Εγραψα σε αλλο ποστ μου πως χτες μιλησε στο ΗΡΤ ο Κουγιας και ειπε πως μετα το εξωδικο του ελαβε απαντηση απο την ΠΑΕ αλλα αυτη δεν τον καλυπτει και θα δει τι θα κανει.
Αυτη την απαντηση της ΠΑΕ την αγνοουσαμε γιατι η προσφιλη τακτικη της διοικησης ειναι να κινειται ως κρυψινους σε πολλα απο τα θεματα που την αφορουν.
Σημερα ομως η ΠΑΕ φαινεται πως αποφασισε σε αυτο το θεμα να μην ειναι αλλο κρυψινους και εδωσε στην δημοσιοτητα και μεσα απο το sportsioannina.gr εξωδικο που απεστειλε 8/6/2010 στον Κουγια και το οποιο ειναι αυτο:
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Γεωργίου Χριστοβασίλη του Ιωάννη, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1966, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής στην οδό Κομνηνών αρ. 155
ΚΑΤΑ
Αλέξιου Κούγια, Δικηγόρου, κατοίκου Αθηνών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 55.
Ιωάννινα, 8.6.2010
Αιφνιδιαστικά και με εύλογη απορία για το σκοπό της, έλαβα την από 7/6/2010 εξώδικη πρόσκληση-δήλωσή σας, την οποία αδυνατώ να αντιληφθώ και ως προς το περιεχόμενο της αλλά και ως προς τα αιτήματα και τους ισχυρισμούς αυτής.
Εσφαλμένα δρώντας, σας διαφεύγει και λησμονείτε, ότι έχετε ήδη λάβει κάθε συμφωνηθέν ποσό από τις οκτώ ως σήμερα δόσεις (πλέον της προκαταβολής που λάβατε) αυθημερόν και την ακριβόχρονη συμφωνηθείσα ημεροχρονολογία. Τυχόν «καθυστέρηση» πέντε ή ολιγότερων ημερών, έχει να κάνει απλώς με το διαδικαστικό θέμα απουσίας κάποιων εξ ημών των συμβαλλομένων και δεν οφείλεται σε δόλια καθυστέρηση.
Λησμονείτε, ότι έχετε ήδη στα χέρια σας επιταγές δικές μου και της εταιρίας, για ποσό πολύ μεγαλύτερο των εναπομεινάντων οφειλομένων για την οριστική εξόφληση και μου οφείλετε την επιστροφή κάποιων εξ αυτών.
Παραλείπετε, ότι η εγγυητική τραπέζης ήταν δική μου πρόταση σε μείζονα διασφάλισή σας, επειδή δεν με γνωρίζατε ως επιχειρηματία ως είπατε και η μη έκδοσή -της τελευταίας εξ αυτών και μόνο- έγινε για λόγους καθαρά τυπικούς που γνωρίζετε άριστα. Γνωρίζετε επίσης άριστα, ότι μέχρι σήμερα, δεν έχετε απολέσει ουδέν ευρώ από τα συμφωνηθέντα, αντιθέτως δε, ακόμη και σήμερα προκύπτουν οφειλές και απαιτήσεις που δεν γνωρίζαμε, διότι ποτέ δεν μας ενημερώσατε, όπως η περίπτωση του κυρίου Χατζάρα, η περίπτωση του κυρίου Μωυσίδη, ο γνωστός αλλοδαπός ποδοσφαιριστής που και αυτόν τον χειρισμό της υποθέσεως αναλάβατε -κατά τα συμφωνηθέντα- στη FIFA όπως και το αποτέλεσμα ελέγχου που έκανε πρόσφατα το υπουργείο οικονομικών στην ΠΑΕ, η απαιτήσεις της εφορίας σταδίου, οι απαιτήσεις του ερασιτέχνη και αφορούν άπαντα δική σας διοίκηση.
Εκ σφάλματος επίσης αναφέρετε, ως ημερομηνία αποπληρωμής του τιμήματος τις 30.4.2010 ενώ το ορθό είναι ένα έτος μετά (δηλαδή το 2011) και υποθέτω ότι θα ανασκευάσετε το σφάλμα αυτό. Άστοχη είναι επίσης και η έρευνα που έκανε το γραφείο σας σχετικά με τα περιουσιακά μου στοιχεία και την οικονομική μου επιφάνεια. Αν έκαμε το γραφείο σας έρευνα στο κτηματολόγιο Ρόδου και το υποθηκοφυλακείο Ιερισσού Χαλκιδικής, τότε πράγματι διαπιστώσατε έλλειψη περιουσιακών στοιχείων μου. Σας καλώ όμως να πραγματοποιήσετε ο ίδιος την προβλεπόμενη έρευνα σε περιοχές που θα σας υποδείξω, για να διαπιστώσετε εύκολα την οικονομική επιφάνεια ή αδυναμία μου. Τούτος θα είναι και εις εκ των λόγων που ενδεχόμενα ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος μου θα απορριφθούν πάραυτα.
Οι δε εσφαλμένες πληροφορίες που σας μεταφέρονται, περί εσόδων της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ποσού 7.500.000 (!) Ευρώ για τη φετινή χρονιά, ευρίσκονται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και είναι καφενειακού τύπου άμυαλες αναφορές και «κουτσομπολιά», στα οποία θα ήταν χρήσιμο να απέχετε να γίνεστε κοινωνός, επειδή κάποιοι θέλουν να σας παραπλανήσουν για δικό του όφελος.
