλάθλους.

Ποια άλλα μέτρα εξετάζονται κατά της οπαδικής βίας
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Βρούτσης, επεξεργάζεται επτά νέα μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας, τα οποία θα ανακοινώσει στο προσεχές υπουργικό συμβούλιο.

Σε αυτά τα μέτρα αυστηροποιείται το πλαίσιο για: τις Λέσχες Φιλάθλων, την ενεργοποίηση του Ψηφιακού Μητρώου Λεσχών Φιλάθλων, τον εκσυγχρονισμό και τη ψηφιοποίηση στην Ηλεκτρονική Εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων, την αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας και των αρμοδιοτήτων της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ), την ενίσχυση των Διοικητικών Μέτρων από πλευράς Πολιτείας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, την εισαγωγή ρήτρας παραβατικότητας για όσες ΠΑΕ δεν συμμορφωθούν, που θα αφορά τον πόρο από το Στοίχημα και τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Συντονισμού, σύμφωνα με τις προσταγές της Σύμβασης Saint Denis, για την καταπολέμηση της βίας.

Πιο συγκεκριμένα, για τις Λέσχες, αναμένεται να μειωθούν σε μόνο μία ανά έμβλημα ομάδας, η οποία που θα λειτουργεί υποχρεωτικά με τη συναίνεση της ΠΑΕ, εφόσον βέβαια υφίσταται ΠΑΕ.

Επίσης, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό και τη ψηφιοποίηση στην Ηλεκτρονική Εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων, αν βρεθεί οποιαδήποτε πλημμέλεια στην λειτουργία του κατά τον εβδομαδιαίο έλεγχο που θα διεξάγεται, ο αγώνας θα πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών. Εδώ προστίθεται και η επικαιροποίηση των διατάξεων του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της ταυτοποίησης του κατόχου του, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας.

Σχετικά με την ενίσχυση των Διοικητικών Μέτρων από πλευράς Πολιτείας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, θα υπάρχει π.χ. η ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, σε περιπτώσεις ρίψης κροτίδας, πυρσού, καπνογόνου, φωτοβολίδας και οποιασδήποτε γενικώς εύφλεκτης ύλης που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη.
gazzetta.gr

Πραγματικά οι άνθρωποι είναι ΓΤΠ.Μπορούν να παίξουν τον ρόλο του ηλίθιου και του πανηλίθιου ταυτόχρονα στην ίδια ταινία.Μόνο που εδώ δεν είναι ταινία αλλά πραγματικότητα.
Μετά το τρομερό μέτρο των 2 μηνών χωρίς κόσμο στην σούπερ λιγκ,βγαίνουν στην φόρα νέα μέτρα.Για αρχή ποιον ακριβώς τιμωρείς και για ποιο έγκλημα με τους 2 μήνες;Αν ένας Δημήτρης είναι εγκληματίας,τότε θα πιάσουμε κάθε Δημήτρη γιατί έτσι.Δεν υπάρχουν λόγια.Κιμ πάτα το το γαμημένο.Πρώτη βόμβα στην Ελλάδα.
Θα έχεις το εισιτήριο στο κινητό.Τρομερό.Ανακαλύψαμε την φωτιά.Τώρα στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά ακόμα και στην Ελλάδα σε άλλες περιπτώσεις,είναι καθημερινότητα αλλά ουάου.
Άλλη εξυπνάδα αυτή με τις κάμερες.Δηλαδή όσοι έχουν διαρκείας τους έχουμε γαμήσει ήδη με τις μαλακίες που κάνουμε,τώρα να γαμήσουμε και όσους αγοράζουν απλά εισιτήρια.Αλήθεια πότε κάποιος θα ξέρει σίγουρα να πάρει εισιτήριο και ότι θα μπει μέσα;1 ώρα πριν τον αγώνα;Αν υπάρχουν εκδοτήρια;Μιλάμε για AI.
Οι λέσχες φιλάθλων μπλα μπλα μπλα.Τα ίδια και τα ίδια.Αυτά που λένε εδώ και δεκαετίες ότι εφαρμόζουν οι ίδιοι άνθρωποι και τα ίδια κόμματα.Πασπαλισμένο κάθε φορά με λίγο χρυσόσκονη μπας και τους πιστέψει κάποιος.Στο μεταξύ οι λέσχες,σύνδεσμοι και όπως θέλει το λέει ο καθένας είναι υποτίθεται κλειστοί.Βέβαια δεν ισχύουν τα ίδια μέτρα για όλους.Αν είσαι ΠΑΣ σε τιμωρούμε.Αν είσαι ΠΟΚ ή ΠΟΘ όλα καλά.
Φυσικά τιμωρία αν πετάξεις κάτι μέσα.Κλασικά εικονογραφημένα.
Σε κανένα παιχνίδι ΠΑΣ-Κηφισιάς θα φέρουμε διμοιρίες ΜΑΤ από όλη την Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία και δεν θα κουνιέται κουνούπι.Αν έρθουν τίποτα δολοφόνοι από Κροατία θα κοιτάμε διακριτικά.Η εξυπνάδα είδε την Ελλάδα και αυτοκτόνησε.
Στο μεταξύ οι κύριοι υπεύθυνοι που προάγουν την βία είναι στο απυρόβλητο.Μιλάμε για τις κεφαλές που διοικούν.Επειδή οι συγκρίσεις με κάτι τυχαίες ομάδες του εξωτερικού πχ Νότιγχαμ γίνονται,γυρνάμε στην προηγούμενη πρόταση.

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.038
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.038
    • Προφίλ
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #530 στις: Σαβ 13 Ιαν 2024 15:08 »
Πόσοι από εσάς έχετε συνυπάρξει με αντιπάλους οπαδούς είτε στο γήπεδο, είτε σε ένα τρένο, καράβι, αεροπλάνο ταξιδεύοντας να δείτε την ομάδα σας.
Ποιοι από εσάς βοήθησαν ή έσωσαν αντίπαλο οπαδό από τα χειρότερα;
Σε συνεργασία με την Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 - Εις το Όνομα του Άλκη στα πλαίσια των δράσεων και ενεργειών που κλιμακώνει, ενόψη της συμπλήρωσης 2 ετών από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού θα δημιουργήσει μία νέα ενότητα στην ιστοσελίδα www.inthenameofalkis.com  με τίτλο ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ.
Αυτό γίνεται με στόχο  να δημιουργήσουνε μικρά βήματα ενσυναίσθησης και συνύπαρξης των χρωμάτων, ώστε το μονοπάτι της αλλαγής της οπαδικής κουλτούρας, που δημιουργούνε να γίνει λεωφόρος.
Τα πιο ωραία σχόλια  θα αναρτηθούν στα social media της Δομής.
Από αυτά, θα επιλεχθούν μερικά και θα προσπαθήσουν να βιντεοσκοπήσουν τον οπαδό (αν θέλει) να διηγείται την ιστορία.

Όσοι θέλετε να βοηθήσετε στην αλλαγή της οπαδικής κουλτούρας στην Ελλάδα και έχετε να μοιραστείτε τέτοιες ιστορίες οπαδικής συνύπαρξης
Όποιος θέλει να στείλει κατευθείαν στη Δομή παρακαλείται να στείλει την ιστορία του :
1. Με mail στο info@inthenameofalkis.com
ή
2. Στο Facebook ή στο Instagram
@inthenameofalkis
Εκτός Έδρας

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.038
    • Προφίλ
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #531 στις: Τετ 13 Μάρ 2024 18:16 »
Παράθεση
ΑΕΚ: Σε έξι συλλήψεις οπαδών της Ένωσης προχώρησε η αστυνομία της Λαμίας
Στη σύλληψη έξι οπαδών της ΑΕΚ για χρήση καπνογόνων προχώρησε η αστυνομία της Λαμίας.

Σε έξι συλλήψεις οπαδών της ΑΕΚ που έδωσαν το «παρών» στη Λαμία προχώρησε η αστυνομία.

Διάφοροι φίλοι της Ένωσης είδαν από ταράτσες κοντινών σπιτιών την αναμέτρηση με τη Λαμία και μετά το παιχνίδι περίπου 40 άτομα που είχαν συνεννοηθεί με τους ιδιοκτήτες να δουν το ματς από μια ταράτσα προσήχθησαν από την αστυνομία με την αιτιολογία ότι άναψαν απλά δύο πυρσούς.

Λίγη ώρα αργότερα όπως έγινε γνωστό η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις οπαδών της ΑΕΚ για χρήση καπνογόνων στις ταράτσες.
https://www.gazzetta.gr/football/superleague/2313970/aek-se-exi-syllipseis-opadon-tis-enosis-prohorise-i-astynomia-tis

Παράθεση
ΑΕΚ: Αθώοι και οι έξι οπαδοί της Ένωσης που είχαν συλληφθεί στη Λαμία
Οι έξι συλληφθέντες οπαδοί της ΑΕΚ για το περιστατικό στην ταράτσα στη Λαμία αθωώθηκαν από το δικαστήριο.

Σήμερα (13/3) θα εκδικαζόταν στη Λαμία η υπόθεση των έξι συλληφθέντων οπαδών της ΑΕΚ και όπως έγινε γνωστό, η απόφαση ήταν να αθωωθούν.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει σε προσαγωγές 40 ατόμων που είχαν ανέβει σε ταράτσα για να δουν το παιχνίδι της ΑΕΚ στη Λαμία, σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη, με την αιτιολογία ότι άναψαν απλά δύο πυρσούς.

Από την πρώτη στιγμή η ΑΕΚ είχε τονίσει ότι η προσαγωγή τους ήταν αναίτια καθώς δεν συνέβη το παραμικρό καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια προκειμένου να λυθεί το ζήτημα.

Τελικώς από τις 40 προσαγωγές προέκυψαν έξι συλλήψεις, με τους έξι οπαδούς της ΑΕΚ να αθωώνονται με απόφαση του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι οι φίλοι της ΑΕΚ δεν γνώριζαν ότι ο νόμος είναι τόσο αυστηρός και τις επιπτώσεις που αυτός έχει, με τους δικηγόρους τους να παρουσιάζουν πρόσφατα παραδείγματα με άναμμα πυρσών σε γήπεδα.
https://www.gazzetta.gr/football/superleague/2314714/aek-athooi-kai-oi-exi-opadoi-tis-enosis-poy-eihan-syllifthei-sti-lamia

Πραγματικά τι να πρωτογράψεις για αυτό το έκτρωμα.Όχι απλά χούντα αλλά χούντα με μπανανία μαζί.Δηλαδή αν ανάψεις ένα καπνογόνο σε ένα γήπεδο κοντά που μπορεί να παίζει ο κάτω μαχαλάς με τον πάνω μαχαλά,μπορεί να σε χώσουν μέσα.Σε μια χώρα που ο Μίχος βγαίνει λάδι,έχουν σκοτωθεί 57 άτομα,έχουν δολοφονηθεί άτομα για οπαδικούς λόγους,κροάτες φασιστοχούλιγκανς κάνουν περατζάδα σε όλη την χώρα, συλλαμβάνουν κάπιους για άναμα καπνογόνου σε ταράτσα.Ούτε καν σε γήπεδο.Το δικαστήριο αθωώνει γιατί λένε δεν γνώριζαν τον νόμο.
Η δικαιοσύνη στα καλύτερα της.Από τύχη και μόνο δεν καταλήγει ο καθένας μας στην φυλακή.

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.038
    • Προφίλ
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #532 στις: Τετ 13 Μάρ 2024 18:20 »
Παράθεση
Τα... κουφά του ιδίωνυμου: «Δεν έχει έφεση, αν τσακωθείς σε καφενείο κινδυνεύεις με φυλάκιση»
Οι δικηγόροι των συλληφθέντων οπαδών της ΑΕΚ στην Λαμία, αποκάλυψαν τα... απίστευτα του νέου αθλητικού νόμου.

Σήμερα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Λαμία το δικαστήριο των οπαδών της ΑΕΚ για τα καπνογόνα που άναψαν την Κυριακή σε ταράτσα σπιτιού που βρίσκεται δίπλα από το γήπεδο της τοπικής ομάδας, κατά την διάρκεια της αναμέτρησης για την πρώτη αγωνιστική των play off της Stoiximan Super League.

Οι δικηγόροι Γιώργος Κατσαδήμας και Λεωνίδας Σταθόπουλος που εκπροσωπούν 4 από τους 6 συλληφθέντες, μίλησαν στο LamiaPolis 87,7 και αποκάλυψαν τις αδιανόητες λεπτομέρειες που περιλαμβάνει ο νέος αθλητικός νόμος...

«Η κατηγορία η οποία αφορά όλους τους συλληφθέντες είναι ότι κρατούσαν αναμμένα καπνογόνα με αφορμή αθλητική εκδήλωση. Στην ταράτσα βρέθηκαν 5 καπνογόνα τα οποία πέρασαν από χέρι σε χέρι για λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Καταγράφηκαν από τις κάμερες αρχικά και προσήχθησαν 60 άτομα όσοι βρίσκονταν δηλαδή στην ταράτσα και εν τέλη συνελήφθησαν 6 τους οποίους είχε καταγράψει κάμερα.

Δεν επρόκειτο για κάποια οργανωμένη μετακίνηση οπαδών η φιλάθλων ήταν μεμονωμένα άτομα νεαρής ηλικίας τα οποία ζήτησαν άδεια από τον ιδιοκτήτη προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα από την ταράτσα του σπιτιού μιας και η αναμέτρηση γίνονταν και κεκλεισμένων των θυρών. Δεν έριξαν καπνογόνο πουθενά δεν κινδύνευσε κανείς δεν γνώριζε επίσης κανείς ότι αυτό μπορεί να τον στείλει στη φυλακή με το νέο αθλητικό νόμο. Εάν αυτά τα ίδια παιδιά καθόντουσαν στην ίδια ταράτσα χωρίς διακριτικά με το σήμα της ΑΕΚ θα μπορούσαν να επικαλεστούν ότι απλώς γιορτάζουν τα γενέθλια του φίλου τους. Αλλά επειδή επρόκειτο για αθλητικό γεγονός δικάζονται με τον νέο αθλητικό νόμο όπου αν καταδικαστείς φυλακίζεσαι χωρίς το δικαίωμα έφεσης. Αυτά είναι παράλογα…

Σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο οι ποινές κυμαίνονται από τρεις μήνες έως και 5 χρόνια χωρίς αναστολή, δηλαδή εκτητέα. Πρόκειται για ένα νόμο όχι μόνο αυστηρό αλλά και αντισυνταγματικό. Αφού είναι ο μοναδικός νόμος που δεν σου δίνει το δικαίωμα έφεσης προκειμένου να διεκδικήσεις την ελευθερία σου. Κάτι που δεν γίνεται ούτε για τα βαριά κακουργήματα ήδη έχουν γίνει κινήσεις νομικών προκειμένου να προσβάλλουμε το νέο αθλητικό νόμο στο συμβούλιο της επικρατείας.

Ο νομοθέτης προσπάθησε να φτιάξει ένα νόμο προκειμένου να καταπολεμήσει και να εξαλείψει τη βία όμως τα τσουβάλιασε όλα και μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Για παράδειγμα όταν κάποιος κρατήσει για μερικά δευτερόλεπτα ένα καπνογόνο ακόμη και σε έναν ιδιωτικό χώρο ή ακόμη και χιλιόμετρα μακριά από την αθλητική εκδήλωση πανηγυρίζοντας στιγμιαία το γκολ της ομάδος του ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να καταδικαστεί και να μπει φυλακή.

Πού ακριβώς βρίσκεται ο κίνδυνος και βιαιότητα στην περίπτωση αυτή; Για να καταλάβετε το παράλογο του πράγματος σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο ακόμη και αν παίζει για παράδειγμα στην Αθήνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και μία παρέα παιδιών που παρακολουθεί το ματς από το ραδιόφωνο σε μία παραλία της Σαντορίνης εάν κάποιος ανάψει καπνογόνο για να πανηγυρίσει το γκολ της ομάδας του και καταγραφεί σε μία φωτογραφία τότε θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Εδώ τσουβαλιάζεται μία κατάσταση επειδή δεν μπορούν να τη θεραπεύσουν.

Γνωρίζετε ότι εάν σε ένα καφενείο βλέπουν έναν αγώνα δύο παρέες αντίθετης ομάδας και μπει ένα γκολ η υπάρξει μια έντονη φάση να διαμαρτυρηθεί ο ένας να ακολουθήσει καυγάς και ίσως να πιαστούν στα χέρια, εάν έρθει η αστυνομία οι συλλεφθέντες θα δικαστούν με το νέο αθλητικό νόμο και κινδυνεύουν με φυλάκιση. Εάν οι ίδιες παρέες στο ίδιο καφενείο διαπληκτιστούν και ίσως πιαστούν στα χέρια για τα πολιτικά εκεί ίσως ενδεχομένως να υπάρξει μία μήνυση όπου θα πάει ο καθένας να δικαστεί και αν καταδικαστεί τελικά θα πάρει αναστολή. Αν μία παρέα ανάψει καπνογόνο σε μία πολιτική εκδήλωση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το νόμο. Αν ανάψει κανείς βεγγαλικά σε γάμο, σε πάρτι, σε καρναβάλι ή όπου αλλού, στη χειρότερη να καταδικαστεί με βάση το γράμμα του νόμου με μία απλή ποινή αναστολής. Αν αυτό συμβεί με αφορμή μία οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση ή εκδήλωση με αθλητικό υπόβαθρο είτε στο γήπεδο είτε σε άσχετο χώρο, μπαίνεις μέσα.

Δεν ξέρουμε πώς μπορεί να κυλήσει στην πράξη η εφαρμογή αυτή του νόμου. Καταρχάς υπάρχει άγνοια. Ακόμη και εμείς που είμαστε εξειδικευμένοι νομικοί στον τομέα του αθλητισμού ψάχνουμε κάθε μέρα τη τροποποιήσεις το νόμου. Τι ισχύει και τι άλλαξε.

Είναι δυνατόν να ξέρει ο Έλληνας πολίτης ή φίλαθλος τι ακριβώς ισχύει. Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζει ένα παιδί των 18 ετών που πήρε έξοδο από το στρατόπεδο και αντί να πάει να πιει καφέ πήγε να δει έστω και από μακριά την αγαπημένη του ομάδα και πανηγύρισε κρατώντας για μερικά δευτερόλεπτα ένα καπνογόνο, ότι αυτό θα μπορούσα να τον στείλει φυλακή; Και τώρα αναρωτιέται. Μα τι έκανα;

Εχουμε διαπιστώσει ότι μέχρι σήμερα τα δικαστήρια δείχνουν μία απροθυμία στην εφαρμογή του νόμου και αυτό είναι προς τιμή των δικαστών. Το τι νομοθετεί ο καθένας στη βουλή από οποιαδήποτε παράταξη είναι θέμα της βουλής και της νομοθεσίας. Τα δικαστήρια όμως καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί κάποιος να δικάζεται για διπλό κακούργημα π.χ για διακίνηση ναρκωτικών και να αφήνεται ελεύθερος και να κλείνονται στη φυλακή παιδιά που πανηγυρίζουν ένα γκολ έστω με καπνογόνο».
https://www.gazzetta.gr/plus/2314559/ta-koyfa-toy-neoy-athlitikoy-nomoy-den-ehei-efesi-tsakotheis-se-kafeneio-kindyneyeis

Μετά απορούν ορισμένοι γιατί γίνονται νόμοι για αποσυμφώρηση φυλακών.Αν είναι να φυλακίζουμε για τέτοια και να αφήνουμε δολοόνους και άλλα καλόπαιδα έξω,λογικό είναι να γεμίζουν οι φυλακές.
Καλύτερα να δολοφονήσεις άνθρωπο παρά να ανάψεις καπνογόνο.
Δεν ξέρεις πως να φυλαχθείς σε αυτό τον οίκο εποχής.

