Φον ευχαριστώ για την απάντηση πάνω στα αγωνιστικά θέματα που αφορούν την ομάδα και αποτελούν βάση για μια συζήτηση. Γιατί το μόνο εύκολο είναι να βριζόμαστε εδώ μέσα και πραγματικά ζητώ συγγνώμη από όλα τα μέλη του φόρουμ για το χτεσινό διάλογο με το Λαμία.
Να σου δώσω με τη σειρά μου τη δική μου οπτική σ' αυτά που μου έγραψες.
Το λογαριασμό δεν τον έφτιαξα για να κράξω, άσχετα αν αυτό βγήκε φέτος. Τον έφτιαξα για εποικοδομητική κριτική στα λάθη που έβλεπα, έχοντας την ελπίδα ότι αυτόν εδώ τον καφενέ τον διαβάζουν και οι της ομάδας.
Μετά την ευρωπαϊκή χρονιά η ομάδα δεν πατούσε καλά και οι περισσότεροι πίστευαν ότι για αυτό φταίει η κούραση που βγαίνει στους παίκτες. Προσωπικά διαφωνούσα με αυτό αλλά επειδή ούτε γνώστης είμαι και ούτως ή άλλως αυτό ήταν πρωτόγνωρο για την ομάδα, λέω έτσι θα είναι .......
Πάμε την επόμενη χρονιά, τα ίδια και χειρότερα, παρότι είχαμε και τον παικταρά τον Κόντε που έκρυβε τα προβλήματα κάτω από το χαλί και φτάνουμε 3η χρονιά φέτος που όχι απλά παίζουμε χάλια και δε βλεπόμαστε, αλλά ακούμε και την όποια απίστευτη δικαιολογία από τον προπονητή μας....
Τον Πετράκη δεν τον κράζω μόνο. Του έχω πει και μπράβο σε παιχνίδια για τον τρόπο που έστησε την ομάδα αλλά και για τις αλλαγές που έκανε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Φέτος όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και θα έπρεπε να μας έχει χαιρετήσει ήδη μετά τα αποτελέσματα που έχει φέρει (κανονικά έπρεπε από την αρχή της χρονιάς), γιατί μένοντας μόνο κακό κάνει στην ομάδα.
Γα το λόγο αυτό τα έχω πάρει κρανίο και του τα χώνω και για το ότι δεν έχει παραδεχτεί ποτέ ότι έχει κάνει λάθη, ούτε έχει την ευθιξία σαν άλλους προπονητές να υποβάλλει την παραίτησή του, μένοντας γαντζωμένος στην καρέκλα του.
Δεν έχω μείνει στο ποδόσφαιρο της δεκαετίας του 70 και αυτά που έβλεπα τότε, γιατί όπως σου ανέφερα και στις Β και Γ εθνικές εδώ ήμουνα, απλά ανέφερα πως από τότε ξεκίνησα να βλέπω την ομάδα. Πάντα όμως έβλεπα "κάτι" στην ομάδα, τώρα όμως δε βλέπω τίποτε. Φυσικά και δεν απορρίπτω τα 2 πρώτα χρόνια του Πετράκη που η ομάδα έπαιξε ομολογουμένως καλή μπάλα. Αυτό όμως είναι τελείως διαφορετικό από το να ανέχομαι πλέον την παρουσία του, επειδή κάποτε η ομάδα έπαιξε μπάλα όπως λέει ο Λαμίας. Το θέμα είναι το τι γίνεται τώρα. Τρία χρόνια κακής μπάλας είναι όχι μόνο πολλά αλλά υπεραρκετά. Έχουν περάσει εκατομμύρια προπονητές από τους πάγκους όλων των ομάδων στη γη και μάλιστα κάποιοι από αυτούς κορυφαίοι και όμως δεν έπιασαν. Συμβαίνουν και αυτά, τι να κάνουμε; Και εμένα μου αρέσει η ομάδα να έχει προπονητή για 10-15 χρόνια, αλλά αν δεν τσουλάει είσαι αναγκασμένος να τον αλλάξεις. Εμείς εδώ κρατάμε τον Πετράκη λες και δεν υπάρχει αύριο, λες δεν υπάρχουν άλλοι προπονητές να αναλάβουν και ακούμε και γραφικά του τύπου: να αναλάβει ο γιος του.....(ασχολίαστο)
