Αποστολέας Θέμα: Χριστοβασιλης  (Αναγνώστηκε 1370092 φορές)

Αποσυνδεδεμένος mandrakoukos

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Χριστοβασιλης
« Απάντηση #5250 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 17:52 »
Προφανώς, με το πρόσχημα της εξυγίανσης (που δεν υπάρχει πουθενά βέβαια), αφενός περιορίζει πάρα πολύ τα έξοδα (αλλά δυστυχώς και τις επενδύσεις) και αφετέρου καρπώνεται για λογαριασμό του τα έσοδα (κυρίως από τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών).
Σαν πανάξιος επιχειρηματίας "ρουφάει" κέρδη για τον εαυτό του. Κι αυτό, δεν θα ήταν απαραίτητα κακό, αν ταυτόχρονα δεν υπονόμευε και δεν υπερχρέωνε την εταιρεία. Άλλωστε σκοπός της επιχειρηματικότητας είναι το κέρδος ή αλλιώς (σύμφωνα και με την άποψη της Χρηματοοικονομική επιστήμη) σκοπός είναι η αύξηση της περιουσίας των μετόχων. Όχι όμως σε βάρος της εταιρείας.

Μήπως είναι εύκολο να μου πει κάποιος τον τρόπο με τον οποίο ο μέτοχος μιας ΑΕ καρπώνεται για λογαριασμό του τα έσοδα χωρίς αυτό να αποτυπώνεται στις οικονομικές καταστάσεις;
Διότι 25 χρόνια στις ΑΕ τέτοιον τρόπο δεν έμαθα. Κι απ' ότι φαντάζομαι οι ΠΑΕ δεν πολυδιαφέρουν σε σχέση με τις λοιπές ΑΕ. Οι ΑΕ έχουν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα: θα πει χοντά ότι δεν μπορεί να φύγει χρήμα ή περιουσιακό στοιχείο χωρίς να απεικονιστεί ο προορισμός του. Και οι αρμόδιες περιφέρειες δεν χαρίζονται, ειδικά σε περιπτώσεις αδικαιολόγητων (θα πει εκτός διανομής κερδών) "προκαταβολών ή πιστώσεων σε μέλη ΔΣ". Μέχρι και για 60.000 μου έστειλαν επιστολή για υποβολή διευκρινίσεων.
Εκτός πια αν οι οικονομικές καταστάσεις των ΠΑΕ είναι παντελώς ανεξέλεγκες, σιωπηρά ή μη.

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5251 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 18:00 »
mandrakoukos, το ίδιο πράγμα ρωτήσαμε
 :)

Να σου πω ότι αυτό γινόταν με τον εξής τρόπο:
Υπήρχε μία Ε.Ε. ιδιοκτησίας Χριστοβασίλη, η οποία έπαιρνε χρήμα από το ταμείο της ΠΑΕ, όπως αποτυπωνόταν στους ισολογισμούς.
Δεν γνωρίζω με ποια αιτιολογία. Τύπου "Παροχή υπηρεσιών".
'Ισως ο pasgiannina1967 μπορεί να μας διαφωτίσει.
Ήταν νομότυπο.

Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που δεν παίρναμε άδεια επί τρία χρόνια.

Αυτό όμως τώρα δεν συνεχίζεται.
Γι'αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ, με ποιο τρόπο γίνεται τώρα, αν γίνεται;

Περιμένουμε να μας απαντήσει ο φίλος pasgiannina1967.

Αποσυνδεδεμένος pasgiannina1967

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5252 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 18:03 »
Έχω διαβάσει όλες τις αναλύσεις σου, pasgiannina1967, στο σχετικό θέμα "Οικονομικά ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα".

Μέχρι τώρα νόμιζα πως είχαμε περίπου την ίδια εικόνα για το τι γίνεται στην ΠΑΕ από το 2008.

Με το ποστ που έγραψες τώρα, μου δημιουργήθηκαν απορίες.

Ξέρουμε ότι ο Πρόεδρος πήρε από την ΠΑΕ, νομότυπα, περί τα 4 εκ ευρώ την τριετία 2009-2012 με την γνωστή Ε.Ε. φάντασμα που εξυπηρετούσε σκοπούς δανεισμού των άλλων εταιρειών, οι οποίες αντιμετώπιζαν πρόβλημα.
Μετά άρχισε το θέμα της αδειοδότησης και ξεκίνησε η εξυγίανση, όπου τα χρέη έχουν διακανονιστεί και οι μηνιαίες δόσεις των περίπου €60,000 εξυπηρετούνται (με το στανιό και με τις πλάτες της Τρ. Ηπείρου).

Με διορθώνεις αν έγραψα κάτι στο οποίο διαφωνείς.

Πάμε στο τώρα.
Εισπράττει η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ €1.8 εκ από την πώληση του Μαυροπάνου.
Και €600 Κ από την πώληση Κούτρη...