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.038
    • Προφίλ
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #533 στις: Τρι 23 Απρ 2024 11:23 »
Δολοφονία Λυγγερίδη: Ο «Κοντός», ο Shark, ο «Κοκός» και ο «Ρουμάνος» - Οι 5 ηθικοί αυτουργοί και οι ομάδες εφόδου
Ποια είναι τα 5 πρωταγωνιστικά πρόσωπα - 20 στον βασικό πυρήνα, 40 ενισχύσεις - Πώς έφτασαν σε αυτούς και τι τους αποδίδουν

Πέντε πρόσωπα μεταξύ των δεκάδων συλληφθέντων φέρεται να είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κατηγορούνται για την οργάνωση των επιθέσεων στου Ρέντη και για ηθική αυτουργία και συναυτουργία στη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού, όπως επίσης και για εγκληματική οργάνωση που ως περιφερόμενος στρατός συμμετείχε σε τουλάχιστον 10 περιστατικά βίας σε αθλητικούς χώρους.

Ποια είναι τα 5 πρωταγωνιστικά μέλη
Ο οργανωτής των επιθέσεων - Ο «Κοντός»
Ως βασικός οργανωτής των επιθέσεων σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων φέρεται να είναι ένας 40χρονος, γνωστός ως Ιωσήφ ή «κοντός», επικεφαλής θύρας οργανωμένων. Η επίθεση μάλιστα στο κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη απ’ ότι φαίνεται ήταν προγραμματισμένα αντίποινα για όσα είχαν συμβεί στον Βόλο 3 ημέρες πριν. Ανέφεραν χαρακτηριστικά «πάμε να τους καθαρίσουμε», «να τους τελειώσουμε». Αυτό ήταν το σύνθημα που έλεγε ο αρχηγός, εννοώντας τους αστυνομικούς, που θα βρίσκονταν στου Ρέντη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο «Κοντός» τη στιγμή της σύλληψης το βράδυ της Κυριακής σε καφετέρια στα Γιάννενα, είχε στις τσέπες του 5.000 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα με τους αστυνομικούς να εικάζουν πως θα επιδίωκε να διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο «αποθηκάριος»
Ο δεύτερος πρωταγωνιστής, είναι ο 27χρονος Όμλε, μάνατζερ γνωστού τράπερ, σεσημασμένος ηγέτης συνδέσμου στο Ίλιον. Σε τουλάχιστον 4 δικογραφίες ήταν κατηγορούμενος. Είναι αυτός που διαβίβασε τις εντολές της επίθεσης και έφερε ενισχύσεις. Μάλιστα, ήταν και ένας από τους «κλειδοκράτορες» της αποθήκης από την οποία φέρεται να μετέφερε οπλισμό και ναυτικές φωτοβολίδες και φέρεται να ήταν αυτός που έδωσε τη μοιραία φωτοβολίδα στον 18χρονο που ομολόγησε πως χτύπησε τον άτυχο αστυνομικό.

Ο «Ρουμάνος», ο «Shark» και ο «Κοκός»
Υπάρχει επίσης ένας 36χρονος με το προσωνύμιο "Ρουμάνος". Μάλιστα ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες από τη συμπλοκή που συνέβη τον Απρίλιο στο στάδιο Καραϊσκάκης στο πλαίσιο μια εσωτερικής διαμάχης ανάμεσα στους οπαδούς του Ολυμπιακού.
Παράλληλα, υπάρχουν και δύο 31χρονοι γνωστοί με τα παρατσούκλια, "Shark" που σημαίνει καρχαρίας, γνωστός συνδεσμίτης του Ολυμπιακού και "Koκός". Ο τελευταίος είχε συλληφθεί το 2013 για 4 ρατσιστικές επιθέσεις ως μέλος της Χρυσής Αυγής.μεταξύ των οποίων σε ένα κουρείο ανθρώπου πακιστανικής καταγωγής στην Μεταμόρφωση. Στην κατοχή του βρέθηκε και ένα πιστόλι.

20 στον βασικό πυρήνα, 40 ενισχύσεις
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είκοσι ακόμα συλληφθέντες αποτελούσαν τον βασικό εκτελεστικό πυρήνα για την εκδήλωση επεισοδίων και επιθέσεων, ενώ ακόμη 40 ήταν οι συνεργαζόμενοι με έκτακτες συμμετοχές προκειμένου να δώσουν μια «αριθμητική υπεροπλία» στο σχέδιο των ενεργιών
Στο πλαίσιο των κατ' οίκον ερευνών, τα ευρήματα που κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ήταν 2 πιστόλια, το ένα στην κατοχή του «Κοκού», ναυτικές φωτοβολίδες, μαχαίρια, πτυσσόμενα γκλοπ καθώς και ναρκωτικά.
Σημειώνεται πως σε μία περίπτωση σύλληψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα ο δράστης χτύπησε με πτυσσόμενο γκλοπ τον αστυνομικό ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί το έκανε είπε ότι «νόμιζα ότι ήσασταν κλέφτες».

Πώς έφτασαν σε αυτούς και τι τους αποδίδουν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αμέσως μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου Λυγγερίδη, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να κάνουν μια πολύμηνη έρευνα για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης. Η έρευνα αυτή ολοκληρώθηκε σήμερα και αποδίδει στους κατηγορούμενους εμπλοκή σε 14 υποθέσεις αθλητικής βίας.
Ρόλο - κλειδί φαίνεται να έπαιξε ένα βίντεο υψηλής ευκρίνειας που τράβηξε ένας από τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού στο γήπεδο προκειμένου αυτό να «ανέβει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο πως έφτασε στα χέρια της αστυνομίας.
Το βίντεο απεικονίζει όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που έγιναν έως ότου φύγουν από τις κερκίδες και βγουν έξω για να συγκρουστούν με τους αστυνομικούς.
Επίσης, έγινε μια σειρά από άρσεις απορρήτου. Ποιος τηλεφώνησε σε ποιον τις κρίσιμες ώρες που ακολούθησαν τον τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού.
Επιπλέον, ρόλο - κλειδί έπαιξαν και τα πειστήρια που περισυνελέγησαν από το σημείο των επεισοδίων, υπήρξε η αντιπαραβολή τους με τα 400 άτομα που είχαν προσαχθεί αμέσως μετά τα επεισόδια.
Αναλυτικά οι υποθέσεις με τις οποίες συνδέονται τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι οι εξής:
Δεκέμβριος 2023 Πανθεσσαλικό: Επεισόδια στο Βόλος-Ολυμπιακός
Μάρτιος 2019 Ίλιον: Τραυματισμός με μαχαίρι γυναίκας οπαδού Παναθηναϊκού
Απρίλιος 2019 Διόδια Τραγάνας: Επίθεση με μαχαίρια σε οπαδούς ΑΕΚ
Δεκέμβριος 2021 Γήπεδο Καραϊσκάκης: Επεισόδια με ΜΑΤ
Δεκέμβριος 2022 Νέο Φάληρο: Επεισόδια και εμπρησμοί αυτοκινήτων
Δεκέμβριος 2022 Ζωσιμάδες: Επεισόδια στο ΠΑΣ Γιάννινα -Ολυμπιακός
Απρίλιος 2023 Γήπεδο Καραϊσκάκης: Επίθεση σε πούλμαν ΑΕΚ
Ιούλιος 2023 Λεωφόρος Μαραθώνος: Τραυματισμός με μαχαίρι οπαδού Παναθηναϊκού
Απρίλιος 2024 Γήπεδο Καραϊσκάκης: Επεισόδια μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού
Πηγή: skai.gr
sport-fm.gr

Στην δικογραφία υπάρχει και το Ζωσιμάδες.Τότε που έκαναν επιστημονικό συνέδριο στο ταρτάν του γηπέδου.Έδειχναν ιατρικές τομές και πως μπορούν να γίνουν.Α ναι ο ένας ο επιστήμονας του άρεσε η πόλη και ήταν περαστικός από αυτήν.

Αποσυνδεδεμένος Mpakoulieros

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.599
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #534 στις: Τετ 24 Απρ 2024 00:21 »
Πίσω από την εγκληματική οργάνωση Μαρινάκης, Μώραλης, Καραπαπάς
Την ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός δείχνει το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. στον εισαγγελέα – «Χρηματοδοτούσαν» τους χούλιγκαν με δωρεάν προσκλήσεις και εισιτήρια τα οποία μεταπωλούσαν με «καπέλο» - Παράνομη διάθεση διαπιστευτηρίων για να μπορούν οι «αρχηγοί» να εισβάλουν στους αγωνιστικούς χώρους – Εργάζονταν στον Δήμο Πειραιά και στο Red Store του Oλυμπιακού


Newsroom
23.04.2024 | 17:01 UPD:23.04.2024, 22:41


Zougla Newsroom

Την άμεση σύνδεση και εμπλοκή της διοίκησης του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα του προέδρου της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, του Αντιπροέδρου, Κωνσταντίνου Καραπαπά αλλά και του έτερου αντιπροέδρου Δημήτρη Αγραφιώτη , καθώς και του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την εγκληματική οργάνωση μέλη της οποίας ευθύνονται για τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τι αναφέρει το διαβιβαστικό της Ασφάλειας
Σύμφωνα με το διαβιβαστικό το οποίο βρίσκεται στη διάθεση της «Ζούγκλας», «οι χούλιγκανς που αυτοαποκαλούνται οργανωμένοι, έχουν συγκροτήσει επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση οργάνωση αποτελούμενη από περισσότερα των τριών πρόσωπα, που επιδιώκει τη συστηματική τέλεση περισσότερων κακουργημάτων και πλημμελημάτων και κυρίως εκρήξεων και εμπρησμών, κατασκευής και κατοχής εμπρηστικών και εκρηκτικών υλών, βομβών, ανθρωποκτονιών τετελεσμένων, επικίνδυνων σωματικών βλαβών, κλοπών, ληστειών, εκβιάσεων…».

Σε άλλο σημείο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, έχει εσωτερική διάρθρωση και σαφή ιεραρχική δομή ενώ τα μέλη της έχουν καθορισμένους ρόλους…».

Η δομή της εγκληματικής οργάνωσης
Αναφορικά με τη δομή της οργάνωσης οι Διωκτικές Αρχές σημειώνουν ότι «περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη που αναγνωρίζονται ως επικεφαλής της Θύρας 7, οι λεγόμενοι “μεγάλοι” και οι αποκαλούμενοι “μικροί” οι οποίοι υποτάσσονται πλήρως στα ανώτερα μέλη για την πραγματοποίηση των επιθέσεων…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας  εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση «διευθύνεται συγκεκριμένα και σε ανώτατο  επίπεδο από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός… και χωρίς τη συμμετοχή και την υψηλή προστασία (μελών διοίκησης και στελεχών της ΠΑΕ) τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε ή θα είχε περιορισμένο εύρος και δράση…».

Σε άλλο σημείο οι Αρχές αναφέρουν ότι «οι Ιωσήφ Αντιζάς , Δημήτρης Μοιρώτσος αλλά και ο μετέπειτα δολοφονηθείς Βασίλης Ρουμπέτης, εισέρχονταν στους αγωνιστικούς χώρους ως SLO της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυνάμει διαπιστεύσεώς τους από τη διοργανώτρια Αρχή ( Super league), κατόπιν σχετικού αιτήματος της ίδιας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που υπογράφονται από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αυτής, Δημήτριο Αγραφιώτη…».

«Η διαπίστευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο μαρτυρά άμεση σχέση του διαπιστευμένου προσώπου με την ομάδα που του χορηγεί τη διαπίστευση», τονίζεται μεταξύ άλλων.


Βαγγέλης Μαρινάκης, Κώστας Καραπαπάς

Τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης
Σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, η περιγραφή των βασικών ηγετικών στελεχών της Θύρας 7 κατά το ανακριτικό υλικό έχει ως εξής:

«Ηγετικά μέλη της εν λόγω οργάνωσης, στην βούληση των οποίων υποτάσσονταν όλα τα μέλη της, τυγχάνουν οι 1 έως 8 Κατηγορούμενοι (ΑΝΤΙΖΑΣ Ιωσήφ, ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ Μάριος–Δημήτριος, ΚΙΑΤΟΣ Πέτρος, (επ) ΧΟΛΜΠΑΝ (ον) ΜΠΟΓΚΝΤΑΝ-ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΥ, ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ Δημήτριος, ΜΥΡΣΙΝΙΑΣ Δημήτριος, ΚΟΝΤΟΜΟΥΣ Κωνσταντίνος και ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΟΣ Νεκτάριος). Το εν λόγω ηγετικό σύνολο αποτελούσε τον πυρήνα της οργάνωσης, πάνω στον οποίο στηριζόταν η αδιάλειπτη και συνεχής δράση της, επέλεγε τους στόχους, σχεδίαζε και οργάνωνε την εγκληματική δραστηριότητα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειες. Τα νεαρότερα μέλη της οργάνωσης τους αποκαλούν και ως «ΜΕΓΑΛΟΥΣ», τους γνωρίζουν τουλάχιστον φυσιογνωμικά και τους αναγνωρίζουν ως αρχηγούς της «ΘΥΡΑΣ 7», δηλαδή των οργανωμένων φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, χωρίς την εντολή ή την έγκριση των οποίων δεν γίνεται τίποτα, όπως χαρακτηριστικά έχει αναφερθεί. Στο σημείο αυτό αναφέρεται ότι, ο προστατευόμενος μάρτυρας με την πλασματική ονομασία 67Ε, κατέθεσε ότι ηγετική ομάδα, στην υπό έρευνα εγκληματική οργάνωση, τυγχάνουν και οι ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Γεώργιος , ΜΥΡΣΙΝΙΑΣ Σωκράτης. Από την διενεργηθείσα προανάκριση, προκύπτει ότι πράγματι ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Γεώργιος ανήκει στους «ΜΕΓΑΛΟΥΣ» της θύρας 7, πλην όμως δεν έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις και ο ρόλος τους σε αυτές. Ο ΜΥΡΣΙΝΙΑΣ Σωκράτης έχει ταυτοποιηθεί στο παρελθόν από την Υπηρεσία μας για ληστρική επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού με οπαδικό υπόβαθρο, που έλαβε χώρα την 02/10/2021, πλην όμως στην υπό εξέταση υπόθεση δεν εξακριβώθηκε ο ρόλος του. Από τους «ΜΙΚΡΟΥΣ», ιδιαίτερη ροπή στην εγκληματικότητα, με συμμετοχή σε τουλάχιστον τρεις αξιόποινες πράξεις της Εγκληματικής Οργάνωσης, έχουν οι: ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ Αλέξανδρος, ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ορφέας, ΧΑΛΚΙΔΗΣ Ιωάννης, ΜΑΡΑΓΚΟΣ Παναγιώτης, ΜΑΙΔΩΝΗΣ Αντώνιος και ΜΠΡΟΥΛΙΑΣ Στυλιανός».



Μπροστάρηδες στα επεισόδια Μαρινάκης και Καραπαπάς
Στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται αναφορά και στα επεισόδια που έγιναν στο στάδιο Καραϊσκάκη έναν χρόνο πριν ( 23/4/2023) κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ για την πέμπτη αγωνιστική των play off. Προς το τέλος του αγώνα όταν η ΑΕΚ πέτυχε τρίτο γκολ, δυσαρεστημένοι οπαδοί του Ολυμπιακού προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα πετώντας μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. «Το ίδιο μάλιστα έπρατταν και οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελος Μαρινάκης και Κωνσταντίνος Καραπαπάς που βρισκόντουσαν στο γήπεδο και παρακολουθούσαν τον αγώνα».

Μετά τη διακοπή του αγώνα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσουν την αποστολή της ΑΕΚ που αποχωρούσε προς τα αποδυτήρια, ενώ από τις κερκίδες vip συνεχίζονταν να εκτοξεύονται διάφορα αντικείμενα.

«Τότε ο Ιωσήφ Αντιζάς έκανε σήμα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βρισκόντουσαν στις κερκίδες των θυρών 6 και 7 να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για να προκαλέσουν επεισόδια σε βάρος της αστυνομικής δύναμης», γράφει το διαβιβαστικό.


Δημήτρης Αγραφιώτης

Το ίδιο σκηνικό συνέβη και στον Βόλο
Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στο στάδιο του Βόλου, στον αγώνα μεταξύ του Βόλου και του Ολυμπιακού όταν κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων, ακυρώθηκε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού.

«Τότε ο Ιωσήφ Αντιζάς, αφού προηγουμένως συνομίλησε με τον επίσης ευρισκόμενο στο γήπεδο αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων ενώ σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, φρόντισε να ανοίξει και η πόρτα μεταξύ της κερκίδας στην οποία βρίσκονταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του αγωνιστικού χώρου, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος σε αυτόν».

Μοίραζαν προσκλήσεις στην εγκληματική οργάνωση
Επίσης όπως προέκυψε από τις καταθέσεις, τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, λάμβαναν από την ΠΑΕ Ολυμπιακός προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο στο γήπεδο, τις οποίες στη συνέχεια είτε μοίραζαν στα κατώτερα μέλη, είτε τις πωλούσαν στην τιμή που όριζαν οι ίδιοι.

«Επίσης μπορούσαν και προμηθεύονταν μαζικά εισιτήρια τα οποία στη συνέχειa πωλούσαν έξω από τα γήπεδα Καραϊσκάκης και ΣΕΦ σε τιμή ανώτερη της αναγραφομένης».


