Aφου συγχαρω το filosofo για την εκ νεου επιστροφη του Αλενατορε
τοποθετούμαι γραπτώς τώρα πριν το πρώτο του ματς.
Η γνώμη μου για τον Αλενατορε ειναι γνωστή και δεδομένη και δεν αλλάζει. "Σεντόνια" ολόκληρα έχουν γραφτεί απο μένα και τον έτερο EL στο παλιό φορουμ.
Επειδή βλέπω εξαιρετικά πιθανό να πάρουμε "βαθμο βαθμούς" με ΑΡΗ κι ΑΕΚ (λόγω ταμπουριού Αναστό) και βλεπω πολλούς να ΞΑΝΑκάνουν κωλοτούμπα για Αναστο λεω το εξής.
Στη δεδομένη χρονική στιγμή και με τις δεδομένες συνθήκες - χωρίς συμβόλαιο στην ουσία και μόνο με μισθό - ο Αναστό ειναι ο ΜΟΝΟΣ που μου παει στο μυαλό που μπορεί δώσει με την καλώς εννοούμενη τρέλα του αλλά και τη γνωστή τακτική του (με την οποία διαφωνώ) μια ωθηση που ΙΣΩΣ οδηγήσει στο θαύμα.
Γιατι κατ εμε μιλάμε για μια παρτιδα που εχει κατα μεγαλο ποσοστο χαθεί καθως πρεπει να βαλουμε 2 απο κάτω. Ζητάμε 5 νικες και τα ματς που μπορούμε να τις πάρουμε είναι μετρημένα. Σε ματς με αντιπαλο ανωτερο (ΑΕΚ, ΑΡΗ) που θα ταμπουρωθεί ο Αλενατορε (και καλά θα κάνει) μπορει να τσιμπήσει "βαθμο βαθμους" .
Το προβλημα θα ειναι στους "τελικούς"που πρεπει να κερδισουμε. Η ιστορία εχει δείξει πως εκει ο Αναστο δεν τα καταφέρνει.
Βεβαια δεν παιζει και μπαλα ο Αναστο ! Μπορει να εχει μερίδιο ευθύνης στην επιτυχία αλλά και στην αποτυχία μεχρις ενος σημείου.
Πρωτος εγω θα του βγάλω το καπέλο αν η ομάδα σωθεί. Τίμια πραγματα.
Περα βεβαια τις οποιες αμφιβολίες μου για τις τεχνικες ικανοτητες του Αλενατόρε, υπαρχει κι η ατελείωτη εκτίμηση προς το πρόσωπο του. Η αγάπη του για την ομάδα και την πόλη ειναι αδιαμφισβήτη κι αμοιβαία οπως κι η προσύλωση του σε αυτήν.
Από τη στιγμή που επέστρεψε τον στηρίζω ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ και ΠΑΘΟΣ μεχρι τελευταίας ρανίδος του οπαδικού μου αιματος και πέφτω στον γκρεμό αν μου το ζητήσει.
Ο άνθρωπος αναλαμβάνει μια αποστολή αυτοκτονίας! Μια αλλαγή προπονητή που έπρεπε να γίνει αμέσως μετά τη φυγή Παράσχου. Τώρα μπορεί και να ναι αργά.
Δεν υπάρχει καμιά αξία να γκρινιάζουμε τώρα για τον αν έπρεπε ή οχι να γυρίσει ο Αναστό. Γύρισε και Τέλος. Τον στηρίζω προσωπικά 100% κι ας αμφισβητώ την καταλληλότητά του.
Στην νέα του αυτή πορεία θα μας προσφέρει και μερικές αξέχαστες στιγμές κι ατάκες όπως αυτές που είπε σήμερα στο ράδιο.
Ο κόσμος "γουστάρει" Αναστό σαν άτομο (περα απο τις οποιες αμφιβολίες) κι αυτό θα φανεί και στο γήπεδο! Εκει που πηγαίναμε ψιλο-ξενερωτα προς εναν - κατ εμε - σιγουρο υποβιβασμό τώρα υπάρχει μια σπίθα !
Το αν θα εξελεγχθεί σε φωτιά θα το δούμε.
ΒΑΘΜΟ ΒΑΘΜΟΥΣ.