Αυτά τα χρήματα μπαίνουν στο ταμείο της ΠΑΕ.
Με ποιο τρόπο τα παίρνει ο πρόεδρός της;

Δεν καταλαβαίνω που τα σημερινά μου γραφόμενα αναιρούν αυτά που έγραφα και στο παρελθόν. Μου αναφέρεις την περίπτωση Μαυροπάνου και Κουτρη με τα έσοδα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα 8-9 μηνών και εγγύτερα. Αυτά λοιπόν θα εμφανιστούν στις οικονομικές καταστάσεις της χρήσεως 1-7-2017 έως 30-6-2018 που θα δημοσιευθούν τον Μάρτιο περίπου του 2019.  Ας τα δούμε τότε λοιπόν αυτά. Γιατί τότε μπορεί να τα δεις από το ταμείο της εταιρείας να πηγαίνουν σε καμία άλλη εταιρεία ειδικού σκοπού ή αλλού. Εικασίες εγώ όμως δεν κάνω. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Εγώ μιλώ πάντα με βάση τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις. Και για όλα τα προηγούμενα χρόνια ισχύουν ακριβώς αυτά που όλο αυτό το διάστημα γράφω.

Ότι έχω γράψει μέχρι στιγμής είναι αποτύπωση στοιχείων από τις οικονομικές καταστάσεις και τις εκθέσεις των ελεγκτών.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5253 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 18:06 »
Γιώργη, παλαιότερα δεν υπήρχε το καθεστώς ελέγχου ενδοομιλικών συναλλαγών που υπάρχει πλέον.
Οι ενδοομιλικές συναλλαγές, δηλαδή αυτές που αφορούν σε εταιρείες ακόμα και όταν υπάρχει κοινός μέτοχος πλέον, πάνω από ένα κατώφλι 100.000 ή 200.000 ευρώ το χρόνο (ανάλογα με το τζίρο) πρέπει να τεκμηριώνονται με βάση αποδεκτές κοστολογικές αρχές και να συντάσσεται φάκελος.

Και φυσικά ο φάκελλος συντάσσεται από ορκωτούς, όχι από το λογιστή της εταιρείας.

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5254 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 18:16 »
Γιώργη, παλαιότερα δεν υπήρχε το καθεστώς ελέγχου ενδοομιλικών συναλλαγών που υπάρχει πλέον.
Οι ενδοομιλικές συναλλαγές, δηλαδή αυτές που αφορούν σε εταιρείες ακόμα και όταν υπάρχει κοινός μέτοχος πλέον, πάνω από ένα κατώφλι 100.000 ή 200.000 ευρώ το χρόνο (ανάλογα με το τζίρο) πρέπει να τεκμηριώνονται με βάση αποδεκτές κοστολογικές αρχές και να συντάσσεται φάκελος.

Και φυσικά ο φάκελλος συντάσσεται από ορκωτούς, όχι από το λογιστή της εταιρείας.

Μα δεν υπάρχουν καν συναλλαγές με την συγκεκριμένη εταιρεία. Και πως θα μπορούσε άραγε να υπάρχουν συναλλαγές όταν οι ίδιοι οι ορκωτοί ελεγκτές αναφέρουν οτι ακόμη και σήμερα (τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗς !!!!!!!!!!!
όσο για την παραπάνω επισήμανσή σχετικά με τα κατόφλια και τους τζίρους, παρέλειψες να αναφέρεις και το πολύ σηματικό :
"Ο όρος συνδεδεμένα πρόσωπα αναφέρεται σε κάθε πρόσωπο το οποίο συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα στη διοίκηση, τον έλεγxο ή το κεφάλαιο άλλου προσώπου με ποσοστό 33% και άνω και καλύπτει επίσης περιπτώσεις όπου ασκείται ουσιαστική επιρροή ή δυνατότητα άσκησης ουσιαστικής επιρροής".

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5255 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 18:24 »

Μα δεν υπάρχουν καν συναλλαγές με την συγκεκριμένη εταιρεία. Και πως θα μπορούσε άραγε να υπάρχουν συναλλαγές όταν οι ίδιοι οι ορκωτοί ελεγκτές αναφέρουν οτι ακόμη και σήμερα (τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗς !!!!!!!!!!!
όσο για την παραπάνω επισήμανσή σχετικά με τα κατόφλια και τους τζίρους, παρέλειψες να αναφέρεις και το πολύ σηματικό :
"Ο όρος συνδεδεμένα πρόσωπα αναφέρεται σε κάθε πρόσωπο το οποίο συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα στη διοίκηση, τον έλεγxο ή το κεφάλαιο άλλου προσώπου με ποσοστό 33% και άνω και καλύπτει επίσης περιπτώσεις όπου ασκείται ουσιαστική επιρροή ή δυνατότητα άσκησης ουσιαστικής επιρροής".

Υπάρχει και η παράγραφος γγ' pasgiannina1967. Γιατί την παραβλέπεις;
Σε κάθε περίπτωση δεν έχω πρόθεση να κάνω το συνήγορο κανενός. Απλά θεωρώ ότι δεν είναι τόσο εύκολο το "αφετέρου καρπώνεται για λογαριασμό του τα έσοδα".
Αν είναι, ποιος τελικά είναι ο τρόπος;

Κάτσε να τη βάλω κιόλας: γγ) κάθε πρόσωπο με το οποίο υπάρχει σχέση άμεσης ή έμμεσης ουσιώδους διοικητικής εξάρτησης ή ελέγχου ή ασκεί καθοριστική επιρροή ή έχει τη δυνατότητα άσκησης καθοριστικής επιρροής άλλου προσώπου ή σε περίπτωση που και τα δύο πρόσωπα έχουν σχέση άμεσης ή έμμεσης ουσιώδους διοικητικής εξάρτησης ή ελέγχου ή δυνατότητα άσκησης καθοριστικής επιρροής από τρίτο πρόσωπο.