Γιάννης Μώραλης, Βαγγέλης Μαρινάκης

«Ιδιωτικός στρατός»  στη σκιά της «Λέσχης Φιλάθλων Ολυμπιακού Θύρα 7»
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι σύμφωνα με το διαβιβαστικό «μη ονομαστικά εισιτήρια της κατώτερης τιμής και μόνο για τα μέλη του, δικαιούται να λαμβάνει μόνο ο αναγνωρισμένος σύνδεσμος φιλάθλων. Εν προκειμένου ο μόνος νόμιμος σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2725/1999 σύνδεσμος φιλάθλων του Ολυμπιακού, είναι το σωματείο με την επωνυμία “Λέσχη Φιλάθλων Ολυμπιακού Θύρα 7” που συστάθηκε και λειτουργεί με τη συναίνεση του σωματείου “Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς” και το οποίο, σύμφωνα με το αντίγραφο βιβλίου μητρώου μελών, χορηγήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην οποία υποβάλλεται ετησίως, αριθμεί μόνο 27 εγγεγραμμένα μέλη και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να λαμβάνει περισσότερα εισιτήρια από τα μέλη της. Σημειωτέον ότι μεταξύ των εγγεγραμμένων μελών της ως άνω “Λέσχης Φιλάθλων Ολυμπιακού Θύρα 7” δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα ηγετικά η κατώτερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης…».

«Συνεπώς η μαζική διάθεση μη ονομαστικών εισιτηρίων για τις ανάγκες της “Λέσχης Φιλάθλων Ολυμπιακού Θύρα 7” , σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται και μόνο ως προσχηματική μπορεί να χαρακτηριστεί…».



Έμμεση χρηματοδότηση των χούλιγκαν
Οι διωκτικές Αρχές κάνουν λόγο για «έμμεση χρηματοδότηση των χούλιγκαν». Όπως επισημαίνεται στο διαβιβαστικό: «Όταν τέτοια εισιτήρια διατίθενται και σε μη μέλη αναγνωρισμένων λεσχών και μέσω της αδικαιολόγητης, παράνομης και ανεξέλεγκτης μαζικής διάθεσής τους και προσκλήσεων σε ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και της εν συνεχεία μεταπώλησής τους με “καπέλο” ή σε τιμή ανώτερη της αναγραφόμενης, τα μέλη αυτά χρηματοδοτούντο εμμέσως από όποιον τους παρείχε τα εισιτήρια και τις προσκλήσεις».



Έβρισκαν δουλειά από τον Μώραλη
Σε άλλο σημείο του διαβιβαστικού τονίζεται ότι «αξιοπρόσεκτο τυγχάνει και το γεγονός ότι κάποια από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με τον Ολυμπιακό και με εργασιακή σχέση, ενώ άλλα είτε έχουν προσληφθεί σχετικά πρόσφατα και εργάζονται ( ενίοτε και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία), είτε έχουν απασχοληθεί στο παρελθόν στον Δήμο Πειραιά, του οποίου ο δήμαρχος, Ιωάννης Μώραλης είναι και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πιο συγκεκριμένα όπως προκύπτει από την Εργάνη, ο Ιωσήφ Αντιζάς εργάζεται από το 2018 στο RED STORE ΘΡΥΛΙΚΑ ΔΩΡΑ MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ που είναι το επίσημο κατάστημα boutique της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ παλαιότερα είχε εργασθεί επί δίμηνο και στον δήμο Πειραιά. Ο Θ.Π. εργάζεται από τον Ιούνιο του 2022 στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενός από τον Φεβρουάριο του 2012 έως τον Μάιο του 2022 εργαζόταν στον Δήμο Πειραιά. Οι  Δημήτρης Μοιρώτσος και Πέτρος Κιάτος, προσλήφθηκαν την 1/6/2022 στον Δήμο Πειραιά όπου εξακολουθούν να εργάζονται. Οι Μάριος Χανδρινός και Ιωάννης Χαλκίδης εργάστηκαν στον Δήμο Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα από 20/4/2023 έως 19/6/2023. Τέλος ο Μπογκτά Χόλπμαν εργαζόταν στο αθλητικό σωματείο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (δηλαδή στον ερασιτέχνη) από 6/4/2020 έως 7/12/2023 (δηλαδή μέχρι και την ημέρα κατά την οποία έλαβαν χώρα τα επεισόδια στα οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο υπαρχιφύλακας Λυγγερίδης Γεώργιος)».



Ανατριχιαστικοί διάλογοι: «Έχουμε πόλεμο κωλόμπατσοι, θα σας σκοτώσουμε όλους»
«Έχουμε πόλεμο κωλόμπατσοι, θα σας σκοτώσουμε όλους», «Νέα Σμύρνη σας χρειάζεται ξανά», «θα σας βρούνε όλους κρύους». Αυτές οι φράσεις ακούστηκαν το βράδυ της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη από τους χούλιγκανς που επιτέθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, όπως προκύπτει από το υλικό της ογκωδέστατης δικογραφίας που έχουν από το πρωί στα χρέη τους οι δικαστικοί λειτουργοί. Όμως δεν ήταν μόνο αυτό που προκάλεσε ανατριχίλα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που χειρίστηκαν την υπόθεση. Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που γίνεται μεταξύ ενός κατηγορούμενου και του φίλου του αρκετό καιρό μετά την δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

«ΦΙΛΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ»: Και ευθεία βολή ε; Μπαμ.

«ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ »: Ναι.

«ΦΙΛΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ»: Και όποιον πάρει ο χάρος,

«ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ »: Τα πήγανε δέκα άτομα εκεί τα άδειασαν όλα. Εδώ ρε μ…κα είχανε σαράντα δυναμίτες ΑΚ. Δεν ήταν μόνο ναυτικές ήταν πολλά τα πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας σαράντα δυναμίτες τώρα;

«ΦΙΛΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ»: Πήγανε για θάνατο δηλαδή; Πήγαν να σκοτώσουν.

«ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ »: Ναι πήγαν να γ…ουν τα ματ και ήταν λίγα τα ματ.

Όσον αφορά στον ρόλο του ηγετικού στελέχους της Θύρας 7, το όνομα του οποίου φιγουράρει στην πρώτη θέση του διαβιβαστικού εγγράφου της αστυνομίας, οι αρχές έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τον ρόλο του. «Σύμφωνα με την εντολή του μόλις αυτός θα έριχνε την πρώτη μολότοφ, τότε οι υπόλοιποι θα ξεκινούσαν να εκτοξεύουν τα αντικείμενα με τα οποία είχαν εφοδιαστεί κατά των αστυνομικών».



Παρά τους ισχυρισμούς του γνωστού μάνατζερ, ο οποίος υποστήριζε ότι «έδωσε ένα πανό και στη συνέχεια έφυγε από το γήπεδο» οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας δίνουν τελείως διαφορετική εκδοχή. Συγκεκριμένα, «στο βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται το ηγετικό στέλεχος της Θύρας 7 να βρίσκεται στο παρκέ του γηπέδου και να συνομιλεί με τον μάνατζερ. Στη συνέχεια ο τελευταίος, πληκτρολογεί για αρκετά δευτερόλεπτα στο κινητό του και αμέσως μετά βγαίνει από την πλαϊνή θύρα. Λίγο μετά λαμβάνουν χώρα οι επιθέσεις…» περιγράφεται στην έρευνα των αστυνομικών.



Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα
H εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά των συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά περίπου 160 άτομα με τους 67 να έχουν συλληφθεί.



Οι ποινικές διώξεις αφορούν σε δώδεκα κακουργήματα και σωρεία πλημμεληματικών πράξεων που πλέον βαραίνουν του συλληφθέντες.

Ειδικότερα πρόκειται για τα αδικήματα:

-Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (οκτώ άτομα)
-Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
-Ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
-Ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
-Συνεργεία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
-Έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
-Ηθική αυτουργία στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
-Συνέργεια στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
-Κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων με αφορμή αθλητική εκδήλωση.
-Ηθική αυτουργία στην κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο με αφορμή αθλητική εκδήλωση
-Εκβίαση με απειλής βλάβης της επιχείρησης άλλου κατά συναυτουργία κατά διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
-Ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή με αθλητικό υπόβαθρο.
-Διακεκριμένη βία κατά υπαλλήλων που διέτρεξαν σοβαρό κίνδυνο.
-Εμπρησμός από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα κατά αθλητική εκδήλωση.
-Διατάραξη κοινής ειρήνης κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
-Φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
-Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά υπαλλήλων και μη.
-Βιαιοπραγία κατά άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
-Κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικής βλάβη κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
-Κατοχή βεγγαλικών και κροτίδων κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης .
-Κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.
-Κλοπή κατά συναυτουργία.
-Παράνομη οπλοκατοχή.
-Παράνομη οπλοφορία.
-Οπλοχρησία κατά εξακολούθηση
-Παράνομη κατοχή κροτίδων.
-Προμήθεια κατοχή ναρκωτικών.

Σημειώνεται πως από τους συλληφθέντες ο ένας είναι ανήλικος ενώ συνολικά υπολογίζονται οι κατηγορούμενοι κάτω των 18 ετών να είναι 15.

Όλοι οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με το επίσημο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.:
Αντιζάς Ιωσήφ (40 ετών), γνωστός με το προσωνύμιο «Κοντός»
Χανδρινός Μάριος – Δημήτριος (27 ετών), γνωστός με το προσωνύμιο «Όμλε»
Κιάτος Πέτρος (33 ετών)
Χολμπάν Μπογκντάν – Αλεξαντρού (36 ετών), γνωστός με το προσωνύμιο «Ρουμάνος»
Μοιρώτσος Δημήτριος (45 ετών)
Μυρσίνιας Δημήτριος (35 ετών), γνωστός και ως «Shark»
Κοντομούς Κωνσταντίνος (25 ετών), γνωστός με το προσωνύμιο «Kόκος»,
Καρανικόλος Νεκτάριος, (53 ετών)
Γεντίκης Νικόλαος (19 ετών), προσωρινά κρατούμενος στο Κ.Κ. Κουρυδαλλού,
Τόλιας Αγαθάγγελος, (22 ετών)
Καλαϊτζίδης Λάζαρος (23 ετών)
Κουτσούκης Αλέξανδρος (26 ετών)
Σπηλιωτόπουλος Ορφέας (24 ετών)
Χαλκίδης Ιωάννης (24 ετών)
Μαραγκός Παναγιώτης (19 ετών)
Μαιδώνης Αντώνιος (19 ετών)
Γεντίκης Δημήτριος (17 ετών)
Αναστασόπουλος Ιωάννης-Νικόλαος (25 ετών)
Μπρούλιας Στυλιανός (25 ετών) γνωστός με το προσωνύμιο «BROOKLYN»,
Πανούλας Βασίλειος (24 ετών)
Ρουμπάτης Ανδρέας (23 ετών)
Φουρλεμάδης Νικόλαος (20 ετών), γνωστός με το προσωνύμιο «Φούρλε»,
Παπαστάθης Αθανάσιος-Ραφαήλ (19 ετών)
Μαργαρίτης Δημήτριος (21 ετών)
Φοίφας Δημήτριος (19 ετών)
Γουνιδέλλης Κωνσταντίνος (27 ετών)
Αδαμακόπουλος Δημήτριος (24 ετών)

Τζίτζιρας Αναστάσιος-Σταύρος (22 ετών)
Καραγιάννης Άγγελος, (20 ετών)
Κατσιφός Δημήτριος, (20 ετών)
Βαφειάδης Άγγελος, (44 ετών)
Απέργης Απόστολος (27 ετών)

Φωτίου Άγγελος-Βασίλειος (21 ετών)
Αλεξίου Ευάγγελος,  (25 ετών)
Τσαούσι Άγγελο, (23 ετών)
Αργυρός Χρίστος (33 ετών)
Γκοβέλας Νικόλαος (23 ετών)
Κλουβάτος Χρήστος (25 ετών)
Λαμπόγλου Συμεών (25 ετών)

Κελεπούρης Ξενοφών (16 ετών)
Κατσικάς -Δαούσης Βίκτωρας (17 ετών)
Αμαργιανός Άρης-Γεώργιος, (17 ετών)
Παγουλάτος Παύλος-Σπυρίδων (20 ετών)
Πετρής Γεώργιος – Εφραίμ (20 ετών)
Ζωγράφος Νικόλαος, (27 ετών)
Πανταζόπουλος Νικόλαος (25 ετών)
Ηλίας Ηλίας, (21 ετών)
Minglis Dionysos (25 ετών)
Δαρεφέρας Ιωάννης-Στέφανος (16 ετών)

Σταύρου Κωνσταντίνος, (16 ετών)
Mahas Mario (16 ετών)
Πολυχρονάτος Γεράσιμος (19 ετών)
Έξαρχου Γεώργιος (22 ετών)
Κατσάνος Παναγιώτης (22 ετών)
Κλάδας Αστέριος (22 ετών)
Νικολάου Παναγιώτης (21 ετών)
Kuci Enea, (18 ετών)
Στανημεράκης Χρήστος, (23 ετών)

Κατσώρης Ιωάννης-Παναγιώτης, (21 ετών)
Νικολάου Γεώργιος, (22 ετών)

Τσίπρας Νικόλαος (20 ετών)
Τάτσης Θεόδωρος, (20 ετών)
Σωτήρχου Γεώργιος,(19 ετών)
Γκίκα Μάριο, (20 ετών)
Κοντονής Δημήτριος, (22 ετών)
Κοκκόρης Ιωάννης Ωκεάνος, (20 ετών)
Κατσαρός Γεώργιος, (21 ετών)

Μασάτη Νικόλαος, (19 ετών)
Λαϊός Ζαχαρίας–Στάθης, (23 ετών)
Ελευθεριάδης Χαράλαμπος, (21 ετών)
Hysa Kristian, (21 ετών)
Καρδάσης Κυριάκος (19 ετών)
Ξυγγένης Νικόλαος, (18 ετών)
Ταταράκης Βασίλειος, (25 ετών)
Μανίνος Νικόλαος (17 ετών)
Pali Marsid (29 ετών)
Κόντης Ευστράτιος (42 ετών)
Βασιλάκης Δημήτριος (43 ετών)
Hussain Shah (26 ετών)
Ιακωβίδης Αναστάσιος (21 ετών)

Χατζηδάκης Ζαχαρίας-Μιχαήλ (20 ετών)

Μαρούγκας Νικόλαος (37 ετών)
Κερπάτσι Άγγελος, (25 ετών)

Μπουγιατιώτης Γεώργιος (17 ετών)
Φακλάρης Θεόδωρος (20 ετών)
Σταμπούλης Νικόλαος (25 ετών)
Ντάσκας Σπυρίδων (24 ετών)

Τραγούλιας Βασίλειος (19 ετών)
Κουνελής Σταμάτη, (21 ετών)
Αρυλάκης Γεώργιος, (18 ετών)
Πιτσογιάννης Στυλιανός–Παναγιώτης (30 ετών)
Μονογυιός Αντώνιος, (22 ετών)

Νιάρχος Άγγελος, (25 ετών)
Δήμου Σεραφείμ, (22 ετών)
Κωτσάλας Ανδρέας–Στυλιανός (32 ετών)
Παναγιωτίδης Θωμάς (39 ετών)
Ανδρουλάκης Κωνσταντίνος, (22 ετών)
Τσινάρης Θεόφιλος , γεν. (22 ετών)
Κουτσούκης Θέμελης–Μάριος, (17 ετών)
Βλούτης Χριστόδουλος, (23 ετών)
Δελλής Κωνσταντίνος, (19 ετών)

Δημητράκος Λουκάς-Μάριος, (21 ετών)
Καλλάσι Ερμαλντ, (23 ετών)
Καραγιάννης Κωνσταντίνος-Μιχαήλ, (22 ετών)
Καραμανώλης Παναγιώτης, (25 ετών)
Κικίδης Διαμαντής (18 ετών)

Κοκώσης Θεοχάρης, (20 ετών)
Κοσμάς Δημήτριος, (21 ετών)
Μαργέτης Κωνσταντίνος, (21 ετών)
Μετά Τζεβίτ, (20 ετών)
Μπατζίνας Σπυρίδων, γεν. (25 ετών)
Παυλάκος Χρήστος, (24 ετών)
Πούλης Άγγελος, (24 ετών)
Ράσα Ιωσήφ, (20 ετών)
Σάντας Δημήτριος, (24 ετών)
Σιμίτσογλου Ιωακείμ, (22 ετών)
Σκλαβενίτης Ιωάννης, (25 ετών)
Σούκας Θεόδωρος, (26 ετών)
Σουράτος Βασίλειος,(21 ετών)
Τζέπα Εμιλιάν, (23 ετών)

Σιώντας Λάζαρος , (27 ετών)
Περβολαράκης Μιχαήλ, (41 ετών)
Κουταγιάρ Πέτρος-Μάριος, (19 ετών)
Βυλλιώτης Χρήστος , (42 ετών)
Κόντος Βασίλειος,(42 ετών)
Ματζακόπουλος Άγγελος –Κωνσταντίνος, (31 ετών)
Σαραντέλης Νικόλαος, (43 ετών)
Αθανασάτος Σπυρίδων-Ηλίας, (20 ετών)

Αγαλιώτης Σοφοκλής, (20 ετών)

Xhauri Elvis, (28 ετών)
Σέλλης Σταύρος, (21 ετών)
Τσούχλης Δημήτριος, (24 ετών)
Ντελλής Ιωάννης-Ευστάθιος, (23 ετών)
Βογιατζής Δημήτριος, (20 ετών)

Ζυφέρι Άλεκς, (21 ετών)

Μαρτιροσιάν Ασότ, (34 ετών)
Παγώνης Αναστάσιος, (22 ετών)
Κλώσσας Κούτρας Ιάσων, (22 ετών)
Παπαδόπουλος Ευστάθιος, (22 ετών)
Μπατσάρας Ευάγγελος, (20 ετών)
Θωμόπουλος  Δημήτριος, (30 ετών)

Πανιώρας Ανδρέας (28 ετών)
Μαμαγκάκης Ιωάννης, (19 ετών)
Τζίτζιρας Νικόλαος-Στυλιανός, (19 ετών)

Γαλανόπουλος Γεώργιος, (34 ετών)
Καυκιάς Χαράλαμπος, (41 ετών)
Ξυπολιάς Απόστολος, (34 ετών)
Μυτάκης Σπυρίδων, (23 ετών)
Τσαπρούνης  Ιωάννης (25 ετών)
Νινός Γεώργιος, (43 ετών)
Καρύδης Αριστείδης, (32 ετών)
Αρβανίτης Γεώργιος, (32 ετών)
Δαγκλής Χρήστος, (44 ετών)
Grembi Aldelina (34 ετών)
Θανασούλας Κωνσταντίνος, (21 ετών)
Παπαδιώτης Δημήτριος, (21 ετών)
Γιαζό Κριστιάν, (20 ετών)
Ψωμάς Κωνσταντίνος (32 ετών)
Μελιδωνιάτης Χρήστος  (25 ετών)
Κωστόπουλος Βάϊος (24 ετών)

https://www.zougla.gr/greece/piso-apo-tin-egklimatiki-organosi-marinakis-moralis-karapapas/
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος KASABIAN

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 973
    • Προφίλ
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #535 στις: Τετ 24 Απρ 2024 09:26 »
Πέσαμε από τα σύννεφα...αν δεν θαφτεί το θέμα προβλέπω πόλεμο μεταξύ Μαρινάκη-Μητσοτάκη
ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΟΔΑΤΟΣ

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #536 στις: Τετ 24 Απρ 2024 10:04 »
καμιά μαλακία όπως "λευτεριά στους οπαδούς" κλπ,είναι νωρίς να ακούσουμε ?......
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Αποσυνδεδεμένος Crimson Glory

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 5.558
  • Remember, remember, the Fifth of November...
    • Προφίλ
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #537 στις: Τετ 24 Απρ 2024 10:13 »
Πέσαμε από τα σύννεφα...αν δεν θαφτεί το θέμα προβλέπω πόλεμο μεταξύ Μαρινάκη-Μητσοτάκη
Ο πόλεμος μεταξύ τους ήδη έχει ξεκινήσει με τις τρομακτικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία των παιδιών στα Τέμπη, για τη μονταζιέρα, για τα οικόπεδα στα οποία βρέθηκαν ανθρώπινα οστά και άλλα τραγικά...