Ως προς τις συκοφαντικές σας τώρα αναφορές περί οφειλών σε ποδοσφαιριστές με τους οποίους μιλάτε, σας καλώ να μου κατονομάσετε αυτούς και να μου αναφέρετε με λεπτομέρεια το ακριβές των λόγων τους, ώστε να επιληφθούν αρμόδια όργανα της πολιτείας για την αποκατάσταση της αληθείας. Επιπρόσθετα σας δηλώνω ότι είναι ευχάριστο, το ότι παρακολουθείτε την «φυγή», όπως λέτε, ποδοσφαιριστών που χαρακτηρίζετε αξιόλογους και δεν έχω ουδεμία αντίρρηση περί αυτού, θα προσέθετα δε ότι είναι πολύ αξιόλογοι, καθώς τούτο σας δίδει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τους αποκτήσετε στην νέα σας ομάδα. Επιτρέψτε μου όμως να σας επισημάνω ότι αμφιβάλω για το φρόνιμον οικονομικά να δίδετε 200.000 Ευρώ το χρόνο για κλειστό συμβόλαιο τριών ετών.
Σας δηλώνω την έντονη ενόχλησή μου όταν έμαθα ότι με δική σας πρωτοβουλία, το περιεχόμενο της εξωδίκου δηλώσεως μοιράστηκε δίκην «φέιγ βολάν» σε όλα τα Μ.Μ.Ε. των Ιωαννίνων, δημιουργώντας στρεβλή και ψευδή εικόνα, τόσο για τις σχέσεις ημών, αλλά και για την εικόνα μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ομάδος του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966.
Επειδή όλα τας παραπάνω είναι αληθή και νόμιμα
Με την παρούσα σας καλώ όπως
Μου κατονομάσετε εντός 12 ωρών από τη λήψη της παρούσης τους ποδοσφαιριστές που σας μετέφεραν -σύμφωνα με όσα αναφέρετε στην εξώδική δήλωσή σας- ότι τους οφείλονται χρήματα και να μου αναφέρετε με λεπτομέρεια το ακριβές των λόγων τους, ώστε να επιληφθούν αρμόδια όργανα της πολιτείας για την αποκατάσταση της αληθείας.
.Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στον καθ'ού αυτή απευθύνεται, προς γνώση του για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεώς του,
Η πληρεξούσια Δικηγόρος
Για μενα, απο τη στιγμη που υπαρχει θεμα και σερνεται, καλο ειναι να λεγεται οτι ειναι να λεγεται φανερα και να βγαζει ο κοσμος τα συμπερασματα του κι οχι με μισολογα, υπονοουμενα και διαρροες που αποπροσανατολιζουν.
Ακομα κι αν γινεται ντορος που σιγουρα θα γινει γιατι θεωρω πως θα ξαναπαντησει ο Κουγιας.
Ας απαντησει.
Κι ας ξαναπαντησει κι η ΠΑΕ.
Οποιος ειναι καθαρος ουρανος δεν εχει να φοβαται κι οποιος εχει δικαιο να δικαιωθει.
Το οφελος σε καθε περιπτωση θα ειναι για τον κοσμο δεδομενο γιατι θα ειναι καλυτερα ενημερωμενος και θα μπορει να βγαλει και τα συμπερασματα του απο μονος του κι απο μονος του να αξιολογει πως στεκουν τα πραγματα στην ομαδα.
Τα οποια πραγματα πρεπει να ξεκαθαριζουν παντα κι οχι να μενουν θολα για παντα, γιατι το ξεκαθαρισμα τους μονο ειναι προς οφελος και της ομαδας και των φιλαθλων.
Η θολουρα ΟΧΙ.
Ως ενα πρωτο σχολιο απο μενα για το εξωδικο, σοβαρα πραγματα ελεγε ο Κουγιας στο εξωδικο του αλλα σοβαρα πραγματα λεει και η πλευρα Χριστοβασιλη στο δικο της τα οποια και ΑΠΑΙΤΟΥΝ ξεκαθαρισμα απο τον Κουγια.
EDIT: Να προσθεσω κι ενα σχολιο για τα ''φιλαρακια'' τους δημοσιογραφους στα Γιαννινα.
Το sportsioannina δεν ειχε δημοσιευσει καθολου το εξωδικο Κουγια, αν θυμαμαι καλα ουτε καν ως ειδηση δεν το ειχε αναφερει, το super-fm ειχε κανει μια αναφορα χωρις να το αναρτησει ολοκληρο. Κυρ Βαγγελτς... τα γνωστα...
Σημερα του Χριστοβασιλη το εχουν κανονικα και με το νομο παντως οι δυο πρωτοι...
Ψιλοδυσκολη ομως κι η θεση σας τωρα για μονοπαντη κι επιλλεκτικη ενημερωση παληκαρια...
Υ.Γ: Εσυ κυρ Βαγγελη τι θα κανεις τωρα μωρ μανα μ; Θα πεις, δε θα πεις;
Δε συνεχιζεις να κανεις καλυτερα το κοροϊδο ετσι για το ξεκαρφωμα... λεω εγω 8)