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5256 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 18:25 »
Αφού θα απαντήσει ο pasgiannina 1967 σε λιγο, ας απαντήσει και στη δική μου ερώτηση. Όταν αγόρασε την ομάδα ο ΧΒ, έδωσε λεφτά από την τσέπη του; ως επιχειρηματίας τα πήρε πίσω; έβγαλε κέρδος 10 χρόνια για την πάρτη του; απόσβεση έκανε ποτέ; επειδή του pasgiannina 1967 του αρέσει να κοιτάει τα λογιστικά της ομάδας. Εγώ αυτό θα έβλεπα για να κρίνω αν κάποιος αγαπάει την ομάδα ή όχι. Και επειδή εμένα όσα και να πήρε, τα κουκιά δε μου βγαίνουν για απόσβεση, για τα οικονομικά της ομάδας κανω τον χαζό. Για τις άλλες τραγικές κινήσεις που έχει κάνει που είναι λιγότερες από τις καλές μαζί σας. Εκτός και αν τα 4,3 μύρια που έδωσε στο γίγαντα(τόσα ακούγονταν) γράφτηκαν στο χιονι επειδή μας βολεύει και ότι έβγαλε από εκεί και μετά τα θεωρούμε κέρδη.
Και στο φινάλε αν την πάει στα βράχια την ομάδα, που δε βλέπω τέτοα διάθεση, αυτός θα καεί. Εγώ ως μη μέτοχος δε θα πληρώσω μια.

Νομίζω η απάντησή μου περιέχεται στο μακροσκελές (δυστυχώς) post μου.
Δεν είναι αθέμιτο να κάνεις απόσβεση των χρημάτων σου και να βγάζεις κέρδη από την δραστηριότητα της επιχείρησης. Αθέμιτο είναι να παίρνεις χρήματα από το νομικό πρόσωπο χρεώνοντας το.
Αλλά ακόμη κι αν δεχθώ το σκεπτικό σου,  αντιστρέφοντας λίγο την ερώτηση αναρωτιέμαι, γιατί κάθεται αφού κέρδη η εταιρεία έβγαλε μόνο σε μία ή δυο οικονομικές χρήσεις (αν θυμάμαι καλά). Προφανώς του αρέσουν οι ζημιές η ελπίζει σε μελλοντικά κέρδη. Κι αυτό δεκτό.

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5257 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 18:27 »

Σε κάθε περίπτωση δεν έχω πρόθεση να κάνω το συνήγορο κανενός. Απλά θεωρώ ότι δεν είναι τόσο εύκολο το "αφετέρου καρπώνεται για λογαριασμό του τα έσοδα".

Κάτσε να τη βάλω κιόλας: γγ) κάθε πρόσωπο με το οποίο υπάρχει σχέση άμεσης ή έμμεσης ουσιώδους διοικητικής εξάρτησης ή ελέγχου ή ασκεί καθοριστική επιρροή ή έχει τη δυνατότητα άσκησης καθοριστικής επιρροής άλλου προσώπου ή σε περίπτωση που και τα δύο πρόσωπα έχουν σχέση άμεσης ή έμμεσης ουσιώδους διοικητικής εξάρτησης ή ελέγχου ή δυνατότητα άσκησης καθοριστικής επιρροής από τρίτο πρόσωπο.

η οποία παράγραφος γγ τι λέει ?

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5258 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 18:35 »
Οκ, εγώ μιλάω για το παρών εσύ για το πρόσφατο παρελθόν.
Πράγματι, όταν δημοσιευθούν οι ισολογισμοί αυτών των ετών, θα έχουμε την εικόνα του τώρα.

Αλλά δεν εικάζω όταν λέω ότι πλέον δεν γίνονται αυτά που γίνονταν.
Φως φανάρι είναι ότι όταν έχει €60,000 μηνιαία δόση την οποία δεν μπορείς να μην εξυπηρετήσεις,
επειδή θα χάσεις όλο τον διακανονισμό, αναγκαστικά σημαίνει ότι τα χρήματα πάνε στις δόσεις κάθε μήνα.
€720 Κ το χρόνο.

Και αν κάνεις τα μαθηματικά, με τις δόσεις που έχει ήδη πληρώσει η ΠΑΕ, τα χρέη έχουν πέσει περίπου στα μισά από όσα ήταν το 2013 που ξεκίνησε η εξυγίανση.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ εξυπηρέτησε τον κύριο μέτοχό της για μια τριετία. Λειτούργησε ίσως ως σωσίβιο.
Έκτοτε, εγώ βλέπω πως έχει αλλάξει η κατάσταση, έστω και αναγκαστικά.