καμιά μαλακία όπως "λευτεριά στους οπαδούς" κλπ,είναι νωρίς να ακούσουμε ?......
Οσονούπω...

Αποσυνδεδεμένος ΛΑΜΙΑ FANS

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 21.793
  • ΠΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ!
    • Προφίλ
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #538 στις: Τετ 24 Απρ 2024 14:54 »
Πρώτη φορά ΞΑΝΑγίνεται!!
ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.038
    • Προφίλ
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #539 στις: Τετ 24 Απρ 2024 17:41 »
Παράθεση
Η απάντηση της Θύρας 7: «Στις δικές μας ζωές δεν θα ξεπλύνετε ούτε τα Τέμπη ούτε τους ''Λιγνάδηδες''»
Η Θύρα 7 εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας τοποθετείται σχετικά με όλα όσα συμβαίνουν γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του αδικοχαμένου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη.

Η Θύρα 7 δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στις εξελίξεις των γεγονότων γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη κι έδωσε την απάντησή της μέσω ανακοίνωσής της.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

«ΦΙΛΑΘΛΟΣ ,ΟΠΑΔΟΣ, ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ,ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ,ΑΡΧΗΓΟΣ…

ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ με ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ-ΦΙΑΣΚΟ.

Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΑΞΗ ,η ηθική που μας διαφημίζει σε κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση, ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΑΓΑΓΩΝΤΑΣ αδέρφια, πατεράδες,γυναίκες μανάδες!

ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΟΠΛΑ ΠΑΙΔΙΑ και ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ σκυλιά.

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ,οτί ποτέ δεν υποκινήσαμε και δεν ωθήσαμε,ούτε οπλίσαμε ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

Η ΘΥΡΑ 7 έχει αποδείξει διαχρονικά ΠΩΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙ το γήπεδο μας,είτε είναι το Καραϊσκάκη,είτε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο παίζει ο ΘΡΥΛΟΣ,αυτό είναι καθολικά παραδεκτό.

Όπως και το ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ την ΘΥΡΑ 7.

Η έρευνα που έγινε ήταν πολύμηνη,βρέθηκαν πολλά ευρήματα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ,όχι όμως τον διασυρμό χαρακτήρων, Όχι όμως το τσουβάλιασμα γενικώς και αορίστως,που στηρίζεται σε ένα μάρτυρα με κωδική ονομασία.. .

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ κύριοι της αστυνομίας και της κυβέρνησης,ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΖΩΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΛΥΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ¨ ΛΙΓΝΑΔΗΔΕΣ¨ που συγκαλύπτετε!

Τα εκατομμύρια των οπαδών θα σας δώσουν την απάντηση την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!

ΥΓ 1. ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ μετά τα επεισόδια στο ΡΕΝΤΗ αστυνομικός των ΜΑΤ, ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ σε πατέρα και παιδί που έχουν ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ μέσα στα ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, "ΕΣΥ ΘΑ Γ@ΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ", ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ; Ότι θέλει ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ?

Για του λόγου το ΑΛΗΘΕΣ:

https://politic.gr/sports/rentis-astynomikos-ton-mat-evrise-patera-kai-gio-sta-chthesina-epeisodia-ki-esy-tha-gtheis-kai-to-paidi-sou/

ΥΓ 2 .Στο παρακάτω λινκ που παραθέτουμε,καλούμε όλους να παρακολουθήσουν,

ΤΙΣ ΑΓΡΙΕΣ ΓΕΜΑΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ!

ΡΩΤΑΜΕ,εάν σε καποια από τις εκατοντάδες αυτές επιθέσεις,είχαμε ένα ακόμα νεκρό, ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008,ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ;
gazzetta.gr

Είδαμε πολύ πρόσφατα πως έτρεχαν οι ντόπιοι γαύροι να σβήσουν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη στα σόσιαλ μίντια.Είναι που δεν οπλίζουν χέρια και δεν κάνουν φασαρίες.Καθόλου απίθανο πέρυσι στο Ζωσιμάδες ένα από αυτά τα καλόπαιδα μπορεί να είχε και όπλο μαζί του.Άλλωστε δεν είναι μόνο πρόεδροι ομάδων που κουβαλάνε κουμπούρια μαζί τους.Εσύ μαλάκα γιαννιώτη κοίτα να σου κάνουν τον βίο αβίωτο για να παρακολουθήσεις το ΠΑΣ-Κηφισιά.Ας μαζέψουν ακόμα ένα καπάκι ή μια ομπρέλα για να μην την πετάξεις μέσα.Τα ρόπαλα με τα μαχαίρια πέρυσι τα είδαμε με τα ματάκια μας πάντως.Δεν ήταν κρυφά.Φανερά ήταν.
Τα παραπάνω δεν τα πιστεύουν καν αυτοί που τα έγραψαν.

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.038
    • Προφίλ
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #540 στις: Τετ 24 Απρ 2024 18:04 »
Διαβιβαστικό ΕΛ.ΑΣ προς Εισαγγελέα Πρωτοδικών: «Διαπιστεύσεις, εισιτήρια, προσκλήσεις, εργασιακή σχέση»
Το διαβιβαστικό της Ελληνικής Αστυνομίας προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών θέτει μια επιπλέον διάσταση για τους κατηγορούμενους.

Το διαβιβαστικό με θέμα «Αποστολή συνοδείας-Υποβολή δικογραφίας» εστάλη στις 23 Απριλίου 2024 από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και απαριθμεί 216 σελίδες. Εντός του, υπάρχει η δικογραφία που σχηματίστηκε για τους κατηγορούμενους με λεπτομέρειες και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί να αποκλεισθεί» εμπλοκή μελών της διοίκησης ή στελεχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Συγκεκριμένα, στη σελίδα 101 αναφέρεται: «Ωστόσο από την λεπτομερή εξέταση και εκτίμηση του συγκεντρωθέντος αποδεικτικού υλικού προκύπτει ότι εκτός από την εμφανή ηγεσία, δεν μπορεί να αποκλεισθεί η εγκληματική οργάνωση να διευθύνεται, συγκεκαλυμμένα και σε ανώτατο επίπεδο, από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ποδοσφαιρικής ομάδας) και του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» (Ο.Σ.Φ.Π.)., χωρίς τη συμμετοχή και την «υψηλή προστασία» των οποίων, τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε άλλως θα είχε πολύ περιορισμένο εύρος και δράση.

Όσον αφορά το γεγονός ότι κάποια από τα φερόμενα ως ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διαπίστευση για τον αγωνιστικό χώρο στους αγώνες του Ολυμπιακού, το διαβιβαστικό αναφέρει: «Επίσης είσοδος με διαπίστευση στον αγωνιστικό χώρο και στους λοιπούς χώρους των γηπέδων προκύπτει και για άλλα ηγετικά μέλη, αν και (λόγω της μυστικότητας με την οποία διενεργήθηκε η έρευνα) δεν εξακριβώθηκε η ιδιότητα με την οποία αυτοί λάμβαναν τις διαπιστεύσεις. Η διαπίστευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο μαρτυρά άμεση σχέση του διαπιστευμένου προσώπου με την ομάδα που του χορηγεί τη διαπίστευση. Εξυπακούεται ότι τα διαπιστευμένα πρόσωπα υπέχουν αυξημένη υποχρέωση σεβασμού της αθλητικής νομοθεσίας και αποχής από κάθεπράξη αθλητικής βίας. Ωστόσο στην προκειμένη υπόθεση, ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που παράλληλα ήταν και διαπιστευμένα από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, έδωσαν το σύνθημα, με φωνές και χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών τους, στους «ΜΙΚΡΟΥΣ» της οργάνωσης να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για πρόκληση επεισοδίων και επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις».

Στη συνέχεια το διαβιβαστικό αναφέρει: «Επιπροσθέτως, τα ηγετικά μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης, όπως προέκυψε από διάφορες καταθέσεις, λάμβαναν από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο, τις οποίες στη συνέχεια είτε μοίραζαν στα κατώτερα μέλη παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να εισέρχονται στο γήπεδο δωρεάν, ενέργεια που βοηθά την εν συνεχεία στρατολόγησή τους στην εγκληματική οργάνωση, είτε τις πωλούσαν στην τιμή που όριζαν τα ίδια.

Επίσης μπορούσαν και προμηθεύονταν μαζικά εισιτήρια τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν έξω από τα γήπεδα Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ και ΣΕΦ, σε τιμή ανώτερη της αναγραφομένης. Πλην όμως, σύμφωνα με το άρθρο 41Γ του Ν. 2725/1999 ως ισχύει, και την ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ ΤΜΑΕ/229157/12877/1280/236 (ΦΕΚ Β 1801/ 20.8.2015) εκτελεστική ΚΥΑ, τα εισιτήρια και οι προσκλήσεις για τους αγώνες, εθνικών πρωταθλημάτων, καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδος, περιλαμβανομένων των διεθνών και φιλικών αγώνων, στους οποίους μετέχουν Α.Α.Ε ή Τ.Α.Α εκδίδονται πάντοτε ονομαστικά και αριθμημένα. Μη ονομαστικά εισιτήρια, της κατώτερης τιμής και μόνο για τα μέλη του, δικαιούται να λαμβάνει μόνο ο αναγνωρισμένος σύνδεσμος φιλάθλων (άρθρ. 41Γ του Ν. 2725/1999). Εν προκειμένω ο μόνος νόμιμος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41Β του Ν. 2725/1999, σύνδεσμος φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, είναι το σωματείο με την επωνυμία «Λέσχη Φιλάθλων Ολυμπιακού ΘΥΡΑ 7», που συστάθηκε και λειτουργεί με τη συναίνεση του αθλητικού σωματείου «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς» και το οποίο, σύμφωνα με το αντίγραφο βιβλίου μητρώου μελών χορηγήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην οποία υποβάλλεται ετησίως, αριθμεί μόνο (είκοσι επτά) 27 εγγεγραμμένα μέλη και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να λαμβάνει περισσότερα εισιτήρια από τα μέλη της.

Σημειωτέον ότι μεταξύ των εγγεγραμμένων μελών της άνω Λέσχης Φιλάθλων Ολυμπιακού «ΘΥΡΑ 7» δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα ηγετικά ή κατώτερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί ότι η επισυναπτόμενη στη δικογραφία κατάσταση Παραρτημάτων, που αριθμεί 37 παραρτήματα ανά την Ελλάδα, αφορά τα παραρτήματα του αθλητικού σωματείου «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς», όπως σαφώς προκύπτει από τις επ΄ αυτής σφραγίδες αλλά και τα χρησιμοποιηθέντα επιστολόχαρτα, και όχι παραρτήματα της Λέσχης Φιλάθλων Ολυμπιακού «ΘΥΡΑ 7».

Συνεπώς η μαζική διάθεση μη ονομαστικών εισιτηρίων για τις ανάγκες της Λέσχης Φιλάθλων Ολυμπιακού «ΘΥΡΑ 7» σε καμμία περίπτωση δεν δικαιολογείται και μόνο ως προσχηματική μπορεί να χαρακτηριστεί, όπως άλλωστε, εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαιώνεται και από την Σελίδα 104 από 216 ένορκη κατάθεση της Προϊσταμένης του Τμήματος Επαγγελματικών Αθλητικών Διοργανώσεων της Διεύθυνσης Επαγγελματικού Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία το άρθρο 41Γ του Ν. 2725/1999, κατά το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα, δεν εφαρμόστηκε πλήρως (ιδίως ως προς την κάρτα φιλάθλου) και ειδικά στις θύρες των οργανωμένων οπαδών των συνδέσμων των ομάδων η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται κατευθείαν από τις ΠΑΕ μέσω των αναγνωρισμένων Λεσχών Φιλάθλων όπως προβλέπεται στην παράγραφο 5 του άρθρου 41Γ του Ν. 2725/1999, απενεργοποιώντας παράλληλα η ΠΑΕ τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων από το ευρύ κοινό στις συγκεκριμένες θύρες μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ticketing. Στην πράξη όμως τέτοια εισιτήρια διατίθενται και σε μη μέλη αναγνωρισμένων λεσχών. Επομένως, μέσω της αδικαιολόγητης, παράνομης και ανεξέλεγκτης, μαζικής διάθεσης εισιτηρίων και προσκλήσεων σε ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, και της εν συνεχεία μεταπώλησής τους με «καπέλλο», ήτοι σε τιμή ανώτερη της αναγραφόμενης, τα μέλη αυτά χρηματοδοτούντο εμμέσως από όποιον τους παρείχε τα εισιτήρια και τις προσκλήσεις.

Η σύνδεση ολοκληρώνεται με την εξής αναφορά: «Τέλος, αξιοπρόσεκτο τυγχάνει και το γεγονός ότι κάποια από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και με εργασιακή σχέση, ενώ άλλα είτε έχουν προσληφθεί σχετικά πρόσφατα και εργάζονται (ενίοτε και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία) είτε έχουν απασχοληθεί στο παρελθόν στο Δήμο Πειραιά».
gazzetta.gr

Αποσυνδεδεμένος fon7

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 26.038
    • Προφίλ
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #541 στις: Τετ 24 Απρ 2024 18:06 »
Παράθεση
Όλα όσα βρήκε η ΕΛ.ΑΣ στις συλλήψεις των μελών της «Θύρας 7»: Πιστόλια, ζυγαριές, μαχαίρια και ναρκωτικά
Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης. Πώς οργάνωσαν την επίθεση στου Ρέντη.

Την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται στην επίθεση σε βάρος αστυνομικών της Υ.Α.Τ. στου Ρέντη με αποτέλεσμα τον θάνατο του Αρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ανακοίνωσε επίσημα η Ελληνική Αστυνομία, ολοκληρώνοντας τη σχετική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ».

Σε αυτήν, αναφέρεται πως τα 160 μέλη της, τουλάχιστον από το 2019, προέβαιναν σε εγκληματικές πράξεις με αθλητικό υπόβαθρο, ενώ σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 63 μέλη της οργάνωσης, καθώς και 4 ακόμη άτομα.

Ακόμα, επισημαίνεται πως τον στενό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης αποτελούσαν 8 άτομα, τα οποία είχαν και ηγετικό ρόλο, ενώ η δράση της, σε 14 ακόμη εγκληματικές πράξεις με αθλητικό υπόβαθρο, εντοπίζεται κυρίως στην Αττική καθώς και στον Βόλο και στα Ιωάννινα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ολοκληρώθηκε η έρευνα στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε εγκληματικές πράξεις με αθλητικό υπόβαθρο, μεταξύ των οποίων και η επίθεση σε βάρος αστυνομικών της Υ.Α.Τ. στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στο Ρέντη, με αποτέλεσμα το θάνατο του Αρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη.

Για τον τερματισμό της δράσης τους οργανώθηκε και υλοποιήθηκε, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ», στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν-63- μέλη της οργάνωσης, που συνολικά απαρτίζεται από -160- άτομα, τα οποία κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, διατάραξη κοινής ειρήνης, έκρηξη, ληστεία, εκβίαση, εμπρησμό, κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, τις φωτοβολίδες, τα βεγγαλικά, τα όπλα σε συνδυασμό με τη νομοθεσία περί αθλητισμού.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν επιπλέον -4- άτομα που κατηγορούνται για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών , περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Η έρευνα, που διεξήχθη υπό άκρα μυστικότητα τους τελευταίους -4- μήνες, ξεκίνησε αμέσως μετά την επίθεση στου Ρέντη και από την εξέλιξή της διαπιστώθηκε ότι αυτή δεν αποτελούσε ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά προέκυψε ότι διαπράχθηκε από οπαδούς ομάδας, οι οποίοι τουλάχιστον από το 2019 είχαν συγκροτήσει επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την τέλεση κακουργημάτων και πλημμελημάτων σε βάρος αστυνομικών και αντίπαλων οπαδών.

Το συμπέρασμα αυτό ήταν αποτέλεσμα ενδελεχούς και σε βάθος έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν προανακριτικά στοιχεία και δεδομένα, ειδικές ανακριτικές τεχνικές και δικονομικά μέσα ενώ καίριο ρόλο διαδραμάτισε και η συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που κλήθηκε να εξετάσει και να διενεργήσει συγκριτικές εξετάσεις σε πλήθος πειστηρίων και ευρημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, καταδείχθηκε επακριβώς ο ρόλος ενός εκάστου και ο τρόπος που λειτουργούσαν στις εγκληματικές επιθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται.

Ειδικότερα, τον στενό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης αποτελούσαν -8- άτομα τα οποία είχαν και ηγετικό ρόλο χαρακτηριζόμενοι μάλιστα ως «μεγάλοι», αφού είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών, ηλικίας 16 έως 24 ετών, που αποκαλούνταν «μικροί» και αποτελούσαν τη δύναμη κρούσης κατά την πραγματοποίηση επιθέσεων.

Για την στρατολόγηση των «μικρών» στην οργάνωση, τα ηγετικά μέλη τους παρείχαν δωρεάν είσοδο στο γήπεδο ενώ τους έδιναν και φιλοδωρήματα. Γίνονταν μέλος της οργάνωσης, μόνο αν είχαν συμμετάσχει τουλάχιστον σε μία αξιόποινη πράξη. Μάλιστα, ήταν τέτοια η επιθυμία τους να ανέβουν στην υπόληψη των «μεγάλων», που ήταν ιδιαιτέρως βίαιοι και πάντα πρόθυμοι να συμμετέχουν σε επιθέσεις κατά αστυνομικών ή αντίπαλων οπαδών.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης εντοπίζεται κυρίως στην Αττική και κατά περίπτωση σε περιοχές της επαρχίας όπως στον Βόλο και στα Ιωάννινα, τελώντας εγκλήματα με αθλητικό υπόβαθρο ή με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις. Τα κίνητρά των μελών της είναι κυρίως οπαδικά, ως έκφραση δυσαρέσκειας για μη ευνοϊκά αποτελέσματα αγώνων ή ως μέσο εκφοβισμού και επίδειξης δύναμης απέναντι σε οπαδούς άλλων ομάδων ή αστυνομικών που λαμβάνουν μέτρα τάξης στους αγώνες. Μάλιστα, ηγετικά μέλη απολάμβαναν ειδικής μεταχείρισης καθώς κατέχοντας διαπιστεύσεις ως S.L.O. κινούνταν ελεύθερα σε όλους τους χώρους του γηπέδου, οργανώνοντας με φωνές και χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών του «μικρούς» ώστε να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για πρόκληση επεισοδίων και επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις.

