Την έκθεση των ορκωτών, γιατί την επαναλαμβάνεις συνέχεια???Τι ήθελες να γράψουν, ότι η εταιρεία είναι φάντασμα???Το λένε έμμεσα...Έχεις δει πολλές εταιρείες να έχουν κεφάλαιο 3 εκ και να καταβάλλεται αυτό σε μετρητά????Και τόσα χρόνια μετά να μην έχει ξεκινήσει ακόμα????Το "καταβλήθηκαν" είναι μια απόδειξη πληρωμής και μία λογιστική εγγραφή...Δεν έχει νόημα αυτή η κουβέντα που κάνουμε, πόσο μάλλον όταν αφορά παρελθόντα-κατά βάση-έτη, στα οποία ανάγεται το θέμα...Δες το τόπικ της αδειοδότησης του 15. Εκεί θα δεις και το κράξιμο που του ρίχνω, αλλά κλέφτη δεν μπορείς να τον πεις χωρίς στοιχεία...
Σε Ανώνυμη Εταιρεία
δεν υπάρχει καταβολή μετρητών με απλή απόδειξη.
Το μετοχικό κεφάλαιο εισφέρεται σε μετρητά σχεδόν πάντα εκτός ολίγων εξαιρέσεων οπού εισφέρεται σε είδος (ακίνητο, μηχανήματα,οχήματα, brand name, goodwill κλπ), πράγμα που στην περίπτωσή μας δεν συντρέχει.
Το αν είναι κλέφτης θα το πουν άλλοι κι όχι εγώ.
Επισημαίνω συνεχώς την έκθεση των ορκωτών γιατί αυτή μου δίνει την πλέον επίσημη (αν και ελάχιστη) πληροφόρηση για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ την δεδομένη χρονική στιγμή της δημοσίευσής της.
Αν κάποιος διαθέτει κάτι εγκυρότερο ή πληρέστερο με χαρά να το αναγνώσω.
Υποθέτουμε το φανταστικό σενάριο :Εγώ ως πρόεδρος :
1)πωλώ ποδοσφαιριστή-ες με άξια Χ ευρώ.
2)εισπράττω από τηλεοπτικά δικαιώματα Ψ ευρώ.
3)εισπράττω από χορηγίες και διαφημίσεις Ζ ευρώ.
(το εισπράττω σημαίνει μπαίνουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του νομικού προσώπου)
Κατόπιν δίνω μια εντολή στην τράπεζα να μεταφέρει ποσό (Χ+Ψ+Ζ) στον προσωπικό μου λογαριασμό.
(το μεταφέρει σημαίνει μπαίνει πραγματικό χρήμα στον ατομικό μου λογαριασμό αφαιρούμενο από τα διαθέσιμα του νομικού προσώπου).
Στην συνέχεια συμμετέχω στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ίδιου νομικού προσώπου, δίνοντας ένα ποσό(Χ+Ψ+Ζ) δια 4.
{Είμαι ο ήρωας γιατί μόνο εγώ συμμετέχω στην αύξηση (γιατί άραγε όχι άλλοι? μήπως κάτι ξέρουν ?) και ματώνω οικονομικά...}
Έρχεται η εταιρεία των ορκωτών λογιστών και επισημαίνει ρητά και κατηγορηματικά ότι η παραπάνω μεταφορά-καταβολή μετρητών από τον λογαριασμό του νομικού προσώπου στον προσωπικό μου λογαριασμού είναι
ΠΑΡΑΝΟΜΗ και κακώς την έκανα.
Όλο αυτό το σενάριο επαναλαμβάνεται παραπάνω από μία φορά.
Κάποιοι στην γειτονιά μου αναφέρουν τι καλός πρόεδρος που είμαι, πόσο καλά διοικώ την εταιρεία μου και ποσά χρήματα έχω βάλει προσωπικά για αυτή την εταιρεία.
Είναι και κάποιο που με κοιτάνε καχύποπτα όμως.
Εγώ βέβαια ξέρω ποιοι έχουν δίκιο αλλά δεν έχει και πολύ σημασία.
Με λίγο σανό παραπάνω όλα είναι όμορφα και ωραία. Πολύ δε περισσότερο αφού δεν με κυνηγάει και ο νόμος!!!!
Ζάχαρη σου λέω!!!!!!
(ή μάλλον μελομακάρονα!!!)
Υ.Γ. Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα, τα ονόματα οι ιδιότητες και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Θέλω να ξεκαθαρίσω με κάθε ειλικρίνεια ότι δεν αντιδικώ με κανέναν. Γίνεται μια αντιπαράθεση απόψεων που θεωρώ ότι είναι καλή για όλους μας έστω κι ως τροφή για σκέψη.