Εσύ βλέπεις να συνεχίζονται τα ίδια;

mandrakouko, έγραψα επίτηδες τη λέξη "νομότυπα". Όχι νόμιμα.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5259 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 18:38 »

η οποία παράγραφος γγ τι λέει ?

Την έγραψα από κάτω με bold. Ξαναλέω όμως: πιθανόν τρόποι να υπάρχουν. Υπό την προϋπόθεση όμως ότι κάποιος κάνει τα στραβά μάτια. Που φυσικά δεν το αποκλείω.

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5260 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 18:38 »

Α μπράβο, τώρα την είδα που την έβαλες.
Και που ακριβώς σε έκανε σοφότερο αυτή ή παράγραφος (ουσιαστικά είναι το εδάφιο που αναπτύσσει την αναφορά μου παραπάνω από το ...με ποσοστό 33%.... και παρακάτω).
Πες μου τώρα λοιπόν, που ακριβώς εμπίπτει ο κ. Χριστοβασίλης στα παραπάνω που αναφέρονται στην παράγραφο γγ.
Θέλω όμως να ΄μου πεις ακριβώς !!!
Μη μου πεις όμως ότι δεν ξέρεις !!!
Για να μου απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα όμως θα πρέπει να γνωρίζεις τουλάχιστον την μετοχική σύνθεση της συνδεδεμένης επιχείρησης (με τα ποσοστά ανά μέτοχο ) και το Διοικητικό της συμβούλιο.
Αν τα γνωρίζεις παρακαλώ θα ήθελα να τα μάθω αν δεν έχεις αντίρρηση !!!!!!!!!!!
Περιμένω.

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5261 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 18:47 »
Οκ, εγώ μιλάω για το παρών εσύ για το πρόσφατο παρελθόν.
Πράγματι, όταν δημοσιευθούν οι ισολογισμοί αυτών των ετών, θα έχουμε την εικόνα του τώρα.

Αλλά δεν εικάζω όταν λέω ότι πλέον δεν γίνονται αυτά που γίνονταν.
Φως φανάρι είναι ότι όταν έχει €60,000 μηνιαία δόση την οποία δεν μπορείς να μην εξυπηρετήσεις,
επειδή θα χάσεις όλο τον διακανονισμό, αναγκαστικά σημαίνει ότι τα χρήματα πάνε στις δόσεις κάθε μήνα.
€720 Κ το χρόνο.

Και αν κάνεις τα μαθηματικά, με τις δόσεις που έχει ήδη πληρώσει η ΠΑΕ, τα χρέη έχουν πέσει περίπου στα μισά από όσα ήταν το 2013 που ξεκίνησε η εξυγίανση.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ εξυπηρέτησε τον κύριο μέτοχό της για μια τριετία. Λειτούργησε ίσως ως σωσίβιο.
Έκτοτε, εγώ βλέπω πως έχει αλλάξει η κατάσταση, έστω και αναγκαστικά.

Εσύ βλέπεις να συνεχίζονται τα ίδια;

mandrakouko, έγραψα επίτηδες τη λέξη "νομότυπα". Όχι νόμιμα.

Όπως αναφέρουν οι ορκωτοί ελεγκτές στην τελευταία τους έκθεση (1-7-2015 έως 30-6-2016) υπάρχουν αρκετές σκιές. Και μόνο για πρόστιμα που επίκεινται λόγω άρνησης φορολογικού ελέγχου παρελθουσών χρήσεων, χώρια   τις φορολογικές διαφορές που τυχόν προκύψουν γι αυτές, την μη διενέργεια προβλέψεων για κάποιες χρήσεις κλπ κλπ , καταλαβαίνεις. Θα δουμε και τις επόμενες οικονομικές καταστάσεις.

Αποσυνδεδεμένος sellos

• Hero Member
  • toros-tsiprofans
    • Προφίλ
« Απάντηση #5262 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 18:50 »
Το παρόν, με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις
δεν αφορούν το ίδιο χρονικό σημείο.
Βεβαίως δεν έχουμε κάποιο άλλο στοιχείο για τα τωρινά οικονομικά, πέραν των όσων δήλωσε ο ΧΒ, καθώς
και της λογικής πως αν εξυπηρετείται η δόση στην εφορία, έχει μειωθεί και το χρέος κατά το ήμισυ.
Και ο μόνος τρόπος να έχει μειωθεί το χρέος στο ποσό των 3,9 εκατ, δηλαδή, λίγο πάνω από τα 4 εκατομ
μείωση, είναι να έχουν πάει τα χρήματα των μεταγραφών εκεί..

Επίσης, τα χρέη απέναντι στο δημόσιο προσωποποιούνται
στους διευθύνοντες συμβούλους.
Αυτός είναι και ο λόγος για παράδειγμα που ο Αλαφούζος όταν είπε πως
δεν θα δώσει άλλα λεφτά στον Παναθηναϊκό, συνεχίζει και πληρώνει
τις υποχρεώσεις της ομάδας στο δημόσιο.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5263 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 18:51 »
Και που ακριβώς σε έκανε σοφότερο αυτή ή παράγραφος (ουσιαστικά είναι το εδάφιο που αναπτύσσει την αναφορά μου παραπάνω από το ...με ποσοστό 33%.... και παρακάτω).
Πες μου τώρα λοιπόν, που ακριβώς εμπίπτει ο κ. Χριστοβασίλης στα παραπάνω που αναφέρονται στην παράγραφο γγ.
Για να μου απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα όμως θα πρέπει να γνωρίζεις τουλάχιστον την μετοχική σύνθεση της συνδεδεμένης επιχείρησης (με τα ποσοστά ανά μέτοχο ) και το Διοικητικό της συμβούλιο.
Περιμένω.