Ωστόσο, προέκυψαν και οικονομικά οφέλη για ορισμένα από τα μέλη της οργάνωσης συνδεόμενα με τη δράση τους. Τα μέλη αυτά, για να έχουν τον πλήρη έλεγχο στα υπόλοιπα, λάμβαναν προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο, τις οποίες στη συνέχεια είτε μοίραζαν δωρεάν με σκοπό τη στρατολόγηση νέων μελών ή τις πουλούσαν έξω από τα γήπεδα της ομάδας που υποστήριζαν σε τιμή ανώτερη της αναγραφόμενης. Με τον τρόπο αυτό έλεγχαν την είσοδο ατόμων σε θύρες «απενεργοποιώντας» τη δυνατότητα αυτή από το ευρύ κοινό ενώ παράλληλα χρηματοδοτούνταν εμμέσως από αυτούς που τους παρείχαν εισιτήρια και προσκλήσεις. Επίσης, απαιτούσαν και λάμβαναν από τις καντίνες που λειτουργούν περιμετρικά των γηπέδων χρηματικά ποσά 20 ή 50 ευρώ, ενώ σε περίπτωση άρνησης καταβολής του αντίστοιχου κομίστρου, προέβαιναν σε φθορές.

Τέλος, ανέκυψε ότι, κάποια από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με εργασιακές σχέσεις τόσο με την ομάδα όσο και με άλλο Φορέα, όπου εργάζονταν χωρίς να πηγαίνουν στην εργασία τους, παρά μόνο μετά το περιστατικό στου Ρέντη οπότε και ζητήθηκε πλέον να πηγαίνουν κανονικά για εργασία αλλιώς να αιτούνται άδεια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ηγετικού μέλους που εργαζόταν σε αθλητικό σωματείο της ομάδας που υποστηρίζει, όμως η σχέση εργασίας με αυτό διακόπηκε την ημέρα που έλαβαν χώρα τα επεισόδια στου Ρέντη.

Μάλιστα είναι αξιοσημείωτη η αφοσίωση που είχαν ανάμεσα τους, καθώς όταν απειλούνταν η ηγεσία της εγκληματικής ομάδας, από έτερους ανταγωνιστές τους, επιτίθονταν σε αυτούς με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

Ο σχεδιασμός και η επιλογή των στόχων της εγκληματικής οργάνωσης γινόταν αποκλειστικά από τα -8- ηγετικά στελέχη, τα οποία διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειές τους. Τα νεότερα μέλη δεν προχωρούσαν σε καμία πράξη χωρίς την εντολή ή την έγκριση των «μεγάλων», όπως διαφάνηκε και από την επίθεση σε βάρος αστυνομικών την 7η Δεκεμβρίου 2023 στου Ρέντη, με αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού Γεώργιου Λυγγερίδη.

Στην περίπτωση αυτή διακριβώθηκε η εμπλοκή -141- μελών της εγκληματικής οργάνωσης που έδρασαν με συγκεκριμένο σχέδιο, από το προπαρασκευαστικό στάδιο μέσω της προμήθειας, κατασκευής και μεταφοράς «πολεμοφοδίων» στο γήπεδο έως και την εκτέλεση αυτού, με συγκεκριμένες εντολές από ηγετικά μέλη αλλά ακόμα και επιτόπου αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα της επίθεσης, με εντολή του 40χρονου αδιαφιλονίκητου ηγέτη της οργάνωσης και αρχηγού συγκεκριμένης θύρας.

Πιο αναλυτικά, απογευματινές ώρες της 7/12/2023 -34- μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και -2- αρχηγικά συγκεντρώθηκαν έξω από γήπεδο ποδοσφαίρου όπου παρέμειναν για μία ώρα φορτώνοντας αυτοκίνητα με ναυτικές φωτοβολίδες, φωτοβολίδες χειρός και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Μεταξύ των ατόμων που βρίσκονταν εκεί ήταν και ο μετέπειτα συλληφθείς ανήλικος της ανθρωποκτονίας, ο οποίος μαζί με συγγενικό του πρόσωπο και ακόμη ένα άτομο, μετά από σχετική εντολή, μετέβησαν σε βενζινάδικο για προμήθεια βενζίνης. Το ίδιο έπραξε αυτοβούλως ακόμη ένα άτομο, ενώ συνολικά εφοδιάστηκαν με -10- μπουκάλια βενζίνη του μισού λίτρου.

Στη συνέχεια, αρχηγικό μέλος παρέδωσε σε -10- μέλη περί τους -10- δυναμίτες προκειμένου να κατασκευάσουν Αυτοσχέδιους Εκρηκτικούς Μηχανισμούς, ενέργεια την οποία συνέχισαν και μετά την άφιξή τους στο γήπεδο όπου θα διεξάγονταν ο αγώνας, ενώ στην κατοχή τους είχαν και ναυτικές φωτοβολίδες.

Μάλιστα κάποια μέλη για τη μετάβασή τους στο γήπεδο χρησιμοποίησαν ενοικιαζόμενα οχήματα, ώστε να καταστεί δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Αρχικά το σχέδιο ήταν η επίθεση σε βάρος των αστυνομικών να γίνει στο τέλος του αγώνα, όμως αυτό άλλαξε με παρέμβαση του 40χρονου ηγέτη της οργάνωσης, οπότε έλαβε χώρα με την ολοκλήρωση του πρώτου σετ και αφού είχε εντοπιστεί ο στόχος τους και δοθεί το σχετικό σύνθημα.

Κάθε μέλος της οργάνωσης που συμμετείχε στις σφοδρές επιθέσεις, γνώριζε πολύ καλά το σχέδιο, ενώ εκείνη την ημέρα είχαν φροντίσει να μην φέρουν περιβολή ανάλογη με τα χρώματα της ομάδας που υποστηρίζουν, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία φορούσε μαύρα ρούχα και κατά τη διάρκεια των επιθέσεων είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες τύπου full face και half face καθώς και μάσκες μίας χρήσης.

Η εντολή δόθηκε από τα δύο ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι βάδιζαν μπροστά από τους υπόλοιπους με κατεύθυνση προς την διμοιρία, οι αστυνομικοί της οποίας δέχθηκαν βάναυση επίθεση με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό και μετέπειτα θάνατο του Αρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη και τον τραυματισμό ακόμη ενός.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να απωθήσουν τα άτομα, η πλειοψηφία των οποίων εισήλθε στο γήπεδο όπου έκαψαν μέρος του ρουχισμού τους στις τουαλέτες του γηπέδου ενώ κάποιοι εξ αυτών, απέρριψαν εξωτερικά του γηπέδου, μέρος του ρουχισμού τους ή άλλαξαν τα ρούχα τους με άλλους δράστες οπαδούς, ώστε να δυσχεράνουν όσο το δυνατόν το έργο των αστυνομικών και να καταστεί αδύνατη η πιθανή ταυτοποίησή τους.

Από τη συνολική προανάκριση διακριβώθηκε η –κατά περίπτωση- συμμετοχή των ηγετικών και των λοιπών μελών σε επιθέσεις είτε σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων είτε σε βάρος αντίπαλων οπαδών σε ακόμη -14- περιπτώσεις:

Την 18-02-2019, σε περιοχή της Αττικής, -4- μέλη της οργάνωσης επιτέθηκαν σε γυναίκα-οπαδό άλλης ομάδας, χτυπώντας τη με μαχαίρι με σκοπό να τη ληστέψουν.
Την 02-12-2021, σε περιοχή της Αττικής, μέλος της οργάνωσης από κοινού με τρία ακόμα άτομα, κινούμενοι με όχημα, ακινητοποίησαν και μαχαίρωσαν διανομέα φαγητού, που έφερε σκούφο άλλης ομάδας, τον οποίον αφαίρεσαν. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης και ενώ εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση, ο δράστης, από κοινού με έτερο μέλος, επιχείρησαν να χρηματίσουν το θύμα ώστε να μην αποκαλύψει στοιχεία στις αστυνομικές Αρχές.
Την 12-12-2021,έξωθεν ποδοσφαιρικού γηπέδου στην Αττική, πριν την έναρξη αγώνα, άτομα επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων, ενώ ηγετικό μέλος της οργάνωσης εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα η οποία κατέληξε σε ασπίδα αστυνομικού. Επίσης, απείλησε αστυνομικούς δείχνοντάς τους μαχαίρι που έφερε, ενώ έτερο μέλος έρριψε πέτρες εναντίον τους.
Την 13-12-2021, 70 περίπου άτομα, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών με πέτρες, μπουκάλια βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Όπως προέκυψε, η επίθεση οργανώθηκε από -2- ηγετικά μέλη της οργάνωσης.
Την 06-10-2022, πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα, ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην Αττική, σε σταθμό ΗΣΑΠ πλησίον του γηπέδου, -50- άτομα, επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, μάρμαρα, σιδερένια κιγκλιδώματα, μπουκάλια, φωτοβολίδες ευθείας βολής κ.α.. Επίσης, κατά τη διάρκεια του αγώνα, άτομα εξέρχονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το γήπεδο και συνέχιζαν τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών. Παράλληλα, εντός του γηπέδου, αστυνομικοί απώθησαν έτερα άτομα που επιχείρησαν να προσεγγίσουν τους φιλοξενούμενους οπαδούς, πλην όμως δέχθηκαν σφοδρή επίθεση. Συνολικά τραυματίστηκαν -6- αστυνομικοί. Όπως προέκυψε, στις επιθέσεις συμμετείχαν -9- μέλη της οργάνωσης.
Την 05-12-2022, πριν την έναρξη αγώνα καλαθοσφαίρισης στην Αττική, -250- άτομα σε δρόμο πλησίον του γηπέδου, επιτέθηκαν με αντικείμενα, πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής κατά αστυνομικών. Από τις έρευνες προέκυψε η συμμετοχή -2- μελών της οργάνωσης.
Την 21-12-2022, πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα στα Ιωάννινα, -5- άτομα αφαίρεσαν πανό της γηπεδούχου ομάδας από την κερκίδα και το έκαψαν. Παράλληλα, έτερα άτομα έσπαγαν καθίσματα και τα πετούσαν σε αστυνομικές δυνάμεις. Ταυτοποιήθηκαν -3- μέλη της οργάνωσης για τις εν λόγω επιθέσεις.
Την 29-01-2023, πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα στην Αττική, και ενώ οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας κατευθύνονταν με λεωφορεία προς το γήπεδο, -50- άτομα επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και πέτρες, προκαλώντας φθορές στα λεωφορεία. Όπως προέκυψε, -11- μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν στην επίθεση. Παράλληλα, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν σε οπαδούς της άλλης ομάδας με φωτοβολίδες ευθείας βολής και κροτίδες. Αστυνομικοί που επιχείρησαν να τους απομακρύνουν δέχθηκαν ομοίως επιθέσεις, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό ρουχισμό και κράνος από φωτοβολίδα ευθείας βολής. Από τις έρευνες προέκυψε η συμμετοχή -2- μελών της οργάνωσης.
Την 23-04-2023, μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα στην Αττική, οπαδοί επιτέθηκαν με αντικείμενα σε βάρος της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας. Αστυνομικοί που επιχείρησαν να διαφυλάξουν την τάξη, δέχθηκαν σφοδρή επίθεση από περίπου -250- άτομα με καθίσματα, σιδερένια κοντάρια, φωτοβολίδες ευθείας βολής κ.α.. Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό εξοπλισμό ενώ τραυματίστηκαν -4- αστυνομικοί. Από τις έρευνες προέκυψε η συμμετοχή -7- μελών της οργάνωσης.
Την 26-04-2023, πριν την έναρξη αγώνα καλαθοσφαίρισης, ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην Αττική, -5- άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά και κοντάρια πραγματοποίησαν μοτοπορεία με τελικό προορισμό το γήπεδο. Κατά τη διάρκεια αυτής, σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, εντόπισαν -2- άτομα που έφεραν κασκόλ με διακριτικά άλλης ομάδας και τους χτύπησαν. Στη συνέχεια της πορείας τους, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με φωτοβολίδα ευθείας βολής. Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν -2- μέλη της οργάνωσης.
Την 06-07-2023, -60- άτομα που ανήκουν σε σύνδεσμο ομάδας, κινούμενοι από περιοχή της Δυτικής Αττικής με 12 Ι.Χ. και -5- μοτοσυκλέτες, μετέβησαν σε περιοχή των Βορείων Προαστίων, επιχειρώντας να κανονίσουν «ραντεβού» με οπαδούς άλλης ομάδας, χωρίς να το καταφέρουν. Στη συνέχεια, έγιναν αντιληπτοί από -8- οπαδούς άλλης ομάδας οι οποίοι προσπάθησαν να τους επιτεθούν, ωστόσο ο οδηγός του οχήματος έπληξε τον έναν εξ αυτόν με μαχαίρι. Ταυτοποιήθηκαν -6- μέλη της οργάνωσης.
Την 24-08-2023, πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα, ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην Αττική, περίπου -250- άτομα, έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά, επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν μέτρα τάξης, με πέτρες, φωτοβολίδες ευθείας βολής, κροτίδες και μπουκάλια, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους και τους τοποθέτησαν ως οδοφράγματα. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν -3- αστυνομικοί. Όπως προέκυψε, -8- μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν στην επίθεση.
Την 25-09-2023, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, -22- άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσέγγισαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου βρίσκονταν οπαδοί άλλης ομάδας. Αφού εισήλθαν, με την απειλή βίας αφαίρεσαν μπλούζες και πανό και διέφυγαν, ενώ στη θέα αστυνομικών απέρριψαν μία μπλούζα, η οποία κατασχέθηκε. Από τις έρευνες προέκυψε η εμπλοκή -5- μελών της οργάνωσης.
Την 03-12-2023, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στον Βόλο, έπειτα από απόφαση διαιτητών που δυσαρέστησε τη φιλοξενούμενη ομάδα, -20- άτομα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν με μπουκάλια, καρέκλες και άλλα αντικείμενα σε βάρος αστυνομικών. Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν -6- μέλη της οργάνωσης.
Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν -4- άτομα, καθώς στην κατοχή τους και από έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν -κατά περίπτωση- ναρκωτικά (κάνναβη και κοκαΐνη) καθώς και κροτίδες και μαχαίρι.

Συνολικά από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν –μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-2- πιστόλια,
πιστόλι-στυλό,
αεροβόλα πιστόλια,
-97- φυσίγγια
φυσιγγιοθήκη,
απομίμηση πυροβόλου όπλου,
απομίμηση υποπολυβόλου κρότου,
κροτίδες,
μαχαίρι,
-1- κιλό και -210- γραμμάρια κάνναβης,
-690- γραμμάρια κοκαΐνης και
πλήθος πειστηρίων (ρουχισμός, φωτοβολίδες, συσκευές εκτόξευσης φωτοβολίδων, υπολείμματα εκρηκτικών μηχανισμών κ.α.).
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
gazzetta.gr

Την 21-12-2022, πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα στα Ιωάννινα, -5- άτομα αφαίρεσαν πανό της γηπεδούχου ομάδας από την κερκίδα και το έκαψαν. Παράλληλα, έτερα άτομα έσπαγαν καθίσματα και τα πετούσαν σε αστυνομικές δυνάμεις. Ταυτοποιήθηκαν -3- μέλη της οργάνωσης για τις εν λόγω επιθέσεις.
Πάλι θα τρέχουν να σβήσουν υλικό στο fb.

Αποσυνδεδεμένος KASABIAN

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 973
    • Προφίλ
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #542 στις: Τετ 24 Απρ 2024 22:00 »
Έλα ρε έχω πέσει από τα σύννεφα...
ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΟΔΑΤΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Mpakoulieros

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.599
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #543 στις: Τετ 24 Απρ 2024 23:28 »
ΕΛΑΣ για τα αρχηγικά μέλη της Θύρας 7: Βαριά ποινικά μητρώα που εργάζονταν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και στον δήμο Πειραιά
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ για τα αρχηγικά μέλη της Θύρας 7: Βαριά ποινικά μητρώα που εργάζονταν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και στον δήμο Πειραιά
Αρκετά βαρύ ποινικό μητρώο φαίνεται πως έχουν εδώ και πολλά χρόνια τα αρχηγικά μέλη της Θύρας 7, τα οποία η Αστυνομία θεωρεί διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται και στη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη.

Στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται λεπτομερώς το ποινικό μητρώο όλων των κατηγορουμένων και ειδικά σε ο,τι έχει να κάνει με τα κορυφαία στελέχη της θύρας των οργανωμένων του Ολυμπιακού, εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι παρά τα «βαριά βιογραφικά» τα στελέχη αυτά, είχαν προσληφθεί από την πειραϊκή ΠΑΕ, είτε ως σεκιούριτι στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στο «Μ. Μερκούρη», είτε ως υπάλληλοι στην επίσημη μπουτίκ του Ολυμπιακού, είτε στον δήμο Πειραιά, όπου σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, δεν πήγαιναν καν την εργασία τους…


Στο ποινικό παρελθόν των κατηγορουμένων, για τα τρία αρχηγικά στελέχη της θύρας 7, η ΕΛ. ΑΣ. αναφέρει στο διαβιβαστικό της:

ΑΝΤΙΖΑΣ Ιωσήφ:
1) Από το Τ.Α. Αλίμου Αττικής σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση των άρθρων 45, 380 «Ληστεία από κοινού» και 45, 309 Π.Κ. «Επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού». Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Την 06:00 ώρα της23/09/2011 στον Άλιμο στη συμβολή των οδών Λ. Ποσειδώνος και Γρηγορίου Αυξεντίου, ανωτέρω κατηγορούμενος μαζί με έτερους δύο δράστες, προσέγγισαν, δίχως να γίνουν αντιληπτοί τέσσερα άτομα, οι οποίοι μόλις είχαν εξέλθει από το κέντρο διασκεδάσεως «FRANGELICO» που βρίσκεται επί της Λ. Ποσειδώνος. Οι δύο εκ τωνδραστών ακινητοποίησαν τον έναν παθόντα και με μπουνιές και κλωτσιές του προκάλεσαν τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα ενώ του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας ΝΟΚΙΑ. Οι δράστες κατάφεραν πλήγματα, πιθανόν με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα και στην πλάτη, στον έτερο παθών. Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής εξιχνιάστηκαν ο ανωτέρω και άλλοι δύο (2) δράστες, άπαντες οπαδοί του Ο.Σ.Φ.Π και εκδόθηκαν τα υπ΄ αριθ. 6/11-04-2012 και 7/11-04-2012 από 11-04-2012 και 5/11-04-2012 Εντάλματα σύλληψης της 21ης Τακτικής Ανακρίτριας Πρωτοδικών Αθηνών. Πρωινές ώρες της 20/04/2012 συνελήφθησαν.

