Αποσπασματα απο την συνεντευξη Παικα στον Πρωινο Λογο
• Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του ταρτάν στο «Ζωσιμάδες» και πότε θα παραδοθεί προς χρήση;- «Θα ήθελα να ξαναπώ την πρόταση μιας και ανέλαβα το όποιο ρίσκο να την βάλω στο δημόσιο διάλογο. Με αφορμή την ολοκλήρωση του νέου ταρτάν στο «Ζωσιμάδες» μιας και από τη στιγμή που δημοπρατήθηκε το έργο δεν μπορεί να γυρίσει πίσω, προτείνω την αποδέσμευση του γηπέδου από τον ΠΑΣ Γιάννινα, μετατρέποντας έτσι το «Ζωσιμάδες» σε ένα γήπεδο κλασικού στίβου και την μεταφορά όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ. Εγώ θεωρώ ότι δεν έχει κλείσει αυτή η κουβέντα, είναι ακόμη στο τραπέζι, καλό θα είναι να μην το ξεχνάμε, όποτε θα μου δίνεται η ευκαιρία θα το υπενθυμίζω ότι θα ήταν μια ιδανική προοπτική για την πόλη. Το ταρτάν θα μπορούσε να φέρει πολύ μεγάλες διοργανώσεις, η κοινή χρήση ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και σωματείων του στίβου θα δημιουργήσει κάποια προβλήματα κυρίως στους αγώνες, γιατί εκεί το ταρτάν είναι εκτεθειμένο, ο καθένας καταλαβαίνει από που θα είναι εκτεθειμένο και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν αν δεν υπάρχει η κατάλληλη προστασία. Όταν ήρθε ο μηχανικός για την παραλαβή της Λιμνοπούλας, κάναμε συζήτηση και για το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του ταρτάν. Η δημοπρασία έγινε στις 2 Μαΐου, υπάρχει προσωρινός ανάδοχος, δεν έχουν προχωρήσει όμως τα επόμενα στάδια. Καλώς εχόντων των πραγμάτων μου είπε ότι αν μπορέσουν τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο. Αυτό σημαίνει με την υπογραφή της σύμβασης θα τεθεί και το χρονοδιάγραμμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και δεσμευτικό. Αν η σύμβαση υπογραφεί το Σεπτέμβριο εκεί θα υπάρξει ένα θέμα με την πρόοδο των εργασιών, θα έχουν ξεκινήσει οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΣ Γιάννινα, όμως πιστεύω ότι μπορεί τις μέρες που δεν θα έχει χρήση το γήπεδο να μπορέσουμε να προχωρήσουμε αυτές τις εργασίες. Με προβληματίζει το γεγονός της μεγάλης έκπτωσης του έργου. Όπου βλέπουμε μεγάλες εκπτώσεις στα δημόσια έργα δεν είναι καλό σημάδι. Να θυμίσω τι γίνεται στον Μώλο με την ανάπλαση, να θυμίσω τι έγινε στο Καυτανζόγλειο όπου ήταν το πρώτο ταρτάν που δημοπρατήθηκε και πάλι δόθηκαν εκπτώσεις 52%, εκεί είχαμε διάλυση εργολαβίας που σημαίνει ένας χρόνος καθυστέρηση και να συνεχιστεί το έργο με νέο εργολάβο. Είδα πολύ προσεκτικά την συνέντευξη του κ. Χριστοβασίλη και δεν ξέρω τι έχει συμφωνηθεί σχετικά με την αποκλειστική χρήση για μια πενταετία, πρέπει να το δούμε και αυτό, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα, ώστε ο εργολάβος που θα δουλεύει στο ταρτάν να μην προκαλέσει ζημιές στον αγωνιστικό χώρο. Αν η υπογραφή σύμβασης γίνει τον Σεπτέμβριο σαφώς οι εργασίες δεν θα συμπίπτουν με αυτές που θα γίνονται το καλοκαίρι στον αγωνιστικό χώρο στο «Ζωσιμάδες».