Μα, τι λες τώρα;
Η παράγραφος γγ' επεκτείνει τον ορισμό των "συνδεδεμένων προσώπων". Σου λέει το άρθρο 2 του ΚΦΕ ότι συνδεδεμένα πρόσωπα είναι τα αα', ββ' και γγ'. Δεν περιορίζεται δηλαδή η σύνδεση μόνο στην περίπτωση που κάποιος κατέχει τουλάχιστον το 33% των μετοχών, αλλά θεωρούνται συνδεδεμένα και δύο πρόσωπα όταν μπαίνει η παράμετρος της άμεσης ή έμμεσης ουσιώδους εξάρτησης κλπ κλπ.
Λιανά: δεν είναι συνδεδεμένες μόνο δύο επιχειρήσεις στις οποίες ο Χ κατέχει μετοχές σε ποσοστό τουλάχιστον 33% αλλά και δυο επιχειρήσεις στις οποίες τεκμαίρεται ότι ασκεί μέχρι και επιρροή το ίδιο πρόσωπο. Είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει πολύ με την ασάφεια και την γενικότητά του και μας αναγκάζει να συντάσσουμε φακέλους τεκμηρίωσης ακόμα κι όταν συναλλάσονται δυο επιχειρήσεις στις οποίες έχουν μετοχές δυο μπατζανάκια!
Ο λόγος που αναφέρθηκα στις ενδοομιλικές είναι διότι δεν μπορούν πλέον (με το Ν.4172/13) να τιμολογούν ανεξέλγκτα δύο συνδεδεμένες επιχειρήσεις η μία στην άλλη.
Όσον αφορά στο Χριστοβασίλη που να ξέρω με τι ποσοστά συμμετέχει και που; Το σχόλιο το έκανα διαβάζοντας για μια ΕΕ φάντασμα, επιρροής Χριστοβασίλη υποθέτω. Ούτε λογιστής του είμαι, ούτε ..μπατζανάκης του!

Αποσυνδεδεμένος GIWRGIS

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5264 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 18:54 »
Ε, αυτό λέμε ρε συ.
Ό,τι είναι ΕΕ φάντασμα εξ ου και νομότυπο.

Δεν έχει αντικείμενο και δεν έχει δημοσιευμένα στοιχεία.

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5265 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 18:56 »
Ε, αυτό λέμε ρε συ.
Ό,τι είναι ΕΕ φάντασμα εξ ου και νομότυπο.

Δεν έχει αντικείμενο και δεν έχει δημοσιευμένα στοιχεία.

Θα με τρελάνετε ρε παιδιά; Στο ΓΕΜΗ δεν απογράφηκε; Πως δεν έχει στοιχεία;

Αποσυνδεδεμένος ayuto1966

• Hero Member
  • Τα χιλιομετρα ειναι λιγα
    • Προφίλ
« Απάντηση #5266 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 18:56 »
Ο μονος τροπος να εχει μειωθει το χρεος  στα 3.9 ειναι ο ΧΒ να εχει πιασει το τζοκερ μετα απο 147 τζακποτ....Εκτος και αν εχουμε φιλαρακια καλα B-)
ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ NAZIS

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5267 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 19:02 »
Το παρόν, με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις
δεν αφορούν το ίδιο χρονικό σημείο.
Βεβαίως δεν έχουμε κάποιο άλλο στοιχείο για τα τωρινά οικονομικά, πέραν των όσων δήλωσε ο ΧΒ, καθώς
και της λογικής πως αν εξυπηρετείται η δόση στην εφορία, έχει μειωθεί και το χρέος κατά το ήμισυ.
Και ο μόνος τρόπος να έχει μειωθεί το χρέος στο ποσό των 3,9 εκατ, δηλαδή, λίγο πάνω από τα 4 εκατομ
μείωση, είναι να έχουν πάει τα χρήματα των μεταγραφών εκεί..

Επίσης, τα χρέη απέναντι στο δημόσιο προσωποποιούνται
στους διευθύνοντες συμβούλους.
Αυτός είναι και ο λόγος για παράδειγμα που ο Αλαφούζος όταν είπε πως
δεν θα δώσει άλλα λεφτά στον Παναθηναϊκό, συνεχίζει και πληρώνει
τις υποχρεώσεις της ομάδας στο δημόσιο.