Το ποδόσφαιρο όπως και η ζωή προχωράει, οπότε άσχετα με το αν μου αρέσει καλύτερα το ποδόσφαιρο του τότε, να είσαι σίγουρος ότι δεν έχω μείνει εκεί. Μου αρέσει και το ποδόσφαιρο του τώρα....και προφανώς δε νομίζω ότι τότε ήταν όλα καθαρά ενώ τώρα ζέχνουν. Κορόιδευε ο Λαμιας πχ. τον Χριστόπουλο επειδή η Καλαμάτα έφαγε 5 από τον Ασπρόπυργο και ήθελα να του γράψω ότι έγραψες και εσύ: Μήπως τους έπιασαν και αυτούς με τη γίδα στην πλάτη, όπως είχαν πιάσει και εμάς τότε που στο τίγκα Ζωσιμάδες είχαμε φάει 4 από τη μαύρη θύελλα; και δεν αφορά μόνο την προπονητική του αξία;
Σίγουρα διαφωνώ μαζί σου όταν λες πως ένας προπονητής δε διδάσκει τα βασικά πράγματα του ποδοσφαίρου. Πάρε το παράδειγμα που αναφέραμε για Αποστολόπουλο. Όταν δε μπορεί να βγάλει σέντρα, τον βάζεις να κάνει σέντρες 500 φορές στην προπόνηση, μόνο έτσι μπορεί να βελτιωθεί. Αντίστοιχα άλλος κάνει εκτελέσεις σε φάουλ, άλλος σε πέναλτι, άλλος σε κεφαλιές κλπ. Όλα αυτά είναι βασικά στοιχεία που δουλεύονται πάντα. Δε θα πει ότι σταματάς να τα δουλεύεις επειδή τα έμαθες 10 χρονών. Βλέπεις τους κορυφαίους π.χ. Μέσι και Ρονάλντο να τα δουλεύουν αυτά, δε θα τα δουλέψει ο Αποστολόπουλος;
Το θέμα είναι ότι όλοι οι παίκτες φαίνονται αδούλευτοι ακόμη και στα βασικά και ότι δεν υπάρχει κανένα σύστημα που να παίζει η ομάδα. Αυτό είναι τραγικό και είναι καθαρά ευθύνη του προπονητή. Γι΄αυτό πιστεύω ότι ο Πετράκης είναι περιορισμένων ικανοτήτων ή τουλάχιστον ότι δεν κάνει για την ομάδα μας.
Δεν είναι δυνατό να φταίνε μόνο οι παίκτες και οι προπονητές να μένουν στο απυρόβλητο. Ούτε οι προπονητές μας είχαν καλύτερο υλικό απ΄ότι τώρα, παρότι κάποιοι προσπαθούν να το περάσουν αυτό.
Για του λόγου το αληθές και για όποιον του αρέσει η ιστορία και δεν πάμε πίσω στο 70 αλλά στους αμέσως προηγούμενους προπονητές πριν τον Πετράκη, ας ανατρέξει στα γραφόμενά σας (christos, lemosero, bulux κ.α.) στη σελίδα: Η κριτική της χρονιάς 2011-12 & διάφορα αξιοσημείωτα
Εκεί θα δει ποιοι παίκτες αποτελούσαν το ρόστερ Ντεμόλ - Αναστασιάδη. Ότι ο Ντεμόλ έφυγε χωρίς να έχει μέχρι τότε χειρότερα αποτελέσματα από τον Πετράκη, αλλά τον κατηγορούσαν ότι η ομάδα δεν έπαιζε μπάλα από το β μισό της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, ότι ο Άγγελος γύρισε το κουμπί με παίκτες σαν τον άμπαλο τιμωρό. Ότι σε 2 ματς που κάθισε υπηρεσιακός ο Χριστόπουλος όλοι τρίβαμε τα μάτια μας από την απόδοση της ομάδας. Και επίσης ότι η διαιτησία ήταν μάλλον χειρότερη απ' ότι τα 3 τελευταία χρόνια.
