Είχα γράψει στις 22 Μαΐου
Δεν θα υπάρχει καμμία δικαιολογία αν δεν εξασφαλίσει την άδεια ο Χριστοβασίλης.
Δεν με πειράζει αν θα είναι σε 1ο ή 2ο βαθμό, απλώς θέλω την άδεια. Μέχρι και την απόφαση της δευτεροβάθμιας, δεν μπορώ να τον κατηγορήσω για τίποτα. Αλλά ο Ιούνιος θέλω να με βρει να μαζεύω λεφτά για Ευρώπη, όχι να κυνηγάω τους υπεύθυνους για το φιάσκο της μη άδειας.
Γιατί θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία για τον Χριστοβασίλη?
1. Η ομάδα είχε από τα μικρότερα budget αν όχι το μικρότερο σε όλη την Super League.
2. Η ομάδα είχε από τους φθηνότερους προπονητές, αν όχι τον φθηνότερο σε όλη την Super League. Άσχετα αν αποδείχθηκε λίρα εκατό.
3. Ήμασταν οι μόνοι που δεν κάναμε ούτε μια μεταγραφή το Γενάρη. Μέχρι και η χρεωκοπημένη ΑΕΚ έκανε. Άσχετα αν μας βγήκε σε καλό τελικά.
4. Δε δόθηκε ούτε ένα ευρώ σε βελτίωση υποδομών και η ομάδα πάλευε μέσα σε τριτοκοσμικές συνθήκες.
5. Ακολουθήθηκε η ίδια ακριβή τιμολογιακή πολιτική στα εισητήρια. Άσχετα αν ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε.
6. Είχες αυξημένα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την κατάληψη της 5ης θέσης.
7. Είχες αυξημένα έσοδα με τη συμμετοχή σου στα Play-off.
8. Είχες αυξημένα έσοδα με το μπόνους που δίνε η θέση σουν σαν 2η επαρχιακή ομάδα.
9. Προσδοκάς αυξημένα έσοδα από τη συμμετοχή σου στο Europa League ή και Champions League.
10. Φημολογούνταν τόσο καιρό ότι η πασολέδικη Τράπεζα Ηπείρου σε έχει καλύψει με τις εγγυήσεις που απαιτούνται. Και έτσι να μην είναι, ήξερες από πριν ποιες είναι αυτές οι εγγυήσεις που πρέπει να έχεις.
11. Ήλθες σε διακανονισμό με την πασολέδικη Επιτροπή Σταδίου και την πασολέδική Περιφέρεια και έτσι δεν είχες πρόβλημα ούτε με αυτό.
12. Φέτος ήρθαν παίχτες τζάμπα ή έναντι πινακίου φακής, απέκτησαν τεράστια υπεραξία και στην ανάγκη θα μπορούσαν να πωληθούν 1 ή 2 για να βοηθήσουν στην οικονομική διάσωση. Άσχετα αν τελικά σου φεύγουν τζάμπα όπως ο Ντε Βινσέντι.
Δε θέλω να μιλήσω τώρα για πιθανές συνέπειες αν δεν πάρουμε την άδεια. Δε θέλω να το σκέφτομαι.
ΘΕΛΩ ΑΔΕΙΑ!!!
Τώρα που δεν πήραμε οριστικά την άδεια, μπορώ να συνεχίσω από εκεί που έμεινα.
Πιστεύω ότι το απίστευτο ξενέρωμα που νιώθω από χτες, το νιώθουν οι περισσότεροι αγνοί πασολέδες. Επομένως, οι συνέπειες που δεν ήθελα τότε να σκέφτομαι θα είναι δυστυχώς καταστροφικές. Μιλάμε για ένα νέο 84, ένα νέο 2001, ένα νέο 2003, αλλά σε πολύ χειρότερο βαθμό.
Το σημαντικό δεν είναι ότι δε θα παίξουμε Ευρώπη. Το τραγικό είναι ότι ο ΠΑΣ μικραίνει πάρα πολύ. Η νέα γενιά οπαδών που πήγαινε να χτιστεί θα στραφεί αηδιασμένη αλλού.