Το ξαναγράφω:
1)τα χρέη προσωποποιούνται υπό προϋποθέσεις. Βλέπε Άρθρο 50 Ν.4174/2013 όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον Ν.4337/2015.   Ριξε μια ματιά. Εύκολα και κατανοητά είναι. Σας αρέσει να γράφετε μόνο χωρίς να διαβάζετε.
2)Ο Αλαφούζος έφυγε γιατί η ΠΑΕ έχει χρέη ανω των 40 εκ €. Πήρε την "χασούρα" του και έφυγε γιατί δεν θέλει να βάζει άλλα χρήματα σε μια χρεοκοπημένη ΠΑΕ ? Στο δημόσιο πληρώνει μόνο τα χρέη που θα τον ακολουθήσουν αν τα αφήσει απλήρωτα.

Αποσυνδεδεμένος fon7

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5268 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 19:07 »
Το ξαναγράφω:
1)τα χρέη προσωποποιούνται υπό προϋποθέσεις. Βλέπε Άρθρο 50 Ν.4174/2013 όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον Ν.4337/2015.   Ριξε μια ματιά. Εύκολα και κατανοητά είναι. Σας αρέσει να γράφετε μόνο χωρίς να διαβάζετε.
2)Ο Αλαφούζος έφυγε γιατί η ΠΑΕ έχει χρέη ανω των 40 εκ €. Πήρε την "χασούρα" του και έφυγε γιατί δεν θέλει να βάζει άλλα χρήματα σε μια χρεοκοπημένη ΠΑΕ ? Στο δημόσιο πληρώνει μόνο τα χρέη που θα τον ακολουθήσουν αν τα αφήσει απλήρωτα.

Τα χριστοβασιλικά που προσωποποιούνται τα ξέρουμε;Έστω και στο περίπου;Κυρίως προς το δημόσιο είναι το θέμα με αυτά.

Αποσυνδεδεμένος Tsimendos

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5269 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 19:14 »
Ο μόνος τρόπος να πάρει λεφτά από την ΠΑΕ ο ΧΒ νόμιμα είναι να δηλώνει υπέρογκη αμοιβη στον προεδρο του ΔΣ. Στην αφεντιά του δλδ. Αυτό έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Η ΠΑΕ χρεώνεται με το ποσό της αμοιβής του προέδρου και τα λεφτά φεύγουν από το ταμείο, αλλά και ο πρόεδρος του ΔΣ χρεώνεται με μια ατομικά δυσαναλογη φορολογική επιβάρυνση. Ποιός ο λόγος να έχεις 1μύριο αμοιβή και να πληρώνεις τα μισά στην εφορία ενώ μπορείς λόγω ζημιογόνων χρήσεων να τα έχεις στην ΠΑΕ και να τα βγάλεις όταν οι καιροι θα είναι πιο ευνοικοι; μπορεί να κάνω και λάθος στο συλλογισμο.

Αποσυνδεδεμένος pagourenko1966

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5270 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 19:14 »
Ξεκαθαρα και εμπεριστατωμένα τα οσα εγραψε ο pasgiannina1967.
Ευχαριστουμε για το χρόνο που ξοδεψες ωστε να μας ενημερωσεις

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5271 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 19:15 »
Περιμένω.

Μα, τι λες τώρα;
Η παράγραφος γγ' επεκτείνει τον ορισμό των "συνδεδεμένων προσώπων". Σου λέει το άρθρο 2 του ΚΦΕ ότι συνδεδεμένα πρόσωπα είναι τα αα', ββ' και γγ'. Δεν περιορίζεται δηλαδή η σύνδεση μόνο στην περίπτωση που κάποιος κατέχει τουλάχιστον το 33% των μετοχών, αλλά θεωρούνται συνδεδεμένα και δύο πρόσωπα όταν μπαίνει η παράμετρος της άμεσης ή έμμεσης ουσιώδους εξάρτησης κλπ κλπ.
Λιανά: δεν είναι συνδεδεμένες μόνο δύο επιχειρήσεις στις οποίες ο Χ κατέχει μετοχές σε ποσοστό τουλάχιστον 33% αλλά και δυο επιχειρήσεις στις οποίες τεκμαίρεται ότι ασκεί μέχρι και επιρροή το ίδιο πρόσωπο. Είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει πολύ με την ασάφεια και την γενικότητά του και μας αναγκάζει να συντάσσουμε φακέλους τεκμηρίωσης ακόμα κι όταν συναλλάσονται δυο επιχειρήσεις στις οποίες έχουν μετοχές δυο μπατζανάκια!
Ο λόγος που αναφέρθηκα στις ενδοομιλικές είναι διότι δεν μπορούν πλέον (με το Ν.4172/13) να τιμολογούν ανεξέλγκτα δύο συνδεδεμένες επιχειρήσεις η μία στην άλλη.
Όσον αφορά στο Χριστοβασίλη που να ξέρω με τι ποσοστά συμμετέχει και που; Το σχόλιο το έκανα διαβάζοντας για μια ΕΕ φάντασμα, επιρροής Χριστοβασίλη υποθέτω. Ούτε λογιστής του είμαι, ούτε ..μπατζανάκης του!

Εσύ είπες στην αρχή ότι αποκλείεται να έγινε κάτι με την συνδεδεμένη επιχείρηση γιατί ως συνδεδεμένη υπόκειται σε έλεγχο με βάση το νόμο  για τις ενδοομιλικές συναλλαγές και αν υπήρχε κάτι θα τον τσιμπούσαν.
Μου ανέφερες και νόμους και παραγράφους. Οι παράγραφοι αναφέρονται πολύ σωστά στις συνδεδεμένες επιχειρήσεις και στις ενδοομιλικες συναλλαγές.

ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΣ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΈΝΗ ΕΠΙΧΕΊΡΙΣΗ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΛΕΓΧΟ ???

ΓΝΩΡΊΖΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙΣ  ΕΜΠΙΠΤΟΥΣΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟ????

ΟΧΙ ΛΕΩ ΕΓΩ. ΑΡΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΛΑΘΟΣ

ΑΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΕΊΣ.

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5272 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 19:26 »
Το ξαναγράφω:

Τα χριστοβασιλικά που προσωποποιούνται τα ξέρουμε;Έστω και στο περίπου;Κυρίως προς το δημόσιο είναι το θέμα με αυτά.

Σίγουρα δεν τον ακολουθούν τα ρυθμισμένα, εφόσον αυτά εξυπηρετούνται. Αυτά θα πληρώνονται από τον κ. Χριστοβασίλη αν παραμείνει ή από άλλον που θα έρθει και για αρκετά χρόνια. (και η ισχύουσα ρύθμιση αλλά και τυχόν άλλες στις οποίες ενταχθεί)
Από τα υπόλοιπα που μένουν ποσοτική προσέγγιση δεν μπορώ να κάνω. Ποιοτική μπορείς να κάνεις κι εσύ ο ίδιος αναγιγνώσκοντας το κάτωθι :

Άρθρο 50 ---  Αλληλέγγυα ευθύνη
1. Τα πρόσωπα που είναι διευθυντές, πρόεδροι, διαχειριστές, διευθύνοντες σύμβουλοι, εντεταλμένοι στη διοίκηση και εκκαθαριστές των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων κατά το χρόνο της διάλυσης ή συγχώνευσης τους, ευθύνονται προσωπικά και αλληλέγγυα για την πληρωμή του φόρου τόκων και προστίμων που  οφείλονται από αυτά τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες καθώς και του φόρου που παρακρατείται, ανεξάρτητα από το χρόνο βεβαίωσης τους. Στα νομικά πρόσωπα που συγχωνεύονται, ευθύνεται αλληλεγγύως μαζί με τα πιο πάνω πρόσωπα, για την πληρωμή των κατά το προηγούμενο εδάφιο οφειλόμενων φόρων του διαλυόμενου νομικού προσώπου και εκείνο που το απορρόφησε ή το νέο νομικό πρόσωπο που συστήθηκε ανεξάρτητα από το χρόνο βεβαίωσης τους.
2. Τα πρόσωπα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 ευθύνονται προσωπικώς και αλληλεγγύως για τους παρακρατούμενους φόρους  το ΦΠΑ και όλους τους επιρριπτόμενους φόρους και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του νομικού προσώπου που εκπροσωπούν ως εξής:
α) Αν έχει γίνει η παρακράτηση φόρου, όλα τα πρόσωπα που είχαν μία από τις ως άνω ιδιότητες από τη λήξη της προθεσμίας απόδοσης του φόρου και μετά.
β) Αν δεν έχει γίνει η παρακράτηση φόρου, όλα τα πρόσωπα, που είχαν μία από τις πιο πάνω ιδιότητες κατά το χρόνο που υπήρχε η υποχρέωση παρακράτησης του φόρου.
3. Αν κατά το χρόνο διάλυσης νομικού προσώπου ή νομικής οντότητας δεν έχουν εξοφληθεί όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις του νομικού προσώπου ή της νομικής οντότητας, περιλαμβανόμενων των παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων, οι κατά το χρόνο διάλυσης αυτών μέτοχοι ή εταίροι κεφαλαιουχικών εταιρειών με ποσοστό συμμετοχής τουλάχιστον δέκα (10%) τοις εκατό ευθύνονται αλληλεγγύως με το νομικό πρόσωπο ή τη νομική οντό-τητα για την καταβολή του οφειλόμενου φόρου, μέχρι του ποσού των αναληφθέντων κερδών ή απολήψεων σε μετρητά ή σε είδος λόγω της ιδιότητας του μετόχου ή εταίρου κατά τα τρία (3) τελευταία έτη προ της λύσης.
4. Ευθύνεται αλληλεγγύως με το νομικό πρόσωπο ή τη νομική οντότητα για την καταβολή του οφειλόμενου και μη εξοφληθέντος φόρου κατά τη λύση του νομικού προσώπου ή της νομικής οντότητας, και κάθε πρόσωπο που υπήρξε μέτοχος ή εταίρος  κεφαλαιουχικών εται-ρειών και αυτού με ποσοστό συμμετοχής τουλάχιστον δέκα τοις εκατό (10%),  κατά τα τρία (3) τελευταία έτη πριν τη λύση του μέχρι του ποσού των αναληφθέντων  εντός της ως άνω τριετίας κερδών ή απολήψεων σε μετρητά ή σε είδος λόγω της ιδιότητας του μετόχου ή εταί-ρου και εφόσον η οφειλή αφορά την περίοδο, στην οποία το εν λόγω πρόσωπο ήταν μέτοχος ή εταίρος.
5..Οι νόμιμοι εκπρόσωποι των υπόχρεων σε ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων νομικών προ-σώπων και νομικών οντοτήτων, ο εκκαθαριστής ή προσωρινός διαχειριστής νομικού προ-σώπου, που έχει τεθεί σε εκκαθάριση ή βρίσκεται κάτω από αναγκαστική διαχείριση, ευθύ-νονται σε ολόκληρο, μαζί με τους υπόχρεους, για την πληρωμή των τόκων και προστίμων που οφείλονται σε δικές τους πράξεις ή παραλείψεις.
6. Οι τελευταίοι κύριοι ή ψιλοί κύριοι ή επικαρπωτές ή επιφανειούχοι των ακινήτων ευθύνο-νται σε ολόκληρο μαζί με τους υπόχρεους για την πληρωμή του ΕΝ.Φ.Ι.Α. που βαρύνει το δι-καίωμα που απέκτησαν. Τα πρόσωπα αυτά έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στη διαδικασία του άρθρου 63 του παρόντος εντός εξήντα (60) ημερών από την κοινοποίηση με συστημένη επιστολή της οικείας πράξης της Φορολογικής Διοίκησης.
7 . Πρόσωπα ευθυνόμενα για την καταβολή φόρου εκ μέρους του νομικού προσώπου ή της νομικής οντότητας σύμφωνα με το παρόν άρθρο δύνανται να ασκήσουν έναντι της Φορολο-γικής Διοίκησης, παράλληλα με το νομικό πρόσωπο ή τη νομική οντότητα, οποιοδήποτε δι-καίωμα θα είχε στη διάθεση του το νομικό πρόσωπο ή η νομική οντότητα.
8. . Οι παράγραφοι 3 και 4 δεν ισχύουν για νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών ή αναγνωρισμένο χρηματιστήριο σε άλλο κράτος - μέλος της Ε.Ε..