Την επόμενη χρονιά 2012-2013 να τη συνοψίσω σε ένα ποστ του christos:
1. Ομάδα δίχως αδειοδότηση .
2. Κράμα από μπόλικους αναπληρωματικούς της προηγούμενης χρονιάς και άγνωστους μικρούς χαμηλότερων κατηγοριών .
3. Νεαρό και άπειρο προπονητή ως διάδοχο του Αναστασιάδη .
4. Κανένα σαφές αγωνιστικό πλάνο και στρατηγική κατά τις πρώτες αγωνιστικές , όπου και αδειοδότηση δεν είχαμε πάρει , και νεαρούς δεν βλέπαμε στην 11άδα !
5. Ήττες και μέτριες εμφανίσεις .
6. Πειράματα στα όρια της αλχημείας και επαναλαμβανόμενες επιλογές στα όρια της εμμονής από τον Χριστόπουλο .Θυμηθείτε τον Πάντο αριστερό μπακ με Ντάσιο δεξιά , Τζάνης ως αντι-Μπεσέρα , Βίλα πάντα βασικός , Ντε Βισέντι εκτός 11άδας , Κοροβέσης μεταξύ πάγκου και κερκίδας ,Ίλιτς all around παντού και πουθενά κλπ ... όλοι δεν τα βλέπαμε τότε ? Και μας άρεσαν ???
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα που ΒΛΕΠΑΜΕ και ΔΕΝ φανταζόμασταν , πως ήταν δυνατόν να είμαστε αισιόδοξοι και να μην κάνουμε καλοπροαίρετη κριτική ? Με βάση την λογική και τίποτα παραπάνω , η ομάδα μέχρι τον Νοέμβριο έδειχνε και σε μένα ως φαβορί υποβιβασμού .Ασχέτως εάν μετά - και κυρίως έπειτα από το ματς ορόσημο στο Χαριλάου - είδαμε ότι καλύτερο έχουμε δει από τον ΠΑΣ εδώ και πάααρα πολλά χρόνια και ζήσαμε αυτές τις ανεπανάληπτες στιγμές !Άρα το αφήγημα των καλύτερων ρόστερ καταρρίπτεται. Όπως και το αφήγημα της διαιτησίας. Και για όποιους επιμένουν, να υπενθυμίσω πως χτυπάγαμε στα ίσια τον γαύρο χάνοντας μόνο από σφυρίγματα διαιτητικά, έχοντας στην εντεκάδα επίσης Ρουμπουλάκου, Αυγενικού και άλλα παιδιά που ήταν μονίμως παγκίτες. Και πως για παράδειγμα να ξεχάσεις τη διαστημική εμφάνιση στο Χαριλάου που παραλίγο να μη τελείωνε με νίκη ελέω κορακιών;
Αυτό ακριβώς εννοώ όταν λέω ότι βλέπαμε αυτό το "κάτι" που πάντα αισθανόμαστε ότι χαρακτηρίζει την ομάδα μας. Τώρα βλέπω το απόλυτο τίποτε και πιστεύω ότι οι παίκτες μας παίζουν πολύ λιγότερο από αυτό που μπορούν. Άρα έχω ακόμη μία διαφωνία με εσένα και τους άλλους συνταυρους που θεωρούν πολύ χαμηλή ποιοτικά την ομάδα, γιατί αυτό δίνει ελαφρυντικά στον Πετράκη, που και έτσι να είναι πάλι δεν πρέπει να έχει δικαιολογία, γιατί φέτος, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές του, αυτός αποφάσισε για την επιλογή των νέων παικτών και την ανανέωση των παλιών.
Για να μη μακρηγορήσω άλλο το κλείνω εδώ ευχαριστώντας τον dk που βρίσκει τις αναφορές μου σαν μια καλή αφετηρία για ανταλλαγή απόψεων (παρότι κι αυτός με βρίσκει εμμονικό
)