2) Από το Α. Τ. Καλλονής Λέσβου σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του άρθρου 309 Π.Κ.«Επικίνδυνη σωματική βλάβη» και Ν. 2168/93 «Περί Όπλων», όπως τροποποιήθηκε και αντικαταστάθηκε με το Ν. 3944/2011. Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Την 12-08-2016 και ώρα 13:00 προσήλθε στον Α.Σ.Μήθυμνας ο ΖΗΚΑΣ Ευάγγελος του Ιωάννη και υπέβαλε έγκληση κατά του κατηγορουμένου διότι την 12-08-2016 και ώρα 05:10 στο κατάστημα <ΟΧΥ> ο μηνυόμενος τραυμάτισε το μηνυτή ελαφρά με σουγιά τεσσάρων εκατοστών.

ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ Μάριος –Δημήτριος: 1) Από το Α.Τ. Ιλίου Αττικής, σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία, για παράβαση του 308 Π.Κ. «Σωματική Βλάβη». Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Την 22:30 ώρα της 26/11/2011 προσήχθη από σταθμό της Άμεσης Δράσης, από τη συμβολή των οδών Σπετσών και Πάρου στο Ίλιον, διότι την 21:00 της 26/11/2011 κινούμενος πεζός επί την συμβολή των ανώτερων οδών προσέγγισε άνδρα Σενεγάλικης καταγωγής και χωρίς λόγο και αίτια άρχισε να του επιτίθεται γρονθοκοπώντας τον στο κεφάλι και εν συνεχεία αποπειράθηκε να τον τραυματίσει χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι χωρίς αποτέλεσμα παθών κατέπεσε στο έδαφος όπου εκεί και του επέφερε λακτίσματα.


2) Από το Τ.Α. Ιλίου Αττικής σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία, για παράβαση του 380 Π.Κ. «Ληστεία». Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Περπατώντας επί της οδού Κλυταιμνήστρας στο Ίλιον, από κοινού με (4) έτερα άτομα, την 21.50 ώρα της 03/11/2014 πλησίασαν εκ των όπισθεν δύο άτομα, χτύπησαν τον έναν με γροθιές στο κεφάλι, φωνάζοντας να του παραδώσει το πανό της ομάδας της Α.Ε.Κ. που έφερε σε σακίδιο πλάτης, απειλώντας τον ότι θα τον σκοτώσουν. Κατόπιν απέσπασε από τον παθόντα το σακίδιο εντός του οποίου υπήρχε ένα πανό, μία σημαία, ένα περιλαίμιο με το έμβλημα της ομάδας της Α.Ε.Κ.. Επίσης περιείχε ένα πορτοφόλι εντός του οποίου ήταν το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, και το χρηματικό ποσό των δέκα (10) ευρώ. Δύο έτεροι δράστες με γροθιές χτύπησαν τον έτερο παθόντα από τον οποίο αφαίρεσαν ένα κομπολόι-μπεγλέρι με το έμβλημα της Α.Ε.Κ..

3) Από το Τ.Α. Κορίνθου σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία, για παράβαση του 309 Π.Κ. «Επικίνδυνη Σωματική Βλάβη», Ν.2168/93 «Περί όπλων», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με Ν.4678/20, Ν.456/76 «Περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών» σε συνδυασμό με άρθρο 41ΣΤ του Ν.2725/99 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις». Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Την 10/01/2015 και περί ώρα 13.40’ κατηγορούμενος μαζί με έτερα 48 άτομα, συγκροτημένοι σε ομάδα και φέροντας ρούχα με διακριτικά της ποδοσφαιρικής ομάδας «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», κινούμενοι πεζοί επί της ενταύθα οδού Κολοκοτρώνη (πεζόδρομος), προκειμένου μεταβούν στο γραφείο–σύνδεσμο παραπάνω ποδοσφαιρικής νομάδας από όπου θα προμηθεύονταν εισιτήρια για να παρακολουθήσουν τον αγώνα πετοσφαίρισης ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΥ–ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ο οποίος διεξήχθη την 10/01/2015 και περί ώρα 19.00 στο Βραχάτι-Κορινθίας,. Διερχόμενοι έμπροσθεν καταστημάτων καφετεριών, έριψαν μεταξύ των εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων, μία (1) κροτίδα που εξερράγη ανάμεσα στους θαμώνες, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός. Ακολούθως, τα ίδια άτομα επιτέθηκαν και συνεπλάκησαν εξωτερικά καταστήματος-καφετέριας συστεγαζόμενης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με θαμώνες, προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό σε δύο άτομα. Στην συνέχεια κινήθηκαν όπισθεν Πανεπιστημίου εκτόξευσαν εναντίον θαμώνων εξωτερικά παρακείμενου καταστήματος – καφετέριας, πέτρες και κατόπιν κινούμενοι μέσω της οδού Περιάνδρου, κατέληξαν στην διασταύρωση των οδών Περιάνδρου και Κύπρου αρ. 82, έξωθι γραφείου παραπάνω συνδέσμου φιλάθλων Ολυμπιακού, όπου εκ νέου συνεπλάκησαν με διερχόμενους πολίτες και στην συνέχεια εισήλθαν εντός αυτού.

4) Από την Υπηρεσία μας σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία, για παράβαση του Ν.2168/1993 «Περί όπλων». Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Την 19:50 ώρα περίπου της 02/04/2019, επί της οδού Έκτορος αρ. 83 στο Ίλιον Αττικής, Αστυνομικοί της Υ.Α.Β.Α.Χ. που εκτελούσαν υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας στις περιοχές του Περιστερίου και του Ιλίου, ενήργησαν έλεγχο στον κατηγορούμενο στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μία σιδερογροθιά.

5) Από το Τ.Α. Κολωνού σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία, για παράβαση του 167 Π.Κ. «Αντίσταση», Ν.2168/1993 «Περί όπλων». Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Περί ώρα 02:00 της 3/11/2019, Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, οι οποίοι κινούντο επί της συμβολής των οδών Λιοσίων και Μάρνης στην Αθήνα, εντόπισαν το υπ’ αριθμ. ΥΖΥ-1546 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, να κινείται με επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας συνεχώς ερυθρούς σηματοδότες. Κατόπιν τούτου, οι Αστυνομικοί προέβησαν σε ηχητικά σήματα, προκειμένου το όχημα να ακινητοποιηθεί σε ασφαλές σημείο και να ελεγχθεί, τόσο το όχημα, όσο και ο/οι επιβαίνων/ντες. Αντί αυτού, το όχημα ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει των Αστυνομικών. Εν συνεχεία, ακολούθησε καταδίωξη όπου, τελικά, οι Αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν αυτό επί της οδού Λ. Κηφισού, στο ρεύμα προς τον Πειραιά, λίγο πριν το κατάστημα ΙΚΕΑ. Με την ακινητοποίηση του οχήματος, αποβιβάστηκε ο ατηγορούμενος μαζί με τέσσερα έτερα άτομα, τα οποία προσπάθησαν να διαφύγουν της σύλληψης πλην όμως δεν τα κατάφεραν. Κατά την διάρκεια της καταδίωξης, οι επιβαίνοντες στο παραπάνω όχημα απέρριψαν στο οδόστρωμα ένα (1) μεταλλικό αναδιπλούμενο μαχαίρι, μάρκας BROWNING, συνολικού μήκους είκοσι ενός (21) εκατοστών και μήκους λάμας δεκαεννέα (19) εκατοστών, καθώς και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, μάρκας HUAWEI, μαύρου χρώματος με μαύρη θήκη και σπασμένη οθόνη.


6) Από το Τ.Α. Ιλίου Αττικής σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του Ν.2168/1993 «Περί όπλων». Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Περί ώρα 11:15 της 21/11/2020, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν στην συμβολή των οδών Πριάμου και Φιλοκτήτου έξωθεν του 1ου Δημοτικού σχολείου στο Ίλιον Αττικής, την υπ’ αριθμ ΒΗΜ-0653 δίκυκλη μοτ/τα και αποφάσισαν να προβούν σε έλεγχο τον επιβατών. Στην θέα των αστυνομικών ο κατηγορούμενος τράπηκε σε φυγή αφού απέρριψε εντός του προαύλιου χώρου του σχολείο ένα πιστόλι κρότου λάμψης τροποποιημένο να δέχεται και να βάλει κανονικά φυσίγγια.

7) Από την Υ.Α.Δ.Α. σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του Ν.2168/1993 «Περί όπλων», του 309 Π.Κ. «Επικίνδυνη σωματική βλάβη», σε συνδυασμό με άρθρο 41ΣΤ του Ν.2725/99 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις». Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Την 00:40 ώρα της 28/08/2020 επί της οδού Βρισηίδος 56 στο Ίλιον Αττικής από κοινού με έτερα οκτώ άτομα χτύπησε με γροθιές άνδρα με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν αιμορραγία στη μύτη ενώ ο κατηγορούμενος ανέπτυξε στιλέτο χωρίς να το χρησιμοποιήσει.

8) Από την Υπηρεσία μας σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία, για παράβαση του 270 Π.Κ. «Έκρηξη», 272 Π.Κ. «Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών», 189 Π.Κ. «Διατάραξη της κοινής ειρήνης», 378 Π.Κ. «Φθορά ξένης ιδιοκτησίας», Ν.2168/93 «Περί όπλων», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με Ν.4678/20,σε συνδυασμό με άρθρο 41ΣΤτου Ν.2725/99 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις». Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Την 17:50΄ ώρα της 8/2/2021 ο κατηγορούμενος μαζί με έτερα δεκαπέντε περίπου άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full face και κράνη, προσέγγισαν πεζή από την οδό Αρκαδίας το επί της οδού Αναβρύτων αρ. 8 στο Μαρούσι κτίριο όπου  στεγάζεται Λέσχη φίλων του Παναθηναϊκού στο 1ο όροφο και με ρίψη  αντικειμένων (πέτρες, κοντάρια, κλπ) καθώς και τουλάχιστον δυο αυτοσχέδιους εκρηκτικους-εμπρηστικους μηχανισμους (βόμβες μολότοφ) προκάλεσαν φθορές σε αυτή καθώς και σε αποθήκη ισογείου.

9) Από την Υπηρεσία μας σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία, για παράβαση του Ν.456/76 «Περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών» και Ν.2168/93 «Περί όπλων», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με Ν.4678/20. Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Πρωινές ώρες της 28/02/2022, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες από την Υπηρεσία μας στον τόπο κατοικίας του, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής κατά την οποία ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός του υπνοδωματίου του, τα κάτωθι: i) Μία (1) μη ενεργοποιημένη φωτοβολίδα τύπου αλεξίπτωτο, πορτοκαλί χρώματος που φέρει την επιγραφή «COMET», ii) Ένα (1) στυλό εκτόξευσης φωτοβολίδων, iii) Ένα (1) ζευγάρι αθλητικά παπούτσια μαύρου χρώματος, μάρκας ADIDAS και iv) Ένα (1) ζευγάρι κλειδιών.

ΚΙΑΤΟΣ Πέτρος: 1) Από την Υ. Α. Ηγουμενίτσας σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση των άρθρων 198 Π.Κ. «Κακόβουλη Βλασφημία» και 167 Π.Κ. «Αντίσταση».  Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Ακολούθησε ρήψη πετρών και αντικειμένων τόσο από τους συγκεντρωθέντες αλλοδαπούς όσο και από τους δράστες με αποτέλεσμα την πρόκλΤην 28-02-2011 κατηγορούμενος μαζί με δύο έτερα άτομα βρισκόμενοι στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος Καφέ-Μπαρ διαπληκτίστηκαν με ομάδα 150 περίπου μεταναστών αφρασιατικής καταγωγής, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν προκειμένου διαμαρτυρηθούν, σύμφωνα με ισχυρισμούς τους, για προηγούμενες επιθέσεις των ανωτέρω δραστών σε βάρος ομοεθνών τους. ηση υλικών ζημιών σε παρακείμενα καταστήματα και σταθμευμένα οχήματα. Από τα ριπτόμενα αντικείμενα προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο υπηρεσιακά περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. τα οποία μετέβησαν στο σημείο προκειμένου επιληφθούν του συμβάντος. Εξωτερικά του προαναφερθέντος καταστήματος μετέβησαν οι επιβαίνοντες στο πρώτο των ως άνω υπηρεσιακών οχημάτων παθόντες Αστυνομικοί, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να προσαγάγουν τους ως άνω δράστες απωθήθηκαν από αυτούς, με άσκηση σωματικής βίας, καθώς και με απειλές ενώ παράλληλα ανωτέρω προέβησαν σε κακόβουλη καθύβριση του Θεού.

2) Από το Τ. Α. Πειραιώς σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του Ν.2168/93 «Περί όπλων», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με Ν.4678/20, Ν.456/76 «Περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών» σε συνδυασμό με άρθρο 41ΣΤ του Ν.2725/99  «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις». Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Την 16:10 ώρα της 17-04-2011, έξωθεν της θύρας 22 του σταδίου «Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ» προ της ενάρξεως του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων «Ο.Σ.Φ.Π.-Α.Ε.Λ», κατά τον διενεργούμενο αστυνομικό έλεγχο της ως άνω Υπηρεσίας, κατελήφθη να έχει στην κατοχή του μία (1) φωτοβολίδα χειρός, μάρκας «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2», ελληνικής προελεύσεως, μήκους είκοσι δύο εκατοστών και ένα (1) σπρέι πιπεριού, μάρκας «CS-KO», γερμανικής προελεύσεως, χρώματος μαύρο, μήκους εννέα εκατοστών και ως εκ τούτου συνελήφθη.

3) Από την Υ.Α. Καλαμάτας σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του Ν.2725/99 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις». Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Την 15/03/2014 κατά τη διεξαγωγή αγώνων της τελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος πετοσφαίρισης ανδρών στην Καλαμάτα, συνελήφθη ο κατηγορούμενος μαζί με 20 έτερα άτομα, από αστυνομικούς της Υ.Α. Καλαμάτος, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστογραφημένα εισιτήρια των αγώνων, προκειμένου να επιτύχουν την είσοδο τους εντός του σταδίου.

4) Από την Υπηρεσία μας σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του Ν.2725/99 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις» και του άρθρου 380 Π.Κ. «Ληστεία». Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Την 28/09/2014 στη περιοχή του Ταύρου, ο κατηγορούμενος μαζί με έτερο δράστη, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και έφεραν διακριτικά Συνδέσμου της ομάδας του Ολυμπιακού, προσέγγισαν διερχόμενο από το σημείο παθόντα και αφού αρχικά του ζήτησαν κασκόλ της ομάδας του Παναθηναϊκού που κρατούσε, του επιτέθηκαν από κοινού χτυπώντας τον με τα χέρια και με τα πόδια τραυματίζοντας τον στο πρόσωπο και αφαιρώντας του εν συνεχεία το κασκόλ ιδιοκτησίας του.

5) Από την Υ.Α. Ηγουμενίτσας σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του άρθρου 372 Π.Κ. «Κλοπή». Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 21:40 της 05/11/2015 έως ώρα 07:00 της 06/11/2015 , άγνωστοι παραβίασαν την κλειδαριά αποθήκης στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας όπου υπάρχουν δίκυκλες μοτοσικλέτες για φύλαξη και επισκευή και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της: α) ένα(1) κράνος μάρκας ARAL, χρώματος άσπρο-κόκκινο-μαύρο, β)τρία(3) καρμπυρατέρ μάρκας KEXHN ,γ)ένα λαιμό εξάτμισης μάρκας AKRAMOVITS, δ) ένα(1) γρανάζι αλυσίδας χρώματος μαύρο 45 δοντιών ε) δύο (2) αλυσίδες εκ των οποίων μία(1) χρώματος χρυσό μάρκας XRR AFAM και η δεύτερη χρώματος μαύρο άγνωστης μάρκας. Η συνολική αξία αφαιρεθέντων αντικειμένων ανέρχεται σε χρηματικό ποσό χιλίων πεντακοσίων (1500) ευρώ. Από διενεργούμενη προανάκριση προέκυψε ότι μέρος των αφαιρεθέντων ανταλλακτικών ήτοι δύο καρμπυρατέρ πωλούνταν μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα της ιστοσελίδας car.gr με αριθμό αγγελίας 7190239. Κατόπιν των ανωτέρω, την 15/11/2015 και ώρα 12:30 στην Πλατεία Μοναστηρακίου στην Αθήνα, κατελήφθη από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας ο κατηγορούμενος να προσπαθεί να πουλήσει τα ως άνω κλαπέντα ανταλλακτικά σε συγγενικό πρόσωπο του παθόντα, ο οποίος παρουσιάσθηκε ωςυποψήφιος αγοραστής.

6) Από την Υπηρεσία μας σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση των άρθρων 308 Π.Κ. «Σωματική Βλάβη», 189 Π.Κ. «Διατάραξη της κοινής ειρήνης», Ν.456/76 «Περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών» σε συνδυασμό με Ν.2725/99 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις» Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Τη Την 19:15 ώρα της 29/08/2015, διεξήχθη στο Στάδιο Ο.Α.Κ.Α., ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων «ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ–ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 2015-2016. Με την άφιξη περίπου -200- δικύκλων, από μοτοπορεία φιλάθλων της ομάδας του Ολυμπιακού, στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, ομάδα περίπου 150 φιλάθλων έχοντας αρκετοί εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αφού υπερπήδησαν την περίφραξη του σταδίου, στο ύψος της θύρας 35, κατευθύνθηκαν προς την θύρα 3, προσπαθώντας να εισέλθουν εντός αυτής χωρίς εισιτήριο και σωματικό έλεγχο. Αστυνομικοί της Υ.Α.Τ., επενέβηκαν προκειμένου να αποτρέψουν την χωρίς έλεγχο είσοδο των ανωτέρω οπαδών και τότε αυτοί επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά των Αστυνομικών, εκτοξεύοντας φωτοβολίδες χειρός, κομμάτια τσιμέντων, πέτρες και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι (6) αστυνομικών. Από αξιοποίηση του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού από την Υπηρεσία μας, ταυτοποιήθηκαν τρείς (3) δράστες μεταξύ των οποίων και ο κατηγορούμενος.