Και φυσικά στο παραπάνω εκτός από την μη αδειοδότηση/ μη συμμετοχή στην Ευρώπη, συμβάλλουν επίσης:
1. Η διάλυση της ιστορικής πια ομάδας του 2012-13, όπου οι μισοί παίχτες έχουν ήδη φύγει, οι άλλοι μισοί ακούγεται ότι πωλούνται ή φεύγουν ενώ ακόμα και στον αρχηγό διαφαίνεται μια τάση να μην ανανεωθεί η θητεία του στην ομάδα.
2. Η φυγή του Χριστόπουλου που κατά τη γνώμη μου ούτε το όνομα της ομάδας στο εξωτερικό ήταν τόσο δελεαστικό, ούτε τα λεφτά που ακούστηκαν. Ο πρόεδρος αν ήθελε, θα μπορούσε να τον κρατήσει, υπολογίζοντας το πόσο πρόσφερε και το πόσα οικονομικά κέρδη θα μπορούσε να φέρει στην ομάδα.
3. Ο προπονητής που φέρεται ότι έχει κλείσει στην ομάδα, δεν ανταποκρίνεται σε καμμία περίπτωση στις απαιτήσεις των οπαδών της ομάδας. Και γενικότερα ο αστείος προγραμματισμός της διοίκησης που εδώ και 2 εβδομάδες ψάχνει και δεν βρίσκει προπονητή, τα αστεία ονόματα που ακούγονταν πλην ελάχιστων εξαιρέσεων και φυσικά η ατυχής επιλογή που μάλλον κλείνει.
4. Η έλλειψη γηπέδου που θα αναγκάσει για 2-3 μήνες την ομάδα (την όποια θα υπάρχει) να ξενιτευτεί και θα την αποξενώσει ακόμη περισσότερο με τον κόσμο.
5. Η έλλειψη οράματος για το παραπάνω που αποτυπώθηκε στις αλησμόνητες δηλώσεις του προέδρου περί μη ικανότητας για Ch.L. Μάλιστα τη στιγμή που τις έκανε η ομάδα πήγαινε σφαίρα για Ch.L. και μια σειρά γεγονότων (και φυσικά οι περιβόητες δηλώσεις) την φρέναραν. Ελπίζω να μην ισχύει αυτό που τριγυρίζει στο μυαλό μου, ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος τη φρέναρε ελπίζοντας ότι στο Europa League δεν θα είχε τόσους πολλούς εχθρούς και θα υπήρχε χαλαρότητα στην εξέταση του απαράδεκτου όπως φαίνεται φακέλου του.
6. Η έλλειψη ανεξαρτησίας που δυστυχώς, όσο και αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε υπάρχει. Στο μυαλό μας ο ΠΑΣ θα είναι πάντα ανεξάρτητος μακριά από γλειώδεις γαβροβάζελους. Αλλά, ο Πρόεδρος σκέφτεται αλλιώς. Και όσο και αν μου αρέσει η κόντρα που έχουμε με τον Παναθηναϊκό και τον αντιπαθητικό Αλαφούζο, άλλο τόσο με στεναχωρεί τα κολλητηλίκια των 2 εύσωμων. Αποκορύφωμα φυσικά το τουμπεκί ψιλοκομμένο στις σφαγές στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.
Μπορώ να γράψω κι άλλα αλλά θα σταματήσω κάπου εδώ. Για μένα δυστυχώς τελείωσε η στήριξη του ΠΑΣ, τουλάχιστον από το γήπεδο μέχρι νεωτέρας. Δεν μπορώ δυστυχώς να το κάνω άλλο αυτό στον εαυτό μου. Την Β' την αντέχω, την Γ΄την αντέχω. Αυτό όμως όχι.
Πραγματικά, θαυμάζω τους 200-300 που θα πάρουν διαρκείας και τους 1000 συνολικά που θα πηγαίνουν γήπεδο του χρόνου. Τους θαυμάζω γιατί θα δέιξουν μεγάλη αντοχή και υπομονή. Μακάρι να μπορούσα να το κάνω και εγώ αλλά δυστυχώς δεν μπορώ.
Ο ΠΑΣ παρόλα αυτά δεν πρόκειται να βγει από το μυαλό μου. Ο ΠΑΣ δεν πεθαίνει. Θέλω ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα έρθουν καλύτερες μέρες.