Αποσυνδεδεμένος davelis

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5273 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 19:37 »
Για να μπώ στην ανουσια κατ εμε κουβέντα:
Παράθεση
Άλλωστε σκοπός της επιχειρηματικότητας είναι το κέρδος ή αλλιώς (σύμφωνα και με την άποψη της Χρηματοοικονομική επιστήμη) σκοπός είναι η αύξηση της περιουσίας των μετόχων. Όχι όμως σε βάρος της εταιρείας.

Αυτό όντως ισχύει οταν οι εταιρείες ειναι πραγματικές εταιρείες.
Η ΑΕ ειναι κατά 98% (88% ο πρόεδρος +10% αναγκαστικά ο ερασιτέχνης -άλλη βλακεία αυτό) ατομική ουσιαστικά εταιρεία.
Ειμαι μέτοχος της ΠΑΕ, αλλά ουσιαστικά ειμαστε οι υπόλοιποι το 2% του Μετοχικού κεφαλαίου

Και για να τελειώσω.
Ο ΧΒ θα φυγει οταν φτιάξει και το προπονητικό κεντρο.
Το δηλωσε ο ιδιος.
Άρα τι το κουράζουμε;  :P

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5274 στις: Παρ 16 Φεβ 2018 19:39 »

Εσύ είπες στην αρχή ότι αποκλείεται να έγινε κάτι με την συνδεδεμένη επιχείρηση γιατί ως συνδεδεμένη υπόκειται σε έλεγχο με βάση το νόμο  για τις ενδοομιλικές συναλλαγές και αν υπήρχε κάτι θα τον τσιμπούσαν.
Μου ανέφερες και νόμους και παραγράφους. Οι παράγραφοι αναφέρονται πολύ σωστά στις συνδεδεμένες επιχειρήσεις και στις ενδοομιλικες συναλλαγές.

ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΣ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΈΝΗ ΕΠΙΧΕΊΡΙΣΗ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΛΕΓΧΟ ???

ΓΝΩΡΊΖΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙΣ  ΕΜΠΙΠΤΟΥΣΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟ????

ΟΧΙ ΛΕΩ ΕΓΩ. ΑΡΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΛΑΘΟΣ

ΑΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΕΊΣ.

Ελπίζω να διαβάζεις τους νόμους προσεκτικότερα απ' ότι διαβάζεις τα ποστ εδώ μέσα.
Ό,τι συμπέρανα για την ΕΕ βασίζεται σ' αυτό έγραψε ο Giwrgis:
"Να σου πω ότι αυτό γινόταν με τον εξής τρόπο: Υπήρχε μία Ε.Ε. ιδιοκτησίας Χριστοβασίλη, η οποία έπαιρνε χρήμα από το ταμείο της ΠΑΕ, όπως αποτυπωνόταν στους ισολογισμούς."
Μπορείς να ρωτήσεις τον ίδιο πως το γνωρίζει. Αν είναι ιδιοκτησίας ΧΒ προφανώς εμπίπτει.

Επιπλέον "αποκλείεται" δεν έγραψα πουθενά.

Κι επειδή βαριέμαι τους μικροεγωισμούς σταματώ εδώ.