7) Από την Υπηρεσία μας σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του Ν.2725/99 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις» και του άρθρου 380 Π.Κ. «Ληστεία». Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Την 19:00 ώρα της 30/05/2016, διεξήχθη στο κλειστό Ο.Α.Κ.Α. στο Μαρούσι Αττικής, ο αγώνας καλαθοσφαίρισης για την 4η αγωνιστική των τελικών του πρωταθλήματος της BASKET LEAGUE 2015-2016, μεταξύ των ομάδων «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Την 22:40 ώρα περίπου, διακόσιοι (200) περίπου οπαδοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, αναχώρησαν από το Σ.Ε.Φ. και κατευθύνθηκαν προς την εθνική οδό με κατεύθυνση προς Λαμία. Αφού βγήκαν στην έξοδο Αχαρνών, διήλθαν μέσα από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν ξανά προς την εθνική οδό, από όπου συνόδευσαν την ομάδα του Ολυμπιακού προς το Σ.Ε.Φ., μαζί και με άλλους φιλάθλους που κατέφθαναν στο σημείο. Περί ώρα 00:30 ώρα της 31/05/2016 και ενώ η αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκονταν επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στο Νέο Φάληρο Αττικής και κινούνταν προς το Σ.Ε.Φ., διακόσιοι (200) περίπου οπαδοί του Ολυμπιακού, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχανκαλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων του με κράνη, κουκούλες και κασκόλ και προπορεύονταν του λεωφορείου της ομάδας του Ολυμπιακού, προσέγγισαν με μοτοσικλέτες τις εγκαταστάσεις του Ομίλου ¨ΣΚΑΪ & ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ¨, οι οποίες βρίσκονται στην συμβολή των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως, στο Νέο Φάληρο και άρχισαν να επιτίθενται με ρίψεις πετρών, τεμαχίων τσιμέντου, φωτοβολίδων και κροτίδων. Μετά την επίθεση, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με κατεύθυνση προς το Σ.Ε.Φ.. Από τις ρίψεις των αντικειμένων, τραυματίστηκε ελαφρά στον δεξιό αστράγαλο, ο φύλακας της εταιρείας security «BRINKS SECURITY» ενώ προκλήθηκαν φθορές στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ανωτέρω ομίλου, ήτοι: Θραύση έξι (6) τουλάχιστον υαλοπινάκων παραθύρων, βλάβη τριών (3) τουλάχιστον εξωτερικών καμερών ασφαλείας ,καύση του υαλοπίνακα της θύρας κεντρικής εισόδου. Επίσης, προκλήθηκαν φθορές-θραύση στα πλαστικά μέρη τεσσάρων Ι.Χ. μοτοσικλετών, οι οποίες βρίσκονταν σταθμευμένες επί της οδού Φαληρέως, έξωθεν των εγκαταστάσεων του Ομίλου: Επιπλέον προκλήθηκε φθορά-ράγισμα εμπρόσθιου παρμπρίζ στο υπ’αριθ. ΕΑ-19960 υπηρεσιακό όχημα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά. Από αξιοποίηση του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού από την Υπηρεσία μας, ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών που συμμετείχε σε αυτή, ο κατηγορούμενος.

9) Από την Υπηρεσία μας σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του Ν.456/76 «Περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών» σε συνδυασμό με Ν.2725/99 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις». Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Την 21:45 ώρα της 13/11/2016, διεξήχθη στο γήπεδο «Γ.Καραϊσκάκης» ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων «ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ», για την 4η αγωνιστική του 8ου Ομίλου της προκριματικής φάσης της διεθνούς διοργάνωσης Μουντιάλ 2018. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, μικρός αριθμός οπαδών, που βρίσκονταν στη θύρα 7 του γηπέδου, μαζί με τους φιλάθλους της εθνικής ομάδας της Ελλάδας, ανήρτησαν για μικρό χρονικό διάστημα, πανό το οποίο ανέγραφε στη σέρβικη γλώσσα, τη φράση «NOZ, ZICA, SREBRENICA», η οποία μεταφράζεται στα ελληνικά ως «ΜΑΧΑΙΡΙ, ΣΥΡΜΑ, ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ». Από την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Εποπτείας Αθλητικής Εγκατάστασης του γηπέδου στα πλαίσια της προανακριτικής διαδικασίας για την ανακάλυψη των αγνώστων δραστών, εντοπίσθηκε οπαδός, ο οποίος κάνοντας χρήση φωτοβολίδας στη θύρα 3 του γηπέδου, προέβη σε καύση σημαίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης κατά τη διάρκεια του αγώνα, προκαλώντας τους φιλάθλους της εθνικής ομάδας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, στους οποίους απευθυνόταν και προσβάλλοντας την εθνική τους ταυτότητα. Από Αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω πράξης, ο κατηγορούμενος.

10) Από την Υπηρεσία μας σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του Ν.2725/99 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις». Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Την 21:30 ώρα της 29/03/2019, διεξήχθη στο «Σ.Ε.Φ.», ο αγώνας καλαθοσφαίρισης για την 29η αγωνιστική της EUROLEAGUE, μεταξύ των ομάδων «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ–ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ». Κατά τη διάρκεια του 1ου δεκαλέπτου και για μικρό χρονικό διάστημα, οπαδοί της ομάδας του Ολυμπιακού, ανάρτησαν δύο (2) πανό, τα οποία ανέγραφαν αντίστοιχα τα εξής: «ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΩΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ» και «ΓΑΥΡΕ ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟΝ ΘΡΙΜΒΟ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ», τα οποία σε συνδυασμό με το γεγονός της συμπλήρωσης δώδεκα χρόνων από το θάνατο του οπαδού του Παναθηναϊκού ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Μιχαήλ (29-03-2007), από επεισόδια που έλαβαν χώρα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων στην Παιανία, παροτρύνουν, υποκινούν και ενθαρρύνουν οργανωμένες ομάδες ατόμων ή μεμονωμένα άτομα να διαπράξουν βία. Από την Υπηρεσία μας ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών ο ΚΙΑΤΟΣ Πέτρος.

https://www.documentonews.gr/article/elas-gia-ta-arxigika-meli-tis-thyras-7-varia-poinika-mitroa-poy-ergazontan-stin-pae-olympiakos-kai-ston-dimo-peiraia/
« Τελευταία τροποποίηση: Τετ 24 Απρ 2024 23:32 από Mpakoulieros »
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος born_in_drakolimni

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.222
    • Προφίλ
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #544 στις: Τετ 24 Απρ 2024 23:38 »
Πως τα βρισκουν ολα οταν θελουν ε
Ανοιξαν πολεμο με τον μαρινακη και γινεται ολο αυτο
Αλλιως δεν θα γινοταν ποτε τιποτα

Εγω σκεφτομαι ποσα πολλα μπορουν να κανουν και δεν τα κανουν
Για παραδειγμα εκατονταδες απατεωνες μας ζαλιζουν καθε μερα τηλεφωνικα, αλλα δεν γινεται να πιασουν κανεναν
Εκει δεν μπορουν να κοιταξουν κινητα να τους βρουν
Αφου ειναι για το συμφερον του λαου ποιος νοιαζεται ε?

Δεν υπαρχει σωτηρια στη χωρα αυτη, θα το πιουμε το πικρο ποτηρι ολοκληρο


 :pas: :pashat: :joker:

Αποσυνδεδεμένος Mpakoulieros

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.599
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #545 στις: Πεμ 25 Απρ 2024 22:41 »
Συνάντηση Μαρινάκη με την ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης
Η «Ζούγκλα» αποκαλύπτει την κατάθεση σοκ ενός εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων για το πώς καταστρώνονταν τα σχέδια για επιθέσεις είτε εναντίον αστυνομικών, είτε αντιπάλων οπαδών - Παρών στου Ρέντη τη νύχτα της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Λυγγερίδη και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης - Λεπτό προς λεπτό η εκτόξευση των φωτοβολίδων κατά των ΜΑΤ και οι εντολές που έδιναν οι «Μεγάλοι»


Σε μια αποκάλυψη που θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και θα συζητηθεί προβαίνει η «Ζούγκλα» σχετικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκαν, δεκάδες μέλη της οποίας συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό, Γιώργο Λυγγερίδη, στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στο Ρέντη.

Η ιστοσελίδα μας αποκαλύπτει σήμερα την κατάθεση ενός εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων ο οποίος μεταξύ των άλλων «δίνει» ψυχρά τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας σύμφωνα με την αποκαλυπτική κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα, συμμετείχε(!) σε συνάντηση με την ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, για την οποία σημειώνει ότι έγινε μετά τη δολοφονία Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μάλιστα επισημαίνει ότι «όλες οι αποφάσεις λαμβάνονταν κυρίως από τον Ιωσήφ Αντιζά και τον Μάριο Χανδρινό και τα λοιπά ηγετικά στελέχη», δηλαδή από αυτούς που συναντούσε και ο Μαρινάκης!


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως λέει ο μάρτυρας, φέρεται να είχε συνάντηση με τους «Μεγάλους» της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης, αφού ο προστατευόμενος μάρτυρας λέει χαρακτηριστικά :

«Αυτοί καθώς και κάποιοι άλλοι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, αποτελούν αυτούς που αποκαλούμε ως ‘Μεγάλους’. Λέγοντας ‘Μεγάλοι’ εννοώ άτομα ηλικίας πάνω από 25 χρονών που ασχολούνται με τη Θύρα 7, παρευρίσκονται σε πολλούς αγώνες του Ολυμπιακού, κανονίζουν θέματα σχετικά με την οργάνωση της κερκίδας, τη μεταφορά των πανό, των φωτοβολίδων και των καπνογόνων αλλά και λαμβάνουν αποφάσεις για τα μεγάλα ‘πεσίματα’ σε αντίπαλους συνδέσμους αλλά και σε αστυνομικούς. Εδώ, θέλω να σημειώσω ότι οι ναυτικές φωτοβολίδες και τα καπνογόνα είναι όλα ληγμένα. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται κυρίως από τον Αντιζά Ιωσήφ και τον Χανδρινό Μάριο και τα λοιπά ηγετικά στελέχη. Σε αγώνα του Ολυμπιακού, άκουσα να συζητιέται ότι κάποιοι από αυτούς που σας ανέφερα  συμμετείχαν σε συγκέντρωση με τη διοίκηση του Ολυμπιακού παρουσία και του προέδρου, Μαρινάκη Ευάγγελου, μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, στη Νέα Φιλαδέλφεια, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει νέα δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, μεταξύ αυτών και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι τόσο στα γήπεδα όσο και στις κερκίδες, αλλά και το πέρασμα του ελέγχου ταυτοπροσωπίας στις θύρες των οργανωμένων οπαδών στην Αστυνομία.

Έπειτα στην κατάθεσή του ο προστατευόμενος μάρτυρας περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο στρατολογούνται οι «μικροί» από τους «μεγάλους» λόγω των διασυνδέσεων με τις διοικήσεις του συλλόγου, αλλά και για τον τρόπο διάθεσης των προσκλήσεων και των εισιτηρίων. Ο μάρτυρας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο τρόπος που οι ‘Μεγάλοι’ στρατολογούν τους μικρούς είναι ο εξής: Λόγω του ότι γνωρίζουν πολλούς ανθρώπους στα γήπεδα, κυρίως παράγοντες του Ολυμπιακού στην ΠΑΕ, στην ΚΑΕ και στον Ερασιτέχνη, έχουν τη δυνατότητα  να βάζουν τους ‘Μικρούς’ στα γήπεδα δωρεάν. Ειδικότερα, η ηγετική ομάδα παίρνει προσκλήσεις εισόδου στη Θύρα 7 από τη διοίκηση του Ολυμπιακού και τις μοιράζει στους ‘Μικρούς’ για να μπουν δωρεάν στο γήπεδο. Εάν κάποιες τους περισσέψουν τις δίνουν και σε μέλη συνδέσμων που δεν είναι ενταγμένα στα γκρουπ τους. Επίσης, παίρνουν εισιτήρια τα οποία τα πουλάνε έξω από το γήπεδο με ‘καπέλο’ σε απλούς φιλάθλους του Ολυμπιακού που δεν έχουν καταφέρει να βρούνε εισιτήριο, με σκοπό προσωπικό κέρδος. Έχω δει σε αγώνες κάποιοι να βγάζουν από την τσέπη ένα μάτσο πενηντάρικα, πουλώντας εισιτήρια. Σε αυτό βοηθούν και οι καρτέλες διαπίστευσης που φέρουν οι ‘Μεγάλοι’, τις οποίες προμηθεύονται από τη διοίκηση του Ολυμπιακού, που τους δίνει τη δυνατότητα ανενόχλητοι να κυκλοφορούν τόσο εντός όσο και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων.»

Επίσης ο προστατευόμενος μάρτυρας επισημαίνει ότι όταν οι ηγέτες των χούλιγκαν τους δίνουν εντολές για πεσίματα σε αντίπαλους οπαδούς ή σε αστυνομικούς μαζεύονται κυρίως βραδινές ώρες καθώς και για άλλου είδους παρανομίες, όπως προστασίες και ναρκωτικά.

Εντύπωση προκαλεί ο ίδιος μάρτυρας όσον αφορά κάποιες ενέργειες του Χανδρινού και του Αντιζά που, όπως λέει, τους έχει δει με τα μάτια του να έχουν πιστόλι και να ρίχνουν ευθείες βολές προς τη θάλασσα εξωτερικά του γηπέδου Σ.Ε.Φ κατά τη διάρκεια αγώνα. Επίσης αναφέρει  ότι «πουλάνε» προστασία στους πάγκους και στις καντίνες -που δεν είναι και λίγες, περίπου 20- με τα σουβλάκια και τα σάντουιτς που υπάρχουν σε κάθε αγώνα του Ολυμπιακού που υπάρχουν είτε έξω από το Σ.Ε.Φ είτε έξω από τη Θύρα 7 στο Γ. Καραϊσκάκης «έχω δει με τα μάτια μου (σ.σ τον Χανδρινό) να στέλνει μικρούς να σπάνε τους πάγκους σε περίπτωση που δεν έδιναν χρήματα».

Οι Αντιζάς και Χανδρινός (σ.σ οι δύο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης) ήταν υπεύθυνοι και για την προμήθεια των φωτοβολίδων, των μολότοφ για να τα μοιράζουν στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη τον Δεκέμβριο του 2023 ο προστατευόμενος μάρτυρας σημειώνει ότι είχε γίνει κάλεσμα μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και όλοι γνώριζαν ότι το σχέδιο ήταν να γίνει επίθεση σε βάρος των «ΜΑΤατζήδων» στο συγκεκριμένο γήπεδο και όχι στο Σ.Ε.Φ ή στο Καραϊσκάκη γιατί έχουν κάμερες «…Στο πρώτο σετ ακούσαμε προσταγές να βγούμε έξω. Βγήκαμε 100-150 άτομα κυρίως πιτσιρικάδες. Έξω είδα τον Αντιζά και τον Χανδρινό να μοιράζουν ναυτικές φωτοβολίδες και μολότοφ ενώ κάποιοι άλλοι είχαν δικά τους στυλό εκτόξευσης καπνογόνα και φωτοβολίδες…»

Στη συνέχεια είναι αποκαλυπτικός για τη δολοφονική επίθεση εναντίων των ανδρών των ΜΑΤ «Σύμφωνα με την εντολή του Αντιζά όταν θα έριχνε αυτός τη μολότοφ που κρατούσε θα συνεχίζαμε εμείς με τα αντικείμενα που είχαμε, στυλό εκτόξευσης, ναυτική φωτοβολίδα και μολότοφ κρατούσε και ο Μάριος Χανδρινός».

Παρακάτω ο προστατευόμενος μάρτυρας περιγράφει την προσπάθεια των χούλιγκαν να μαζέψουν τα υπολείμματα από τις εκτοξευμένες φωτοβολίδες τα οποία είτε τα πέταξαν σε υπονόμους στην άκρη του δρόμου, είτε τα πήραν μαζί τους και τα έκαψαν στις τουαλέτες του κλειστού Γυμναστηρίου για να μην ταυτοποιηθούν από την αστυνομία. Επίσης, αποκαλύπτει ότι ο Μάριος Χανδρινός και ο Ιωσήφ Αντιζάς μετά από λίγο εξαφανίστηκαν.

«Είδα τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Μιχάλη Κουντούρη»
Στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη, σύμφωνα πάντα με τον προστατευόμενο μάρτυρα, βρισκόταν και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης «τον οποίο είδα να τσακώνεται με έναν αστυνομικό γιατί δεν ήθελε να πάνε οι οπαδοί του Ολυμπιακού προσαγωγή».



Οι επιθέσεις σε οπαδούς άλλων ομάδων
Στη συνέχεια ο ίδιος μάρτυρας, αναφέρεται κατά χρονολογική σειρά σε επιθέσεις εναντίον οπαδών άλλων ομάδων στην περιοχή του Ιλίου είτε στο Μενίδι εναντίον ντελιβερά οπαδού της ΑΕΚ. Κατόπιν περιγράφει την επίθεση των χούλιγκαν του Ολυμπιακού εναντίον των ΜΑΤ κατά την διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Άρης τον Δεκέμβριου του 2021 έξω από το Καραϊσκάκη. Το ίδιο έγινε και κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός-Καραμπάχ.

Ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες επιτέθηκαν σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού
Εντύπωση προκαλεί το ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προσπαθούσαν να βρουν διάφορους ευφάνταστους τρόπους για να επιτεθούν στους αντίπαλους οπαδούς, όπως έγινε τον Δεκέμβριο του 2022, που ντύθηκαν Άγιοι Βασίληδες και με μηχανάκια και αυτοκίνητα πήγαν στην Καλλιθέα για να επιτεθούν σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού αλλά και σε σπίτι γνωστού οπαδού των Πρασίνων.

Σε άλλο σημείο τονίζει τη δράση του Γιάννη Χαλκίδη για ένα περιστατικό που έγινε τον Ιανουάριο του 2023 πριν τον αγώνα Ολυμπιακός – ΟΦΗ. Εκεί ο μάρτυρας αναγνωρίζει τον Χαλκίδη, τον Χανδρινό και έναν άλλο με το ψευδώνυμο «Κοκό» για τον οποίο σημειώνει ότι και αυτός βρίσκεται ψηλά στην ιεραρχία.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πέταγε μπάλες στον αγωνιστικό χώρο
Όσον αφορά τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη τον Απρίλιο του 2023 και μετά το τρίτο γκολ της ΑΕΚ, λίγο πριν λήξει το ματς, από τη Θύρα 7 πέταγαν μπάλες στον αγωνιστικό χώρο «όπως το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Ευάγγελος Μαρινάκης». Στη συνέχεια περιγράφει πώς εισέβαλλαν στο γήπεδο μετά από νόημα που τους έκαναν κάποιοι «Μεγάλοι» που βρίσκονταν με διαπίστευση στον αγωνιστικό χώρο.

Και δεύτερη συμπληρωματική κατάθεση
Ο προστατευόμενος μάρτυρας στις 11/1/24 δίνει δεύτερη συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς κατά την οποία του επιδεικνύουν εκ νέου φωτογραφίες διαφόρων ατόμων. Στην κατάθεσή του αναγνωρίζει διάφορα άτομα που είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Στις 24 Ιανουαρίου του 2024 εξετάζεται για τρίτη φορά και πάλι αναγνωρίζει διάφορα άτομα από τις φωτογραφίες που του επιδεικνύονται καθώς και τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

https://www.zougla.gr/greece/synantisi-marinaki-me-tin-igetiki-omada-tis-egklimatikis-organosis/
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος Mpakoulieros

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.599
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #546 στις: Πεμ 25 Απρ 2024 22:52 »
Οι σχέσεις του αρχηγού της Θύρας 7 με τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Βαγγέλη Μαρινάκη
Οι περιγραφές των προστατευόμενων μαρτύρων για τον βίο και την πολιτεία του Ιωσήφ Αντιζά


Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Είναι ο άνθρωπος που κατηγορείται κυρίως για τη Διεύθυνση της Εγκληματικής Οργάνωσης και όλοι τον «δίνουν» ως «αρχηγό» της Θύρας 7 που έχει το γενικό πρόσταγμα σε όλα. Από τα εισιτήρια στους οργανωμένους μέχρι και τις επιθέσεις σε αστυνομικούς και οπαδούς αντίπαλων ομάδων.

