Το Νέριτ HD θέλει όντως αποκωδικοποιητή High Definition για να παίξει εικόνα.
Και αυτό ανεξάρτητα αν το καλώδιο με το οποίο θα τον συνδέσεις στην παλιά tv θα είναι τύπου scart ή hdmi.
Mε hdmi βέβαια θα δείχνει καλύτερη εικόνα, όχι μόνο αυτό αλλά όλα τα κανάλια.
Αποκωδικοποιητής SD δλδ δεν κάνει, αλλά δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς είναι ολόϊδιο με το Νέριτ sports.
Επίσης δεν έχει καμιά τρομερή ανάλυση για High Definition, εκπέμπει σε 1366Χ768 γραμμές
την ώρα που στο εξωτερικό υπάρχουν πάμπολλα που εκπέμπουν σε Full High Definition (1920x1080 γραμμές)
κι ετοιμάζονται να εκπέμψουν σε Ultra High Definition (3840x2160 γραμμές)
Ηδη οι πολλές συσκευές τηλεόρασης που πωλούνται στην αγορά είναι Full High Definition,
υπάρχουν και πολλές Ultra High Definition πλέον, ενώ ελάχιστες είναι πια οι σκέτο High Definition(μικρές ίντσες κυρίως, κινέζικες κ.α).
Υποτίθεται μελλοντικά όλα τα ελληνικά κανάλια θα εκπέμψουν σε κάποιο από τα High Definition φορμά, ποιό δεν ξέρω,
γιατί είναι ντιπ απαρχαιομένο το σήμα που εκπέμπουν ΑΚΟΜΑ και οι συσκευές τηλεόρασης πολύ καλύτερες από αυτό.
(και την καλύτερη να έχεις, μάπα ουσιαστικά θα βλέπεις σε σχέση με κάποιο blu-ray πχ)
Εχουν πει βέβαια ότι αν κάποτε εκπέμψουν σε High Definition, θα κρατήσουν και το Standart Definition,
όπως κάνει η Νέριτ με το HD και το sports, για να μη ξανατρέχει ο κόσμος αλλά ποτέ δεν ξέρεις κιόλας με τς γκιόζηδες.
Από μοντέλα αποκωδικοποιητών που είδα ρώτησε κάποιος, επειδή έχω δοκιμάσει διάφορα και για μένα και για άλλους,
τα crystal audio hd μου έμειναν ως "μιά χαρά"(έχει δυό-τρία μοντέλα στην αγορά)
και για δυνατό σήμα(μέχρι και για εσωτερικές κεραίες) κι ως λειτουργίες, χρώμα κι ότι άλλο.