Καταγράφοντας σκόρπιες σκέψεις, εντυπωσιάζομαι απ' το βαθμό στον οποίο αποδομείται ο Πετράκης.
Όπως το είπε ένας φίλος παραπάνω, "τέτοια στάνη, τέτοιο τυρί βγάζει".
Όποιος περιμένει,
έχοντας αυτούς τους παίχτες, να δει μπάλα από Πετράκη, Αναστασιάδη κι όλους τους υπόλοιπους απίθανους που αναφέρετε, μάλλον βλέπει κάτι λάθος.
Ο Αναστασιάδης μπορεί να δώσει άλλα πράγματα, σύμφωνοι. Κι ο Πετράκης επίσης, με άλλους παίχτες...
Κι εγώ κι εσύ...
Με άλλους παίχτες...
Αυτοί που φτιάχνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οι μπακάληδες της γειτονιάς που νομίζουν οτι με τους καλούς Ζήκους θα κάνουν το μαγαζί Harrods. Ε, δεν πάει.
Το πρωτάθλημά μας φέτος έχει καλύτερες ομάδες απ' ότι τα τελευταία χρόνια. Το πού θα τερματίσουμε δεν έχει σημασία, εξάλλου είμαστε "συστημικοί" από καιρό και θα τη σκαπουλάρουμε. Είχα την αίσθηση, πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, οτι μάπα μπάλα θα δούμε και θα παίξουμε μπαράζ. Συγχωρέστε μου την αυθαιρεσία αλλά και τη διάθεση για πλάκα. Αυθαίρετα επίσης, περίμενα-περιμένω οτι θα βγάλουμε και καλύτερη εικόνα στο γήπεδο. Περιμένω καλύτερη εικόνα στην πορεία (μια τρίτη μπαλιά κι αμήν) αν και δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός οτι άλλο πράγμα ήταν οι προηγούμενες χρονιές (τουλάχιστον σε ότι αφορά τον προπονητή) κι άλλο φέτος.
Ευτυχώς για το βάζελο -όπως φαίνεται- δυστυχώς -ίσως- για μας, ο Δώνης έκλεισε εκεί και κάποιος άλλος έμεινε μπουκάλα.
Με ποια καρδιά (και ποιο χρόνο), η μπουκάλα θα κάνει μεταγραφές, προετοιμασία και οτιδήποτε άλλο;
Στράφι η χρονιά, ακόμα κι αν βγούμε 6οι με μαγικά. Έγιναν πολλά μάλλον και μας πήγαν πίσω.
Το χειρότερο απ' όλα είναι οτι δεν ασχολείται κανένας και -ακόμα χειρότερα- ΔΕ ΘΕΛΕΙ να ασχολείται κανένας. Κι ο λόγος που με εντυπωσιάζει τόσο η αποδόμηση Πετράκη είναι γιατί αν γράφονται τόσα γι' αυτόν, τι θα συμβεί όταν
ο μέσος οπαδός της Ομάδας αντιληφθεί πόσο κακό έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια από τους κρατούντες τις τύχες της στα χέρια τους.
Τα παραμύθια περί συνεχόμενης παρουσίας στη λίγκα και τις ευρωπαϊκές συμμετοχές, τα ακυρώνουν κάτι ανύπαρκτοι Αστέρες, Ξάνθες, Αγρίνια, Ατρόμητοι, Αθηναϊκοί, Αιγάλεα, Καστωργιές (δεν κάνω πλάκα, το 'χω δει γραμμένο κι αυτός που το 'γραψε δεν έκανε καθόλου πλάκα) που έχουν τίτλους, συμμετοχές σε τελικούς, περισσότερες συμμετοχές στη λίγκα και... "λοιπές επιτυχίες". Σκόπιμα αφήνω έξω απ' το χορό Αελ και Οφη, μιας και παρά το γεγονός οτι οπαδικά μας κοιτούσαν με το μακαρόνι για δεκαετίες, εντούτοις έχουν το σθένος, την ιστορία και τις βάσεις για να θεωρούνται ένα σκαλί παρακάτω από μας κι όχι 45 σκάλες, 4 ασανσέρ κι 8 κατηφόρες που έχουν οι υπόλοιποι.
Δεν είμαι αγνώμων και θυμάμαι πολύ καλά διοικήσεις πρωτοδικείου, δήμους, βαρώνους, κοντούς, ψηλούς, λιγνούς... λιγνούς (!), αλλά εκτίμησή μου είναι οτι η Ομάδα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη, βάσει της δυναμικής και του κόσμου της.
Ο μέσος ΠΑΣολές αποτραβήχτηκε και δεν ασχολείται πια. Βούτυρο στο ψωμί τους...
Ελπίζω στα καλύτερα και θέλω να πιστεύω οτι υπάρχει επιστροφή και η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.
Συγνώμη για το σεντόνι...