Ήταν ένα κρύο απόγευμα του Γενάρη του 2010, αν θυμάμαι καλά.
Με απόφαση Προέδρου και τη σιωπηρή διαμεσολάβηση των τοποτηρητών του, το Ζωσιμάδες βάφτηκε στα κίτρινα με 1.500 Αρειανούς, ίσως και περισσότερους.
Τότε κάτι έσπασε μέσα μου. Έγινε κάτι που δεν είχε γίνει ξανά. Αν δεν είσαι οπαδός, που το αίμα σου βράζει για την ομάδα, που το πάθος σου ξεχυλίζει κάθε φορά που βλέπεις την ομάδα σου να αγωνίζεσαι είναι δύσκολο να το καταλάβεις. Από τότε για εμένα ο Χβ είχε πεθάνει γιατί με ευθύνη του ράγισε κάτι μέσα μου, για την εικόνα της ομάδας. Θεώρησα αυτό το πράγμα ασυγχώρητο, σφάλμα που δεν παραγράφεται, που δεν ξεχνιέται, αν θέλεις να είσαι τίμιος με τον εαυτό σου και αν θέλεις να φοράς τη φανέλα με τα κυανόλευκα περήφανα στους δρόμους.
Οριστικά έθαψα το Χβ στη συνείδησή μου το 2013 Η μη αδειοδότηση και η συνεπαγόμενη κοροϊδία ήταν αρκετή για μια κηδεία εξπρές. Έμενε άταφος για τρία και βάλε χρόνια, ως τιμωρία για το ασυγχώρητο ατόπημα που διέπραξε για μερικές χιλιάδες ευρώ.
Από τότε όσες φορές και αν προσπάθησα να δω το πράγμα σφαιρικά, όσες φορές και αν προσπάθησα να συγχωρήσω ολέθρια λάθη και παραλείψεις, όσες φορές και αν έγραψα κάτι καλό γι΄αυτόν, υποκρινόμενος πρώτα στον εαυτό μου και μετά στους άλλους η αλήθεια παρέμενε η ίδια. Αυτός ο άνθρωπος, όπως και η οικογένεια του για εμένα δεν υπάρχουν στα διοικητικά του Π.Α.Σ. Γιάννινα.
Το χθεσινό περιστατικό είναι μια τρανή απόδειξη ότι παρά τις δυσκολίες που πέρασε ή που περνά και του ευχόμαστε να τις ξεπεράσει, δεν βάζει μυαλό, δεν έχει καρδιά, δεν συγχωρεί, δεν κατανοεί, δεν μαλάκωσαν την καρδιά του οι δυσκολίες της ζωής.
Αυτό που έκανες χθες αμετροεπή φραγκοφονιά για εμένα μπαίνει στο ίδιο ψηλό ράφι με το 2010, με το 2013, με το 2017.
Το ότι άφησες τόσους ανθρώπους έξω από το γήπεδο, οι περισσότεροι από αυτούς ταξίδεψαν με το υστέρημά τους για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα θα μείνει με τα μελανότερα χρώματα και τις χειρότερες αναμνήσεις στην ιστορία του πολύπαθου συλλόγου μας.
Και για τα τσιράκια και τους παπαγάλους σου θα πω μόνο αυτό: Δεν έχεις καταφέρει τίποτα, που δεν είχαμε κάνει στο παρελθόν. Εσύ μας έχεις ανάγκη όχι εμείς.