Έφτασε σήμερα το πρωί το νέο χόρτο στο Ζωσιμάδες και ξεκινά η τοποθέτηση. Σε 2-3 μέρες θα ολοκληρωθεί. Με τους γεωπόνους και τη βιβλιογραφία να αναφέρουν ότι απαιτούνται 14 μέρες ριζώματος του νέου χλοοτάπητα μέχρι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είμαστε απόλυτα εντός χρονοδιαγράμματος. Μέχρι τις 27 Αυγούστου που είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι με την ΑΕΚ, κι αν υποθέσουμε ότι η τοποθέτηση τελειώνει μεθαύριο 10 Αυγούστου, έχουμε 17 μέρες. ΙΣΩΣ κάνουμε και μια προπόνηση Παρασκευή ή Σάββατο πριν το ματς.
Καλό πότισμα μέχρι τότε για να αναπτυχθεί, προσοχή στον καύσωνα μη μας καεί (απογευματινό πότισμα και έλεγχος νεκρών ζωνών στα νέα ποτιστικά) και καλό πάτημα προς το τέλος. Θα προτιμούσαμε βέβαια λιγότερη ζέστη αυτές τις μέρες, μιας και σε ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες επιβραδύνεται η ανάπτυξη των περισσότερων φυτών.
Κατά τα άλλα, με βάση τις μέτριες-ελλιπείς τεχνικές γνώσεις μου στο αντικείμενο, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στις στρώσεις των βάσεων, τα νέα αποστραγγιστικά και ποτιστικά. Νομίζω έχουν δοθεί και ελαφρές κλίσεις. Η βασική διαφορά είναι η τελευταία στρώση της ποταμίσιας αμμοκονίας, αντί αυτού που υπήρχε και θύμιζε πηλό.
Βέβαια απαιτείται μια καλή βροχή για να γίνει ο τελικός έλεγχος στην πράξη. Μια τεχνητή πλημμύρα μέσω ποτίσματος πριν την παράδοση δεν θα ήταν κακή ιδέα. Δε νομίζω όμως να υπάρχει χρόνος.
Πάντως για όσους τους απασχολεί το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ετοιμάστε (ή αγοράστε) το διαρκείας σας. Κυριακή 27 Αυγούστου στις 21:30 θα είμαστε στο Ζωσιμάδες.