Προστατευόμενος μάρτυρας στις 7 Φεβρουαρίου αποκάλυψε στις Αρχές την πλούσια… δράση του
Όπως ανέφερε: «Σε όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού ο Ιωσήφ βρίσκεται με καρτελάκι στον αγωνιστικό χώρο. Μαζί με άλλους δυο, τον Κιάτο και τον Μάριο, μετά τα επεισόδια στο Ρέντη, δεν προσήχθησαν μαζί με όλους εμάς και όπως άκουσα να συζητιέται αργότερα φυγαδεύτηκαν μαζί με την αποστολή της ομάδας του Ολυμπιακού. Επειδή πηγαίνω αρκετά χρόνια στο γήπεδο, αυτοί οι τρεις μαζί με κάποιους άλλους είναι τα άτομα που ασχολούνται ενεργά με τη Θύρα 7 ,είναι σχεδόν σε όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού στα περισσότερα αθλήματα. Συνήθως κάθονται εντός του αγωνιστικού χώρου, κάποιοι φοράνε καρτελάκι και παίρνουν αποφάσεις τόσο για την οργάνωση της κερκίδας με συνθήματα, πανό κλπ όσο και για τα μεγάλα επεισόδια που πρόκειται να συμβούν. Εννοώ ότι σε επεισόδια που έχουν συμβεί είτε με την αστυνομία, είτε με αντίπαλους οπαδούς, αυτοί είναι που θα έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο σχετικά με τον τρόπο και τον χρόνο που θα πραγματοποιηθούν οι επιθέσεις».

Ένας άλλος προστατευμένος μάρτυρας στις 25 Ιανουαρίου λέει για τον Ιωσήφ:

«Τον έχω δει να μπαίνει και στη φυσούνα στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης. Το θυμάμαι αυτό γιατί μου έκανε πολύ εντύπωση το να μπαίνει και στη φυσούνα δεν θυμάμαι ακριβώς σε ποιον αγώνα ήταν. Πάντως αυτό έγινε ή στο τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου ή στην αρχή της φετινής περιόδου. Επίσης αυτός δίνει και τις εντολές στον οργανωτή και όταν κάποιοι δεν υπακούσουν, μαζεύει ομάδα δικών του ατόμων και τραμπουκίζουν και δέρνουνε τα άτομα που δεν υπακούν. Οι συμπεριφορές τους αυτές δείχνουν ότι αυτοί κάνουν κουμάντο στη Θύρα 7 με επικεφαλής τον Ιωσήφ».

Είναι προφανές πως για να υπάρχει το ελεύθερο για να μπορεί κάποιος να εξέλθει και να εισέλθει στη φυσούνα θα πρέπει προηγουμένως να υπάρχει εντολή από την διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και την φυσική ηγεσία της ομάδας. Από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, καθίσταται ηλίου φαεινότερο πως ο Ιωσήφ Αντιζάς ήταν ο απόλυτος ενδιάμεσος μεταξύ της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του προέδρου της ομάδας και των οργανωμένων οπαδών. Άλλωστε αυτό συνάγεται από τις μαρτυρίες προστατευομένων μαρτύρων οι οποίοι κατέθεσαν πως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ,Βαγγέλης Μαρινάκης, είχε συνάντηση με τα ηγετικά στελέχη της Θύρας 7 αμέσως μετά τη δολοφονία Κατσουρή και την επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν στην Φιλαδέλφεια, που προκάλεσαν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων από την κυβέρνηση για την πάταξη της βίας στα γήπεδα.

Η συνάντηση αυτή είχε αντικείμενο τις επόμενες κινήσεις που θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν  λόγω της νέας κατάστασης που είχε δημιουργηθεί. Αυτό σημαίνει πως η διοίκηση της ΠΑΕ και ο ίδιος ο πρόεδρός της είχαν άμεση συνεργασία με τα εκτελεστικά στελέχη της Θύρας 7 και ελάμβαναν σοβαρά υπ’ όψιν τους τις απόψεις των στελεχών των οργανωμένων οπαδών της ομάδας.

Ο Ιωσήφ όμως σύμφωνα με τους μάρτυρες είναι και επιχειρηματικό μυαλό.

«Τα ηγετικά στελέχη  της Θήρας 7 κερδίζουν χρήματα. Ο ένας τρόπος είναι ότι έχουν στην κατοχή τους εισιτήρια τα οποία πωλούν πριν τους αγώνες με «καπέλο» το ύψος του οποίου εξαρτάται από τη ζήτηση που υπάρχει. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχω δει τον Ιωσήφ να έχει πακέτο εισιτηρίων και να το δίνει σε δικά του άτομα για να τα πουλήσουν. Το πως μοιράζονται μετά τα έσοδα δεν το γνωρίζω. Στο ΣΕΦ η κατάσταση είναι διαφορετική. Αν και οι περισσότερες θέσεις στο πέταλο των οργανωμένων είναι με εισιτήρια διαρκείας, τον έλεγχο εισόδου τον έχουν τα ηγετικά στελέχη των οργανωμένων οπαδών καθώς και δικοί τους άνθρωποι οι οποίοι επιτρέπουν την είσοδο με απλά χαρτάκια που πουλάνε σε όποια τιμή θέλουν. Τα χαρτάκια αυτά είτε γράφουν Ολυμπιακός είτε για την Ενίσχυση της Θύρας 7. Σε κάθε θύρα κάθονται περίπου είκοσι άτομα και έχουν ανοιχτά τα τουρνικέ. Ο Ιωσήφ μοιράζει σε αυτά τα άτομα μπλοκάκια με λαχνούς  είτε ο ίδιος είτε βάζει κάποιο δικό του άτομο και τα άτομα αυτά στις θύρες να πουλάνε τους λαχνούς».

Σύμφωνα με τις καταθέσεις ο Ιωσήφ το βράδυ των επεισοδίων στο Ρέντη είχε δώσει εντολή να ξεκινήσει η επίθεση κατά των αστυνομικών όταν εκείνος ρίξει την πρώτη μολότοφ.

Το όνομά του όμως φιγουράρει και σε άλλες δικογραφίες από το 2011. Η «Ζούγκλα» αποκαλύπτει τι αναφέρει ακριβώς το διαβιβαστικό για το ποινικό παρελθόν του «Αρχηγού»:

1) Από το Τ.Α. Αλίμου Αττικής σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση των άρθρων 45, 380 «Ληστεία από κοινού» και 45, 309 Π.Κ. «Επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού». Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Την 06:00 ώρα της 23/09/2011 στον Άλιμο στη συμβολή των οδών Λ. Ποσειδώνος και Γρηγορίου Αυξεντίου,  ανωτέρω κατηγορούμενος μαζί με έτερους δύο δράστες, προσέγγισαν, δίχως να γίνουν αντιληπτοί τέσσερα άτομα, οι οποίοι μόλις είχαν εξέλθει από το κέντρο διασκεδάσεως «FRANGELICO» που βρίσκεται επί της Λ. Ποσειδώνος. Οι δύο εκ των δραστών ακινητοποίησαν τον έναν παθόντα και με μπουνιές και κλωτσιές του προκάλεσαν τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα ενώ του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας ΝΟΚΙΑ. Οι δράστες κατάφεραν πλήγματα, πιθανόν με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα και στην πλάτη, στον έτερο παθών. Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής εξιχνιάστηκαν ο ανωτέρω και άλλοι δύο (2) δράστες, άπαντες οπαδοί του Ο.Σ.Φ.Π και εκδόθηκαν τα υπ΄ αριθ. 6/11-04-2012 και 7/11-04-2012 από 11-04-2012 και 5/11-04-2012  Εντάλματα σύλληψης της 21ης Τακτικής Ανακρίτριας Πρωτοδικών Αθηνών. Πρωινές ώρες της 20/04/2012 συνελήφθησαν.

2) Από το Α. Τ. Καλλονής Λέσβου σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του άρθρου 309 Π.Κ. «Επικίνδυνη σωματική βλάβη» και Ν. 2168/93 «Περί Όπλων», όπως τροποποιήθηκε και αντικαταστάθηκε με το Ν. 3944/2011. Ειδικότερα αναφέρονται τα ακόλουθα: Την 12-08-2016 και ώρα 13:00 προσήλθε στον  Α.Σ. Μήθυμνας ο Ζ… Ε… και υπέβαλε έγκληση κατά του  κατηγορουμένου  διότι την  12-08-2016 και ώρα 05:10 στο κατάστημα …..ο  μηνυόμενος τραυμάτισε το μηνυτή ελαφρά με σουγιά τεσσάρων εκατοστών.

https://www.zougla.gr/greece/oi-scheseis-tou-archigou-tis-thyras-7-me-ti-dioikisi-tis-pae-olybiakos-kai-ton-vangeli-marinaki/
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος Mpakoulieros

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.599
    • Προφίλ
    • http://i.imgur.com/Eg6L7Ne.png
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #547 στις: Πεμ 25 Απρ 2024 23:20 »
Τα επεισόδια στα Ιωάννινα

Εκ των πρωταγωνιστών των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στους «Ζωσιμάδες» κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΣ Γιάννενα – Ολυμπιακός ήταν ο Ιωσήφ Αντιζάς αλλά και ο Μάριος Χανδρινός σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτό: «Πριν την έναρξη της αναμέτρησης και περί ώρα 18:55 περίπου πέντε οπαδοί του Ολυμπιακού εισήλθαν στο ταρτάν του γηπέδου και προσέγγισαν την κερκίδα των φιλάθλων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ από τους οποίους απέσπασαν τμήμα ενός πανό, το οποίο εν συνεχεία έκαψαν.

Κατόπιν, δέκα (10) περίπου φίλαθλοι της ομάδας του Ολυμπιακού εισήλθαν στο ταρτάν και προσέγγισαν εκ νέου τους φιλάθλους του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, κρατώντας κάποιοι εξ αυτών αντικείμενα πρόσφορα για τέλεση αξιόποινων πράξεων, ενώ οι υπόλοιποι οπαδοί του Ολυμπιακού παρέμειναν στην κερκίδα και έχοντας κάποιοι εξ αυτών καλυμμένα χαρακτηριστικά, έσπαγαν καθίσματα τα οποία πετούσαν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Στο πλαίσιο της διενεργηθείσας προανάκρισης και προς ανακάλυψη των αγνώστων δραστών, συλλέχθηκε βιντεοληπτικό υλικό από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα από την πλατφόρμα «YOUTUBE». Από την επισκόπηση – ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού, σε συνδυασμό με τις Ένορκες Καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων 67Ε και 67ΣΤ, ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης: Αντίζαςς Ιωσήφ, Κιάτος Πέτρος και Χανδρινός Μάριος-Δημήτριος.

Ειδικότερα, ο Αντίζας Ιωσήφ, αρχικά, επιχείρησε να αφαιρέσει το πανό. Φαίνεται να φοράει μπλε μπουφάν, μάρκας ADIDAS, με λευκές ρίγες στα μανίκια το οποίο στην πλάτη γράφει με λευκά γράμματα «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και στο στήθος έχει το σήμα του Ολυμπιακού και το σήμα της ADIDAS, γκρι τζιν, μαύρα παπούτσια και μαύρο περιλαίμιο. Γίνεται μνεία ότι για τον ανωτέρω αγώνα, ο Αντίζας Ιωσήφ, ήταν διαπιστευμένος από την SUPER LEAGUE με την ιδιότητα του S.L.O. για την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Στη συνέχεια ο Κιάτος Πέτρος, ο οποίος φοράει γκρι φόρμα παντελόνι, ίδια φόρμα δηλαδή με την φόρμα που φορούσε την 07/12/2023 στο Ρέντη Αττικής, μαύρο μπουφάν με κουκούλα και μαύρα παπούτσια με λευκή σόλα επιχείρησε να αφαιρέσει το πανό, χωρίς αποτέλεσμα. Μεταξύ των ατόμων που επιχείρησαν να αφαιρέσουν το πανό των φιλάθλων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι και ο Χανδρινός Μάριος-Δημήτριος, ο οποίος φοράει γκρι μπουφάν με κουκούλα και άσπρες ρίγες, μαύρη φόρμα, μαύρα παπούτσια, μαύρα γάντια και μαύρο σκούφο.

Εν τέλει, ο Αντίζας Ιωσήφ με τη βοήθεια του Κιάτου Πέτρου, κατάφερε να αποσπάσει τμήμα του πανό και τράπηκε σε φυγή με κατεύθυνση τη Θύρα 7 όπου και αφήνει το πανό. Ο Αντίζας Ιωσήφ μετά την αφαίρεση του πανό κατευθύνθηκε από κοινού με τον Χανδρινό Μάριο-Δημήτριο στην κερκίδα των οπαδών του Ολυμπιακού».

https://www.zougla.gr/greece/apokalypsi-to-stikaki-pou-edose-tis-plirofories-gia-tin-egklimatiki-organosi/
Ο Π.Α.Σ. ανήκει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά αφηγήματα!

Αποσυνδεδεμένος RASTA

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.384
    • Προφίλ
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #548 στις: Παρ 26 Απρ 2024 11:11 »
με τις περιγραφές,σκέφτεται ο κάθε ένας που έχει ακόμα λίγο μυαλό στο κεφάλι του,όχι αν,αλλά ότι δεν αξίζει να ξαναπάει στο γήπεδο,όχι σε αγώνα με αντίπαλο μεγαλύτερου βεληνεκούς από τη θύελλα κατσικά.......  για το να πάρεις κ το παιδί σου μαζί,ούτε λόγος.....του αποκρύπτεις την ύπαρξη του ποδοσφαίρου κ βλέπετε παρέα,τένις,φορμουλα 1,μπάντμπικτον σκάκι ή κρίκετ......
" Ανυποχώρητος: σημαίνει να είναι το κεφάλι σου μέσα στο στόμα του λύκου κι εσύ να του λες άντε γαμήσου... "

Fidel Castro

Συνδεδεμένος christos

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 2.726
  • ΠΑΣ...γιατί κάποια πράγματα μένουν πάντα ίδια...
    • Προφίλ
Απ: Ο χουλιγκανισμός επιστρέφει σκληρότερος
« Απάντηση #549 στις: Παρ 26 Απρ 2024 13:25 »
Τα επεισόδια στα Ιωάννινα

Εκ των πρωταγωνιστών των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στους «Ζωσιμάδες» κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΣ Γιάννενα – Ολυμπιακός ήταν ο Ιωσήφ Αντιζάς αλλά και ο Μάριος Χανδρινός σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτό: «Πριν την έναρξη της αναμέτρησης και περί ώρα 18:55 περίπου πέντε οπαδοί του Ολυμπιακού εισήλθαν στο ταρτάν του γηπέδου και προσέγγισαν την κερκίδα των φιλάθλων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ από τους οποίους απέσπασαν τμήμα ενός πανό, το οποίο εν συνεχεία έκαψαν.

Κατόπιν, δέκα (10) περίπου φίλαθλοι της ομάδας του Ολυμπιακού εισήλθαν στο ταρτάν και προσέγγισαν εκ νέου τους φιλάθλους του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, κρατώντας κάποιοι εξ αυτών αντικείμενα πρόσφορα για τέλεση αξιόποινων πράξεων, ενώ οι υπόλοιποι οπαδοί του Ολυμπιακού παρέμειναν στην κερκίδα και έχοντας κάποιοι εξ αυτών καλυμμένα χαρακτηριστικά, έσπαγαν καθίσματα τα οποία πετούσαν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Στο πλαίσιο της διενεργηθείσας προανάκρισης και προς ανακάλυψη των αγνώστων δραστών, συλλέχθηκε βιντεοληπτικό υλικό από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα από την πλατφόρμα «YOUTUBE». Από την επισκόπηση – ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού, σε συνδυασμό με τις Ένορκες Καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων 67Ε και 67ΣΤ, ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης: Αντίζαςς Ιωσήφ, Κιάτος Πέτρος και Χανδρινός Μάριος-Δημήτριος.

Ειδικότερα, ο Αντίζας Ιωσήφ, αρχικά, επιχείρησε να αφαιρέσει το πανό. Φαίνεται να φοράει μπλε μπουφάν, μάρκας ADIDAS, με λευκές ρίγες στα μανίκια το οποίο στην πλάτη γράφει με λευκά γράμματα «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και στο στήθος έχει το σήμα του Ολυμπιακού και το σήμα της ADIDAS, γκρι τζιν, μαύρα παπούτσια και μαύρο περιλαίμιο. Γίνεται μνεία ότι για τον ανωτέρω αγώνα, ο Αντίζας Ιωσήφ, ήταν διαπιστευμένος από την SUPER LEAGUE με την ιδιότητα του S.L.O. για την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Στη συνέχεια ο Κιάτος Πέτρος, ο οποίος φοράει γκρι φόρμα παντελόνι, ίδια φόρμα δηλαδή με την φόρμα που φορούσε την 07/12/2023 στο Ρέντη Αττικής, μαύρο μπουφάν με κουκούλα και μαύρα παπούτσια με λευκή σόλα επιχείρησε να αφαιρέσει το πανό, χωρίς αποτέλεσμα. Μεταξύ των ατόμων που επιχείρησαν να αφαιρέσουν το πανό των φιλάθλων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι και ο Χανδρινός Μάριος-Δημήτριος, ο οποίος φοράει γκρι μπουφάν με κουκούλα και άσπρες ρίγες, μαύρη φόρμα, μαύρα παπούτσια, μαύρα γάντια και μαύρο σκούφο.

Εν τέλει, ο Αντίζας Ιωσήφ με τη βοήθεια του Κιάτου Πέτρου, κατάφερε να αποσπάσει τμήμα του πανό και τράπηκε σε φυγή με κατεύθυνση τη Θύρα 7 όπου και αφήνει το πανό. Ο Αντίζας Ιωσήφ μετά την αφαίρεση του πανό κατευθύνθηκε από κοινού με τον Χανδρινό Μάριο-Δημήτριο στην κερκίδα των οπαδών του Ολυμπιακού».

https://www.zougla.gr/greece/apokalypsi-to-stikaki-pou-edose-tis-plirofories-gia-tin-egklimatiki-organosi/

Και μετα απο οοολα τα παραπανω, και οι δυο (!!!) ομαδες τιμωρηθηκαν με 2 αγωνιστικες χωρις κοσμο.Δικαια πραγματα...