• Ποιες ήταν οι σχέσεις σας με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα την διετία που ήσασταν πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ; Υπήρχε καλή συνεργασία μεταξύ σας;- «Παρότι υπήρχαν προβλήματα, ποτέ δεν αφήσαμε να περάσει προς τα έξω ότι είχαμε διατάραξη των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Εγώ ο ίδιος μπήκα πάρα πολλές φορές μπροστά και προσπαθούσα να κρατήσω χαμηλούς τόνους. Το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να λέει από την πλευρά της ότι υπήρχε μια πολύ καλή συνεργασία, αλλά και εμείς να είμαστε ικανοποιημένοι αφού ότι είχε συμφωνηθεί η ΠΑΕ το έχει καταβάλλει και δεν είχαμε τα φαινόμενα προηγούμενων ετών. Χρειάστηκε κάποιες φορές μέσα στα πλαίσια του νόμου να πιέσουμε την ΠΑΕ για να εισπράξουμε τα οφειλόμενα. Πέρυσι για τον ευρωπαϊκό αγώνα υπερβάλαμε εαυτόν όλοι για να παίξει ο ΠΑΣ στα Γιάννινα. Σε ότι αφορά τη σύμβαση, καταφέραμε και το ΠΕΑΚΙ να εισπράξει και η ΠΑΕ να καταβάλλει τα χρήματα γιατί είχε κάποια δυσκολία πληρωμών για ένα χρονικό διάστημα, αλλά και τώρα με την ανακατασκευή του γηπέδου όλα κυλούν ομαλά. Επειδή ακούγεται τελευταία και για τον συμψηφισμό που θα γίνει με το έργο στο «Ζωσιμάδες», βλέπω επειδή το είχαμε συζητήσει στο συμβούλιο η πρόταση και η εισήγηση που είχα κάνει τότε προς τον υπουργό, βλέπω πως γίνεται δεκτή. Να πάνε με βάση τη σύμβαση σε ένα συμψηφισμό σε βάθος πενταετίας που θα προβλέπει μόνο συμψηφισμό για τη χρήση του γηπέδου. Για την χρήση του ΠΕΑΚΙ επειδή εκεί υπάρχουν τα γραφεία της ΠΑΕ και τα αποδυτήρια, τρία γήπεδα που την προτεραιότητα σε αυτά έχει ο ΠΑΣ, να καταβάλλεται κανονικά το μίσθωμα».
• Ο κ. Χριστοβασίλης είδε με θετικό μάτι και την πρόταση σας για το γήπεδο στο Πανηπειρωτικό.- «Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο κ. Χριστοβασίλης έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο προς την πολιτική ηγεσία, ενδεχομένως αυτό να είναι υπό διαμόρφωση. Πάντως από τον σημερινό υπουργό, από ότι κατάλαβα στο δημόσιο διάλογο δεν έχει κλείσει αυτή η κουβέντα, έχουν ζητηθεί κάποιες επιπλέον παρεμβάσεις, γιατί κρίθηκε ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν είναι ρεαλιστικά υλοποιήσιμη και εφαρμόσιμη. Καλό είναι που άνοιξε αυτή η συζήτηση, που υπάρχει σαν προοπτική, γιατί όπως έχω ξαναπεί θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον ΠΑΣ Γιάννινα όχι χαριστικά, αλλά να μην μπαίνουμε στη διαδικασία όποτε μας βολεύει και είμαστε για την φωτογραφία και τις καλές στιγμές να τον αντιμετωπίζουμε ως η ομάδα της Ηπείρου, η ομάδα της πόλης που μας κάνει υπερήφανους και άλλες φορές να τον αντιμετωπίζουμε ως μια ανώνυμη εταιρεία. Για εμένα ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι ούτε ο Χριστοβασίλης, ούτε ο Πάικας, ούτε ο Μυριούνης. ΠΑΣ Γιάννινα είναι αυτό που εκπροσωπεί από τον Ερασιτέχνη αν θέλετε, η ιδέα αυτή η ομάδα της πόλης που γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές. Μια τέτοια παρέμβαση εγώ την τοποθετώ ότι πάμε να δώσουμε μια λύση σε αυτή την ιδέα που λέγεται ΠΑΣ Γιάννινα και όχι γιατί θέλουμε να κάνουμε το χατίρι του εκάστοτε προέδρου του».
http://www.proinoslogos.gr/epikairotita/45-%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83/42755-%CF%83%CF%80-%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%B1%CF%83-%C2%AB%CE%B3%CE%AE%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CE%B1%CE%BA%CE%B9%C2%BB